Απόκριες

Friday_k

Δραστήριο μέλος

Η Friday_k αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, επαγγέλλεται Υπεύθυνος marketing και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 457 μηνύματα.
χαχαχαχα .... θα ειχε φάση και ένα κοστούμι μωρέ τύπου φουσκωτό σαν ασπιρίνη με τα χρώματα μπλέ άσπρο.

Ενιγουει... κούκλα ! Μπράβο :)
Δεν θα μπορούσα να κάτσω με τέτοιο κουστούμι...οπότε επέλεξα safe επιλογές.

Ευχαριστώ πολύ :happy:

Έλα φάσεις ειναι αυτές... περνάνε... μη μασάς ! Στα γοβάκια σου όλα :P
Χαχαχα ναι ναι, ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΛΆ ΤΑ ΖΑΝΑΞ:lol:

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 27.045 μηνύματα.
Δεν θα μπορούσα να κάτσω με τέτοιο κουστούμι...οπότε επέλεξα safe επιλογές.

Ευχαριστώ πολύ :happy:

Χαχαχα ναι ναι, ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΛΆ ΤΑ ΖΑΝΑΞ:lol:

Είπαμε... αν τα Ζάναξ δεν επηρεάζουν το σεξουαλικό... στα γοβάκια όλα. Παίρνε τα με το κιλό και όλοι μας :P

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.874 μηνύματα.
Κρίμα! Δεν θα μπορέσω να πάω αύριο. Μου έτυχε κάτι έκτακτο.

amarelia

Επιφανές μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.073 μηνύματα.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.874 μηνύματα.

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 6.252 μηνύματα.

Πατρα,ρεθυμνο , ξανθη και ποσα αλλα καρναβαλια στις 28/2 ακυρωθηκαν. 28/2 καιμε τον καρναβαλο στο συνταγμα

juste un instant

Επιφανές μέλος

Παντού το καρναβάλι γίνεται την Πέμπτη. Μόνο Θεσσαλονίκη γίνεται σήμερα.

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12.086 μηνύματα.
Τι δεν σου αρέσει, η νηστεία;;; :bleh: :bleh: :bleh:
Νηστεία έκανα μικρός λόγω υποχρέωσης.
Μετά μεγάλωσα και σταμάτησα γιατί δεν έβλεπα πως έχει κάποιο νόημα απο την σκοπιά μου.
Να'ναι καλά ο παππούς μου που με πήγαινε για πίτσα κρυφά :hehe:.

Αλλά όχι δεν είναι αυτός ο λόγος. Απλώς δεν μου αρέσουν σαν γιορτή γιατί το theme τους είναι διαφορετικό. Συνδέεται περισσότερο με πανηγύρια, γλέντια κτλπ. το οποίο δεν με εκφράζει, έχουμε τα Χριστούγεννα για χαρούμενη γιορτή, χρειαζόμαστε μια τρομακτική/μυστηριώδη.

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 1.661 μηνύματα.
Νηστεία έκανα μικρός λόγω υποχρέωσης.
Μετά μεγάλωσα και σταμάτησα γιατί δεν έβλεπα πως έχει κάποιο νόημα απο την σκοπιά μου.
Να'ναι καλά ο παππούς μου που με πήγαινε για πίτσα κρυφά :hehe:.
Εσένα ο παππούς σου εμένα ο αδελφός μου που Μ.Εβδομαδα έφαγαν μπεργκερ με τον γιο μου όταν ήταν μικρός με την δικαιολογία μια φορά το βλέπω τον ανιψιό μου να μην του κάνω το χατήρι :laugh: :laugh:

Έλα μωρέ αυτά στα παιδιά τα κάνουμε!!!
Αλλά όχι δεν είναι αυτός ο λόγος. Απλώς δεν μου αρέσουν σαν γιορτή γιατί το theme τους είναι διαφορετικό. Συνδέεται περισσότερο με πανηγύρια, γλέντια κτλπ. το οποίο δεν με εκφράζει, έχουμε τα Χριστούγεννα για χαρούμενη γιορτή, χρειαζόμαστε μια τρομακτική/μυστηριώδη.
Η αποκρια δεν ειναι ούτε πανηγύρι ούτε καρναβάλι 😋

Είναι περίοδος εγκράτειας ταπείνωσης και συγχώρεσης...
Αν αυτά δεν σου αρέσουν το καταλαβαίνω!!

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.661 μηνύματα.

αυτά αρχίζουν μετά τις Απόκριες, την Καθαρά Δευτέρα

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 1.661 μηνύματα.

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12.086 μηνύματα.
Εσένα ο παππούς σου εμένα ο αδελφός μου που Μ.Εβδομαδα έφαγαν μπεργκερ με τον γιο μου όταν ήταν μικρός με την δικαιολογία μια φορά το βλέπω τον ανιψιό μου να μην του κάνω το χατήρι :laugh: :laugh:
Μου αρέσει που πάντα υπάρχει αυτός ο ένας συγγενής που θα κάνει ακριβώς το αντίθετο απο αυτό που θα σου λένε οι γονείς και οι υπόλοιποι συγγενείς, κάποιος θείος/α, κάποιος αδελφός/η, κάποιος παππούς ή γιαγιά κτλπ. :hehe:.
Έλα μωρέ αυτά στα παιδιά τα κάνουμε!!!
Παιδάκι ήμουν και εγώ(και ο παππούς στην ψυχή) :bleh:.
Δεν είναι πως δεν μου αρέσουν. Απλώς δεν είναι αυτό που αναζητώ για αυτή την εποχή του χρόνου.
Την εγκράτεια και την ταπείνωση θα μπορούσαμε να την βάλουμε γύρω στο πάσχα. Πιστεύω ταιριάζει καλύτερα.

Kate1914

Διακεκριμένο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.263 μηνύματα.
Την εγκράτεια και την ταπείνωση θα μπορούσαμε να την βάλουμε γύρω στο πάσχα. Πιστεύω ταιριάζει καλύτερα.
Μα ακριβώς εκεί γύρω στρέφεται, απλώς μάλλον το διάστημα των σαράντα (πρακτικά λίγων περισσότερων βέβαια) ημερών φαίνεται σε κάποιους μεγάλο υποθέτω.

Γνώμη μου πάντως είναι να πείτε απλώς πως κάποιους δε σας εκφράζει γιατί καλώς ή κακώς είναι τμήμα μιας θρησκείας. Νόμιζα πως είχαν ξεπεραστεί πλέον τέτοια πράγματα.

Τέσπα σόρι για το off topic, συνεχίστε.

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Μα ακριβώς εκεί γύρω στρέφεται, απλώς μάλλον το διάστημα των σαράντα (πρακτικά λίγων περισσότερων βέβαια) ημερών φαίνεται σε κάποιους μεγάλο υποθέτω.

Γνώμη μου πάντως είναι να πείτε απλώς πως κάποιους δε σας εκφράζει γιατί καλώς ή κακώς είναι τμήμα μιας θρησκείας. Νόμιζα πως είχαν ξεπεραστεί πλέον τέτοια πράγματα.

Τέσπα σόρι για το off topic, συνεχίστε.
Μπα, δεν έχει να κάνει με το ο,τι συνδέεται με την ορθόδοξη πίστη. Άλλωστε και το halloween έχει θρησκευτική ρίζα, καθολική μάλιστα. Οπότε εαν αυτό ήταν το θέμα, δεν θα έκανε αίσθηση ούτε η μία ούτε η άλλη γιορτή.

Γενικά δεν με απασχολεί το εάν συνδέονται κάπως με μια θρησκεία, όσο το ποσό διασκεδαστικές είναι. Οι αποκριές και το halloween έχουν διαφορετικές θεματικές.

dum dum boy

Περιβόητο μέλος

Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4.407 μηνύματα.
μπουρανί Τυρνάβου μόνο.

:morning1:

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.661 μηνύματα.
Δεν είναι πως δεν μου αρέσουν. Απλώς δεν είναι αυτό που αναζητώ για αυτή την εποχή του χρόνου.
Φίλε και γω σε κάποια ηλικία συχαινόμουν το καρναβάλι.
Στην εφηβική ηλικία μ΄άρεσε πολύ, όταν ντυνόμασταν, βγαίναμε και κάναμε αταξίες. Όταν ήρθα Γερμανία στα κρύα, πάγωνα στα καρναβάλια στους δρόμους και αηδίαζα με τπυς μεθυσμένους. :sick:Ιδιαίτερα όταν έγινα μαμά και με τραβολογούσαν τα παιδιά στις παρελάσεις, ήταν το μαρτύριο! :cold2:(έβρισκα δικαιολογίες, για να πάει ο πατέρας τους). Τώρα που μεγάλωσαν, μ΄αρέσει πάλι. Δε χρειάζεται να συμμετέχω τόσο ενεργά. Τόσο, όσο!
Αλλά το haloween είναι ένα ιδιαίτερο καρναβάλι, με ωραία ατμόσφαιρα, σε μια όχι τόσο κρύα εποχή, με πρωταγωνιστές παιδάκια, ασφαλές (ως τώρα στις γειτονιές), παρτάκια, φωτάκια.:)

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Η νηστεια του Πασχα αν την δεις δεν ειναι μονο 40 μερες ειναι και η εβδομαδα της Τυρινης πιο πριν ...Γι αυτο και ξεκινα πιο νωρις απο το Σαρανταμερο ..

Στην Ορθόδοξη Παράδοση οι ασθενείς (λόγω υγείας) και οι οδοιπόροι (ταξιδιώτες, άνθρωποι σε δύσκολες ή κουραστικές μετακινήσεις) εξαιρούνται από τη νηστεία.
Η Εκκλησία δεν βλέπει τη νηστεία σαν αυτοσκοπό αλλά σαν πνευματικό μέσο γι’ αυτό και υπάρχει διάκριση. Ο κανόνας είναι η νηστεία, αλλά η οικονομία εφαρμόζεται όπου υπάρχει ανάγκη, για να μη βλάπτεται η υγεία ή να μη δημιουργείται υπέρμετρη δυσκολία.

Επειτα πέρα από τους ασθενείς και τους οδοιπόρους, εξαιρούνται ή έχουν ελάφρυνση από τη νηστεία τα παιδια Ιδίως τα πολύ μικρά, που χρειάζονται θρεπτική τροφή για την ανάπτυξή τους. Σταδιακά μαθαίνουν τη νηστεία όσο μεγαλώνουν, οι εγκυες γυναίκες , για λόγους υγείας της μητέρας και του παιδιού, θηλάζουσες μητέρες,ηλικιωμένοι ,ατομα με βαριά σωματική εργασία ....σε κάποιες περιπτώσεις (ιδίως παλαιότερα, που οι δουλειές ήταν πολύ κοπιαστικές) δινόταν οικονομία, ατομα με ψυχολογικές ή οργανικές δυσκολίες .....

Η νηστεια δεν βασιζεται αν θα φας η οχι κρέας ...αλλα στην άσκηση της εγκράτειας .....βαζεις ενα στοίχημα με τον εαυτό σου ,σε φερνει αντιμέτωπο με τα παθη σου ...

Υπάρχουν ανθρωποι που την χλευάζουν γι αυτο ακριβως τον λογο ...δεν εχουν πειθαρχία ,δεν μπορούν να ελεξουν το μυαλο τους ...

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

μπουρανί Τυρνάβου μόνο.

:morning1:
Να παρεις το παιδι σου σαν γονεας να πας στο καρναβαλι να τιμήσεις την παραδοση ..... :redface: :redface:

Απορώ ωρες ωρες σε ποια χωρα ζω και οταν μιλανε για παραδοση δειχνουν τα απωθημένα του καθε καρναβαλου ...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια