Guest 030894
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

10-03-24

01:15
Δε λεω για σας για κατι αλλες κοινωνικες ομαδες λεω που σπερνουν τα κουτσουβελα για να.μπουν στο κοινωνικο τιμολογιο της ΔΕΗ, αν πληρωνουν ρευμαΔεν ισχυουν όλα αυτά που λες
Φορολογική γινεται χωρια να ξέρεις
Και ποια επιδόματα ; 150/χρονο αν έχεις ένα παιδι; να σας βάλω κάτω τα έξοδα να μην παντρευτειτε ποτε σας!
Μην το χαλατε
Kate1914
Διακεκριμένο μέλος
Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.699 μηνύματα.

10-03-24

01:55
Ο βασικός προορισμός και στόχος της ζωής μας είναι να πετύχουμε τους στόχους και τα όνειρά μας, ώστε να νιώθουμε ολοκληρωμένοι σαν άνθρωποι. Και πάνω απ' όλα να είμαστε ευτυχισμένοι.
Αν ο γάμος κάποιους τους βοηθάει σε όλα αυτά, τότε σίγουρα είναι καλό. Αλλά δεν είναι για όλους, και ούτε πρέπει να θεωρείται ο υπέρτατος σκοπός στη ζωή μας.
Αν ο γάμος κάποιους τους βοηθάει σε όλα αυτά, τότε σίγουρα είναι καλό. Αλλά δεν είναι για όλους, και ούτε πρέπει να θεωρείται ο υπέρτατος σκοπός στη ζωή μας.
teacher_40
Νεοφερμένο μέλος
Η teacher_40 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών και επαγγέλλεται Ελεύθερος επαγγελματίας. Έχει γράψει 107 μηνύματα.

25-06-24

10:58
Πλέον στα 44 μου και αφού έχω φάει τα χαστούκια μου κι έχω κάνει τις μ******* μου, απαντώ πως όχι, ο προορισμός του ανθρωπου δεν είναι να κάνει οικογένεια. Είναι να είναι ευτυχισμένος και ισορροπημένος - όχι βέβαια εις βάρος άλλων.
parafernalia
Περιβόητο μέλος
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.822 μηνύματα.

25-06-24

23:41
Ο προορισμός του ανθρώπου είναι η επιστροφή στην πηγή. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά αποστολές.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.574 μηνύματα.

26-06-24

10:17

Ζαχάρω 1960: Την ανάγκασαν να παντρευτεί τον βιαστή της που τη φαρμάκωσε με λουκούμια
Η 18χρονη Πηνελόπη έζησε μαρτυρική ζωή στο σπίτι του κακοποιητή συζύγου της και βρήκε φρικτό θάνατο από δηλητηριασμένα λουκούμια με παραθείο - Το μοιραίο λάθος του
Τα ήθη του λαού μάς: εξαναγκαστικοί γάμοι ... αλλά ως συνήθως οι υπερβολές έχουν άσχημες καταλήξεις. Αυτά θα έπρεπε να τα διδασκόμαστε στην ιστορία και όχι τη μουστάκα του Κωλοκοτρώνη και άλλες φανταστικές ζωγραφιές πολιτικής προπαγάνδας και διπλωματίας. Να έχουμε εικόνα της πραγματικής κοινωνικής ιστορίας της Ελλάδας για να ξέρουμε ως νεότερες γενιές ακριβώς που πατάμε και που βρισκόμαστε.
amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.

26-06-24

10:37
Ο γάμος όπως και η οικογένεια γίνονται ο προορισμός του ανθρώπου αν δεν έχει άλλον προορισμό για τον εαυτό του και την ζωή του.
Paragontas7000
Περιβόητο μέλος
Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.426 μηνύματα.

26-06-24

10:40
Ο προορισμος του ανθρωπου ειναι να γινει η καλυτερη εκδοχη του εαυτου του και να ειναι οσο το δυνατον περισσοτερο ευτυχισμενος γινεται. Αμα περιλαμβανει αυτο τον γαμο ,τοτε η απαντηση στο θρεντ ειναι ναι.
dum dum boy
Διάσημο μέλος
Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.650 μηνύματα.

26-06-24

12:42
Προορισμός του ανθρώπου είναι να θέτει ερωτήματα που δεν μπορεί να απαντήσει, όπως για το ποιος είναι ο προορισμός του, ποιος έφτιαξε το σύμπαν, ποιο το νόημα της ζωης κλπ.

giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.019 μηνύματα.

26-06-24

18:27
Για εμένα ο προορισμός συνοψίζεται στις διδαχές του Ιάπωνα βουδιστή και φιλοσόφου του 13ου αιώνος Nichiren ο οποίος προειδοποίησε για την πνευματική παρακμή του λαού και τους κινδύνους ήδη από τότε. Η φράση του είναι η εξής «Αφήστε τους θεούς να με εγκαταλείψουν, αφήστε όλες τις διώξεις να με χτυπήσουν. Θα δώσω τη ζωή μου για τον Νόμο. Εδώ θα δώσω έναν μεγάλο όρκο: Θα είμαι ο στυλοβάτης της Ιαπωνίας, θα είμαι τα μάτια της Ιαπωνίας, θα είμαι ο καλλίτερος της Ιαπωνίας. Αυτός είναι ο όρκος μου και δεν θα τον εγκαταλείψω ποτέ». Φυσικά σε αυτόν κάθε έθνος αλλάζει στο παραπάνω όρκο την λέξη Ιαπωνία και προσθέτει την ονομασία την ιδική του. Διαρκή εκγύμνασις τόσο του σώματος όσο και του νου και προσφορά, με κάθε τρόπο, στη κοινωνία είναι ο ιδανικός προορισμός του ανθρώπου (αν και δεν θα το έλεγα προορισμό καθώς προορισμός είναι ένα τέλμα ενώ εγώ αναφέρομαι σε μία αιώνια διαδικασία).
Η σημασία της οικογενείας, ως το πρώτο ζωντανό κύτταρο του έθνους, την ίδια την φυσική ανάγκη του ανθρώπου για τη διαιώνιση της φυλής του αλλά και το πρώτο μέρος όπου (θα έπρεπε να) διδασκόμαστε τη σημασία του κοινοτικού δεσμού, της τήρησης των παραδόσεων είναι μεγίστη... Όμως όπως ήδη έχει ειπωθεί πολλάκις, δεν είναι για όλους και ο εξ αναγκασμός δεν οδηγεί πουθενά πέρα από δυστυχία.
Η σημασία της οικογενείας, ως το πρώτο ζωντανό κύτταρο του έθνους, την ίδια την φυσική ανάγκη του ανθρώπου για τη διαιώνιση της φυλής του αλλά και το πρώτο μέρος όπου (θα έπρεπε να) διδασκόμαστε τη σημασία του κοινοτικού δεσμού, της τήρησης των παραδόσεων είναι μεγίστη... Όμως όπως ήδη έχει ειπωθεί πολλάκις, δεν είναι για όλους και ο εξ αναγκασμός δεν οδηγεί πουθενά πέρα από δυστυχία.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.835 μηνύματα.

26-06-24

19:03
Αν ο γάμος σε κάνει καλύτερο άνθρωπο τότε ναι, αν όμως παντρευτείς για να παντρευτείς τότε όχι καθώς θα είσαι δυστυχισμένος για μια ζωή. Προσωπικά έχω γράψει και στο παρελθόν ότι θα ήθελα να κάνω την δικιά μου οικογένεια στο μέλλον καθώς δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να γίνεις πατέρας και να βλέπεις το παιδί σου να μεγαλώνει και να εξελίσσεται σαν άνθρωπος.

27-06-24

08:30
Αυτό το "προορισμός του ανθρώπου" ποτέ δε μ' άρεσε ως φράση. Οι άνθρωποι δεν είναι αντικείμενα να βγαίνουν από τις ίδιες μηχανές με τις ίδιες προδιαγραφές. Κάθε άνθρωπος πρέπει να μπορεί να ζει τη ζωή που του αρέσει, να κάνει αυτά που τον/ην εκφράζουν, χωρίς φυσικά να βλάπτει τους συνάνθρωπους τους.
Αν αυτό περιλαμβάνει οικογένεια, γάμο και παιδιά μπράβο του, να το κάνει χίλιες φορές και να ζήσει ευτυχισμένος. Αν περιλάμβάνει να γίνει μοναχός και να κλειστεί σε ένα μοναστήρι, αν αυτό είναι κάτι που τον αυτοπραγματώνει, με γεια του και χαρά του, αν σκοπός του είναι να γυρίζει τον κόσμο, να γνωρίζει νέους ανθρώπους, νέους πολιτισμούς και λοιπά, επίσης πρέπεί να το κάνει.
Με το ζόρι δε γίνεται τίποτα, ούτε πρέπει να κινούμαστε με σκοπό την ικανοποίηση των άλλων (γονέων, κοινωνία κλπ) σε βάρος της προσωπικής μας ζωής κι ευτυχίας
Αν αυτό περιλαμβάνει οικογένεια, γάμο και παιδιά μπράβο του, να το κάνει χίλιες φορές και να ζήσει ευτυχισμένος. Αν περιλάμβάνει να γίνει μοναχός και να κλειστεί σε ένα μοναστήρι, αν αυτό είναι κάτι που τον αυτοπραγματώνει, με γεια του και χαρά του, αν σκοπός του είναι να γυρίζει τον κόσμο, να γνωρίζει νέους ανθρώπους, νέους πολιτισμούς και λοιπά, επίσης πρέπεί να το κάνει.
Με το ζόρι δε γίνεται τίποτα, ούτε πρέπει να κινούμαστε με σκοπό την ικανοποίηση των άλλων (γονέων, κοινωνία κλπ) σε βάρος της προσωπικής μας ζωής κι ευτυχίας
glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.443 μηνύματα.

27-06-24

10:01
Δεδομένου πως όλο και περισσότεροι άνθρωποι διάγουν ατομικό βίο εντός πλαισίου γάμου ,με πρώτιστο μέλημα τη συντήρηση της συνύπαρξης ,που για πολλούς είναι (για διάφορους λόγους) επώδυνα αφόρητη ή αδιάφορα συμβατική, καθαρά και μόνο για οικονομικούς λόγους... Οχι δε μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι ο γάμος προορισμός του ανθρώπου.
Ο προορισμός δε μπορεί να εξαντλείται στα πλαίσια μιας αγαπητικης σχέσης ( στην ιδανική περίπτωση) με ένα σύντροφο και στην απόκτηση τέκνων εντός αυτής.
Σαφέστατα είναι μια επιδίωξη που κινείται σε πνευματικό επίπεδο , που εμπεριέχει υπέρβαση εγωισμού και προσπάθεια υπηρέτησης του συλλογικού καλού σε μια απόπειρα να αφήσουμε θετικό αποτύπωμα στο γήινο πέρασμα μας.
Ο προορισμός δε μπορεί να εξαντλείται στα πλαίσια μιας αγαπητικης σχέσης ( στην ιδανική περίπτωση) με ένα σύντροφο και στην απόκτηση τέκνων εντός αυτής.
Σαφέστατα είναι μια επιδίωξη που κινείται σε πνευματικό επίπεδο , που εμπεριέχει υπέρβαση εγωισμού και προσπάθεια υπηρέτησης του συλλογικού καλού σε μια απόπειρα να αφήσουμε θετικό αποτύπωμα στο γήινο πέρασμα μας.
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

27-06-24

10:13
Πόσο συμφωνώ. Ναι, σκοπός της ύπαρξής μας είναι ν' αφήσουμε το στίγμα μας στο μάταιο τούτο κόσμο...Σαφέστατα είναι μια επιδίωξη που κινείται σε πνευματικό επίπεδο , που εμπεριέχει υπέρβαση εγωισμού και προσπάθεια υπηρέτησης του συλλογικού καλού σε μια απόπειρα να αφήσουμε θετικό αποτύπωμα στο γήινο πέρασμα μας.
Τελικός προορισμός ; Η σωτηρία τής ψυχής (που 'ναι πολύ μεγάλο πράγμα...).
Και για ν' απαντήσω και στην ερώτηση τού θέματος : Όχι. Δεν είναι ο γάμος ο προορισμός τού ανθρώπου. Δεν είμαστε πλασμένοι για "τα μικρά"...
juste un instant
Επιφανές μέλος
Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.

22-11-24

09:31
Είστε υπέρ ή κατά του γάμου;
Απόστολος Παύλος προς Κορινθίους
Είσαι ελεύθερος από γυναίκα; Μην αναζητάς σύζυγο. Αλλά κι αν παντρευτείς, δεν αμάρτησες.
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.532 μηνύματα.

22-11-24

09:59
Ω ρε τρολιές... πόσο πονάει κάποιους ο Χριστιανισμός. Πάμε λίγο όμως να δούμε τι λέει η προς Κορινθίους, της οποίας παρέθεσες ένα απειροελάχιστο απόσπασμα για να κάνεις το κομμάτι σου:Είστε υπέρ ή κατά του γάμου;
ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α΄ 7 | Αγία Γραφή TGV | YouVersion
Γάμος και αποχή από το γάμο Έρχομαι τώρ
www.bible.com
1Έρχομαι τώρα σ’ αυτά που μου γράψατε. Καλό είναι για τον άντρα να μη συνάπτει σχέσεις με γυναίκα. 2Αλλά για ν’ αποφεύγεται η πορνεία, κάθε άντρας πρέπει να έχει τη δική του γυναίκα, και κάθε γυναίκα πρέπει να έχει το δικό της άντρα. 3Στη γυναίκα του πρέπει ν’ αποδίδει ο άντρας το συζυγικό του χρέος· το ίδιο και η γυναίκα στον άντρα της. 4Η γυναίκα δεν εξουσιάζει το σώμα της η ίδια, αλλά ο άντρας της· παρόμοια και ο άντρας δεν εξουσιάζει το σώμα του ο ίδιος, αλλά η γυναίκα του. 5Μη στερείτε ο ένας τον άλλο, παρά μόνο πρόσκαιρα και έπειτα από κοινή συμφωνία για να αφοσιωθείτε στη νηστεία και στην προσευχή. Μετά όμως πρέπει πάλι να σμίγετε για να μην πέφτετε στους πειρασμούς του σατανά εξαιτίας της αδυναμίας σας. 6Αυτά που λέω δεν είναι δεσμευτικά, γιατί δε θέλω να σας επιβάλω κάτι. 7Φυσικά, θα προτιμούσα όλοι οι άνθρωποι να είναι όπως εγώ. Ο καθένας όμως έχει το δικό του χάρισμα από το Θεό, ο ένας έτσι, ο άλλος αλλιώς.
8Στους ανύπαντρους και στις χήρες, συνιστώ: Καλό γι’ αυτούς είναι να μείνουν όπως εγώ. 9Αν όμως δεν μπορούν να μείνουν εγκρατείς, ας παντρευτούν. Είναι καλύτερα να παντρεύεται κανείς παρά να φλέγεται από την επιθυμία. 10Στους εγγάμους όμως δίνω εντολή, όχι εγώ αλλά ο Κύριος: Η γυναίκα να μη χωρίζει από τον άντρα της. 11Κι αν χωρίσει, να μην ξαναπαντρευτεί, ή να συμφιλιωθεί με τον άντρα της. Και ο άντρας να μη διώχνει τη γυναίκα του.
8Στους ανύπαντρους και στις χήρες, συνιστώ: Καλό γι’ αυτούς είναι να μείνουν όπως εγώ. 9Αν όμως δεν μπορούν να μείνουν εγκρατείς, ας παντρευτούν. Είναι καλύτερα να παντρεύεται κανείς παρά να φλέγεται από την επιθυμία. 10Στους εγγάμους όμως δίνω εντολή, όχι εγώ αλλά ο Κύριος: Η γυναίκα να μη χωρίζει από τον άντρα της. 11Κι αν χωρίσει, να μην ξαναπαντρευτεί, ή να συμφιλιωθεί με τον άντρα της. Και ο άντρας να μη διώχνει τη γυναίκα του.
Και τι είπε ο Χριστός για το ίδιο ζήτημα:
ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 19:12 Υπάρχουν ευνούχοι που γεννήθηκαν έτσι από τη μάνα τους, υπάρχουν ευνούχοι που τους ευνούχισαν οι άνθρωποι, και υπάρχουν ευνούχοι που μόνοι τους ευνουχίστηκαν, για χάρη της βασιλείας των ουρανών. Όποιο | Η Αγία Γραφή (Παλαιά και Κα
Υπάρχουν ευνούχοι που γεννήθηκαν έτσι από τη μάνα τους, υπάρχουν ευνούχοι που τους ευνούχισαν οι άνθρωποι, και υπάρχουν ευνούχοι που μόνοι τους ευνουχίστηκαν, για χάρη της βασιλείας των ουρανών. Όποιο
www.bible.com
Άρα, αυτό που βλέπουμε είναι ότι ο Χριστιανισμός προτείνει την αποχή από το σεξ, για όσους μπορούν και την ολική αφιέρωσή τους στον Θεό. Όσοι δεν μπορούν, ας παντρεύονται ώστε να μην έχουν έκφυλες ορέξεις και πηγαίνουν με τον έναν και με την άλλην. Φυσικά στη σημερινή σάπια και βρόμικη εποχή όλα αυτά φαίνονται αναχρονιστικά.
Υ.Γ.: Ο Θεός θα υπάρχει για πάντα, όσο και να τον πολεμάτε

juste un instant
Επιφανές μέλος
Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.

22-11-24

10:01
Απαπα!!!Άρα, αυτό που βλέπουμε είναι ότι ο Χριστιανισμός προτείνει την αποχή από το σεξ, για όσους μπορούν
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.896 μηνύματα.

22-11-24

10:05
Ψήφισα υπέρ. Έτσι κι αλλοιώς έχω έναν γάμο σε ισχύ, για τον οποίο παλεύω κάθε μέρα, να τον κρατήσω ζωντανό. Ίσως να είμαι απ τους ....τελευταίους.
Υπερ γιατί είναι μια νομική βάση για να φτιάξεις οικογένεια. Θα μου πεις, δε γίνεται και αλλοιώς; Γίνεται βέβαια. Γενικά είναι πιο απλά, να είναι όλα θεσμοθετημένα, παρά στα ζόρια να ψάχνεις νόμους που σε εξασφαλίζουν (πχ ιδιοκτησία, κληρονομιά, αποφάσεις σε ασθένειες).
Είναι και μια ρομαντική διαδικασία.
Βέβαια οι μισοί γάμοι διαλύονται. Ε, τι να κάνουμε; Το ότι απέτυχε ο γάμος του γείτονα, δε σημαίνει πως θα αποτύχει και ο δικός μας... λέμε τώρα....

Βέβαια, είναι θέμα ζευγαριού Δε συστήνω σε κανέναν να παντρευτεί, όπως έκαναν οι μανάδες μας. Ό,τι αποφασίσετε!
Υπερ γιατί είναι μια νομική βάση για να φτιάξεις οικογένεια. Θα μου πεις, δε γίνεται και αλλοιώς; Γίνεται βέβαια. Γενικά είναι πιο απλά, να είναι όλα θεσμοθετημένα, παρά στα ζόρια να ψάχνεις νόμους που σε εξασφαλίζουν (πχ ιδιοκτησία, κληρονομιά, αποφάσεις σε ασθένειες).
Είναι και μια ρομαντική διαδικασία.
Βέβαια οι μισοί γάμοι διαλύονται. Ε, τι να κάνουμε; Το ότι απέτυχε ο γάμος του γείτονα, δε σημαίνει πως θα αποτύχει και ο δικός μας... λέμε τώρα....

Βέβαια, είναι θέμα ζευγαριού Δε συστήνω σε κανέναν να παντρευτεί, όπως έκαναν οι μανάδες μας. Ό,τι αποφασίσετε!

23-11-24

00:09
Εμενα μου αρεσει η ιδέα του γάμου. Είναι κάτι επίσημο, παραδοσιακό, έχει χαρακτήρα, έχει στυλ, είναι κάτι ρομαντικό. Αναφέρομαι όμως στον θρησκευτικό γάμο. Ο πολιτικός μου φαίνεται πολυ… ψυχρός!
Jack of Spades
Περιβόητο μέλος
Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.482 μηνύματα.

23-11-24

02:54
Ως άντρας που έχει περάσει απ' αυτό το στάδιο (ευτυχώς «αναίμακτα») ψηφίζω «κατά» καθώς στην πράξη για έναν άντρα (και για κάποιες γυναίκες) ο γάμος ισοδυναμεί ΜΟΝΟ με (ενδεχόμενους) μπελάδες και ρίσκα χωρίς ανταπόδοση...
rafaela11
Περιβόητο μέλος
Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.116 μηνύματα.

23-11-24

09:26
Αν και είμαι από μια οικογένεια που δεν πέτυχε ο γάμος στους γονείς μου, είμαι υπέρ.
είμαι υπέρ όμως εφόσον θέλετε να δημιουργήσετε μια οικογένεια, αλλιώς δεν τον θεωρώ και τόσο απαραίτητο, όχι ότι είναι κακό βέβαια κάποιος να παντρευτεί χωρίς να θέλει να κάνει παιδιά, ο θρησκευτικός γάμος είναι πολύ συγκινητικός και με ουσία.
αν είσαι με έναν άνθρωπο και συζείτε, και βλέπετε σοβαρά και καθαρά στα μάτια τον άλλον, επι της ουσίας είναι σα να είστε ήδη παντρεμένοι
γενικά τον φόβο και την απέχθεια του γάμου πιστεύω τον έχουν οι άνθρωποι που είναι πολύ ανασφαλείς.
άλλο αν απλά δεν θέλεις να κάνεις γάμο και άλλο αν επιδιώκεις να τον αποφεύγεις !
είμαι υπέρ όμως εφόσον θέλετε να δημιουργήσετε μια οικογένεια, αλλιώς δεν τον θεωρώ και τόσο απαραίτητο, όχι ότι είναι κακό βέβαια κάποιος να παντρευτεί χωρίς να θέλει να κάνει παιδιά, ο θρησκευτικός γάμος είναι πολύ συγκινητικός και με ουσία.
αν είσαι με έναν άνθρωπο και συζείτε, και βλέπετε σοβαρά και καθαρά στα μάτια τον άλλον, επι της ουσίας είναι σα να είστε ήδη παντρεμένοι
γενικά τον φόβο και την απέχθεια του γάμου πιστεύω τον έχουν οι άνθρωποι που είναι πολύ ανασφαλείς.
άλλο αν απλά δεν θέλεις να κάνεις γάμο και άλλο αν επιδιώκεις να τον αποφεύγεις !
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 196 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Ilma
- Jack of Spades
- giorgos5002
- Advocatus diaboli
- AggelikiGr
- A350
- Memetchi
- Kate1914
- Paragontas7000
- taketrance
- Μήτσος10
- touvlo
- iew
- Scandal
- NeosUser2023
- charmander
- Ωρορα
- back2967
- ROM32
- rafaela11
- dreamer!!
- Αλκίμαχος
- teacher_40
- thequickbrownfox
- American Economist
- grtt
- giannhs2001
- Wonderkid
- Εριφύλη
- Joji
- Ariana2018
- Jim175
- ougkampougka
- okatapeltis
- Phantomas
- Luludaki
- Maraki_lar_1980
- lugar
- Janne 007
- DimitraA.
- Evelynne
- Κλημεντίνη
- Αναστασία197
- gmoutzour
- Alessandra Eliza
- Δροσουλίτης
- Shadowban
- edweimaste
- Stacypap
- User2350
- camil
- Μαυρίκιος
- J.Cameron
- Meow
- Εχέμυθη
- Libertus
- nicks1999
- fourkaki
- Mt73
- sofoula2430
- magdalicious
- Nickx
- e1995valk
- jj!
- korlef
- Γλυκα
- An_uknown_world
- Thundergirl
- Έμμα
- aggelosst9
- Athens2002
- T C
- Insertcoin
- Viedo
- Ryuzaki
- fmarulezkd
- Slytherin
- globglogabgalab
- physicscrazy
- AK-92
- Idontknoww
- nicole1982
- anathimatikos
- Thoba19
- orchidea
- Μάρκος Βασίλης
- GiorgosAsi
- lena_nn2
- Jocaste
- uni77
- itisjustme
- Unseen skygge
- fretoe
- Vold
- hirasawayui
- ΘανάσοςG4
- JohnGreek
- cortomaltese
- SweetGirl
- gwgw_5
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.