Γυμναστήριο και φαίνεσθαι

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.061 μηνύματα.
Μια πολύ καλή φίλη (άρα μιλάμε για άποψη που ήρθε σε μένα από στόμα σε στόμα :P ), μου έχει πει ότι μια καλή της φίλη ψυχίατρος της έχει πει πως τα άτομα που ξημεροβραδιάζονται στα γυμναστήρια, το κάνουν επειδή νιώθουν ότι δεν έχουν τι άλλο να δείξουν. Από ότι κατάλαβα, το είπε με βάση την εμπειρία της με ασθενείς.
Εσείς τι άποψη έχετε γι' αυτό;

Lady M

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Lady M αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Δανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.385 μηνύματα.
Πιστεύω πως κάθε υπερβολή στη ζωή μας γίνεται για να ισοσταθμίσει κάποιο έλλειμμα.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Μια πολύ καλή φίλη (άρα μιλάμε για άποψη που ήρθε σε μένα από στόμα σε στόμα :P ), μου έχει πει ότι μια καλή της φίλη ψυχίατρος της έχει πει πως τα άτομα που ξημεροβραδιάζονται στα γυμναστήρια, το κάνουν επειδή νιώθουν ότι δεν έχουν τι άλλο να δείξουν. Από ότι κατάλαβα, το είπε με βάση την εμπειρία της με ασθενείς.

Ότι η ψυχίατρος δεν ξέρει την τύφλα της.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.

Η μαγική λέξη είναι "ξημεροβραδιάζονται". Κάθε πράγμα στην υπερβολή του είναι ένδειξη προβλήματος, ανισορροπίας ψυχικής.

Σε κάθε άλλη περίπτωση το να γυμνάζεσαι τακτικά και να προσέχεις τη διατροφή σου και το σώμα σου, σε λογικά πλαίσια, δεν πιστεύω ότι δείχνει κάτι αρνητικό, το αντίθετο μάλιστα, δείχνει πειθαρχία και ενδιαφέρον για την υγεία σου.

Guest 209912

Επισκέπτης

Η μαγική λέξη είναι "ξημεροβραδιάζονται". Κάθε πράγμα στην υπερβολή του είναι ένδειξη προβλήματος, ανισορροπίας ψυχικής.

Σε κάθε άλλη περίπτωση το να γυμνάζεσαι τακτικά και να προσέχεις τη διατροφή σου και το σώμα σου, σε λογικά πλαίσια, δεν πιστεύω ότι δείχνει κάτι αρνητικό, το αντίθετο μάλιστα, δείχνει πειθαρχία και ενδιαφέρον για την υγεία σου.

Η μαγική λέξη είναι "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια". Κάποιοι άνθρωποι δίνουν τα πάντα για κάποιο στόχο τους, ή επιλέγουν κάτι με το οποίο θέλουν να ασχοληθούν και αφοσιώνονται εκεί επειδή αυτό τους γεμίζει. Διάβασε μια συνέντευξη του Dorian Yates να δεις πως ζούσε επί μια δεκαετία, σαν μοναχός. Αυτοί οι άνθρωποι δεν ειναι ούτε ψυχικά διαταραγμένοι, ούτε έχουν μικρό πουλί και γι αυτό θέλουν μεγάλα δικέφαλα για να αντισταθμίζουν. Είναι άνθρωποι που έχουν ένα κάλεσμα και αφοσιώνουν τα πάντα σε αυτό. Όλοι οι υπόλοιποι νόρμις που δεν το καταλαβαίνουν αυτό και θέλουν να ζήσουν μια νόρμι ζωή το βλέπουν και αρχίζουν τις βλακείες.

Και όλες αυτές οι βλακείες συνήθως έχουν να κάνουν με το σώμα του άλλου που αυτοί δεν έχουν, και πάντα επικεντρώνονται σε άτομα που δεν έχουν κοινωνικό κύρος επειδή είναι εύκολοι στόχοι. Ένας bodybuilder για παράδειγμα που ζει γι αυτό είναι ψυχασθενής με μικρό πουλί γι αυτό τα κάνει αυτά ενώ ο ποδοσφαιριστής που ζει για τη μπάλα είναι αστέρι και όλοι θέλουν να του μοιάσουν, ο γιατρός που δουλεύει 16 ώρες τη μέρα είναι ήρωας κτλ.

Το ότι το είπε αυτό ψυχολόγος το κάνει ακόμη τραγικότερο αν και προσωπικά δεν νόμιζω να έγινε κάτι τέτοιο. Μάλλον η φίλη το είπε και έβαλε τον ψυχολόγο για να πάρει κύρος η μαλακία της.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.
Η μαγική λέξη είναι "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια". Κάποιοι άνθρωποι δίνουν τα πάντα για κάποιο στόχο τους, ή επιλέγουν κάτι με το οποίο θέλουν να ασχοληθούν και αφοσιώνονται εκεί επειδή αυτό τους γεμίζει. Διάβασε μια συνέντευξη του Dorian Yates να δεις πως ζούσε επί μια δεκαετία, σαν μοναχός. Αυτοί οι άνθρωποι δεν ειναι ούτε ψυχικά διαταραγμένοι, ούτε έχουν μικρό πουλί και γι αυτό θέλουν μεγάλα δικέφαλα για να αντισταθμίζουν. Είναι άνθρωποι που έχουν ένα κάλεσμα και αφοσιώνουν τα πάντα σε αυτό. Όλοι οι υπόλοιποι νόρμις που δεν το καταλαβαίνουν αυτό και θέλουν να ζήσουν μια νόρμι ζωή το βλέπουν και αρχίζουν τις βλακείες.

Και όλες αυτές οι βλακείες συνήθως έχουν να κάνουν με το σώμα του άλλου που αυτοί δεν έχουν, και πάντα επικεντρώνονται σε άτομα που δεν έχουν κοινωνικό κύρος επειδή είναι εύκολοι στόχοι. Ένας bodybuilder για παράδειγμα που ζει γι αυτό είναι ψυχασθενής με μικρό πουλί γι αυτό τα κάνει αυτά ενώ ο ποδοσφαιριστής που ζει για τη μπάλα είναι αστέρι και όλοι θέλουν να του μοιάσουν, ο γιατρός που δουλεύει 16 ώρες τη μέρα είναι ήρωας κτλ.

Το ότι το είπε αυτό ψυχολόγος το κάνει ακόμη τραγικότερο αν και προσωπικά δεν νόμιζω να έγινε κάτι τέτοιο. Μάλλον η φίλη το είπε και έβαλε τον ψυχολόγο για να πάρει κύρος η μαλακία της.

Μου φαίνεσαι λίγο αφοριστικός και με έναν μόνιμο επικριτικό τόνο στις τελευταίες αναρτήσεις σου.

Δεν υπάρχουν υπερβολές και σε αυτό τον τομέα όπως και σε κάθε άλλο;

Εσυ δεν έλεγες τις προάλλες για το φίλο σου που βγάζει 7 χιλιάρικα αλλά δεν έχει ζωή σε κανέναν άλλο τομέα και ότι εσένα σου αρέσει να ζεις πιο φυσιολογικά;

Τώρα γιατί εφαρμόζεις δυο μέτρα και δυο σταθμά; Ίσως επειδή κι εσυ ασχολείσαι με τη γυμναστική και βολεύει όλες τις κοινωνικο-ρασιαλιστικές φιλοσοφίες σου (προσαρμογή της πραγματικότητας στη φιλοσοφία, παρά προσαρμογή της φιλοσοφίας στην πραγματικότητα), ενω τα 7 χιλιάρικα είναι ακόμα μακρινά;

Guest 209912

Επισκέπτης

Μου φαίνεσαι λίγο αφοριστικός και με έναν μόνιμο επικριτικό τόνο στις τελευταίες αναρτήσεις σου.

Εσυ δεν έλεγες τις προάλλες για το φίλο σου που βγάζει 7 χιλιάρικα αλλά δεν έχει ζωή σε κανέναν άλλο τομέα και ότι εσένα σου αρέσει να ζεις πιο φυσιολογικά;

Τώρα γιατί εφαρμόζεις δυο μέτρα και δυο σταθμά; Ίσως επειδή κι εσυ ασχολείσαι με τη γυμναστική και βολεύει όλες τις κοινωνικο-ρασιαλιστικές φιλοσοφίες σου (προσαρμογή της πραγματικότητας στη φιλοσοφία, παρά προσαρμογή της φιλοσοφίας στην πραγματικότητα), ενω τα 7 χιλιάρικα είναι ακόμα μακρινά;

Μ'αρέσει να είμαι αφοριστικός και επικριτικός, αισθάνομαι καλά απ'τη μέση και κάτω.

Για πιο λόγο θεωρείς ότι οι υπερβολές είναι κακές? Επειδή κάποιος κάπου κάποτε είπε πως παν μέτρον άριστον?
Τιποτά εξαιρετικό δεν προήλθε από το μέτρο. Όλα από υπερβολές προήλθανε.

Και όχι δεν τα λέω αυτά για τον λόγο που υπέθεσες. Εγώ είπα πως γι εμένα οι θυσίες του άλλου δεν αξίζουν αυτό το αποτέλεσμα, δεν είπα ότι είναι ψυχασθενής, κάνει overcompesate γιατί κάτι του λείπει ή δουλεύει όλη μέρα γιατί μόνο τα λεφτά έχει να δείξει.

Η τελευταία ατάκα το "να δείξει" είναι όλα τα λεφτά πάντως. Αν δεν δείχνει την άγνοια της "ψυχολόγου" δείγνει τον εσωτερικό της κόσμο και το projection που κάνει. Οι γυναστηριακοί της υπερβολής δεν θέλουν να "δείξουν" κάτι. Δεν εφαρμόζουν αρρωστημένη πειθαρχία για να δειχτούν το καλοκαίρι και το σώμα τους στους περισσότερους φαντάζει άσχημο παρά ωραίο. Το κάνουν γιατί αυτό είναι το κάλεσμα τους. Αυτό ποθούν στην ζωή. Και προφανώς είναι έχουν πολύ ανώτερο χαρακτήρα από τον μέσο άνθρωπο που τους κρίνει.

Viedo

Διάσημο μέλος

Ο Viedo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Ψυχολόγος και μας γράφει από Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.912 μηνύματα.
Αν δίνει νόημα στη ζωή τους και τούς προσφέρει εσωτερική ικανοποίηση η γυμναστική είτε γίνεται 1 ώρα την ημέρα είτε 4 ώρες, από εμένα δεκτό. Δικά τους είναι τα χρόνια της ζωής, που τούς απομένουν, όπως επιθυμούν τα «ξοδεύουν».

Εγώ, δεν θα μπορούσα να ασχολούμαι με το γυμναστήριο και να καταβάλλω τέτοιον αγώνα. Δεν με γεμίζει, δεν με ικανοποιεί, το βρίσκω βαρετό. Προσπαθώ να είμαι καλά με την εικόνα του σώματός μου και γενικότερα με τον εαυτό μου.

Ορισμένα άτομα, βέβαια, ασχολούνται με το γυμναστήριο γιατί αυτό, έχει να τούς «ταϊσει» την αυτοπεποίθησή τους, το «φαίνεσθαι». Το βλέπεις κι όλας, οι συμπεριφορές τους, οι επιδείξεις των μυών, πολλές φορές, αυτό έχει στόχο. Το V, τα ρούχα που καλύπτουν ελάχιστο μέρος του σώματος είτε πάνω είτε κάτω. Για να τονίζεται το επίτευγμα του γυμναστηρίου. Δε ξέρω, αν είμαι σε θέση να κρίνω αυτή τη συμπεριφορά τους, καθώς, δυστυχώς οι άνθρωποι πρέπει κάτι να δείξουμε σε αυτόν τον κόσμο, μία πρόοδο ως προς τη ζωή μας. Άλλοι, δείχνουν πρόοδο μέσω του επαγγέλματος, που ασκούν, και κατ' επέκταση του εισοδηματικούς πλούτου, άλλοι με το μορφωτικό τους επίπεδο, άλλοι με τη σωματική διάπλασή τους και εννοείται, άλλοι συνδυάζοντάς αυτά και άλλα πολλά επιτεύγματα. Πρόβλημα είναι διακαώς να επιζητάς την προσοχή και τον θαυμασμό των υπολοίπων μέσα από τα έργα σου. Να κάνεις ό,τι κάνεις για τους άλλους και μόνο αυτό να σε απασχολεί, αγνοώντας την προσωπική σου ικανοποίηση και ευχαρίστηση.

Το πρόβλημα, έγκειται, θεωρώ, όταν χάνεις το μέτρο για εσένα τον ίδιο. Όταν βιώνεις δυσφορία και στερήσεις λόγω του γυμναστηρίου. Όταν, όλο αυτό γίνεται μία καταναγκαστική συμπεριφορά και ενέργεια. Σε τέτοιες περιπτώσεις, εμπεριέχεται έντονα το προβληματικό στοιχείο. Αυτό, δυστυχώς, είναι το δυσκολότερο στο να αναγνωρίσει και να αποδεκτεί το άτομο, πρώτα-πρώτα, στον ίδιο του τον εαυτό του. Αν το βράδυ κοιμάται ήσυχα και δεν τον απασχολεί, που οι υπόλοιποι βγήκαν έξω για φαγητό και ποτό, ενώ εκείνος προτίμησε συνειδητά να μείνει σπίτι, είναι απόλυτα αποδεκτό και δεν εντοπίζω κάποιο πρόβλημα.

