venividivici
Τιμώμενο Μέλος


30 κουταλιές τριμμένο πτι μπερ
10 κουταλιές ζάχαρη
10 κουταλιές καρύδια κοπανισμένα
Λίγο βούτυρο
Ετοιμασία για την καρυδόπιτα
Χτυπάμε σε μία λεκάνη καλά τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη μέχρι το μίγμα μας να γίνει αφράτο.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και τα ρίχνουμε προσεκτικά στην λεκάνη μας.
Προσθέτουμε το πτι μπερ και τα καρύδια δουλεύοντας συνεχώς το μίγμα μας και το ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε το γλυκό μας στους 200°C για 50 λεπτά περίπου.
1 κιλό νερό
1 κιλό ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κουταλάκι κονιάκ
Ετοιμασία για το σιρόπι
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη, τα ανακατεύουμε καλά και αφού βράσουν για 5 λεπτά περίπου ρίχνουμε τις βανίλιες και το κονιάκ και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και περιχύνουμε την καρυδόπιτα μας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
prinCess.
Επιφανές μέλος



Αυτό πρέπει να είναι. Πού το βρήκες;;;;;;
Σ' ευχαριστώώώ veni είσαι θεά.

Αλλά 10 αυγά;Πιο λίγα έβαζε η μαμά.

Και χωρίς αλεύρι κάτι; Ουάααα :]
ΦΧΑΡΙΣΤΩ θα το δοκιμάσω και θα σου πω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
venividivici
Τιμώμενο Μέλος


είναι παραλλαγή καρυδόπιτας που χρησιμοποιει σιμιγδάλι ...αντι για σιμιγδάλι βάζεις πτι μπερ...

βάλε λιγότερα αυγά.....6 το σύνολο...

καλή επιτυχία!!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
prinCess.
Επιφανές μέλος


τη δουλειά του αλευριού την κάνουν τα πτι μπερ....
είναι παραλλαγή καρυδόπιτας που χρησιμοποιει σιμιγδάλι ...αντι για σιμιγδάλι βάζεις πτι μπερ...
βάλε λιγότερα αυγά.....6 το σύνολο...
καλή επιτυχία!!!!
Αααααααααα μωρέ, τι καλή που είσαι! Σ' ευχαριστώώώ πολυύ.


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
_Morticia_
Επιφανές μέλος


Έχω μια συνταγή για τσουρεκάκια που εκτέλεσα πρόσφατα. Σκέφτηκα την επόμενη φορά να τα κάνω γεμιστά με σοκολάτα.Είναι προτιμότερο να λιώσω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή να βάλω κομμάτι σοκολάτας μέσα στη ζύμη και να το αφήσω να λιώσει στο ψήσιμο?
Ευχαριστώ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
domenica7
Πολύ δραστήριο μέλος


Νομίζω πως δεν έχει νοημα να τη΄λιωσεις πιο πριν σε μπεν μαρι γιατι ετσι κι αλλιως θα λιωσει στο ψησιμο. Οποτε κομματακια σοκολατας μεσα στη ζύμη που ειναι κ πιο ευκολο.Θα ήθελα τη γνώμη σας..
Έχω μια συνταγή για τσουρεκάκια που εκτέλεσα πρόσφατα. Σκέφτηκα την επόμενη φορά να τα κάνω γεμιστά με σοκολάτα.Είναι προτιμότερο να λιώσω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή να βάλω κομμάτι σοκολάτας μέσα στη ζύμη και να το αφήσω να λιώσει στο ψήσιμο?
Ευχαριστώ...![]()

Μπορείς να βάλεις κ μερεντα αντι για σοκολατα αν θες.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
_Morticia_
Επιφανές μέλος


Ευχαριστώ για την απάντηση!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Noisette
Περιβόητο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
_Morticia_
Επιφανές μέλος


Τα έχω δοκιμάσει και δεν υπάρχει λόγος να λιώσεις την σοκολάτα. Θα λιώσει κατά το ψήσιμο και θα γίνει πολύ καλή...!!!
Ευχαριστώ για την απάντηση!
Θα τα φτιάξω και αν το αποτέλεσμα είναι το επιθυμητό θα ανεβάσω τη συνταγή

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
toi_toi
Πολύ δραστήριο μέλος



ασχετο αλλα αν η συνταγη ειναι καλη δωστην τωρα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
MaryVeg
Εκκολαπτόμενο μέλος


Ευχαριστώ για την απάντηση!
Θα τα φτιάξω και αν το αποτέλεσμα είναι το επιθυμητό θα ανεβάσω τη συνταγή.
παλιά δούλευα βοηθός ζαχαροπλάστη, οπότε σχετικά με τα τσουρέκια γεμιστά έχω να σου προτείνω και το ακόλουθο...
1. φτιάχνεις το τσουρέκι κανονικά.
2. ετοιμάζεις σιρόπι.(νερό, ζάχαρι, γλυκόζη)
3. κόβεις το τσουρέκι στην μέση
4. το περνάς από το σιρόπι και το αφήνεις να στραγγίξει μόνο του 3-4 λεπτά.
5 ετοιμάζεις ένα μίγμα - μερέντα, καρύδια, άλλους αλεσμένες ξηρούς καρπούς, ή και κάστανα γλασέ αν σαρέσουν, ή ότι άλλο...
6γεμίζεις το τσουρέκι και το κλείνεις.
7. για σχέδιο μπορείς να λιώσεις σοκολάτα στο μπεν μαρί και να την κάνεις ζικ ζακ πανω από το τσουρέκι για σχέδιο
Ε Τ Ο Ι Μ Ο !!! είναι απίστετα γευστικό !!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άγγελος
Επιφανές μέλος


δεν βαζουν τη γεμιση απο την αρχη στη ζυμη?
πως γινεται?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
domenica7
Πολύ δραστήριο μέλος


Όχι δεν βάζεις από την αρχή σοκολατα στη ζύμη. Το γράφει βρε συ η κοπέλα καθαρά..και πώς το κλεινεις?
δεν βαζουν τη γεμιση απο την αρχη στη ζυμη?
πως γινεται?

Ζυμώνεις τη ζυμη κανονικά τα πλάθεις και τα ψήνεις σκέτα χωρίς να βάλεις τιποτα μεσα!
Μετά αφού τα βγάλεις από το φουρνο ,τα χωρίζεις στη μέση οριζόντια (ξέρεις σαν να το ανοίγεις για να φτιαξεις σαντουΐτς ),τα σιροπιαζεις ελαφρά και βάζεις τη μερεντα κτλ.
Ελπίζω να καταλαβες.

Ειναι πολύ νόστιμο ετσι που λέει η Μαρια αλλά με τη πρώτη δαγκωνια πας κατευθειαν στη κόλαση...


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άγγελος
Επιφανές μέλος


με κουβερτουρα κομματια πχ στα τσουρεκια της μανα μου ειχε πετυχει αψογα..
αλλα οι πραλινες κλπ γινονται με καποιος χημικους τροπους..
το υγρο δηλαδη μεσα στο κρουασαν τσουρεκι κλπ
(όλα τα γεμιστα τσουρεκια στους φουρνους δηλαδη ειναι με σκισιμο?)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
MaryVeg
Εκκολαπτόμενο μέλος


Όχι δεν βάζεις από την αρχή σοκολατα στη ζύμη. Το γράφει βρε συ η κοπέλα καθαρά..
Ζυμώνεις τη ζυμη κανονικά τα πλάθεις και τα ψήνεις σκέτα χωρίς να βάλεις τιποτα μεσα!
Μετά αφού τα βγάλεις από το φουρνο ,τα χωρίζεις στη μέση οριζόντια (ξέρεις σαν να το ανοίγεις για να φτιαξεις σαντουΐτς ),τα σιροπιαζεις ελαφρά και βάζεις τη μερεντα κτλ.
Ελπίζω να καταλαβες.
Ειναι πολύ νόστιμο ετσι που λέει η Μαρια αλλά με τη πρώτη δαγκωνια πας κατευθειαν στη κόλαση...Θυμάμαι κοντά στη μαρινα Ζεα σε μια κάθετο της Σαχτούρης είναι ενας φούρνος και φτιάχνει κάτι τέτοια κρουασαν......τελεια...να φανταστειτε αλλαζα δρόμο για αποφυγω τον πειρασμό...
![]()
ΑΚΡΙΒΩΣ !!! χαχαχα, πεντανόστημα βγαίνουν τα άτιμα... εγώ πλέον δεν φτιάχνω τσουρέκι για αυτόν τονν λόγο...απλά το πάνο μέρον το βουτώ στο συροπι ως την μέση, κι όχι ολόκληρο, γιατι λιγώνει λιγάκι...

και τα γεμιστα χωρις σκισιμο πώς γινονται?
με κουβερτουρα κομματια πχ στα τσουρεκια της μανα μου ειχε πετυχει αψογα..
αλλα οι πραλινες κλπ γινονται με καποιος χημικους τροπους..
το υγρο δηλαδη μεσα στο κρουασαν τσουρεκι κλπ
(όλα τα γεμιστα τσουρεκια στους φουρνους δηλαδη ειναι με σκισιμο?)
ε, τα περι΄σσότερα γεμιστά... βασικά δεν έχει τύχει να δω γεμιστό χωρίς το σκίσιμο... τώρα πως μένει υγρό μέρα σε τσουρέκι σεν ξέρω... για σουφλέ όμως...ναι!!!


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Δεν κατάλαβα.
Εγώ παίρνω έτοιμα μικρά φρέσκα τσουρεκάκια και τα γεμίζω με μερέντα.

Επίσης, λατρεύουμε κρουασάν Γατίδη.

Πείνασαααα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Alessandra
Διάσημο μέλος


Υπάρχουν ακόμα τα τυροπιτάδικα Θείος Βάνιας στη Θεσσαλονίκη; Η καλύτερη κασερόπιτα που έχω φάει..Γιατί το βουτάμε στο σιρόπι;
Δεν κατάλαβα.
Εγώ παίρνω έτοιμα μικρά φρέσκα τσουρεκάκια και τα γεμίζω με μερέντα.![]()
Επίσης, λατρεύουμε κρουασάν Γατίδη.![]()
Πείνασαααα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Προς ΟΔ:
Αφαιρέστε τώρα την κατηγορία Μαγειρική.


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
MaryVeg
Εκκολαπτόμενο μέλος


Γιατί το βουτάμε στο σιρόπι;
Δεν κατάλαβα.
Εγώ παίρνω έτοιμα μικρά φρέσκα τσουρεκάκια και τα γεμίζω με μερέντα.![]()
Επίσης, λατρεύουμε κρουασάν Γατίδη.![]()
Πείνασαααα.
για νοστημιά, να ρουφίξει άπό το σιρώπι και να είναι πιο ζουμερό!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
_Morticia_
Επιφανές μέλος



Καλά μαγειρέματα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.