this
Επι Συριζα ειχε κανονικοποιηθει απιστευτη τοξικοτητα και ιδεολογικο tribalism, με εμφυλιακες νοτες. Δεν ξεχνιουνται οι ατακες για γερμανοτσολιαδες, προδοτες ή κρεμαλες. Και δυστυχως πολυς κοσμος το κρατησε σε μια μορφη, γιατι στο μυαλο του εμεινε η λογικη οτι "ειμαι τοξικος" = "εχω κατι να πω "
@chester20080 Ρε φίλε, πως γινεται οταν σου λεμε οτι θα γινει μαλακεια με τη δραχμη να μας λες συνεχεια οτι δεν ξερουμε τι θα γινει, αλλα στα δικα σου (θετικα) σχεδια με τη δραχμη να μας μιλας με σιγουρια για μεσο-μακροπροθεσμες πορειες? Και κανε μου τη χαρη, αυτο γινεται.
Ή, για να το δουμε αλλιως, υπαρχει λογος που δινεις μεγαλυτερες πιθανοτητες στο καλο σεναριο και αν ναι, ποιος ειναι? Υπαρχει πληρης αρνηση για το ποια ειναι τα ουσιωδη προβλημα, η ομαδα που θα έτρεχε το
πολυ δυσκολο εγχειρημα ειναι ο Συριζα και οι απο κατω περιμενουν μαγικες λυσεις. Δεν ξερω τι ακριβως βλεπεις ή σε τι ακριβως στηριζεις οτι
καπως θα γυρισει καποια στιγμη η κατασταση και θα πανε καλα τα πραγματα
Εγω ξερεις τι λεω?
1) Εχεις τρομερη αγνοια το ποσο σκατα μπορει να γινει η κατασταση, γιατι στο μυαλο σου ζεις ηδη το κακο σεναριο, αρα τα πραγματα δεν μπορουν να γινουν χειροτερα. Που, για να λεμε και τα πραγματα οπως ειναι, συγκρινεις την μεσοπροθεσμη κατασταση του ευρω, με την θεωρητικη μακροπροθεσμη της δραχμης.
2) Ακουσες 2-3 μαλακειες του Βαρουφακη, σου ακουστηκαν ψαγμενες οποτε τις υιοθετησες. Και δεν νομιζω οτι πολυκαταλαβαινεις τι σημαινουν αυτα που λες, γιατι με τον εναν ή τον αλλον τροπο γυρναει η κουβεντα σε συνασθηματικα/αγωνιστικα οπως εξαθλιωση, τοκογλυφοι, υποθηκες για 99 χρονια και whatever. Δεν με ενοχλει αν εγραφες για τη δραχμη σαν ενα τεραστιο κωλοδαχτυλο στην ΕΕ (δεν συμφωνω, αλλα θα αδιαφορουσα), αλλα με ενοχλει οτι το παρουσιαζεις ως καποια βιωσιμη προταση με λογικη
Θυμασαι διαφορες ευκολες λυσεις που κυκλοφορουσαν εκεινη την εποχη? Το επαχθες χρέος, οι Γερμανικες αποζημιώσεις, οι περιφημες καταθεσεις την Τράπεζας της Ανατολης. Ε μια τετοια μαλακεια ειναι και η δραχμη, τιποτα παραπανω