• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής

Valder

Επιφανές μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 42 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 35.549 μηνύματα.
Επίσης η βιταμινη ή και άλλη ουσία που χρειάζεται κανείς ως συμπλήρωμα, ειναι εξαιρετική γιατί δε χρειάζεται να τρως θερμίδες σαν ανόητος πχ 6 αυγά, σολομο καθε μέρα, στρειδια, συκωτι, μοσχάρι μπλα μπλα μπλα.

Πόσα θα φας για να παρεις την ημερήσια συνιστώμενη πρόσληψη, 8000 θερμίδες μοσχάρι για πρωινό μεσημεριανό και βραδυνο;

Θα φας τις θερμίδες που χρειάζεσαι (ειτε για δίαιτα είτε για συντήρηση είτε για όγκο) και θα συμπληρώσεις με βιταμίνη ότι λείπει.

Γι αυτο λέγεται συμπλήρωμα.

500 ευρω σουπερμαρκετ καθε μήνα και 8 χιλιαδες θερμιδες τη μέρα, αντε γεια, θα παρεις οσα χρειάζεσαι μεν αλλα θα εισαι θεόχοντρος και με άδεια τσέπη.

Δεν μπορούν να το κάνουν όλοι. Μην πω οι περισσότεροι.

Αμα τα συμπληρωματα ήταν επικινδυνα τυπου σκατά σε βαζάκι, ε δε θα ήταν καν στο εμπόριο. Απλά κοιτάχτε να ειναι εγκεκριμένα να κυκλοφορούν και ποιοτικά και τέλος.

Εγω παίρνω ΖΜΑ (ψευδάργυρο μαγνησιο και βιταμινη Β κάτι) καθε μερα πριν τον υπνο και έπαιρνα ενα μεγαλο διάστημα D3 τις Deltius 25.000 IU μια τη βδομάδα επειδη ειχα D3 5! Ναι, ΠΕΝΤΕ.

Τωρα με το gym θα συνεχίσω ZMA, και θα αρχίσω κρεατίνη (εχω πάρει μια καλή και με περιμενει απο πέρσι, ξεκινησα με την πρωτεινη που έχω πιει καποιες φορες καθως βοηθησε στη δίαιτα, να συμπληρωνω τα απαραιτητα γραμμαρια πρωτεινης καθε μερα) αλλά και L-Arginine.

Και ειμαι ηδη σε δίαιτα με μοσχαρισιο κρέας, μοσχαρισιο συκωτι, κοτοπουλο, αυγά, σολομο, σαλάτες και μπανάνες, κι εχω χάσει 20 κιλά και συνεχίζω για αλλα 10 να φτάσω τα 78 ιδανικά.

Συνδυασμό θέλει. Ο καθενας οτι καλύτερο μπορεί κάνει.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 35.190 μηνύματα.
Πόσα θα φας για να παρεις την ημερήσια συνιστώμενη πρόσληψη
Πριν χρόνια μου έδωσε ένας καρδιολόγος βιταμίνες σιδήρου γιατί είχα έλλειψη και του λέω "δεν μπορώ να τρώω φακές;" και μου λέει "πρέπει να φας 8 πιάτα φακές για να πάρεις το σίδηρο ενός χαπιού".

Θα κάτσει τώρα ο καθένας που είναι πολυάσχολος, που δεν έχει χρήματα ή που δεν τρώει κάποια από τα τρόφιμα ή που δεν ξέρει βρε αδελφέ να μετράει τί θα φάει κάθε μέρα; Δεν είμαστε όλοι σαν τον Κούλη που του τα ετοιμάζουν σεφ και του τα φέρνουν στο πιάτο. 7 αμυγδαλάκια την ημέρα τρώει το παιδί.

Valder

Επιφανές μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 42 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 35.549 μηνύματα.
Πριν χρόνια μου έδωσε ένας καρδιολόγος βιταμίνες σιδήρου γιατί είχα έλλειψη και του λέω "δεν μπορώ να τρώω φακές;" και μου λέει "πρέπει να φας 8 πιάτα φακές για να πάρεις το σίδηρο ενός χαπιού".

Θα κάτσει τώρα ο καθένας που είναι πολυάσχολος, που δεν έχει χρήματα ή που δεν τρώει κάποια από τα τρόφιμα ή που δεν ξέρει βρε αδελφέ να μετράει τί θα φάει κάθε μέρα; Δεν είμαστε όλοι σαν τον Κούλη που του τα ετοιμάζουν σεφ και του τα φέρνουν στο πιάτο. 7 αμυγδαλάκια την ημέρα τρώει το παιδί.
Αυτο ακριβώς. Η καθε μερα σολομό ξέρω γω για την πρωτεινη, ή στρείδια για ψευδάργυρο, ε εντάξει δε θα πληρώνω το ρευμα για να πληρωνω θαλασσινά.

Και μετα θα πας και απο φτώχεια και απο τίποτα βαρέα μέταλλα.

Παίρνεις 2 χάπια ψευδάργυρο μαγνήσιο και καθάρισες, 20 ευρω τα 120 χάπια.

Ωραία ειναι τα φαγητά, καλό είναι να τα τρωμε. Δηλαδή κι εσυ θα τη φας τη φακή 1 φορά τη βδομάδα ένα πιάτο γιατί μπορεί να γουστάρεις, αλλά κάπου ωπα.

Βλέπω κάτι τύπους που κάνουν διατροφή, ε με άλλο πράγμα δεν ασχολούνται. 8 γεύματα τη μέρα. Ναι, άλλη δουλειά δεν εχω εγω να καθομαι να ασχολουμαι με γεύματα.

Ενα τυπικο ζύγισμα στο ρύζι, μια στανταρ διαιτα με κοτοπουλο μοσχάρι κανα φρουτο καμια σαλατα κανα αυγό και τόνο και τέλος.

Γεύματα... Και μια παπαρίτσα αγαύη και μια πρέζα μύρτιλλο, και ζύγισμα 3,2 γραμμάρια στη ζυγαριά κουζίνας τον κουρκουμά και όχι 5 γραμμάρια, άει απο κει. Ψυχαναγκασμός.

Άλλο προσοχή, κι άλλο ψυχαναγκασμός. Όλα έχουν το ρολο τους.

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15.350 μηνύματα.

οι φακές δεν εχουν τοσο καλη απορροφηση οσο εχουν οι ζωικες πηγες. Αν παιρνεις ζωικες πηγες και δεν εχεις σιδηρο πολυ αλλου ειναι το προβλημα και οχι η απορροφηση.
Αν η MCV μικρο και εχεις αναιμία από αυτους κάνεις μια ενδοφλέβια εγχυση δωρεαν και καθαρίζεις για 1,5 χρονο,
--------------------------------------------------------------------------------------

θεωρώ οτι το καλυτερο να εχει καποιος μια ισορροπημενη διατροφή, να μη καπνιζει και να κάνει αερόβια άσκηση.

τωρα οι βιταμινες που πουλανε ειναι η μεγαλύτερη απάτη παγκοσμίως. Τις πουλάει ο καθε influencer και δε κανουν τπτ εντελως. Συγκεκριμένες κατηγορίες πρεπει να παιρνουν αυτες τις βλακειες και μην ακουτε τι πλασάρει ο καθένας ινφλουενσερ η φαρμακοποιος.

Επίσης να προτιμάτε οχι τα πολυβιταμινουχα για να αναπληρωσετε κακη διατροφη αλλα αυτα που εχουν μια βιταμινη μονο, τα πολυβιταμινουχα δεν εχουν καλη απορροφηση και το μεγαλυτερο ποσοστο δεν απορροφαται,

parafernalia

Διακεκριμένο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.697 μηνύματα.
θεωρώ οτι το καλυτερο να εχει καποιος μια ισορροπημενη διατροφή, να μη καπνιζει και να κάνει αερόβια άσκηση.

τωρα οι βιταμινες που πουλανε ειναι η μεγαλύτερη απάτη παγκοσμίως. Τις πουλάει ο καθε influencer και δε κανουν τπτ εντελως. Συγκεκριμένες κατηγορίες πρεπει να παιρνουν αυτες τις βλακειες και μην ακουτε τι πλασάρει ο καθένας ινφλουενσερ η φαρμακοποιος.

Επίσης να προτιμάτε οχι τα πολυβιταμινουχα για να αναπληρωσετε κακη διατροφη αλλα αυτα που εχουν μια βιταμινη μονο..
3 βιταμίνες θα έβαζα στο τραπέζι για καθημερινή / συχνή χρήση.

Βιταμίνη C - αν δεν σου αρέσει να στύβεις 1-2 λεμόνια ή να τρως μήλα
Βιταμίνη D3 το χειμώνα (ή D3 / K2) - αν έχεις διαπιστωμένη έλλειψη
Ω3 από krill, αν είσαι χορτοφάγος και δεν πολυτρως λιναρόσπορο ή καρύδια

Kάποιοι προτείνουvε και το Ginkgo για καλύτερη αιμάτωση του εγκεφάλου αλλά είναι για μετά τα 60. Με 10 λεπτά έντονης αεροβικής άσκησης είσαι μια χαρά. Είναι προτιμότερο να ρίχνεις 30άρια σετ στρεσαριστά σε σύντομο χρόνο παρά να κάνεις αερόβια άσκηση πολύ ώρα.

Εκτός απ' το σίδηρο, η διατροφή σου επίσης θα πρέπει να περιέχει οπωσδήποτε μαγνήσιο. Αν θες να είσαι σίγουρος, πίνεις 1-2 ποτήρια την ημέρα ξυνό νερό (ανθρακούχο με μεταλλικά άλατα).

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.983 μηνύματα.
τωρα οι βιταμινες που πουλανε ειναι η μεγαλύτερη απάτη παγκοσμίως. Τις πουλάει ο καθε influencer και δε κανουν τπτ εντελως.
.....εκτός αν τις έχει συστήσει γιατρός. Πχ εγώ μέχρι τα 55 δεν έπαιρνα κάτι. Στα 55 μου έδωσε σύμπλεγμα Β. Τώρα το έχω σταματήσει μόνη μου. Στα 58 μου σύστησε μαγνήσιο και μετά την εξέταση οστικής πυκνότητας, μου σύστησε D3.
Αν τα συστήσει γιατρός, υπακούμε

Himela

Συντονίστρια

τωρα οι βιταμινες που πουλανε ειναι η μεγαλύτερη απάτη παγκοσμίως. Τις πουλάει ο καθε influencer και δε κανουν τπτ εντελως.
Και συνεχίζουμε την παραπληροφόρηση.

Τί να κάνεις, γιατρός είναι, θέλει ο κόσμος να μην είναι καλά και να πηγαίνει να του παίρνει τα πενηντάρια.
(θα έλεγα αν ήμουν πονηρή... )
images.jpg

Kougami

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Kougami αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 365 μηνύματα.
Και συνεχίζουμε την παραπληροφόρηση.

Τί να κάνεις, γιατρός είναι, θέλει ο κόσμος να μην είναι καλά και να πηγαίνει να του παίρνει τα πενηντάρια.
(θα έλεγα αν ήμουν πονηρή... )
View attachment 155950

Στην πράξη, αυτό που γίνεται είναι μάλλον το αντίθετο. Διάφορες μεγάλες φαρμακευτικές να δίνουν το "κατιτίς" τους σε γιατρούς, ακριβώς για να προωθούν συμπληρώματα, πολλές φορές χωρίς όντως να τα έχεις ιδιαίτερη ανάγκη.
Eξάλλου, πιο πιθανό ο κόσμος να μην είναι καλά εαν βασίζεται μόνο στα συμπληρώματα και τα χάπια, αγνοώντας εντελώς την άσκηση και την υγιεινή διατρόφη, παρά το αντίθετο.

Himela

Συντονίστρια

Στην πράξη, αυτό που γίνεται είναι μάλλον το αντίθετο. Διάφορες μεγάλες φαρμακευτικές να δίνουν το "κατιτίς" τους σε γιατρούς, ακριβώς για να προωθούν συμπληρώματα, πολλές φορές χωρίς όντως να τα έχεις ιδιαίτερη ανάγκη.
Μα όταν κάνω εξετάσεις αίματος και βλέπω πχ τον σίδηρο ή την D χαμηλά , δεν εξυπακούεται ότι θέλω κάτι να με βοηθήσει; Ποιος γιατρός τα δίνει έτσι χύμα ;

Και στην τελική καλύτερα να πάρεις κάτι που μπορεί να μην έχεις 100% ανάγκη παρά τίποτα και να μη σου φτάνει η τροφή να σου καλύψει την έστω λίγη έλλειψη .

Eξάλλου, πιο πιθανό ο κόσμος να μην είναι καλά εαν βασίζεται μόνο στα συμπληρώματα και τα χάπια, αγνοώντας εντελώς την άσκηση και την υγιεινή διατρόφη, παρά το αντίθετο.
Και τα δύο να κάνει λέμε. Και να προσέχεις όσο μπορείς και να βοηθιέσαι σε μια ανάγκη. Δε λέμε να κάθεσαι όλη μέρα να τρως Μακ Ντόναλντς με τσιγάρο και ουισκια και να πίνεις και δέκα βιταμίνες. Μέτρο σε όλα.

Kougami

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Kougami αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 365 μηνύματα.
Μα όταν κάνω εξετάσεις αίματος και βλέπω πχ τον σίδηρο ή την D χαμηλά , δεν εξυπακούεται ότι θέλω κάτι να με βοηθήσει; Ποιος γιατρός τα δίνει έτσι χύμα ;

Και στην τελική καλύτερα να πάρεις κάτι που μπορεί να μην έχεις 100% ανάγκη παρά τίποτα και να μη σου φτάνει η τροφή να σου καλύψει την έστω λίγη έλλειψη .

Εννοείται δεν διαφωνώ σε αυτό που λες.

Aπλά για το spoiler το είπα, γιατί στην πράξη πιστεύω πιο συχνό πρόβλημα είναι -δυστυχώς- γιατροί να σε παραπέμπουν σε συγκεκριμένα φάρμακα/συμπληρώματα καθώς υπάρχει από πίσω κάποια φαρμακευτική, παρά να πετύχεις γιατρό που ενώ θα δει πως έχεις μια ξεκάθαρη έλλειψη σε κάποια βιταμίνη ή μέταλλο/ιχνοστοιχείο θα σε αποτρέψει εντελώς από το να πάρεις κάποιο συμπλήρωμα.

Zukov_v2

Δραστήριο μέλος

Ο Zukov_v2 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 455 μηνύματα.
Εννοείται δεν διαφωνώ σε αυτό που λες.

Aπλά για το spoiler το είπα, γιατί στην πράξη πιστεύω πιο συχνό πρόβλημα είναι -δυστυχώς- γιατροί να σε παραπέμπουν σε συγκεκριμένα φάρμακα/συμπληρώματα καθώς υπάρχει από πίσω κάποια φαρμακευτική, παρά να πετύχεις γιατρό που ενώ θα δει πως έχεις μια ξεκάθαρη έλλειψη σε κάποια βιταμίνη ή μέταλλο/ιχνοστοιχείο θα σε αποτρέψει εντελώς από το να πάρεις κάποιο συμπλήρωμα.
Ετσι ειναι, οι μισοι γιατροι στην ουσια ειναι εμποροι της φαιζερ και επαγγελαμτιες συνταγογραφητες. Τιποτα αλλο

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.983 μηνύματα.
Ετσι ειναι, οι μισοι γιατροι στην ουσια ειναι εμποροι της φαιζερ και επαγγελαμτιες συνταγογραφητες. Τιποτα αλλο
Ε, καλά. Τώρα με το ΑΙ γίναμε όλοι γιατροί. Ρε παιδιά, έχουν και κάποια χρόνια σπουδές οι άνθρωποι. Λέτε, σπούδασαν για να μας κοροϊδεύουν;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια