Μιλάμε για το τσίρκο της ΔΑΠ κάθε χρονιά φαντάζομαι έτσι;
Μήπως να βγάλουμε εκτός νόμου τη ΔΑΠ ή κάθε μορφή συνδικαλισμού σε σπουδαστικούς/εργασιακούς χώρους;
Δεν...
Μέχρι στιγμής, μόνο οι αστυνομικές αρχές έχουν ανακοινώσει ότι ξέρουν τους "δράστες" και τους υπέβαλαν μήνυση. Δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη το ότι τους βρήκαν από τα κινητά, εδώ και χρόνια όποιοι προβαίνουν σε τέτοιες δράσεις "σπάνε" τα κινητά.
Προφανώς δεν θα με εξέπληττε η κάθε ανακοίνωση να ήταν "συκε", ούτως ή άλλως δεν μπορεί να ελεγχθεί από κανέναν.
Πιθανότατα όλο αυτό πρόκειται περί προβοκάτσιας, όπως είχα ήδη διατυπώσει από εδώ.
Το μόνο που ξέρω
σίγουρα για ιστορική επίθεση σε πρύτανη με πυροσβεστήρα, είναι άτομο που πλέον είναι υπουργός της ΝΔ.
Πηγή:
https://www.tovima.gr/2008/11/25/archive/edeire-ton-prytani-kerdise-ton-ntinopoylo/
Στοιχεία;
Στα 10 πλέον χρόνια φοιτητικής μου πορείας, δεν με εμπόδισαν στο ελάχιστο οι καταλήψεις. Ούτε προφανώς ζήσαμε κάτι που να αγγίζει το 1/12 έστω από αυτό που αναφέρεις.
Μόνο με βιβλία γνωρίζω κάποιο "χτίσιμο". Αν αγνοούμε το συμβολικό του νοήματος, καλύτερα να πάψουμε τη συζήτηση
Πηγή:
https://m.naftemporiki.gr/story/725023
Γιατί τόσο μένος με τις καταλήψεις ρε μαν; Έφαγες "πόρτα" και ξενέρωσες;
Τους μόνους ξυλοδαρμούς που έχω δει πάλι στη φοιτητική μου ζωή, είναι βασανιστήρια από μέλη της ΔΑΠ σε ΚΝίτες και αναρχικούς στα υπόγεια του ΑΤΕΙΘ, καθώς και σε διάφορα σκόρπια περιστατικά βαριάς σωματικής βλάβης πάλι από τους ίδιους ανά τα χρόνια.
Δεν αναφέρομαι καν σε αστυνομίες κλπ.
(αυτή τη φορά δεν θα βάλω πηγή βαριέμαι, το αφήνω σαν homework)
Δεν το αρνούμαι ότι έχει υπάρχει διακίνηση μικροποσοτήτων.
Αλλά είναι σαν τον ελέφαντα που προσπαθεί να κρύψει τον εαυτό του πίσω από το δένδρο, όταν η ίδια η αστυνομία τους διώχνει μέσα στο πανεπιστήμιο, ή δεν επεμβαίνει αυτεπάγγελτα ή μετά από καταγγελίες, για να μην μιλήσουμε για το γνωστό πλέον "βαπόρι από την Περσία".
Μόνο σε μία δημοκρατία με όλη τη σημασία της λέξης, μπορούν να υπάρξουν τέτοιες εστίες, που αν και δεν συμμετέχω, είναι απόλυτα υγιές να υπάρχουν (είτε στον Ελλαδικό χώρο είτε και σε άλλες χώρες).
Και το '73, οι καταλήψεις το Φεβρουάριο στη Νομική και το Νοέμβρη στο Πολυτεχνείο, παράνομες ήταν.
Κλείνω με τον όρκο της πρώτης από της δύο προαναφερθείσες καταλήψεις που είχαν δώσει οι τότε φοιτητές, πριν από περίπου 50 χρόνια. Είναι βέβαια τόσο επίκαιρο...
"Εμείς οι φοιτηταί των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ορκιζόμαστε στο όνομα της ελευθερίας να αγωνισθούμε μέχρι τέλους για την κατοχύρωση: α) των ακαδημαϊκών ελευθεριών, β)του πανεπιστημιακού ασύλου, γ) της ανακλήσεως όλων των καταπιεστικών νόμων και διαταγμάτων"
Υ.Γ. Επειδή κάτι ειπώθηκε πριν για αναξιόπιστες και καλά πηγές, τύπου εφ.συν αυγες κλπ, έδωσα ιδιαίτερη προσοχή όλες όσες παραθέτω να είναι από "Βήμα", "Ναυτεμπορική".
Njoy.