Δεν ξερω μαν, εγω συνεχεια σε βλεπω να λες τι καλα τα κανει η ΝΔ
Στο παραδειγμα που εφερες, ναι η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ διαχειριστηκαν την κριση πιο ωριμα απο ΣυριζΑΝΕΛ, αλλα δεν την διαχειριστηκαν ωριμα, σε καμια περιπτωση. Το σιχαμα ο Συριζαιος δεν ειναι κατι καλυτερο, αλλα δεν ειναι απαραιτητα και λαθος η κρτικη που κανει στα αντιπαλα κομματα, καποια ισχυουν ανεξαρτητως ιδεολογιας ή tribalism (ασχετως του οτι δεν θα εχει τα ιδια στανταρ οταν γινει κυβερνηση). Αν θες να επιλεγεις το λιγοτερο καταστροφικο, οκ, αλλα η αποψη μου ειναι πως αν θελεις να εισαι αντικειμενικος (και να μπορεις να μιλας) καλο ειναι να αναγνωριζεις τις καρκινιες και της δικης σου πλευρας. Γιατι αν δεν τηρειται αυτο, θα δημιουργηθει ενα σπιαλ του θανατου, με το highlight της καθε πλευρας να ειναι οτι δεν ειναι η αλλη πλευρα, που θα βγαζει συνεχεια νεους συριζα.
Αναφέρεσαι σε κάτι συγκεκριμένο που δεν έχει κάνει καλά;
Η ΝΔ έχει κάνει πολλά καλά προς το παρόν, τα οποία δεν θα τα βλέπαμε ποτέ με Συριζα, και για αυτό τα επισημάνω.
Πρώτα απ' όλα η Ελλάδα δανείζεται μόνη της απο της αγορές και όλοι οι οικονομικοί δείκτες πηγαίνουν πολύ καλά συγκριτικά με το προηγούμενο διάστημα. Θυμίσου το 2016 όταν όλη η Ευρώπη είχε πρόσβαση σε χαλαρή ρευστότητα εμείς ήμασταν αποκλεισμένοι επειδή είχαμε τον κλόουν τον Τσίπρα και την διαπραγμάτευση Βαρουφάκη. Αυτά τα αρνητικά δεν τα έχουμε πλέον.
Κατά δεύτερον είναι το μόνο κόμμα που επισημαίνει συνεχώς ότι το ασφαλιστικό μας δεν είναι βιώσιμο και το μόνο κόμμα που μέχρι το τέλος της θητείας θα καταθέσει πρόταση για αλλαγή σε πιο ευρωπαικό όπως των τριών πυλώνων που υπάρχει και στην Ελβετία που κατοικώ αυτήν την περίοδο. Η θέση του Συριζα ήταν "θα πεθάνουν αργά ή γρήγορα όσοι παίρνουν μεγάλες συντάξεις και έτσι θα λυθεί". Καμιά σοβαρότητα.
Πρώτη φορά φέρνει κάποιος στο δημόσιο διάλογο και με ΦΕΚ αξιολόγηση σε δημοσίους υπαλλήλους. Ακόμη και αν είναι πιλοτικό.
Προσπαθουν να εκσυγχρονίσουν την εκπαίδευση που είναι δομημένη να βγάζει δημοσίους υπαλλήλους. Οι ανάγκες της εποχής και του μέλλοντος απαιτούν εξειδικευμένους πολίτες και όχι πτυχιούχους αμπελοφιλοσόφους. Πανεπιστήμια με καλούς φοιτητές και στοχοποιημένα δημόσια ΙΕΚ. Έχω πάρα πολλούς φίλους στην Ελλάδα που έχουν τελείωσει πανεπιστήμια (ΑΕΙ) και τώρα ψάχνονται με ΙΕΚ μπας και βρουν δουλειά. Αυτό πρέπει να λυθεί κάποτε.
Εξωτερική πολιτική πολύ καλή μιας ακόμα και από Συριζαίους έχω ακούσει να παραδέχονται τον Δενδια.
Εκσυγχρονισμός στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση καθώς ο Πιερρακάκης παίζει να έχει κάνει σε μια θητεία τόσα όσα άλλοι 10 μαζί πριν από αυτόν.
Και πολλά άλλα που αν πάρεις και τα συγκρίνεις με τον Τσίπρα, τον Σαμαρά, τον ΓΑΠ ή τον Καραμανλή που θυμάμαι δεν τα βλέπαμε ποτέ.
Προφανώς η ΝΔ είναι ένα πολύ συστημικό κόμμα με πολλους πολιτικούς που τα τρώνε. Και εχεις σκάνδαλα όπως σκοιλ ελικικου ή μεγάλο περίπατο. Ε και; Η εναλλακτική ποια είναι; We have already eaten the camel and now there is the queue? Αν βρεθεί κάποια σοβαρή πρόταση στην πολιτική σκηνή της χώρας ασφαλώς θα συζητήσω πάνω σε αυτή. Μέχρι τότε όμως δεν γίνεται να αφήσουμε τη χώρα να πέσει στον πάτο του 2015 ξανά.