Γενική συζήτηση για την ακρίβεια!

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.
Με αυτά που βλέπω και εδώ καλά κάνουν ο άλλος μπήκε να μας ειρωνευτει κιόλας.

Καλά τους κάνουν αδερφέ... Όταν δεν είσαι δραστήριος και βαριέσαι δε πςιραζει αραξε στο νετφλιξ και να τα χώνεις στο φβ και άσε τους άλλους να σε κοροιδευουν.

Εδώ επιχειρηματίες μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους σε άλλες χώρες και εμείς βαριομαστε να κάνουμε τα ψώνια μας σε 2-3 σουπερ μαρκετ. Γιατί τι εχεις Σάββατο πρωι να κανεις ; να γράψεις στο στέκι ; 😄😄
Υπο προυποθεσεις δεν έχεις άδικο, αλλά υπάρχουν και ανθρωποι που δεν μπορούν να το κανουν αυτο (πχ εγω) ή και λόγω χρόνου. Και στην τελική δεν εχει ο καθενας την ορεξη να κανει τον σκοπευτη για το 1 Ευρώ ρε Κώστα, ειναι στρεβλή η αγορά όταν σε αναγκάζει να γινεις ψυχαναγκαστικος καταναλωτής (οχι εσυ, γενικά).

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.480 μηνύματα.
Ναι ναι, αυτά. Έτσι και αλλιώς οι παράδες δε φτάνουν για άλλα, ξεφεύγουμε πολύ στον προϋπολογισμό μετά.
Το πήρα για να δω αν τρώγεται και τελικά μια χαρά είναι, εγώ δηλαδή δεν έχω παράπονο.

Ωραίο είναι ναι. Και φθηνό. 2.40 μια χαρά το κιλο.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Υπο προυποθεσεις δεν έχεις άδικο, αλλά υπάρχουν και ανθρωποι που δεν μπορούν να το κανουν αυτο (πχ εγω) ή και λόγω χρόνου. Και στην τελική δεν εχει ο καθενας την ορεξη να κανει τον σκοπευτη για το 1 Ευρώ ρε Κώστα, ειναι στρεβλή η αγορά όταν σε αναγκάζει να γινεις ψυχαναγκαστικος καταναλωτής (οχι εσυ, γενικά).

Το 1 ευρώ που λες από όλα αυτά να δεις ένα ωραιοτατο 80αρι που μπορει να βγαίνει κάθε μήνα...

Kate1914

Διακεκριμένο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.700 μηνύματα.
Η αλήθεια είναι αυτή δυστυχώς. Πέραν του ότι κάποιοι λόγω αντικειμενικών δυσκολιών απλά δεν μπορούν να το κάνουν, είναι και αυτό που λες στο τέλος. Ειλικρινά όσες φορές χρειάζεται να τριγυρνάω στα σούπερ μάρκετ και να συγκρίνω τιμές για να γλιτώσω έστω 2-3€, το βρίσκω τρομερά ψυχοφθόρο.
Χώρια την ώρα που θα σου φάει έως να τα συγκρίνεις όλα και να τα υπολογίσεις, ακόμη και αν το κάνεις από το σπίτι ψάχνοντας και συγκρίνοντας στο ίντερνετ.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.480 μηνύματα.
Ε τι να κάνουμε σε μια μάχη έχουμε και εμπάργκο. Δεν θα καμψεις τον κακομαθημένο που έχει μάθει να προχωραει με το να σε κοροιδευει με αγκαλίτσες και χαριτωμενιές. @Valder

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.
Το 1 ευρώ που λες από όλα αυτά να δεις ένα ωραιοτατο 80αρι που μπορει να βγαίνει κάθε μήνα...
Να στο θέσω κι αλλιώς;

Ναι, να το εξοικονομήσουμε το 80άρι. (για μενα ειναι τα χόμπι μου μεσα σε ενα μηνα)

Αλλά αν εχεις φτάσει στο σημείο, να κρίνεσαι απο 80 ευρω, ειναι μεγαλύτερα τα προβλήματα, η χώρα αυτή δεν σου δινει καταλληλα εισοδηματα και πρέπει να τα αυξησεις.

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.
εγώ ΑΒ δεν είχα πάει ποτέ οπότε δεν ήξερα για τιμές αλλά δεν πατούσα επειδή έχω ακούσει πως οι εργασιακές συνθήκες είναι φριχτές και τους φέρονται σαν σκουπίδια.
Βέβαια μπήκα μια μέρα αναγκαστικά σε ενα ταξίδι και νόμιζα μπήκα σε φαρμακείο
μακρια, ξεφτίλες

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.898 μηνύματα.
Γενικα ο Ολυμπος την εχει δει κάπως με τις τιμές.
υπέροχο γάλα όμως! Όταν έρχονται οι γιοι Ελλάδα, αυτό παίρνουμε. Ο μικρός ειδικά, από μωρό, το έπινε με το μπουκάλι, όπως ήταν. Για μια βδομάδα το χρόνο, οι γιαγιάδες το αγόραζαν, τότε...

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ε τι να κάνουμε σε μια μάχη έχουμε και εμπάργκο. Δεν θα καμψεις τον κακομαθημένο που έχει μάθει να προχωραει με το να σε κοροιδευει με αγκαλίτσες και χαριτωμενιές. @Valder
Ναι, ειμαι υπερ της μάχης.

Πχ να παραιτηθω απο δω απο το κορποράτο και να φυγω για εξωτερικό να ανοιξω ενα μπαράκι στην Ασία. Αυτο ειναι μια σωστή μάχη, γιατί; Γιατι και ζημια τους κάνει και βελτιωνει τη ζωή μου.

Το να τρέξω για 1 ευρω 3 χιλιόμετρα για να κανω πολεμο στον ΑΒ που δε θα το καταλάβει καν, μειωνει τοσο την ποιοτητα ζωής μου που δεν αξιζει το εξτρα κοστος που σωζω γιατι το πληρωνω σε πόνο.

Εγω πχ εχω κοψει τελείως το e-food (σχεδόν). Γαμήσου και συ και τα τριευρα. Γαμησου κι εσυ και οι τιμές σου.
Δεν παω στον ΑΒ καν. Γαμησου κι εσυ. κλπ κλπ

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Η αλήθεια είναι αυτή δυστυχώς. Πέραν του ότι κάποιοι λόγω αντικειμενικών δυσκολιών απλά δεν μπορούν να το κάνουν, είναι και αυτό που λες στο τέλος. Ειλικρινά όσες φορές χρειάζεται να τριγυρνάω στα σούπερ μάρκετ και να συγκρίνω τιμές για να γλιτώσω έστω 2-3€, το βρίσκω τρομερά ψυχοφθόρο.
Χώρια την ώρα που θα σου φάει έως να τα συγκρίνεις όλα και να τα υπολογίσεις, ακόμη και αν το κάνεις από το σπίτι ψάχνοντας και συγκρίνοντας στο ίντερνετ.

Ρε παιδια... Εδώ μέσα έχουμε ρίξει τις αναλυσεις επί αναλύσεων και είναι τόσο ψυζοφθορο να μπεις στην εφαρμογή να ρίξεις μια ματιά στα φυλλάδια στα 10 πραγματα που ψωνιζεις ; πραγματικα δεν μου παιρνει πανω απο 10-15 λεπτά.

Και εντάξει δεν το κάνω κ κάθε μέρα αλλά άμα δω το γιαουρτι 5 ευρώ και τα τυριά στα 11 ευρώ το κιλο όπως χθες; ε ναι θα παω σε άλλο μάρκετ να με συγχωρειτε.

Ναι, ειμαι υπερ της μάχης.

Πχ να παραιτηθω απο δω απο το κορποράτο και να φυγω για εξωτερικό να ανοιξω ενα μπαράκι στην Ασία. Αυτο ειναι μια σωστή μάχη, γιατί; Γιατι και ζημια τους κάνει και βελτιωνει τη ζωή μου.

Το να τρέξω για 1 ευρω 3 χιλιόμετρα για να κανω πολεμο στον ΑΒ που δε θα το καταλάβει καν, μειωνει τοσο την ποιοτητα ζωής μου που δεν αξιζει το εξτρα κοστος που σωζω γιατι το πληρωνω σε πόνο.

Εγω πχ εχω κοψει τελείως το e-food (σχεδόν). Γαμήσου και συ και τα τριευρα. Γαμησου κι εσυ και οι τιμές σου.
Δεν παω στον ΑΒ καν. Γαμησου κι εσυ. κλπ κλπ

Ε ναι αν το κάνει ένας μόνος του αυτό δε φαίνεται... Αμα το κάνουν όμως μισό μυριο... Θα σου λεγα εγω 😄

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ε ναι αν το κάνει ένας μόνος του αυτό δε φαίνεται... Αμα το κάνουν όμως μισό μυριο... Θα σου λεγα εγω 😄
Αμα η γιαγιά μου είχε αρχίδια θα άφηνε εγκυο τον παππού μου και θα χα κι άλλους θείους.

Δε θα υπάρξει ΠΟΤΕ τετοια συνεννόηση παρεκτός κι αν γινει μέσω σοσιαλ οργανωμένα που κι εκει παντα καποιοι εαυτούληδες θα το σπάγανε. Θέλει άλλα κόλπα η φάση αλλά δεν νιωθω ανετα να τα εκφράσω ως ιδέες εδω.

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.898 μηνύματα.
ναι, βρε, εχεις δίκιο. Εγώ ξ'ερεις τι κάνω; Κανονικά πάω στη γειτονιά στο ΑΒ. Όταν όμως τελειώσουν τα φρούτα της λαϊκής, πάω Σκλαβενίτη και παίρνω και κάτι ακόμη, ό,τι καλό βρω. Όταν τελειώσει η μαρμελάδα, πάω λιντλ και παίρνω και κάτι. Κάπως έτσι βολεύομαι... Επειδή δε ζω με την οικογένεια Ελλάδα, μόνη μου ή με τη μαμά, τα βολεύω με τα <ό,τι καλό βρω>. Δεν έχουμε γκουρμέ απαιτήσεις

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Να στο θέσω κι αλλιώς;

Ναι, να το εξοικονομήσουμε το 80άρι. (για μενα ειναι τα χόμπι μου μεσα σε ενα μηνα)

Αλλά αν εχεις φτάσει στο σημείο, να κρίνεσαι απο 80 ευρω, ειναι μεγαλύτερα τα προβλήματα, η χώρα αυτή δεν σου δινει καταλληλα εισοδηματα και πρέπει να τα αυξησεις.

Καλά αυτό είναι άλλο θέμα... Εμένα σ είπα δεν με κάλυπτε η Αθήνα τέλος το πηρα απόφαση σηκώθηκα έφυγα. Το θεωρώ κοροϊδία πλεον να μενω Αθήνα και δεν θα εμένα άλλο στο πατρικο μου. Έστω και αν είχα ξεχωριστό χώρο κάτω που καθόμουν. Όπως είχαμε πει. Ήταν θέμα χρόνου.

Δεν θα μας κοροιδευουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων της Αθήνας δεν είναι στο Μονακό.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Καλά αυτό είναι άλλο θέμα... Εμένα σ είπα δεν με κάλυπτε η Αθήνα τέλος το πηρα απόφαση σηκώθηκα έφυγα. Το θεωρώ κοροϊδία πλεον να μενω Αθήνα και δεν θα εμένα άλλο στο πατρικο μου. Έστω και αν είχα ξεχωριστό χώρο κάτω που καθόμουν. Όπως είχαμε πει. Ήταν θέμα χρόνου.

Δεν θα μας κοροιδευουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων της Αθήνας δεν είναι στο Μονακό.
Πρόσεξε όμως.

Εσυ έχεις το περιθωριο. Ειχες κάνει 15 χρόνια στην Αθήνα. Μπορούσες να φυγεις 1ον και άντεχες και λογω μισθολογικού κλιμακίου/επιδομα παραμεθορίου 2ον και σηκωνεις και τη ζωη στο κατσαβραχο γιατι εισαι παιδαράς 3ον.

Αλλοι πχ ιδιωτικοι υπάλληλοι που δεν υπάρχουν εταιρίες παραέξω ή και δημόσιοι που δε μπορούν να φύγουν, ή οικογενειάρχες ή άνθρωποι που για καποιο λόγο εξυπηρετουνται απο καποια πράγματα απαραιτητα αλλα μισούν την Αθήνα, δεν το χουν αυτό.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Αμα η γιαγιά μου είχε αρχίδια θα άφηνε εγκυο τον παππού μου και θα χα κι άλλους θείους.

Δε θα υπάρξει ΠΟΤΕ τετοια συνεννόηση παρεκτός κι αν γινει μέσω σοσιαλ οργανωμένα που κι εκει παντα καποιοι εαυτούληδες θα το σπάγανε. Θέλει άλλα κόλπα η φάση αλλά δεν νιωθω ανετα να τα εκφράσω ως ιδέες εδω.

