Βουλευτικές εκλογές 21 Μαϊου 2023

Πρόθεση ψήφου (η ψήφος σας είναι ανώνυμη)
Κλειστή δημοσκόπηση .

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 89)
  • ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    Ψήφοι: 13 14.6%
  • ΣΥΡΙΖΑ

    Ψήφοι: 20 22.5%
  • ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

    Ψήφοι: 4 4.5%
  • ΚΚΕ

    Ψήφοι: 4 4.5%
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

    Ψήφοι: 3 3.4%
  • ΜέΡΑ25

    Ψήφοι: 6 6.7%
  • ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

    Ψήφοι: 8 9.0%
  • ΕΑΝ/ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ

    Ψήφοι: 2 2.2%
  • ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

    Ψήφοι: 2 2.2%
  • ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

    Ψήφοι: 6 6.7%
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

    Ψήφοι: 4 4.5%
  • ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ

    Ψήφοι: 5 5.6%
  • Λευκό

    Ψήφοι: 3 3.4%
  • Δεν θα ψηφίσω

    Ψήφοι: 9 10.1%

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

chrisjhon02

Διάσημο μέλος

Ο chrisjhon02 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,752 μηνύματα.
Χωρίς την παραμικρή διάθεση να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου για τον κατσικοπόδαρο και γενικότερα για οποιονδήποτε πολιτικάντη:
Ποιος πολιτικός πάει σε συνέντευξη χωρίς να έχει γίνει από πριν έστω μια συζήτηση/συνεννόηση για το τι θα περιλαμβάνει η θεματολογία της;
Ε ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης τουλάχιστον πηγαίνουν στον σκαι (ο Βαρουφ έχει καιρό). Ο Κουλης το μονο που ξέρει να κάνει είναι να δίνει συνεντεύξεις στη γυναίκα του ανιψιού του και στη γυναίκα του Ρουσόπουλου με σκληρές ερωτήσεις που αφορούν τα ντολμαδάκια.
 

Esperos1

Δραστήριο μέλος

Ο Esperos1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 465 μηνύματα.
Στο θέμα χρέος η Ελλάδα είναι γνωστόν ότι δεν πάει καλά τα τελευταία 40 χρόνια. Παρόλο αυτά όλες οι χώρες μετά το 2020 είδαν μεγάλη αύξηση στο χρέος τους καθώς και μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα. Στην οικονομία κοιτάμε το χρέος ως προς το ποσοστό του ΑΕΠ και όχι το απόλυτο νούμερο και βάση αυτού αξιολογούν την πορεία της χώρας οι οίκοι αξιολόγησης. Στην Ελλάδα το νούμερο αυτό μειώθηκε το 2022 σε 179% από το 200% που είχε φτάσει το 2021. Μάλιστα η Ελλάδα πέτυχε πολύ μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης πέρσι σε σχέση με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Αν η Ελλάδα πετυχαίνει ανάπτυξη τουλάχιστον 2% το χρόνο για τα επόμενα 10 χρόνια το χρέος θα πλησιάσει το 150% του ΑΕΠ. Δεν λέω ότι θα είμαστε καλά , όμως δεν είναι τόσο χάλια τα πράγματα όσο τα παρουσιάζουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα οικονομικά θέματα είναι πολύπλοκα ως προς το πως μπορεί να τα παρουσιάζει ο καθένας.
Το 2010 χρεοκοπήσαμε, πάρθηκαν ορισμένα μέτρα και δώθηκε βοήθεια από εταίρους με τα οποία
θα μπορούσαμε να είχαμε εκσυγχρονιστεί.
Για μένα η ανάπτυξη άξια λόγου ΑΝ στην ελλάδα είχαν έρθει ουρά επενδυτές να επενδύσουν σε
παραγωγικούς τομείς και αν έβρισκαν σοβαρές επαγγελματικές ευκαιρίες οι συμπολίτες μας που
ζουν στην ανέχεια ενώ είναι "νοικοκυραίοι". Αυτό δεν το βλέπω, απεναντίας βλέπω να τρέπονται
σε άτακτη φυγή και οι λίγοι εναπομείναντες (πχ Πίτσος)

Μάλιστα η Ελλάδα πέτυχε πολύ μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης πέρσι σε σχέση με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Και αυτό δεν μου λέει και πολλά, αν είχες μια γεμάτη παθογένιες προβληματική οικονομία που
προκαλεί τεράστιο ρυθμό ύφεσης το '20 και '21, κατά πολύ μεγαλύτερο των άλλων χωρών,
λογικό θα ήταν να έχεις κάπως μεγαλύτερο ρυθμό ανάκαμψης, από τους άλλους, το 2022.
Δεν ξέρω αν είναι γεγονός που θα άξιζε να καμαρώνουν τα γκοβέρνα.

Στο θέμα χρέος η Ελλάδα είναι γνωστόν ότι δεν πάει καλά τα τελευταία 40 χρόνια.
Σε πολλά δεν πάει καλά ενώ δεν θα έπρεπε. Είμαστε στην ΕΕ απ τους πρώτους, πολύ πρώτοι από όλα τα βαλκάνια ιβηρική ανατολική ευρώπη κλπ, δεν θα μας άξιζε μια καλύτερη θέση στις οικονομίες ?
Αποδέχεσαι φυσιολογικό να μας έχουν ξεπεράσει Ρουμανίες και Κροατίες ?

Κάτι λάθος γίνεται.
Το ότι ένας θίασος μισοπάλαβων σταλινοφασιστών όπως οι ζαίοι, κυριαρχούν
στην προπαγάνδα και στο πεζοδρόμιο, οφείλεται στο ότι οι αντίπαλοί τους, τους το επιτρέπουν.
Όπως έχω ξαναγράψει και θα το ξαναγράψω ,

Ο αριστερός υπόκοσμος είναι το άλλοθι της δεξιάς ανεπάρκειας.

