Imadlak
Τιμώμενο Μέλος

Προσωπικα ειμαι κατα του γαμου προς το παρον...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
adele
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άλλο Φρούτο
Εκκολαπτόμενο μέλος

Τι λε ρε φίλε;;;;;Είμαι κατά του γάμου, καθώς για εμένα είναι ένας άχρηστος,χαζός κοινωνικός θεσμός..

O γάμος, ήταν είναι και θα είναι αποκατάσταση! Μπορεί (πολύ) παλιά να σήμαινε προίκα και καθαρό πουκάμισο αλλά σήμερα μεταφράζεται σε διπλό (παίζεται αυτό) εισόδημα, πάγια τέλη ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ-ΕΥΔΑΠ που πληρώνεις ΜΙΑ φορά, επιδόματα, μόρια, απαλλαγές από εφορία, δώρα γάμου και μηδενισμός αποστάσεων για να βρεθείς δίπλα στον...συνεταίρο σου!

Όσο γα την πιστότητα, ε...πλέον υπάρχει η λεγόμενη συλλογική πιστότητα, που αντικατέστησε την παραδοσιακή!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
merry poppins
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mindcircus
Περιβόητο μέλος

ο προορισμος του ανθρωπου ειναι κατι εντελως υποκειμενικο και διαφερει τον καθενα...για μενα ο προορισμος του ανθρωπου ειναι το να ειναι ευτυχισμενος οπως εκεινος επιλεξει...
Το να μοιραζεσαι την ζωη σου με εναν ανθρωπο δεν ειναι η ευτυχια; Ευτυχια δεν ειναι να φερεις στον κοσμο παιδια; Αλλιως ποιο το νοημα να αγωνιζεσαι συνεχως για κατι; Αν εισαι μονος, ζεις μποεμικη ζωη, λογαριασμους δε δινεις. Ειναι αποψη και πολλες φορες ποιοτική. Μπορει και καλυτερη καποιες φορες, εφοσον η οικογενεια απαιτει αγωνα και προσωπικες θυσιες. Ειναι αλλιως να ενδιαφερεσαι για την καλοπεραση σου κι αλλιως για την καλοπεραση αλλων.
Αλλα εξακολουθω να αναρωτιεμαι, το να μοιραζεσαι δεν ειναι η ευτυχια τελικα;
merry poppins
Δραστήριο μέλος

Το να μοιραζεσαι την ζωη σου με εναν ανθρωπο δεν ειναι η ευτυχια; Ευτυχια δεν ειναι να φερεις στον κοσμο παιδια; Αλλιως ποιο το νοημα να αγωνιζεσαι συνεχως για κατι; Αν εισαι μονος, ζεις μποεμικη ζωη, λογαριασμους δε δινεις. Ειναι αποψη και πολλες φορες ποιοτική. Μπορει και καλυτερη καποιες φορες, εφοσον η οικογενεια απαιτει αγωνα και προσωπικες θυσιες. Ειναι αλλιως να ενδιαφερεσαι για την καλοπεραση σου κι αλλιως για την καλοπεραση αλλων.
Δεν εννουσα οτι δεν ειναι ευτυχια το να μοιραζεσαι τη ζωη σου με εναν ανθρωπο κτλ κτλ. Για καποιους ναι για καποιους οχι! εντελως υποκειμενικο! Δεν το θεωρω ομως προορισμο για ολους τους ανθρωπους. Ειναι διαφορετικο για το καθενα. Δηλαδη δεν θα θεωρουσα εναν ανθρωπο δυστυχισμενο επειδη δεν εχει κανει οικογενεια.. και πιστεψε με δεν εχει να κανει με το να δινεις λογαριασμο η οχι αλλα κυριως και με το να εισαι ικανος να ανταποκριθεις στις υποχρεωσεις και στις ευθυνες οταν μιλαμε για γαμο και οικογενεια, πολλοι απλα δεν μπορουν, με το ζορι θα μπει καποιος σε αυτο το τρυπακι λεγοντας του οτι αυτος ειναι ο προορισμος σου;
Gate4
Επιφανές μέλος

Δηλαδή για κάποιους η συμβίωση με τον άνθρωπο τους και η δημιουργία οικογένειας είναι ένας σκοπός στη ζωή τους (τώρα o γάμος που είναι μόνο δέσμευση στα χαρτιά είναι άλλο θέμα) ,οπότε αυτοί το θεωρούν ότι τους ολοκληρώνει κάτι τέτοιο..
Όμως είναι και άλλοι άνθρωποι που δεν θέλουν παντρειές και άλλα τέτοια οπότε για αυτούς δεν είναι προορισμός o γάμος.
Το θέμα είναι τελείως υποκειμενικό και εξαρτάται από το τι θέλει o καθένας από τη ζωή του και τι προτεραιότητες έχει..

Προσωπικα θεωρω το γαμο ως μια τελειως τυπικη διαδικασια...Σημασια για εμενα εχει ο συντροφος που βρισκεται διπλα σου να ειναι ο ιδανικος για εσενα (οσο για το "ιδανικος" ειναι κατι τελειως υποκειμενικο)...Ειναι το ατομο που θα μπορουσες (αν και δεν ειναι απαραιτητο παντα) να δημιουργησεις μαζι του οικογενεια...Τωρα αν προκυψει και ο γαμος καλως αλλα τονιζω ξανα πως δεν ειναι το κυριο μελημα μου....Ελπιζω στο μελλον να μην αλλαξω γνωμη

mindcircus
Περιβόητο μέλος

Δεν εννουσα οτι δεν ειναι ευτυχια το να μοιραζεσαι τη ζωη σου με εναν ανθρωπο κτλ κτλ. Για καποιους ναι για καποιους οχι! εντελως υποκειμενικο! Δεν το θεωρω ομως προορισμο για ολους τους ανθρωπους. Ειναι διαφορετικο για το καθενα. Δηλαδη δεν θα θεωρουσα εναν ανθρωπο δυστυχισμενο επειδη δεν εχει κανει οικογενεια.. και πιστεψε με δεν εχει να κανει με το να δινεις λογαριασμο η οχι αλλα κυριως και με το να εισαι ικανος να ανταποκριθεις στις υποχρεωσεις και στις ευθυνες οταν μιλαμε για γαμο και οικογενεια, πολλοι απλα δεν μπορουν, με το ζορι θα μπει καποιος σε αυτο το τρυπακι λεγοντας του οτι αυτος ειναι ο προορισμος σου;
Ναι μα πως αλλιως θα βρουμε την ευτυχια χωρις ευθυνες; Πιστευω η οικογενεια ειναι ευλογια. Οσοι δεν εκαναν ποτε τους, πιστευω το εχουν καημο... χωρισ αυτο να σημαινει πως δεν ειναι ικανοποιημενοι απο την ζωη τους! Απο την αλλη υπαρχουν ορισμενοι που εκαναν οικογενεια και οντας πλεον αργα, το σκυλομετανιωσαν. Προφανως και δεν ειναι ολοι φτιαγμενοι για οικογενεια, ομως το μοιρασμα και την αγαπη την επιζητουν ολοι ανεξαιρετως.
EnnisDelMar!
Δραστήριο μέλος

1)Μπορείς να μοιράζεσαι την ζωή σου χωρίς γάμο και κυρίως
2)Μπορεί κάποιος να είναι επιστήμονας και να αγωνίζεται για το καλό της ανθρωπότητας, ξέρω γω να προσπαθεί να ανακαλύψει θεραπεία για τον καρκίνο, πράγμα που απομιζεί το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, οπότε αυτό που λες είναι μάλλον λάθος.
Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι όποιος δεν είναι παντρεμένος ζει μόνο για πάρτη του
Ναι μα πως αλλιως θα βρουμε την ευτυχια χωρις ευθυνες; Πιστευω η οικογενεια ειναι ευλογια. Οσοι δεν εκαναν ποτε τους, πιστευω το εχουν καημο... Χωρις αυτο να σημαινει πως δεν ειναι ικανοποιημενοι απο την ζωη τους!
Δεν νομίζω. Κάποια άτομα είναι πλασμένα να γίνουν γονείς, κάποια όχι. Η πλειοψηφία ανήκει στην πρώτη κατηγορία, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι τα άτομα που ανήκουν στην μειοψηφία "το χουν καημό" όπως λες. Σίγουρα απ'όλους τους ανθρώπους περνάει η σκέψη "τι θα γινόταν αν…", όμως όποιος είναι χαρούμενος απ'την ζωή του δεν νομίζω ότι αποζητά την άλλη κατάσταση
mindcircus
Περιβόητο μέλος

Μηπως η ευθυνοφοβια ειναι κατι αλλο και το εχουμε ερμηνευσει ως "δεν ειμαι για οικογενεια";
Δεν ξερω αν γινομαι καταννοητη.. Κι εγω με μπερδεψα λιγο τωρα

prinCess.
Επιφανές μέλος

Cody
Πολύ δραστήριο μέλος

Οι περισσότεροι γάμοι σε πιο μικρές ηλικίες, καταλήγουν σε διαζύγια "δεν ήταν αυτός/αυτή που έψαχνα"...
+ Το ζευγάρι σκοτώνει το γάμο, δεν μπορώ να καταλάβω το αντίστροφο...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
GiorgosAsi
Δραστήριο μέλος

Οι ευθυνες που εχει ενα παιδι ειναι αγαπη αγαπη αγαπη.Ολα τα αλλα εκπαιδευονται
Επισης το χρημα...εκει ειναι η ανεπαρκεια στην Ελλαδα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος

Αν και είμαι κατά του γάμου βέβαια, θαυμάζω τους ανθρώπους που είναι παντρεμένοι γνωρίζοντας ότι υπόκεινται σε προσωπικές θυσίες. Θα ήμουν άδικη αν δεν το παραδεχόμουν.
koukimanster
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο γάμος μου είναι αδιάφορος για το όποιο "μεταφυσικό" κομμάτι του (προορισμός, ανάγκη και δεν ξέρω τι) αλλά νομικά είναι πολύ οκ γιατί σου λύνει τα χέρια τρομερά σε πολλά πράγματα. Αν δεν ίσχυε αυτό, τότε δε θα έκανα καν τον κόπο. Στο εξωτερικό αν δηλώσεις ότι ο τάδε είναι partner σου είσαι οκ ούτως ή άλλως οπότε προς το παρόν έβαλα και την ιδέα του γάμου/συμφώνου στην άκρη.

GiorgosAsi
Δραστήριο μέλος

Ολα τα αλλα μου φαινονται μικρα και ποταπα στα 29 μου
Στα 18 μου ηθελα να γυρισω ολο το κοσμο με μια ducati
edweimaste
Πολύ δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 196 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Ilma
- Jack of Spades
- giorgos5002
- Advocatus diaboli
- AggelikiGr
- A350
- Memetchi
- Kate1914
- Paragontas7000
- taketrance
- Μήτσος10
- touvlo
- iew
- Scandal
- NeosUser2023
- charmander
- Ωρορα
- back2967
- ROM32
- rafaela11
- dreamer!!
- Αλκίμαχος
- teacher_40
- thequickbrownfox
- American Economist
- grtt
- giannhs2001
- Wonderkid
- Εριφύλη
- Joji
- Ariana2018
- Jim175
- ougkampougka
- okatapeltis
- Phantomas
- Luludaki
- Maraki_lar_1980
- lugar
- Janne 007
- DimitraA.
- Evelynne
- Κλημεντίνη
- Αναστασία197
- gmoutzour
- Alessandra Eliza
- Δροσουλίτης
- Shadowban
- edweimaste
- Stacypap
- User2350
- camil
- Μαυρίκιος
- J.Cameron
- Meow
- Εχέμυθη
- Libertus
- nicks1999
- fourkaki
- Mt73
- sofoula2430
- magdalicious
- Nickx
- e1995valk
- jj!
- korlef
- Γλυκα
- An_uknown_world
- Thundergirl
- Έμμα
- aggelosst9
- Athens2002
- T C
- Insertcoin
- Viedo
- Ryuzaki
- fmarulezkd
- Slytherin
- globglogabgalab
- physicscrazy
- AK-92
- Idontknoww
- nicole1982
- anathimatikos
- Thoba19
- orchidea
- Μάρκος Βασίλης
- GiorgosAsi
- lena_nn2
- Jocaste
- uni77
- itisjustme
- Unseen skygge
- fretoe
- Vold
- hirasawayui
- ΘανάσοςG4
- JohnGreek
- cortomaltese
- SweetGirl
- gwgw_5
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.