[Αρχείο 2009 - 2017] Γενικές σκέψεις για την πολιτική και την επικαιρότητα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ξεχασμένε απο που αντλείς τόση γνώση για τα χρηματοοικονομικά συστήματα?
:respect:

Είναι ενδιαφέρον θέμα και απαραίτητο για κάθε άνθρωπο που δεν θέλει να τον κοροϊδεύει η εκάστοτε λαμογιοκυβέρνηση, γι'αυτό και διαβάζω γενικώς. Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη πηγή, ότι πέσει στα χέρια μου. Έχω διαβάσει ένα βιβλίο οικονομίας που νομίζω κάνουν στις οικονομικές σχολές, δεν θυμάμαι τώρα τον συγγραφέα αλλά θα το κοιτάξω αν ενδιαφέρεσαι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ακάλυπτος

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Ακάλυπτος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 240 μηνύματα.
Που για να το λέει αυτό πάει να πει οτι δεν είναι δουλοπρεπής και υποτακτικός.Ποιος είπαμε οτι είναι ο βολεμένος?:whistle::whistle::whistle:

Τρικυμία εν κρανίω.

Τώρα, όσο για το κομμουνιστής, το αφήνω φλου. Δεν έχω δηλώσει τίποτε εδώ μέσα και δεν σου'χω δώσει το δικαίωμα να μου βάλεις ταμπέλες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
Δηλώσεις Τομσεν
«Η Ελλάδα εξαιρεί το 55% των φορολογουμένων. Το αφορολόγητο στην Ελλάδα είναι 9.100 ευρώ, είναι μεγαλύτερο από αυτό της Γερμανίας»
Πηγή: https://www.cnn.gr/money/story/28940...in-ellada-apo-oti-stin-germania#ixzz46A6eTBcU


Αυτό που λέω εδώ και καιρό. Δυστυχώς η πλειοψηφία δεν μπορεί να το καταλάβει και έτσι η κάθε κυβέρνηση για να συνεχίσει να είναι κυβέρνηση αναγκάζεται να αυξήσει την έμμεση φορολογία.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.
#ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ



Περίεργο πάντως που δηλώνεις πως δεν θες να είσαι δούλος και ταυτόχρονα είσαι κομουνιστής, δηλαδή υπέρ ενός συστήματος όπου όλοι είναι δούλοι του κράτους. Κάπου τα έχεις μπερδέψει.
Και στον καπιταλισμό όλοι είναι δούλοι των αφεντικών. Η διαφορά είναι ότι τα αφεντικά ενδιαφέρονται για την αύξηση των κερδών τους ενώ το σοσιαλιστικό κράτος για το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

  • 13007368_1096235567065922_1541815755963419260_n.jpg
    13007368_1096235567065922_1541815755963419260_n.jpg
    83.3 KB · Εμφανίσεις: 297
Τελευταία επεξεργασία:

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Dreamweaver καταρχήν δε χάθηκε ό,τι είχες γράψει. Στο ίδιο θέμα είναι και τα δικά σου και τα δικά μου και τα λινκς και τα πάντα. Τώρα πέρα απ' το τι νομίζω εγώ αν προσωπικά γράφεις με σκοπό να πείσεις τον άλλο καλύτερα να βρεις κάτι άλλο να κάνεις.

Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα υπό άλλες σνυθήκες να συνεχίζω τη κάθε συζήτηση επ άπειρον αλλά απ' ό,τι θυμάμαι τότε κι εσύ είχες δεχτεί πως το πράγμα άρχισε να κάνει κύκλους κι εγώ δε γίνεται να αφιερώνω κάθε μερα από μερικές ώρες να απαντάω σε σεντόνια. Οπότε αυτό το υφάκι του απογοητευμένου προφέσορα νομίζω περιττεύει.

Μα το κατώτατο πλαφόν η αγορά είναι αυτή που θα το θέσει και αυτό θα κινείται ανάλογα με την πορεία της. Δεν μπορείς να πας σε μια αγορά και να πεις το κατώτατο όριο είναι 500 ευρώ το μήνα, δηλαδή μπορείς απλά αυτό το πράγμα δεν θα έχει τα αποτελέσματα που νομίζεις και παράλληλα θα δημιουργήσει και μείωση στην παραγωγικότητα όλης της αγοράς. Κάνεις περισσότερο κακό παρά καλό με αυτό το πράγμα. Όταν θέτεις υψηλό κατώτατο μισθό ή ασφάλιση ή οτιδήποτε άλλο οι εργάτες οι οποίοι δεν μπορούν να προσφέρουν την αντίστοιχη αξία με τον κατώτατο μισθό, και για να στο κάνω πιο λιανά, η επιχείρηση δεν θα βγάλει τα διπλάσια από όσα τους πληρώνει θα πάνε σπίτι τους. Επίσης αυτοί οι εργάτες δεν πρόκειται να ξαναβρούν δουλειά γιατί ταυτόχρονα μειώνεις και τον αριθμό των νέων επιχειρήσεων που μπορεί να μην μπορούν να πληρώσουν τον κατώτατο μισθό. Παγιώνεις έτσι μια τάξη ανθρώπων στην χρόνια ανεργία.

Τα καλοκαίρια εγώ βάζω εργάτες για μεροκάματα στο χωράφι. Δουλεύουμε από τις 6 μέχρι τις 2. Αυτές είναι 6 ώρες άμα βγάλεις τις μετακινήσεις και όλες τις καθυστερήσεις, τα διαλείμματα κτλ. Μετά τις 2 ακόμη και οι καλοί εργάτες σέρνονται γιατί είναι κουρασμένοι, έχει τρελή ζέστη και γενικά η αποδοτικότητά τους μειώνεται τουλάχιστο 50%. Εγώ μπορώ να τους πληρώσω 6 ώρες και να τους πάρω και την άλλη μέρα για άλλες 2 ώρες, ή μπορώ να τους κρατήσω μέχρι τις 4 την ίδια μέρα. Τα λεφτά όμως που θα τους δώσω μετά τις 2 δεν αξίζουν την δουλειά που θα μου κάνουν γιατί είναι πτώματα.

Επίσης κάποιοι εργάτες είναι καλοί και δουλεύουν ενώ άλλοι σέρνονται από τις 8 το πρωί. Πρέπει αυτοί να πληρώνονται το ίδιο? Και έστω ότι εγώ θέλω να δώσω παραπάνω στους καλούς εργάτες αλλά κάθε χρόνο έχω ένα συγκεκριμένο ποσό που μπορώ να διαθέσω σε εργατικά, πράγμα που σημαίνει ότι αν θέλω να δώσω στον Α 2 ευρώ παραπάνω επειδή το παιδί δουλεύει πρέπει να τα πάρω από τον Β που δεν δουλεύει. Αυτό βέβαια δεν μπορώ να το κάνω γιατί μετά ακούω μαλακίες περί διακρίσεων κτλ. Οπότε ξέρεις τι θα κάνω? Αυτόν που σέρνεται δεν πρόκειται να τον ξαναπάρω στην δουλειά γιατί και δεν αξίζει τα λεφτά του, αλλά και γιατί τρώει και χρήματα από αυτούς που τα αξίζουν.

