Δεν έχεις καταλάβει βασικά πράγματα. Είμαι ενάντια στο κράτος, όχι στα αγαθά τα οποία είναι απαραίτητα για την σωματική και πνευματική υγεία του ανθρώπου (μόρφωση, ιατρική περίθαλψη κλπ). Δυστυχώς αυτά παρέχονται από το κράτος. Ελπίζω κάποια στιγμή η ανθρωπότητα να αποτινάξει το παράσιτο του κράτους αλλά και του καπιταλισμού και να αυτο-οργανωθεί μόνη της, χωρίς νταβατζίδες. Το επόμενο επιχείρημα σου ποιο είναι; Ότι δεν είμαι πιστός στην ιδεολογία μου επειδή αγοράζω προϊόντα και εχω υπολογιστή ο οποίος φτιάχτηκε από μια καπιταλιστική εταιρία ; Ή όταν αρρωστήσω, να μην πάω σε ένα κρατικό νοσοκομείο επειδή πρέπει να περιμένω την επανάσταση πρώτα που θα καταργήσει το κράτος; Μάντεψε, δεν έχω άλλη επιλογή. Είμαι αναγκασμένος να προσαρμοστώ σε ένα οικονομικό και πολιτικό σύστημα το οποίο μου το φορέσαν. Και επειδή είμαι σίγουρος ότι θα μου πεις να πάω εγώ και το συνάφι μου στο βουνό και να αυτο-οργανωθούμε μόνοι μας, πρέπει να σου πω πως δεν έχω διάθεση να πεθάνω από ένα τσίμπημα εντόμου ή να φαγωθώ από ένα άγριο ζώο.
Πάντως είναι ειρωνικό που βγάζεις σπυριά με οποιαδήποτε παρέμβαση του κράτους στην ζωή των ανθρώπων αλλά εδώ είναι οκ ο μεγάλος νταβατζής να επιβάλλει περιορισμούς. Μάλιστα.
Προφανώς θες ένα καθεστώς στο οποίο κυριαρχεί η απόλυτη ανισότητα, μια ζωώδης κατάσταση στην οποία τίποτα δεν σου ''ανήκει'', κανένα βασικό αγαθό δεν θα πρέπει να παρέχεται ούτε να θεωρείται δεδομένο (ούτε καν να ορίσεις τον χρόνο στον οποίο θα μπορέσεις να ολοκληρώσεις τις σπουδές σου) με λίγα λόγια, να επιβιώνει μόνο εκείνος ο οποίος έχει φράγκα και μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες του. Να πάμε ακόμα πιο πίσω από την Γαλλική επανάσταση, ένα είδος οικονομικής μοναρχίας (ή καλύτερα, καπιταλισμός χωρίς λουρί) μέσα στο οποίο ακόμα και πιο λίγα άτομα από ότι σήμερα θα έχει πρόσβαση σε αγαθά. Οκ, το καταλάβαμε, τίποτα δεν ανήκει σε κανέναν, κανένα ηθικό δικαίωμα για πρόσβαση σε βασικά αγαθά δεν υπάρχει παρά μόνο εκείνο της ατομικής ιδιοκτησίας.
Μου είναι αδιάφορο τη νιώθεις για εμένα αλλά και γενικά για τα συναισθήματα σου. Γράφε με επιχειρήματα.
Θα μπορούσα να ξεκινήσω από τον Προντουν και να καταλήξω στον Φουκου αλλά θα σπαταλήσω ψηφιακό μελάνι και μάλλον δεν θα γίνω κατανοητός. Για εσένα καταπιεστική εξουσία είναι μόνο το κράτος αλλά όχι ο κάθε άρπαγας aka καπιταλιστής ο οποίος με στόχο το κέρδος και όχι της ανάγκες της κοινωνίες οργανώνει την παραγωγή. Εξουσία για εσένα δεν είναι οι τεράστιες εταιρίες (amazon, apple) οι οποίες αναγκάζουν τους εργαζόμενους τους να δουλεύουν σε απαράδεκτες συνθήκες με πενιχρούς μισθούς. Εξουσία για εσένα δεν είναι η κάθε εταιρία η οποία διαλύει φυσικά οικοσυστήματα για να εκμεταλλευτεί τους φυσικούς πόρους.
Εξουσία δεν είναι μόνο οι φόροι αλλά η επιβολή της θέλησης (με τους τρόπους που ανάφερα πιο πάνω) του κάθε παράσιτου που παριστάνει τον ''επιχειρηματία''. Είναι κάτι πολύ περισσότερο αλλά οι ανκαπ αποδέχεστε όλα τα παραπάνω χωρίς κανένα πρόβλημα.