Γενικά, είναι έντονο και στην περίπτωση αυτή, όπως και στις περισσότερες, το υποκειμενικό στοιχείο. Κάτι, το οποίο λειτουργεί αποτελεσματικά και με υγιή τρόπο για εμένα, ενώ σε κάποια άλλη μερίδα ανθρώπων όχι, δεν σημαίνει πως είναι προβληματικό και για εμένα. Ο καθένας, ορίζει με δικά του κριτήρια το πώς θα ζήσει.

Αν πραγματικά θέλεις μια ζωή μέσα στα γυμναστήρια, γιατί αυτό σε ολοκληρώνει, να είσαι χαρούμενος για την επιλογή σου. Πολύς κόσμος, δεν θα βρει ποτέ τι θέλει πραγματικά στη ζωή του, ενώ εσύ το πέτυχες!

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.061 μηνύματα.
@hack3r κι εγώ σαν πρώτη σκέψη θα είχα το "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια", αν το άκουγα από έναν άντρα και δη από κάποιον που δεν τα πάει καλά με τη γυμναστική. Όμως όταν το ακούς από γυναίκα (είτε αυτή είναι ψυχίατρος είτε όχι), για μένα αλλάζει η βαρύτητα καθώς έχω παρατηρήσει ότι σπάνια οι γυναίκες κόβουν φλέβες για bodybuildεράδες. Οι περισσότερες ψάχνουν για πιο "αρμονικά", όπως τα αποκαλούν σώματα και φυσικά δε νομίζω να κάνουν σύγκριση οι ετερόφυλοι με τα σώματά τους, όπως κάνουν οι ομόφυλοι. Τον bodybuilder τον θαυμάζουν οι άντρες που θέλουν να του μοιάσουν καθώς και οι gay. Οι γυναίκες άντε να θέλουν τον άντρα πιο ψηλό από αυτές και με πλάτη. Ως gay έχω μιλήσει με πολλές κοπέλες και αυτά έχω ακούσει.

Η απάντησή στο θέμα που άνοιξα, για μένα είναι το "ε και;". Ο καθένας δείχνει ό,τι μπορεί.
Άλλοι μπορεί να δουλεύουν 8 ώρες οικοδομή, άλλοι να σπαταλάνε την ίδια ενέργεια στο gym, άλλοι παίζοντας πιάνο, άλλοι διαβάζοντας βιβλία. Η υπερβολή σημαίνει κάλυψη κενών; imo ναι, αλλά έτσι λειτουργεί το μυαλό μας, πάντα προσπαθούμε να κλείσουμε τρύπες στο μυαλό μας απασχολούμενοι με κάτι. Το θέμα είναι αυτό το κάτι που θα υπερβάλλουμε να μην προσβάλλει την δική μας υγεία (πχ φαγητό) ή των άλλων.

Τελευταία επεξεργασία:

Agaphbou

Περιβόητο μέλος

Η Αγάπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 5.302 μηνύματα.
Δεν αποκλείω να συμβαίνει και αυτό, αλλά ούτε πιστεύω ότι ισχύει για όλους. Από τη μία βγάζει νόημα ένας άνθρωπος με χαμηλή αυτοπεποίθηση να τα δίνει όλα στο γυμναστήριο και την εμφάνισή του για να χτίσει σώμα και να προσελκύσει συντρόφους με αυτό. Από την άλλη, υπάρχουν κι άλλοι λόγοι για να ξημεροβραδιάζεσαι στο γυμναστήριο. Καταρχάς υπάρχουν άνθρωποι εκ φύσεως αθλητικοί, που τη βρίσκουν με τη γυμναστική, είναι το χόμπι τους. Επίσης υπάρχουν άνθρωποι με καταπιεσμένο θυμό, νεύρα, ή απλά υπερβολικά καθιστική ζωή και ψάχνουν μια εκτόνωση. Γενικά πάντως θα μου έκανε κακή εντύπωση ένας επιστήμονας ψυχικής υγείας να βγάζει τόσο αυθαίρετα και γενικά συμπεράσματα. Ακόμη κι αν βλέπει ένα μοτίβο ανάμεσα στους ασθενείς του, θα πρέπει να είναι προσεκτικός με τις αντιλήψεις του γιατί μετά μπορεί να καταλήξει προκατειλημμένος και να βλάψει την ίδια τη δουλειά του.

Guest 209912

Επισκέπτης

@hack3r κι εγώ σαν πρώτη σκέψη θα είχα το "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια", αν το άκουγα από έναν άντρα και δη από κάποιον που δεν τα πάει καλά με τη γυμναστική. Όμως όταν το ακούς από γυναίκα (είτε αυτή είναι ψυχίατρος είτε όχι), για μένα αλλάζει η βαρύτητα καθώς έχω παρατηρήσει ότι σπάνια οι γυναίκες κόβουν φλέβες για bodybuildεράδες. Οι περισσότερες ψάχνουν για πιο "αρμονικά", όπως τα αποκαλούν σώματα και φυσικά δε νομίζω να κάνουν σύγκριση οι ετερόφυλοι με τα σώματά τους, όπως κάνουν οι ομόφυλοι. Τον bodybuilder τον θαυμάζουν οι άντρες που θέλουν να του μοιάσουν καθώς και οι gay. Οι γυναίκες άντε να θέλουν τον άντρα πιο ψηλό από αυτές και με πλάτη. Ως gay έχω μιλήσει με πολλές κοπέλες και αυτά έχω ακούσει.

Η απάντησή στο θέμα που άνοιξα, για μένα είναι το "ε και;". Ο καθένας δείχνει ό,τι μπορεί.
Άλλοι μπορεί να δουλεύουν 8 ώρες οικοδομή, άλλοι να σπαταλάνε την ίδια ενέργεια στο gym, άλλοι παίζοντας πιάνο, άλλοι διαβάζοντας βιβλία. Η υπερβολή σημαίνει κάλυψη κενών; imo ναι, αλλά έτσι λειτουργεί το μυαλό μας, πάντα προσπαθούμε να κλείσουμε τρύπες στο μυαλό μας απασχολούμενοι με κάτι. Το θέμα είναι αυτό το κάτι που θα υπερβάλλουμε να μην προσβάλλει την δική μας υγεία (πχ φαγητό) ή των άλλων.

Δεν χρειάζεται να ζηλεύει το σώμα του καθεαυτό. Μπορεί να ζηλέψει την εργατικότητα, την πειθαρχία ή την αυτοσυγκράτηση. Όταν ακούς τέτοια πράγματα καταλαβαίνεις πως πρόκειται για την ψυχολογία του μέτριου, που θέλει όλα γύρω του να είναι μέτρια ή εντός αποδεκτών ορίων μετριότητας, ώστε να αισθάνεται οκ με τα δικά του επιτεύγματα, διότι αν η κορυφή του αποδεκτού είναι το γυμνασμένο κορμί των 2 ετών ή τα 2.000 ευρώ το μήνα είμαστε οκ, καλά είναι κι αυτός, ενώ αν το μέγιστο δυνατό στο σώμα είναι ο Dorian Yates ή στα λεφτά ο Bill Gates ξαφνικά αισθάνεται ένα τίποτα. Οπότε όλο αυτοί που καταφέρανε κάτι εξαιρετικό πρέπει να έχουν κάποιο πρόβλημα, να είναι είτε ψυχικά ασθενείς ή να έχουν κάποιο κόμπλεξ με μια έλλειψη τους που τους ωθεί στην υπερβολή.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.480 μηνύματα.

Καταρχας να ξεκαθαρίσουμε οτι μιλάμε για εναν ασκούμενο ερασιτέχνη έμπειρο ο οποιος πηγαινει στο γυμναστηριο και ξέρει τι κάνει. Αρα δεν υφισταται ξημεροβράδιασμα. Δεν εχει νοημα κάποιος να κάτσει πανω απο 2 ώρες μαζι με τα διαλειματα στο γυμναστηριο και δεν θα το κανει αμα ανηκει στη κατηγορια που ειπαμε.

Επισης θα πρέπει να ξεκαθαρισουμε τι έχει στο μυαλο της η καθεμια και ο καθενας οταν μιλάει για υπερβολή. Γιατι άλλος μπορει να θεωρει οτι υπερβολη ειναι να μη τρώς κάθε μερα απο το ζαχαροπλαστείο. Καλώς ή κακώς οποιος θέλει να φτιάξει το σώμα του θα πρέπει να μπει σε μια συγκεκριμενη διαδικασια η οποια οπως ειπε και ο χάκερ απαιτει πειθαρχια, σοβαροτητα , αποφασιστικοτητα και υπομονή.

-Θα δαπανει 4-5 φορές την εβδομάδα απο 40λεπτά εως 2 ωρες προπονησης
- Θα αρχισει να μαγειρευει ο ιδιος τα γευματα του.
- Θα κοψει τις καθημερινες βολτες σε ουζάδικα - παγωτάδικα - κρεπεράδικα - και άλλα τέτοια μαγαζια
- Θα πάρει κάποια συμπληρώματα (πιθανον)
- Θα μελετήσει αρκετα (αν ασχολειται ) μονος του για να δει τι πρέπει να κανει σε προπονηση και διατροφη τους 2 κυριους πυλώνες της προσπάθειας. κτλπ
- Θα ριξει πολλά άκυρα σε "κοινωνικες" εκδηλωσεις που έχουν συνηθως φαγοποτι. Λυπάμαι αλλα έτσι ειναι.

Αν αυτά θεωρουνται υπερβολές και ξημεροβράδιασμα τοτε εντάξει... προφανως οσοι και οσες τα λένε αυτά παιδια... ειναι άσχετοι με τη διαδικασια. Σορρυ κιολας. Μήν το πάρουν προσωπικά αλλα έτσι ειναι. Και αν συνεχισουν έτσι δεν θα φτιάξουν σωμα ουτε τον αιώνα τον άπαντα. Τους έχω άσχημα νέα.... θέλει πολυ περισσοτερο κοπο απο οσο νομιζουν. Και δεν ειναι ολα "Αααα μωρε αυτος πηρε χάπια για αυτο έγινε έτσι". Αυτος που "πηρε χάπια και έγινε έτσι" οπως θα πει κάποιος άσχετος.... το τελευταιο χρονο πονεσε στο γυμναστηριο.... και πεινασε. Έχει να φάει γαλακτομπουρεκο 6 μήνες.

Παλαιοτερα το ειχα γράψει αυτο εδω και ειχαν αφηνιάσει κάποιες-κάποιοι. Πρέπει να σταματησουμε γενικα να κρινουμε ανθρωπους απο τη στιγμη που ειμαστε άσχετοι με μια διαδικασια. Δεν ειναι κακο κανεις δεν τα ξέρει ολα. Σε ενα θέμα ειναι άσχετος σε άλλο σχετικος. Απλό.

Αυτη ειναι η άποψη μου.

Τελευταία επεξεργασία:

Μάρκος Βασίλης

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών, επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Καισαριανή (Αττική). Έχει γράψει 1.871 μηνύματα.

Αν σε «τραβάει» κάτι πάρα πολύ να το κάνεις - ανεξάρτητα από το οποιοδήποτε ψυχολιγικό υπόβαθρο - τότε δεν είναι απαραίτητο ότι έχει αυτοπειθαρχία και όλο αυτό το σετ των αρετών. Αντιθέτως, ακριβώς επειδή του αρέσει αυτό που κάνει - αρκετά για να αφιερώνει ώρα, ανεξαρτήτως αν είναι obsessed ή όχι - έχει κίνητρο ικανό έτσι ώστε να μη χρειάζεται να αυτοπειθαρχήσει. Όπως έχεις πει και αλλού, ένα άτομο που αυτοπραγματώνεται μέσα από κάτι - π.χ. το γυμναστήριο - δε βλέπει ως στερήσεις τίποτα από αυτά που τα άλλα άτομα θα έβλεπαν έτσι. Συνεπώς, το αν κάποια άλλα άτομα αναγνωρίζουν αυτές τις αρετές σε ένα άτομο που αφιερώνεται σε κάτι είναι άσχετο με το αν όντως αυτές υπάρχουν.

Αυτοπειθαρχία, αντιθέτως, επιδεικνύει το άτομο που δεν αθλούνταν ποτέ μέχρι εχθές και αύριο αποφασίζει να τα κόψει όλα για να αθληθεί, τουλάχιστον όσο βιώνει τις περικοπές αυτές που κάνει ως στερήσεις.

Side note: Δεν ξέρω γιατί ταυτίζουμε τον γυμνασμένο άνθρωπο με τον αθλητικό (το είδα αρκετές φορές παραπάνω). Είναι δύο εντελώς διαφορετικές καταστάσεις αυτά τα δύο.

Guest 209912

Επισκέπτης

Αν σε «τραβάει» κάτι πάρα πολύ να το κάνεις - ανεξάρτητα από το οποιοδήποτε ψυχολιγικό υπόβαθρο - τότε δεν είναι απαραίτητο ότι έχει αυτοπειθαρχία και όλο αυτό το σετ των αρετών. Αντιθέτως, ακριβώς επειδή του αρέσει αυτό που κάνει - αρκετά για να αφιερώνει ώρα, ανεξαρτήτως αν είναι obsessed ή όχι - έχει κίνητρο ικανό έτσι ώστε να μη χρειάζεται να αυτοπειθαρχήσει. Όπως έχεις πει και αλλού, ένα άτομο που αυτοπραγματώνεται μέσα από κάτι - π.χ. το γυμναστήριο - δε βλέπει ως στερήσεις τίποτα από αυτά που τα άλλα άτομα θα έβλεπαν έτσι. Συνεπώς, το αν κάποια άλλα άτομα αναγνωρίζουν αυτές τις αρετές σε ένα άτομο που αφιερώνεται σε κάτι είναι άσχετο με το αν όντως αυτές υπάρχουν.

Αυτοπειθαρχία, αντιθέτως, επιδεικνύει το άτομο που δεν αθλούνταν ποτέ μέχρι εχθές και αύριο αποφασίζει να τα κόψει όλα για να αθληθεί, τουλάχιστον όσο βιώνει τις περικοπές αυτές που κάνει ως στερήσεις.

Side note: Δεν ξέρω γιατί ταυτίζουμε τον γυμνασμένο άνθρωπο με τον αθλητικό (το είδα αρκετές φορές παραπάνω). Είναι δύο εντελώς διαφορετικές καταστάσεις αυτά τα δύο.

Ναι, δίκιο έχεις, μπορεί να μην έχει κάποιες από αυτές τις αρετές ο άλλος για τους λόγους που είπες, αλλά τι θες να πεις ακριβώς με αυτό; Οι άλλοι σίγουρα δεν το ξέρουν αυτό γιατί κοιτάνε απλά το αποτέλεσμα και κρίνουν με βάση τη δική τους περιορισμένη κατανόηση.

Μάρκος Βασίλης

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών, επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Καισαριανή (Αττική). Έχει γράψει 1.871 μηνύματα.
Ναι, δίκιο έχεις, μπορεί να μην έχει κάποιες από αυτές τις αρετές ο άλλος για τους λόγους που είπες, αλλά τι θες να πεις ακριβώς με αυτό; Οι άλλοι σίγουρα δεν το ξέρουν αυτό γιατί κοιτάνε απλά το αποτέλεσμα και κρίνουν με βάση τη δική τους περιορισμένη κατανόηση.

Ότι, πολλές φορές, μπορεί να θαυμάζουμε πράγματα σε έναν άνθρωπο που να μην τα έχει - π.χ. την αυτοπειθαρχία που λέγαμε παραπάνω. Οπότε, αν δεν είναι θέμα αρετής κ.λπ., δεν ξέρω αν κολλάει το «όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια», υπό την έννοια ότι το επιτυχημένο άτομο (με όποια έννοια) δεν κάνει, ουσιαστικά, κάτι εξωπραγματικό για το ίδιο.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.480 μηνύματα.
Ότι, πολλές φορές, μπορεί να θαυμάζουμε πράγματα σε έναν άνθρωπο που να μην τα έχει - π.χ. την αυτοπειθαρχία που λέγαμε παραπάνω. Οπότε, αν δεν είναι θέμα αρετής κ.λπ., δεν ξέρω αν κολλάει το «όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια», υπό την έννοια ότι το επιτυχημένο άτομο (με όποια έννοια) δεν κάνει, ουσιαστικά, κάτι εξωπραγματικό για το ίδιο.

Θα ήθελα να δώ αν ολοι εσεις που λέτε για αυτοπειθαρχια αν θα μπορουσατε να κάνετε εστω για μια εβδομάδα το προγραμμα που κάνει ένας τύπος που ασχολειται σοβαρά με το γυμναστηριο. Δεν θα πω με το μποντι μπιλντιν θα πω με το γυμναστηριο γενικά.

Τονιζω το ΣΟΒΑΡΑ. Το βάζω σε μπόλντ. Γιατι αν νομιζεις πως ασχολεισαι σοβαρά με το γυμναστηριο επειδη το πρωι τρώς δημητριακά "φιτνεσ" και κάνεις και μισή ώρα την ημέρα ομαδικά και μέρα παρα μέρα βγαινεις σε τσιπουράδικο. Πλανάσαι.

Viedo

Διάσημο μέλος

Ο Viedo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Ψυχολόγος και μας γράφει από Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.912 μηνύματα.
Θα ήθελα να δώ αν ολοι εσεις που λέτε για αυτοπειθαρχια αν θα μπορουσατε να κάνετε εστω για μια εβδομάδα το προγραμμα που κάνει ένας τύπος που ασχολειται σοβαρά με το γυμναστηριο. Δεν θα πω με το μποντι μπιλντιν θα πω με το γυμναστηριο γενικά.

Το δύσκολο δεν είναι η 1 εβδομάδα, αλλά οι πολλές...

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Μάρκος Βασίλης

Πολύ δραστήριο μέλος

Τονιζω το ΣΟΒΑΡΑ. Το βάζω σε μπόλντ. Γιατι αν νομιζεις πως ασχολεισαι σοβαρά με το γυμναστηριο επειδη το πρωι τρώς δημητριακά "φιτνεσ" και κάνεις και μισή ώρα την ημέρα ομαδικά και μέρα παρα μέρα βγαινεις σε τσιπουράδικο. Πλανάσαι.

Το «σοβαρά» είναι υποκειμενικό. Μπορώ να σκεφτώ άτομα που βλέπουν πολύ χαλαρά (κάποιος εξωτερικά μπορεί να έλεγε και «ασόβαρα») τον αθλητισμό - όχι το γυμναστήριο - και ήταν αρκετά καταξιωμένοι στον χώρο τους.

Επίσης, το νόημα με την παραπάνω κουβέντα είναι ότι αν ένα άτομο αυτοπραγματώνεται μέσα από κάτι και είναι η ζωή του αυτό, τότε δε χρειάζεται να αυτοπειθαρχήσει, διότι δε νιώθει ότι στερείται άλλα πράγματα έναντι αυτού. Άλλα άτομα γύρω του μπορεί να το βλέπουν έτσι, αλλά πιθανότατα δε θα είναι έτσι.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Φιλε την χωριάτικη πιτσα που έφερα προχθές στους γονεις μου απο μια πολύ ωραια ταβερνα που ψηνει σε ξυλοφουρνο... πιστεψε με την στερειται ο καθένας ! Που κάνει διατροφή! Θα μπορουσα να τη τρωω 2 φορές την εβδομάδα αλλα δεν το κάνω. Οπως και κρέπες με πραλινα και μπισκοτο....

Ολοι άνθρωποι ειμαστε ολοι θα θέλαμε να τρωμε σκατολοϊδια γιατι λογω της επεξεργασιας τους ειναι πιο νοστιμα.

Και εγω μπορω να σου πω τωρα 10 διαφορετικά που θα φάω μεσα σε 1 χρονο. Αλλος που δεν κάνει τα τρωει μεσα στην εβδομάδα.

Ειναι απολυτως απαραιτητη η αυτοπειθαρχια σε κάποιον που θα ξεκινησει να βλέπει το γυμναστηριο σοβαρά. Ειδάλλως δεν θα χει αποτέλεσμα. Καθε βδομάδα - προπονηση αλλαζω το προγραμμα μου. Βάζω κάτι παραπανω 1 σετ , 2 επαναληψεις , 2.5 κιλά + κτλπ δε πάω γυμναστηριο και χαζευω στο κινητο ή κανω οτι μου αρέσει. Βεβαια αυτο που κανω ναι μου αρέσει. Αλλα σε ΚΑΘΕ προπονηση υπάρχουν απαιτήσεις. Καθημερινα επισης μαγειρευω μονος μου.

Με λιγα λογια .... οπως εγραψα και πιο πάνω. Θέλει πολυ περισσοτερο κοπο κ χρονο απο οσο νομιζει κανεις. Απλα δεν σας τα λένε για να το παιζουν κούλ και επειδη δεν θέλουν να τους σχολιάζετε γιατι πάλι κάποιος εξυπνος θα πεταχτει και θα πει

"κΑΝΕΙς ολα αυτα;;;;; εισαι ψυχαναγκαστικος... δεν ευχαριστιεσαι τη ζωη σου"

Δεν βρεθηκε ακομη το κουμπί να το πατάμε και να φτιάχνουμε σωμα ενω ... τρωμε λουκουμάδες πάντως. :)

Για αυτο οταν δεις κάποιον τέτοιον... άσε τη κριτική στην ακρη. Δεν κανεις αυτα που κάνει. Και πές ενα μπράβο μεγάλε ωραια προδος. Ειναι απλό. Τα υπολοιπα ειναι να χουμε να φιλοσοφουμε. Δε θέλει λεει αυτοπειθαρχια. Σοβαρα το χεις κάνει και ξέρεις;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια