[Αρχείο 2009 - 2017] Γενικές σκέψεις για την πολιτική και την επικαιρότητα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.
Το όνομα του Λένιν δεν το ανέφερα αλλά χαίρομαι που το ανέφερες εσύ.

Καταρχάς, το link που μου έδωσες για την ιστοσελίδα του ριζοσπάστη δεν μου δείχνει πουθενά πως ο Στάλιν είχε σε μεγάλη εκτίμηση την αναρχία και τον αναρχικό κομουνισμό. Ορίστε μερικά από τα σημεία που μου έκαναν εντύπωση στο link σου:

"Γι' αυτό είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί στις οργανώσεις του προλεταριάτου, στο βαθμό που είναι δυνατό, η αρχή του συγκεντρωτισμού, σε αντίθεση με το κομμάτιασμα σε ομοσπονδίες[...]". Συγκεντρωτισμός και απολυταρχία. Βέβαια, ο Στάλιν δεν αναφέρθηκε στην απολυταρχική φύση του καθεστώτος του, αλλά αυτή φάνηκε στην πράξη.

"Οι κ. αναρχικοί μπέρδεψαν τις δυο αυτές δικτατορίες, που η μια αποτελεί άρνηση της άλλης και γι' αυτό βρέθηκαν στη γελοία θέση να μην πολεμάν το μαρξισμό, μα τα πλάσματα της φαντασίας, να μη μάχονται με τον Μαρξ και τον Ενγκελς, αλλά με τους ανεμόμυλους, όπως έκανε κάποτε ο μακαρία τη μνήμη Δον Κιχώτης..." Εγώ σεβασμό δεν βλέπω πάντως :/:

Άσχετα με όλα αυτά, δεν μπορώ να δεχτώ μια τυπική συνέντευξη ως σύμβολο σεβασμού του Λένιν προν την αναρχία.
Προφανώς και ο Λένιν θεωρούσε τον αναρχικό κομουνισμό καλύτερο από την έλλειψη κομουνιστικών ιδεών, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν πίστευε πως η αναρχία πρέπει να εξοντωθεί ώστε να μπορέσει να συγκροτηθεί ένα κράτος-γολιάθ που θα ρυθμίζει τα πάντα.
Ένα αστείο που άκουσα κάποτε από έναν αναρχικό (υποθέτω το λένε και άλλοι) είναι:
"Ο Στάλιν δεν εξόντωσε αναρχικούς γιατί τους είχαν ήδη εξοντώσει ο Λένιν και ο Τρότσκι" :D

Τώρα, αυτά που λες για τον Τρότσκι δεν τα πολυκαταλαβαίνω... ή μάλλον, τα κατανοώ αλλά δεν βλέπω κάποιον λόγο για να τα πεις. Είναι προφανές που η βίαιη καταστολή της επανάστασης των προλετάριων εργατών από το φασιστικό καθεστώς του Λενιν, δείχνει άψογα τον χαρακτήρα της μιλιταριστικής σοβιετική ρωσίας.
Επίσης, επειδή μου άρεσε πολύ που ααφέρθηκες στην εξέγερση της Κροστάνδης, σου παραθέτω μερικά ιστορικά στοιχεία που δείνχουν γιατί δημιουργήθηκε αυτή η εξέγερση...

"Στις αρχές του 1921, τη Ρωσία κυβερνούσε ο Λένιν και οι μπολσεβίκοι, οι οποίοι είχαν εξέλθει νικητές από ένα καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο. Η οικονομική κατάσταση της χώρας ήταν απελπιστική. Η κρατικοποιημένη οικονομία δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες ακόμη και των υποστηρικτών της. Η βιομηχανική παραγωγή είχε μειωθεί κατά 20% σε σχέση με την τσαρική περίοδο, οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις είχαν συρρικνωθεί στο 38% των προεπαναστατικών. Ο πληθωρισμός είχε εκτοξευθεί στα ύψη. Ένα δολάριο ισοδυναμούσε με δύο ρούβλια το 1914, ενώ το 1920 η ανταλλακτική του αξία ήταν ένα προς 1.200. Η άθλια οικονομική κατάσταση είχε οδηγήσει την ύπαιθρο σε αναταραχή, ενώ οι απεργίες και οι συγκρούσεις ήταν καθημερινό φαινόμενο στις μεγάλες πόλεις."
Έχεις λοιπόν μια οικονομία που πάει από το κακό στο χειρότερο. Οι εργάτες παίρνουν πρωτοβουλία, γράφουν μανιφέστο και ζητούν περαιτέρω επαναστατικές αλλαγές. Και τι κάνει το κράτος; Του καταστέλλει βιαίως με τον κόκκινο στρατό. Άλλο ένα άψογο παράδειγμα της φύσης της σοβιετικής ένωσης.

Αν μου επιτρέπεις, θέλω να σταθώ σε κάτι πολύ σοβαρό και πολύ ειρωνικό που έγραψες.
Δεν δικαιολογώ καμία επίθεση καθώς σέβομαι το NAP. Εσύ όμως πριν μερικούς μήνες μου είχες δικαιολογήσει την άγρια δολοφονία παιδιών από ΕΑΜιτες μαχητές λέγοντας "Ε δεν υποστηρίζω αυτού του είδους τη βία αλλά υποθέτω το έκαναν από εκδίκηση επειδή ήταν παιδιά Χιτών". Βλέπεις την ειρωνία; Όταν ανοίγεις την πόρτα στη βία, δεν ξέρεις που να σταματήσεις και τι να δικαιολογήσεις.

Τέλος, αναφέρεσαι σε "σοβαρούς αναρχικούς/ελευθεριακούς". Και εγώ σε αυτούς αναφέρομαι... Αυτοί κυνηγήθηκαν από το καθεστώς των μπολσεβίκων. Εγώ δεν μιλώ για καταστροφείς και μπάχαλα. Μιλώ για σοβαρούς αντιεξουσιαστές.
Αντεξουσία και κράτος-γολιάθ των μπολσεβίκων δεν πάνε μαζί.

πηγή: https://www.sansimera.gr/articles/225
Όταν λέμε ιδεολογικός σεβασμός δεν εννοούμε πολιτική συμφωνία προφανώς. Αλλα συνέκρινε την δημόσια κριτική με ιδεολογικοπολιτικό άρθρο που γινόταν τότε με την αντιμετωπίση που έχουν σήμερα οι αναρχικοί από το αστικό πολιτικό σύστημα. Σκέψου τον Μητσοτάκη ξέρω γω πχ, την Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη να έγραφαν πολιτικό άρθρο για τον αναρχισμό, ή να έκαναν πολιτικές συζήτησεις κατιδίαν μαζί τους και να τους φιλοξενούσαν στα γραφεία τους :lol:
Προφανώς όμως όταν μιλάμε για επαναστατικό κράτος και ιδιαίτερα το πρώτο στην ιστορία του κόσμου, τα περιθώρια πειραμάτων αν δεν ήθελαν να βρεθούν οι μπολσεβίκοι μπροστά σε ολοκληρωτική ήττα ήταν ελάχιστα. Σε μία χώρα σε κρίση όπως η ΕΣΣΔ μετά από αιματηρό ταξικό εμφύλιο ή μία δυτική χώρα σε καπιταλιστική κρίση σίγουρα θα υπάρχει αναβρασμός στην κοινωνια. Τα διάφορα κινήματα διαμαρτυρίας τότε θύμιζαν εκδηλώσεις όπως οι αγανακτισμένοι πχ για να δώσω ένα παράδειγμα. Από τη μία μεριά αριστεροί, από την άλλο απολίτικοι, από την άλλοι φασίστες, κλπ. Έτσι και σε εκδηλώσεις όπως της Κροστάνδης είχαμε και σοβαρούς αντιεξουσιαστές και αντιδραστικούς/λευκούς/φασίστες και σοσιαλδημοκράτες και από την άλλη ο δυτικός ιμπεριαλισμός να προσπαθεί να σιγοντάρει κάθε αντιμπολσεβικικό κίνημα. Σε τέτοιες περιπτώσεις όποιος είναι προοδευτικός ρεαλιστής αναρχοκομμουνιστής και όχι ακαδημαιστής ιδεολόγος-αιθεροβάμων, και έχει συναίσθηση των τραγικών διεθνών συσχετισμών και της απελπιστικής ιμπεριαλιστικής περικύκλωσης της ΕΣΣΔ καταλαβαίνει ότι πρέπει να μπουν πλάτες στο επαναστατικό κράτος, να δοθεί χρόνος και να υπάρχει κάποια κατανόηση, ώστε να μπορεί και η μπολσεβικική εξουσία να σε σεβαστεί και να σου δώσει σχετική αυτονομία. Να υπάρχει μια win-win situation. Αλλίως αμα δεν δείχνεις αυτή την στοιχείωδη λογική κατανόση θα αναγκαστώ να σε τσακίσω. Η ιστορία δεν θα γυρνούσε πίσω. Αν άφηναν τέτοια κινήματα οι μπολσεβίκοι να γιγαντωθουν και να προκαλέσουν χάος, δεν θα είχαμε κανέναν ελευθεριακό κομμουνισμό/αναρχοκομμουνισμό. Θα είχαμε αντεπανάσταση, ολοκληρωτική ήττα και καραμπινάτο καπιταλισμό. Και μόνο ένας αφελής δε θα μπορούσε να το καταλάβει αυτό. Ο Λένιν δεν ήταν κανένας σνομπ απομακρος αστός γραφειοκράτης. Ζούσε φτωχικά χωρίς κανένα ιδιαίτερο προνόμιο, έτρωγε το ίδιο φαι με το προσωπικό και περίμενε στην ουρά για να πάει στον κουρέα, κυκλοφορούσε δημόσια συνέχεια και μιλούσε με τον απλό κόσμο με αποτέλεσμα να εκτίθεται σε τεράστιους κινδύνους και να δεχθεί πυροβολισμούς και διάφορες απόπειρες δολοφνίας. Δεν ήταν άνθρωπος που δε θα έδειχνε κατανόηση. Ήταν συζητήσιμος, ρεαλιστής και με ενσυναίσθηση. Για αυτό και μετά λαμβάνοντας υπόψην του τις συνθήκες πρότεινε και την οπισθοχώρηση με την ΝΕΠ.

