[Αρχείο 2009 - 2017] Γενικές σκέψεις για την πολιτική και την επικαιρότητα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Δε θέλω να δω αίμα στους δρόμους,πλήρη κατάρρευση και να γινουμε επίσημα τριτοκοσμική μεσανατολίτικη χώρα.

Aν κοψεις μισθους δημοσιων υπαλληλων και συνταξεις των 1000 ευρω και ανω ενω παραλληλα μειωσεις τους φορους σε ιδιωτικο τομεα θα εχεις αιμα στους δρομους? Αν ναι τοτε μαλλον ειμαστε ηδη τριτοκοσμικη χωρα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

BloodSparrow

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο BloodSparrow αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 354 μηνύματα.
Aν κοψεις μισθους δημοσιων υπαλληλων και συνταξεις των 1000 ευρω και ανω ενω παραλληλα μειωσεις τους φορους σε ιδιωτικο τομεα θα εχεις αιμα στους δρομους? Αν ναι τοτε μαλλον ειμαστε ηδη τριτοκοσμικη χωρα.
Αν γίνουν τώρα οι αλλαγές δε θα εχουμε κάτι τέτοιο ακραίο.

Αναφέρομαι στη περίοδο μετα τη καταρρευση,ιδιωτικός τομέας νεκρός και στάση πληρωμών στο δημόσιο.Αυτή τη κατάρρευση δεν εννοoύσες;και μετά θα μεταβούμε σε ενα αλλο σταδιο.Εδω ειναι που φοβάμαι εαν θα καταφέρουμε να κρατηθούμε,γιατι η κοινωνία θα ειναι διαφορετική,πολύ πιο φτωχοποιημένη απο οτι τώρα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
Για να δώσω ένα παράδειγμα δε γίνεται σήμερα, στο επιπεδο που βρίσκονται οι μισθοί το ενοικιο για ένα δυάρι να έχει ας πούμε 400 ευρώ. Οι τιμές στα ήδη πρώτης ανάγκης επίσης να είναι στα ίδια επίπεδα. ΑΥΤΑ είναι προβλήματα τα οποία δε βλέπει το ΔΝΤ και η ΕΕ. Και αυτά τα προβλήματα δείχνουν σημαντικές ανισότητες οι οποίες κρύβονται κατω από το χαλί και δεν πειράζει κανείς. Για αυτό δεν είναι τόσο απλό όσο το "δώσε κίνητρα για επενδύσεις". Και επενδύσεις να έρθουν θα λειτουργήσουν με τους νόμους της αγοράς με τους οποίους λειτουργούν και οι υπάρχουσες επιχειρήσεις. Και ερχόμαστε πάλι στο ερώτημα: Με 500 ευρώ μισθό και 300 ευρώ σύνταξης ζεις; Εκεί στοχεύουν τέτοια μέτρα.


Μην τα βάζουμε με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ γιατί δεν δέχονται να μας καλύψουν τη μαύρη τρύπα το ασφαλιστικού συστήματος. Η κυβέρνηση έπρπεπε να μειώσει τα επίπεδα των συντάξεων έτσι ώστε να φτάσουν στα επίπεδα των μισθών. Παρόλα αυτά επέλεξε να αυξήσεις τις εισφορές με μεγαλύτερα θύματα τους επιτηδευματίες με μεγάλο φορολογητέο εισόδημα.

Παράδειγμα: Ένας επιδευματίας με εισπράξεις 50.000 € το χρόνο αυτόματα πέφτει 38500 € λόγω ΦΠΑ. Από αυτά το 35% περίπου θα είναι η ασφαλειά του π.χ. (ΟΑΕΕ) με το νέο νόμο ΣΥΡΙΖΑ άρα έχουμε 25025 € φορολογητέο εισόδημα. Έχουμε φορολογία 29% αυτά που του μένουν στην τσέπη είναι 17768 €. Αν προσθέσεις ενοίκια, φόρο αλληλεγγύης, ΕΝΦΙΑ θα του μείνουν κάτω από 10.000 € και από αυτά ότι αγοράσεις εντός της Ελλάδας έχει ΦΠΑ 23% ;).

Με άλλα λόγια στην Ελλάδα του 2017 ο συνταξιούχος των 1000 € θα του μένουν περισσότερα στην τσέπη από τον επιχειρηματία με 50000 € εισπράξεις που για το κοινωνικό σύνολο θεωρείται πλούσιος. Αυτά τα 32232 € που δίνει ο επιχειρηματίας για ΟΑΕΕ, φορολογία μεταφράζονται σε χαμένες θέσεις εργασίας και επενδύσεις που θα κάνουν την επιχείρηση να χρειάζεται μεγαλύτερο εργατικό δυναμικό.

Όπως είπε ο @Ξεχασμένος το σύστημα θα καταρρεύσει και αναμένονται μελλοντικά δραστικές μειώσεις στις συντάξεις. Η πλειοψηφία των εργαζομένων που θα μείνουν Ελλάδα είναι καταδικασμένη να δουλεύει στα πεντάμηνα καθώς οι κανονικές θέσεις εργασίες θα εξαφανιστούν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
https://www.udel.edu/educ/gottfredso...sen30years.pdf
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Bell_Curve

Ο μόνος λόγος που δεν παραθέτω έρευνες είναι γιατί βαριέμαι εκείνη τη στιγμή να ψάξω. Δεν βγάζω πράγματα απ'το μυαλό μου, τι όφελος θα είχα να υποστηρίζω απόψεις που δεν βασίζονται στην πραγματικότητα...

Σε ποια κοινωνία ακριβώς ένας άνθρωπος με ΙQ 80 θεωρείται λιγότερο άνθρωπος από κάποιον με IQ 120? Οι άνθρωποι με υψηλό IQ δεν είναι ούτε ανώτεροι, ούτε περισσότερο άνθρωποι από αυτούς με χαμηλό IQ, έχουν όμως μεγαλύτερη αξία στην αγορά γιατί μπορούν να κάνουν πολύ πιο εξειδικευμένες και δύσκολες εργασίες, γι' αυτό τείνουν να είναι πιο πλούσιοι. Ο βασικός λόγος που υψηλότερο IQ σημαίνει καλύτερο επίπεδο διαβίωσης είναι πως το IQ έχει άμεση σχέση με το πόσο μακροπρόθεσμα σκέφτεται κανείς, δηλαδή με το πόσο είναι διατεθειμένος να θυσιάσει την απόλαυση της στιγμής για το μακροπρόθεσμο όφελος.

Στην ελεύθερη αγορά οι εξυπνότεροι κερδίζουν περισσότερα χρήματα από τους άλλους, άρα θα κάνουν και περισσότερα παιδιά γιατί θα μπορούν να τα υποστηρίξουν οικονομικά με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης IQ να αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου, πράγμα ωφέλιμο για την κοινωνία σαν σύνολο και απαραίτητο καθώς με την πρόοδο της τεχνολογίας πολλές εργασίες στις οποίες εργάζονται άτομα χαμηλού IQ αυτοματοποιούνται ενώ δημιουργούνται πιο εξειδικευμένες θέσεις. Με την κρατική αναδιανομή του πλούτου, όλο αυτό αντιστρέφεται καθώς τώρα τα άτομα χαμηλότερου IQ έχουν περισσότερο τζάμπα χρήμα στα χέρια τους και άρα κάνουν περισσότερα παιδιά με ότι αποτελέσματα αυτό έχει για το σύνολο. Επίσης τα άτομα χαμηλού IQ δεν έχουν απλά την νοητική ικανότητα για να καταλάβουν πως ακόμη και αυτοί θα τα πήγαιναν πολύ καλύτερα σε μια ελεύθερη αγορά απ' ότι τώρα, καθώς θα ήταν αναγκασμένοι να συναναστραφούν με εξυπνότερα άτομα, άρα θα ανέπτυσσαν τις ικανότητές τους πολύ περισσότερο, σε αντίθεση με τώρα που παίρνουν τα χρήματά τους κατευθείαν από το κράτος και απλά αυτογκετοποιοούνται καθώς δεν συναναστρέφονται παρά μόνο με όμοιούς τους.
Εγώ αυτό που βλέπω είναι πως ξεκινάς από μια υπόθεση ( που μπορεί να είναι backed με οποιοδήποτε τρόπο ), και από εκεί βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα.

Θα μιλήσω μόνο για το βιβλίο και το άρθρο της wiki, η άλλη έρευνα αφενός είναι εκτός αφού ασχολείται με τις διαφορές black/white αφετέρου δεν έχω καμία υπομονή να διαβάσω 60 σελίδες και πολύ αμφιβάλλω αν το έκανες κι εσύ.

Αυτό που έκαναν οι τυπάδες που έβγαλαν αυτό το βιβλίο ήταν χοντρά χοντρά το εξής: Πήραν στοιχεία από τα τεστάκια που έδιναν διάφοροι για να μπουν στρατιωτικοί στις ΗΠΑ, και αφού βρήκαν ένα δυνατό correlation με τα αποτελέσματα των iq test τα χρησιμοποίησαν για να ερμηνεύσουν το κοινωνικό status του καθενός.

Ας ξεκινήσουμε καταρχήν από το πιο straightforward, correlation does not mean causation. Αυτό από μόνο του υπό άλλες συνήκες δε θα μου έλεγε τίποτα αλλά από τη στιγμή που πας να ερμηνεύσεις κοινωνικά φαινόμενα ( και φυσικά να προτείνεις λύσεις γιατί κανείς δεν κάνει τέτοιες έρευνες για τη ψυχή της μάνας του ), θα πρέπει να έχεις αποδείξεις. Από κει κι έπειτα υπάρχουν ένα σωρό αντιδράσεις και κριτικές όσον αφορά το τεστ που επιλέχθηκε για την έρευνα όπως και το τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν τα δεδομένα. Έπειτα υπάρχει και αμφισβήτηση όσον αφορά το αν τέτοια αποτελέσματα δείχνουν οποιαδήποτε σχέση μεταξύ γενετικών χαρακτηριστικών και νοημοσύνης. Το παράδειγμα με το σκουλαρίκι μου φάνηκε αρκετά πετυχημένο:
"some years ago when only women wore earrings, the heritability of having an earring was high because differences in whether a person had an earring was due to a chromosomal difference, XX vs. XY." No one has yet suggested that wearing earrings, or ties, is "in our genes," an inescapable fate that environment cannot influence, "dooming the liberal notion."[

Προσπερνώντας λοιπόν τη συσχέτηση IQ με το DNA και το κοινωνικό status του καθένα Λες: "το IQ έχει άμεση σχέση με το πόσο μακροπρόθεσμα σκέφτεται κανείς," Από προκύπτει δηλαδή αυτό; Προσωπικά θα λεγα πως πιο πολύ έχει να κάνει αυτό με το πώς μεγάλωσε κάποιος και τι αξίζες διδάχθηκε, παρά με το πόσο μπορεί να του κόβει. Ούτε φυσικά το ότι κάποιος είναι έξυπνος ( όπως μπορεί να ορίζεται το "έξυπνος δηλαδή ) σημαίνει αυτόματα πως πρόκειται για επιχειρηματικό μυαλό.

Επίσης λες πως οι πιο πλούσιες οικογένειες θα έπρεπε να κάνουν πιο πολλά παιδιά λόγω οικονομικής δυνατότητας αλλά αυτό δεν ισχύει (?) επειδή οι πιο φτωχοί λαμβάνουν κρατική βοήθεια (?!). Πώς στέκει κάτι τέτοιο; Δηλαδή επειδή ο άλλος παίρνει κρατική βοήθεια ο πλούσιος αυτόματα σταματά να είναι πλούσιος; Φυσικά και δεν ισχύει κάτι τέτοιο καταρχήν αυτό στη βάση του δεν ισχύει έχει παρατηρηθεί μια συστηματική αρνητική συσχέτηση μεταξύ fertility ratio και income. Αυτό δεν έχει να κάνει με καμία κρατική βοήθεια δε ξέρω από πού το συμπαίρανες αυτό αλλά είναι αυθαίρετο. Όσο και αν στηρίξεις τέτοιες κοινωνικές ομάδες οι ανισότητες δνε αλλάζουν. Πάρε όποια χώρα θέλεις με το οποιοδήποτε κοινωνικό κράτος αυτά είναι standard.
Και η ειρωνία είναι πως ακόμη και οι συγγραφείς αυτού του βιβλίου παίρνουν θέση πάνω σε αυτό:
"Herrnstein and Murray recommended the elimination of welfare policies that encourage poor women to have babies: "

Σου θυμίζουν τίποτα τέτοιες ρητορικές; όχι; Ας δούμε παρακάτω:
"The book also argued for reducing immigration into the U.S. which was argued to lower the average national IQ. It also recommended against policies of affirmative action."

Ποιους πιστεύεις πως εξυπηρετούν τέτοιες λογικές ελικρινά. Όταν λέω πως τέτοιες θεωρίες Greater Genes είναι επικίνδυνες το λέω ακριβώς για αυτό το λόγο. Σε τι διαφέρουν τέτοιες ρητορικές με τις απόψεις του Hitler έναντι των Εβραίων; Και δεν τα βγάζω απ' το κεφάλι μου το ίδιο το λινκ που έδωσες τα αναφέρει. Έτσι ονειρευόμαστε την εξέλιξη της κοινωνίας;

Εγώ αυτό που είπα από την αρχή και δεν έχω καμία διάθεση να ξανά βγω οφφ και να λέω τα ίδια είναι το εξής: Εκπαιδευτικά συστήματα όπως αυτό των ΗΠΑ ευνοεί τα παιδιά πλούσιων οικογενειών δημιουργώντας τεχνητές ανισότητες από μόνο του. Θες εσύ να συνδέσεις την κατάσταση αυτή με τα γονίδια του καθενος ή ό,τι άλλο κάντο καθόλου δε με ενδιαφέρει εγώ στο πρόβλημα εστιάζω και δε ψάχνω θεωρίες για να το δικαιολογήσω δε μου αρέσουν τέτοιες λογικές και δε θεωρώ πως μια κοινωνία μπορεί να πάει μπροστά σκεπτόμενη έτσι.

Η σύγκριση ήταν για να σου δείξω πως για να πάρουμε την αντικειμενική αξία ενός αντικειμένου ή μιας άποψης πρέπει να λάβουμε υπόψιν όλες τις υποκειμενικές αξίες που δίνει σε αυτό κάθε μέλος μιας κοινωνίας και αυτό γίνεται βέλτιστα μέσω της τιμής στο σύστημα της αγοράς. Επίσης όλο το δημοκρατικό σύστημα είναι arugmentum ad populum είτε άμεσο, είτε αντιπροσωπευτικό.
Όχι δεν πάει έτσι όταν θες να αξιολογήσεις μια άποψη δεν μετράς πόσοι την ενστερνίζονται αλλά κατά πόσο στηρίζεται λογικά και με δεδομένα η ίδια.
Η δημοκρατία δεν λειτουργεί με argumentum ad populum βασικά το fallacy αυτό λέει πως η εγκυρότητα μιας άποψης βασίζεται στο πόσοι την υποστηρίζουν, Στη δημοκρατία δεν ψάχνεις για το πιο σωστό αλλά για αυτό που ικανοποιεί τους περισσότερους. Είναι μια legit υποχώρηση κατά τη γνώμη μου ώστε να κερδίσεις σε ευημερία και άλλους τομείς. Θα μπορούσε να επιχειρηματολογήσει κανείς πώς ερμηνεύονται βέβαια έννοιες όπως η ευημερία σε μια κοινωνία, προσωπικά πιστεύω πως θα πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ ελευθεριών και σωστών αποφάσεων, κατά τη γνώμη μου η αντιπροσωπευτική δημοκρατία το πετυχαίνει αυτό σε ένα καλό βαθμό, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση.

Ακριβώς επειδή τα θέματα που αφορούν το σύνολο είναι πολύ σημαντικότερα από μια επιστημονική έρευνα, δεν είναι δυνατόν να αποφασίζει η μάζα και οι αποφάσεις της να δεσμεύουν το σύνολο, καθώς σχεδόν πάντα θα αποφασίζει λανθασμένα. Θα ήταν ηθικότερο κάθε απόφαση να δεσμεύει μόνο όσους την πήραν.
??
Αδυνατώ να βγάλω νόημα. Αν μια απόφαση δέσμευε μόνο όσους την πήραν δεν θα υπήρχε λόγος να αποφασίσεις συλλογικά εξαρχής. Και σχετικά με αυτό πάρχουν σαφή πλεονεκτήματα στο να παίρνονται συλλογικές αποφάσεις σε κάποια θέματα.
Εγώ δεν συγχέω τίποτα, εγώ μιλάω για την έννοια της ιδιοκτησίας η οποία είναι universal και άρα ισχύει παντού, είτε αυτό είναι ορυκτός πλούτος, είτε τα λεφτά για μία έρευνα καθώς αυτά τα λεφτά από ιδιωτικές τσέπες βγαίνουν στην τελική, χωρίς τη συγκατάθεση των ιδιοκτητών τους.
Συγχέεις το ένα με το άλλο καθώς αναγνωρίζεις τον θεσμό της ιδιοκτησίας και στα 2 ενώ εγώ όχι αυτό λέω.

Το χρήμα δε ξέρω πού κολλάει εδώ δεν θα ήθελα να πιάσω από πού πηγάζει το χρήμα το θεωρώ άσκοπο. Το χρήμα υπάρχει για να εξυπηρετεί τους σκοπούς της ιδιωτικής οικονομίας. Απλά με τον τρόπο που έχει εξελιχθεί η κοινωνία σήμερα ακόμη και βαθιά θεμελιώδη τομείς όπως η παιδεία και η υγεία αναγκάζονται να το υιοθετούν και να παίζουν με τους κανόνες της αγοράς αυτό όμως δε λέει τίποτα για τον χαρακτήρα τους και τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν.

Μην τα βάζουμε με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ γιατί δεν δέχονται να μας καλύψουν τη μαύρη τρύπα το ασφαλιστικού συστήματος. Η κυβέρνηση έπρπεπε να μειώσει τα επίπεδα των συντάξεων έτσι ώστε να φτάσουν στα επίπεδα των μισθών. Παρόλα αυτά επέλεξε να αυξήσεις τις εισφορές με μεγαλύτερα θύματα τους επιτηδευματίες με μεγάλο φορολογητέο εισόδημα.

Παράδειγμα: Ένας επιδευματίας με εισπράξεις 50.000 € το χρόνο αυτόματα πέφτει 38500 € λόγω ΦΠΑ. Από αυτά το 35% περίπου θα είναι η ασφαλειά του π.χ. (ΟΑΕΕ) με το νέο νόμο ΣΥΡΙΖΑ άρα έχουμε 25025 € φορολογητέο εισόδημα. Έχουμε φορολογία 29% αυτά που του μένουν στην τσέπη είναι 17768 €. Αν προσθέσεις ενοίκια, φόρο αλληλεγγύης, ΕΝΦΙΑ θα του μείνουν κάτω από 10.000 € και από αυτά ότι αγοράσεις εντός της Ελλάδας έχει ΦΠΑ 23% ;).

Με άλλα λόγια στην Ελλάδα του 2017 ο συνταξιούχος των 1000 € θα του μένουν περισσότερα στην τσέπη από τον επιχειρηματία με 50000 € εισπράξεις που για το κοινωνικό σύνολο θεωρείται πλούσιος. Αυτά τα 32232 € που δίνει ο επιχειρηματίας για ΟΑΕΕ, φορολογία μεταφράζονται σε χαμένες θέσεις εργασίας και επενδύσεις που θα κάνουν την επιχείρηση να χρειάζεται μεγαλύτερο εργατικό δυναμικό.

Όπως είπε ο @Ξεχασμένος το σύστημα θα καταρρεύσει και αναμένονται μελλοντικά δραστικές μειώσεις στις συντάξεις. Η πλειοψηφία των εργαζομένων που θα μείνουν Ελλάδα είναι καταδικασμένη να δουλεύει στα πεντάμηνα καθώς οι κανονικές θέσεις εργασίες θα εξαφανιστούν.

Η ΕΕ ό,τι προθέσεις και να εχει αγνοεί κάποια πράγματα αυτό λέω. Αγνοεί την κατάσταση στην οποία είναι η Ελλάδα και φυσικά δεν την ενδιαφέρει να χτυπήσει ούτε τη διαφθορά ούτε τη διαπλοκή. Ακούγεται κάπως αυτό αλλά είναι η αλήθεια.

Έχω πει πολλές φορές πως δε θα με πείραζε ο μισθός να ήταν 500 και η σύνταξη 300 αν μπορούσε κάποιος να ζήσει με αυτά, αν δηλαδή οι τιμές των προϊόντων πρώτης ανάγκης έπεφταν αναλόγως. Αλλά αυτό δεν έγινε άρα κάποιο λάκκο έχει η φάβα,
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Η ΕΕ ό,τι προθέσεις και να εχει αγνοεί κάποια πράγματα αυτό λέω. Αγνοεί την κατάσταση στην οποία είναι η Ελλάδα και φυσικά δεν την ενδιαφέρει να χτυπήσει ούτε τη διαφθορά ούτε τη διαπλοκή. Ακούγεται κάπως αυτό αλλά είναι η αλήθεια.

Έχω πει πολλές φορές πως δε θα με πείραζε ο μισθός να ήταν 500 και η σύνταξη 300 αν μπορούσε κάποιος να ζήσει με αυτά, αν δηλαδή οι τιμές των προϊόντων πρώτης ανάγκης έπεφταν αναλόγως. Αλλά αυτό δεν έγινε άρα κάποιο λάκκο έχει η φάβα,

Αυτά θα έπρεπε να ενδιαφέρουν τους Έλληνες πολίτες που τα λούζονται κάθε μέρα και την πολιτική ηγεσία που εκλέγεται από αυτούς, όχι την Ε.Ε. και τους ξένους λαούς...οι ξένοι απλώς δανείζουν πολλά δις με πολύ καλό για πτωχευμένη χώρα επιτόκιο και η μόνη τους πρεμούρα είναι να παραμένει βιώσιμο το κράτος για να τα παίρνουν πίσω, μαζί με τους τόκους και τα όποια "bonus" προκύψουν στην πορεία (π.χ. ξεπούλημα δημόσιων επιχειρήσεων "φιλέτων" κ.λπ.)...
Το αν θα εξασφαλίσουν την εν λόγω "βιωσιμότητα" από τους συνταξιούχους, από το Δημόσιο ή από τον Ιδιωτικό τομέα τους αφήνει παγερά αδιάφορους!

Αν εξαιρέσεις τις τιμές των εισαγόμενων τροφίμων, ειδών ένδυσης, καυσίμων κ.λπ. που είναι λίγο πολύ "fixed" για όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη, ποιες άλλες τιμές έμειναν ανεπηρέαστες;
Έχεις την εντύπωση ότι στη Βουλγαρία π.χ. το ίδιο παπούτσι Nike έχει σημαντική διαφορά στην τιμή απ' ότι εδώ;
Η μόνη διαφοροποίηση έχει να κάνει ΚΑΙ ΕΔΩ με την κρατική αφαίμαξη (π.χ. Φ.Π.Α. 23%, Ε.Φ.Κ. στα καύσιμα κ.α.)...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Κάτι άκυρο σαν σήμερα πέθανε ο Νίκος Τεμπονέραςαπό την ΟΝΕΔ (τι πάλι η ΝΔ από πίσω).
Τεσπα σε λίγο θα μου πείτε ότι προωθούν τη Βια αυτά τα στελέχη

Πιο συγκεκριμένα, το παραπάνω περιστατικό συνέβη την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 11:45, στην οδό Σταδίου. Πρώην υπεύθυνος της πλέον φασιστικής οργάνωσης του Οικονομικού , οργανωμένος και στην ΟΝΝΕΔ, επιτέθηκε σε μέλος της οργάνωσής μας, με αιχμηρό αντικείμενο - τύπου μικρού σουγιά – με ξεκάθαρο στόχο να του προκαλέσει σωματικές βλάβες. Δυστυχώς για αυτόν και την οργάνωσή του, αλλά ευτυχώς για εμάς, το στέλεχος της ΠΑΣΠ Οικονομικού είναι καλά στην υγεία του. Έχουμε καταδικάσει πολλάκις τέτοιου είδους επιθετικές ενέργειες, οι οποίες χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, καθώς και δρομολόγησης προς τη δικαιοσύνη, όπως και έγινε. Στο συγκεκριμένο γεγονός ήταν αυτόπτες μάρτυρες αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που παρευρίσκονταν στη γύρω περιοχή.

Τα φασιστικά αυτά στοιχεία δεν έχουν καμία θέση στο δημοκρατικό Σύλλογο Φοιτητών Οικονομικού.

Ακόμη μία προσπάθεια των τραμπούκων, με στόχο να φιμώσουν την ΠΑΣΠ Οικονομικού, την πιο δημοκρατική φωνή του Τμήματός μας, έπεσε στο κενό. Τέτοιου είδους επιθέσεις αποτελούν τροχοπέδη για τον υγιή συνδικαλισμό, τον οποίο και προβάλουμε, γι' αυτό θα μας βρουν σύσσωμους απέναντι τους. Τα μέλη της ΔΑΠ, πιστά στις πάγιες τακτικές τους, αποδεικνύονται άξιοι συνεχιστές των ''Κενταύρων'' της ΟΝΝΕΔ, υιοθετώντας απόλυτα τις ενέργειές τους. Άλλωστε στο παρελθόν, τα μέλη της φασιστικής οργάνωσης, μας έχουν συνηθίσει σε παρόμοιες επιθέσεις και απειλές, με αποκορύφωμα το τελευταίο περιστατικό.

Τα ψεύτικα και καλοσυνάτα τους χαμόγελα, με μοναδική προοπτική τους την κάλπη, δεν πείθουν πια το Σύλλογο Φοιτητών του Οικονομικού!

Η ΠΑΣΠ Οικονομικού, πιο δυνατή από ποτέ , είναι έτοιμη να μηδενίσει κάθε θρασύδειλο που τολμά να απειλεί τη σωματική ακεραιότητα των στελεχών της. Αναμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου, έτσι ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη και καλούμε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, όλους τους φοιτητές του Συλλόγου μας, καθώς και τις διοικητικές Αρχές του Τμήματός μας να καταδικάσουν το γεγονός.
Και να ι τώρα και στα πανεπιστήμια
Αλλα οκ παιδιά είναι νεα (ναι ήταν και ο τελευταίος εκεί )
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Αυτά θα έπρεπε να ενδιαφέρουν τους Έλληνες πολίτες που τα λούζονται κάθε μέρα και την πολιτική ηγεσία που εκλέγεται από αυτούς, όχι την Ε.Ε. και τους ξένους λαούς...οι ξένοι απλώς δανείζουν πολλά δις με πολύ καλό για πτωχευμένη χώρα επιτόκιο και η μόνη τους πρεμούρα είναι να παραμένει βιώσιμο το κράτος για να τα παίρνουν πίσω, μαζί με τους τόκους και τα όποια "bonus" προκύψουν στην πορεία (π.χ. ξεπούλημα δημόσιων επιχειρήσεων "φιλέτων" κ.λπ.)...
Το αν θα εξασφαλίσουν την εν λόγω "βιωσιμότητα" από τους συνταξιούχους, από το Δημόσιο ή από τον Ιδιωτικό τομέα τους αφήνει παγερά αδιάφορους!

Αν εξαιρέσεις τις τιμές των εισαγόμενων τροφίμων, ειδών ένδυσης, καυσίμων κ.λπ. που είναι λίγο πολύ "fixed" για όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη, ποιες άλλες τιμές έμειναν ανεπηρέαστες;
Έχεις την εντύπωση ότι στη Βουλγαρία π.χ. το ίδιο παπούτσι Nike έχει σημαντική διαφορά στην τιμή απ' ότι εδώ;
Η μόνη διαφοροποίηση έχει να κάνει ΚΑΙ ΕΔΩ με την κρατική αφαίμαξη (π.χ. Φ.Π.Α. 23%, Ε.Φ.Κ. στα καύσιμα κ.α.)...

Ακριβώς επειδή οι πολίτες και κατ' επέκταση η πολιτική ηγεσία ενδιαφέρεται ( σε ένα βαθμό ) για παράγοντες τους οποίους οι Ευρωπαίοι αγνοούν. κοιτούν να παίρνουν τέτοια μέτρα, για αυτό και δεν θέλουν να μειώσουν συντάξεις.

Όσο για το κόστος διαβίωσης τι να πω μάλλον ζούμε σε διαφορετική χώρα. Τα τιμολόγια της ΔΕΗ είναι μειωμένα; κι αν ναι πόσο; τα ΜΜΜ; τα τρόφιμα; Αντανακλώνται οι μειώσεις 30 και 40% των μισθών σε όλα αυτά; πολύ αμφιβάλλω.

ΓΙα να μη μιλήσουμε για οριζόντια έμμεσα φορολογικά μέτρα όπως το ΦΠΑ και τα τέλη κυκλοφορίας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Ακριβώς επειδή οι πολίτες και κατ' επέκταση η πολιτική ηγεσία ενδιαφέρεται ( σε ένα βαθμό ) για παράγοντες τους οποίους οι Ευρωπαίοι αγνοούν. κοιτούν να παίρνουν τέτοια μέτρα, για αυτό και δεν θέλουν να μειώσουν συντάξεις.

Όσο για το κόστος διαβίωσης τι να πω μάλλον ζούμε σε διαφορετική χώρα. Τα τιμολόγια της ΔΕΗ είναι μειωμένα; κι αν ναι πόσο; τα ΜΜΜ; τα τρόφιμα; Αντανακλώνται οι μειώσεις 30 και 40% των μισθών σε όλα αυτά; πολύ αμφιβάλλω.

ΓΙα να μη μιλήσουμε για οριζόντια έμμεσα φορολογικά μέτρα όπως το ΦΠΑ και τα τέλη κυκλοφορίας.

Τους αγνοούν και καλά κάνουν, γούστο τους και καπέλο τους...αν δεν ενδιαφερθείς εσύ για το ίδιο σου το σπίτι μην έχεις την απαίτηση να το κάνουν οι γείτονες!:rolleyes:

Στις περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει άμεση κρατική "παρέμβαση" ή "διαχείριση" οι τιμές ακολουθούν τα εισοδήματα των πολιτών (π.χ. ενοίκια, τηλεφωνία κ.α.) κι ας επέβαλαν φόρους και εκεί...
Στα υπόλοιπα που αναφέρεις όσο υπάρχει το κράτος στη μέση που χρειάζεται χρήμα και είτε τα διαχειρίζεται (Δ.Ε.Η., Μ.Μ.Μ. κ.α.) είτε τα χρησιμοποιεί για να εισπράξει φόρους (καύσιμα, ποτά, τσιγάρα κ.α.) μην περιμένεις μειώσεις!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.


Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά!

Το ΠΑΜΕ σπάει την αστυνομοκρατία
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Εγώ αυτό που βλέπω είναι πως ξεκινάς από μια υπόθεση ( που μπορεί να είναι backed με οποιοδήποτε τρόπο ), και από εκεί βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα.

Θα μιλήσω μόνο για το βιβλίο και το άρθρο της wiki, η άλλη έρευνα αφενός είναι εκτός αφού ασχολείται με τις διαφορές black/white αφετέρου δεν έχω καμία υπομονή να διαβάσω 60 σελίδες και πολύ αμφιβάλλω αν το έκανες κι εσύ.

Αυτό που έκαναν οι τυπάδες που έβγαλαν αυτό το βιβλίο ήταν χοντρά χοντρά το εξής: Πήραν στοιχεία από τα τεστάκια που έδιναν διάφοροι για να μπουν στρατιωτικοί στις ΗΠΑ, και αφού βρήκαν ένα δυνατό correlation με τα αποτελέσματα των iq test τα χρησιμοποίησαν για να ερμηνεύσουν το κοινωνικό status του καθενός.

Ας ξεκινήσουμε καταρχήν από το πιο straightforward, correlation does not mean causation. Αυτό από μόνο του υπό άλλες συνήκες δε θα μου έλεγε τίποτα αλλά από τη στιγμή που πας να ερμηνεύσεις κοινωνικά φαινόμενα ( και φυσικά να προτείνεις λύσεις γιατί κανείς δεν κάνει τέτοιες έρευνες για τη ψυχή της μάνας του ), θα πρέπει να έχεις αποδείξεις. Από κει κι έπειτα υπάρχουν ένα σωρό αντιδράσεις και κριτικές όσον αφορά το τεστ που επιλέχθηκε για την έρευνα όπως και το τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν τα δεδομένα. Έπειτα υπάρχει και αμφισβήτηση όσον αφορά το αν τέτοια αποτελέσματα δείχνουν οποιαδήποτε σχέση μεταξύ γενετικών χαρακτηριστικών και νοημοσύνης. Το παράδειγμα με το σκουλαρίκι μου φάνηκε αρκετά πετυχημένο:
"some years ago when only women wore earrings, the heritability of having an earring was high because differences in whether a person had an earring was due to a chromosomal difference, XX vs. XY." No one has yet suggested that wearing earrings, or ties, is "in our genes," an inescapable fate that environment cannot influence, "dooming the liberal notion."[

Προσπερνώντας λοιπόν τη συσχέτηση IQ με το DNA και το κοινωνικό status του καθένα Λες: "το IQ έχει άμεση σχέση με το πόσο μακροπρόθεσμα σκέφτεται κανείς," Από προκύπτει δηλαδή αυτό; Προσωπικά θα λεγα πως πιο πολύ έχει να κάνει αυτό με το πώς μεγάλωσε κάποιος και τι αξίζες διδάχθηκε, παρά με το πόσο μπορεί να του κόβει. Ούτε φυσικά το ότι κάποιος είναι έξυπνος ( όπως μπορεί να ορίζεται το "έξυπνος δηλαδή ) σημαίνει αυτόματα πως πρόκειται για επιχειρηματικό μυαλό.

Επίσης λες πως οι πιο πλούσιες οικογένειες θα έπρεπε να κάνουν πιο πολλά παιδιά λόγω οικονομικής δυνατότητας αλλά αυτό δεν ισχύει (?) επειδή οι πιο φτωχοί λαμβάνουν κρατική βοήθεια (?!). Πώς στέκει κάτι τέτοιο; Δηλαδή επειδή ο άλλος παίρνει κρατική βοήθεια ο πλούσιος αυτόματα σταματά να είναι πλούσιος; Φυσικά και δεν ισχύει κάτι τέτοιο καταρχήν αυτό στη βάση του δεν ισχύει έχει παρατηρηθεί μια συστηματική αρνητική συσχέτηση μεταξύ fertility ratio και income. Αυτό δεν έχει να κάνει με καμία κρατική βοήθεια δε ξέρω από πού το συμπαίρανες αυτό αλλά είναι αυθαίρετο. Όσο και αν στηρίξεις τέτοιες κοινωνικές ομάδες οι ανισότητες δνε αλλάζουν. Πάρε όποια χώρα θέλεις με το οποιοδήποτε κοινωνικό κράτος αυτά είναι standard.
Και η ειρωνία είναι πως ακόμη και οι συγγραφείς αυτού του βιβλίου παίρνουν θέση πάνω σε αυτό:
"Herrnstein and Murray recommended the elimination of welfare policies that encourage poor women to have babies: "

Σου θυμίζουν τίποτα τέτοιες ρητορικές; όχι; Ας δούμε παρακάτω:
"The book also argued for reducing immigration into the U.S. which was argued to lower the average national IQ. It also recommended against policies of affirmative action."

Ποιους πιστεύεις πως εξυπηρετούν τέτοιες λογικές ελικρινά. Όταν λέω πως τέτοιες θεωρίες Greater Genes είναι επικίνδυνες το λέω ακριβώς για αυτό το λόγο. Σε τι διαφέρουν τέτοιες ρητορικές με τις απόψεις του Hitler έναντι των Εβραίων; Και δεν τα βγάζω απ' το κεφάλι μου το ίδιο το λινκ που έδωσες τα αναφέρει. Έτσι ονειρευόμαστε την εξέλιξη της κοινωνίας;

Εγώ αυτό που είπα από την αρχή και δεν έχω καμία διάθεση να ξανά βγω οφφ και να λέω τα ίδια είναι το εξής: Εκπαιδευτικά συστήματα όπως αυτό των ΗΠΑ ευνοεί τα παιδιά πλούσιων οικογενειών δημιουργώντας τεχνητές ανισότητες από μόνο του. Θες εσύ να συνδέσεις την κατάσταση αυτή με τα γονίδια του καθενος ή ό,τι άλλο κάντο καθόλου δε με ενδιαφέρει εγώ στο πρόβλημα εστιάζω και δε ψάχνω θεωρίες για να το δικαιολογήσω δε μου αρέσουν τέτοιες λογικές και δε θεωρώ πως μια κοινωνία μπορεί να πάει μπροστά σκεπτόμενη έτσι.

Τα στοιχεία της έρευνας όντως πηγάζουν από IQ tests που κάνανε στους στρατιωτικούς (καθώς θέλανε οι εξυπνότεροι στρατιώτες να χειρίζονται τον ακριβότερο εξοπλισμό) και ο λόγος είναι πως απαγορεύεται σε οποιονδήποτε οργανισμό να κάνει IQ tests καθώς αυτό θεωρείται discrimination. (Εκτός από το κράτος φυσικά, όταν κάνει το κράτος iq tests δεν είναι discrimination).

Correlation δεν σημαίνει causation φυσικά αλλά όταν ένα υπάρχει πολύ ισχυρό correlation μεταξύ δύο μεγεθών είναι πολύ πιθανόν να υπάρχει σχέση σημαντικού βαθμού. Είναι τυχαίο πως στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου που είναι αυτοδημιούργητοι δεν θα βρεις άτομα μέτριου IQ και πως οι περισσότεροι κοινοί εγκληματίες είναι άτομα με χαμηλό IQ? Το να έχεις χαμηλό IQ φυσικά δεν σημαίνει ότι θα γίνεις εγκληματίας, σημαίνει όμως πως υπό κάποιες συνθήκες όπως ενδοοικογενιεακή βία και κακοποίηση έχεις πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα σε σχέση με κάποιον με υψηλότερο IQ. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό να το γνωρίζεις γιατί έτσι ξέρεις ένα σημαντικό αίτιο του προβλήματος και μπορείς να σχεδιάσεις λύσεις.

Η έρευνα για black/white έδινε σοβαρές εξηγήσεις για φαινόμενα όπως την αυξημένη εγκληματικότητα και το χαμηλό βιωτικό επίπεδο των μαύρων στην Αμερική, που αρχικά αποδίδονταν απλά στον ρατσισμό των λευκών και στην ιστορία δουλείας. Συγκεκριμένα παρατηρήθηκε ότι το μέσο IQ των μαύρων της Αμερικής ήταν 85 έναντι του 100 των λευκών, καθώς οι μαύροι προέρχονταν originaly από την Αφρική που έχει μέσο όρο IQ 70. Αυτό εξηγούσε το γεγονός της μεγάλης εγκληματικότητας καθώς επίσης και το γεγονός πως μαύροι με ΙQ 100 τα πήγαιναν το ίδιο καλά με λευκούς του ίδιου IQ όπως και λευκοί με iq 85 είχαν τα ίδια ποσοστά εγκληματικότητας με τους μαύρους. Likewise οι Ασιάτες της Αμερικής που έχουν μέσο όρο IQ 105 και οι Εβραίοι 110 έχουν πολύ μικρότερα ποσοστά εγκληματικότητας από τους λευκούς.

Η διαφορά του βιοτικού επιπέδου στην ελεύθερη αγορά σχετίζεται άμεσα με το delayed gratification των ανθρώπων το οποίο σχετίζεται επίσης άμεσα με τα ποσοστά νευρώνων στο μπροστινό τμήμα του εγκεφάλου πράγμα που οι άνθρωποι με υψηλότερο ΙQ έχουν σε μεγαλύτερα ποσοστά. Ναι μπορεί να καλλιεργηθεί και από το περιβάλλον άλλα σε σημαντικό βαθμό είναι κληρονομικό και συνήθως οι άνθρωποι που δεν έχουν αυτοσυγκράτηση δεν διδάσκουν στα παιδιά τους να έχουν.

Ο Χίτλερ επίσης μιλούσε για eugenic κάτι το οποίο εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις σήμερα με την βίαιη αναδιανομή πλούτου.
Οι χαμηλότερου IQ άνθρωποι πάντα κάναν περισσότερα παιδιά, είτε γιατί δεν παίρναν προφυλάξεις στο σεξ, είτε γιατί τους το επέβαλε η θρησκεία και το πολιτιστικό τους backround. Δες πόσα παιδιά έχουν οι γύφτοι πχ. Απλά στην ελεύθερη αγορά δεν είχαν τα μέσα να συντηρήσουν τα παιδιά αυτά, οπότε αναγκάζονταν να μην τα κάνουν, κάτι που άλλαξε άμεσα με το welfare system. Αν αυτό δεν είναι εφαρμοσμένο και επιβεβλημένο eugenics ή μάλλον disgenics δε ξέρω τι είναι.

Όχι δεν πάει έτσι όταν θες να αξιολογήσεις μια άποψη δεν μετράς πόσοι την ενστερνίζονται αλλά κατά πόσο στηρίζεται λογικά και με δεδομένα η ίδια.

Δε μιλάμε για απόψεις, μιλάμε για funding. Όταν θες να ρίξεις χρήματα σε κάτι, πρέπει αυτό το κάτι να έχει αποτέλεσμα και όφελος. Η τιμή και η ελεύθερη αγορά είναι το πιο αξιοκρατικό μέσο. Με τα κρατικά fundings πχ δεν παίζει σε καμία περίπτωση διαφθορά και χάρες στο πια projects και ποιοι ερευνητές θα χρηματοδοτηθούν.

Αδυνατώ να βγάλω νόημα. Αν μια απόφαση δέσμευε μόνο όσους την πήραν δεν θα υπήρχε λόγος να αποφασίσεις συλλογικά εξαρχής. Και σχετικά με αυτό πάρχουν σαφή πλεονεκτήματα στο να παίρνονται συλλογικές αποφάσεις σε κάποια θέματα.

Μα δεν υπάρχει λόγος για συλλογικές αποφάσεις εξ αρχής. Οι συλλογικές αποφάσεις έχουν νόημα μόνο όταν τα μέλη έχουν επιλέξει εθελοντικά να είναι μέλη του συλλόγου, κάτι που δεν γίνεται στην περίπτωση του κράτους. Όταν λοιπόν οι συλλογικές αποφάσεις επιβάλλονται με τη βία στην μειοψηφία δεν μπορούμε να μιλάμε για ελευθερία και για δικαιοσύνη.

Συγχέεις το ένα με το άλλο καθώς αναγνωρίζεις τον θεσμό της ιδιοκτησίας και στα 2 ενώ εγώ όχι αυτό λέω.

Η ιδιοκτησία είναι βασική αρχή πάνω στην οποία στηρίζεται ο πολιτισμός, καθώς δεν μπορείς να έχεις γεωργία χωρίς ιδιοκτησία, αφού κανείς αγρότης δεν θα καθόταν να επενδύσει ένα χρόνο εργασίας σε ένα χωράφι αν δεν υπήρχε η ασφάλεια της ιδιοκτησίας και οποιοσδήποτε μπορούσε να του πάρει τα σπαρτά. Και η γεωργία είναι βάση του πολιτισμού. Αυτό μπορείς να το δεις ιστορικά, καθώς οι λαοί που δεν είχαν καθιερωμένη την ιδιωτική ιδιοκτησία δεν ανέπτυξαν αγροτική παραγωγή και κατά συνέπεια πολιτισμό. Εσύ θα πήγαινες ας πούμε να επενδύσεις κεφάλαιο σε ένα ορυχείο αν δεν σου ανοίκε η γη και την άλλη μέρα μπορούσε το κράτος να σου πει φύγε?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
assumptions, assumptions everywhere

τέλος πάντων I rest my case
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.
Σαν σήμερα δολοφονήθηκε ο Νίκος Τεμπονέρας από την εγκληματική οργάνωση της ΟΝΝΕΔ. Ενισχύουμε την ιστορική μας μνήμη και δεν δείχνουμε καμία ανοχή στους απογόνους τους.

https://news247.gr/eidiseis/afieroma...temponeras-apo-stelexh-ths-onned.2586432.html
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

unπαικτable

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο unπαικτable αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 963 μηνύματα.
Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά!

Το ΠΑΜΕ σπάει την αστυνομοκρατία

Τι τρελο ηταν αυτο με τα τουριστικα λεωφορεια; :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.
Τι τρελο ηταν αυτο με τα τουριστικα λεωφορεια; :P

Μας λένε απαρχαιωμένους; Κάνουμε και μεις το απαρχαιωμένο κόλπο του δούρειου ίππου ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

SirGay

Νεοφερμένος

Η SirGay αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 12 ετών. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Καλά εσείς της ΚΝΑΤ πράγματι ξέρετε πολλά κόλπα....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.

SirGay

Νεοφερμένος

Η SirGay αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 12 ετών. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
εμένα να δεις...
Είναι αμοιβαία τα αισθήματα φαίνεται.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.
https://www.inred.gr/paneuropaiki-dimoskopisi-oxi-stin-ee/

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Όχι στην ΕΕ και το Ευρώ λέει η πλειοψηφία

Στην Ελλάδα το ποσοστό φτάνει το 44%, ανατρέποντας την μαύρη προπαγάνδα της ολιγαρχίας
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

PeterTheGreat

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Staphylococcus aureus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 923 μηνύματα.
https://www.inred.gr/paneuropaiki-dimoskopisi-oxi-stin-ee/

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Όχι στην ΕΕ και το Ευρώ λέει η πλειοψηφία

Στην Ελλάδα το ποσοστό φτάνει το 44%, ανατρέποντας την μαύρη προπαγάνδα της ολιγαρχίας

Ότι θέλουμε λέμε μου φαίνεται. Δεν διαβάζετε καν τις πηγές των άρθρων.

Across the 14 countries polled, two in three (64%) said they would prefer to stay in the European Union – no change from 12 months ago. But the story in certain countries has changed significantly. The UK shows the highest level of support for leaving the European Union. If we discount those who don’t know (21%) the UK is the only country where a majority of those with an opinion would elect to leave – 54%. However, there have also been significant shifts in Italy (where 42% now want to leave compared with 25% one year ago) and in Belgium (33% up from 25%). In the other direction Greeks appear to see their future is stronger insider Europe – 62% now want to stay vs. 53% one year ago. The research also shows that more than 15 years after it was launched, we have also seen an increase in those who, if given the choice, would turn their back on the Euro. Almost one in two (47%) would prefer their national currency, an increase from 44% last year. But again the picture is varied between countries. In those without the Euro there is very little appetite for it – UK 6%, Sweden 12%, Romania 26%, Denmark 13% and Bulgaria 9%. However of those countries currently using the Euro, support has increased over the last twelve month in France, Germany, Greece, Ireland and Spain. Italy has seen the greatest shift in opinion where a plurality (47%) would now prefer a return to the Lira.
https://www.opinion.co.uk/article.ph...are-here-with-those-in-europe-towards-eu-exit


"In the other direction Greeks appear to see their future is stronger insider Europe – 62% now want to stay vs. 53% one year ago."


Το 62% των Ελλήνων θέλουν να παραμείνουν στην ΕΕ, και πουθενά δεν αναφέρεται ότι στην Ελλάδα η πλειοψηφία θέλει να βγει η χώρα από το Ευρώ, η έρευνα μιλάει μόνο για την Ιταλία και τα ποσοστά για την Ελλάδα είναι 44-43, μέσα στα όρια του στατιστικού λάθους. Σταματήστε να λέτε ότι σας κατέβει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.
Ότι θέλουμε λέμε μου φαίνεται. Δεν διαβάζετε καν τις πηγές των άρθρων.


https://www.opinion.co.uk/article.ph...are-here-with-those-in-europe-towards-eu-exit


"In the other direction Greeks appear to see their future is stronger insider Europe – 62% now want to stay vs. 53% one year ago."


Το 62% των Ελλήνων θέλουν να παραμείνουν στην ΕΕ, και πουθενά δεν αναφέρεται ότι στην Ελλάδα η πλειοψηφία θέλει να βγει η χώρα από το Ευρώ, η έρευνα μιλάει μόνο για την Ιταλία και τα ποσοστά για την Ελλάδα είναι 44-43, μέσα στα όρια του στατιστικού λάθους. Σταματήστε να λέτε ότι σας κατέβει.
To 40% επιθυμεί λοιπόν έξοδο της χώρας απο την ΕΕ και το 44% επιθυμεί εθνικό νόμισμα(έναντι 43% ευρώ και 12% αναποφάσιστοι). Τα ποσοστά αυτά απέχουν παρασάγγας απο κάτι δημοσκοπήσεις που βλέπαμε στο σκαι που την ίδια στιγμή έδειχναν μπροστά το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Είναι μία ιδαιτέρως ενθαρρυντική έρευνα που δείχνει ότι αν παρουσιαστεί στο λαό ένα αναλυτικό σχέδιο εξόδου της χώρας από το Ευρώ και την ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους, σύγκρουση με τα μονοπώλια, εθνικοποιήσεις και εργατικό έλεγχο των τραπεζών, των μεγάλων επιχειρήσεων και των πλουτοπαραγωγικών πηγών θα ήταν εφικτή η επικράτηση του. Πρέπει να ξεπεραστεί το σοκ από τις αυταπάτες που έσπερνε ο Σύριζα τα κρίσιμα χρόνια των πρώτων δύο μνημονίων και το κίνημα να περάσει και πάλι στη δράση. Να κατανοήσει ο λαός ότι παραγωγική ανασυγκρότηση προς όφελος της εργατικής τάξης και των φτωχών λαικών στρωμάτων μπορεί να επιτευχθεί μόνο με σύγκρουση με ΕΕ-κεφάλαιο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top