Tsipouro
Διάσημο μέλος

Από τα πανεπιστημιακά βιβλία μόνο αυτό έχω πετάξει, από το μίσος μου που μου βγήκε η πίστη στο διάβασμα για να το περάσω...Άσχετο τελείως, αλλά γιατί παιδί μου πετάς τα βιβλία σου;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Resident Evil
Διακεκριμένο μέλος

Όχι ρε π**στη μου, πέταξα το βιβλίο των Διακριτών Μαθηματικών όταν τα πέρασα και υπήρχε παρόμοιο πρόβλημα λυμένο σε παράδειγμα εκεί μέσα... Τέσπα, θα σου πω τη λύση το απόγευμα ή αύριο γιατί έχω δουλειά σε λίγο. Θέλει ισχυρή μαθηματική επαγωγή πάντως, ε;
Εχμμμ.. ξέρω γω... Μπορεί και να μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις. Προσωπικά ο τρόπος που σκέφτηκα εγώ είναι ... εξαιρετικά απλοϊκός και δεν απαιτεί (μαθηματικές) γνώσεις μεγαλύτερες από αυτές της..2ας δημοτικού νομίζω?

Επίσης αν κάποιος σκεφτεί λύση, ας μου τη στείλει με pm ή ας βάλει spoiler tags ώστε να δώσει την ευκαιρία και σε άλλους αν θέλουν να το σκεφτούν για λίγες μέρες ακόμα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kalypso
Περιβόητο μέλος

Οπότε τα 5 πρώτα σμερφς θα ξέρουν τι φοράνε και θα σωθούν σίγουρα- γιουπι
Κι αμα κατα τύχη κανένα από τα 6,7,8,9,10 πετύχουν και το δικό τους (συμπίπτει δηλαδής με αυτουνού που λένε) , δεν τους χαλάει...

βλακεία είπα;

Subject to change
e-steki.gr Founder

Αν θεωρήσουμε το πράσινο ως 0 και το κόκκινο ως 1 και το τελ. στρουμφάκι πει 0 αν το άθροισμα των προηγούμενων είναι άρτιο και 1 αν είναι περιττό, τότε το 9ο στρουμφάκι μπορεί να υπολογίσει το ίδιο για τους προηγούμενους και να καταλάβει τι φοράει. Επειδή το 8ο θα μάθει τι φόραγε το 9ο μπορεί να κάνει το ίδιο, κοκ.
Ελπίζω να μην είπα βλακεία, τώρα μου ήρθε που θυμήθηκα μια απλή μέθοδο που μας είχαν πει στη σχολή για να εντοπίζουμε σφάλματα σε δεδομένα (οι πληροφορικάριοι λογικά κατάλαβαν)

_daemon_
Πολύ δραστήριο μέλος

300.000 + Χ = Παρελθόν
Μηδέν - Χ = ;

Subject to change
e-steki.gr Founder

A?Ταχύτητα Μηδέν = Αιωνιότητα
300.000 + Χ = Παρελθόν
Μηδέν - Χ = ;
![]()

Tsipouro
Διάσημο μέλος

Η αιωνιότητα ταυτίζεται με το +άπειρο. Το παρελθόν με το -άπειρο.Ταχύτητα Μηδέν = Αιωνιότητα
300.000 + Χ = Παρελθόν
Μηδέν - Χ = ;
![]()
Ταχύτητα μηδέν = +άπειρο.
300.000 + Χ = -άπειρο, επειδή 300.000 πεπερασμένος αριθμός άρα Χ = -άπειρο
Η πράξη +άπειρο -(-άπειρο) δεν ορίζεται.
Οπότε το πρόβλημα που μας έδωσες δεν έχει λύση...
Ρεζ κομματάκι δύσκολο το δικό σου. Σίγουρα σώζονται 5 ή 6 με αυτό που σκέφτηκα αλλά παίζει να μην είναι ο σωστός τρόπος. Θα απαντήσω αύριο.
kalypso
Περιβόητο μέλος

Υπάρχει τρόπος να σωθούν τα 9 στα σίγουρα!
Αν θεωρήσουμε το πράσινο ως 0 και το κόκκινο ως 1 και το τελ. στρουμφάκι πει 0 αν το άθροισμα των προηγούμενων είναι άρτιο και 1 αν είναι περιττό, τότε το 9ο στρουμφάκι μπορεί να υπολογίσει το ίδιο για τους προηγούμενους και να καταλάβει τι φοράει. Επειδή το 8ο θα μάθει τι φόραγε το 9ο μπορεί να κάνει το ίδιο, κοκ.
Πειράζει που αν ήμουν το 10ο στρουμφάκι θα τους έλεγα "ας μπούμε στη χύτρα από μόνα μας καλύτερα" (JK, είμαι άσχετη από πληροφορικές

_daemon_
Πολύ δραστήριο μέλος

Αν και....αβέβαιη σαν το μέλλον μας!
Σου έδωσα την απάντηση

Tsipouro
Διάσημο μέλος

Το βρήκα σωστά! Μπράβο μου!Ομολογώ ότι είσαι καλά διαβασμένο φιλε "τσιπουρο" αλλα η λύση είναι......απλούστατη!
Αν και....αβέβαιη σαν το μέλλον μας!
Σου έδωσα την απάντηση![]()

_daemon_
Πολύ δραστήριο μέλος

Resident Evil
Διακεκριμένο μέλος

Υπάρχει τρόπος να σωθούν τα 9 στα σίγουρα!
Well done!

Αυτό είναι

Neraida
Επιφανές μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder

Για να απλοποιήσουμε το πρόβλημα, έστω ότι κάθε πράσινο αντιστοιχεί σε 0 και κάθε κόκκινο σε 1. Έπειτα το τελευταίο στρουμφάκι θα προσθέσει τους αριθμούς που αντιστοιχούν σε αυτά που φοράνε τα προηγούμενα. Αν βγει άρτιος (ζυγός) θα πει πράσινο (0), αλλιώς θα πει κόκκινο (1). Το 9ο στρουμφάκι θα υπολογίσει το άθροισμα για τα 8 που βρίσκονται μπροστά του και θα δει αν είναι άρτιος ή περιττός. Από αυτό μπορεί να υπολογίσει τι φοράει, βάσει των κανόνων:
άρτιος + άρτιος = άρτιος
περιττός + περιττός = άρτιος
περιττός + άρτιος = περιττός
Ομοίως και για το 8ο, 7ο κοκ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Έστω p η πιθανότητα να υπάρχει ανισορροπία συναισθημάτων σε μια ερωτική σχέση μεταξύ 2 ανθρώπων (όπου ανισορροπία = ο Α να νιώθει λιγότερα για τον Β απ'ότι ο Β για τον Α ή το αντίστροφο).
Έστω ότι επεκτείνουμε τον ορισμό της ερωτικής σχέσης σε n άτομα (δηλ. ο καθένας στην ομάδα έχει σχέση ταυτόχρονα με τα υπόλοιπα n-1 άτομα). Φανταστείτε το σαν ένα πλήρες μη κατευθυνόμενο γράφημα. Ποιά θα είναι η πιθανότητα να υπάρχει ανισορροπία συναισθημάτων σε αυτή τη σχέση συναρτήσει του p? Σε αυτή την περίπτωση την ανισορροπία μπορούμε να την ορίσουμε ως εξής: Να υπάρχει τουλάχιστον ένα ζευγάρι ανθρώπων στο οποίο υφίσταται ανισορροπία σύμφωνα με τον κλασικό ορισμό της ερωτικής σχέσης.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dark_knight
Νεοφερμένος

Στην περίπτωση του πλήρους γραφήματος n κορυφών,
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 749981
Επισκέπτης

Αποφασίζεις να δημιουργήσεις μία αποθήκη. Όμως πρώτα πρέπει να υπολογίσεις το πλήθος των αντικειμένων που μπορείς να αποθηκεύσεις.
Για την αποθήκη, χρησιμοποιείς 4 κουτιά. Σε κάθε κουτί έχεις 27 θέσεις. Σε κάθε θέση μπορείς να τοποθετήσεις 64 αντικείμενα.
1) Πόσα αντικείμενα μπορούν να αποθηκευτούν σε ένα κουτί;
2) Πόσα αντικείμενα μπορούν να αποθηκευτούν σε 4 κουτιά;
3) Πόσο % του 10.000 είναι το ποσό που βρήκες στην ερώτηση 2);
Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ SPOILER
2) 1728 * 4 = 6912
3) 6912/10000 = 0,6912 = 69,12 %
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
meetmeinmontauk
Τιμώμενο Μέλος

ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ (Επιπέδου Α' Γυμνασίου)
Αποφασίζεις να δημιουργήσεις μία αποθήκη. Όμως πρώτα πρέπει να υπολογίσεις το πλήθος των αντικειμένων που μπορείς να αποθηκεύσεις.
Για την αποθήκη, χρησιμοποιείς 4 κουτιά. Σε κάθε κουτί έχεις 27 θέσεις. Σε κάθε θέση μπορείς να τοποθετήσεις 64 αντικείμενα.
1) Πόσα αντικείμενα μπορούν να αποθηκευτούν σε ένα κουτί;
2) Πόσα αντικείμενα μπορούν να αποθηκευτούν σε 4 κουτιά;
3) Πόσο % του 10.000 είναι το ποσό που βρήκες στην ερώτηση 2);
Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ SPOILER
1) 27 * 64 = 1728
2) 1728 * 4 = 6912
3) 6912/10000 = 0,6912 = 69,12 %
τι κουτιά είναι αυτά?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 749981
Επισκέπτης

Minecraftτι κουτιά είναι αυτά?
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 83 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- JohnnyW
- johnsala
- touvlo
- Εριφύλη
- Scandal
- cannot_log_in
- kalhkardia
- arko
- charitos
- fourkaki
- American Economist
- camil
- charmander
- Memetchi
- WhaleOilBeefHooked
- chester20080
- giannhs2001
- Paragontas7000
- Athens2002
- Viedo
- iminspain
- Freya Goddes
- harry akritas
- taketrance
- Libertus
- leo41
- orchidea
- Στεφανος56
- nucomer
- Εχέμυθη
- T C
- louminis
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.