Κυβέρνηση που έκανε σκάνδαλα θα συνεχίσει να κάνει σκάνδαλα. Στην τελική αν δεν υπήρχε η πρώτη δεν θα ήμασταν υπερχρεωμένοι.
Δηλαδή αν υπήρχε μόνο το ΠΑΣΟΚ θα είμασταν στο δρόμο της ανάπτυξης;

Όσο και αν δε χωνεύετε κάποιοι τη ΝΔ λόγω ιδεολογίας και συμπλεγμάτων που σας μετέδωσαν οι πατεράδες και οι παππούδες σας περί αριστεράς, δεξιάς και τα @@ μου κουνιούνται, φέρει αμελητέα ευθύνη σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ για το κατάντημα της χώρας...
Έχει απόλυτο δίκιο ο akikos που λέει ότι "αν ψήφιζε τέτοιο μνημόνιο η ΝΔ θα καιγόταν όλη η Ελλάδα"...επί Σαμαρά κάθε τρεις και λίγο διαδήλωση είχαμε!Τώρα;Μούγκα όλοι, ψήφισαν το νέο ΠΑΣΟΚ και λούφαξαν στα σπίτια τους περιμένοντας τη μαύρη τους τη μοίρα αδιαμαρτύρητα...
Είτε σας αρέσει είτε όχι φάγατε αμάσητο το παραμύθι του "πρώτη φορά αριστερά" και ανοίξατε τα πόδια σας διάπλατα προ του νέου Μνημονίου!Αυτό ΔΕΝ θα γινόταν σε καμία περίπτωση με πρωθυπουργό το Σαμαρά...έπρεπε να βγει ο Τσίπρας για να μπορέσει παραμυθιάζοντας σας να περάσει το τρίτο Μνημόνιο!
Όπως και έγινε...
H ΝΔ μείωσε ΦΠΑ εστίασης, εφάρμοσε έστω και πiλoτικά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, έδωσε κοινωνικό μέρισμα, πρόσφερε περίλθαψη στους ανασφάλιστους. μείωσε το 30% της εισφοράς αλληλεγγύης και σύμφωνα με διεθνής δείκτες έφερε και θα έφερνε ανάπτυξη το τωρινό και τα μελλοντικά έτη.
Μην τρως παραμύθι από τα "ψίχουλα" που μοίρασε μέχρι την ημέρα που πίστευε ότι θα βγάλει τετραετία...το πλεόνασμα ο Σαμαράς το πέτυχε ξεσκίζοντας φορολογικά τον Ιδιωτικό τομέα και μη πληρώνοντας υποχρεώσεις κάποιων δις του κράτους προς πολίτες και επιχειρήσεις (π.χ. επιστροφή Φ.Π.Α.)...από ένα σημείο και μετά ήξερε πολύ καλά ότι έρχεται νέο Μνημόνιο, γι' αυτό έθιξε και θέμα στην εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας από νωρίς για να πάει σε εκλογές το συντομότερο δυνατό!
Όλα προσχεδιασμένα, καλοστημένα και καλοεκτελεσμένα ήταν (και εξακολουθούν να είναι)...
Αν δεν διέδιδε την προεκλογική μπαρούφα περί αλλαγής των βουλευτών του στο εξάμηνο (δέσμευση την οποία εκ των πραγμάτων θα αναγκαστεί να πάρει πίσω), αν έλεγε ένα ξερό "όχι" σε όλα τα βουλευτικά προνόμια εξαρχής (αρκούμενος στη διόλου ευκαταφρόνητη μηνιαία βουλευτική αποζημίωση) και αν δεν έβαζε το γιο του βουλευτή επιμένοντας μάλιστα ότι τον πίεσε να μπει στο ψηφοδέλτιο γιατί τον έκρινε ικανό και αξιόλογο (ενώ το παιδί δεν το έχει καθόλου το βουλευτιλίκι, όλο σαρδάμ και μονίμως κολλημένος στις σημειώσεις του είναι) στις επόμενες εκλογές μέχρι και για πρώτο κόμμα θα πήγαινε...
Πολύ φοβάμαι ότι εσκεμμένα διολίσθησε σε αυτά τα "σφαλματάκια" για να μη ξεφύγει το ποσοστό του πάνω από 5%-10% ώστε να διατηρηθεί όσο γίνεται περισσότερο στη Βουλή και να καρπώνεται για όσο περισσότερο χρονικό διάστημα γίνεται τα βουλευτικά προνόμια για τον ίδιο και το κόμμα του, έχοντας πάντα ως δικαιολογία ότι "εγώ τα έθιγα συνεχώς, το πάλεψα αλλά δεν εισακούστηκα ποτέ και ο λαός δε μου έδωσε τη δύναμη να εφαρμόσω το πρόγραμμα μου" για να μη μπορέσει ποτέ κανείς να του προσάψει ανεντιμότητα!