Άλλες μέρες βγαίνουμε εκτός προγράμματος για διάφορους λίγους και μπορεί να χρειαστώ extra εργάτες για 2-3 ώρες. Αυτούς δηλαδή πρέπει να τους πληρώσω full μεροκάματο? Αν ναι πως είναι δίκαιο αυτό για τον εργάτη που δούλευε από τις 6 εκείνη την ημέρα? Τις περισσότερες φορές επίσης εγώ θα κάτσω στο χωράφι μέχρι το βράδυ για να τελειώσω δουλείες, ενώ οι εργάτες θα φύγουν στις 2. Εγώ δεν έχω ωράριο όπως και πολλοί άλλοι επαγγελματίες, γιατί υπάρχει δουλειά που πρέπει να βγει και πρέπει να βγει σε συγκεκριμένο χρόνο.

Θέλω να καταλήξω στο γεγονός πως το στάνταρ ωράριο των 8 είναι εφικτό μόνο σε δημοσιοϋπαλληλικές θέσεις ή σε θέσεις γραφείων. Σε πάρα πολλές δουλείες το 8ωρο δεν είναι είναι εφικτό, και άλλες μέρες πρέπει να δουλέψεις 3 ώρες, άλλες 13.
Όταν πας και βάζεις κανόνες κούτσουρα στην αγορά όπως 8ωρο, υπερωρίες κτλ το μόνο που κάνεις είναι δημιουργείς προβλήματα από τα οποία δεν επωφελείται κανείς. Αν εγώ πρέπει να πληρώσω υπερωρία τον εργάτη μετά το 8ωρο τότε απλά δεν θα τον πάρω μετά το 8ωρο γιατί δεν βγαίνω και θα κάνω εγώ τις υπερωρίες αυτές. Πάλι όμως κάποιος έκανε αυτές τις απλήρωτες υπερωρίες γιατί πρέπει να γίνουν. Το μόνο που καταφέρνεις σε αυτήν την περίπτωση είναι εγώ να δουλεύω μέχρι τις 9 στο χωράφι και ο εργάτης να χάνει χρήματα που θα μπορούσε να πάρει αυτός. Μας στερείς δηλαδή μια επιλογή για κάποιους αυθαιρέτους λόγους που δεν ανταποκρίνονται καν στην πραγματικότητα.

Δεν είναι θέμα εργάτη. Ποτέ δεν είναι θέμα εργάτη. Είναι θέμα εργασίας. Αυτή θέτει τα standards ( δηλαδή ο εργοδότης ) και σε κάθε περίπτωση κρίνεται αν ο τάδε είναι κατάλληλος για τη δουλειά ή όχι. Στον εργάτη που τα φτύνει μετά από 2 ώρες δε θα του δώσεις αναλογικά το 1/4 του μισθού, απλά δεν θα τον προσλάβεις, θα πάρεις κάποιον άλλον.
Σε μια ισορροπημένη κοινωνία στην οποία όλοι έχουν πρόσβαση στην απαραίτητη μόρφωση και κατάρτιση αυτά τα προβλήματα δεν υπάρχουν ως επί το πλείστον γιατί φροντίζεται ο καθένας να είναι σε θέση να κάνει μια δουλειά αρκετά αποδοτικά ώστε να μπορεί να του εξασφαλίσει ένα ικανοποιητικό εισόδημα.

Το επίπεδο της εργασίας λοιπόν εξασφαλίζεται μέσα από τέτοια μέτρα, με έναν τρόπο ώστε να μην είναι αρκετά χαμηλό από τη μία τόσο ώστε να πλήττει εκείνον που θα κληθεί να την αναλάβει, αλλά και να μην είναι αρκετά υψηλό από την άλλη ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα σχετικά με την εναρμόνησή της με την αγορά εργασίας.

Για να το πω απλά μια τελείως basic θέση εργασίας με ασφάλιση, το βασικό, 40ωρο και ένα υποτυπώδες εργασιακό περιβάλλον θα έπρεπε από τη μία να είναι σε θέση να ζήσει κάποιον αλλά και να μην υπάρχουν άνθρωποι που δε θα κρίνονταν ανταγωνιστικοί ως προς αυτή ( και δε θα ήταν και πουθενά αλλού ).

Όσον αφορά το γιατί πρέπει να υπάρχουν αυτοί οι περιορισμοί επειδή δεν εχω καμία όρεξη να καταλήγω να υπερασπίζομαι πάλι την ύπαρξη κράτους και νόμων θα σου πω αυτό που περιμένεις να ακούσεις: Όταν ισχύει αυτό που λέμε, "εκεί που τελειώνει η ελευθερία του ενός ξεκινά η ελευθερία του άλλου" τότε αναιρείται η ίδια η ιδέα της ελεύθερης επιλογής. Φυσικά ο νεοφιλελευθερισμός ( ή τουλάχιστον εσύ μη και πεταχτεί η μισέλ πάλι ) το δικαιολογεί αυτό φέροντας στην επφάνεια το ζήτημα της ατομικής ευθύνηςκαι της φυσικής επιλογής. Πως είναι αναμενόμενο να υπάρχουν εκ γεννετής άνισοι άνθρωποι οι οποίοι κάνουν καλές και κακές επιλογές άρα από εκεί δικαιολογείται απόλυτα και το γεγονός πως σαν αποτέλεσμα το πεδίο των "ελευθεριών" του ενός μπορεί να είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο του άλλου. Εγώ από μεριάς μου δεν δέχομαι καμία από αυτές τις παραδοχές και αυτό είναι πρακτικά το ζουμί των τελευταίων 50 σελίδων του θέματος απλά το ξεκαθαρίζω μήπως και υπάρχει παρανόηση.

Στην πράξη σήμερα αυτό γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτό απ' το ότι αυτή η "επιλογή" του να δουλέψεις κατώ από οποιεσδήποτε συνθηκες, ανασφάλιστα, με απλήρωτες υπερωρίες, με 300 ευρώ κλπ γίνονται από ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού. Το γουστάρουν και το επιλέγουν; προφανώς και όχι απλά δεν έχουν άλλη επιλογή στο παρόν πλαίσιο. Και εκεί βρίσκεται και η ουσία όλων αυτών των μέτρων. Υποχρεώνει τον νέο να περάσει από δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο. ύστερα του προσφέρει δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση ή επαγγελματική κατάρτιση. Έτσι φροντίζει να υπάρχουν άνθρωποι με ένα Χ επίπεδο skills οι οποίοι να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν επαρκώς στο επίπεδο της εργασίας για το οποίο προορίζονται.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Βασίλη όταν έχεις ένα δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο υποχρεώνει σε παρακολούθηση επί 12 χρόνια τον μαθητή και στα 18 του αυτός ο μαθητής βγαίνει τόσο άχρηστος και ανίκανος όσον αφορά τα επαγγελματικά του προσόντα στην αγορά εργασίας που χρειάζεσαι την ύπαρξη του κατώτατου μισθού για να μπορέσει αυτό το άτομο να έχει έναν αξιοπρεπή μισθό, τότε καταλαβαίνεις ότι το εκπαιδευτικό σου σύστημα έχει αποτύχει τελείως. Και αυτό δεν ισχύει μόνο στην Ελλάδα αλλά παντού. Κατώτατος μισθός σημαίνει αυτομάτως αποτυχία του εκπαιδευτικού συστήματος.

Παραβλέποντας τελείως την ανηθικότητα του κρατικού συστήματος και εξετάζοντάς του μοναχά από τη σκοπιά της αποδοτικότητας βλέπουμε πάλι πως είναι τελείως άχρηστος, καθώς αποτελεί ένα σύστημα βασισμένο στους κανόνες και την τιμωρία αντί για τα κίνητρα. Και αυτό το πράγμα δεν μπορείς να το διορθώσεις γιατί είναι ο πυρήνας του συστήματος. Ο κρατικός μηχανισμός μοιάζει με ένα πατέρα που κάθε φορά που το παιδί του πάει να φάει καραμέλα το σφαλαριώνει. Μόλις το παιδί ενηλικιωθεί και φύγει από την επίβλεψη του πατέρα καταλήγει διαβητικό από τις καραμέλες καθώς δεν έχει μάθει αυτοέλεγχο.

Οι άνθρωποι γεννιούνται άνισοι και αυτό φαίνεται, είτε είναι εξυπνάδα, είτε είναι υγεία, δύναμη, ομορφιά, κτλ. Το αν το δέχεσαι ή το αρνείσαι στο πνεύμα κάποιας συναισθηματικής ιδεολογίας περί ισότητας δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο καθώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Εν αντιθέσει όταν δεν μπορείς να αναγνωρίσεις καν την πραγματικότητα καταληγεις να αποτελείς μέρος του προβλήματος. Δεν είναι όμως αυτό το πρόβλημα. Ο λόγος που οι άνθρωποι κάνουν κακές επιλογές στη ζωή τους δεν είναι πως είναι βλάκες, αλλά πως μεγαλώνουν σε ένα σύστημα όπου δεν υφίστανται τις συνέπειες αυτών των επιλογών και άρα ούτε μαθαίνουν, ούτε τις περιορίζουν. Όταν ζεις σε μία χώρα που μπορείς να κάνεις συνεχώς κακές επιλογές, δηλαδή να είσαι τεμπέλης, στο σχολείο να μην σε νοιάζει τίποτα, να καπνίζεις από τα 12 και να ζεις με πιτόγυρα και παρόλα αυτά να είσαι προστατευμένος από όλες τις συνέπειες αυτών των επιλογών, (δουλειά με εξασφαλισμένο κατώτατο μισθό ασχέτως αν δεν παράγεις την αντίστοιχη αξία, σύστημα υγείας όπου μπορείς να πάρεις χωρίς να δώσεις κτλ) τότε αυτό το άτομο δεν έχει κίνητρα να διορθωθεί αλλά να αντίθετα να συνεχίσει αυτές τις κακές επιλογές και το πιθανότερο να τις διδάξει και στα παιδιά του.

Όταν δεν υπήρχε κρατική σύνταξη οι ηλικιωμένοι πέθαιναν? Όχι φυσικά, απλά σχεδίαζαν έτσι τη ζωή τους, ώστε να έχουν οικονομίες για τα γεράματα, να τους φροντίζουν τα παιδιά τους κτλ. Αν πλήρωνες για την υγεία σου θα πέθαινες? Όχι φυσικά, απλά θα το σκεφτόσουνα δεύτερη φορά προτού βάλεις το τσιγάρο στο στόμα, προτού αποφασίζεις να γίνεις 150 κιλά και προτού περάσεις μια ολόκληρη ζωή στον καναπέ. Και ναι υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονται σε άσχημη θέση απλά λόγο καθαρής τύχης και όχι κακών επιλογών, αλλά αυτούς είναι εύκολο να του βοηθήσεις μέσω της φιλανθρωπίας, καθώς όταν βοηθάς τον άτυχο δεν παράγεις περισσότερη ατυχία, ενώ όταν βοηθάς τον τεμπέλη συμβάλλεις στην διαιώνιση του προβλήματος. Η κρατική πρόνεια φυσικά δεν μπορεί με κανένα τρόπο να διαχωρίσει τον άτυχο από τον τεμπέλη, γι'αυτό και πάντα αποτυγχάνει.

Όταν αφαιρείς την ατομική ευθύνη από τους ανθρώπους και τις συνέπειες των επιλογών τους τότε δημιουργείς μια κοινωνία εκφυλισμού, μια κοινωνία δεν βαριέσαι, μια κοινωνία "έχει ο Θεός", μια κοινωνία όπου φταίει πάντα ο άλλος, μια κοινωνία σαν την Ελλάδα δηλαδή. Μια τέτοια κοινωνία είναι εκ φύσεων αυτοκαταστροφική και μη βιώσιμη, όπως βλέπεις και από τα εμπειρικά δεδομένα του σήμερα.

Τώρα πέρα απ' το τι νομίζω εγώ αν προσωπικά γράφεις με σκοπό να πείσεις τον άλλο καλύτερα να βρεις κάτι άλλο να κάνεις.

Όπως έλεγε και ο Σωκράτης, σκοπός δεν είναι να λογικεύσεις τον συνομιλητή ( αυτό είναι σχεδόν αδύνατο). Σκοπός είναι να λογικεύσεις το ακροατήριο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ακάλυπτος

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Ακάλυπτος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 240 μηνύματα.
Σε έναν υποθετικό κόσμο, όπου θα εφαρμόζονταν οι απόψεις σου στην πράξη, πραγματικά δεν θα'θελα να ζω.
Η λογική σου, είναι ότι πιο ανισόρροπο και απάνθρωπο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Βασίλη όταν έχεις ένα δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο υποχρεώνει σε παρακολούθηση επί 12 χρόνια τον μαθητή και στα 18 του αυτός ο μαθητής βγαίνει τόσο άχρηστος και ανίκανος όσον αφορά τα επαγγελματικά του προσόντα στην αγορά εργασίας που χρειάζεσαι την ύπαρξη του κατώτατου μισθού για να μπορέσει αυτό το άτομο να έχει έναν αξιοπρεπή μισθό, τότε καταλαβαίνεις ότι το εκπαιδευτικό σου σύστημα έχει αποτύχει τελείως. Και αυτό δεν ισχύει μόνο στην Ελλάδα αλλά παντού. Κατώτατος μισθός σημαίνει αυτομάτως αποτυχία του εκπαιδευτικού συστήματος.
Περιμένεις στα 18 του ο μαθητής να βγαίνει με έτοιμο επάγγελμα; Προφανώς μέχρι τα 18 ο μαθητής αυτό που πρέπει να αποκτήσει κάποιες βασικές γνώσεις και γενική μόρφωση. Η τριτοβάθμια είναι αυτή που σε εξειδικεύει προς τον εργασιακό τομέα. Όσοι δεν πηγαίνουν στην τριτοβάθμια είτε γίνονται τεχνίτες και εργάτες είτε μαθαίνουν κάποια τέχνη (πχ μαγειρική, κουρευτική κλπ). Δεν μπορεί το σχολείο να βγάζει επαγγελματίες. Και δεν το κάνει πουθενά. Αλίμονο αν από τα 12 έπρεπε να επιλέξουμε επάγγελμα. Το μόνο ίσως κακό είναι ότι δεν υπάρχει σωστός επαγγελματικός προσανατολισμός. Εγώ πχ ήμουν τελείως άτυχος σε αυτό το κομμάτι, δεν έχω κανέναν συγγενή ή γνωστό που να έχει επάγγελμα κάτι που σκεφτόμουν να κάνω, και ότι πληροφορία αντλούσα το αντλούσα κυρίως από εδώ, το ischool. Ενώ αρκετοί στη σχολή ήταν αρκετά συνειδητοποιημένοι πχ έχουν το ίδιο επάγγελμα οι γονείς τους κλπ. Εδώ δεν σε βοηθάει το εκπαιδευτικό σύστημα.

Όσον αφορά τον κατώτατο μισθό, υπάρχει για να μπορούν άνθρωποι οι οποίοι δεν διάλεξαν τον δρόμο του διαβάσματος αλλά πήγαν πχ σε ιεκ ή και πουθενά, να μπορούν τουλάχιστον να ζουν. Μα θα μου πεις αυτοί είναι τεμπέληδες και τα έξυναν όταν εσύ διάβαζες. Μα και πάλι, εσύ έχεις επενδύσει στο μέλλον σου και σίγουρα θα βγάζεις περισσότερα. Θα βγάζεις τρεις, τέσσερις, πέντε και δεν ξέρω πόσους κατώτατους μισθούς ανάλογα με το πόσο καλός είσαι. Απλά ο κατώτατος μισθός είναι ένα μαξιλάρι για να υπάρχουν και άνθρωποι να κάνουν δουλειές που άλλοι δεν θα τις θέλουν. Δεν γίνεται όλοι να γινόμαστε επιστήμονες και όλοι να δουλεύουμε στα γραφεία, ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα. Και δεν μπορούμε κιόλας, γιατί πολύ απλά δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο καλοί στο να απορροφούν τη γνώση. Ωστόσο αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο κατώτατος μισθός δεν είναι αποτυχία του εκπαιδευτικού συστήματος, είναι ένας κανόνας για μια ίσως πιο αξιοπρεπή κοινωνία.

Επίσης, λίγο άσχετο. Μιλούσα τις προάλλες με έναν άνθρωπο, ο οποίος για μένα πρέπει να είναι πρότυπο, που είχε δουλέψει έναν χρόνο στο Σαν Φρανσίσκο. Σε τεράστια εταιρεία. Και τον ρώτησα τι διαφορά παρατήρησε σε σχέση με την Ευρώπη, τι του έκανε εντύπωση. Τα τρία πράγματα που μου είπε ήταν ότι:
α) οι αξία των ανθρώπων εξαρτάται από το πόσα χρήματα βγάζουν.
β) δουλεύουν πάρα πολύ, βασικά είναι το μόνο πράγμα που κάνουν, δεν κάνουν κάτι άλλο στη μέρα τους.
γ) οι άστεγοι είναι πάρα πολλοί. Πάρα πολλοί. Υπάρχει τεράστια διαφορά στα κοινωνικά στρώματα και αυτοί που δεν έχουν τίποτα είναι πάρα πολλοί, ενώ λίγοι έχουν πάρα πολλά.

Εγώ σε μια τέτοια κοινωνία δεν θα ήθελα να ζω. Καλή η οικονομία της Αμερικής, καλά τα πρότυπα που προτείνεις Ξεχασμένε. Να αφαιρέσουν τον κατώτατο μισθό, να μην υπάρχει "δωρεάν" υγεία, δωρεάν εκπαίδευση κλπ γενικά να προσπαθήσουμε να αντιγράψουμε την Αμερική. Σίγουρα θα ζουν πολλοί καλά. Εσύ αν εργάζεσαι όσο λες ίσως έβγαζες και πολλά μηδενικά. Ίσως να σκέφτεσαι αυτό και να καταριέσαι που ζεις στην Ελλάδα. Αλλά μια κοινωνία πάνω από όλα πρέπει να είναι για τους ανθρώπους. Μια κοινωνία που θα προσπαθεί να εξαλείψει την φτώχεια και να προσπαθεί να προσφέρει τα βασικά σε όλους τους ανθρώπους. Μια τέτοια κοινωνία πρέπει να ευχόμαστε, ακόμα και αν πληρώνουμε λίγο από την τσέπη μας. Και εδώ δεν υποστηρίζω την Ελλάδα. Με την καμία. Σαν χώρα και σαν κοινωνία έχουμε πολλά, πάρα πολλά να διορθώσουμε. Απλά ήθελα να αναφέρω λίγο τι μου απάντησε αυτός ο άνθρωπος μιας και μιλήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν πρέπει να θέλουμε να γίνουμε Αμερική. Δεν είναι τα πάντα το χρήμα.

