Η Δανία και η Ιρλανδία δεν εκδίδουν καθόλου ταυτότητες, οπότε δεν τις υπολογίζουμε. Μας μένουν 25 χώρες.
Έχουν οι: Αυστρία, Βέλγιο, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία και Σουηδία (22/25).
Η Πορτογαλία έχει κάτι σαν chip, δεν είναι όμως ακριβώς το ίδιο με τα υπόλοιπα οπότε ας το εξαιρέσουμε (1/25).
Η Ελλάδα και η Βουλγαρία είναι οι μόνες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχουν καθόλου chip.
Επειδή είπατε για fake news, οι σκανδιναβικές χώρες
έχουν (πλην Δανίας, η οποία δεν εκδίδει καν ταυτότητες), το Λουξεμβούργο
έχει, η Σλοβενία
έχει και απο τις βαλκανικές χώρες της Ε.Ε. δεν έχει μόνο η Βουλγαρία (παράλειψή μου πριν, ζητώ συγγνώμη) και η Ελλάδα. Το Βατικανό (των 800 κατοίκων, δεν νομίζω ότι έχει ιδιαίτερο νόημα να το υπολογίζουμε αλλά όπως θέλετε), η Ισλανδία, η Ελβετία και λοιπές βαλκανικές χώρες
δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία αναφέρθηκα, η οποία διαφέρει από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο για τον οποίο παραθέσατε στοιχεία.
Σχετικός χάρτης:
[τον πήρα από
εδώ]
(Η Ιρλανδία που δεν εκδίδει ταυτότητες έχει την passport card που έχει χρησιμότητα για διεθνή ταξίδια αντί διαβατηρίου και διαθέτει chip)
Ας ανασκευάσω λοιπόν την αρχική μου πρόταση για να μη με κατηγορείτε για fake news: