[Αρχείο 2009 - 2017] Γενικές σκέψεις για την πολιτική και την επικαιρότητα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,888 μηνύματα.
Μια γαλλοισπανικη ενωση στην Β. Αμερικη θα ταραζε τα λιμναζοντα νερα της αγγλικης. Ο Τρυντώ κανει οτι μπορει. Στην Ευρωπη μια συνεργασια των Θιουδαδανος με τον Μακρον μπορει να γεννηθεί. Τα παντα ρει...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DarthFederer

Διάσημο μέλος

Ο DarthFederer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,281 μηνύματα.
Μια συνεργασια ενος ισπανικου και ενος γαλλικου κομματος θα κανει μια Γερμανικη και μια Κινεζικη εταιρια να κανουν business μεταξυ τους στα Ισπανικα ή τα Γαλλικα; Ακομα και σε αυτες τις χωρες υπαρχουν δουλειες με γλωσσα εργασιας τα αγγλικα ειτε σε τεχνολογικο κομματι ειτε σε κομματι ερευνας. Προσφατα γνωστος μου πηγε στη Γαλικια για PhD χωρις να ξερει λεξη ισπανικα ενω σε αλλο φορουμ ελεγε την εμπειρια του Ελληνας που δουλευει σε ΙΤ στη Βαρκελωνη χωρις να γνωριζει τιποτα απο τις τοπικες γλωσσες.

Τα αγγλικα εχουν νικησει κυριως λογω τεχνολογιας και δευτερευοντως λογω πολιτισμου. Τωρα το τι γλωσσα θα χρησιμοποιουν οταν μιλανε ο Γιουνκερ με τον Φερχοφσταντ ειναι θεμα ησσονος σημασιαας. Ουτως ή αλλως τα γαλλικα ειχαν περιοπτη θεση στην ΕΕ αφου τα περισσοτερα οργανα της εδρευουν σε γαλλοφωνες πολεις. Οι τσιριδες και των δυο φανερωνουν οτι το παιχνιδι με την Αγγλια θα ειναι μακρυ και οχι τοσο ευκολο για την ΕΕ.

Σε μια Γερμανοκρατουμενη ΕΕ, αν αποδειχθει εκ των πραγματων οτι η Μεγαλη Βρετανια ευημερει εκτος ΕΕ, η Γαλλια γιατι να θελει να κατσει; Το Βελγιο ή το Λουξεμβουργο χωρις την ΕΕ δεν ειναι τιποτα, η Γαλλια ειναι παικτης που μπορει να σταθει μονος του στη διεθνη σκηνη. Αντιθετα με ο,τι θελουν να περασουν σαν μηνυμα, το Brexit δεν εφερε τους 27 πιο κοντα, οι αμφιβολιες για την ΕΕ θα αρχισουν να αυξανουν...

Ισως ομως οταν η αμφισβητηση φτασει στον σκληρο πυρηνα της ΕΕ, να αναγκαστουν οι διαφοροι "Ευρωπαίοι Αξιωματούχοι" να μεταρρυθμισουν την Ενωση και απο τον στοχο του ενιαιου κρατους να περασουμε σε μια χαλαρη εμπορικη ενωση ανεξαρτητων κρατων. Σε μια τετοιου ειδους ΕΕ, η Βρετανια (θα) εχει θεση. Σε Ηνωμενες Πολιτειες της Ευρωπης υπο την εξουσια των Βελγων, οχι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,888 μηνύματα.
Η υποτίμηση της στερλινας, η πτωση στο λιανικο εμποριο στην Βρετανια ειναι οι πρωτες ενδειξεις του προβληματος της Βρετανίας. Σε δυο χρονια θα φανουν τα προβληματα της. Δεν ξερουμε πως θα αντιδρασει η Σκωτια. Επισης τα ισπανικα ισχυροποιουνται στις Η.Π.Α και η αγγλικη χανει δυναμικη λογω της διείσδυσης των ισπανικων... Οι ισπανοφωνοι κανουν περισσοτερα παιδιά...

