Βιβλία αυτοβελτίωσης: αποδίδουν - βοηθάνε πραγματικά;

Για τα βιβλία από ψυχολόγους όπως ο Μπουκάι θεωρώ οτι έχουν να σου δώσουν. Καλά σίγουρα δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε ψυχανάλυση ή ψυχοθεραπεία με την ατομική μελέτη.
 
Για τα βιβλία από ψυχολόγους όπως ο Μπουκάι θεωρώ οτι έχουν να σου δώσουν. Καλά σίγουρα δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε ψυχανάλυση ή ψυχοθεραπεία με την ατομική μελέτη.

To βιβλίο του Γουέιν Ντυερ δε είναι ένα απλό βιβλίο αυτό βελτίωσης... Πραγματικά σε κάθε σελίδα λαμβάνεις και από μια πηγη στοχασμου σχετικά με σοβαρά θα ζητήματα της ζωής. Αυτή η προκληση στοχασμου είναι που σε βοηθάει και ψυχολογικά κάποιες φορές αλλά είναι κάτι πολυ περισσοτερο.

Είναι ένα βιβλίο που χαίρεσαι να διαβάζεις δεν έχει να κάνει μόνο με ψυχανάλυση.

Είμαι ήδη στο 8ο κεφάλαιο και έχει αναπτύξει ένα κάρο θέματα που είναι η απαρχή των ψυχικών θεμάτων με τους άλλους...

Πχ η συγκριση.
Οι διαφορές μορφές θυματοποιησης. Η συγκριση είναι μια από αυτές. Όταν συγκρίνεται με τους άλλους οδηγεισαι να γίνεις θυμά γιατί έχεις ένα μέτρο σύγκρισης το οποίο δεν είναι δικό σου

Το να βάζεις τους Θεσμους την γνώμη των άλλων πάνω από σένα... Θα χάσεις τον εαυτό σου. Αργά ή γρήγορα.

Το να διδαξεις τους άλλους πως θέλεις να σου φέρονται κ αλλά πολλα σε ένα βιβλίο μόλις 260 σελίδων. Τώρα είμαι στη 200.
 

Συνημμένα

  • IMG_20260219_002625.jpg
    IMG_20260219_002625.jpg
    1,2 MB · Εμφανίσεις: 2
Για τα βιβλία από ψυχολόγους όπως ο Μπουκάι θεωρώ οτι έχουν να σου δώσουν. Καλά σίγουρα δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε ψυχανάλυση ή ψυχοθεραπεία με την ατομική μελέτη.
Τι να δώσουν; Στον στρατό με είχε δανείσει ένας ένα βιβλίο του Μπουκάι. Πραγματικά δεν λέει τίποτα που υποσυνείδητα δεν ξέρεις πως είναι το σωστό.

Όσα βιβλία αυτοβελτίωσης και να διαβάσεις αν δεν έχεις μέσα σου την ενεργητική θέληση της δράσης και όχι την παθητική αδράνεια τότε δεν θα αλλάξεις επειδή είπε ένας Μπουκάι με επιστημονικοφανή τρόπο κάτι που ήδη ήξερες.
 
Προσωπικά δεν τα συμπαθώ τα βιβλία αυτοβελτίωσης και πρώτο πρώτο συχαινομαι το «δώρο» ΠΩΩΩΩΩΩΩ


υπάρχουν πολλά αξιόλογα βιβλία εκεί έξω κάθε είδους (όχι αυτοβελτίωσης) που αν είσαι έτοιμος να αλλάξεις προς το καλύτερο θα βρεις το μήνυμα που ψάχνεις εκεί που δεν το περιμένεις !
 
Εξαρτάται κι από τη φάση που είναι ο καθένας...Συνήθως στα σκοτάδια του/στην απελπισία του, ο άνθρωπος ζητά λίγο φως/λίγη ελπίδα για να βοηθηθεί κάπως και να το πάει πάλι απ' την αρχή...Και κάπως έτσι μπορεί να ξεφυλλίσει τέτοια βιβλία. Για να πιαστεί από κάπου και να "σηκωθεί"...Και ό,τι "αρπάξει" χρήσιμο θα του φανεί. Γιατί θα τον κάνει να ελπίζει ότι κάτι μπορεί ν' αλλάξει...
 
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back
Top