Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

-
-
Συνήθως τα tips δεν πάνε με 1-2 δολλάρια παραπάνω, αλλά σαν ποσοστά! Για παράδειγμα, έστω ότι έχεις πάει σε Friday's για φαγητό και σου έρχεται το bill $50. Σου γράφουν ως "προτεινόμενα" tips τα εξής.- Καλό service: 15% --> $7.5
- Πολύ καλό service: 18% --> $9
- Εξαιρετικό service: 20% --> $10
Άλλα μαγαζιά σου ασκούν "ψυχολογικό πόλεμο", βάζοντας μέσα στην τιμή το tip λέγοντας στην απόδειξη: "προτείνουμε τόσο tip, μπορείτε ελεύθερα να το αυξήσετε, μειώσετε ή αφαιρέσετε τελείως". -
Και η χρήσιμη πληροφορία της ημέρας: το "pourboire", ή "pour boire" μεταφράζεται "για ποτό". Κοινώς, pourboire σημαίνει "πάρε για να πιεις ένα ποτό".
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
IreneGr
Δραστήριο μέλος

Αν ήταν οι δικοί μου πάντως,θα της άφηναν φιλοδώρημα όπως και σε όλους.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mindcircus
Περιβόητο μέλος

Θα' πρέπε να λένε κι ευχαριστώ που αφήνουμε κάτι ρε.
Άκου κει.![]()
Ειναι κι αυτο μια αποψη, και σεβαστή. Ομως απο την αλλη, αφηνοντας τετοια ειναι σα να αφηνεις εχμ.. αυτο που καταλαβες.
Αν το συζητησεις με σερβιτορους, αρκετοι απο αυτους φανταζομαι θα εχουν αυτη την αποψη. Τουλαχιστον με οσους εγω εχω συνομιλησει, ειναι των περισσοτερων η αποψη. Γενικώς εγώ 'αφηνω' ή δεν αφήνω. Δηλαδή κάτω απο 50 σεντς δεν αφήνω. Εχω επηρρεαστεί απο την παραπάνω άποψη και με βρίσκει σύμφωνη. Δεν το θεωρώ πως πρέπει να μας λένε ευχαριστώ όταν κυριολεκτικά σκίζονται όλη μέρα ορθοστασία για ένα μεροκάματο. Οι χρόνιες σερβιτόρες (και πωλήτριες) αν τους σηκώσεις το παντελόνι, οι περισσότερες πάσχουν απο φλεβίτιδες. Ολη μέρα στον καπνό και στην μ###κία του καθενός κι αν δουλεύουν βράδια με κλείσιμο, χαλάνε τον οργανισμό τους. Ο καλός ύπνος είναι ο βραδινός τον οποίο χάνουν. Ισχύουν τα ίδια και για τους άνδρες. Ουσιαστικά τα κέρδη τους, τα τιπς είναι. Οι πιο πολλοί απαυτούς καθαρίζουν τουαλέτες, πλένουν τζάμια, πατώματα και γενικώς τα πάντα όλα αν το μαγαζί δεν έχει καθαριστή. Δεχομαι πως λογω κρίσης δεν έχει ο κόσμος ν'αφήνει και είναι απολύτως καταννοητό και σεβαστό.
Αλλά είναι μερικά πράματα και ζήτημα αξιοπρέπειας.
Βεβαια αν δε μ'άρεσει η εξυπηρετηση και γενικότερα δω συμπεριφορά αντιεπαγγελματική δεν αφήνω. Και δεν ισχύει μόνο στους σερβιτόρους. Οποιοσδήποτε επαγγελματίας δηλώσει και δείξει το αντίθετο, την ίδια αντιμετώπιση θα έχει απο εμένα. Δεν αφήνω δηλ ή δεν ξαναπάω. Κάπως έτσι.
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

αν ειναι καμοια ομορφη κοπελα θα αφησω...αν ειναι κανενας κρεμμανταλας όμως δεν αφηνω τίποτα![]()
τέτοια κάντε και μετά απορείτε γιατί παίρνουν παντού μόνο κοπέλες
gregory nub
Διάσημο μέλος

Σ' έχω μάθει καλά Γαλλικά βλέπω!Και η χρήσιμη πληροφορία της ημέρας: το "pourboire", ή "pour boire" μεταφράζεται "για ποτό". Κοινώς, pourboire σημαίνει "πάρε για να πιεις ένα ποτό".

εμμα_τριντεντ
Πολύ δραστήριο μέλος

τέτοια κάντε και μετά απορείτε γιατί παίρνουν παντού μόνο κοπέλες
κάποιος ψάχνει για δουλειά και τρώει Χ επειδή δεν είναι κορίτσι...

vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

κάποιος ψάχνει για δουλειά και τρώει Χ επειδή δεν είναι κορίτσι...![]()
μπα ούτε καν

prinCess.
Επιφανές μέλος

αν ειναι καμοια ομορφη κοπελα θα αφησω...αν ειναι κανενας κρεμμανταλας όμως δεν αφηνω τίποτα![]()
λιγούρης κι έτσι;

πφφφ.
Ναι, πληρώστε την ομορφιά ρε μπας και σας κάτσει καμία. [πόσο κακιά μπορώ να γίνω ακόμα;;;;

Guest 045911
Επισκέπτης

prinCess.
Επιφανές μέλος

Όταν βγαινω σε ακριβο εστιατορειο αφηνω παντοτε τιπ γυρω στα 10 -25 ευρω
Ισχύει.
Κι εγώ όταν πάω σε κινέζικο εστιατόριο (αγαπημένο) αφήνω αρκετά επειδή είμαι μια παρεξηγημένη καπιταλίστρια.

Bill_1992
Περιβόητο μέλος

Phoebe
Διακεκριμένο μέλος

Πάντως όταν πηγαίνω συχνά σε ένα μαγαζί και αποκτάω με τον/την σερβιτόρο/α μια πιο οικεία σχέση, μου είναι πιο δύσκολο να φύγω και να μην αφήσω τίποτα!
Απολειφάδι
Νεοφερμένο μέλος

dimitris001
Τιμώμενο Μέλος

just smile!
Δραστήριο μέλος

οφ:πηγα στημ ακριβως διπλα(οχι τοσο για σπασιμο δεν τη θυμομουν)κι εφαγα τις ωραιοτερες γαριδες σαγανακι.Πλεον ειναι το αγαπημενο μου φαγητο
nektariosmakris
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 515609
Επισκέπτης

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
georgia.94
Δραστήριο μέλος

christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

Αν δουλέψετε σερβις θα καταλάβετε γιατί πρέπει να αφήσετε κάτι έξτρα στο άτομο που ξεπατώνεται ανασφάλιστο και σας εξυπηρετεί ευγενικά όσο εσείς ξύνεστε και πίνετε χαλαρό καφεδάκι. Η μοναδική εξαίρεση σε αυτό είναι κάτι καφετέριες που απλά παίρνουν κοπέλες-μοντέλα οι οποίες είναι τα ζώα μου αργά και έχουν αγοράκια-βοηθούς να κάνουν όλη την δουλειά. Εκεί δίνετε το φιλοδώρημα στον βοηθό επειδή αυτός ξεπατώνεται.
Και αν εκεί που πάτε για καφέ "οι τιμές είναι στα ύψη", να πάτε σε άλλη καφετέρια. Μόνο αυτές που απευθύνονται σε ψωνάρες είναι ακόμα πανάκριβες.
georgia.94
Δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 108 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Scandal
- AggelikiGr
- Paragontas7000
- American Economist
- Reader
- taketrance
- fockos
- touvlo
- rafaela11
- louminis
- bibliofagos
- fourkaki
- Mike_100
- charmander
- Unboxholics
- fmarulezkd
- Dr. Gl. Luminous
- iiTzArismaltor_
- Libertus
- marww
- Kate1914
- despoina13
- Memetchi
- Jack of Spades
- melina_51
- Joji
- Wonderkid
- Μήτσος10
- giannhs2001
- hirasawayui
- ggl
- Feli
- SweetGirl
- harry akritas
- Κλημεντίνη
- tsiobieman
- fretoe
- David?
- sokliap
- Εχέμυθη
- Viedo
- Forgetit
- Αλκης Κ.
- iminspain
- Μαυρίκιος
- Griff
- TheStranger
- orchidea
- Johnny15
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.