Αν αυτο που κανει ο Τρυντο στον Καναδα υπερ της γαλλικης γινει καποια στιγμη στις Η.Π.Α υπερ της ισπανικης, πολλα θα αλλαξουν...

Btw θα ηταν μια ωραια πασα να μιλησουμε για την ΕΕ και το που οδευει.
Ανοιξε θεμα και εδω είμαστε... :P

Ουτως ή αλλως τα γαλλικα ειχαν περιοπτη θεση στην ΕΕ αφου τα περισσοτερα οργανα της εδρευουν σε γαλλοφωνες πολεις.
Ο συγκριτικος βαθμος του "περιοπτος"; :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,888 μηνύματα.
Με την έλευση του internet και των online αγορών τα μικρά καταστήματα λιανικής θα εξαφανιστούν στο μέλλον, με Κυριακάτικη αργία ή χωρίς.
Παντα το κοινο θα αναζητει την ανθρωπινη επαφη. Απλα θα προσαρμοστουν τα καταστηματα αν δεν θελουν να κλεισουν...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dreamweaver

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Dreamweaver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1,755 μηνύματα.
Στο εξήγησα και πριν η δημόσια ιδιοκτησία είναι το default state και υπάρχουν σαφή λόγοι που καθιστούν αυτή τη λογική επιβεβλημένη. Αν αυτό δεν ίσχυε θα έτρεχε ο καθένας να κάνει claim φυσικούς πόρους αλήθεια πόσο κοστίζει ο αέρας στα 3000 μέτρα πάνω απ' το σπίτι μου; αν δεν ήταν ιδιοκτησία κανενός γιατί να μην τον αγοράσω; κι όχι μόνο αυτό αλλά να βάζω και διόδια διέλευσης σε κάθε αεροπλάνο που θα περνά ακριβώς πάνω απ' το σπίτι μου. καλό;
The default state is being unclamed. Το 40000πΧ ιδιοκτησια ποιανου κρατους ηταν η Αμερικη ή η Αυστραλια? Γιαυτο βαζεις ενα ωραιο φραχτη σε αυτο που σου ανηκει η το αγοραζεις απο το κρατος στην σημερινη περιπτωση.

Δεν έχω δικαίωμα να υποθέσω τίποτα, θα πάω με το safest σενάριο και θα πω πως ΠΡΕΠΕΙ να έχεις πυρασφάλεια. Γιατί αυτό είναι που με ενδιαφέρει σαν πολιτεία κι όχι να ρίξω την ευθύνη στον ιδιοκτήτη ή ακόμη και τα δυνητικά 'θύματα-πελατες κι αν γίνει το κακό να μπορώ απλά να πω "καλά να πάθεις φίλε".

Και δυστυχώς δεν είναι τόσο εξώφθαλμο πάντα, πάρε παράδειγμα το θέμα του υγειονομικού.Πού ξέρω εγώ σαν πελάτης αν το φαγητό που μου σερβίρεις είνια κατάλληλο για φάγωμα,κι αν ο εξοπλισμός σου είναι ο σωστός και δεν κυκλοφορουν αρουραίοι στη κουζίνα σου. Θα σκάω ντου στα ενδότερα κάθε φορά που θα θέλω να φάω στο μαγαζί σου; Όχι. Θα πιέσω σαν πολίτης το κράτος να επιληφθεί αυού του θέματος, να τροποποιήσει τον κανονισμό με τέτοιο τρόπο που να προβλέπεται κάτι τέτοιο και να θεσπίσει κάποια υπηρεσία από εμπειρογνώμονες που θα τα ελέγχει αυτά για λογαριασμό μου.

Ειναι τοσο δυσκολο να φανταστεις λυσεις χωρις να σου πεφτει λογος για την διοκτησια του αλλου? Δεν θα μπανεις στην κουζινα του καθε σουβλατζιδικου για να βλεπεις σε τι συθηκες μαγειρευει, ουτε ειναι υποχρεωμενος να σε αφησει καν να μπεις στην κουζινα του. Γι'αυτο εχεις reviews που σου παρεχουν αυτη την πληροφορια αφενος πριζοντας οσο λιγοτερο γινεται τον ιδιοκτητη γιατι του κοστιζει, αφετερου παρουσιαζοντας σου τις πληροφοριες οσο πιο αποδοτικα και χωρις να απαιτουνται εξειδικευμενες γνωσεις γινεται. Απο τη δικη σου πλευρα η ελλειψη πληροφοριας κοστιζει λογω της πιθανοτητας να παθεις ζημια, απο την πλευρα του σουβλατζη επειδη εχει ανταγωνισμο απο αλλους και εσυ μπορεις να πας σε αυτους αυτος εχει κινητρο να παρεχει τις πληροφοριες, αρα και να εχει καθαρο το μαγαζι του. Αυτο ισχυει και για την εταιρεια που παρεχει reviews, επειδη εχει ανταγωνισμο και εσυ μπορεις να πας σε αλλους, εχει κινητρο να παρεχει σωστη πληροφορηση. Το προβλημα με το να γινεται αυτο απο το κρατος ειναι οτι αφενως δεν υπαρχει μια ενιαια αποψη για που πρεπει να ειναι αυτη η μπαρα, τοσο απο αποψη προτιμησεων οσο και οικονομικης ευχερειας, και αφετερου εαν εισαι κατω απο την "μπαρα" θα πρεπει να κλεισεις, ενω με τα εθελοντικα και ατομικα reviews απλα δεν πας. Στο τελος την ημερας εχω προτεινει να εχει τους κανονες του το κρατος, να εισαι υποχρεωμενος να δειχνεις τις σκορ πηρες, αλλα εαν κοβεσαι να μην εισαι υποχρωμενος να κλεινεις και να αποφασιζει ο πελατης εαν θελει να αγορασει το προιον σου. Και τα regulations fyi υπαρχουν κυριως για να σκοτωνουν τον ανταγωνισμο των μεγαλων εταιρειων.

Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Υπάρχουν κάποιοι τομείς όπως η εκπαίδευση που λες κι εσύ όπου και να μην υπάρχει ομοιογένια μια χαρά μπορεί να λειτουργήσει ένα σύνολο. Υπάρχουν όμως συστήματα που δε μπορέι να γίνει αυτό. Το αγαπημένο μου, ο ΚΟΚ. Μπορέι να λειτουργήσει μια πόλη αν τα 80 στα 100 άτομα γουστάρουν να οδηγούν τα δεξιά του δρόμου και οι υπόλοιποι 20 στα αριστερά; όχι φυσικά. Νομοτελειακά αυτοί οι 20 κάπαοι στιγμή θα αναγκαστούν να συμβιβαστούν με τις αποφάσεις των πολλών για να μην έχουμε θύματα.

Άλλα θα μπορούσαν να είναι η γλώσσα, ή το συνάλλαγμα, ή ακόμη και πιο αφηρημένοι τομείς όπως τα ρούχα, ή οι καθημερινές συνήθειες. Είναι πράγματα που τα βλέπεις μπροστά σου. Σκέψου το λίγο γιατί υπάρχουν οι τάσεις; εφόσον δε σε υποχρεώνει κανείς να τις ακολουθήσεις, Κι όμως πάντα ένα πλειοψηφικό ρεύμα θα ανεβαίνει στην επιφάνεια. Η κοινωνία είναι σε μεγάλο βαθμό ντετερμινιστική. Αν έχεις μια ομοιογένεια σε βαθμό ας πούμε 4/10 και το κράτος να καταλύσεις αυτο δε πρόκειται να αλλάξει. Απλά τη θέση του κράτους θα πάρουν οι όποιοι άγραφοι κοινωνικοί κανόνες οι οποίοι φυσικά πλέον θα αφήνονται στην ευχέρια των πολιτών να επιβληθούν και να εφαρμοστούν.

