Αν δίνει νόημα στη ζωή τους και τούς προσφέρει εσωτερική ικανοποίηση η γυμναστική είτε γίνεται 1 ώρα την ημέρα είτε 4 ώρες, από εμένα δεκτό. Δικά τους είναι τα χρόνια της ζωής, που τούς απομένουν, όπως επιθυμούν τα «ξοδεύουν».
Εγώ, δεν θα μπορούσα να ασχολούμαι με το γυμναστήριο και να καταβάλλω τέτοιον αγώνα. Δεν με γεμίζει, δεν με ικανοποιεί, το βρίσκω βαρετό. Προσπαθώ να είμαι καλά με την εικόνα του σώματός μου και γενικότερα με τον εαυτό μου.
Ορισμένα άτομα, βέβαια, ασχολούνται με το γυμναστήριο γιατί αυτό, έχει να τούς «ταϊσει» την αυτοπεποίθησή τους, το «φαίνεσθαι». Το βλέπεις κι όλας, οι συμπεριφορές τους, οι επιδείξεις των μυών, πολλές φορές, αυτό έχει στόχο. Το V, τα ρούχα που καλύπτουν ελάχιστο μέρος του σώματος είτε πάνω είτε κάτω. Για να τονίζεται το επίτευγμα του γυμναστηρίου. Δε ξέρω, αν είμαι σε θέση να κρίνω αυτή τη συμπεριφορά τους, καθώς, δυστυχώς οι άνθρωποι πρέπει κάτι να δείξουμε σε αυτόν τον κόσμο, μία πρόοδο ως προς τη ζωή μας. Άλλοι, δείχνουν πρόοδο μέσω του επαγγέλματος, που ασκούν, και κατ' επέκταση του εισοδηματικούς πλούτου, άλλοι με το μορφωτικό τους επίπεδο, άλλοι με τη σωματική διάπλασή τους και εννοείται, άλλοι συνδυάζοντάς αυτά και άλλα πολλά επιτεύγματα. Πρόβλημα είναι διακαώς να επιζητάς την προσοχή και τον θαυμασμό των υπολοίπων μέσα από τα έργα σου. Να κάνεις ό,τι κάνεις για τους άλλους και μόνο αυτό να σε απασχολεί, αγνοώντας την προσωπική σου ικανοποίηση και ευχαρίστηση.
Το πρόβλημα, έγκειται, θεωρώ, όταν χάνεις το μέτρο για εσένα τον ίδιο. Όταν βιώνεις δυσφορία και στερήσεις λόγω του γυμναστηρίου. Όταν, όλο αυτό γίνεται μία καταναγκαστική συμπεριφορά και ενέργεια. Σε τέτοιες περιπτώσεις, εμπεριέχεται έντονα το προβληματικό στοιχείο. Αυτό, δυστυχώς, είναι το δυσκολότερο στο να αναγνωρίσει και να αποδεκτεί το άτομο, πρώτα-πρώτα, στον ίδιο του τον εαυτό του. Αν το βράδυ κοιμάται ήσυχα και δεν τον απασχολεί, που οι υπόλοιποι βγήκαν έξω για φαγητό και ποτό, ενώ εκείνος προτίμησε συνειδητά να μείνει σπίτι, είναι απόλυτα αποδεκτό και δεν εντοπίζω κάποιο πρόβλημα.
Γενικά, είναι έντονο και στην περίπτωση αυτή, όπως και στις περισσότερες, το υποκειμενικό στοιχείο. Κάτι, το οποίο λειτουργεί αποτελεσματικά και με υγιή τρόπο για εμένα, ενώ σε κάποια άλλη μερίδα ανθρώπων όχι, δεν σημαίνει πως είναι προβληματικό και για εμένα. Ο καθένας, ορίζει με δικά του κριτήρια το πώς θα ζήσει.
Αν πραγματικά θέλεις μια ζωή μέσα στα γυμναστήρια, γιατί αυτό σε ολοκληρώνει, να είσαι χαρούμενος για την επιλογή σου. Πολύς κόσμος, δεν θα βρει ποτέ τι θέλει πραγματικά στη ζωή του, ενώ εσύ το πέτυχες!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.