Deutsch: Δεν τρώω καυτερά, δεν πίνω κι έχω ελαττώσει απίστευτα το κάπνισμα (αν και δυστυχώς καπνίζουν όλοι στην παρέα άρα τρώω πολύ καπνό γενικά). Οι κοκκινίλες ξεκίνησαν πριν αρχίσουν οι ζέστες, από τον Φεβρουάριο, αλλά δεν έδινα σημασία.
Fairy: το ιαματικό το χρησιμοποιώ από πέρσι αλλά μου τελείωσε και δεν είχα προλάβει να πάρω. Προφανώς δεν σώζεται η κατάσταση μόνο με αυτό, αλλά βοηθάει πάρα πολύ! Φωτοευαισθησία δύσκολο να είναι, γιατί δεν κυκλοφορώ τη μέρα από τον Φλεβάρη και μετά που επιδεινώθηκε η κατάσταση (!)

Δεν έχω παρακολουθήσεις επομένως τα πρωινά μένω πάντα σπίτι και διαβάζω, άρα βγαίνω έξω μετά τις πέντε το απόγευμα! Η αλλαγή πάντως επήλθε σε ένα πολύ μεταβατικό στάδιο, μετακόμισα τρεις φορές, άλλαξα τρεις πόλεις και δύο χώρες και σκέφτομαι πως πέραν του άγχους που προκάλεσε όλο αυτό, με επηρέασε σίγουρα και το νερό που ειναι διαφορετικό σε κάθε τόπο.
Ενυδατικές έχω δοκιμάσει από korres, avène, frezyderm και τώρα τη bepanthol και δεν μου έκανε καμία, κάθονται σαν στόκος, δεν τις απορροφά το δέρμα μου.

Οι πιο δυνατές δεν ξέρω πώς θα είναι γιατί είναι ευαίσθητο αλλά δεν είναι ξηρό! Σκεφτόμουν να δώσω μια ευκαιρία στη Weleda είτε με μολόχα ή με αμύγδαλο για ευαίσθητα, απλώς άκουσα από δερματολόγο την άποψη πως στην ηλικία που βρισκόμαστε (πριν τα 25) το πιο βασικό απο όλα είναι ο καθαρισμός και πως ουσιαστικά οι ενυδατικές επιβαρύνουν και "κακομαθαινουν" το δέρμα μας, με αποτέλεσμα μεγαλώνοντας να χρειαζόμαστε όλο και πιο δραστικές και προβληματίστηκα. :/
Απλώς η βλακεία είναι πως δεν ξέρω πώς να το διαχειριστώ γιατί δεν είχα ποτέ τέτοια θέματα. Το πρόσωπό μου είχε πάντα κάποια ξέμπαρκα σπυράκια, λιπαρότητα στο Τ και τέλος. Δεν κοκκίνιζα ποτέ, ούτε το καλοκαίρι, δεν έτσουζε, τίποτα. Α για το νερό έχεις απόλυτο δίκιο, κάνω ειλικρινά αγώνα για να αυξήσω την ποσότητα που πίνω μέσα στη μέρα, γιατί δεν πίνω αρκετό!
Απάντησα κάπως ανακατεμένα επειδή είμαι απο κινητό, ελπίζω να βγαίνει άκρη!