Καταρχας εκανα λαθος πιο πανω, επερεπε να οτι εχει την καλυτερη δυνατη προσαρμογη στο ατομο, οχι προσαρμογη γνικα, καθως δεν ειναι απαραιτητο να παρεις αυτο που θελεις. Δευτερον, το να μου παρουσιασεις 5-10 περιπτωσεις που κατι δεν ισχυει ενω εχεις αλλες 1500 που ισχυει δεν οδηγει στον να μην εφαρμοζεται αυτο που λεω γιατι στην χειροτερη των περιπτωσεων θα εφαρμοζεται γενικα με εξαιρεση αυτες τις 10 περιπτωσεις. Η διαφορα του δρομου με το σχολειο ειναι η κλιμακα των ανθρωπων που θα χρησιμοποιησουν μια μοναδα, δεν μου ερχεται πως αλλιως να το θεσω. Το σχολειο μπορει να διαιρεθει σε ενα οικοδομικο τετραγωνο και να γινει προσαρμογη στα ατομα που θα χρησημοποιησουν αυτη τη συγκεκριμενη μοναδα. Στους δρομους ή στην γλωσσα αφενως η κλιμακα ειναι πολυ μεγαλυτερη, αφετερου δεν γινεται να το χωρισεις σε ξεχωριστες μοναδες. Γιαυτεο και οι χωρς που οδηγεις στα αριστερα ειναι κυριως νησια. Και η κλιμακα ευνοει γενικα την τυποποιση, οι εταιρειες που διαχειριζονται το μετρο η τους δρομους μιας πολης δεν προκειται να φτιαξουν ειδικα τμηματα για σενα. Η διαφορα ομως φενεται καλυτρα στην περιπτωση της γλωσσας. Εσυ μπορεις αυριο να αποφασησεις να μιλας μονο Σουαχιλι, ενω ολοι οι υπολοιποι να μιλανε Ελληνικα. Σχεδον κανεις δεν προκειται να προσαρμοστει σε αυτο που κανεις εσυ. Η διαφορα ομως με το να επιβαλει η πλειοψηφια μεσω του κρατους να μιλανε ολοι Ελληνικα ειναι οτι δεν ερχειται η αστυνομια να σε μαζεψει επειδη δεν μιλας την γλωσσα την πλειοψηφιας, αλλα οι υπολοιποι απλα δεν θελουν να προσαρμοστουν σε αυτο που κανεις εσυ. Αν βρεις αλλουν που μιλανε αυτη τη γλωσσα ομως θα μπορεις να μιλας και να λειτουργεις μια χαρα μαζι τους, ενω στην αλλη περιπτωση θα ερχοταν η αστυνομια να σε βαλει φυλακη. Το θεμα ειναι οτι αφενως αυτες οι κατηγοριες ειναι η μιωψηφια, αφετερου το "βαθος" ανθρωπων που εχεις στις πολεις επιτρεπει σε διαφορα niches να γινονται βιωσιμα, αλλα και το οτι ακομα και εντος της ιδιας κατηγοριας μπορεις να εχεις διαφοροποιησεις, απο διαλεκτους μεχρι σλανγκ.

Δεν ειναι αντικομφορμισμου ή να το παιξω χιπστερ, δεν αμβισβητω πως υπαροχουν τασεις ή μοδες. Εξεταζεις πολυ επιφανειακα τα πραγματα και βλεπεις πως και στις δυο περιπτωσεις εχεις προσαρμογη, οποτε ειναι ιδια τα πραγματα. Οχι, σημασια εχει και το γιατι καποιος προσαρμοζεται η οχι, η δυναμικη της προσαρμογης. Η αξια ειναι καθαρα υποκειμενικη και ο καθενας εχει διαφορετικη αντιλιψη για αυτην. Σε μεγαλο βαθμο, οι τασεις ειναι βελτιστες συμπεριφορες. Οσο πιο κοινο μπορει να θεωριθει το θετικο μιας συμπεριφορας, σε τοσο μεγαλυτερο βαθμο εφαρμοζεται, απο το να φορας ζεστα ρουχα το χειμωνα στις περιοχες που εχει κρυο, μεχρι το να μην κλανεις στο τραπεζι οταν τρως με αλλους. Απο κει και περα ομως εχεις διαφοροποιηση, το κομματι της μοδας, απο χρωμα μεχρι και στυλ. Ο μεσος ανθρωπος θα ακολουθησει γενικα τις τασεις, το οποιο πιστευω οτι προερχεται απο το "προσαρμογης στην φυλη μας"/strength in numbers. Το θεμα ειναι οτι αφενως δεν επιβαλλεται στους υπολοιπους να την ακολουθησουν, αφετερου ναι μεν η κλιμακα ευνοει την ομοιομορφια, αλλα δεν ειναι στα παντα overwhlemingly so, και ο πειραματισμος με νεες και εν δυναμει βελτιωμενες συμπεριφορες-τασεις απαιτει την υπαρξη μειωψηφιας που θα γινουν οι early adopters. Ουτε η φωτια ουτε οι υπολογιστες χρησιμοποηθηκαν απο τη μια μερα στην αλλη απο την συντριπτικη πλειοψηφια, αλλα αρχισαν να εφαρμοζονται απο ολοενα και περισσοτερους ανθρωπους επειδη ηταν καλυτερα απο τις εναλλακτικες. Ολα αυτα βεβαια εχουν νοημα για τους ανθρωπους που εβαζαν πχ την υπολογιστικη δυναμη μιας μηχανης πιο πανω απο την αισθητικη του αβακα or whatever, οι υποιο συνεχισαν να χρησιμοποιουν αυτο που ειχαν και πριν.

Στο τελος δειχνεις οτι χανεις το νοημα αυτων που λεω. Δεν με ενδιαφερει απολυτα να καταλυσω το κρατος, η να αλλαξω την αποψη σου να το κανεις. Το ξερω πολυ καλα οτι δεν προκειται να γινει με καμια παναγια, ουτε με ενδιαφερει αρκετα κιολας. Ξεφυγε λιγο απο το tribalism των εκλογων που ειτε η δικη σου ομαδα θα επιβαλει το δικο της ειτε η ομαδα των αντιπαλων θα σου επιβαλει το δικο της, δεν ειμαι απλα ενα αλλο κομμα. Σου προτεινω κατι διαφορετικο, κανε ο,τι θελεις, αλλα δεν προκειται να μου επιβαλλεται και εμενα. Εχε εκλογες, υπακουε αυτον που θελει η πλειοψηφια, πληρωνε φορους, κατσε και γαυγιζε στους δαπιτες οσο θες εφοσον αυτο σου αρεσει, αλλα δεν προκειται να τα εφαρμοζω και εγω. Η οπως ειπα και πριν, βρισκουμε 5-6 περιπτωσεις που θα λειτουργει το πραγμα μεσω κρατους, στρατος και δρομοι πχ, και απο κει και περα ο καθενας εφαρμοζει αυτο που τους αρεσει. Αλλα βλεπεις, κανεις ενα μεγαλο λαθος πιο πανω που λες οτι η πλειοψηφια αποφασιζει κατι και χρηματοδοτει εξισου την εφαρμογη αυτου. Δεν εχουμε ολοι τις ιδιες υποχρεωσεις ως προς μια αποφαση ουτε η συνεισφορα ολων ειναι ιση, αλλα ουτε και οι συνεπειες ειναι ισες (βλεπε 20αρης κνιτης τρομπεν των δασων). Και δεδομενου οτι μπρουμε να υποχρεωσουμε αλλους να το κανουν, μπρουμε να βγαλουμε καποιες πολυ ωραιες "στρατηγικες". Αυτο βλεπεις ειναι και ο ουσιωδης πυρηνας της δημοκρατιας ή αλλης μορφης επιβολης.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

DarthFederer

Διάσημο μέλος

Ο DarthFederer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,281 μηνύματα.
Η υποτίμηση της στερλινας, η πτωση στο λιανικο εμποριο στην Βρετανια ειναι οι πρωτες ενδειξεις του προβληματος της Βρετανίας. Σε δυο χρονια θα φανουν τα προβληματα της. Δεν ξερουμε πως θα αντιδρασει η Σκωτια. Επισης τα ισπανικα ισχυροποιουνται στις Η.Π.Α και η αγγλικη χανει δυναμικη λογω της διείσδυσης των ισπανικων... Οι ισπανοφωνοι κανουν περισσοτερα παιδιά...

Αν αυτο που κανει ο Τρυντο στον Καναδα υπερ της γαλλικης γινει καποια στιγμη στις Η.Π.Α υπερ της ισπανικης, πολλα θα αλλαξουν...


Ανοιξε θεμα και εδω είμαστε... :P


Ο συγκριτικος βαθμος του "περιοπτος"; :P

Ας μην ερμηνευουμε οπως θελουμε τα πραγματα λες και ειμαστε συριζαιοι. Οι ΗΠΑ ειναι αγγλοφωνο κρατος και δεν θα αλλαξει αυτο. Ναι υπαρχει αυξηση των ισπανοφωνων κυριως επειδη ειναι η κυρια μαζα νεων μεταναστων οπως καποτε ηταν οι Ιταλοι, οι Ελληνες, οι Γερμανοι κλπ. Ο Καναδας δεν εχει καμια σχεση. Ηταν εξ'αρχης διγλωσσο κρατος με δυο ξεχωριστες κοινοτητες. Αυτο που λες για τις ΗΠΑ ειναι σα να ισχυριζεσαι οτι καποια στιγμη στη Γαλλια θα γινουν επισημη γλωσσα και τα Αραβικα και στη Γερμανια τα Τουρκικα.

Οσο για τη Βρετανια, οι σημερινες ενδειξεις ειναι δειγμα της αβεβαιοτητας για την επομενη μερα, οχι της μετεπειτα πορειας του ΗΒ εκτος ΕΕ, παρ'ολα αυτα η Βρετανικη οικονομια αναπτυχθηκε πολυ πανω απο τις προβλεψεις των Κασσανδρων.

Οταν υπαρχει χαος για το τι θα συμβει σε 2 χρονια, λογικο ειναι να πεφτει η αξια του νομισματος. Δεν φταιει η εξοδος αυτη καθ'αυτη. Εχει τεραστια διαφορα.

Επισης, στη Σκωτια το ποσοστο που θελει δημοψηφισμα ειναι καπου στο 30% και η παραμονη στο ΗΒ εχει περισσοτερη υποστηριξη και απο το 2014 που εγινε το δημοψηφισμα. Και αληθεια τωρα, τι θα πουν στους Σκωτσεζους για να φυγουν; Παιδια να φυγουμε απο τη Βρετανια που ζουμε τοσα χρονια με τα ξαδερφια μας, 1/6 Σκωτσεζους μενει στην υπολοιπη Βρετανια, ειμαστε τελειως αυτονομοι και εχουμε δικο μας νομισμα για να μην "ελεγχομαστε" απο το Λονδινο, αλλα ας μπουμε στην ΕΕ να ελεγχομαστε απο τις Βρυξελλες και το νομισμα μας απο τη Φρανκφουρτη και να μας κυβερναει ο Γιουνκερ. Η οποια Σκωτια λογω των "σοσιαλιστικων" πολιτικων του SNP εχει γινει λιγο σα την Ελλαδα της Βρετανιας. Τρυπα να πετας λεφτα.

Και αληθεια τωρα, ολοι οι Γαλλοφωνοι γιατι εχουν τετοιο κολλημα με τη Βρετανια; Οι Βρετανοι θελουν να διαλυθει η Γαλλια;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Bemanos

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μοριακός Αρχιτέκτονας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Χημικός και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,879 μηνύματα.
Επισης, στη Σκωτια το ποσοστο που θελει δημοψηφισμα ειναι καπου στο 30% και η παραμονη στο ΗΒ εχει περισσοτερη υποστηριξη και απο το 2014 που εγινε το δημοψηφισμα. Και αληθεια τωρα, τι θα πουν στους Σκωτσεζους για να φυγουν; Παιδια να φυγουμε απο τη Βρετανια που ζουμε τοσα χρονια με τα ξαδερφια μας, 1/6 Σκωτσεζους μενει στην υπολοιπη Βρετανια, ειμαστε τελειως αυτονομοι και εχουμε δικο μας νομισμα για να μην "ελεγχομαστε" απο το Λονδινο, αλλα ας μπουμε στην ΕΕ να ελεγχομαστε απο τις Βρυξελλες και το νομισμα μας απο τη Φρανκφουρτη και να μας κυβερναει ο Γιουνκερ. Η οποια Σκωτια λογω των "σοσιαλιστικων" πολιτικων του SNP εχει γινει λιγο σα την Ελλαδα της Βρετανιας. Τρυπα να πετας λεφτα.

Εκτος απο τα παραπανω, πλεον με την καταρευση των τιμων του πετραλαιου οι Σκωτσεζοι δεν θα εχουν ουτε αυτο .(το λεω γιατι το εφερε το SNP σαν επιχειρημα το 2014 οτι θα τους μεινουν τα πετρελαια)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DarthFederer

Διάσημο μέλος

Ο DarthFederer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,281 μηνύματα.
Εκτος απο τα παραπανω, πλεον με την καταρευση των τιμων του πετραλαιου οι Σκωτσεζοι δεν θα εχουν ουτε αυτο .(το λεω γιατι το εφερε το SNP σαν επιχειρημα το 2014 οτι θα τους μεινουν τα πετρελαια)

Ενταξει ηταν αλλη μια ευκαιρια ολων να εκδηλωσουν την αντιπαθεια τους προς τη Μ. Βρετανια, θα διαλυθει το κρατος, θα ερημωσει το Λονδινο, θα πεινασουν και μετα θα ξαναπαρακαλανε τον Γιουνκερ να τους βαλει στην ΕΕ.

Στις επικειμενες εκλογες οι προβλεψεις δινουν απο 7 εως 12 θεσεις στους Συντηρητικους στη Σκωτια που θα ειναι τεραστιο πληγμα για το SNP
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,888 μηνύματα.
Το θέμα ειναι οτι οι ισπανοφωνοι στις ΗΠΑ πολλαπλασιαζονται ακαταπαυστα και οτι οι γεννημενοι στις ΗΠΑ ακομα μιλανε ισπανικα στο σπιτι κατα 60%. Επισης ολοι ξερουν ισπανικα... Γενικοτερο χαρακτηριστικο των ισπανοφωνων και των φτωχοτερων πληθυσμων...
---
Η ιδεα οτι οι Γαλλοι δεν δεχονται θετικα της Βρετανιας ειναι κοινοτυπια... Αλλωστε πολλοι Γαλλοι αγοραζουν σπιτια στην Αγγλια, ολο και περισσοτεροι... Βεβαια ενα νησι στους πεντε ανεμους και πνιγμενο στις βροχες και στην υγρασια δεν εμπνεει τοσο οταν εχουν μια τεραστια χωρα και κομματι στην μεσογειο...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,888 μηνύματα.

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Γαλλία τελικό
Νικητής Μακρον με 65,8%
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Έπεσα μέσα στις προβλέψεις μου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,888 μηνύματα.
Εμένα με φοβισε η αποχή ρεκορ που πάντα βοηθούσε τους Λεπέν αλλά παρα την αποχή έπεσε πολύ κάτω απο τις προβλέψεις που τις έδιναν 40%...

Ο Εμανουέλ Μακρόν εξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας με 66,10% των ψήφων, έναντι 33,90% που συγκέντρωσε η υποψήφια της άκρας δεξιάς Μαρίν Λε Πεν, σύμφωνα με τα οριστικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα Δευτέρα (08.05.2017) από το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.
https://www.newsit.gr/kosmos/Gallikes-ekloges-Ta-telika-apotelesmata/723839

Τώρα προβλέπουν πρωτιά και στις βουλευτικές εκλογές για τον Μακρόν και δεύτερο το κομμα του Φιγιόν...