Παραβλέποντας τελείως την ανηθικότητα του κρατικού συστήματος και εξετάζοντάς του μοναχά από τη σκοπιά της αποδοτικότητας βλέπουμε πάλι πως είναι τελείως άχρηστος, καθώς αποτελεί ένα σύστημα βασισμένο στους κανόνες και την τιμωρία αντί για τα κίνητρα. Και αυτό το πράγμα δεν μπορείς να το διορθώσεις γιατί είναι ο πυρήνας του συστήματος. Ο κρατικός μηχανισμός μοιάζει με ένα πατέρα που κάθε φορά που το παιδί του πάει να φάει καραμέλα το σφαλαριώνει. Μόλις το παιδί ενηλικιωθεί και φύγει από την επίβλεψη του πατέρα καταλήγει διαβητικό από τις καραμέλες καθώς δεν έχει μάθει αυτοέλεγχο.
Μα και εσύ πας να εφαρμόσεις το ίδιο πράγμα. Δηλαδή να τιμωρείς όσους δεν καταφέρνουν να βγάζουν παραπάνω. Τους τιμωρείς λέγοντας πως αν δεν διαβάσουν δεν θα βγάζεις ποτέ πάνω από 100-200-300 ευρώ το μήνα. Εξάλλου κίνητρο υπάρχει και στις 2 περιπτώσεις, το οποίο είναι ότι ίσως βγάλεις περισσότερα λεφτά στο μέλλον αν δουλέψεις, μελετήσεις, σπουδάσεις κλπ. Απλά στο σύστημα που προτείνεις τιμωρείς το γκρουπ που δεν το κάνει αφαιρώντας τους ένα βασικό μισθό για θεμελιώδεις ανάγκες.

Οι άνθρωποι γεννιούνται άνισοι και αυτό φαίνεται, είτε είναι εξυπνάδα, είτε είναι υγεία, δύναμη, ομορφιά, κτλ. Το αν το δέχεσαι ή το αρνείσαι στο πνεύμα κάποιας συναισθηματικής ιδεολογίας περί ισότητας δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο καθώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Εν αντιθέσει όταν δεν μπορείς να αναγνωρίσεις καν την πραγματικότητα καταληγεις να αποτελείς μέρος του προβλήματος. Δεν είναι όμως αυτό το πρόβλημα. Ο λόγος που οι άνθρωποι κάνουν κακές επιλογές στη ζωή τους δεν είναι πως είναι βλάκες, αλλά πως μεγαλώνουν σε ένα σύστημα όπου δεν υφίστανται τις συνέπειες αυτών των επιλογών και άρα ούτε μαθαίνουν, ούτε τις περιορίζουν. Όταν ζεις σε μία χώρα που μπορείς να κάνεις συνεχώς κακές επιλογές, δηλαδή να είσαι τεμπέλης, στο σχολείο να μην σε νοιάζει τίποτα, να καπνίζεις από τα 12 και να ζεις με πιτόγυρα και παρόλα αυτά να είσαι προστατευμένος από όλες τις συνέπειες αυτών των επιλογών, (δουλειά με εξασφαλισμένο κατώτατο μισθό ασχέτως αν δεν παράγεις την αντίστοιχη αξία, σύστημα υγείας όπου μπορείς να πάρεις χωρίς να δώσεις κτλ) τότε αυτό το άτομο δεν έχει κίνητρα να διορθωθεί αλλά να αντίθετα να συνεχίσει αυτές τις κακές επιλογές και το πιθανότερο να τις διδάξει και στα παιδιά του.

Εδώ συμφωνώ μαζί σου. Όμως η αλήθεια είναι ότι αυτό γινόταν μέχρι τώρα, μέχρι να έρθει η κρίση στην Ελλάδα, επειδή ζούσαμε σε ένα συννεφάκι εκτός πραγματικότητας. Οι κυβερνήσεις πασοκ και νδ έφτιαξαν μια κοινωνία στην οποία δεν είχες λόγο να μην κάνεις κακές επιλογές. Και όλη αυτή η νοοτροπία δεν μπορεί να αλλάξει μπαμ από την μια μέρα στην άλλη. Όμως βλέπω ότι αλλάζει σιγά σιγά. Οι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι δεν είναι τίποτα σίγουρο και ξεκινάνε να μετριάζουν τις επιλογές τους, ή τουλάχιστον προσπαθούν.

Όταν δεν υπήρχε κρατική σύνταξη οι ηλικιωμένοι πέθαιναν? Όχι φυσικά, απλά σχεδίαζαν έτσι τη ζωή τους, ώστε να έχουν οικονομίες για τα γεράματα, να τους φροντίζουν τα παιδιά τους κτλ.
Μα τώρα πληρώνεις την σύνταξή σου. Δεν στην χαρίζουν. Και μάλιστα την πληρώνεις ακριβά.[/QUOTE]
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Σε έναν υποθετικό κόσμο, όπου θα εφαρμόζονταν οι απόψεις σου στην πράξη, πραγματικά δεν θα'θελα να ζω.
Η λογική σου, είναι ότι πιο ανισόρροπο και απάνθρωπο.

Εσύ εκτός από συναισθηματισμούς και επίθετα ξέρεις να γράψεις κανένα επιχείρημα ή δεν έμαθες επιχειρηματολογία στην έκθεση?

Περιμένεις στα 18 του ο μαθητής να βγαίνει με έτοιμο επάγγελμα; Προφανώς μέχρι τα 18 ο μαθητής αυτό που πρέπει να αποκτήσει κάποιες βασικές γνώσεις και γενική μόρφωση. Η τριτοβάθμια είναι αυτή που σε εξειδικεύει προς τον εργασιακό τομέα. Όσοι δεν πηγαίνουν στην τριτοβάθμια είτε γίνονται τεχνίτες και εργάτες είτε μαθαίνουν κάποια τέχνη (πχ μαγειρική, κουρευτική κλπ). Δεν μπορεί το σχολείο να βγάζει επαγγελματίες. Και δεν το κάνει πουθενά. Αλίμονο αν από τα 12 έπρεπε να επιλέξουμε επάγγελμα. Το μόνο ίσως κακό είναι ότι δεν υπάρχει σωστός επαγγελματικός προσανατολισμός. Εγώ πχ ήμουν τελείως άτυχος σε αυτό το κομμάτι, δεν έχω κανέναν συγγενή ή γνωστό που να έχει επάγγελμα κάτι που σκεφτόμουν να κάνω, και ότι πληροφορία αντλούσα το αντλούσα κυρίως από εδώ, το ischool. Ενώ αρκετοί στη σχολή ήταν αρκετά συνειδητοποιημένοι πχ έχουν το ίδιο επάγγελμα οι γονείς τους κλπ. Εδώ δεν σε βοηθάει το εκπαιδευτικό σύστημα.

Φυσικά και περιμένω ο 18χρονος όταν βγαίνει από το σχολείο να είναι επαρκώς επαγγελματικά καταρτισμένος, γιατί όχι? Οι γενικές γνώσεις είναι πραγματικά ένα γελοίο πράγμα και εξαιρώντας πως των 90% αυτών ξεχνιούνται αμέσως από τα παιδιά είναι και τελείως άχρηστες. Οι μόνες γενικές γνώσεις που χρειάζεται σήμερα ο άνθρωπος είναι γραφή, ανάγνωση, επιχειρηματολογία, βασικά οικονομικά, χειρισμό Η/Υ και κάποιες γνώσεις για την διατροφή, την άθληση και την οικιακή οικονομία. Κάτσε τώρα δες πόσα από αυτά γνωρίζει ο μέσος απόφοιτος του λυκείου. Όλα αυτά είναι γνώσεις που το δημοτικό μπορεί να καλύψει άνετα. Από εκεί και πέρα το σχολείο θα έπρεπε να διδάσκει επαγγελματική κατάρτιση, ώστε όταν βγεις στα 18 να έχεις επιλογές στην ζωή σου. 6 χρόνια είναι υπέρ αρκετά, μπορείς να μάθεις από ξυλουργική μέχρι προγραμματισμό και να είσαι σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο, άμεσα προσλήψιμος.

Από εκεί και πέρα όσοι επιθυμούν περαιτέρω γνώση και εξειδίκευση ας πάνε στην τριτοβάθμια. Αυτό που γίνεται σήμερα είναι πως όλοι πάνε στην τριτοβάθμια γιατί μετά από 12 χρόνια σχολείου δεν ξέρουν να κάνουν τίποτα. Και ακόμη και μετά την τριτοβάθμια οι περισσότεροι δεν ξέρουν τίποτα, οπότε έχουμε τα master, τα phd κτλ. Πλέον αυτό το πράγμα είναι τόσο συνηθισμένο που το έχουμε πάρει σαν δεδομένο και δεν διανοούμαστε καν ένα εκπαιδευτικό σύστημα σαν αυτό που λέω. Ένα παιδί σήμερα που θα σταματήσει το σχολείο στο δημοτικό και θα κάτσει να μάθει μια τέχνη δίπλα στον πατέρα του ας πούμε είναι σε πολύ καλύτερη θέση από απόφοιτους ΑΕΙ. Αυτό θα έπρεπε να μας προβληματίζει.

Όσον αφορά τον κατώτατο μισθό, υπάρχει για να μπορούν άνθρωποι οι οποίοι δεν διάλεξαν τον δρόμο του διαβάσματος αλλά πήγαν πχ σε ιεκ ή και πουθενά, να μπορούν τουλάχιστον να ζουν. Μα θα μου πεις αυτοί είναι τεμπέληδες και τα έξυναν όταν εσύ διάβαζες. Μα και πάλι, εσύ έχεις επενδύσει στο μέλλον σου και σίγουρα θα βγάζεις περισσότερα. Θα βγάζεις τρεις, τέσσερις, πέντε και δεν ξέρω πόσους κατώτατους μισθούς ανάλογα με το πόσο καλός είσαι. Απλά ο κατώτατος μισθός είναι ένα μαξιλάρι για να υπάρχουν και άνθρωποι να κάνουν δουλειές που άλλοι δεν θα τις θέλουν. Δεν γίνεται όλοι να γινόμαστε επιστήμονες και όλοι να δουλεύουμε στα γραφεία, ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα. Και δεν μπορούμε κιόλας, γιατί πολύ απλά δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο καλοί στο να απορροφούν τη γνώση. Ωστόσο αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο κατώτατος μισθός δεν είναι αποτυχία του εκπαιδευτικού συστήματος, είναι ένας κανόνας για μια ίσως πιο αξιοπρεπή κοινωνία.

Ο μισθός είναι συνάρτηση της εργασιακής αξίας που προσφέρει ένας εργαζόμενος στην επιχείρηση. Γενικά ο εργαζόμενος αμείβεται με το 1/3 της αξίας που παράγει. Δηλαδή αν η επιχείρηση βγάζει 3000ευρώ το μήνα από εσένα θα πληρωθείς με 1000. Αυτό που πρέπει λοιπόν να αναρωτηθείς είναι γιατί κάποιος που μόλις βγαίνει από το σχολείο δεν έχει αρκετή εργασιακή αξία ώστε να μπορεί απευθείας να πιάνει δουλειά με 1000 ή 1500 ευρώ? Την απάντηση την έδωσα από πάνω. Ο κατώτατος μισθός είναι απλά ένα μέτρο που αντιμετωπίζει το σύμπτωμα (δηλαδή το ότι οι απόφοιτοι λυκείου δεν μπορούν να ζήσουν) και όχι την αιτία του προβλήματος (ότι δεν έχουν καμία αξία λόγω του άθλιου εκπαιδευτικού μας συστήματος).

Επίσης, λίγο άσχετο. Μιλούσα τις προάλλες με έναν άνθρωπο, ο οποίος για μένα πρέπει να είναι πρότυπο, που είχε δουλέψει έναν χρόνο στο Σαν Φρανσίσκο. Σε τεράστια εταιρεία. Και τον ρώτησα τι διαφορά παρατήρησε σε σχέση με την Ευρώπη, τι του έκανε εντύπωση. Τα τρία πράγματα που μου είπε ήταν ότι:
α) οι αξία των ανθρώπων εξαρτάται από το πόσα χρήματα βγάζουν.
β) δουλεύουν πάρα πολύ, βασικά είναι το μόνο πράγμα που κάνουν, δεν κάνουν κάτι άλλο στη μέρα τους.
γ) οι άστεγοι είναι πάρα πολλοί. Πάρα πολλοί. Υπάρχει τεράστια διαφορά στα κοινωνικά στρώματα και αυτοί που δεν έχουν τίποτα είναι πάρα πολλοί, ενώ λίγοι έχουν πάρα πολλά.

Εγώ σε μια τέτοια κοινωνία δεν θα ήθελα να ζω. Καλή η οικονομία της Αμερικής, καλά τα πρότυπα που προτείνεις Ξεχασμένε. Να αφαιρέσουν τον κατώτατο μισθό, να μην υπάρχει "δωρεάν" υγεία, δωρεάν εκπαίδευση κλπ γενικά να προσπαθήσουμε να αντιγράψουμε την Αμερική. Σίγουρα θα ζουν πολλοί καλά. Εσύ αν εργάζεσαι όσο λες ίσως έβγαζες και πολλά μηδενικά. Ίσως να σκέφτεσαι αυτό και να καταριέσαι που ζεις στην Ελλάδα. Αλλά μια κοινωνία πάνω από όλα πρέπει να είναι για τους ανθρώπους. Μια κοινωνία που θα προσπαθεί να εξαλείψει την φτώχεια και να προσπαθεί να προσφέρει τα βασικά σε όλους τους ανθρώπους. Μια τέτοια κοινωνία πρέπει να ευχόμαστε, ακόμα και αν πληρώνουμε λίγο από την τσέπη μας. Και εδώ δεν υποστηρίζω την Ελλάδα. Με την καμία. Σαν χώρα και σαν κοινωνία έχουμε πολλά, πάρα πολλά να διορθώσουμε. Απλά ήθελα να αναφέρω λίγο τι μου απάντησε αυτός ο άνθρωπος μιας και μιλήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν πρέπει να θέλουμε να γίνουμε Αμερική. Δεν είναι τα πάντα το χρήμα.

Οι ΗΠΑ φίλε είναι πλέον ένα καθαρά σοσιαλιστικό κράτος. Όταν to 49% του πληθυσμού σου είναι σε welfare programs, (food stamps, medicaid, supplemental income assistance κτλ) δεν μπορείς να μιλάς για κράτος ελεύθερης οικονομίας. Ο χρυσός αιώνας της Αμερικής ήταν ο 19ος, αν είχαν συνεχίσει όπως τότε δηλαδή με μινιμαλ κράτος και ελεύθερη οικονομία σήμερα οι ΗΠΑ θα ήταν παράδεισος, όχι αυτό τερατούργημα που έχει εμπλακεί/ξεκινήσει όλους τους πολέμους του 20ου/21ου αιώνα και που σκοπός του είναι η κατάργηση κάθε ατομικής ελευθερίας και ο εξουσιασμός όλων των ανθρώπων από 5 καρτέλ τραπεζιτών. Φέτος είναι οι τελευταίες εκλογές των ΗΠΑ που μπορούν να αλλάξουν την ρώτα τους και να περιορίσουν τον κρατικό μηχανισμό, αν και φέτος κερδίσουν οι σοσιαλιστές η πορεία τους είναι μονόδρομος.




Μα και εσύ πας να εφαρμόσεις το ίδιο πράγμα. Δηλαδή να τιμωρείς όσους δεν καταφέρνουν να βγάζουν παραπάνω. Τους τιμωρείς λέγοντας πως αν δεν διαβάσουν δεν θα βγάζεις ποτέ πάνω από 100-200-300 ευρώ το μήνα. Εξάλλου κίνητρο υπάρχει και στις 2 περιπτώσεις, το οποίο είναι ότι ίσως βγάλεις περισσότερα λεφτά στο μέλλον αν δουλέψεις, μελετήσεις, σπουδάσεις κλπ. Απλά στο σύστημα που προτείνεις τιμωρείς το γκρουπ που δεν το κάνει αφαιρώντας τους ένα βασικό μισθό για θεμελιώδεις ανάγκες.

Μόνο που δεν τους τιμωρώ εγώ, αλλά η πραγματικότητα. Το να ζεις σε μία τεχνητή φούσκα που σε προστατεύει από τις συνέπειες των κακών επιλογών είναι κάτι ανόητο καθώς αυτή η φούσκα κάποια στιγμή θα σπάσει και μετά θα είσαι αντιμέτωπος με την πραγματικότητα θες δεν θες. Έχει τεράστια διαφορά για τον άνθρωπο το κίνητρο του δουλεύω για να βγάλω περισσότερα αλλά τα βασικά τα έχω εξασφαλίσει με το δουλεύω και για περισσότερα, αλλά και γιατί αν δεν δουλέψω θα πεινάσω, καθώς η πραγματικότητα είναι πως αν δεν δουλέψεις θα πεινάσεις. Το σοσιαλιστικό μοντέλο καταρρέει όταν τα χρήματα τελειώσουν από τα ταμία, πράγμα σίγουρο, οπότε τότε όλοι αυτοί οι άνθρωποι που είναι εθισμένοι στα μαξιλαράκια και στην κρατική πρόνοια βρίσκονται απότομα αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα. Είναι πολύ πιο εύκολο να μάθεις να είσαι εργατικός από παιδί παρά στα 45 σου.

Μα τώρα πληρώνεις την σύνταξή σου. Δεν στην χαρίζουν. Και μάλιστα την πληρώνεις ακριβά.

Κάνεις λάθος. Σήμερα κάποιοι πληρώνουν για την σύνταξή τους, κάποιοι πληρώνουν πολύ ακριβά για την σύνταξή τους και κάποιοι δεν πληρώνουν σχεδόν τίποτα για τη σύνταξή τους, ενώ όλοι μαζί πληρώνουν πανάκριβα το συνταξιοδοτικό σύστημα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.
Οι ΗΠΑ φίλε είναι πλέον ένα καθαρά σοσιαλιστικό κράτος. Όταν to 49% του πληθυσμού σου είναι σε welfare programs, (food stamps, medicaid, supplemental income assistance κτλ) δεν μπορείς να μιλάς για κράτος ελεύθερης οικονομίας. Ο χρυσός αιώνας της Αμερικής ήταν ο 19ος, αν είχαν συνεχίσει όπως τότε δηλαδή με μινιμαλ κράτος και ελεύθερη οικονομία σήμερα οι ΗΠΑ θα ήταν παράδεισος, όχι αυτό τερατούργημα που έχει εμπλακεί/ξεκινήσει όλους τους πολέμους του 20ου/21ου αιώνα και που σκοπός του είναι η κατάργηση κάθε ατομικής ελευθερίας και ο εξουσιασμός όλων των ανθρώπων από 5 καρτέλ τραπεζιτών. Φέτος είναι οι τελευταίες εκλογές των ΗΠΑ που μπορούν να αλλάξουν την ρώτα τους και να περιορίσουν τον κρατικό μηχανισμό, αν και φέτος κερδίσουν οι σοσιαλιστές η πορεία τους είναι μονόδρομος.

Η ευκαιρία είναι ο Τραμπ;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Ποιος άλλος?

Τι διαφορετικό θα προσφέρει ο Τραμπ, το οποιο μάλιστα θα έχει θετικό αποτέλεσμα στις πολιτείες της Αμερικής;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 875331

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Τι διαφορετικό θα προσφέρει ο Τραμπ, το οποιο μάλιστα θα έχει θετικό αποτέλεσμα στις πολιτείες της Αμερικής;

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Τι διαφορετικό θα προσφέρει ο Τραμπ, το οποιο μάλιστα θα έχει θετικό αποτέλεσμα στις πολιτείες της Αμερικής;

Αναχαίτιση της λαθρομετανάστευσης, πάρα πολλές φορολογικές ελαφρύνσεις όπως μηδενική φορολογία για άτομα με εισόδημα κάτω των 25% και 15% φορολογία σε όλες τις επιχειρήσεις, μεταρρυθμίσεις στην υγεία που καταστράφηκε με το obamacare, καλύτερες εμπορικές συμφωνίες με άλλες χώρες όπως η Κίνα π.χ. και διακοπή των στρατιωτικών παρεμβάσεων. Ο Τράμπ ήταν από τους ελάχιστους Ρεπουμπλικάνους που ήταν κατά του πολέμου στο ΙΡΑΚ το 2002 και γενικώς των στρατιωτικών επεμβάσεων.

Βοηθάει και το γεγονός ότι όλο το campaign το πληρώνει από την τσέπη του και έτσι δεν έχει υποχρεώσεις σε σπόνσορες όπως η Χίλαρι πχ. Γενικά για όποιον Αμερικάνο πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει αλλαγή μέσω του πολιτικού συστήματος ο Τραμπ είναι η τελευταία ελπίδα.

Αν χάσει τις εκλογές θα γίνει τόσο μεγάλη εισροή μεταναστών από χώρες του τρίτου κόσμου που δεν πρόκειται να ξαναβγεί συντηρητική κυβέρνηση στις ΗΠΑ, καθώς προφανώς όλοι οι μετανάστες ψυφίζουν Democrats για το welfare.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

killer777

Νεοφερμένος

Ο killer777 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 25 μηνύματα.
Αναχαίτιση της λαθρομετανάστευσης, πάρα πολλές φορολογικές ελαφρύνσεις όπως μηδενική φορολογία για άτομα με εισόδημα κάτω των 25% και 15% φορολογία σε όλες τις επιχειρήσεις, μεταρρυθμίσεις στην υγεία που καταστράφηκε με το obamacare, καλύτερες εμπορικές συμφωνίες με άλλες χώρες όπως η Κίνα π.χ. και διακοπή των στρατιωτικών παρεμβάσεων. Ο Τράμπ ήταν από τους ελάχιστους Ρεπουμπλικάνους που ήταν κατά του πολέμου στο ΙΡΑΚ το 2002 και γενικώς των στρατιωτικών επεμβάσεων.

Βοηθάει και το γεγονός ότι όλο το campaign το πληρώνει από την τσέπη του και έτσι δεν έχει υποχρεώσεις σε σπόνσορες όπως η Χίλαρι πχ. Γενικά για όποιον Αμερικάνο πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει αλλαγή μέσω του πολιτικού συστήματος ο Τραμπ είναι η τελευταία ελπίδα.

Αν χάσει τις εκλογές θα γίνει τόσο μεγάλη εισροή μεταναστών από χώρες του τρίτου κόσμου που δεν πρόκειται να ξαναβγεί συντηρητική κυβέρνηση στις ΗΠΑ, καθώς προφανώς όλοι οι μετανάστες ψυφίζουν Democrats για το welfare.

Μια ερωτηση. Γιατι η υγεια καταστραφηκε με το ombamacare; Ρωταω γιατι παντου ακουγα οτι ειναι απο τα καλα μετρα που εχει παρει ο Ομπαμα χωρις, για να ειμαι ειλικρινης, να το εχω ψαξει πολυ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Obito

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Obito αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 370 μηνύματα.
Μια ερωτηση. Γιατι η υγεια καταστραφηκε με το ombamacare; Ρωταω γιατι παντου ακουγα οτι ειναι απο τα καλα μετρα που εχει παρει ο Ομπαμα χωρις, για να ειμαι ειλικρινης, να το εχω ψαξει πολυ.

Γιατι ειναι το πρωτο βημα προς τη σοβιετοποιηση. Η υγεια ειναι προνομιο οχι δικαιωμα. Δεν ειμαι υποχρεωμενος εγω να πληρωνω για την δικη σου υγεια. Εγω θα φροντισω για την δικη μου και των ατομων που ενδιαφερομαι. Εσυ να προσεχεις την δικη σου κι αν δεν μπορεις να ανταπεξελθεις οικονομικα στα ιατρικα εξοδα, να κατσεις να ψοφησεις. Δεν θα πληρωνουμε εμεις για τα σπασμενα αλλων.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Μια ερωτηση. Γιατι η υγεια καταστραφηκε με το ombamacare; Ρωταω γιατι παντου ακουγα οτι ειναι απο τα καλα μετρα που εχει παρει ο Ομπαμα χωρις, για να ειμαι ειλικρινης, να το εχω ψαξει πολυ.

Μεγάλη ιστορία και θέλει αρκετό ψάξιμο για να δεις τα πραγματικά αποτελέσματα. Εν συντομία αυτό που έκανε το Obamacare ήταν να καταστρέψει το ασφαληστικό σύστημα υγείας των ΗΠΑ. Πρώτον απαγόρευσε στις ασφαλιστικές να κάνουν διακρίσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών που σημαίνει πως οι άνδρες πληρώνουν περισσότερα ασφάλιστρα πλέον καθώς οι γυναίκες χρησιμοποιούν το σύστημα υγείας πολύ περισσότερο από αυτούς, και δεύτερον απαγόρευσε στις ασφαλιστικές να αρνούνται να ασφαλίσουν κάποιον αν έχει ήδη πρόβλημα υγείας. Αυτό σημαίνει πως κάποιος μπορεί να περιμένει πρώτα να αρρωστήσει και μετά να αγοράσει ασφάλεια πράγμα που χρεοκοπεί τις ασφαλιστικές καθώς η ασφάλεια δεν λειτουργεί έτσι, πρέπει να αγοράσεις ασφάλεια και ΑΝ αρρωστήσεις σε πληρώνουν. Επίσης απαγόρευσε στις ασφαλιστικές να χρεώνουν περισσότερο τους ήδη πάσχοντες με αποτέλεσμα όλοι οι ασφαλισμένοι να πρέπει να πληρώνουν μεγαλύτερα ασφάλιστρα. Η γενική ουσία είναι πως αν κάνεις υγιεινή διατροφή, αθλείσαι κτλ θα πληρώνεις περισσότερο για να εξισταθμήσεις την ασφάλεια και τα ιατρικά έξοδα του τύπου που τρώει κάθε μέρα McDonalts και για να μετακινηθεί χρειάζεται μηχανοκίνητο. Και οι τύποι αυτοί είναι το 20% του πληθυσμού στην Αμερική πλέον.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Η υγεια ειναι προνομιο οχι δικαιωμα.

:whatever::whatever::whatever:

Η γενική ουσία είναι πως αν κάνεις υγιεινή διατροφή, αθλείσαι κτλ

Αυτά δεν σε σώζουν από αρρώστιες ή άλλα προβλήματα υγείας...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Να κάνω μια ερώτηση για όποιον είναι εδώ μέσα υποστηρικτής τουΤραμπ πιστεύεται ότι δε θα κάνει πολέμους άμα βγει??
ΥΓ δείτε το βίντεο και ξεράστε
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

PeterTheGreat

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Staphylococcus aureus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 923 μηνύματα.
Κανείς δεν έχει δικαίωμα στον κόπο των άλλων, και δεν μπορεί να τους τον στερήσει με την βία. Βασική λογική. Όλα τα άλλα είναι συναισθηματισμοί και αερολογίες.

Θα έριχνε κανείς έναν αθώο στις ράγες του τρένου για να σώσει 5 άλλους? Είναι ηθικό αυτό?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top