Αυτό που θέλω να σου πω δηλαδή είναι 100% ρεαλιστικό και εντελώς λογικό. Κάτσε να τσακίσουμε φασίστες/καπιταλιστές ανεπιστρεπτί, να εδραιώσουμε οριστικά την επανάσταση, να νικήσουν τα επαναστατικά κινήματα του εξωτερικού να βελτιωθούν κάπως οι διεθνείς συνθήκες και να μην έχουμε 15 στρατούς ξένων αστικών κρατών έξω από τα σύνορα μας και μετά βλέπουμε για ελευθεριακά, αντιιεραρχικά, αναρχοκομμουνιστικά πειράματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

harry akritas

Διάσημο μέλος

Ο harry akritas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,099 μηνύματα.
Θα ήθελα πολύ να μάθω το νόημα της λέξης "τσακίσω" που χρησιμοποίησες δύο φορές.
Ακόμη γιατί πρέπει όλοι όσοι συμμετείχαν στις συγκρούσεις τότε να ήταν απολίτικοι και φασίστες; Η κατάσταση της χώρας ήταν καταφανώς άσχημη. Οι ίδιοι οι εργάτες τους οποίους "προστάτευε" το κράτος δεν μπορούσαν να είχαν επαναστατήσει και πνιγεί στο αίμα από το κράτος;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xristaras9

Διάσημο μέλος

Ο xristaras9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2,554 μηνύματα.
ο Trump ξαφνικά ανακάλυψε τα καλά της καπιταλιστικής οικονομίας και κοιτά να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα αχαχαχχ

κοιτάτε έναν ήρωα που θα ξανά κάνει τις ΗΠΑ ελεύθερες ξανά

κανονικά θα πρεπε οι εταιρείες μία μία να τη κάνουν σιγά σιγά από ΗΠΑ και να εισάγουν τα πάντα αλλά με την εθνικόφρονη μαλακία που βαρά τους Αμερικανούς πιο πιθανό είναι τίποτα τέτοιο να καταλήξει σε μποϊκοτάζ.

Βλέπεις μια εταιρεία της οποίας το annual revenue της προέρχεται κατά μέσο 40% απο πωλήσεις στις ΗΠΑ οπως η Apple να φύγει εκτός ΗΠΑ αυτομάτως έχει βάλει και ταφόπλακα στην τιμή της μετοχής της.Αλλες εταιρείες έρχονται απο χρηματιστήρια της ΕΕ και της Ασίας και εσύ προτρέπεις εταιρείες να φύγουμε απο το μεγαλύτερο χρηματιστήριο του κόσμου?

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

  • Capture9.PNG
    Capture9.PNG
    201.5 KB · Εμφανίσεις: 220

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
δε μίλησα για την apple συγκεκριμένα και δε γνωρίζω το status που διέπει την επενδυτική δράση, πχ πολλές εταιρείες που έχουν την έδρα τους σε φορολογικούς παραδείσους σε ποιο χρηματιστήριο ανήκουν;

Θα ήθελα πολύ να μάθω το νόημα της λέξης "τσακίσω" που χρησιμοποίησες δύο φορές.
Ακόμη γιατί πρέπει όλοι όσοι συμμετείχαν στις συγκρούσεις τότε να ήταν απολίτικοι και φασίστες; Η κατάσταση της χώρας ήταν καταφανώς άσχημη. Οι ίδιοι οι εργάτες τους οποίους "προστάτευε" το κράτος δεν μπορούσαν να είχαν επαναστατήσει και πνιγεί στο αίμα από το κράτος;

Με την ίδια έννοια που τη χρησιμοποιούν οι καπιταλιστές. Οι λέξεις δε κάνουν διακρίσεις.

πες μου λίγο εσύ με τη σειρά σου για ποιο λόγο να επαναστατήσει μια τάξη η οποία είναι σε θέση να ελεγχει τη κεντρική εξουσία μέσω των προβλεπόμενων δομών;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

xristaras9

Διάσημο μέλος

Ο xristaras9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2,554 μηνύματα.
Δεν εχει καμιά σχέση που έχεις ως έδρα την εταιρεία σου με το χρηματιστήριο σστο οποίο διαπραγματεύεται η μετοχή εγώ σου ανέφερα το σενάριο που ενδεχομένως ζητήσουν και διαγραφή οι εταιρείες απο τα indexes του χρηματιστηρίου Νέας Υόρκης.Τελος πάντων λέμε οτι οι εταιρείες φεύγουν απο τις ΗΠΑ αλλά διατηρούν τις μετοχές τους εκεί στο χρηματιστήριο.Πολλες εταιρείες αντλούνε κέρδη απο την φυσική παρουσία τους στις ΗΠΑ βλέπε τα apple stores που υπάρχουν ή tesla motors που αντλούνε τεράστια revenues κάθε χρόνο.Αν κλείσουν αυτά θα υπάρξει φρένο στην κερδοφορία τους δεν υπάρχει πιο καταναλωτικό κοινό απο τους αμερικάνους στο κόσμο επομένως και η μετοχή της θα καταρρεύσει είναι τεράστιο το οικονομικό κόστος φυγής απο μια τόσο ισχυρή οικονομία όπως είναι οι ΗΠΑ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
ναι κυρίως στη φορολογία αναφερόμουν.

ο Trump απειλεί τις εταιρείες μη μεταφέρουν έξω τα εργοστάσια έξω και κατά τα άλλα θα μειώσει το corporate tax?? αχαχααχαχ αφού το πιστεύετε οκ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

harry akritas

Διάσημο μέλος

Ο harry akritas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,099 μηνύματα.
Με την ίδια έννοια που τη χρησιμοποιούν οι καπιταλιστές. Οι λέξεις δε κάνουν διακρίσεις.

πες μου λίγο εσύ με τη σειρά σου για ποιο λόγο να επαναστατήσει μια τάξη η οποία είναι σε θέση να ελεγχει τη κεντρική εξουσία μέσω των προβλεπόμενων δομών;

Και με ποια έννοια την χρησιμοποιούν οι καπιταλιστές; Εναντίον ποιων; Δεν ξέρω απλώς ρωτάω. Την ακούω συνέχεια πάντως από "επαναστάτες". Δεν επικροτώ κανέναν που την χρησιμοποίει.

Οι εργάτες ήλεγχαν την κεντρική εξουσία; Μέσω δομών; Η αθλιότητα μέσα στην οποία ζούσαν τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της εξουσίας των μπολσεβίκων ήταν δεδομένη, ειδικά στην ύπαιθρο. Η εξουσία να ήταν στα χέρια τους; Μπα... Δες τι λέει ο Objectivism στο #9012 για την επανάσταση της Κροστάνδης. Ποιοι ζήτησαν τι και ποια ήταν η απάντηση της εξουσίας που "ήλεγχαν".
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

xristaras9

Διάσημο μέλος

Ο xristaras9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2,554 μηνύματα.
ναι κυρίως στη φορολογία αναφερόμουν.

ο Trump απειλεί τις εταιρείες μη μεταφέρουν έξω τα εργοστάσια έξω και κατά τα άλλα θα μειώσει το corporate tax?? αχαχααχαχ αφού το πιστεύετε οκ

Το corporate tax δεν θα μειωθεί για πάντα αλλα για μια συγκεκριμένη φορά και περίοδο ώστε όσες εταιρείες έχουν λεφτά στο εξωτερικό να τα φέρουν πίσω.Είναι μεγαλύτερο το κέρδος για την χώρα να φτάσουν πίσω οσα περισσότερα κέρδη έχουν στο εξωτερικό και οχι δεν είναι όλοι Τσίπρες και Σαμαράδες να φορολογούν και το τελευταίο ευρώ.Υπάρχουν και κάποιοι που βάζουν το συμφέρον της πατρίδας πιο πάνω απο το να εισπράξει το δημόσιο μερικά χρήματα παραπάνω απο φορολόγηση
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
ναι κυρίως στη φορολογία αναφερόμουν.

ο Trump απειλεί τις εταιρείες μη μεταφέρουν έξω τα εργοστάσια έξω και κατά τα άλλα θα μειώσει το corporate tax?? αχαχααχαχ αφού το πιστεύετε οκ

Η πλάκα θα είναι να καταφέρει να φέρουν όλα τα εργοστάσια παραγωγής στην Αμερική και μετά να ανεβάσει τις φορολογίες ή να βγει κανένας άλλος president που να το κάνει και να πρέπει να τις μεταφέρουν ξανά έξω :lol: Όπως και να έχεις είναι πολύ ρίσκο αυτό που πάει να κάνει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Και με ποια έννοια την χρησιμοποιούν οι καπιταλιστές; Εναντίον ποιων; Δεν ξέρω απλώς ρωτάω. Την ακούω συνέχεια πάντως από "επαναστάτες". Δεν επικροτώ κανέναν που την χρησιμοποίει.

Οι εργάτες ήλεγχαν την κεντρική εξουσία; Μέσω δομών; Η αθλιότητα μέσα στην οποία ζούσαν τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της εξουσίας των μπολσεβίκων ήταν δεδομένη, ειδικά στην ύπαιθρο. Η εξουσία να ήταν στα χέρια τους; Μπα... Δες τι λέει ο Objectivism στο #9018 για την επανάσταση της Κροστάνδης. Ποιοι ζήτησαν τι και ποια ήταν η απάντηση της εξουσίας που "ήλεγχαν".

Σε ποια δεδομένη αθλιότητα ζούσαν ακριβώς οι εργάτες κατά την ΕΣΣΔ; Δεν ξέρω απλώς ρωτάω. Το ακούω συνέχεια από κριτές του κομμουνισμού.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,868 μηνύματα.
ή να βγει κανένας άλλος president που να το κάνει και να πρέπει να τις μεταφέρουν ξανά έξω

Όλοι οι πρόεδροι δεν σκέφτονται συριζαίικα :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Η πλάκα θα είναι να καταφέρει να φέρουν όλα τα εργοστάσια παραγωγής στην Αμερική και μετά να ανεβάσει τις φορολογίες ή να βγει κανένας άλλος president που να το κάνει και να πρέπει να τις μεταφέρουν ξανά έξω :lol: Όπως και να έχεις είναι πολύ ρίσκο αυτό που πάει να κάνει.

προφανώς και τους έχουν κλασμένους. Δε ξέρω ποιοι ακριβώς τα ονειρεύονται αυτά. Όλες σχεδόν οι αμερικάνικες εταιρείες πλέον έχουν τη παραγωγή τους ανατολική Ασία. Θα τη μεταφέρουν ΗΠΑ; γιατί τι είναι πατριώτες; ή μήπως μαλάκες;

χρηστάρα αυτά περί σωστών πολιτικών τα ακούω βερεσέ. Σε μια χώρα όπου όλοι χτυπούν αποδείξεις και δε κοιτάνε να πιάσουν το κράτος κορόιδο να μικρύνει κι ο φόρος να ανέβει και το αφορολόγητο. Αλλά και στη φορολογία μεταξύ άλλων έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας είναι τόσο κουτοπόνηρος που στη πρώτη νομοθεσία που θα βγει προς βοήθεια των νέων επιχειρήσεων θα αρχίσει να αλλάζει την επωνυμία του κάθε 2 χρόνια για να επωφελείται απ το φορολογικό καθεστώς. Σας ακούγονται άγνωστά αυτά;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,868 μηνύματα.
Το corporate tax δεν θα μειωθεί για πάντα αλλα για μια συγκεκριμένη φορά και περίοδο ώστε όσες εταιρείες έχουν λεφτά στο εξωτερικό να τα φέρουν πίσω.Είναι μεγαλύτερο το κέρδος για την χώρα να φτάσουν πίσω οσα περισσότερα κέρδη έχουν στο εξωτερικό και οχι δεν είναι όλοι Τσίπρες και Σαμαράδες να φορολογούν και το τελευταίο ευρώ.Υπάρχουν και κάποιοι που βάζουν το συμφέρον της πατρίδας πιο πάνω απο το να εισπράξει το δημόσιο μερικά χρήματα παραπάνω απο φορολόγηση

Τοτε γιατί να μην μειωθεί για παντα ο φόρος επι των επιχειρήσεων;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xristaras9

Διάσημο μέλος

Ο xristaras9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 2,554 μηνύματα.
Τόσο χαμηλή φορολόγηση θα προξενήσει σοβαρή ζημιά στο κράτος που χρωστάει 18 δις χρέος απο εκεί και πέρα ας κάνουν οτι νομίζουν οι επιχειρηματίες αν δεν θέλουν να τα επαναπατρίσουν τα κέρδη τους no problem
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 186240

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Γι αυτό και είναι λανθασμένος ο τρόπος που αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση η Fed.Η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με το QE και τα μηδενικά επιτόκια για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.Αυτό είναι δουλειά της οικονομικής πολιτικής του κράτους και σε αυτό κινείται ο Trump αυτη την στιγμή αυξάνοντας τα έξοδα του κράτους σε κατασκευαστικά έργα και μειώνοντας τους φόρους να δημιουργήσει νεες θέσεις εργασίας και να χρηματοδοτήσει τον ιδιωτικό τομέα.

Καθόλου λανθασμένος δεν είναι. Διαχρονικά,η Fed χρησιμοποιούσε τα επιτόκια για να τονώσει την οικονομία σε περιόδους ύφεσης και τα αποτελέσματα είναι κάτι περισσότερο από ικανοποιητικά.
Μόνο έκτακτες καταστάσεις όπως στην κρίση του 2008 εφαρμόστηκαν stimulus πολιτικές από τον Obama γιατί η οικονομία ήταν σε παγίδα ρευστότητας και το μέγεθος της κρίσης δεν επέτρεπε τη γρήγορη ανάκαμψη. Γενικά,η νομισματική πολιτική είναι πιο effective από τη δημοσιονομική και σε νορμάλ καταστάσεις ένα παιχνίδισμα με τα επιτόκια αρκεί για να πετύχεις τον στόχο που έχεις θέσει.
https://www.enikonomia.gr/internatio...a-afxiseis-treis-fores-ta-epitokia-fetos.html
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alejandro che 7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πατήσια (Αττική). Έχει γράψει 1,859 μηνύματα.
Θα ήθελα πολύ να μάθω το νόημα της λέξης "τσακίσω" που χρησιμοποίησες δύο φορές.
Ακόμη γιατί πρέπει όλοι όσοι συμμετείχαν στις συγκρούσεις τότε να ήταν απολίτικοι και φασίστες; Η κατάσταση της χώρας ήταν καταφανώς άσχημη. Οι ίδιοι οι εργάτες τους οποίους "προστάτευε" το κράτος δεν μπορούσαν να είχαν επαναστατήσει και πνιγεί στο αίμα από το κράτος;
Τσακίζω σημαίνει διαλύω τις δομές και τις οργανώσεις τους και απαγορεύω τον τύπο τους.

Σου είπα ότι υπήρχαν ορισμένοι αναρχοκομμουνιστές εργάτες με συζητήσιμα αιτήματα, αλλά ο κύριος μοχλός και όγκος ήταν μικροαστοί αγρότες που δεν ήθελαν να παραδίδουν τα σιτηρά στο κράτος και επηρρεάζονταν απο μενσεβίκους, σοσιαλεπαναστατες κλπ, ακόμα και γνήσιοι λευκοφρουροί. Αποτέλεσμα είναι ο ξένος αστικός τύπος και οι ιμπεριαλιστές να εκθειάζουν την Κροστάνδη και να την χρηματοδοτούν οι ξένες τράπεζες. Αν είσαι τίμιος αναρχοκομμουνιστής που πάλεψες μαζί με τον κόκκινο στρατό για την επανάσταση και την εξόντωση των λευκών, αναγνωρίζεις το λάθος σου και δεν συνυπάρχεις με όλους αυτούς πουθενά. Γιατί αυτό το συνονθύλευμα ο κόκκινος στρατός ήταν αναγκασμένος να το εξοντώσει.

Το κράτος δεν "προστάτευε" τους εργάτες, το κράτος ήταν οι ίδιοι εργάτες, προερχόταν από την μήτρα των εργατών και εκφραζόταν μέσα από το σύνθημα "όλη εξουσία στα Σοβιέτ", δηλαδή στα εργατικά συμβούλια(άσχετα αν αυτός ο εργατικός έλεγχος αδυνάτησε αργότερα λόγω υπαρκτών λαθών). Αυτός είναι ο ορισμός της δικτατορίας του προλεταριάτου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

αυγή όντος

Διάσημο μέλος

Ο Sniffing Joe αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Οδηγός ταξί και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,006 μηνύματα.
Το κράτος δεν "προστάτευε" τους εργάτες, το κράτος ήταν οι ίδιοι εργάτες, προερχόταν από την μήτρα των εργατών και εκφραζόταν μέσα από το σύνθημα "όλη εξουσία στα Σοβιέτ", δηλαδή στα εργατικά συμβούλια(άσχετα αν αυτός ο εργατικός έλεγχος αδυνάτησε αργότερα λόγω υπαρκτών λαθών). Αυτός είναι ο ορισμός της δικτατορίας του προλεταριάτου.

"Για να μάθεις ποιος σε κυβερνά, απλά ανακάλυψε ποιον δεν σου επιτρέπεται να επικρίνεις."


Όλη η εξουσία στα σοβιέτ; Τα σοβιέτ περιορίστηκαν σχετικά γρήγορα και τελικά κατέρρευσαν. Την εξουσία την είχε ο ρούλης Στάλιν. Τεράστιες μιλιταριστικές παρελάσεις με γιγάντια πορτραίτα του "μπαμπά". Σήμερα κάτι αντίστοιχο γίνεται μονάχα στην β. Κορέα και αξίζει τον χλευασμό όλων μας.
Ποιόν δεν μπορούσες να επικρίνεις στην σοβιετική ρωσία (για να αναφερθώ και στα λεγόμενα του Βολταίρου); Τον Στάλιν και τους λοιπούς γραφειοκράτες.

Θα σε ρωτήσω το πιο απλό πράγμα. Σε μία ενδεχόμενη κρίση (υπήρξαν αρκετές στα χρόνια της σοβιετικής ένωσης...), όταν τα αγαθά είναι λίγα και οι τροφές λιγότερες, ποίος πεινά τελευταίος; Όταν θα απαντήσεις αυτό ερώτημα, το οποίο έχει ήδη απαντηθεί από την ιστορία, θα απαντήσεις και στο: "Ποιός παγματικά ήταν το σοβιετικό κράτος και ποιός έλεγχε το λαό".

Σε ποια δεδομένη αθλιότητα ζούσαν ακριβώς οι εργάτες κατά την ΕΣΣΔ; Δεν ξέρω απλώς ρωτάω. Το ακούω συνέχεια από κριτές του κομμουνισμού.

Δυστυχώς, λόγω της προπαγάνδας, η αθλιότητα των σοβιετών πολιτών δεν είναι δεδομένη. Το ότι ζούσαν σε άθλιες καταστάσεις είναι ιστορία όμως.
Ένα μικρό παράδειγμα είναι οι μαρτυρίες του αξιωματικού αεροπορίας του κόκκινου στρατού Βίκτορ Μπελένκο ο οποίος αυτομόλησε από την σοβιετία και τον μάζεψαν οι ΗΠΑ. Το αστείο είναι πως όταν αυτομόλησε πετούσε με ένα Mig-25, ένα από τα καλύτερα σοβιετικά αεροπλάνα της εποχής το οποίο ήταν μυστήριο και φόβος για τις ΗΠΑ, το Ιστραήλ κτλ.
Για να μην τα πολυλογώ, ο Βίκτορ έγινε δεκτός στην πολεμική αεροπορία της Αμερικής, το Mig που πετούσε έγινε φύλλο και φτερό από του μηχανικούς του MIT και τις πολεμικής αεροπορίας και η ιστορία τελείωσε εκεί.
Ο Βίκτορ, αν και ήταν πρότυπο σοβιέτη πολίτη, αν και ζούσε πιο "καλά" από τον μέσο σοβιέτη πολίτη λόγω του βαθμού του ως αξιωματικός, παρ'όα αυτά απόφάσισε να αυτομολήσει.
Γιατί; Έτσι εύκολα αυτομολεί κάποιος; Έτσι έυκολα αφήνει την οικογένεια του και προδίδει ότι πιστεύει; Προφανώς είχε καταλάβει ότι η κατάσταση στην Ρωσία βρωμάει. Μήπως για τις πράξεις του Βικτορ φταίει πάλι ο δυτικός ιμπεριαλισμός και η προπαγάνδα; Μάλλον απλώς δεν γούσταρε να είναι γρανάζι σε μια μεγάλη κρεατομηχανή...

Φίλε Βασίλη, υπάρχουν πάμπολα τέτοια παραδείγματα που δείχνουν την κατάσταση της ελευθεροστομίας και το επίπεδο ζωής στην σοβιετική ένωση. Πέρα από αυτά, υπάρχουν και ιστορικά δεδομένα που περιγράφουν οικονομικές υφέσεις και ελλειψεις τροφίμων στην Ρωσία. :)

Να σημειωθεί πως ο Βίκτορ δεν επέστρεψε πίσω στην σοβιετία καθώς, όπως είναι προφανές, θα τον εκτελούσαν.

πηγή: https://www.mixanitouxronou.gr/o-sov...odromio-tis-iaponias-apofevgontas-ola-ta-kat/

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

  • 15873571_1147658381999733_6102388161898095648_n.jpg
    15873571_1147658381999733_6102388161898095648_n.jpg
    40 KB · Εμφανίσεις: 211
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
σοβαρά τώρα ρε φίλε θες να μου μιλήσεις για τις υποτιθέμενες κακές συνθήκες ζωής των εργατών στην ΕΣΣΔ και μου δίνεις ένα άρθρο το οποίο γράφει απ' την αρχή μέχρι το τέλος για το πόσο γαμάτα μαχητικά είχαν οι σοβιετικοι; μιλάμε για αδιαμφισβήτητα δεδομένα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Wild_Boy

Διάσημο μέλος

Ο Wild_Boy αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,257 μηνύματα.
Objectivism, επειδή το επιχείρημα σου για τις συνθήκες ζωής στην ΕΣΣΔ είναι οτι "υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα" που δείχνουν οτι ήταν άθλιες ( ; ), ελπίζω να έχεις στο μυαλό σου οτι ακόμα περισσότερα παραδείγματα υπάρχουν που λένε το αντίθετο, όπως πχ για δικαιώματα που δεν έχουμε δει από τότε ούτε με το κυάλι.
Αλλά ναι, λογικά αυτά είναι ή κακή προπαγάνδα ή λόγια φοβισμένων / απειλούμενων ( ; ), ενώ τα δικά σου αδιαμφισβήτητα, αντικειμενικά ιστορικά ντοκουμέντα :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,868 μηνύματα.
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top