https://www.iefimerida.gr/news/33601...kai-enopsei-voyleytikon-eklogon#axzz4gUGbou83
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

DarthFederer

Διάσημο μέλος

Ο DarthFederer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,281 μηνύματα.
Το οτι κερδισε ο Μακρον δεν πρεπει να ειναι λογος να κρυψουμε τα προβληματα κατω απο το χαλι. Στις Γαλλικες εκλογες 11,000,000 ανθρωποι ψηφισαν μια πολιτικο που στηριχθηκε σε μια καθαρα αντιευρωπαϊκη ατζεντα. Αυτο θα πρεπει να ειναι καμπανακι...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,888 μηνύματα.
Στην Αυστρία δηλαδή τι χρειάζεται; Καμπαναρα; :P

Τουλάχιστον στην Γαλλία στις βουλευτικες εκλογες φαινεται να περιοριζεται το κομμουνιστικό κομμα στο 1-2
% και η Λεπέν να πέφτει στην τριτη θέση...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

DarthFederer

Διάσημο μέλος

Ο DarthFederer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,281 μηνύματα.
Στην Αυστρία δηλαδή τι χρειάζεται; Καμπαναρα; :P

Προφανως κι εκει ηταν ενα ανησυχητικο αποτελεσμα αλλα οι Αυστριακοι γενικα ειναι λαος που ψηφιζει πιο ευκολα τα ακροδεξια κομματα. Επισης η Αυστρια δεν ειναι πυλωνας της ΕΕ οπως η Γαλλια. Οι Γαλλοι που ψηφισαν Λε Πεν στο δευτερο γυρο ειναι περισσοτεροι απο ολους τους Αυστριακους :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,888 μηνύματα.
Οι Γάλλοι δεν ψηφίζουν γενικότερα. Δεν είναι όπως στην Ελλάδα. Κανεις εγγραφή για να είσαι εγγεγραμμένος. Εμείς δεν χρειάζεται να δηλώσουμε για να ψηφιζουμε. Απο τα 60 εκατομμύρια που δικαιούνται να ψηφίσουν γράφτηκαν μονο 40 εκατομμυρια. Τα δέκα εκατομμύρια που ψήφισαν Λεπέν (με συμπραταξη αλλου κόμματος που αποχώρησε σήμερα) δεν αντιπροσωπεύουν ουτε το 25% του εκλογικού σωματος...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DarthFederer

Διάσημο μέλος

Ο DarthFederer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,281 μηνύματα.
Αν το δεις σαν απολυτο αριθμο ειναι μεγαλος, επισης στον πρωτο γυρο ειχε 14εκ που ψηφισαν αντιευρωπαϊκα, Λεπεν και Μελανσον δηλαδη. Για να ψηφισεις νεοκομμουνιστη, δεν εισαι και τρελα φιλοευρωπαιος εδω που τα λεμε :P

Αν ο Μακρον συνεχισει παντως να εστιαζει σε θεματα επιχειρηματικοτητας, τοτε πιστευω οτι ερχονται καλυτερες μερες για τη Γαλλια. Αυτη τη στιγμη βρισκεται σε μια ναρκη και πρεπει να ξυπνησει, για το καλο και της ιδιας αλλα και της Ευρωπης. Χρειαζεται να υπαρχει ισορροπια δυναμεων εντος της ΕΕ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,888 μηνύματα.
Πάντως ο Μελανσον είναι κάτι σαν Σύριζα όταν βρίσκοταν σε αντιπολιτευτική θέση. Θα έκανε γρήγορα στροφη. Οι δημοσκοπήσεις τον δίνουν πολύ πιο κάτω απο οτι στις προεδρικές. Ξεφουσκωσε γιατί δεν πήρε ξεκάθαρη θεση...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 190013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ο Μελανσόν δεν πήρε ξεκάθαρη θέση. Ο Φιγιόν στήριξε ξεκάθαρα Μακρόν. Μαντέψτε ποιος είχε τις μεγαλύτερες (για την ακρίβεια τριπλάσιες) διαρροές προς τη Λεπέν :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top