Γενικές σκέψεις για την πολιτική και την επικαιρότητα ΙΙ

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 26.790 μηνύματα.

ΕΔΩ ειναι να είσαι ένας καλός χάκερ.... να παρεισφρύσεις στο λογαριασμό του βαψομαλιά και να γράψεις ενα

"ΕΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ.... ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΗ ΝΜΙΖΕΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΡΙΟΛΑΚΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕ ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΑΝ ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ Κ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΓΡΑΦΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΟΥ"

χαχαχα κ να τους κανεις όλους κουβάρι. Να κλάνουνε κάτω απο τα κοστούμια. :laugh::laugh:

Τελευταία επεξεργασία:

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 6.170 μηνύματα.

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 3.508 μηνύματα.

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 6.170 μηνύματα.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 34.890 μηνύματα.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.915 μηνύματα.

nearos

Επιφανές μέλος

Ο nearos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 10.870 μηνύματα.
36% συγκεντρωτικά το ποσοστό των Γερμανών που θέλουν ριζική αλλαγή του συστήματος στις δημοσκοπήσεις.
11% die Linke, 25% AfD. Δεν ξέρω αν υπάρχει μεγαλύτερο wake up call για την προχωρημένη σήψη του συστήματος αυτού

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 23.399 μηνύματα.
36% συγκεντρωτικά το ποσοστό των Γερμανών που θέλουν ριζική αλλαγή του συστήματος στις δημοσκοπήσεις.
11% die Linke, 25% AfD. Δεν ξέρω αν υπάρχει μεγαλύτερο wake up call για την προχωρημένη σήψη του συστήματος αυτού
Ναι, σωθήκαν και οι αριστεροί που περιμένουν αλλαγές από το Die Linke και οι ακροδεξιοί από το AfD. Δύο τέρμα συστημικά κόμματα.

Η Γερμανική νεολαία είναι αυτή που έβγαλε πρώτο στις κοπέλες (17-25) το Die Linke και στους νεαρούς άνδρες ίδιας ηλικίας το AfD. Απορρίπτεται το παραδοσιακό δίπολο CDU-SPD και οι καταστροφικοί Grune από τους νέους. Αλλά ως συνήθως δεν μπορούν να απελευθερωθούν από την κομματοκρατία. Τα ίδια λάθη ξανά και ξανά. Εκεί που υπάρχει αναβρασμός -είτε από αριστερά είτε από ακροδεξιά- εμφανίζεται κάποιο και καλά αντισυστημικό κόμμα που υιοθετεί υποκριτικά την ρητορική των αγανακτισμένων για να τους υφαρπάξει και να τους αδρανοποιήσει/απογοητεύσει τόσο που μετά θα γίνουν παθητικοί απολιτίκ «όλοι ίδιοι είναι». Έτσι αποσοβείται ο κίνδυνος του συστήματος.

Αυτό το λέω με αφορμή και την Αγγλία που οι εθνικιστές αγανακτισμένοι φαίνεται να κατευθύνονται προς το Reform Party του Farange (είναι πρώτο στις δημοσκοπήσεις κάτι που για πρώτη φορά συμβαίνει σπάζοντας το δίπολο Conservatives-Labour) το οποίο Reform όποιος διαβάσει την άνοστη και ανούσια ατζέντα του θα καταλάβει πως λέει πολλά χωρίς να λέει τίποτα...

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 33.006 μηνύματα.
1757001964788.png

amarelia

Διακεκριμένο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7.600 μηνύματα.

nearos

Επιφανές μέλος

Ο nearos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 10.870 μηνύματα.
Ναι, σωθήκαν και οι αριστεροί που περιμένουν αλλαγές από το Die Linke και οι ακροδεξιοί από το AfD. Δύο τέρμα συστημικά κόμματα.
Προφανώς και δε θα έρθει η αλλαγή από τα συστημικά κόμματα, όμως είναι ένα βήμα μπροστα. Είναι η ψευδαίσθηση της επιλογής, sure, αλλά είναι πολύ καλύτερο απο το τίποτα το γεγονός οτι οι τεως παθητικοί ξεκινούν να σηκώνονται. Η ψήφος σε αυτά τα δυο κόμματα μπορεί να μη λέει πολλά αλλά λέει "έχουμε κουραστεί"

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 34.890 μηνύματα.
Μέσα σε 1 χρόνο από τις εκλογές στην Βρετανία, οι Labor έχουν χάσει 14 μονάδες (από το 34% έπεσαν στο 20%), ενώ ο πρωθυπουργός σημειώνει ρεκόρ αρνητικών απόψεων με το ποσοστό δημοφιλίας του να ανέρχεται σε μόλις 18%.

IMG_4296.png

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 23.399 μηνύματα.
Προφανώς και δε θα έρθει η αλλαγή από τα συστημικά κόμματα, όμως είναι ένα βήμα μπροστα. Είναι η ψευδαίσθηση της επιλογής, sure, αλλά είναι πολύ καλύτερο απο το τίποτα το γεγονός οτι οι τεως παθητικοί ξεκινούν να σηκώνονται. Η ψήφος σε αυτά τα δυο κόμματα μπορεί να μη λέει πολλά αλλά λέει "έχουμε κουραστεί"
Είναι όντως καθαρά συμβολική ενέργεια που δείχνει τον κόσμο να απορρίπτει το κεντρώο συστημικό αφήγημα όμως αποκρύπτει έναν μεγάλο κίνδυνο από πίσω. Αυτό που συνέβη με το πείραμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Ο ενθουσιασμένος κόσμος όταν μάθει πως εξαπατήθηκε απογοητεύεται, αδρανοποιείται και τελικά επιστρέφει στο συστημικό μαντρί. Φάε τώρα μία δεκαετία νουδούλα μετά την «πρώτη φορά αριστερά».

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.915 μηνύματα.
Tι γνώμη έχετε για τον Πάνο Καμμένο;

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Entropy24

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Entropy24 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 259 μηνύματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια