Η επιβράβευση δεν χρησιμοποιείται μόνο στο δημοτικό αλλά καθ' όλη μας τη ζωή, ακόμα και στο περιβάλλον εργασίας μας. Δεν ξέρω γιατί θεωρείς ότι είναι act δημοτικού. Ωστόσο δεν έχει σημασία να σου λέει κάποιος καλά λόγια ενώ είσαι κακός σε αυτό που κάνεις. Μια δυο φορές ναι, για να σου ανεβάσει την ψυχολογία, όπως όταν ένας μαθητής πάει ας πούμε από το 9 στο 10. Αλλά δεν μπορείς να του λες συνέχεια μπράβο ενώ παίρνει βάση. Εδώ έρχεται η βαθμολογία. Αποτυπώνει τις προσπάθειες μας παρά τα καλά ή κακά λόγια των καθηγητών/γονιών μας. Είναι μια "όσο γίνεται πιο αντικειμενική" άποψη για αυτό που κάνουμε. Και αυτό δεν αφορά μόνο το σχολείο. Το σχολείο πρέπει να σε προετοιμάζει για τη συνέχεια. Θα σε αξιολογούν συνεχώς από δω και πέρα. Στην αναζήτηση εργασίας, στην δουλειά σου, στη ζωή σου με διαφορετικούς τρόπους συνεχώς.
Ξαναλεω οτι συμφωνω,καποια επιβραβευση ειναι θεμιτη και καλο ειναι να υπαρχει.
Απο ενα σημειο και μετα ωστοσο πραγματι γινεται δημοτικο.
Δεν καταλαβαινω πως σχετιζεις το σχολειο με τη δουλεια.
Διαφορετικες εννοιες,διαφορετικοι σκοποι.Στο σχολειο απωτερος σκοπος σου ειναι να μαθαινεις,οχι να συλλεγεις βαθμους για το τετραμηνο.Στη δουλεια παραγεις εργο μεσω των υπηρεσιων σου με απωτερο σκοπο την χρηματικη απολαβη.
Εκτος αυτου,αλλο ενας 25χρονος που δουλευει και υποτιθεται γνωριζει και αλλο ενα 16χρονο που ακομα μαθαινει και το κρινεις με νουμερα.
Ειπαμε οχι Δημοτικο αλλα οχι και Rambo.
Θυμαμαι οταν με ρωταγαν οι καθηγητες τι βαθμο θελω οπως ολα τα παιδια στην ταξη,η τι περιμεναμε,ποσο cringe ερχινα.Ειναι λες και σου λενε ποσο πιστευεις οτι αξιζεις να σε πουλησουμε;
Κοστολογισε το σπιτι σου,το αυτοκινητο σου,τα ακινητα σου,αλλα ρε φιλε εγω ειμαι ανθρωπος,ειμαι αυτος που ειμαι,και αξιζω οσο ο καθε ανθρωπος στον κοσμο.Μην με ρωτας απο το 1-20 ποσο αξιζω λες και ειμαι αντικειμενο προς πωληση.
Το προβλημα ειναι στην ιδεολογια,και δεν το λεω γιατι π.χ. ημουν κακος μαθητης και δεν διαβαζα και λεω,αα την ατιμη την βαθμολογια να την καταρριψουμε για να εξισωθουμε ολοι.Απο 17~18 ηταν ο μ.ο. ανεκαθεν.Ικανοποιητικος μπορω να πω,αρα για να λεω οτι η βαθμολογια δεν βοηθα στην ψυχολογια ενος μαθητη τουλαχιστον στο δημοτικο-γυμνασιο-λυκειο θα υπαρχει μια λογικη και οχι συμφερον.
Εκτος αυτου,ειναι θεμα και των καθηγητων που κανουν λαθος τη δουλεια τους και στιγματιζουν την βαθμολογια.
Σε ολη μου τη ζωη ειδα εναν,μονο εναν καθηγητη πραγματικα να μην νοιαζεται για τους βαθμους και να κοιτα μονο την κρυμμένη δυνατοτητα που κρυβει ο καθε μαθητης.Τετοιοι ανθρωποι ειναι που σε ωθουν στην πραγματικη γνωση και στοχασμο.Ολοι οι υπολοιποι ειναι βοδια με ενα χαρτι που διορίστηκαν και μπαινουν στον κοπο να ασχοληθουν μονο με τους αριστους και εαν δεν βαριουνται.