Γενικές σκέψεις για την πολιτική και την επικαιρότητα ΙΙ

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,710 μηνύματα.
Εξωφρενικα ακριβές. Όπως και η ανώτατη εκπαίδευση. Γι'αυτό πολλοί μετακομίζουν στον Καναδά από τις ΗΠΑ. Ασφαλέστερη χώρα, φυσιολογικές τιμές στην υγεία και στην παιδεία, εξίσου καλοί μισθοί κτλ

Βασικά πλέον γίνεται το αντίθετο φίλη μου, οι καναδοί φεύγουν μαζικά στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος είναι επειδή ο Καναδάς πλέον έχει γίνει πανάκριβος σε θέματα στέγασης ενώ οι μισθοί είναι αρκετά χαμηλότεροι σχέση με τις ΗΠΑ. Σκέψου ότι ένα σπίτι στο Niagra falls στο Canadian side στοιχίζει 500.000$ ενώ το ίδιο σπίτι στο American side μπορεί να στοιχίζει μόλις 200.000$. Επίσης ο μέσος μισθός στις ΗΠΑ έχει φτάσει τα 4.500$ καθαρά το μήνα ενώ στον Καναδά έχει κολλήσει στα 3.060$, μιλάμε για χαοτική διαφορά. Ο λογος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή η κυβέρνηση του Καναδά τα τελευταία 8 χρόνια δέχθηκε πάνω από 3 εκατομμύρια μετανάστες μέσης ή χαμηλής κατάρτισης με αποτέλεσμα η παραγωγικότητα της χώρας να μην αυξάνεται όμως η ζήτηση αυξήθηκε γεωμετρικά. Σκέψου ότι ο μέσος Αμερικανός παράγει 70$ κάθε ωρα που εργάζεται ενώ ο Καναδός «μόλις» 52$, μιλάμε για μια μεγάλη διαφορά στην παραγωγική δύναμη. Τέλος ο Καναδάς έχει λογική Ευρώπης, δηλαδή επιβάλει τεράστιες φορολογίες στους κατοίκους του ώστε να πλουτίζει το κράτος και η κυβέρνηση.







•Δες αυτό εδώ που σου έλεγα όσο αφορά τις τιμές των κατοικιών.

 
Τελευταία επεξεργασία:

Luke87

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Luke87 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 832 μηνύματα.

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,908 μηνύματα.
Ανέβηκε η τιμή της βενζίνης και βγαίνουν τώρα όλοι κ αρχίζουν κ βρίζουν από εδώ κ από κει και μα μου…κ να ήμασταν ακούω στη δραχμή μια χαρά κλπ…αυτο δεν καταλαβαίνουν κάποιοι είναι το εξής: 1)Έχουμε Υψηλό Φόρο

Στα φρύδια μου. Να τον βάλουν στο κώλο τους τον υψηλό φόρο. Ήδη κάθε μήνα πληρώνω 35 ευρώ σε φόρους και αυτό επειδή ειμαι μισθωτός. Άλλα λαμόγια έχουν βρει κόλπα ειτε με μαύρα χωρις απόδειξη ειτε με τιμολόγια να γλιτώνουν τη φορολογία την ιδια στιγμή που βγάζουν 3πλάσια κάθε μηνα απο εμένα. Οπότε δεν είναι οτι δεν τον καταλαβαίνω ειναι οτι δεν τον αποδέχομαι να τον πληρώνω και στη Βενζίνη. Πάμ παρακάτω
2) Ο Έλληνας και με 2,5 ευρώ βενζίνη πάει ακομη και στο περίπτερο με αμάξι του

Εδω έχεις απόλυτο δίκιο. Κάθε μέρα ο Κηφισός ειναι Πίτα. Μετά κλαίγονται για τη βενζίνη. Πλέον η Αττικη έχει ωραιότατο μετρό που πηγαίνει παντού... τωρα αν ο χοντροκόλης περπατήσει και 10 λεπτά απο τη στάση του μετρό ως τη δουλειά του δεν θα πάθει και κάτι που μου γυρνάει μετα τη δουλεια και δεν μπορεί να κανει τίποτε αλλο. Ψοφάει να πούμε.
3) Ανέβηκε παγκόσμια η Τιμή του Αργού. Με άλλα λόγια , Ανέβηκε η Τιμή (που δεν επηρεάζουμε εμείς) , Έχουμε Υψηλό Φόρο (αυτό μπορεί να το επηρεάσει η κυβέρνηση κ πρέπει να το αλλάξει ) ,

Στα φρύδια μας και πάλι, για το τι κάνουν οι παγκόσμιες οικονομικές μαφίες.
οδηγούμε σαν Σαουδάραβες με 0,40 λεπτά το λίτρο ( αυτό μπορούμε να το αλλάξουμε εμείς να μειωθεί η κίνηση και να πέσει και η τιμή). Αλλά ο μέσος Έλληνας είναι Νεαρντερνταλ στο μυαλό, νομίζει ότι αυτός γαμαει κ οι άλλοι είναι κορόιδα…Ο Έλληνας και με 800 κατοσσταρικα το μήνα στην τσέπη, θεωρεί πλεμπα και αδερφιστικο να πάρει τα μέσα. Καλύτερα να ανέβει την Κηφισιας σταματά ξεκινά με το αμάξι του που στην πόλη καίει 8-10 λίτρα τα 100 , παρά θα μπει σε ένα λεωφορείο να βάλει ακουστικά με Ρεμο («Νυχτες Μοναξιας») και να αραξει. Αλλά αυτοί είμαστε.Νεόπλουτοι στην συμπεριφορά με η χωρίς λεφτα…

Πολύ σωστός. Συμφωνώ απόλυτα. Εγω ηδη εχω ξεκινήσει εμπάργκο και στην Βενζίνη. Δεν καθομαι να ακουσω καν δικαιολογίες περι πληθωρισμών και οικονομικών μοντέλων η απαντηση θα ειναι -> Στα φρυδια μου, δεν με οφελεί κάπου να ξέρω τα οικονομικά μοντέλα των απατεώνων.

Μικρο-οικονομικά ειναι σαν αυτο που μου είχε τύχει στην ΙΚΕΑ... Επειδή αυτοι εκεί έχουν πρόβλημα με τη μεταφορική τους (Δελατόλας) μου λέγανε εμένα οτι πρέπει πρώτα να πάρουν το εμπόρευμα και μετά να ακυρωθεί η παραγγελία. Τους είπα οτι δεν με ενδιαφέρουν οι δικές τους συνενοήσεις και τελειωσε εκεί το ζητημα χωρις περαιτέρω φασαρίες και διαφωνίες.

Η εξήγηση ειναι απλή -> Δεν μας ενδιαφέρει - εμάς μας ενδιαφέρει μόνο τι έχει επίπτωση στη δική μας τσεπη/ καθημερινότητα.

Τωρα αν για τις τιμές της βενζίνης... φταίει ο Πουτιν.... οι διεθνείς συνθήκες και εξελίξεις (ετσι γενικά και αόριστα) λογικά αυτο το "διεθνείς εξελιξεις" θα τους το χει πέι κάποιος γιάπης εξυπνάκιας(τύπου Κασσελάκης) στις συσκέψεις να το λένε στους βλάκες - Τροφή για ηλίθιους φάση και έτσι. Φταιει ο φόρος.. φταιει το κράτος... φταιει ο αναδρομος ερμής;

ειλικρινα στα φρύδια μας. Εγω βλέπω ότι με αυτά που κάνεις θέλεις να μου μειώσεις την αγοραστική δυναμη με σκοπό εσυ να πετύχεις μεγαλυτερο κέρδος κ άρα να ζεις καλύτερα απο εμένα σε προκλητικό βαθμό.

Απλά τα πράγματα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Grand Duchess

Διάσημο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 3,964 μηνύματα.
ενώ το ίδιο σπίτι στο American side μπορεί να στοιχίζει μόλις 200.000$
Σπίτι στην Αμερική με μόνο 200.000$ είναι λίγο απίθανο στις ημέρες μας (στην περιοχή που ανέφερες όντως υπάρχουν τέτοιες τιμές, αλλά είναι αρκετά μακριά από το κέντρο της νέας Υόρκης, το Μανχάταν είναι 7 ώρες μακριά), στις καλές πολιτείες ακόμη και ένα απλό σπιτάκι μπορεί να χτυπήσει και εκατομμύριο.
Επίσης ο μέσος μισθός στις ΗΠΑ έχει φτάσει τα 4.500$ καθαρά το μήνα ενώ στον Καναδά έχει κολλήσει στα 3.060$,
Έχουν σύστημα υγείας και εκπαίδευσης φυσιολογικό όμως, στην Αμερική ναι μεν παίρνουν αυτά τα λεφτά αλλά μια ζωή στο δάνειο θα είναι.
Ο λογος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή η κυβέρνηση του Καναδά τα τελευταία 8 χρόνια δέχθηκε πάνω από 3 εκατομμύρια μετανάστες μέσης ή χαμηλής κατάρτισης με αποτέλεσμα η παραγωγικότητα της χώρας να μην αυξάνεται όμως η ζήτηση αυξήθηκε γεωμετρικά
Αυτό το έχω ακούσει και εγώ και όντως αποτελεί πρόβλημα, έπρεπε να εστιάσουν και στους skilled workers. Πολλοί λένε το Τορόντο έχει γίνει νέο Δελχί 2.0
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Έλληνας και με 2,5 ευρώ βενζίνη πάει ακομη και στο περίπτερο με αμάξι του
Εδώ ναι έχεις δίκιο, ο Έλληνας είναι αλλεργικός στο περπάτημα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,710 μηνύματα.
Σπίτι στην Αμερική με μόνο 200.000$ είναι λίγο απίθανο στις ημέρες μας, στις καλές πολιτείες ακόμη και ένα απλό σπιτάκι μπορεί να χτυπήσει και εκατομμύριο.

Έχουν σύστημα υγείας και εκπαίδευσης φυσιολογικό όμως, στην Αμερική ναι μεν παίρνουν αυτά τα λεφτά αλλά μια ζωή στο δάνειο θα είναι.

Αυτό το έχω ακούσει και εγώ και όντως αποτελεί πρόβλημα, έπρεπε να εστιάσουν και στους skilled workers. Πολλοί λένε το Τορόντο έχει γίνει νέο Δελχί 2.0
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Εδώ ναι έχεις δίκιο, ο Έλληνας είναι αλλεργικός στο περπάτημα.

Και όμως αν δεις στο video που μιλάει ο leader των Conservatives η διαφορά είναι χαοτική.Γενικά ο Καναδάς είναι το παράδειγμα για το πως μια κακή κυβέρνηση μπορεί να μετατρέψει μια χώρα πρότυπο σε χώρα με τρομερά προβλήματα μέσα σε λίγα χρόνια. Τα 3.060$ στον Καναδά δεν φτάνουν αν σκεφτείς ότι ένα σπίτι στο Toronto έχει ενοίκιο 2.500++$ το μήνα, συν ότι οι έμμεσοι φόροι είναι υπερβολικά υψηλοί.

Όσο αφορά το σύστημα υγείας ναι ο Καναδάς έχει public universal healthcare system που είναι σε καλό επίπεδο. Όμως τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε constant decline λόγω υποχρηματοδότησης με αποτέλεσμα να περιμένεις μήνες αν θέλεις να δεις έναν ιατρό. Μάλιστα έχει ένα από τα μεγαλύτερα waiting lines παγκόσμιος καθώς δεν υπάρχουν αρκετοί ιατροί. Αντίθετα στις ΗΠΑ μπορεί να σου φεύγει μια περιουσία αλλά αν έχεις έναν καλό μισθό και μπορείς να κανείς μια βασική ασφάλιση τότε έχεις πολύ καλύτερα amenities σε σχέση με τον Καναδά.

Είναι αυτό που λέω εδώ και χρόνια και μερικοί αριστεροί φωνάζουν. Όταν εστιάζεις σε low skills immigrants μόνο και μόνο για να αυξήσεις τον πληθυσμό σου τότε μένεις πίσω σε όλα με αποτέλεσμα το σύστημα να απορρυθμίζεται εντελώς από ένα σημείο και μετά. Οι ΗΠΑ και η Βρετανία σε μικρότερο βαθμό εστιάζουν σε mid και high skills immigrants ώστε να κρατούν την παραγωγικότητα τους σε υψηλά επίπεδα και να καταγράφουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Canadian healthcare




 

Grand Duchess

Διάσημο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 3,964 μηνύματα.
Και όμως αν δεις στο video που μιλάει ο leader των Conservatives η διαφορά είναι χαοτική.
Ναι μόνο που η περιοχή αυτή στις ΗΠΑ βρίσκεται,7 ώρες από το Μανχάταν. Δηλαδή νέοι άνθρωποι δεν πρόκειται να πάνε εκεί γιατί όλες οι δουλειές είναι στο "κεντρο" (Μανχάταν, Κουίνς, Μπρούκλιν κτλ). Μόνο ένας συνταξιούχος που θέλει να χαλαρώσει θα πήγαινε εκεί μόνιμα και κάποιοι νέοι που έχουν στάνταρ δουλειά.
Όμως τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε constant decline λόγω υποχρηματοδότησης με αποτέλεσμα να περιμένεις μήνες αν θέλεις να δεις έναν ιατρό.
Καλά αυτό ισχύει σε όλα τα συστήματα υγείας ακόμη και της Αγγλίας. Πάνε και ρίχνουν τα χρήματα άλλου οπότε η υποστελέχωση πάει στον Θεό. Άσχημη κατάσταση.
Αντίθετα στις ΗΠΑ μπορεί να σου φεύγει μια περιουσία αλλά αν έχεις έναν καλό μισθό και μπορείς να κανείς μια βασική ασφάλιση τότε έχεις πολύ καλύτερα amenities σε σχέση με τον Καναδά.
Σε καμία περίπτωση. Ακόμη και με ασφάλιση η τιμή είναι αστρονομική. Ας πάρουμε παράδειγμα μια γεννα. Ακόμη και με ασφάλεια πάει 10.000-15.000$
Υπάρχει ολόκληρη μπίζνα εκεί με τον τομέα υγείας. Ας μη συζητήσω τι κάνουν με την ινσουλίνη που αναγκάζεται ο κόσμος να την αγοράσει από το Μεξικό γιατί η τιμή του στην Αμερική είναι εξευτελιστική. Δυστυχώς η Αμερική είναι κυριολεκτικά "capitalism on steroids" που όλα είναι επιχειρήσεις. Αν γεννιέσαι φτωχός στην Αμερική ξέχασε το το πανεπιστήμιο εκτός αν είσαι διάνοια να πας με υποτροφία ή αν θες να ζεις μια ζωή με δάνειο ή να στραφείς στην πορνεία για να βγάλεις τα χρήματα.
Κοινωνικά είναι αρκετά περίεργη η κατάσταση εκεί με την εγκληματικότητα και την αντίδραση της δεξιάς να βάλει όρια στα όπλα (ναι δεν χρειάζεται καν license να πάρεις όπλο στην Αμερική μόνο ότι είσαι ενήλικας), μπορούν δημοσίως να οπλοφορούν κτλ.

Αλλά κανείς δεν θέλει να μπλοκάρει την βιομηχανία πυρομαχικών γιατί είναι η νο1 σε έσοδα (έχει περάσει ακόμη και την φαρμακευτική βιομηχανία) και ας πεθαίνουν καθημερα άνθρωποι από shootings.
Όταν εστιάζεις σε low skills immigrants μόνο και μόνο για να αυξήσεις τον πληθυσμό σου τότε μένεις πίσω σε όλα με αποτέλεσμα το σύστημα να απορρυθμίζεται εντελώς από ένα σημείο και μετά.
Εδώ συμφωνώ απολύτως.
Βρετανία σε μικρότερο βαθμό εστιάζουν σε mid και high skills immigrants
Η Αγγλία πλέον έχει ελλείψεις παντού ακόμη και στον κλάδο υγείας, όσοι θέλετε να πάτε, ευκαιρία.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,710 μηνύματα.
Ναι μόνο που η περιοχή αυτή στις ΗΠΑ βρίσκεται,7 ώρες από το Μανχάταν. Δηλαδή νέοι άνθρωποι δεν πρόκειται να πάνε εκεί γιατί όλες οι δουλειές είναι στο "κεντρο" (Μανχάταν, Κουίνς, Μπρούκλιν κτλ). Μόνο ένας συνταξιούχος που θέλει να χαλαρώσει θα πήγαινε εκεί μόνιμα και κάποιοι νέοι που έχουν στάνταρ δουλειά.

Καλά αυτό ισχύει σε όλα τα συστήματα υγείας ακόμη και της Αγγλίας. Πάνε και ρίχνουν τα χρήματα άλλου οπότε η υποστελέχωση πάει στον Θεό. Άσχημη κατάσταση.

Σε καμία περίπτωση. Ακόμη και με ασφάλιση η τιμή είναι αστρονομική. Ας πάρουμε παράδειγμα μια γεννα. Ακόμη και με ασφάλεια πάει 10.000-15.000$
Υπάρχει ολόκληρη μπίζνα εκεί με τον τομέα υγείας. Ας μη συζητήσω τι κάνουν με την ινσουλίνη που αναγκάζεται ο κόσμος να την αγοράσει από το Μεξικό γιατί η τιμή του στην Αμερική είναι εξευτελιστική. Δυστυχώς η Αμερική είναι κυριολεκτικά "capitalism on steroids" που όλα είναι επιχειρήσεις. Αν γεννιέσαι φτωχός στην Αμερική ξέχασε το το πανεπιστήμιο εκτός αν είσαι διάνοια να πας με υποτροφία ή αν θες να ζεις μια ζωή με δάνειο ή να στραφείς στην πορνεία για να βγάλεις τα χρήματα.
Κοινωνικά είναι αρκετά περίεργη η κατάσταση εκεί με την εγκληματικότητα και την αντίδραση της δεξιάς να βάλει όρια στα όπλα (ναι δεν χρειάζεται καν license να πάρεις όπλο στην Αμερική μόνο ότι είσαι ενήλικας), μπορούν δημοσίως να οπλοφορούν κτλ.

Αλλά κανείς δεν θέλει να μπλοκάρει την βιομηχανία πυρομαχικών γιατί είναι η νο1 σε έσοδα (έχει περάσει ακόμη και την φαρμακευτική βιομηχανία) και ας πεθαίνουν καθημερα άνθρωποι από shootings.

Εδώ συμφωνώ απολύτως.

Η Αγγλία πλέον έχει ελλείψεις παντού ακόμη και στον κλάδο υγείας, όσοι θέλετε να πάτε, ευκαιρία.

Το video μιλάει γενικά για τον Καναδά και όχι μόνο για τις περιοχές αυτές, εξάλλου μεγάλες πόλεις του Καναδά είναι ακόμα πιο ακριβές σε σχέση με το Niagra falls. Η αλήθεια είναι ότι τα σπίτια στις ΗΠΑ είναι πολύ φθηνότερα σε σχέση με τον Καναδά (εκτός Νέας Υόρκης) καθώς στον Καναδά δεν υπάρχουν σπίτια πλέον λόγω της χαμηλής προσφοράς. Ακόμα και τα ενοίκια είναι χαμηλότερα στις ΗΠΑ σε σχέση με τον Καναδά πάλι λόγω υψηλότερης προσφοράς.

Όσο αφορά την υγεία αν έχεις ιδιωτική ασφάλιση στις ΗΠΑ τότε έχεις πολύ καλύτερες παροχές σε σχέση με το universal system του Καναδά. Μάλιστα ο Καναδάς δεν είναι καν φθηνός στις υπηρεσίες υγείας, για τον λόγο αυτό οι καναδοί πάνε σε Οδοντιάτρους στο Μεξικό όπου το κόστος είναι πολύ χαμηλότερο. Ναι προφανώς το σύστημα υγείας των ΗΠΑ δεν είναι σοβαρό όμως και ο Καναδάς έχει θέματα πλέον και μάλιστα σοβαρά.

Μπορεί να σου τα πει και η @Nelliel.




 
Τελευταία επεξεργασία:

Grand Duchess

Διάσημο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 3,964 μηνύματα.
Όσο αφορά την υγεία αν έχεις ιδιωτική ασφάλιση
Όλες ιδιωτικές είναι στις ΗΠΑ νομίζω οι ασφάλειες
Παροχές ναι καλύτερες αλλά πάλι τα κόστη είναι τεράστια.

Όσο για τα σπίτια θα συμφωνήσω στις περισσότερες περιπτώσεις, ο Καναδάς έχει ελάχιστα σπίτια σε σχέση με τον πληθυσμό που έχει πλέον, τα οποία βρίσκονται και σε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους.
Χρειάζεται δηλαδή να επενδύσουν στο να χτίσουν σπίτια.
σοβαρό όμως και ο Καναδάς έχει θέματα πλέον και μάλιστα σοβαρά.
Σίγουρα. Και οι δύο χώρες έχουν τα πρόβληματά τους.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,710 μηνύματα.
Νέα αριστερή γιορτή. Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο για το καλό του πλανήτη 😆😆.

 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,710 μηνύματα.
Σημαντική αναβάθμιση για τις Big 4 από τους οίκους αξιολόγησης Fitch και Moodys. Πλέον οι Πειραιως και Alpha bank βρίσκονται 1-2 σκαλιά από την επενδυτική βαθμίδα. Αντίθετα η Εθνική και η Eurobank βρέθηκαν σήμερα στην επενδυτικη βαθμίδα ύστερα από 12 χρόνια, είναι οι δυο μοναδικές Ελληνικές εταιρείες που κατέχουν πλέον την επενδυτικη βαθμίδα.


 
Τελευταία επεξεργασία:

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,908 μηνύματα.
Εντάξει.... με τις αναβαθμίσεις που θα πάνε σε τσέπες λίγων. Προσωπικά τα χουμε ξαναπεί Φώτη και θα χαιρόμουν αν σε έβαζε η τραπεζα στην οποια θα δουλευες να με πάρεις τηλεφωνο για να κάνουμε μια σουρεαλιστική συζητηση. Εγω αυτη τη στιγμή εχω κάποια χρηματα στην τραπεζα σας και δεν είναι μόνο 1000 ευρώ παράδειγμα .... καθε μηνα παίρνω 0.02 επιστροφή σε αυτά. Και πριν την άνοδο της επενδυτικης βαθμιδας τα ιδια έπαιρνα. Οποτε που οφελει τη ζωή μας αυτη η αύξηση που μας δείχνεις ; εμενα προσωπικά ΠΟΥ θα με οφελησει αυτο ; να είσαι διαβασμένος γιατι θα έχεις αντίλογο.

Ας δούμε τώρα τα φλέγοντα θέματα που ειναι προτεραιότητα για τον μέσο καθημερινό καταναλωτή :


Χθεσινή μου πρόταση για αύξηση μετακίνησης με τα ΜΜΜ. Πχ εγω σήμερα θα πάω στην Αθήνα για δουλειές το απογευμα με λεωφορεία. Επισης σημερα πήγα στη δουλειά με το τρένο όπως και κάθε ημέρα.

Για την ακρίβεια στα σούπερ η λύση ειναι μία -> Κοιτάμε στα φυλλάδια πότε έχει προσφορές κ πάμε ΜΟΝΟ εκεινες τις ημέρες. Παλαιότερα ο @hl_amhxanos είχε αναφερθεί στο Mart. Συμφωνώ εχει καλές τιμές σε πολλά είδη.

Εχω ρίξει μαύρο στον Σκλαβενίτη. Δεν ξαναπαίρνω κοτοπουλο με 10 ευρω το κιλό ουτε για πλάκα.

Επίσης Μαύρο έχουν φάει κατι γλυκατζίδικα σε στύλ Σταμου ο οποίος πουλάει το παγωτο 20 ευρω το κιλό!!!! Τα παγωτίνια.

Αν θέλετε να πληρώνετε ληστές οκ μην κάνετε καμια κίνηση. Οι πολιτικοί λένε τα δικά τους στα κανάλια ως συνήθως. Ο Σκυλάκακης ελεγε οτι η αυξηση των καυσιμων προέρχεται απο τη Σαουδική Αραβία.

Σκυλακάκη.... ΣΤΑ ΦΡΥΔΙΑ ΜΑΣ Bro. Η καρέκλα που ανέλαβες ειναι δύσκολη αν δεν έχεις να δώσεις μια σοβαρή απάντηση... να παραιτηθείς.

Που θα πάει να ζητησει τα ρέστα ο ΜΕΣΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΑ τον πετρελαιά που μένει σε παλάτια και αν σε βρεί στο δρομο θα περάσει χωρις κάν να σε κοιτάξει ;

α ρε και να ήμουν δημοσιογράφος.... τι τέντωμα θα τρώγανε. Με τη καλή έννοια.

Κατα τα λοιπά κοπανήστε τους δίχως έλεος... ολοι αυτοι αισχροκερδούν εις βάρος μας.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,908 μηνύματα.


αχαχαχαχα

πες τα ζωούλα μου... αλλα και εσύ τα αρπάς ομως... ειναι παχυλος ο μισθος του βουλευτη.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,710 μηνύματα.
Εντάξει.... με τις αναβαθμίσεις που θα πάνε σε τσέπες λίγων. Προσωπικά τα χουμε ξαναπεί Φώτη και θα χαιρόμουν αν σε έβαζε η τραπεζα στην οποια θα δουλευες να με πάρεις τηλεφωνο για να κάνουμε μια σουρεαλιστική συζητηση. Εγω αυτη τη στιγμή εχω κάποια χρηματα στην τραπεζα σας και δεν είναι μόνο 1000 ευρώ παράδειγμα .... καθε μηνα παίρνω 0.02 επιστροφή σε αυτά. Και πριν την άνοδο της επενδυτικης βαθμιδας τα ιδια έπαιρνα. Οποτε που οφελει τη ζωή μας αυτη η αύξηση που μας δείχνεις ; εμενα προσωπικά ΠΟΥ θα με οφελησει αυτο ; να είσαι διαβασμένος γιατι θα έχεις αντίλογο.

Ας δούμε τώρα τα φλέγοντα θέματα που ειναι προτεραιότητα για τον μέσο καθημερινό καταναλωτή :


Χθεσινή μου πρόταση για αύξηση μετακίνησης με τα ΜΜΜ. Πχ εγω σήμερα θα πάω στην Αθήνα για δουλειές το απογευμα με λεωφορεία. Επισης σημερα πήγα στη δουλειά με το τρένο όπως και κάθε ημέρα.

Για την ακρίβεια στα σούπερ η λύση ειναι μία -> Κοιτάμε στα φυλλάδια πότε έχει προσφορές κ πάμε ΜΟΝΟ εκεινες τις ημέρες. Παλαιότερα ο @hl_amhxanos είχε αναφερθεί στο Mart. Συμφωνώ εχει καλές τιμές σε πολλά είδη.

Εχω ρίξει μαύρο στον Σκλαβενίτη. Δεν ξαναπαίρνω κοτοπουλο με 10 ευρω το κιλό ουτε για πλάκα.

Επίσης Μαύρο έχουν φάει κατι γλυκατζίδικα σε στύλ Σταμου ο οποίος πουλάει το παγωτο 20 ευρω το κιλό!!!! Τα παγωτίνια.

Αν θέλετε να πληρώνετε ληστές οκ μην κάνετε καμια κίνηση. Οι πολιτικοί λένε τα δικά τους στα κανάλια ως συνήθως. Ο Σκυλάκακης ελεγε οτι η αυξηση των καυσιμων προέρχεται απο τη Σαουδική Αραβία.

Σκυλακάκη.... ΣΤΑ ΦΡΥΔΙΑ ΜΑΣ Bro. Η καρέκλα που ανέλαβες ειναι δύσκολη αν δεν έχεις να δώσεις μια σοβαρή απάντηση... να παραιτηθείς.

Που θα πάει να ζητησει τα ρέστα ο ΜΕΣΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΑ τον πετρελαιά που μένει σε παλάτια και αν σε βρεί στο δρομο θα περάσει χωρις κάν να σε κοιτάξει ;

α ρε και να ήμουν δημοσιογράφος.... τι τέντωμα θα τρώγανε. Με τη καλή έννοια.

Κατα τα λοιπά κοπανήστε τους δίχως έλεος... ολοι αυτοι αισχροκερδούν εις βάρος μας.

Η επενδυτική βαθμίδα θα βοηθήσει τις τράπεζες να δανείζονται φθηνότερα, να εκδίδουν ομόλογα με χαμηλότερο επιτόκιο, να προσελκύσουν καλύτερους και πιο αξιόπιστους επενδυτές με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να δανείζουν τους πολίτες με χαμηλότερα επιτόκια ενώ παράλληλα θα προσφέρουν υψηλότερο επιτόκιο καταθέσεων.
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,908 μηνύματα.
Η επενδυτική βαθμίδα θα βοηθήσει τις τράπεζες να δανείζονται φθηνότερα, να εκδίδουν ομόλογα με χαμηλότερο επιτόκιο, να προσελκύσουν καλύτερους και πιο αξιόπιστους επενδυτές με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να δανείζουν τους πολίτες με χαμηλότερα επιτόκια ενώ παράλληλα θα προσφέρουν υψηλότερο επιτόκιο καταθέσεων.

Το επιτόκιο των δικών μ καταθέσεων είναι 0.02 λεπτά το μήνα παντως. Μπορεί και 0.2 δεν ξέρω γενικά είναι τόσο εξευτελιστηκα μικρό που δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να το ψάξω περισσοτερο.

Όλα αυτά τον μέσο καταναλωτή δεν τον ενδιαφέρουν. Και αν θες κ τη γνώμη μ ένας έξυπνος τυπος δεν μπαίνει κάν στη διαδικασία να παρει δάνειο 700 ευρώ το μήνα ενώ έχει μισθό 1500.

Πατρικό; πατρικο ότι άφησε ο μπαμπάς κ η μαμά.

Καλυτερα να παρεις ένα δάνειο να αγοράσεις ένα οικόπεδο το οποίο μετά θα πουλησεις περισσοτερο για να βγάλεις κέρδος κ μεχρι να φτιάξεις ένα απόθεμα 100.000 ευρώ στην άκρη τουλάχιστον δεν μπαίνεις σε διαδικασίες οικοδόμησης σπιτιου εκτός κ αν... Έχεις εξαιρετική ανάγκη να φυγεις απο τα ενοίκια. Εκεί μόνο.
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,935 μηνύματα.
Εντάξει.... με τις αναβαθμίσεις που θα πάνε σε τσέπες λίγων. Προσωπικά τα χουμε ξαναπεί Φώτη και θα χαιρόμουν αν σε έβαζε η τραπεζα στην οποια θα δουλευες να με πάρεις τηλεφωνο για να κάνουμε μια σουρεαλιστική συζητηση. Εγω αυτη τη στιγμή εχω κάποια χρηματα στην τραπεζα σας και δεν είναι μόνο 1000 ευρώ παράδειγμα .... καθε μηνα παίρνω 0.02 επιστροφή σε αυτά. Και πριν την άνοδο της επενδυτικης βαθμιδας τα ιδια έπαιρνα. Οποτε που οφελει τη ζωή μας αυτη η αύξηση που μας δείχνεις ; εμενα προσωπικά ΠΟΥ θα με οφελησει αυτο ; να είσαι διαβασμένος γιατι θα έχεις αντίλογο.
Οι προθεσμιακές καταθέσεις έχουν ανέβει σε σχέση με τα μνημονιακά χρόνια αλλά για ποσά >50000 ευρώ. Παίξε με αυτό και θα καταλάβεις.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,710 μηνύματα.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,935 μηνύματα.
Το επιτόκιο των δικών μ καταθέσεων είναι 0.02 λεπτά το μήνα παντως. Μπορεί και 0.2 δεν ξέρω γενικά είναι τόσο εξευτελιστηκα μικρό που δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να το ψάξω περισσοτερο.
Μιλάω για προθεσμιακές καταθέσεις, όχι ταμιευτήριου.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ανέβηκε η τιμή της βενζίνης και βγαίνουν τώρα όλοι κ αρχίζουν κ βρίζουν από εδώ κ από κει και μα μου…κ να ήμασταν ακούω στη δραχμή μια χαρά κλπ…αυτο δεν καταλαβαίνουν κάποιοι είναι το εξής: 1)Έχουμε Υψηλό Φόρο 2) Ο Έλληνας και με 2,5 ευρώ βενζίνη πάει ακομη και στο περίπτερο με αμάξι του 3) Ανέβηκε παγκόσμια η Τιμή του Αργού. Με άλλα λόγια , Ανέβηκε η Τιμή (που δεν επηρεάζουμε εμείς) , Έχουμε Υψηλό Φόρο (αυτό μπορεί να το επηρεάσει η κυβέρνηση κ πρέπει να το αλλάξει ) , οδηγούμε σαν Σαουδάραβες με 0,40 λεπτά το λίτρο ( αυτό μπορούμε να το αλλάξουμε εμείς να μειωθεί η κίνηση και να πέσει και η τιμή). Αλλά ο μέσος Έλληνας είναι Νεαρντερνταλ στο μυαλό, νομίζει ότι αυτός γαμαει κ οι άλλοι είναι κορόιδα…Ο Έλληνας και με 800 κατοσσταρικα το μήνα στην τσέπη, θεωρεί πλεμπα και αδερφιστικο να πάρει τα μέσα. Καλύτερα να ανέβει την Κηφισιας σταματά ξεκινά με το αμάξι του που στην πόλη καίει 8-10 λίτρα τα 100 , παρά θα μπει σε ένα λεωφορείο να βάλει ακουστικά με Ρεμο («Νυχτες Μοναξιας») και να αραξει. Αλλά αυτοί είμαστε.Νεόπλουτοι στην συμπεριφορά με η χωρίς λεφτα…
Να τα λέμε όλα με το όνομά τους.

Η βενζίνη στην Ελλάδα δεν μπορεί να μειωθεί για πρακτικούς λόγους. Στην Ελλάδα είναι πολύ φθηνή η κατοχή ενός αυτοκινήτου. Ο Δήμος Αθηναίων με ένα συμβολικό ποσό αφήνει τους δημότες να παρκάρουν τα αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιο. Οι ασφάλειες είναι πολύ φθηνές. Δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία απαγόρευση για αυτοκίνητα >20ετίας. Επειδή οι κυβερνήσεις φοβούνται να πάρουν σωστά αντιλαϊκά μέτρα ο μόνος τρόπος να περιοριστούν τα αυτοκίνητα είναι η αύξηση της βενζίνης.

Κοίταξε αύριο που απεργούν τα πάντα τι θα γίνεται στην Αθήνα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,174 μηνύματα.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 18,157 μηνύματα.
Και πολύ άργησε. Ξέφυγε τελείως η Ουκρανία. Έναν πιστό σύμμαχο είχε εξ αρχής, ο οποίος δεν εδίστασε να ζητήσει την ενεργοποίηση του άρθρου 5 του ΝΑΤΟ που θα μας οδηγούσε και επίσημα σε Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο μόλις έγινε η εισβολή, και κάνει ό,τι μπορει για να τον στρέψει εναντίον της.

Το αστείο παρακράτησε. Όχι άλλα αμερικανικά και ευρωπαϊκά χρήματα για την Ουκρανία. Ας τα βγάλουν πέρα μόνοι τους.

 

amarelia

Διάσημο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,550 μηνύματα.
Κατεβήκατε στην απεργία να εξασκίσετε το καπιταλιστικό σας δικαίωμα ή είστε τίποτα κουμμούνια;

Άδωνις Γεωργιάδης: Την απεργία την θεμελίωσε ο …καπιταλισμός!​



Και μια και το χω και εύκαιρο το θέμα
IMG_6428.jpeg
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top