Άσε τα κούφια λόγια περί συμφεροντος κοινωνικής τάξης λοιπόν.
Ειναι απαραδεκτο να μιλαει η ΝΔ για την εργατικη ταξη, τη στιγμη που ηταν αυτη που την εσκισε την περιοδο 2010-2014. Μαζι με το ΠΑΣΟΚ βεβαιως βεβαιως.
Πραγματικα ωρες ωρες απορω, εαν μαζευεστε σε ενα δωματιο ολη η ομαδα αληθειας για να γραψετε τα ποστς ή λειτουργει ο καθενας αυτοβουλως και ευλογαει τα γενια του.
Έγινε μείωση φόρου αλλά όχι σε όλους. Μόνο στην χαμηλότερη φορολογική κλίμακα. Επί Συριζα είχαν αυξηθεί παντού.
Μειωση φορου οντως πραγματοποιηθηκε, αλλα το ποσό ειναι ουσιαστικα αστειο. Ενας που αμοιβεται με σχεδον βασικο, οπως η πλειοψηφια του κοσμου, ειδε οφελος περιπου 50Ε.
Τριχες κατσαρες δηλαδη.
Εδω τον βασικο τον πηγε ο συριζα 140Ε πιο πανω και σε πολυ δυσκολοτερες συνθηκες σε σχεση με το 2019, τι μου συγκρινεις τωρα;
Να μιλήσουμε μήπως και για τον υποκατώτατο; 433 ευρω ηταν η αξια του εργαζομενου επι των ημερων της ΝΔ.
Για μαντεψε ποια κυβερνηση τον εφαρμοσε και ποια τον κατηργησε.
Να θυμηθουμε μηπως τις μνημονιακες μειωσεις της ταξης του -30% επι κυβερνησεων ΝΔ-Πασοκ;
Μειώθηκε ο ΕΝΦΙΑ που ο Συριζα επί 4μιση χρόνια έλεγε ότι ΘΑ το κάνει αν ξαναβγει λολ.
Οι νεες αντικειμενικες αξιες που ισχυσαν σου λενε κατι;
Ακομη, ποιοι εφαρμοσαν τον ενφια; Ναι για το 2011-2014 μιλαω (οπως και για τον συριζα προφανως)
Αλλα δε βλεπω τι με νοιαζει εμενα εαν μειωθηκε ο ΕΝΦΙΑ, τη στιγμη που η χαμηλη-μεσσαια ταξη με τους σημερινους μισθους ακομα, δεν προβλεπεται να αγορασει ποτε δικο της σπιτι;
Μιλαμε για αξιες αν δεν κανω λαθος πανω απο 150.000Ε.
Τη στιγμη που ο μεσος νεος μενει σε νοικι με 400Ε γιατι δεν βρισκει αλλου.
Ακομη πιο ενδιαφερον ομως, γιατι αυτο δεν αποτυπωθηκε στη μειωση των ενοικιων;
Ο Συριζα όταν χρειάστηκε να κόψει συντάξεις, επέλεξε να κόψει το βοήθημα αποκλειστικά των χαμηλών συντάξεων, το ΕΚΑΣ, αντί να μειώσει τις παχουλές συντάξεις άλλων όπως είχε κάνει ο Σαμαράς. Η ΝΔ προς το παρόν δεν έχει μειώσει τίποτα.
Σοβαρα τολμαει να μιλαει για μειωση συνταξεων η ΝΔ; Ο συριζα νομοθετουσε το 2010-2014;
Θα το ξανα πω γιατι αξιζει να αποτυπωθει, ΝΔ και Πασοκαρα ηταν.
Γερουν-Γερα.
Αληθεια, με τη συνταξη χηρειας τι γινεται;
Αύξησε επιδόματα για θέρμανση και ρεύμα μπροστά σε τεράστιο κύμα αύξησης κόστους το οποίο είναι παγκόσμιο φαινόμενο
Παγκοσμιο το κοστος, ελληνικη πρωτοτυπια η αποκρατικοποιηση της μοναδικης δεκο που παραγει ενεργεια στη χωρα.
Smart move.
Οσο για τα επιδοματα, αυτο πες τους σε οσους ερχεται το ρευμα τους τελευταιους μηνες.
Σταγονα στον ωκεανο το επιδομα μητσοτακη.
Και μου φαινεται αστειο, γιατι το ζησαμε ξανα κατι τετοιο, επί μνημονιων, με θερμανση απο τα μαγγαλια.
Συνταγματοποίησε το ΚΕΑ στο 1% του ΑΕΠ.
Το ΚΕΑ ηδη δεν ήταν σε ισχυ;
Εξίωσε δικαιώματα εργατών και υπαλλήλων σε ότι αφορά τις συνθήκες αποζημειώσεων (ο πατέρας μου που είναι εργάτης, αν τον είχαν απολύσει ποτέ η αποζημείωση του θα ήταν στο 1/5 με 1/10 απο αυτή που θα είχε αν είχε άλλο ρόλο).
Νδ, μυστρι κι εργατια.
Γιατι εγω εχω μια αλλη αναγνωση, καταργηση συλλογικων συμβασεων, υπερωριες που δεν αποζημιωνονται με χρηματα αλλα με ρεπο, ελαστικες μορφες εργασιας, οι κολλοσοι να κανουν τουμπεκι για τα εργατικα ατυχηματα.
Αλλα επειδη δεν βρισκω αρκετα αυτα που γραφεις, ας προσθεσω και μερικα δικα μου:
-Χιλιαδες προσληψεις μπατσων, χιλιαδες πεταμενα σε μπατσο-αγροτικα, βανακια.
-Ασυδοσια και αυθερεσια κατα τη διαρκεια των λοκ νταουν. Ελεγχοι γινοταν κατα το δοκουν. Ξυλο επεφτε επισης κατα το δοκουν (βλ Νεα Σμυρνη)
-Δισεκατομμυρια σε (μεταχειρισμενα!) οπλικα συστηματα
-Δισεκατομμυρια σε απευθειας αναθεσεις/κλειστους διαγνωνισμους/εταιριες που στηνονταν εν μια νυκτι
-Βολεμα του καθε ημετερου σε καθε ειδους ευφανταστη θεση μετακλητων.
-Ακριβεια σε ολα τα βασικα αγαθα. Να τη βρασω την οποια μειωση φορολογιας, οταν ο φορος που μου εφαρμοζεται εμμεσα ειναι πολλαπλασιος.
-Υγιειονομικη ανασφαλεια σε ολα τα επιπεδα.
-Καταφορη αισχροκερδια ιδιωτικων υπηρεσιων υγειας (τεστ/περοθαλψη) και νομοθετηση υπερ αυτων.
-Πρωτοφανεις απαγορευσεις βασικων δικαιωματων τα τελευταια 2 χρονια
-Μηνυματα για να βγεις απο το σπιτι.
-Ξυλοφορτωμα αν εβγαινες
-Πειθαρχικα φοιτητων, μειωση δαπανων για σχολεια-ΑΕΙ. Ανασφαλεια παντου.
-Εξισωση επαγγελματικων δικαιωματων ΑΕΙ-Κολλεγιων.
-Εργασιακη επισφαλεια για χιλιαδες ανθρωπους (και ειδικα οσως ασχολουνται με την τεχνη και δεν εχει αναφερει κανενας).
-Πληρης αποτυχια σε καθε φυσικη καταστροφη (φωτιες-πλημμυρες-πυρκαγιες).
-Συγκαλυψη υποθεσεων για ζητηματα που ξενα δικαστηρια εχουν εκδικασει εκατομμυρια.
-Διωξεις δημοσιογραφων/Πετσωμα καναλιων με μυρια ευρω.
-Ωμες παρεμβασεις στη δικαιοσυνη.
-Συνομιλιες με "νυχτα". Και κατασπαταληση δημοσιου χρηματος για ατομα της νυχτας.
-Φιεστες εκατομμυριων, σε περιπατους και σοου.
-Μηδενικη μεριμνα για το προβλημα στεγασης που μαστιζει τια μεγαλουπολεις.
Εαν αυτα δεν ειναι αρκετα για να χαρακτηρισουν μια πληρη αποτυχια/ασυδοσια, και μια τουλαχιστον συγκρισιμη πτωση του βιοτικου επιπεδου για τη μεγαλη μεριδα του πληθυσμου, δεν ξερω τι ειναι.
Ας τα εχουμε τουλαχιστον συγκεντρωτικα πιο πανω να τα βλεπουμε να τα καμαρωνουμε.