Φιλικά όλα αυτά
 

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
α)Το διαβάζω αυτό και αντιλαμβάνομαι πως στην σοσιαλδημοκρατική θολοκουλτούρα του μέσου νεοδημοκράτη ψηφοφόρου, είναι σαν να λέει, <<δεν φταίμε εμείς που είμαστε αναξιόπιστοι και καραγκιόζηδες, φταίνε οι άλλοι που σοβαρεύονται, βελτιώνονται και μας προσπερνάνε" . >>
Εγώ αυτό που έχω να καταλογίσω ως εγκληματικό στους πουστάρες των θεσμών όπως λες, δεν τήρησαν τα μνημόνια όπως θα έπρεπε, επέτρεψαν στον κάθε αναξιόπιστο καραγκιόζι πολιτικό τύπου σαμαρά βενιζέλο, να εφεύρουν τα "ισοδύναμα" μέτρα, αντί να μειώσουν φόρους και να εξορθολογήσουν τις κρατικές δαπάνες, άφησαν τις δαπάνες ώς έχουν και μας έφεραν τον ενφια ας πούμε. Οι τροικάδες τους άφηναν, σου λέει αν ο λαός τα υπομένει και τους ξαναψηφίζει, εμάς δεν μας πέφτει λόγος.

β)Δεν ξέρω αν βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, σε ένα παλαιότερο μήνυμα, κάνω κάποιες συγκρίσεις για το πως εκτοξεύονται ΑΕΠ άλλων χωρών, συγκρίσιμες με Ελλάδα. https://www.e-steki.gr/threads/Γενικές-σκέψεις-για-την-πολιτική-και-την-επικαιρότητα.204907/post-4886565

γ)Έχουν ιδρυματοποιήσει μεγάλο μέρς ψηφοφόρων με τα οριζόνται επιδόματα.

δ)Ερώτημα για να κλείσω το θέμα. Αν το "ανακεφαλαιοποιητικό" είναι τόσο έξυπνο σύστημα που δίνει τόσα πολλά με τόσα λίγα, περίπου γεννάει χρήμα, γεννάει πλούτο, εξασφαλίζει τα γηρατειά χωρίς αιματοχυσίες, τότε γιατί
δεν το υιοθετούν όλες οι χώρες; Κορόιδα είναι εκεί στη Δανία και τόσες άλλες χώρες που κοπανιούνται με το μονόδρομο το κεφαλαιοποιητικό;
Στην Γαλλία ας πούμε, αν είχαν κεφαλαιοποιητικό, δεν θα γινόταν καμιά αναταραχή και καμιά φασαρία, θα άνοιγε ο πάσα ένας Γάλλος την εφαρμογή του και θα έβλεπε πόσα έχει και πόσα μπορεί να λάβει στο 50 του στα 60 του και στα 64 του.

ε)Επίσης, για όσους δηλώνουν "εθνικιστές", με κεφαλαιοποιητικό σύστημα, οι χώρες της Δύσης, δεν θα χρειάζονταν να εισάγουν μετανάστες με στόχο να συντηρηθεί το αναδιανεμητικό ασφαλιστικό σύστημα με πολλαπλάσιο νέο αίμα. Αυτός ήταν ο αρχικός λόγος που πριν 40 και 50 χρόνια άρχισαν να κάνουν τα "στραβά μάτια" σε ημιπαράνομους μετανάστες, ήλπιζαν πως θα ενσωματώνονταν και θα εργάζονταν και με τις εισφορές τους θα κονόμαγαν υψηλότατες συνταξούλες οι παππούδες μας. Η ιστορία έδειξε πως λίγο εργάστηκαν, οι περισσότεροι έπεσαν με τα μούτρα στα επιδόματα.
α)Θα σε διαβάσει κάνας Δημόσιος υπάλληλος ή κάνας συνταξιούχος για τις «δαπάνες που άφησαν ως έχουν» και θα πάει η ντομάτα και το γιαούρτι σύννεφο, πρόσεχε!:rolleyes:

β)«Συγκρίσιμη» η Ελλάδα με τους Βορειοευρωπαίους νησιώτες Ιρλανδούς και τους Κορεάτες...μάλιστα!:whatever:
Εννοείται παραδείγματα copy/paste από Τζήμερο (ο οποίος by the way δεν ήξερε καν ότι η Ιρλανδία εφαρμόζει flat-tax μόνο στα νομικά πρόσωπα κι οι μισθωτοί πληρώνουν τα κέρατά τους:lol:), σαν γνήσιο Τζημεροtroll!
Καλά το πας!:clapping:

γ)Άλλη μια κλασική «Τζημεριά»...άνθρωποι «ιδρυματοποιημένοι» που «ζουν απ' τα επιδόματα»!:whatever:
Ποια επιδόματα;Το voucher για διακοπές στη Σάμο;Τα 22 ψωροευρώ του Market Pass;
Ή το επίδομα ανεργίας που με τα νέα, αυστηρότερα κριτήρια που έχουν τεθεί δεν το εισπράττει ούτε το 10% των εγγεγραμμένων στα μητρώα της Δ.ΥΠ.Α. (το χαμηλότερο ποσοστό σε όλη την Ε.Ε.);

δ)«Αναγκαίο κακό» είναι το ανακεφαλαιοποιητικό σύστημα και τίποτε περισσότερο...όταν θα φτάσεις κι εσύ σε ηλικία συνταξιοδότησης (προφανώς δεν έχεις κάναν δικό σου άνθρωπο συνταξιούχο γιατί αλλιώς θα σε είχε πάρει με τις πέτρες μ' αυτά που λες, ΑΝ τολμούσες και να του τα πεις) ίσως κουνηθεί λίγο το ζελέ που έχεις στο κεφάλι και καταλάβεις!
Κι επιτέλους σταμάτα να συγκρίνεις κράτη σαν την Ελλάδα (χωρίς κεφαλαιοποιητική υποδομή, με μισθούς πολύ χαμηλότερους του μέσου κόστους ζωής, με μηδαμινή έως ανύπαρκτη κουλτούρα αποταμίευσης/επένδυσης στους πολίτες κ.λπ.) με κράτη σαν τη Δανία όπου οι πολίτες τους δεν έχουν καν εδώ και δεκαετίες (μην πω αιώνες) την ανάγκη της σύνταξης για να επιβιώσουν στα γεράματα (κι η σύνταξη που παίρνουν απ' το κράτος γι' αυτούς είναι απλά «οι βενζίνες τους»), γιατί έχει κι η trollιά τα όριά της...

ε)Προφανώς, γι' αυτό τακιμιάσανε ο πρόεδρός σου με τον Κρανιδιώτη!;)
 

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,076 μηνύματα.

Esperos1

Δραστήριο μέλος

Ο Esperos1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 465 μηνύματα.
α)Θα σε διαβάσει κάνας Δημόσιος υπάλληλος ή κάνας συνταξιούχος για τις «δαπάνες που άφησαν ως έχουν» και θα πάει η ντομάτα και το γιαούρτι σύννεφο, πρόσεχε!
Αυτό έχει η πολιτική, άλλοι πουλάνε επιστολές του Ιησού, άλλοι λένε την πραγματικότητα.
Η κΝεΔ, υπολογίζει στην επανεκλογή και εκεί πάνω τα θυσιάζει όλα, να γίνουν όλα κάρβουνο, στα τέτοια τους.
Αν είχαν κάκαλα, θα έκαναν ότι πρέπει και δεν θα υπολόγιζαν στο κόστος, αλλά είναι ασπόνδυλα, ούτε λίγο νοικοκυριό στα πανεπιστήμια δεν είναι άξιοι, να συλλάβουν μερικούς μπαχαλάκηδες. .
β)«Συγκρίσιμη» η Ελλάδα με τους Βορειοευρωπαίους νησιώτες Ιρλανδούς και τους Κορεάτες...μάλιστα!
Τα πάντα είναι συγκρίσιμα, δες το πινακάκι και αν είσαι σοβαρός θα πρέπει ν αναρωτηθείς πού πήγε τόσο ΑΕΠ, και γιατί κοπανιόμαστε ακόμα ;

γ)Άλλη μια κλασική «Τζημεριά»...άνθρωποι «ιδρυματοποιημένοι» που «ζουν απ' τα επιδόματα»
Γνωρίζω πολλούς που εργάζονται μόνο με μαύρα διότι έχουν μπει σε ένα καθεστώς επιδοματων και μισό ένσημο αν βάλουν θα χάσουν περισσότερα.
Ποια επιδόματα;Το voucher για διακοπές στη Σάμο;Τα 22 ψωροευρώ του Market Pass;
Και αν είναι ανάξια λόγου αυτά τα οριζόντια βρε Jack, τότε γιατί τα δίνουν και δεν τα κόβουν να εξοφλήσουν λίγο χρέος να επωφεληθεί περισσότερο ολόκληρη η οικονομία μας; Εσύ ο ίδιος λές " σιγά τα επιδόματα" , είναι κουμμούνια οι άνθρωποι, κουμμούνια κνίτες μπλε πασόκ, και την μισή Ρόδο θα ξεπούλαγαν αν αυτό τους εξασφάλιζε καρέκλα για μια δεκαετία.
δ)«Αναγκαίο κακό» είναι το ανακεφαλαιοποιητικό σύστημα και τίποτε περισσότερο...
Στη αρχή όμως άλλα μας έλεγες, όποιος τολμούσε να πει ότι αυτό το αναγκαίο κακό μας έχει πηδήξει την οικονομία, τον έβριζες διότι οι φωστήρες της κΝεΔ είχαν βρει τον τρόπο να γεννάνε πλούτο για να κονομάνε 4ψήφιες συντάξεις οι ημέτεροι πελάτες απ τα 52 τους.
 

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
α)Αυτό έχει η πολιτική, άλλοι πουλάνε επιστολές του Ιησού, άλλοι λένε την πραγματικότητα.
Η κΝεΔ, υπολογίζει στην επανεκλογή και εκεί πάνω τα θυσιάζει όλα, να γίνουν όλα κάρβουνο, στα τέτοια τους.
Αν είχαν κάκαλα, θα έκαναν ότι πρέπει και δεν θα υπολόγιζαν στο κόστος, αλλά είναι ασπόνδυλα, ούτε λίγο νοικοκυριό στα πανεπιστήμια δεν είναι άξιοι, να συλλάβουν μερικούς μπαχαλάκηδες. .

β)Τα πάντα είναι συγκρίσιμα, δες το πινακάκι και αν είσαι σοβαρός θα πρέπει ν αναρωτηθείς πού πήγε τόσο ΑΕΠ, και γιατί κοπανιόμαστε ακόμα ;

γ)Γνωρίζω πολλούς που εργάζονται μόνο με μαύρα διότι έχουν μπει σε ένα καθεστώς επιδοματων και μισό ένσημο αν βάλουν θα χάσουν περισσότερα.

δ)Και αν είναι ανάξια λόγου αυτά τα οριζόντια βρε Jack, τότε γιατί τα δίνουν και δεν τα κόβουν να εξοφλήσουν λίγο χρέος να επωφεληθεί περισσότερο ολόκληρη η οικονομία μας; Εσύ ο ίδιος λές " σιγά τα επιδόματα" , είναι κουμμούνια οι άνθρωποι, κουμμούνια κνίτες μπλε πασόκ, και την μισή Ρόδο θα ξεπούλαγαν αν αυτό τους εξασφάλιζε καρέκλα για μια δεκαετία.

ε)Στη αρχή όμως άλλα μας έλεγες, όποιος τολμούσε να πει ότι αυτό το αναγκαίο κακό μας έχει πηδήξει την οικονομία, τον έβριζες διότι οι φωστήρες της κΝεΔ είχαν βρει τον τρόπο να γεννάνε πλούτο για να κονομάνε 4ψήφιες συντάξεις οι ημέτεροι πελάτες απ τα 52 τους.
α)Πάντως τις δαπάνες «ως έχουν» (όπως έγραψες πιο πριν) δεν τις άφησαν σε καμία περίπτωση...

β)Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο θα έπρεπε ντε και καλά το Α.Ε.Π. της Ελλάδας ν' ακολουθήσει την ίδια πορεία με κράτη με τα οποία η Ελλάδα δεν έχει την παραμικρή σχέση (γεωγραφικά, πολιτισμικά κ.λπ.)...αν θες ντε και καλά να κάνεις κάποια σύγκριση θα πρέπει να την κάνεις σε σχέση με γειτονικά μας κράτη (ιδανικά εντός Ε.Ε.)...

γ)Το μόνο επίδομα που υπάρχει εκεί έξω που είναι «ζεστό χρήμα» για κάποιον που δουλεύει 100% μαύρα είναι το Κ.Ε.Α. κι αυτό για να το πάρει είναι τέτοια τα περιουσιακά κ.λπ. κριτήρια που πρέπει κυριολεκτικά να μην έχει στον ήλιο μοίρα...ποια επιδόματα;!
Δε μας λες κι εμάς ποια είναι αυτά τα επιδόματα που παίρνουν όλοι αυτοί που λες να πάμε να τα πάρουμε κι εμείς αφού είναι τόσα πολλά και ικανά να «ιδρυματοποιούν» πολίτες;:rolleyes:

δ)Γιατί τα κράτη είναι λάθος να τ' αντιμετωπίζεις οικονομικά σαν ένα νοικοκυριό...από τη στιγμή που το χρέος σου είναι βιώσιμο, το καλύτερο που έχεις να κάνεις με τα πλεονάσματα που προκύπτουν (π.χ. από τις αυξημένες εισπράξεις του Φ.Π.Α.) είναι να τα διοχετεύεις πίσω στην οικονομία (έστω και με «pass»)...

ε)Έλεγα κι εξακολουθώ να λέω μ' επιχειρήματα (στα οποία δεν είδα κανέναν αντίλογο) ότι όσοι υποστηρίζετε την εφαρμογή κεφαλαιοποιητικού συστήματος στην Ελλάδα (και μάλιστα «άμεσα») είστε εκτός τόπου και χρόνου κι όσοι πολιτικοί (π.χ. ο μούλος ο Τζήμερος) υπόσχονται εφαρμογή τέτοιου συστήματος (χωρίς φυσικά να εξηγούν πως θα το κάνουν) είναι το ίδιο σοβαροί όσο ο Τσίπρας που θα καταργούσε τα μνημόνια «μ' ένα νόμο κι ένα άρθρο»!:rolleyes:
 

Esperos1

Δραστήριο μέλος

Ο Esperos1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 465 μηνύματα.
(π.χ. ο μούλος ο Τζήμερος)
Πάντως είσαι πολύ ενοχλημένος με ανθρώπους που ούτε κυβέρνησαν ούτε έφαγαν κρατικό χρήμα.
Κάτι σε τρομάζει για να κουβαλάς τόσο καημό, η ενόχληση σου είναι ύποπτη.

α)Πάντως τις δαπάνες «ως έχουν» (όπως έγραψες πιο πριν) δεν τις άφησαν σε καμία περίπτωση...
Τα ισοδύναμα μέτρα, σκοπό είχαν να "νερώσουν" την συνταγή των μνημονίων για λιγότερο και αποτελεσματικότερο κράτος, πρότειναν μείωση φόρων ώστε να ενισχυθεί η ανάπτυξη μαζί με κλείσιμο
άχρηστων δημόσιων οργανισμών αξιολόγηση. Μπροστά στον κίνδυνο εκσυγχρονισμού του κράτους, οι πάλαι ποτέ άσπονδοι εχθροί πασοκ νδ, σαμαρας βενιζέλος, μια χαρά συγκυβέρνησαν.
β)Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο θα έπρεπε ντε και καλά το Α.Ε.Π. της Ελλάδας ν' ακολουθήσει την ίδια πορεία με κράτη
Δεν το καταλαβαίνεις διότι έχεις την κρίση σου ναρκωμένη και στην σοσιαλδημοκρατική μπλε πασοκίλα.
Τα πάντα συγκρίνονται και η σύγκριση ΑΕΠ δίνει ένα στίγμα, μπορεί να μας τσαμπουνάνε ότι
πάμε καλά και να στατιστικές και να δείκτες αλλά μετά βλέπεις και συγκρίσεις. Η Ρουμανία μας έχει ξεπεράσει,
η βουλγαρία τσουκου τσούκου, θα μας περάσει και αυτή ωσωνούπω, εμείς νεοδημοκρατικά επιδοματάκια και κοκορομαχίες με τους ψυχάκηδες στου συριζαψ
Romania:
  • 1980: 43.5 billion USD
  • 2000: 38.5 billion USD
  • 2020: 237.5 billion USD
Bulgaria:
  • 1980: 18.7 billion USD
  • 2000: 14.5 billion USD
  • 2020: 67.1 billion USD
δ)Γιατί τα κράτη είναι λάθος να τ' αντιμετωπίζεις οικονομικά σαν ένα νοικοκυριό...από τη στιγμή που το χρέος σου είναι βιώσιμο, το καλύτερο που έχεις να κάνεις με τα πλεονάσματα που προκύπτουν (π.χ. από τις αυξημένες εισπράξεις του Φ.Π.Α.) είναι να τα διοχετεύεις πίσω στην οικονομία (έστω και με «pass»)...
Τα διοχετεύεις ακόμη καλύτερα αν μειώσεις φόρους, βοηθάς ακόμη περισσότερο την οικονομία αν μειώσεις δημόσιο χρέος και τους τόκους που μας επιβαρύνεουν. Ο τρόπος που διοχετεύει η κΝεΔ πίσω στην οικονομία είναι άκρως δημαγωγικός και ψηφοθηρικός και βασική αιτία της ακρίβειας του πληθωρισμού στα είδη πρώτης ανάγκης. Στο βιντεάκι που είχα βάλει , αυτός απ την ολλανδία που τον ξέρεις όπως λες, εκεί ο λεβέντης ο ΚΜ άλλα μας έλεγε περί επιδομάτων κάποτε, άλλα τώρα, διαλέξτε επιτέλους ή κάντε ένα αουτινγκ ότι είστε κανονικά κρυφοκουμούνια σοσιαλδημοκράτες.
ε)Έλεγα κι εξακολουθώ να λέω μ' επιχειρήματα (στα οποία δεν είδα κανέναν αντίλογο) ότι όσοι υποστηρίζετε την εφαρμογή κεφαλαιοποιητικού συστήματος στην Ελλάδα (και μάλιστα «άμεσα»)
Εσύ μόνος σου παραδέχθηκες ότι είναι αναγκαίο κακό και δεν μας εξήγησες τον λόγο που οι χώρες που ήδη είναι σε κεφαλαιοποιητικό, για ποιο λόγο δεν το γυρίζουν στο ελληνικό κόλπο που δημιουργεί πλούτο και κεφάλαια και ευτυχισμένους πολίτες συνταξιούχος απ το πουθενά. Κορόιδα είναι?
Εδώ μια συνέντευξη του Θάνου Τζήμερου περί ασφαλιστικού για να μάθεις τι ακριβώς λέγεται.
 

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,076 μηνύματα.
1681109229937.png
 

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,228 μηνύματα.
Μια παρέμβαση, δεν ξέρω γιατί έκατσα και το άκουσα αυτό...
Είναι ο ορισμός της ανακρίβειας.

Στην αρχή που μιλάει για τις εισφορές και λέει ότι στην Γερμανία και ένα χρόνο μόνο να δουλέψεις όταν έρθει η ώρα για σύνταξη παίρνεις λεφτά ενώ εδώ αν χρωστάς πάνω από 20 χιλιάδες χάνεις και όσα πλήρωσες, ή κάνει τον χαζό ή είναι χαζός. Αλλά χαζός δεν είναι.

Μιλάει για διαφορετικά πράγματα.
Στην περίπτωση της Γερμανίας μιλάει για κάποιον που σταμάτησε να δουλεύει αρα δεν έχει κάποιος χρέος στα ασφαλιστικά ταμεία και στην περίπτωση της Ελλάδας για κάποιον που συνέχισε να δουλεύει χωρίς να πληρώνει τις εισφορές του και για αυτό μαζεύτηκε χρέος.
Και στην Ελλάδα αν έχεις μια επιχείρηση και την κλείσεις δεν δημιουργείται χρέος προς το ταμείο οπότε όχι, δεν βρίσκεσαι να χρωστάς 20 χιλιάδες στον ΕΦΚΑ επειδή έκλεισες την επιχείρηση σου.
Γιατί και εδώ, αν δεν χρωστάς και σταματήσεις να δουλεύεις σαν μισθωτός ή κλείσεις την επιχείρηση σου όταν φτάσεις στα 67 θα πάρεις σύνταξη αν έχεις συμπληρώσει τον ελάχιστο αριθμό ενσήμων. Μπορεί να πάρεις 300 ευρώ ξέρω γω, αλλά θα πάρεις.

Αλήθεια πιστεύει ότι στην Γερμανία αν έχεις μια επιχείρηση και για 5-10 χρόνια φεσώνεις τα ασφαλιστικά ταμεία(τόσο θέλει για να μαζευτεί χρέος από ατομικές εισφορές πάνω από 20 χιλιάδες στην Ελλάδα ή να μην πληρώνεις τις εργοδοτικές εισφορές για τους υπαλλήλους σου που και εδώ σε πάνε μέσα) θα σου δώσουν και σύνταξη; Πιο πιθανό να καταλήξεις φυλακή.


Στο δεύτερο κομμάτι όμως είναι που δεν σηκώνει συζήτηση καμία. Μιλάει για flat tax 15% σε όλα τα εισοδήματα και μάλιστα με τις δαπάνες να εκπίπτουν και για φυσικά πρόσωπα και για ΦΠΑ 15%.
Σαν παράδειγμα ότι είναι εφικτό αυτό που λέει χωρίς να καταρρεύσει το κράτος λέει την Ιρλανδία.

Μόνο που η Ιρλανδία δεν έχει flat tax και σίγουρα όχι 12,5% που λέει ότι έχει, ούτε εκπίπτουν όλες οι δαπάνες.
12,5 με έκπτωση δαπανών έχει για τις επιχειρήσεις και μόνο και αυτό έχει εξαιρέσεις, στα εισοδήματα από νοίκια τόκους μερίσματα κλπ πάει από 25% ως 33%.

Στην Ιρλανδία οι πολίτες έχουν φόρο 20% μέχρι τις 40 χιλιάδες και 40% για οτιδήποτε παραπάνω, χωρίς φοροαπαλλαγές, χωρίς έκπτωση δαπανών και αφορολόγητα, με φορολόγηση από το πρώτο ευρώ.
Ο ΦΠΑ δε, είναι στο 23%.
 

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,076 μηνύματα.

Esperos1

Δραστήριο μέλος

Ο Esperos1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 465 μηνύματα.
Μια παρέμβαση, δεν ξέρω γιατί έκατσα και το άκουσα αυτό...
Είναι ο ορισμός της ανακρίβειας.

Στην αρχή που μιλάει για τις εισφορές και λέει ότι στην Γερμανία και ένα χρόνο μόνο να δουλέψεις όταν έρθει η ώρα για σύνταξη παίρνεις λεφτά ενώ εδώ αν χρωστάς πάνω από 20 χιλιάδες χάνεις και όσα πλήρωσες, ή κάνει τον χαζό ή είναι χαζός. Αλλά χαζός δεν είναι.

Μιλάει για διαφορετικά πράγματα.
Στην περίπτωση της Γερμανίας μιλάει για κάποιον που σταμάτησε να δουλεύει αρα δεν έχει κάποιος χρέος στα ασφαλιστικά ταμεία και στην περίπτωση της Ελλάδας για κάποιον που συνέχισε να δουλεύει χωρίς να πληρώνει τις εισφορές του και για αυτό μαζεύτηκε χρέος.
Και στην Ελλάδα αν έχεις μια επιχείρηση και την κλείσεις δεν δημιουργείται χρέος προς το ταμείο οπότε όχι, δεν βρίσκεσαι να χρωστάς 20 χιλιάδες στον ΕΦΚΑ επειδή έκλεισες την επιχείρηση σου.
Γιατί και εδώ, αν δεν χρωστάς και σταματήσεις να δουλεύεις σαν μισθωτός ή κλείσεις την επιχείρηση σου όταν φτάσεις στα 67 θα πάρεις σύνταξη αν έχεις συμπληρώσει τον ελάχιστο αριθμό ενσήμων. Μπορεί να πάρεις 300 ευρώ ξέρω γω, αλλά θα πάρεις.

Αλήθεια πιστεύει ότι στην Γερμανία αν έχεις μια επιχείρηση και για 5-10 χρόνια φεσώνεις τα ασφαλιστικά ταμεία(τόσο θέλει για να μαζευτεί χρέος από ατομικές εισφορές πάνω από 20 χιλιάδες στην Ελλάδα ή να μην πληρώνεις τις εργοδοτικές εισφορές για τους υπαλλήλους σου που και εδώ σε πάνε μέσα) θα σου δώσουν και σύνταξη; Πιο πιθανό να καταλήξεις φυλακή.


Στο δεύτερο κομμάτι όμως είναι που δεν σηκώνει συζήτηση καμία. Μιλάει για flat tax 15% σε όλα τα εισοδήματα και μάλιστα με τις δαπάνες να εκπίπτουν και για φυσικά πρόσωπα και για ΦΠΑ 15%.
Σαν παράδειγμα ότι είναι εφικτό αυτό που λέει χωρίς να καταρρεύσει το κράτος λέει την Ιρλανδία.

Μόνο που η Ιρλανδία δεν έχει flat tax και σίγουρα όχι 12,5% που λέει ότι έχει, ούτε εκπίπτουν όλες οι δαπάνες.
12,5 με έκπτωση δαπανών έχει για τις επιχειρήσεις και μόνο και αυτό έχει εξαιρέσεις, στα εισοδήματα από νοίκια τόκους μερίσματα κλπ πάει από 25% ως 33%.

Στην Ιρλανδία οι πολίτες έχουν φόρο 20% μέχρι τις 40 χιλιάδες και 40% για οτιδήποτε παραπάνω, χωρίς φοροαπαλλαγές, χωρίς έκπτωση δαπανών και αφορολόγητα, με φορολόγηση από το πρώτο ευρώ.
Ο ΦΠΑ δε, είναι στο 23%.
Αρχικά , το διαφορετικό είναι ότι μιλάει για εργάτη, εργαζόμενο, ένας εργαζόμενος
σε γερμανία καναδά ηπα, λέει, έστω και με ένα χρόνο ένσημα, θα λάβει μια σύνταξη.
Δεν λέει για ένα μαγαζάτορα στο γερμανικό τεβε τι γίνεται.
 

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
α)Πάντως είσαι πολύ ενοχλημένος με ανθρώπους που ούτε κυβέρνησαν ούτε έφαγαν κρατικό χρήμα.
Κάτι σε τρομάζει για να κουβαλάς τόσο καημό, η ενόχληση σου είναι ύποπτη.

β)Τα ισοδύναμα μέτρα, σκοπό είχαν να "νερώσουν" την συνταγή των μνημονίων για λιγότερο και αποτελεσματικότερο κράτος, πρότειναν μείωση φόρων ώστε να ενισχυθεί η ανάπτυξη μαζί με κλείσιμο
άχρηστων δημόσιων οργανισμών αξιολόγηση. Μπροστά στον κίνδυνο εκσυγχρονισμού του κράτους, οι πάλαι ποτέ άσπονδοι εχθροί πασοκ νδ, σαμαρας βενιζέλος, μια χαρά συγκυβέρνησαν.

γ)Δεν το καταλαβαίνεις διότι έχεις την κρίση σου ναρκωμένη και στην σοσιαλδημοκρατική μπλε πασοκίλα.
Τα πάντα συγκρίνονται και η σύγκριση ΑΕΠ δίνει ένα στίγμα, μπορεί να μας τσαμπουνάνε ότι
πάμε καλά και να στατιστικές και να δείκτες αλλά μετά βλέπεις και συγκρίσεις. Η Ρουμανία μας έχει ξεπεράσει,
η βουλγαρία τσουκου τσούκου, θα μας περάσει και αυτή ωσωνούπω, εμείς νεοδημοκρατικά επιδοματάκια και κοκορομαχίες με τους ψυχάκηδες στου συριζαψ
Romania:
  • 1980: 43.5 billion USD
  • 2000: 38.5 billion USD
  • 2020: 237.5 billion USD
Bulgaria:
  • 1980: 18.7 billion USD
  • 2000: 14.5 billion USD
  • 2020: 67.1 billion USD
δ)Τα διοχετεύεις ακόμη καλύτερα αν μειώσεις φόρους, βοηθάς ακόμη περισσότερο την οικονομία αν μειώσεις δημόσιο χρέος και τους τόκους που μας επιβαρύνεουν. Ο τρόπος που διοχετεύει η κΝεΔ πίσω στην οικονομία είναι άκρως δημαγωγικός και ψηφοθηρικός και βασική αιτία της ακρίβειας του πληθωρισμού στα είδη πρώτης ανάγκης. Στο βιντεάκι που είχα βάλει , αυτός απ την ολλανδία που τον ξέρεις όπως λες, εκεί ο λεβέντης ο ΚΜ άλλα μας έλεγε περί επιδομάτων κάποτε, άλλα τώρα, διαλέξτε επιτέλους ή κάντε ένα αουτινγκ ότι είστε κανονικά κρυφοκουμούνια σοσιαλδημοκράτες.

ε)Εσύ μόνος σου παραδέχθηκες ότι είναι αναγκαίο κακό και δεν μας εξήγησες τον λόγο που οι χώρες που ήδη είναι σε κεφαλαιοποιητικό, για ποιο λόγο δεν το γυρίζουν στο ελληνικό κόλπο που δημιουργεί πλούτο και κεφάλαια και ευτυχισμένους πολίτες συνταξιούχος απ το πουθενά. Κορόιδα είναι?
α)Μια χαρά κρατικό χρήμα έχει φάει γι' άνθρωπος που δεν έχει περάσει ούτε έξω απ' τη Βουλή κι απλά λέει τις μπαρούφες του για να προκαλέσει (κρατική χρηματοδότηση του κόμματός του πριν από 10 χρόνια που πήρε πάνω από 1,5%, δουλειές από το Δημόσιο στην ανύπαρκτη εταιρία του κ.α.)...

β)Άλλο σου λέω, άλλο μου απαντάς!:whatever:
Γενικά απαντάς μόνο σ' ότι σε βολεύει...

γ)Ε πηγαίντε τότε στη Ρουμανία να ζήσετε ζωή και κότα, τι κάθεστε;:rolleyes:

δ)Οι φόροι μειώθηκαν δραστικά από το 2018 μέχρι σήμερα, σε σημείο που η Ελλάδα πλέον είναι ανταγωνιστική ως προς αυτό το σκέλος έναντι των περισσότερων κρατών της Ε.Ε., πλην μπανανιών τύπου Βουλγαρίας και Ρουμανίας (που δε μπορούν να κάνουν κι αλλιώς γιατί χωρίς minimum φορολόγηση δε θα πάει κανείς να επενδύσει εκεί)...

ε)Γιατί το αναδιανεμητικό σύστημα λειτουργεί ως «πυραμίδα» κι υπάρχει ο κίνδυνος αν η επόμενη γενιά δεν έχει να εισφέρει αρκετά χρήμα για τις συντάξεις της προηγούμενης να καταλήξει σε περικοπές συντάξεων, κάλυψη μέρους της ζημιάς των ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό κ.λπ. (ότι γίνεται δηλαδή στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια)...κράτη στα οποία οι πολίτες επενδύουν από παιδιά στον «κουμπαρά» τους και δεν περιμένουν από μια κρατική σύνταξη για να ζήσουν στα γεράματα, δεν έχουν κανένα λόγο να το ρισκάρουν με τέτοια συστήματα!
Για τη μεταπολιτευτική Ελλάδα το αναδιανεμητικό ήταν μονόδρομος για να ζήσουν οι συνταξιούχοι σαν άνθρωποι κι η άμεση μετατροπή του σε κεφαλαιοποιητικό είναι πρακτικά αδύνατη κι εξήγησα ήδη το γιατί (ευχαριστημένος θα έπρεπε να είσαι που γίνεται μια προσπάθεια σταδιακής μετάβασης με τους νέους ασφαλισμένους, όπως σωστά τόνισε κάποιος πιο πριν)...

Υ.Γ. Για το γελοίο βίντεο που ανέβασες δε θα κάνω κάποιο σχόλιο, τα είπε όλα ο προηγούμενος!
 
Τελευταία επεξεργασία:

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,228 μηνύματα.
Αρχικά , το διαφορετικό είναι ότι μιλάει για εργάτη, εργαζόμενο, ένας εργαζόμενος
σε γερμανία καναδά ηπα, λέει, έστω και με ένα χρόνο ένσημα, θα λάβει μια σύνταξη.
Δεν λέει για ένα μαγαζάτορα στο γερμανικό τεβε τι γίνεται.
Για αυτό είναι αλλού για αλλού.
Συγκρίνει τον εργαζόμενο στην Γερμανία με τον ελεύθερο επαγγελματία/επιχειρηματία στην Ελλάδα.
Ένας μισθωτός και να θέλει δεν γίνεται να χρωστάει εισφορές...

Άκόμα και αυτό με την Γερμανία ανακρίβεια είναι, 5 χρόνια ένσημα θέλει στη Γερμανία για να πάρεις σύνταξη.

Και το point του τελικά ποιο ήταν; Ότι αν χρωστάς πάνω από 20 χιλιάδες στον ΕΦΚΑ δεν σου δίνουν σύνταξη;
Φοβερό. Αλλού(και εδώ δηλαδή...), αν χρωστάς πάνω από 20 χιλιάδες σου παίρνουν και το σπίτι...

 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,385 μηνύματα.
Τα πράγματα είναι απλά και τσάμπα χαλάμε τόσο ενέργεια για να γράφουμε κατεβατά.

•Είναι η Ελλάδα καλύτερα από το 2011-2018;; Ναι είναι σε όλους τους τομείς και το φανερώνουν τα επίσημα στοιχεία αυτό.

•Είναι η Ελλάδα σε καλύτερη θέση από Βουλγαρία , Ρουμανία και γενικά ανατολικό block?? Είναι χαλαρά καθώς εκείνες οι χώρες ζουν με 500€ στην καλύτερη ενώ η λέξη Δημοκρατία είναι άγνωστη.

•Είναι η Ελλάδα καλή χώρα για να ζεις;; Εξαρτάται το επάγγελμα που έχεις καθώς και το αν έχεις δικό σου έτοιμο σπίτι η όχι.

•Είναι χώρες όπως οι ΗΠΑ , Ιρλανδία , Ελβετία ,Γερμανία , Σκανδιναβια καλύτερες από την Ελλάδα;; Ναι είναι σε όλους τους τομείς και αν κάποιος έχει πρόταση για εκεί να φύγει χωρίς 2η σκέψη καθώς εδώ τους μισθούς που έχουν εκεί δεν θα τους δει ποτέ δυστυχώς.

Απλά είναι τα πράγματα.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,903 μηνύματα.
Συμπληρωματική τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας για το Εθνικό Κόμμα ΈΛΛΗΝΕΣ.

Πόσο πολύ θες την αυτοδυναμία;
Νέα Δημοκρατία: YES

Οι άλλοι έχουν βάλει όλο το σύστημα στην κομματική ηγεσία για να τα καταφέρουν να περάσουν και η ΝΔ ακόμα τους κυνηγάει. Τι ζούμε σε αυτή τη χώρα...
 

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,076 μηνύματα.

chrisjhon02

Διάσημο μέλος

Ο chrisjhon02 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,752 μηνύματα.
Τα πράγματα είναι απλά και τσάμπα χαλάμε τόσο ενέργεια για να γράφουμε κατεβατά.

•Είναι η Ελλάδα καλύτερα από το 2011-2018;; Ναι είναι σε όλους τους τομείς και το φανερώνουν τα επίσημα στοιχεία αυτό.
Χαίρω πολύ, από το 2010 μέχρι και το 18-19, ήταν η απόλυτη καταστροφή. Λογικό από εκεί και πέρα να υπάρχει μια ανάκαμψη η οποία όμως είναι αστεία και χωρίς αντίκρισμα για τους ανθρώπους, η χώρα ουσιαστικά είναι σαν ένα ζομπι.
Τα πράγματα είναι απλά και τσάμπα χαλάμε τόσο ενέργεια για να γράφουμε κατεβατά.

•Είναι η Ελλάδα καλύτερα από το 2011-2018;; Ναι είναι σε όλους τους τομείς και το φανερώνουν τα επίσημα στοιχεία αυτό.

•Είναι η Ελλάδα σε καλύτερη θέση από Βουλγαρία , Ρουμανία και γενικά ανατολικό block?? Είναι χαλαρά καθώς εκείνες οι χώρες ζουν με 500€ στην καλύτερη ενώ η λέξη Δημοκρατία είναι άγνωστη.
Πολύ χαμηλός πήχης. Αντί να βλέπουμε τα χειρότερα, καλό θα ήταν να βλέπουμε τα καλύτερα όπως πχ οι Σκανδιναβικές χώρες. Καλό ανέκδοτο ότι στην Ελλάδα υπάρχει δημοκρατία. Υποκλοπές, αστυνομική βία, νο 108 στη δημοσιογραφία.

•Είναι η Ελλάδα καλή χώρα για να ζεις;; Εξαρτάται το επάγγελμα που έχεις καθώς και το αν έχεις δικό σου έτοιμο σπίτι η όχι.
Άλλη άποψη έχουν οι σχεδόν μισό εκατομμύριο Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό. Οι πλειοψηφία του κόσμου με το ζόρι βγαίνει. Όποιος έχει επαφή με τον λαϊκό κόσμο ( όχι με κομματόσκυλα) το καταλαβαίνει.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,385 μηνύματα.
Χαίρω πολύ, από το 2010 μέχρι και το 18-19, ήταν η απόλυτη καταστροφή. Λογικό από εκεί και πέρα να υπάρχει μια ανάκαμψη η οποία όμως είναι αστεία και χωρίς αντίκρισμα για τους ανθρώπους, η χώρα ουσιαστικά είναι σαν ένα ζομπι.

Πολύ χαμηλός πήχης. Αντί να βλέπουμε τα χειρότερα, καλό θα ήταν να βλέπουμε τα καλύτερα όπως πχ οι Σκανδιναβικές χώρες. Καλό ανέκδοτο ότι στην Ελλάδα υπάρχει δημοκρατία. Υποκλοπές, αστυνομική βία, νο 108 στη δημοσιογραφία.


Άλλη άποψη έχουν οι σχεδόν μισό εκατομμύριο Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό. Οι πλειοψηφία του κόσμου με το ζόρι βγαίνει. Όποιος έχει επαφή με τον λαϊκό κόσμο ( όχι με κομματόσκυλα) το καταλαβαίνει.

Τώρα υποτίθεται ότι κάτι έγραψες;;
 

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Άλλη άποψη έχουν οι σχεδόν μισό εκατομμύριο Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό. Οι πλειοψηφία του κόσμου με το ζόρι βγαίνει. Όποιος έχει επαφή με τον λαϊκό κόσμο ( όχι με κομματόσκυλα) το καταλαβαίνει.
Καλωσήρθες στη ζωή!:rolleyes:
 
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top