Johnny15
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Samael
Τιμώμενο Μέλος

Η επιβράβευση δεν χρησιμοποιείται μόνο στο δημοτικό αλλά καθ' όλη μας τη ζωή, ακόμα και στο περιβάλλον εργασίας μας. Δεν ξέρω γιατί θεωρείς ότι είναι act δημοτικού. Ωστόσο δεν έχει σημασία να σου λέει κάποιος καλά λόγια ενώ είσαι κακός σε αυτό που κάνεις. Μια δυο φορές ναι, για να σου ανεβάσει την ψυχολογία, όπως όταν ένας μαθητής πάει ας πούμε από το 9 στο 10. Αλλά δεν μπορείς να του λες συνέχεια μπράβο ενώ παίρνει βάση. Εδώ έρχεται η βαθμολογία. Αποτυπώνει τις προσπάθειες μας παρά τα καλά ή κακά λόγια των καθηγητών/γονιών μας. Είναι μια "όσο γίνεται πιο αντικειμενική" άποψη για αυτό που κάνουμε. Και αυτό δεν αφορά μόνο το σχολείο. Το σχολείο πρέπει να σε προετοιμάζει για τη συνέχεια. Θα σε αξιολογούν συνεχώς από δω και πέρα. Στην αναζήτηση εργασίας, στην δουλειά σου, στη ζωή σου με διαφορετικούς τρόπους συνεχώς.
Ξαναλεω οτι συμφωνω,καποια επιβραβευση ειναι θεμιτη και καλο ειναι να υπαρχει.
Απο ενα σημειο και μετα ωστοσο πραγματι γινεται δημοτικο.
Δεν καταλαβαινω πως σχετιζεις το σχολειο με τη δουλεια.
Διαφορετικες εννοιες,διαφορετικοι σκοποι.Στο σχολειο απωτερος σκοπος σου ειναι να μαθαινεις,οχι να συλλεγεις βαθμους για το τετραμηνο.Στη δουλεια παραγεις εργο μεσω των υπηρεσιων σου με απωτερο σκοπο την χρηματικη απολαβη.
Εκτος αυτου,αλλο ενας 25χρονος που δουλευει και υποτιθεται γνωριζει και αλλο ενα 16χρονο που ακομα μαθαινει και το κρινεις με νουμερα.
Ειπαμε οχι Δημοτικο αλλα οχι και Rambo.
Θυμαμαι οταν με ρωταγαν οι καθηγητες τι βαθμο θελω οπως ολα τα παιδια στην ταξη,η τι περιμεναμε,ποσο cringe ερχινα.Ειναι λες και σου λενε ποσο πιστευεις οτι αξιζεις να σε πουλησουμε;
Κοστολογισε το σπιτι σου,το αυτοκινητο σου,τα ακινητα σου,αλλα ρε φιλε εγω ειμαι ανθρωπος,ειμαι αυτος που ειμαι,και αξιζω οσο ο καθε ανθρωπος στον κοσμο.Μην με ρωτας απο το 1-20 ποσο αξιζω λες και ειμαι αντικειμενο προς πωληση.
Το προβλημα ειναι στην ιδεολογια,και δεν το λεω γιατι π.χ. ημουν κακος μαθητης και δεν διαβαζα και λεω,αα την ατιμη την βαθμολογια να την καταρριψουμε για να εξισωθουμε ολοι.Απο 17~18 ηταν ο μ.ο. ανεκαθεν.Ικανοποιητικος μπορω να πω,αρα για να λεω οτι η βαθμολογια δεν βοηθα στην ψυχολογια ενος μαθητη τουλαχιστον στο δημοτικο-γυμνασιο-λυκειο θα υπαρχει μια λογικη και οχι συμφερον.
Εκτος αυτου,ειναι θεμα και των καθηγητων που κανουν λαθος τη δουλεια τους και στιγματιζουν την βαθμολογια.
Σε ολη μου τη ζωη ειδα εναν,μονο εναν καθηγητη πραγματικα να μην νοιαζεται για τους βαθμους και να κοιτα μονο την κρυμμένη δυνατοτητα που κρυβει ο καθε μαθητης.Τετοιοι ανθρωποι ειναι που σε ωθουν στην πραγματικη γνωση και στοχασμο.Ολοι οι υπολοιποι ειναι βοδια με ενα χαρτι που διορίστηκαν και μπαινουν στον κοπο να ασχοληθουν μονο με τους αριστους και εαν δεν βαριουνται.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 190013
Επισκέπτης

Μέσα στο σχολείο όμως δεν υπάρχει η ανάγκη καμιάς τέτοιας πιστοποίησης και σύγκρισης, συν τα αρνητικά που επιφέρει και τα έχουμε ζήσει όλοι. Η μαθησιακή διαδικασία επιτυγχάνεται με περιγραφική αξιολόγηση και μάλιστα καλύτερα, so why not? Σημειωτέον, ακόμη και αυτά τα "καλά", "σχεδόν καλά", "άριστα" τα θεωρώ γελοία και παρωχημένα. Να κάτσει κάτω η δασκάλα και να μιλήσει στο παιδί και στο γονιό, τι πιο απλό, φυσικό και παιδαγωγικό;
American Economist
Επιφανές μέλος

Guest 190013
Επισκέπτης

Παιδάκια μην χαίρεστε πολύ γιατί η ΝΔ θα επαναφέρει τους βαθμούς!Δεν ξέρω αν ο μαθητής του 13 είναι τούβλο ξέρω όμως ότι είναι τεμπέλης γιατί δεν ανοίγει το βιβλίο ούτε μια ώρα την ημέρα.Επισης ποιος είπε ότι οι μεγάλοι βαθμοί σημαίνουν ότι κάποιος είναι φυτό;Εγώ στο γυμνάσιο έβγαζα 19.9 και 19.11/13 με δυο ώρες διάβασμα.Αρα μην δικαιολογούμε κάποιους.
Να γιατί πρέπει να καταργήσουμε τους βαθμούς

Johnny15
Επιφανές μέλος

Κοίταξε, εγώ το εξήγησα. Το παιδί θα πρέπει να γνωρίζει τις δυσκολίες της βαθμολογίας. Πως θα το βαθμολογείς μέχρι το λύκειο με ΑΒΓ και μετά στις πανελλήνιες θα του έρθει η σκληρή πραγματικότητα της βαθμολόγησης και η συνέπεια των λαθών; Εγώ στην Γ λυκείου νόμιζα ότι γαμούσα στα μαθηματικά κατ μέχρι που έγραψα ένα διαγώνισμα και πήρα βάση στους μιγαδικούς. Αυτό με αφύπνισε στο να διαβάσω περισσότερο. Και στην τελική, ο ξαναείπα. Κάποιοι μαθητές διαβάζουν επειδή τους αρέσει η γνώση. Κάποιοι όμως διαβάζουν για να πάρουν ένα καλό βαθμό, ένα 20 ένα 19 ή 18, ότι θεωρεί καλύτερο τέλος πάντων. Μπορεί από το 16 στο 17 να το θεωρήσει πρόοδο ή το 17 στο 16 να του δείξει να καταλάβει ότι δεν τα πήγε εξίσου καλά. Γιατί αυτές τις σούμες να τις ομαδοποιήσουμε σε ένα γενικό και απροσδιόριστο Α ή Β; Δυστυχώς το παιδί καλύτερα να μην ζει σε ένα συννεφάκι και στην τελική το γυμνάσιο και ειδικά το λύκειο δεν απευθύνεται σε μωρά. Κάποιος που τελειώνει το λύκειο θεωρείται πλέον ενήλικας πολίτης.Ξαναλεω οτι συμφωνω,καποια επιβραβευση ειναι θεμιτη και καλο ειναι να υπαρχει.
Απο ενα σημειο και μετα ωστοσο πραγματι γινεται δημοτικο.
Δεν καταλαβαινω πως σχετιζεις το σχολειο με τη δουλεια.
Διαφορετικες εννοιες,διαφορετικοι σκοποι.Στο σχολειο απωτερος σκοπος σου ειναι να μαθαινεις,οχι να συλλεγεις βαθμους για το τετραμηνο.Στη δουλεια παραγεις εργο μεσω των υπηρεσιων σου με απωτερο σκοπο την χρηματικη απολαβη.
Εκτος αυτου,αλλο ενας 25χρονος που δουλευει και υποτιθεται γνωριζει και αλλο ενα 16χρονο που ακομα μαθαινει και το κρινεις με νουμερα.
Ειπαμε οχι Δημοτικο αλλα οχι και Rambo.
Αυτό είναι θέμα καθηγητή. Δεν το κάνουν όλοι και δεν σχετίζεται με το σύστημα καθ αυτό. Ωστόσο, το να μπορείς να αξιολογήσεις αντικειμενικά τον εαυτό σου δεν είναι ένα κακό πράγμα. Αντιθέτως είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνει ένας άνθρωπος για να μπορεί να βελτιωθεί. Ίσως το θεωρείς κακό που το κάνουν μπροστά σε όλη την τάξη, δεν ξέρω. Ξαναλέω, δεν έχει να κάνει με το σύστημα βαθμολόγησης αλλά με τις ιδιαιτερότητες του κάθε καθηγητή. Αν θεωρείς αυτό μείζον ζήτημα, που εγώ δεν το θεωρώ, θα μπορούσε εύκολα να λυθεί με μια γενική οδηγία προς τους καθηγητές.Θυμαμαι οταν με ρωταγαν οι καθηγητες τι βαθμο θελω οπως ολα τα παιδια στην ταξη,η τι περιμεναμε,ποσο cringe ερχινα.Ειναι λες και σου λενε ποσο πιστευεις οτι αξιζεις να σε πουλησουμε;
Κοστολογισε το σπιτι σου,το αυτοκινητο σου,τα ακινητα σου,αλλα ρε φιλε εγω ειμαι ανθρωπος,ειμαι αυτος που ειμαι,και αξιζω οσο ο καθε ανθρωπος στον κοσμο.Μην με ρωτας απο το 1-20 ποσο αξιζω λες και ειμαι αντικειμενο προς πωληση.
Είναι διαφορετική συζήτηση αυτή, θα έπρεπε να αξιολογούνται και να απολύονται οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν κάνουν για τη δουλειά τους, όπως γίνεται σε κάθε άλλο κλάδο και χώρα.Εκτος αυτου,ειναι θεμα και των καθηγητων που κανουν λαθος τη δουλεια τους και στιγματιζουν την βαθμολογια.
Σε ολη μου τη ζωη ειδα εναν,μονο εναν καθηγητη πραγματικα να μην νοιαζεται για τους βαθμους και να κοιτα μονο την κρυμμένη δυνατοτητα που κρυβει ο καθε μαθητης.Τετοιοι ανθρωποι ειναι που σε ωθουν στην πραγματικη γνωση και στοχασμο.Ολοι οι υπολοιποι ειναι βοδια με ενα χαρτι που διορίστηκαν και μπαινουν στον κοπο να ασχοληθουν μονο με τους αριστους και εαν δεν βαριουνται.
Lancelot
Περιβόητο μέλος

Τι σημαινει οτι καποιος εβγαλε 13 ; Θα σημαινε κατι για τη ζωη του ή το μελλον ; Ή εσυ που δηθεν βγαζεις 19 και κατι εχεις καλυτερο μελλον απο εναν του 13 ;;;; Για ξεκαβαληστε το καλαμι γιατι η ζωη δεν ειναι αριθμοι.Παιδάκια μην χαίρεστε πολύ γιατί η ΝΔ θα επαναφέρει τους βαθμούς!Δεν ξέρω αν ο μαθητής του 13 είναι τούβλο ξέρω όμως ότι είναι τεμπέλης γιατί δεν ανοίγει το βιβλίο ούτε μια ώρα την ημέρα.Επισης ποιος είπε ότι οι μεγάλοι βαθμοί σημαίνουν ότι κάποιος είναι φυτό;Εγώ στο γυμνάσιο έβγαζα 19.9 και 19.11/13 με δυο ώρες διάβασμα.Αρα μην δικαιολογούμε κάποιους.
Το σχολειο εχει ως στοχο να σε παιδαγωγησει, να γαλουχησει τα παιδια με καποιες ηθικες αρχες , να δημιουργησει σωστους ανθρωπους . Μην μου γραφετε τις π@π...ιες περι επιβραβευσης της προσπαθειας , και θα πεσει το ηθικο το μαθητων εαν παιρνουν Α ΑΝΤΙ ΓΙΑ 20. Ο καθενας ειναι υπευθυνος των πραξεων του και ο καθενας διαβαζει εχοντας ή μη καποιο στοχο.
Αν σου παρει τη δουλεια ενας μαθητης του 13 , ποιος ειναι πιο εξυπνος ;
Nick890
Επιφανές μέλος

Τι σημαινει οτι καποιος εβγαλε 13 ; Θα σημαινε κατι για τη ζωη του ή το μελλον ; Ή εσυ που δηθεν βγαζεις 19 και κατι εχεις καλυτερο μελλον απο εναν του 13 ;;;; Για ξεκαβαληστε το καλαμι γιατι η ζωη δεν ειναι αριθμοι.
Το σχολειο εχει ως στοχο να σε παιδαγωγησει, να γαλουχησει τα παιδια με καποιες ηθικες αρχες , να δημιουργησει σωστους ανθρωπους . Μην μου γραφετε τις π@π...ιες περι επιβραβευσης της προσπαθειας , και θα πεσει το ηθικο το μαθητων εαν παιρνουν Α ΑΝΤΙ ΓΙΑ 20. Ο καθενας ειναι υπευθυνος των πραξεων του και ο καθενας διαβαζει εχοντας ή μη καποιο στοχο.
Αν σου παρει τη δουλεια ενας μαθητης του 13 , ποιος ειναι πιο εξυπνος ;
Αριθμοι ειναι η καρεκλες !!! Οσο μεγαλυτερο αριθμο εχεις τοσο μεγαλυτερη καρεκλα θα εχεις
American Economist
Επιφανές μέλος

Αν ο μαθητής του 13 δεν θέλει να νιώθει άσχημα ας διάβαζε.Βεβαια πως να διαβάσει αν δεν έχει βάλει στόχο.
Johnny15
Επιφανές μέλος

American Economist
Επιφανές μέλος

Lancelot
Περιβόητο μέλος

Αν δεν θελει να διαβασει ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ και ουτε αντικειμενο συγκρισης.Πες τα!
Αν ο μαθητής του 13 δεν θέλει να νιώθει άσχημα ας διάβαζε.Βεβαια πως να διαβάσει αν δεν έχει βάλει στόχο.
Επισης τι στοχο να βαλει με το διαβασμα ;
Παιδιά το αν οι βαθμοί παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή είναι ένα διαφορετικό τελείως θέμα. Είτε παίζουν ρόλο είτε όχι, δεν έχει να κάνει με την αλλαγή βαθμολόγησης στα σχολεία. Ο βαθμός δείχνει πχ πόσο καλά τα πήγες στα μαθηματικά στο συγκεκριμένο τετράμηνο, όχι ότι θα μπορέσεις να τα πας καλά στη ζωή. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.
O βαθμος δειχνει την προσπαθεια που εκανες το τετραμηνο και οχι το ποσο εξυπνος εισαι.

American Economist
Επιφανές μέλος

Επίσης απο ποτε ο τεμπέλης της ΔΕΗ θεωρείται επιτυχημενος?

Αν απο μικρή ηλικία δεν έχει βάλει στόχους ποτε θα το κανει?Επίσης οι στόχοι θέλουν προσπαθεια αν το παιδι δεν προσπαθει απο μικρή ηλικία ποτε θα το κανει.
Επίσης απο ποτε ο τεμπέλης της ΔΕΗ θεωρείται επιτυχημενος?
Βρε άνθρωπε του Θεού, ο στόχος ο δικός σου δεν είναι στόχος όλων των ανθρώπων επί της γης! Άνοιξε λίγο το μυαλό σου και δες παραπάνω από τον μικρόκοσμό σου!

Ο τεμπέλης της ΔΕΗ θα πάρει εφάπαξ 100 χιλιάρικα (τουλάχιστον) οπότε μια χαρά επιτυχημένος μού φαίνεται, για τεμπέλης.
American Economist
Επιφανές μέλος

Και μετα πιστεύουν μερικοί οτι με την τεμπελιά θα βγει η Ελλάδα απο την κρίση?οι γερμανοί που τους μισούν μερικοί βάζουν την εργασία πανω απο όλα και καλά κανουν αφού είναι υπέρ κράτος.
BeatrixKiddo
Περιβόητο μέλος

Johnny15
Επιφανές μέλος

Guest 190013
Επισκέπτης

Ο βαθμός, όπως έχω ξαναγράψει, είναι ψευδοκίνητρο για να καλύψει το σύστημα την έλλειψη πραγματικών κινήτρων μάθησης, όπως λέει κι ο Τζόνι. Αν έχεις στόχους όπως λες, θα τους προσπαθήσεις και χωρίς βαθμούς. Αλλιώς δεν έχεις πραγματικούς στόχους. Το ίδιο ισχύει και για τα Α,Β,Γ και για τα αριθμητικά και για τα καλά, άριστα κλπ.
American Economist
Επιφανές μέλος

Δεν έχω δει πολλά παιδιά με 13 να έχουν στόχους.Και όπως είπα μην νομίζετε οτι θα καταργηθούν οι βαθμοί.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 384 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Wonderkid
- Ilma
- Hased Babis
- giorgos5002
- J.Cameron
- Jack of Spades
- fmarulezkd
- Griff
- Libertus
- giannhs2001
- phleidhs
- Himalaian
- Joji
- Totreno
- Peter Pan13
- Αντικειμενικός
- GeorgePap2003
- Memetchi
- Unboxholics
- User2350
- Ryuzaki
- American Economist
- Scandal
- Johnny15
- taketrance
- ggl
- back2967
- parrot/παπαγάλος
- Εχέμυθη
- charmander
- camil
- jj!
- Στεφανος56
- Μαυρίκιος
- oups
- Paragontas7000
- ougka pougka
- snowy
- Maraki4you
- Wilsongeo
- fourkaki
- ΘανάσοςG4
- harry akritas
- ]ifrit[
- SlimShady
- Metalhead_4_life
- louminis
- johnsala
- Εριφύλη
- don't touch
- Mexicanos
- Phys39
- grtt
- ag97
- m.kannavia3
- Giii
- Stefania Geo
- Αρίκος
- VFD59
- Sosstoss
- Dreamer_SW
- hirasawayui
- petran_95
- Cookie_Monster
- Kinan
- Ήβηηη
- Athens2002
- tsiobieman
- Satan Claus
- gregory nub
- azula
- Mt73
- Viedo
- allall1
- Meow
- Αλκης Κ.
- nimbus
- TehWinnerGR
- Σαλιγκαρης
- chester20080
- kostas_01
- fockos
- makis999
- Appolon
- korlef
- Jimmy20
- Selfcare
- Nikos350zed
- desp1naa
- George9989
- VasoGrimes
- Panos_02
- Kassiopi
- Mapas26
- Stelios725
- math1234
- Αλκίμαχος
- AK-92
- Mhtrogoal
- CiNeFiL
- skot
- Nickx
- Unseen skygge
- Lucifers
- Cupid
- eukleidhs1821
- jims
- Nina-nana
- lil
- efiger
- Citylights
- physicscrazy
- Helen93
- Φωτεινη Τζα.
- ιμοτζι
- aggelosst9
- Sevasti
- 2Pac
- Thundergirl
- kopii
- gewrgia0298
- Red
- JimRav
- Anna Glamorous
- Uncle Curtis
- True Sigma
- Μάρκος Βασίλης
- T C
- Sense
- Tangible
- An_uknown_world
- kingkonstas
- Karim10
- Slytherin
- Nala
- TonyMontanaEse
- anastasis06
- orange crush
- nicole1982
- igeorgeoikonomo
- leo41
- Samuel
- WhaleOilBeefHooked
- Scott
- 1011
- sunsetpp
- Loozen
- jimis2001
- Μανος39
- Τodoroki
- Freya Goddes
- kostas83
- Xatzi
- Erudinam
- KGGS
- Tsepeto
- Νηματολάγνος
- Luke.
- Dimitris2001
- epote
- iminspain
- McManus
- Ace of Spades
- Aksak
- nikoslavi
- malenaaa
- CoolCowboy
- Ευθυμος
- WayfaringStranger
- ιδιοτροπος
- fretoe
- Vindemiatrix
- don_vito
- johnietraf
- Πέτρος Χουχούλης
- Γατόπαρδος.
- Στωικος
- orchidea
- Αναήλ
- LeoDel
- Μπούκας ο Δεύτερος
- Tzav
- Vivitsous
- Power-13
- Snoopy Doo
- margetta
- Θάνος
- element skate
- Toumpa
- Polipolikalos
- Αγάπη_Πλατωνική
- unπαικτable
- Mara00
- elli russu
- Χαρουβιάν
- pink_panther
- EiriniS20
- edweimaste
- David?
- VforVendetta
- dimospap
- kogba
- L_D
- Corona Borealis
- εξ_άγγελος
- the japanese
- Βλα
- alexrami
- kiyoshi
- Angelo27
- Κλημεντίνη
- Stefanosxios
- D.a.i.s.y
- Rene2004
- g_i_a_n_n_i_s_
- Idontknoww
- PromitheasGatos
- kauphy
- mickie
- MarilynSt
- dazed
- T20
- uni77
- den antexw allh apotyxia
- kastoras
- GiorgosAsi
- Έμμα
- Forgetit
- katelogic
- iManosX13
- MarcoReus
- gwgw_5
- Geometric!
- JohnGreek
- panagiotis econ
- Mantri
- betonieras
- panagiotis G
- Georgiapon25
- SkyBlu
- angel of death
- Jocaste
- DonaeB
- Hyper_
- Tony77
- GoddamnRight
- Ermioni89
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.