lowbaper92
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
PolySol
Δραστήριο μέλος

Guest 892943
Επισκέπτης

Και να πω και τη γνώμη μου, δε θα μου φαινόταν και τόσο περίεργο ή εξοργιστικό αν δεν υπήρξε ποτέ αυτός ο χορός: μου φαίνεται λογικό να δημιουργήθηκε αυτός ο μύθος με μία άλλη βάση(πχ ανομολόγιτες κακουχίες των γυναικών και των παιδιών του Ζαλόγγου) η οποία παραποιήθηκε για να εξυψώσει το εθνικό φρόνιμο τον ελλήνων κατά την επανάσταση. Να τους δείξει πόσο γενναίες ήταν αυτές οι γυναίκες και ότι θα μπορούσαν και αυτοί οι ίδιοι να έχουν θάρρος και να κάνουν μεγάλα πράγματα. Μου θυμίζει το μήλο του Αδάμ και την όλη ιστορία με το φίδι: πρόκειται για μια αλληγορία για να κάνει κάποια πράγματα πιο κατανοητά στους ανθρώπους εκείνης της πολύ παλιάς εποχής, μιας και αν επειχειρούνταν να γίνει αυτό με άλλον τρόπο, κάθε προσπάθεια κατά πάσα πιθανότητα θα ήταν μάταιη.
PolySol
Δραστήριο μέλος

Δε συμφωνώ μαζί σου,αλλά οκ γνώμη σου...για τα υπόλοιπα που είπε τί γνώμη έχεις?Γιατί δε στάθηκε μόνο στο Ζάλογγο!Γενικά, ό,τι και να πει κάποιος για το χορό του Ζαλόγγου, δηλαδή αν υπήρχε ή όχι, δεν έχει καμμία σημασία αν αυτός ο κάποιος δεν κατέχει σχετική και ποικίλλη βιβλιογραφία. Το να κάθομαι εγώ και να κατηγορώ κάποιον που αμφισβητεί την ύπαρξη του χορού του Ζαλόγγου μόνο και μόνο επειδή αυτό ενοχλεί την εικόνα που έχω για το έθνος μου, τότε είμαι για τα πανηγύρια. Οι περισσότεροι από εμάς το μόνο που ξέρουμε γι' αυτό το χορό είναι ο πιασάρικος ρυθμός του και ό,τι μας είπαν στο δημοτικό, άντε και γυμνάσιο. Καθόλου βεβιασμένη γενίκευση.
Και να πω και τη γνώμη μου, δε θα μου φαινόταν και τόσο περίεργο ή εξοργιστικό αν δεν υπήρξε ποτέ αυτός ο χορός: μου φαίνεται λογικό να δημιουργήθηκε αυτός ο μύθος με μία άλλη βάση(πχ ανομολόγιτες κακουχίες των γυναικών και των παιδιών του Ζαλόγγου) η οποία παραποιήθηκε για να εξυψώσει το εθνικό φρόνιμο τον ελλήνων κατά την επανάσταση. Να τους δείξει πόσο γενναίες ήταν αυτές οι γυναίκες και ότι θα μπορούσαν και αυτοί οι ίδιοι να έχουν θάρρος και να κάνουν μεγάλα πράγματα. Μου θυμίζει το μήλο του Αδάμ και την όλη ιστορία με το φίδι: πρόκειται για μια αλληγορία για να κάνει κάποια πράγματα πιο κατανοητά στους ανθρώπους εκείνης της πολύ παλιάς εποχής, μιας και αν επειχειρούνταν να γίνει αυτό με άλλον τρόπο, κάθε προσπάθεια κατά πάσα πιθανότητα θα ήταν μάταιη.
φρι
Διάσημο μέλος

Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος

Guest 781029
Επισκέπτης

Ας πάει πρώτα αυτός μια βόλτα στο διάολο και μετά πάμε εμείς Γερμανία...
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος

Ας πάει πρώτα αυτός μια βόλτα στο διάολο και μετά πάμε εμείς Γερμανία...

ωχ... αν και ξερω την απαντηση την περιμενω

Guest 781029
Επισκέπτης

στην Γερμανια σου ειπε να πας οχι στην κολαση
![]()
ωχ... αν και ξερω την απαντηση την περιμενω![]()
Ναι για να πετύχουν αυτό ακριβώς που θέλουν. Να δουλεύω εγώ ο μαλάκας ο Έλληνας ως φτηνό εργατικό χέρι και ο Γερμανός θα πλουτίζει πάνω στην απελπισία μου για να επιβιώσω...
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος

Ναι για να πετύχουν αυτό ακριβώς που θέλουν. Να δουλεύω εγώ ο μαλάκας ο Έλληνας ως φτηνό εργατικό χέρι και ο Γερμανός θα πλουτίζει πάνω στην απελπισία μου για να επιβιώσω...
Οπως γίνετε με τους Κινεζους... Και τι θα κάνεις; αν είναι ανάγκη θα πας... Δεν ξέρεις ποτέ μπορεί να βρεις κάτι καλύτερο εκεί.
τρελή φιλόσοφος
Πολύ δραστήριο μέλος

Οπως γίνετε με τους Κινεζους... Και τι θα κάνεις; αν είναι ανάγκη θα πας... Δεν ξέρεις ποτέ μπορεί να βρεις κάτι καλύτερο εκεί.
άμα πας και σε βλέπουν ως "τον βλάκα τον έλληνα" δεν έχεις ελπίδες να πιάσεις μια δουλειά σχετική με το αντικείμενό σου.
για καθαρίστρια και αν
πσ:το είχα στο αθόρυβο και δεν το ακουσα,σορυ
Guest 278211
Επισκέπτης

Τι θα κάνεις; Τι θα κάνεις;;;;;;;;;!!!!!!!!!
Αυτό που κάνουν στην Τουρκία θα κάνεις.

Guest 781029
Επισκέπτης

Αυτό που κάνουν στην Τουρκία θα κάνεις.![]()
Αυτό ακριβώς. Δεν θα αποφασίζουν άλλοι για εμάς και για το μέλλον μας γιατί είναι στο χέρι μας να το ορίσουμε εμείς. Αν ο λαός δεν θέλει μια κυβέρνηση ή ένα καθεστώς αυτό σίγουρα κάποτε θα πέσει.
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος

Συμφωνω αλλα αν δειξεις τον καλυτερο σου εαυτο. Οτι δεν εχεις κατι προσωπικα μαζι τους ισως βρεις κατι. Η ελπιδα πεθαινει τελευταια! ( βλ. αυτο που λεω στην υπογραφη μου)άμα πας και σε βλέπουν ως "τον βλάκα τον έλληνα" δεν έχεις ελπίδες να πιάσεις μια δουλειά σχετική με το αντικείμενό σου.
για καθαρίστρια και αν
πσ:το είχα στο αθόρυβο και δεν το ακουσα,σορυ
Στο ΥΓ σου: δεν πειραζει θα σε παρω σε λιγο
Δεν νομιζω να το κανει κανεις αυτο...Τι θα κάνεις; Τι θα κάνεις;;;;;;;;;!!!!!!!!!
Αυτό ακριβώς. Δεν θα αποφασίζουν άλλοι για εμάς και για το μέλλον μας γιατί είναι στο χέρι μας να το ορίσουμε εμείς. Αν ο λαός δεν θέλει μια κυβέρνηση ή ένα καθεστώς αυτό σίγουρα κάποτε θα πέσει.
Συμφωνω οτι το μελλον ειναι στο χερι σου και πρεπει να κανεις το καλυτερο
kwstasIdealism
Πολύ δραστήριο μέλος

νεο παιδι,κριμαΔεν νομιζω να το κανει κανεις αυτο...
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος

νεο παιδι,κριμα
Εγω δεν εχω προβλημα. Ισα ισα αν ηταν στο χερι μου θα εδειωχνα απο την βουλη ολους αυτους τους βλακες και τους παρτακιδες

Bob Dylan
Εκκολαπτόμενο μέλος

To σκηνικό στην Τουρκία ειναι στημένο...και θα δειτε που δε ειναι καθολου καλο για την Ελλαδα...
Αυτο θα κανεις...(ΜΑΗΣ 68')

kwstasIdealism
Πολύ δραστήριο μέλος

η επανασταση γινεται πρωτα σε προσωπικο επιπεδο ας προσπαθησουμε αυτο για αρχηΕγω δεν εχω προβλημα. Ισα ισα αν ηταν στο χερι μου θα εδειωχνα απο την βουλη ολους αυτους τους βλακες και τους παρτακιδεςαλλα κοιτα λιγο γυρω σου... Σου φαινονται ατομα για να κανουν επανασταση;
εμενα οχι.... Αργησαν να ξυπνησουν ΔΥΣΤΥΧΩΣ
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος

η επανασταση γινεται πρωτα σε προσωπικο επιπεδο ας προσπαθησουμε αυτο για αρχη
Ισως... Μην χανουμε ελπιδες... Θα δουμε...
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 54 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.