Εδώ ρε Βάλτερ δεν κάνουμε ουτε αυτά θα γίνουν αλλά κολπα;;;;

Τέλος πάντων καντε ότι θέλετε... Εγώ παντα έτσι ήμουν ορμητικος και εξεταζα κινήσεις δεν χώνευα ευκολα μαλακιες. Η θα λύσουμε ένα θέμα η θα φανφαριζουμε. Κοίτα ΗΠΑ τι γίνεται έβγαλαν το βαψομαλια θα γαμησει το κόσμο. Τους έβαλε σε σειρά. Έτσι αναπτυσεσαι. Θα πονεσεις μεν αλλά θα αναπτυχθείς. Θα πας σε άλλο επίπεδο.

Ας κρατήσουμε αυτό το θρεντ για να συζητάμε προσφορες οπότε θέλουμε και όλα οκ.

Πάντως αμα κάποιος θελήσει να φαει κανα βράδυ καλά και νορμαλ χωρίς να τον γλεντησουν με 4 και 5 ευρώ το πιτογυρο ας περασει απο τον Στέφανο.

Είναι τρομερός. Μη μου πειτε ότι σας πεφτει μακρυά και θα χαλασετε βενζίνη.

Πρόσεξε όμως.

Εσυ έχεις το περιθωριο. Ειχες κάνει 15 χρόνια στην Αθήνα. Μπορούσες να φυγεις 1ον και άντεχες και λογω μισθολογικού κλιμακίου/επιδομα παραμεθορίου 2ον και σηκωνεις και τη ζωη στο κατσαβραχο γιατι εισαι παιδαράς 3ον.

Αλλοι πχ ιδιωτικοι υπάλληλοι που δεν υπάρχουν εταιρίες παραέξω ή και δημόσιοι που δε μπορούν να φύγουν, ή οικογενειάρχες ή άνθρωποι που για καποιο λόγο εξυπηρετουνται απο καποια πράγματα απαραιτητα αλλα μισούν την Αθήνα, δεν το χουν αυτό.

Τι έχω κάνει στην Αθήνα;;; χαχαχ

7 χρόνια ήμουν προς Ηγουμενίτσα μεριά...

Και 3 χρόνια Αθήνα και τώρα ξανά γεια σας. Χιχι καλό.

Kate1914

Διακεκριμένο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.700 μηνύματα.
Ρε παιδια... Εδώ μέσα έχουμε ρίξει τις αναλυσεις επί αναλύσεων και είναι τόσο ψυζοφθορο να μπεις στην εφαρμογή να ρίξεις μια ματιά στα φυλλάδια στα 10 πραγματα που ψωνιζεις ; πραγματικα δεν μου παιρνει πανω απο 10-15 λεπτά.
Δεν εννοώ αυτό. Απλώς προσωπικά, πες ότι έχω πχ 30€ προϋπολογισμό. Ε δε μου αρέσει να κάθομαι να υπολογίζω αν θα γλιτώσω 0,10€ σε ένα προϊόν αν πάω να το πάρω από το ένα κατάστημα, ή αν με συμφέρει καλύτερα να πάρω το Χ προϊόν σε μεγαλύτερη συσκευασία γιατί κοστίζει λιγότερο από άποψη €/κιλό (και ουσιαστικά να μη τη χρειάζομαι τόση ποσότητα γιατί είμαι ένα άτομο μόνο). Πώς να στο πω, εμένα με αγχώνει αυτό το πράγμα.
Αυτό είναι το ψυχοφθόρο κομμάτι της υπόθεσης, όχι ότι θα πάω σε διαφορετικά σούπερ μάρκετ (που στη τελική εμένα μου αρέσει κιόλας γιατί το βλέπω σαν γυμναστική και βόλτα).

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Εδώ ρε Βάλτερ δεν κάνουμε ουτε αυτά θα γίνουν αλλά κολπα;;;;

Τέλος πάντων καντε ότι θέλετε... Εγώ παντα έτσι ήμουν ορμητικος και εξεταζα κινήσεις δεν χώνευα ευκολα μαλακιες. Τα ίδια και στη δουλειά για αυτό κάποιοι με απέφευγαν. Η θα λύσουμε ένα θέμα η θα φανφαριζουμε. Κοίτα ΗΠΑ τι γίνεται έβγαλαν το βαψομαλια θα γαμησει το κόσμο. Τους έβαλε σε σειρά. Έτσι αναπτυσεσαι. Θα πονεσεις μεν αλλά θα αναπτυχθείς. Θα πας σε άλλο επίπεδο.

Ας κρατήσουμε αυτό το θρεντ για να συζητάμε προσφορες οπότε θέλουμε και όλα οκ.

Πάντως αμα κάποιος θελήσει να φαει κανα βράδυ καλά και νορμαλ χωρίς να τον γλεντησουν με 4 και 5 ευρώ το πιτογυρο ας περασει απο τον Στέφανο.

Είναι τρομερός. Μη μου πειτε ότι σας πεφτει μακρυά και θα χαλασετε βενζίνη.
Τώρα οκ, σου εξηγω το δάσος και κοιτάς το δέντρο. Ο στέφανος στου διαολου τη μάνα. Που με λεωφορείο να πήγαινα, στα εισιτηρια θα πληρωνα τη διαφορά.

Άδικο δεν έχεις, ούτε για τις τιμές, ουτε για τα σπίτια. Μαζί σου ειμαι. Δεν εχεις ιδέα τι σκοπευω να θυσιάσω για τις ιδέες μου, κι ούτε προκειται να το αναλύσω, αλλά πίστεψέ με θέλει αρχίδια αυτο που σκέφτομαι.

Όμως σου εξηγω οτι δεν ειμαστε ολοι στην ιδια θεση.

Εσυ μπορεσες και το έκανες. Άλλοι δεν μπορούν.

Το κράτος θελει γκρέμισμα απο τα θεμέλια, ειναι μεγαλύτερο το προβλημα, δεν αφορά 1 ευρω στον ΑΒ. Αυτο σου εξηγω. Ξεκινα με τις μεγαλες κινησεις και μετα παμε στις μικρές.

Grand Duchess

Περιβόητο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.413 μηνύματα.
Ενοίκιο 500 ευρώ
Τρόφιμα 300 το μήνα
ΔΕΗ 100

Και μισθός στα 900.
Πες τα!
Και απορώ πως δεν καταλαβαίνουν κάποιοι πόσο δεν βγαίνει με 900€.
Αν έχεις και αυτοκίνητο; Άντε γεια, μηδέν αποταμίευση.

Ξυπνήστε φίλοι μου. Ζούμε σε χώρα που προσπαθούν να μας πλασαρουν ότι να πας κάπου ένα τριήμερο ή να πάρεις έναν καφέ είναι πολυτέλεια και είσαι αχάριστος που την θες (και ας δουλεύεις πλήρες ωράριο).

Όποιος έχει ταξιδέψει έξω έστω μια φορά καταλαβαίνει πόσο μπούρδες είναι αυτό.
Και πολύ καλά κάνουν όσοι φεύγουν από την Αθήνα (αλίμονο οποίος καημένος δεν μπορεί να φύγει).
Είμαστε που είμαστε είλωτες, τουλάχιστον μην σπαταλαμε και 3 ώρες στην κίνηση.

Και μετά απορούν πως και γιατί οι νέοι δυσκολεύονται να αρχίσουν οικογένεια, να έχουν ασχολίες κτλ κτλ.

Η απάντηση είναι μια:
Γιατί δεν έχουν λεφτά.

Αν έχεις τα σουπερμάρκετ κοντά βολεύει. Αν έχεις μόνο 1 κοντά και τα επόμενα είναι πολύ μακριά, εκεί υπάρχει θέμα.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Αν έχεις τα σουπερμάρκετ κοντά βολεύει. Αν έχεις μόνο 1 κοντά και τα επόμενα είναι πολύ μακριά, εκεί υπάρχει θέμα.

Χαχα ποια 900;;; ουτε με 1300 δε βγαίνεις.

Φευγεις εκτός προχθες όχι χθες. Αποκέντρωση τώρα.

Δε κάθομαι εγώ στη κίνηση ουτε να με πληρωνουν. Τετοιες ηλιθιοτητες δεν κάνω έχω φτάσει 38 χρονώ.

Για τα σουπερ αν τελικά καταφέρω και παντρευτω θα πηγαινω εγώ για τις δουλειές δεν έχω θέμα.

Πήγαινε και θα με θυμηθείς. Αν εισαι Αθήνα. Μην ανησυχείς δεν θα με πετυχεις.

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια