α)Το διαβάζω αυτό και αντιλαμβάνομαι πως στην σοσιαλδημοκρατική θολοκουλτούρα του μέσου νεοδημοκράτη ψηφοφόρου, είναι σαν να λέει, <<δεν φταίμε εμείς που είμαστε αναξιόπιστοι και καραγκιόζηδες, φταίνε οι άλλοι που σοβαρεύονται, βελτιώνονται και μας προσπερνάνε" . >>
Εγώ αυτό που έχω να καταλογίσω ως εγκληματικό στους πουστάρες των θεσμών όπως λες, δεν τήρησαν τα μνημόνια όπως θα έπρεπε, επέτρεψαν στον κάθε αναξιόπιστο καραγκιόζι πολιτικό τύπου σαμαρά βενιζέλο, να εφεύρουν τα "ισοδύναμα" μέτρα, αντί να μειώσουν φόρους και να εξορθολογήσουν τις κρατικές δαπάνες, άφησαν τις δαπάνες ώς έχουν και μας έφεραν τον ενφια ας πούμε. Οι τροικάδες τους άφηναν, σου λέει αν ο λαός τα υπομένει και τους ξαναψηφίζει, εμάς δεν μας πέφτει λόγος.
β)Δεν ξέρω αν βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, σε ένα παλαιότερο μήνυμα, κάνω κάποιες συγκρίσεις για το πως εκτοξεύονται ΑΕΠ άλλων χωρών, συγκρίσιμες με Ελλάδα.
https://www.e-steki.gr/threads/Γενικές-σκέψεις-για-την-πολιτική-και-την-επικαιρότητα.204907/post-4886565
γ)Έχουν ιδρυματοποιήσει μεγάλο μέρς ψηφοφόρων με τα οριζόνται επιδόματα.
δ)Ερώτημα για να κλείσω το θέμα. Αν το "ανακεφαλαιοποιητικό" είναι τόσο έξυπνο σύστημα που δίνει τόσα πολλά με τόσα λίγα, περίπου γεννάει χρήμα, γεννάει πλούτο, εξασφαλίζει τα γηρατειά χωρίς αιματοχυσίες, τότε γιατί
δεν το υιοθετούν όλες οι χώρες; Κορόιδα είναι εκεί στη Δανία και τόσες άλλες χώρες που κοπανιούνται με το μονόδρομο το κεφαλαιοποιητικό;
Στην Γαλλία ας πούμε, αν είχαν κεφαλαιοποιητικό, δεν θα γινόταν καμιά αναταραχή και καμιά φασαρία, θα άνοιγε ο πάσα ένας Γάλλος την εφαρμογή του και θα έβλεπε πόσα έχει και πόσα μπορεί να λάβει στο 50 του στα 60 του και στα 64 του.
ε)Επίσης, για όσους δηλώνουν "εθνικιστές", με κεφαλαιοποιητικό σύστημα, οι χώρες της Δύσης, δεν θα χρειάζονταν να εισάγουν μετανάστες με στόχο να συντηρηθεί το αναδιανεμητικό ασφαλιστικό σύστημα με πολλαπλάσιο νέο αίμα. Αυτός ήταν ο αρχικός λόγος που πριν 40 και 50 χρόνια άρχισαν να κάνουν τα "στραβά μάτια" σε ημιπαράνομους μετανάστες, ήλπιζαν πως θα ενσωματώνονταν και θα εργάζονταν και με τις εισφορές τους θα κονόμαγαν υψηλότατες συνταξούλες οι παππούδες μας. Η ιστορία έδειξε πως λίγο εργάστηκαν, οι περισσότεροι έπεσαν με τα μούτρα στα επιδόματα.