Αποχώρηση ενοικιαστή - απλήρωτα ποσά

fmarulezkd

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο fmarulezkd αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, επαγγέλεται Δημόσιος υπάλληλος και μας γράφει απο Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,778 μηνύματα.
Σπάνια περίπτωση, αλλά θα συμφωνήσω με τον τζακ. Με λίγους πρόχειρους υπολογισμούς, στα 5 χρόνια γλύτωσες 2250Ε από φορολογία. Ο ενοικιαστής σε πιστόλιασε ~1250 για τα νοίκια + 600 τους λογαριασμούς (- την εγγύηση), άρα εξακολουθείς να έχεις ένα τίμιο, άτιμο κέρδος. Βρες καινούργιο άτομο και αυτή τη φορά κάντα όλα σωστά για να μη χρειαστεί να μας ξαναγράψεις.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,897 μηνύματα.
Η εφορία μπορεί και έχει το δικαίωμα να κάνει έλεγχο εισοδήματος και η απόκρυψη του μαύρου εισοδήματος δεν θα δικαιολογεί τις δαπάνες. Πλέον πολλές τραπεζικές συναλλαγές παιρνούν μέσω taxis. Η πληρωμή ενός παραβόλου γίνεται μέσω taxis, δηλαδή, ενημερώνεται αυτόματα η βάση δεδομένων της εφορίας για το προφίλ του εντολέα της πληρωμής με μορφή data.

Aυτό γίνεται συχνά. Επίσης οι εφορίες της ΕΕ, έχουν αναπτύξει ένα ηλεκτρονικό σύστημα συνεργασίας και ανταλλαγής πληροφορίων για τους πολίτες μετανάστες. Έτσι πλέον τίποτα δεν μέχει χωρίς διευκρίνιση και περιστασιακό έλεγχο. Η κάθε εφορία έχει το νομικό δικαίωμα να ψάξει μόνη της υπηρεσιακά για πληροφορίες όταν τα δηλωμένα στοιχεία δεν είναι σαφή, χωρίς καμία αρχική ενημέρωση του πολίτη.

Ελεγχοι και διασταυρώσεις θα γίνουν και σε όσους έχουν εισοδήματα από ενοίκια, καθώς αναμένεται να γίνει σύγκριση με αντίστοιχα προηγούμενων ετών. Ως και σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών ιδιοκτητών ακινήτων που εισπράττουν ενοίκια θα προχωρήσει η Εφορία σε μια προσπάθεια να διαπιστώσει διαφορές και να επιβάλει πρόστιμα και επιπλέον φόρους. Μάλιστα, μέσω των τραπεζών μπορεί να γίνει διασταύρωση αν ο ενοικιαστής του ακινήτου έχει βάλει χρήματα στον λογαριασμό του ιδιοκτήτη τα οποία ποτέ δεν εμφανίστηκαν στις φορολογικές δηλώσεις.

Εξηγώ με ένα παράδειγμα πως λειτουργεί πλέον το Ελληνικό κράτος σε επίπεδο θεσμών. Για παράδειγμα, κάποιοι συμπολίτες μας για διαφόρους λόγους δεν πλήρωναν κανονικές ασφαλιστικές εισφορές με αποτέλεσμα, στην συντάξιμη περίοδο το ασφαλιστικό ταμείο να κάνει υπεξαίρεση ποσού μέσω καταθέσεων με ταυτόχρονη ενημέρωση της εφορίας. Το αποτέλεσμα ήταν ο ασφαλισμένος πολίτης να εισπράττει μειωμένη σύνταξη λόγω οφειλών στο δημόσιο ή να μην μπορεί να ξεκινήσει τη διαδικασία συνταξιοδότησης. Πρώτα το κράτος βγάζει τη διαφορά υπέρ του και μετά από την αφαίρεση αφήνει μέρος του ποσού στον πολίτη. Έτσι λειτουργούν πλέον όλες οι χώρες στην ΕΕ.
 

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10,063 μηνύματα.
Νομίζω ότι η μόνη λύση είναι να τον φέρεις στο φιλότιμο. Μάζεψε τους λογαριασμούς και βγάλε πόσα χρωστάει. Πήγαινε βρες τον φιλικά, ποτέ άγρια. Υπάρχει ελπίδα να συμβιβαστείτε και να σου δώσει κάποιο μέρος από το χρέος.

1646670297244.png
 

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Σπάνια περίπτωση, αλλά θα συμφωνήσω με τον τζακ. Με λίγους πρόχειρους υπολογισμούς, στα 5 χρόνια γλύτωσες 2250Ε από φορολογία. Ο ενοικιαστής σε πιστόλιασε ~1250 για τα νοίκια + 600 τους λογαριασμούς (- την εγγύηση), άρα εξακολουθείς να έχεις ένα τίμιο, άτιμο κέρδος. Βρες καινούργιο άτομο και αυτή τη φορά κάντα όλα σωστά για να μη χρειαστεί να μας ξαναγράψεις.
Καθόλου σπάνια περίπτωση, είναι πολύ σύνηθες (ειδικά στην Ελλάδα που οι Δ.Ο.Υ. βαριούνται ν' ασχοληθούν και το κράτος «κλείνει το μάτι» στους παραβατικούς) ενοικιαστής κι εκμισθωτής να έρχονται σε συμφωνία και να δηλώνουν μικρότερο ποσό ενοικίου απ' το συμφωνηθέν (συνήθως τόσο όσο για να εισπράξει ο ενοικιαστής το μέγιστο επίδομα ενοικίου από το κράτος ή και λιγότερο αν δεν είναι δικαιούχος) ώστε και να γλυτώσει φόρους ο εκμισθωτής και να πάρει το σπίτι ο ενοικιαστής σε καλύτερη τιμή (με τόσα μαύρα ε, θα του κόψει κι ένα 50αράκι το μήνα)...
Ο topic starter για να έχει τέτοιες «παιδικές» απορίες προφανώς δεν είχε ασχοληθεί ποτέ σοβαρά με όλα αυτά μέχρι σήμερα (π.χ. γιατί είχε κάποιο μπάρμπα που του τα κανόνιζε όλα)...
1)Η εφορία μπορεί και έχει το δικαίωμα να κάνει έλεγχο εισοδήματος και η απόκρυψη του μαύρου εισοδήματος δεν θα δικαιολογεί τις δαπάνες. Πλέον πολλές τραπεζικές συναλλαγές παιρνούν μέσω taxis. Η πληρωμή ενός παραβόλου γίνεται μέσω taxis, δηλαδή, ενημερώνεται αυτόματα η βάση δεδομένων της εφορίας για το προφίλ του εντολέα της πληρωμής με μορφή data.

2)Aυτό γίνεται συχνά. Επίσης οι εφορίες της ΕΕ, έχουν αναπτύξει ένα ηλεκτρονικό σύστημα συνεργασίας και ανταλλαγής πληροφορίων για τους πολίτες μετανάστες. Έτσι πλέον τίποτα δεν μέχει χωρίς διευκρίνιση και περιστασιακό έλεγχο. Η κάθε εφορία έχει το νομικό δικαίωμα να ψάξει μόνη της υπηρεσιακά για πληροφορίες όταν τα δηλωμένα στοιχεία δεν είναι σαφή, χωρίς καμία αρχική ενημέρωση του πολίτη.
1)Το τι ΜΠΟΡΕΙ να κάνει μια Δ.Ο.Υ. σε σχέση με το τι όντως κάνει (ή δεν κάνει) στην πράξη απέχει ΠΑΡΑ πολύ αγαπητέ!;)

2)Καλά, πες το αυτό στα εκατομμύρια Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό και δεν έχουν περάσει ούτε απ' έξω απ' τη Δ.Ο.Υ. Κατοίκων Εξωτερικού κι ακόμα φαίνονται φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, δηλώνουν κοπανιστό αέρα στο Ε1 για δεκαετίες κ.λπ. κι ούτε γάτα ούτε ζημιά!:rolleyes:
 

rublessvolt

Νεοφερμένος

Ο rublessvolt αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών. Έχει γράψει 11 μηνύματα.
Άλλοι έχουν ενοικιαστές που τους έχουν κάνει τα σπίτια μπουρδέλα (π.χ. το νοικιάζουν απ' τον ιδιοκτήτη 500€ και βάζουν μέσα 10 Πακιστανούς εισπράττοντας 1.500€), άλλοι έχουν απλήρωτα ενοίκια χρόνια και δε μπορούν να τους βγάλουν έξω με τίποτα (είτε γιατί επικαλούνται φτώχεια, αρρώστια κ.λπ. στα δικαστήρια και τους δικαιώνουν είτε γιατί είναι νταήδες κι απλά μπορούν), άλλοι δε μπορούν να τα νοικιάσουν/πουλήσουν με τίποτα και τα φεσώνονται μ' εκατοντάδες ή και χιλιάδες € ΕΝ.Φ.Ι.Α. (π.χ. κάτι βιοτεχνικά ακίνητα, αποθήκες κ.λπ.) κι εσύ ανοίγεις ολόκληρο θέμα για 5 χαμένα ψωρομηνιάτικα (ούτε καν ολόκληρα) και κάτι απλήρωτους λογαριασμούς...άσε μας ρε μάστορα!

Κι ευχαριστώ να λες που 5,5 χρόνια έπαιρνες το 60%+ του ενοικίου σου αφορολόγητα (μαύρα) και σου άφησε το σπίτι «πένα» χωρίς πολλά πολλά...τι περίμενες ότι θα συνέβαινε δηλαδή;
Όπως σκέφτηκες εσύ να κλέψεις το κράτος (γιατί μπορούσες), έτσι σκέφτηκε κι αυτός να κλέψει εσένα όταν θα έρθει η ώρα να φύγει (κι άντε να τον βρεις)...όμοιος ομοίω αεί πελάζει!:rolleyes:
Να το βάλεις 500€ (ή όσο θεωρείς ότι μπορεί να πιάσει) και να δηλώσεις όλο το ποσό στο συμβόλαιο την επόμενη φορά αν θες να έχεις νομικό έρεισμα ν' απαιτήσεις απλήρωτα ενοίκια στο μέλλον και φυσικά να ζητήσεις Ε1 και Ε9 για να είσαι σίγουρος ότι κάτι θα μπορείς να του πάρεις αν δεν έχει να σε πληρώσει, μια που στο κωλοκράτος που ζούμε δεν υπάρχει ηλεκτρονική βάση με credit system για τους φερέγγυους και μη ενοικιαστές όπως σε κάθε σοβαρό κράτος του κόσμου (για να μπορεί ο κάθε γύφτος ν' αλωνίζει στην περιουσία του κάθε ανυποψίαστου και ο πολιτικάντης να παίρνει το ψηφαλάκι του)...αλλά και πάλι δε θα είναι εύκολο να βγάλεις άκρη με την πουτάνα την Ελληνική δικαιοσύνη!
Πολύ κατανοητά όλα αυτά. Μια ερώτηση όμως: θεωρείς πως το να κυνηγηθούν οι απλήρωτοι λογαριασμοί δικαστικώς (εφόσον φαίνεται ότι η κατανάλωση έγινε την περίοδο της διαμονής του ενοικιαστή στο ακίνητο, έστω κι αν οι λογαριασμοί ήρθαν μετά την αναχώρηση του), δεν είναι εύκολο εγχείρημα; Λογικά θα έπρεπε να έχει σίγουρη επιτυχία καθόσον αποδεικνύονται όλα εύκολα.

Ισχύει ότι δεν είχα μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου είδους συναλλαγές, ούτε και σχετική πείρα σε πιθανές κακοτοπιές. Μαθαίνω στην πορεία, με κόστος.

Για να πω και την αλήθεια, δεν ήξερα πως είναι τόσο συνηθισμένη η έννοια του "πιστολιού" στο χώρο των ενοικιάσεων. Ολοι έχουμε ακούσει ιστορίες, άλλα μέχρι να το πετύχεις προσωπικά...
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Νομίζω ότι η μόνη λύση είναι να τον φέρεις στο φιλότιμο. Μάζεψε τους λογαριασμούς και βγάλε πόσα χρωστάει. Πήγαινε βρες τον φιλικά, ποτέ άγρια. Υπάρχει ελπίδα να συμβιβαστείτε και να σου δώσει κάποιο μέρος από το χρέος.

Δήλωσε ήδη πως δεν θα πληρώσει κάτι άλλο.
 

Appolon

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Appolon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών. Έχει γράψει 130 μηνύματα.
δεν ξερω τι ακριβως ισχυει απλα αν σου κανει καποια μηνυση για τα μαυρα θα μπορουσε η εφορια να ψαξει ενδελεχως ςτις δραστηριοτητες σου τα τελευταια χρονια
επισης μπορει να υπαρχουν αποδειξεις σε μηνυματα, socialmedia κοκ
 

rublessvolt

Νεοφερμένος

Ο rublessvolt αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών. Έχει γράψει 11 μηνύματα.
δεν ξερω τι ακριβως ισχυει απλα αν σου κανει καποια μηνυση για τα μαυρα θα μπορουσε η εφορια να ψαξει ενδελεχως ςτις δραστηριοτητες σου τα τελευταια χρονια
επισης μπορει να υπαρχουν αποδειξεις σε μηνυματα, socialmedia κοκ
Ολες οι σχετικές συναλλαγές έγιναν μετρητά και πάντα με προφορικές τηλεφωνικές συνομιλίες. Δεν θυμάμαι να ανταλλάξαμε μηνύματα. Παρόλα αυτά, δεν ήξερα πως θα μπορούσαν να θεωρηθούν στοιχεία οι συνομιλίες σε social media. Με θορυβεί κάπως αυτό. Πέραν αυτού, δεν θα εξέθετε και τον εαυτό του αν μιλούσε για τα μαύρα;
 

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,097 μηνύματα.
Πέραν αυτού, δεν θα εξέθετε και τον εαυτό του αν μιλούσε για τα μαύρα;
θα επηρεαστείς πολύ παραπάνω εσύ ...

αυτό που έκανες ο τέως ενοικιαστής σου είναι ανήθικο και λίγο πολυ είναι απατεώνας.
Το ότι ένα μεγάλο ποσό είναι μαύρο είναι για τους περισσότερους εδώ κλεψιά από μέρου σου εγώ προσωπικά δε το θεωρώ κλεψιά...

το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να προσέχεις για τους επόμενους, δε θα έκανα τίποτα ίσως να ειδοποιούσα τον ιδιοκτήτη του άλλου διαμερίσματος που θα νοικιάσει ώστε να μην την πατήσει και αυτός...
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,969 μηνύματα.
Φίλε κάτι έγινε και δεν πληρώνει κάτι αλλο..... τοσο καιρο πλήρωνε. Κάτι του έκανες που πιθανως δεν μας λές. Οχι πως εισαι υποχρεωμενος να μας πείς, καθενας ειναι αυτοκέφαλος να κάνει οτι νομιζει σε προσωπικές και γενικοτερα συναλλαγες με τους άλλους. Ωστοσο αμα θές να σου πούμε πρέπει να μας το γράψεις κ αυτό.

Μια φορά μία μου ειχε πει, ξέρω πως μπορει να έιναι παράλογο ή αδικο αυτο που ζητάω αλλα εφοσον το προσφέρω το απαιτώ.

Ε τι να κατσεις να συζητησεις μετά ;
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,897 μηνύματα.
Καθόλου σπάνια περίπτωση, είναι πολύ σύνηθες (ειδικά στην Ελλάδα που οι Δ.Ο.Υ. βαριούνται ν' ασχοληθούν και το κράτος «κλείνει το μάτι» στους παραβατικούς) ενοικιαστής κι εκμισθωτής να έρχονται σε συμφωνία και να δηλώνουν μικρότερο ποσό ενοικίου απ' το συμφωνηθέν (συνήθως τόσο όσο για να εισπράξει ο ενοικιαστής το μέγιστο επίδομα ενοικίου από το κράτος ή και λιγότερο αν δεν είναι δικαιούχος) ώστε και να γλυτώσει φόρους ο εκμισθωτής και να πάρει το σπίτι ο ενοικιαστής σε καλύτερη τιμή (με τόσα μαύρα ε, θα του κόψει κι ένα 50αράκι το μήνα)...
Ο topic starter για να έχει τέτοιες «παιδικές» απορίες προφανώς δεν είχε ασχοληθεί ποτέ σοβαρά με όλα αυτά μέχρι σήμερα (π.χ. γιατί είχε κάποιο μπάρμπα που του τα κανόνιζε όλα)...

1)Το τι ΜΠΟΡΕΙ να κάνει μια Δ.Ο.Υ. σε σχέση με το τι όντως κάνει (ή δεν κάνει) στην πράξη απέχει ΠΑΡΑ πολύ αγαπητέ!;)

2)Καλά, πες το αυτό στα εκατομμύρια Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό και δεν έχουν περάσει ούτε απ' έξω απ' τη Δ.Ο.Υ. Κατοίκων Εξωτερικού κι ακόμα φαίνονται φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, δηλώνουν κοπανιστό αέρα στο Ε1 για δεκαετίες κ.λπ. κι ούτε γάτα ούτε ζημιά!:rolleyes:

Δυστυχώς jack δεν είναι τόσο ευνοϊκά τα θέματα. Έχουν αλλάξει πολλά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και μπορώ να αναγνωρίσω ένα καλό της Ελληνικής κυβέρνησης ότι πλέον η φορολογική απάτη έχει σχεδόν εκμηδενιστεί. Πλέον οι πρεσβείες στο εξωτερικό αποτελούν κύριο διαμεσολαβητή μεταξύ των Ελληνικών ΔΟΥ και ξένων αρχών γιατί τα εισοδήματα υπάρχουν σε βάσεις δεδομένων και συντηρείται η δέουσα γραφειοκρατία. Γραφειοκρατία στην Ελλάδα, γραφειοκρατία στην Γαλλία, γραφειοκρατία στη Σουηδία κτλ. Δυστυχώς από όσο ακούω από Έλληνες που μένουν στο εξωτερικό, η ΑΑΔΕ έχει εξαπολύσει άγριο ψηφιακό ψάξιμο για πολύ κόσμο και πέφτουν άγριες καμπάνες σε δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάρικα ευρώ. Κάτι ανάλογο κάνουν και οι αρχές του εξωτερικού αφού τα στοιχεία μοιράζονται πλέον εντός ΕΕ. Για παράδειγμα στην Γερμανία ή στην Ολλανδία, η αιτιολόγηση του πόθεν έσχες θέλει ισχυρά επιχειρήματα για να μην έχεις συνέπειες της ανεξάρτητης Οικονομικής αστυνομίας (εισαγγελίας). Η ανεξάρτητη Οικονομική αστυνομία σε πολλές χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης λειτουργεί αυτόνομα από την ποινική δικαιοσύνη και την εκτελεστική εξουσία με δικό της νομικό πλαίσιο και δημόσιο κατήγορο.
 

Viedo

Διάσημο μέλος

Ο Viedo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ψυχολόγος και μας γράφει απο Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,912 μηνύματα.
Για 600€ ούτε λόγος δεν συμφέρει νομικά.

Ούτε και 5χιλιαδες θεωρώ θα συνέφερε.

Η αμοιβή του δικηγόρου μαζί με τα δικαστικά παράβολα θα είναι πολύ υψηλότερη.
 

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Δυστυχώς από όσο ακούω από Έλληνες που μένουν στο εξωτερικό, η ΑΑΔΕ έχει εξαπολύσει άγριο ψηφιακό ψάξιμο για πολύ κόσμο και πέφτουν άγριες καμπάνες σε δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάρικα ευρώ.
Πρώτα απ' όλα η Α.Α.Δ.Ε. και οι Δ.Ο.Υ. μπορούν να ψάξουν μέχρι 5 χρόνια πίσω γι' αδήλωτα εισοδήματα κατοίκων εξωτερικού οπότε τέτοιες καμπάνες από ένα μισθό, όσο υψηλός κι αν είναι (δεδομένου κι ότι σχεδόν με όλες τις χώρες της Ε.Ε. υπάρχει σύμβαση αποφυγής διπλής φορολογίας), λίγο δύσκολο να προκύψουν δε νομίζεις;:rolleyes:
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,969 μηνύματα.
Πολύ κατανοητά όλα αυτά. Μια ερώτηση όμως: θεωρείς πως το να κυνηγηθούν οι απλήρωτοι λογαριασμοί δικαστικώς (εφόσον φαίνεται ότι η κατανάλωση έγινε την περίοδο της διαμονής του ενοικιαστή στο ακίνητο, έστω κι αν οι λογαριασμοί ήρθαν μετά την αναχώρηση του), δεν είναι εύκολο εγχείρημα; Λογικά θα έπρεπε να έχει σίγουρη επιτυχία καθόσον αποδεικνύονται όλα εύκολα.

Ισχύει ότι δεν είχα μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου είδους συναλλαγές, ούτε και σχετική πείρα σε πιθανές κακοτοπιές. Μαθαίνω στην πορεία, με κόστος.

Για να πω και την αλήθεια, δεν ήξερα πως είναι τόσο συνηθισμένη η έννοια του "πιστολιού" στο χώρο των ενοικιάσεων. Ολοι έχουμε ακούσει ιστορίες, άλλα μέχρι να το πετύχεις προσωπικά...
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Δήλωσε ήδη πως δεν θα πληρώσει κάτι άλλο.

όλοι με κοστος μαθαινουμε σε αυτη τη ζωή φίλε. Δεν υπάρχει να μην κάνεις λάθη. Ξέχασε το. Εκτος και αν ζεις σε γυάλα.

Στο προκειμενο για να αποφυγουμε τη πολλη φαμφάρα εγω εχω να σου προτεινω το εξής :

Τα ενοικια τα έχασες ξέχασε τα , δεν μνπορεις να αποδειξεις ειναι παράνομο. Τους απληρωτους ομως λογαριασμούς πρέπει να τους πληρώσει. Αν ειναι πάνω απο 700 ευρώ.

Εγω θα τον επαιρνα ενα τηλέφωνο κ θα του έλεγα να τα βρούμε κάπως γιατι δεν θα ήθελα να κινηθώ δικαστικά. Συμφωνησαμε εξαρχής κάτι που το δέχτηκε κ αυτος και τοτε δεν έκανε κυρηγμα περι νομιμοτητας και ηθικης και μετά πιστολιαζει τη συμφωνια εντάξει, ας πουμε οτι το δεχόμαστε. Οι λογαριασμοι ομως πρεπει να πληρωθούν.

Αν σου κάνει τον ζορικο, πες φιλε δεν εχω αλλη επιλογή θα τα πουμε στα δικαστηρια. Πληρωσε εναν δικηγορο τα μισα τωρα τα μισά μετά , και ζητησε του τα 700 ευρω που σου χρωσταει και ζητα επισης στο δικογραφο να καταδικαστει στις δικαστικες δαπανες και την αμοιβη του δικηγορου σου.

Και Χαστα Λαβιστα μπέιμπι άσε τον δικηγορο να το τρέξει αυτο το κομμάτι και να σε ενημερωνει.

Η αγωγη στοιχιζει σαν παραβολο κανα 200αρι και ποσο θα παρει ο δικηγορος κανα 300αρι ακομη αμοιβη ; δεν ειναι και καμια πολυκροτη υποθεση βρες εναν οικονομικό.

Δωστου τωρα τα 200 και τα 300 μετά. Απλό μη σκάς. Και πες στον αλλον μου εκανες μπινια αλλα κ εγω θα σε γμησω να με θυμασαι. Μαγκιές αλλου οχι σε μένα. Τι θα κανει θα πάει να πει οτι σου εδινε παραπανω, και πως θα το αποδειξει ; ειναι και αυτος συνένοχος της απάτης εις βαρος του δημοσιου ας πάει να το πει λοιπόν.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

ή βαλε απευθειας εναν δικηγορο να μιλήσει μαζι του. Και να του στειλει μια συστημένη με ταυχρομειο με υπογραφη κ σφραγίδα, σαν εξώδικο ειναι. Τυπικα θα ηταν εξώδικο εαν πληρωνες ενα 50αρι τον δικαστικο επιμελητη να του την επιδόσει. Ο τυπος θα καταλαβει οτι εισαι σε νομικη προετοιμασια για δικαστική μάχη πλέον και ισως γινει πιο διαλλακτικός σε συζητησεις.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,845 μηνύματα.
Αν σου κάνει τον ζορικο, πες φιλε δεν εχω αλλη επιλογή θα τα πουμε στα δικαστηρια
Ενοικιαστης : Α εκτος απ τα παρανομα που με εκβιασες ,τωρα με απειλεις οτι θα με πας δικαστηριο?.Οκ θα τα πουμε εκει γιατι τωρα μου εχεις πορκαλεσει ψυχικη οδυνη σε εμενα και την οικογενεια μου μεσα σε ενα χαος με τις τιμες που ανεβαινουν πανω ,δεν γινεται αλλιως πρεπει να παμε δικαστηριο για αυτο που μου εκανες και συνεχιζεις να μου κανεις


ΥΓ:Μην σου πω οτι ο ενοικιαστης θα βγαλει εξτρα χρηματα και απ το δικαστηριο :lol:
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,969 μηνύματα.
Ενοικιαστης : Α εκτος απ τα παρανομα που με εκβιασες ,τωρα με απειλεις οτι θα με πας δικαστηριο?.Οκ θα τα πουμε εκει γιατι τωρα μου εχεις πορκαλεσει ψυχικη οδυνη σε εμενα και την οικογενεια μου μεσα σε ενα χαος με τις τιμες που ανεβαινουν πανω ,δεν γινεται αλλιως πρεπει να παμε δικαστηριο για αυτο που μου εκανες και συνεχιζεις να μου κανεις


ΥΓ:Μην σου πω οτι ο ενοικιαστης θα βγαλει εξτρα χρηματα και απ το δικαστηριο :lol:

ψυχική οδύνη επέρχεται οταν κάποιος πέθανε. Αλλιως νομικά δεν στέκει ο όρος. Το να φάει ο αλλος τα μισα ενοικια πές πάει στο διαολο έφταιξες και εσύ. Που δεν το κανονισες εξαρχής οπως θα έπρεπε αλλα και τους λογαριασμούς πάει πολύ. Κατα βάση ο ιδιοκτητης θα δικαιωθεί και στο τέλος ο αλλος θα πληρώσει και τις δικαστικές δαπάνες. Στη τελική δινεις το θέμα στο δικηγορο να το χειριστεί. Και εσυ δεν ξαναμιλάς με τον τύπο.

Απλα θα πληρώσεις ενα 500αρικο σε δικαστικά το οποιο μετά θα πάρεις πισω μαζί με τα χρήματα που σου οφείλονται. Πάει πολύ ο αλλος να έκατσε μεσα να κατανάλωσε και να να φευγει τζαμπατζής.

Κάτι έγινε στη μεταξυ τους σχέση και στραβωσαν τα πράγματα για αυτο ο αλλος έφυγε έτσι. Αλλα αυτο δεν μας το ειπε ο θεματοθέτης.

Δεν καταλαβαινω γιατι κάποιοι τρελαίνονται τοσο με τους δικηγορους και τα δικαστηρια. Αμα πάρεις τον αλλο τηλέφωνο και δεν ειναι συζητήσιμος μετά το αναθέτεις σε δικηγόρο. Εσυ δεν ξαναμιλάς μαζί του.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,845 μηνύματα.
ψυχική οδύνη επέρχεται οταν κάποιος πέθανε. Αλλιως νομικά δεν στέκει ο όρος. Το να φάει ο αλλος τα μισα ενοικια πές πάει στο διαολο έφταιξες και εσύ. Που δεν το κανονισες εξαρχής οπως θα έπρεπε αλλα και τους λογαριασμούς πάει πολύ. Κατα βάση ο ιδιοκτητης θα δικαιωθεί και στο τέλος ο αλλος θα πληρώσει και τις δικαστικές δαπάνες. Στη τελική δινεις το θέμα στο δικηγορο να το χειριστεί. Και εσυ δεν ξαναμιλάς με τον τύπο.
Και ξαναλεω ....με εκβιασες στην αρχη για τα μαυρα , και τωρα με παιρνεις τηλεφωνο και ανατρρασεςι ξανα εμενα και την οικογνεια μου ? Το μικρο παιδι μου κλαιει τωρα γιατι εχει τρομαξει απο αυτο το σκηνικο :P
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,969 μηνύματα.
Και ξαναλεω ....με εκβιασες στην αρχη για τα μαυρα , και τωρα με παιρνεις τηλεφωνο και ανατρρασεςι ξανα εμενα και την οικογνεια μου ? Το μικρο παιδι μου κλαιει τωρα γιατι εχει τρομαξει απο αυτο το σκηνικο :P
Σε παιρνει να συνενοηθειτε ρε φίλε. Η απειλη ειναι με παράνομα μέσα οχι αμα πεις στον αλλον θα σου στειλω δικόγραφο αυτο θεωρειται νομιμη προειδοποιηση. Αλλα μονο σε κάτι τέτοιες ιστοριες γιατι με γειτονες δεν σε παιρνει να εχεις εχθρες. Ο κακος χρονος περνάει ο κακος γειτονας όχι.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Καλησπέρα. Θα ήθελα να ακούσω την άποψη των μελών για ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα που προέκυψε - στο γνωστό μέτωπο των ενοικίων. Εκμισθώνω ένα διαμέρισμα 100τμ στην τιμή των 400€, εκ των οποίων είναι δηλωμένα τα 150€ στο taxis και τα υπόλοιπα 250€ τα παίρνω μετρητά, πηγαίνοντας ανά μερικούς μήνες (συνήθως ανά 5-6) στον ενοικιαστή ο ίδιος. Είναι μια αντικειμενικά καλή τιμή, δεδομένου πως αντίστοιχα διαμερίσματα στην περιοχή συνήθως ενοικιάζονται 500-550€ αυτή την περίοδο.

Μέχρι τώρα, 5.5 χρόνια τώρα, δεν υπήρχε πρόβλημα κι όλα πήγαιναν ρολόι. Ο ενοικιαστής όμως αποφάσισε να αποχωρήσει αυτό το μήνα χωρίς να ενημερώσει έστω λίγο νωρίτερα. Μετακόμισε και με ειδοποίησε εκ των υστέρων για την παραλαβή των κλειδιών. Το συμβόλαιο του (δεύτερη τριετία) λήγει τον Αύγουστο. Αφησε απλήρωτα τα "μαύρα" των ενοικίων από τον Οκτώβρη μέχρι τον Φεβρουάριο - 5 μήνες, όπως και τον τελευταίο λογαριασμό ΔΕΗ, ύδρευση, Φυσικό Αέριο (που αφορούν δική του κατανάλωση). Δήλωσε απλώς "κράτησε τα από την εγγύηση". Τους λογαριασμούς τους είχα αφήσει στο όνομα μου, δεν επέμεινα να τους πάρει ο ενοικιαστής όταν ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας. Προφανέστατα αυτό είναι λάθος. Τώρα τα απλήρωτα ποσά είναι αρκετά, αλλά δεν μπορούν να κυνηγηθούν νομικά. Το μεν απλήρωτο ενοίκιο είναι συνολικά 1250€ αλλά μαύρα, διότι τα 150€ (τα τυπικώς δηλωμένα) τα κατέβαλε κάθε μήνα τυπικότατα στην ώρα του. Από την άλλη οι λογαριασμοί αγγίζουν και μάλλον θα ξεπεράσουν το 600άρικο. Τα κοινόχρηστα τα είχε πληρώσει κανονικά.

Υπάρχουν ενέργειες οι οποίες να συμφέρουν σε αυτή τη φάση; Νομικές ενέργειες έχουν νόημα (μόνο για τους λογαριασμούς και το υπόλοιπο του μισθώματος μέχρι τον Αύγουστο, δεδομένου πως κι εγώ δεν ήμουν τυπικά σωστός λόγω των αδήλωτων ενοικίων);
Θα σου απαντήσω διαβαζοντας ελάχιστες απαντήσεις και μη ξέροντας αν στο έχουν αναφέρει..

Λοιπόν επειδή νοικιάζω και εγώ διαμερίσματα πρώτον ποτέ δεν αποκρύπτεις ενοίκιο (το ξέρω δεν γίνεται αλλιώς αλλά όταν το κάνεις λαμβάνεις και τα ρίσκα σου )
Αυτόματα χάνεις κάθε δικαίωμα για νομική κάλυψη στα οποία χρωστούμενα και κινδυνευεις να μπλεχτείς και σε ποιο άσχημα γεγονότα αν σου κάνει καταγγελία..


ΔΕΗ, νερό τα έχεις πάντα στο όνομα του ενοικιαστή, πότε στο δικό σου .
Υπάρχουν και οι περιπτώσεις ρεύματοκλοπων πλέον ...

Ρήτρα με φώτο και άλλα αποδεικτικά στοιχεία για το πως παραλαμβάνει το διαμέρισμα ο ενοικιαστής και πως το παραδίδει..
Ούτε μπριζα χαλασμενη , ούτε βρύση αφήνει..

Να ξέρεις εσύ έχεις την πίτα εσύ και το μαχαίρι..
Κάνε σωστή επιλογή ενοικιάσεων και ο άλλος αν είναι εντάξει κάθε πρώτη του μήνα κόψε και 50 ευρώ από αυτά που ζητάς προκειμένου να μην τον χάσεις..
Την περιουσία μας και τους κόπους μας τους ενοικιάσεις..
Θα τα σεβαστουν θέλουν δεν θέλουν με ριτρες στα συμβόλαια..

Οι καλοί ενοικιαστές σπανίζουν πλέον και επειδή εγώ τα έχω για φοιτητές εκεί να δεις τι πανηγυρακι πέφτει αλλά δεν τους αφήνω έτσι ..
Όλα, τα πάντα με συμβόλαια και ριτρες..
Αν θέλουν, ΑΝ δεν θέλουν να πάνε αλλού.
Εκεί φαίνεται ο άλλος τι ενοικιαστής ειναι ..
 

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
ή βαλε απευθειας εναν δικηγορο να μιλήσει μαζι του. Και να του στειλει μια συστημένη με ταυχρομειο με υπογραφη κ σφραγίδα, σαν εξώδικο ειναι. Τυπικα θα ηταν εξώδικο εαν πληρωνες ενα 50αρι τον δικαστικο επιμελητη να του την επιδόσει. Ο τυπος θα καταλαβει οτι εισαι σε νομικη προετοιμασια για δικαστική μάχη πλέον και ισως γινει πιο διαλλακτικός σε συζητησεις.
Οι έμπειροι φεσατζήδες (που έχουν το φέσι σύστημα), εκτός του ότι ξέρουν πολύ καλά τα σχετικά δικονομικά (π.χ. ότι το εξώδικο για να είναι έγκυρο πάντα μας το παραδίδει δικαστικός επιμελητής), δε μασάνε από τέτοια...φεσώνουν τόσο όσο να μην αξίζει ν' ασχοληθείς και προχωράνε στον επόμενο!;)
Και ξαναλεω ....με εκβιασες στην αρχη για τα μαυρα , και τωρα με παιρνεις τηλεφωνο και ανατρρασεςι ξανα εμενα και την οικογνεια μου ? Το μικρο παιδι μου κλαιει τωρα γιατι εχει τρομαξει απο αυτο το σκηνικο :P
Βλέπω το 'χεις πιάσει το νόημα...μήπως έχεις παρακολουθήσει και σχετικές δίκες κι έχεις ακούσει όλες αυτές τις ηλίθιες κλάψες των «φουκαράδων» ενοικιαστών live;:rolleyes:
Ρήτρα με φώτο και άλλα αποδεικτικά στοιχεία για το πως παραλαμβάνει το διαμέρισμα ο ενοικιαστής και πως το παραδίδει..
Ούτε μπριζα χαλασμενη , ούτε βρύση αφήνει..

Να ξέρεις εσύ έχεις την πίτα εσύ και το μαχαίρι..
Κάνε σωστή επιλογή ενοικιάσεων και ο άλλος αν είναι εντάξει κάθε πρώτη του μήνα κόψε και 50 ευρώ από αυτά που ζητάς προκειμένου να μην τον χάσεις..
Την περιουσία μας και τους κόπους μας τους ενοικιάσεις..
Θα τα σεβαστουν θέλουν δεν θέλουν με ριτρες στα συμβόλαια..

Οι καλοί ενοικιαστές σπανίζουν πλέον και επειδή εγώ τα έχω για φοιτητές εκεί να δεις τι πανηγυρακι πέφτει αλλά δεν τους αφήνω έτσι ..
Όλα, τα πάντα με συμβόλαια και ριτρες..
Αν θέλουν, ΑΝ δεν θέλουν να πάνε αλλού.
Εκεί φαίνεται ο άλλος τι ενοικιαστής ειναι ..
Κι αν δε σεβαστούν τις «ρήτρες» και π.χ. σας γκρεμίσουν καμιά πόρτα φεύγοντας τι νομίζετε ότι μπορείτε να τους κάνετε;:rolleyes:
 
Τελευταία επεξεργασία:

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,935 μηνύματα.
Οι έμπειροι φεσατζήδες (που έχουν το φέσι σύστημα), εκτός του ότι ξέρουν πολύ καλά τα σχετικά δικονομικά (π.χ. ότι το εξώδικο για να είναι έγκυρο πάντα μας το παραδίδει δικαστικός επιμελητής), δε μασάνε από τέτοια...φεσώνουν τόσο όσο να μην αξίζει ν' ασχοληθείς και προχωράνε στον επόμενο!;)
Ακριβώς. Αν είναι κύρια κατοικία και έχει χαμηλό εισόδημα μπορεί να κάτσει για χρόνια μέχρι να τον διώξει ο ιδιοκτήτης καθώς ο νόμος τον προστατεύει.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top