Παρότι έχω κι εγώ ορμονικό θέμα πάντως,η γυναικολόγος μού είπε να μην επιχειρήσω να πάρω αντισυλληπτικά ποτέ εκτός και αν τα πράγματα γίνουν πολύ πολύ χειρότερα από αυτό που είναι.Εναλλακτικά μου πρότεινε τον ενδοκρινολόγο και από τότε που κάνω συγκεκριμένη αγωγή χωρίς αντισυλληπτικά έχω βρει την υγειά μου!Θα ήθελα πολύ να μάθω τι περιέχουν και πως δρουν ακριβώς,αλλά κι εγώ θεωρώ το γεγονός ότι ρυθμίζουν ορμόνες πολύ επίφοβο για τη μέλλουσα υγεία.Ποιος ξέρει τι συμβαίνει άμα τα σταματήσεις;Έχω ακούσει περιπτώσεις γυναικών που έπειτα από λήξη χρήσης τους εμφανίζουν στη καλύτερη από αισθητικά (αύξηση βάρους,έντονη ακμή κτλ) μέχρι και στη χειρότερη προβλήματα υγείας(καρκίνους).
Για να καταλήξω κάπου, εδώ οι γυναικολόγοι το αποτρέπουν μερικές φορές για ορμονικά θέματα,γιατί να το πάρει μια υγιής κοπέλα;Κι αν μετά αποκτήσει όπως προαναφέρθηκε και πριν,προβλήματα θρόμβωσης τι θα γίνει;Εφόσον υπάρχει λύση να αποφύγεις ΣΜΝ και εγκυμοσύνη χωρίς να βλάψεις την υγεία κανενός,γιατί να επιλέξεις να το κάνεις;Δε ξέρω απλά μου ακούγεται λίιιγο εγωιστικό,επειδή τον άλλον δήθεν δεν το βολεύει,η κοπέλα να πρέπει να "τρελάνει" τον οργανισμό της.Βασικά εκτός από εγωιστικό είναι και βλακεία.Υπάρχουν τόσα μεγέθη προφυλακτικών,τόσες μάρκες,χωράνε μέσα χέρια πόδια και αυτοί επιμένουν ότι "Ε βΡε ΑγΑπΗ μΟυ Ας ΔοΚιΜαΣοΥμΕ χΩρΙς,Με ΣτΕνΕυΕι,ΕιΝαΙ κΑι ΚαΛυΤεΡη ΑιΣθΗσΗ"
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.