mindcircus
Περιβόητο μέλος

Το πιθανώτερο είναι στο τέλος του καλοκαιριού να υποφέρεις από κάποια ξηροδερμία. Δεν έχω ακούσει ποτέ μου για αλλεργία στο νερό.
Δοκίμασε εκείνες τις μέρες να βάζεις μια καλή ενυδατική κρέμα μετά το μπάνιο και πιστεύω πως θα δεις διαφορά.![]()
Λες;;; Η αληθεια ειναι οτι εχω μια ταση ξηροδερμιας ειδικα στα χερια και κρεμα ενυδατικη στο σωμα δε βαζω παντα..
Θα το κανω! Ευχαριστω!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Άρχισα να σκέφτομαι τη μόλυνση του νερού της θάλασσας, αλλά δεν μου φάνηκε τόσο πιθανό. Σημειωτέον οτι στην παραλία μόνο έναν ξένο τουρίστα είχα δει στη δική μου κατάσταση, βέβαια δεν του μίλησα αλλά αναγνώρισα αμέσως το "κοινό μας πρόβλημα"

Τρίτη χρονιά, πήρα τα κουβαδάκια μου κι άλλαξα παραλία και είδα οτι δεν εμφανίστηκε το εξάνθημα. Η παραλία που πήγα, σημειωτέον δεν θεωρείται καθαρότερη, αν και όλες είναι σχετικά καθαρές (μιλάμε για χωριά κι όχι για τόσο πολυσύχναστες, τότε, πλαζ). Κι επειδή ήθελα σώνει και ντε να μάθω την αιτία, επέστρεψα στην ίδια, άρχισαν ξανά να εμφανίζονται... Τελικά, για να μη μακρυγορώ περισσότερο, δεν έφταιγε ούτε ο ήλιος, ούτε το θαλάσσιο νερό, αλλά το
τρεχούμενο "νερό" που συνήθιζα να ξεπλένομαι στο κάμπινγκ που διέθετε η παραλία. Και το οποίο προερχόταν καθώς έμαθα μετά από "βιολογικό καθαρισμό" Τα πώς και τα γιατί, δεν τα έψαξα περαιτέρω, συνεχίζω και σήμερα να πηγαίνω στην ίδια που μου αρέσει πολύ, αλλά ξεπλένομαι στο σπίτι. Και βέβαια τα εξανθήματα από το σώμα μου έφυγαν άπαξ και δια παντός.
Υπ'όψη οτι μπορεί η πλειοψηφία των ανθρώπων να μη βλάπτεται από συνηθισμένα πράγματα, αλλά ο κάθε οργανισμός έχει τους δικούς του "αλλεργιογόνους παράγοντες". Επίσης, μπορεί κάτι που ο οργανισμός θεωρούσε "ακίνδυνο" για πολλά χρόνια και δεν επιστράτευε τους αμυντικούς του μηχανισμούς, ξαφνικά να αρχίσει να το θεωρεί "εισβολέα" και να δημιουργεί αντισώματα (γιατί αυτό είναι η αλλεγία, στην ουσία "τζάμπα συναγερμός" εκεί που δεν χρειάζεται δηλαδή) με επιπτώσεις όμως στην καθημερινότητά μας και στην ψυχολογία μας επίσης.
Τους τελευταίους μήνες άρχισα να βγάζω (άλλου είδους) κοκκινίλες στο πρόσωπο. Μικρές μικρές σαν το κεφάλι της καρφίτσας..Άλλαξα τις κρέμες που βάζω, το πρόβλημα μειώθηκε αλλά δεν εξαφανίστηκε. Με είδε γιατρός δερματολόγος που είχα επισκεφτεί για άλλο θέμα, και πιθανολόγησε αλλεργία (ήμουν πάντα αλλεργική) και μου συνέστησε να συνεχίσω να παρατηρώ τι με πειράζει. Υποψιάζομαι ένα σαπούνι που έπλενα το πρόσωπο (και που μέχρι πρόσφατα δεν με ενοχλούσε) ή ..οι φράουλες που τρώω είτε φρέσκιες, είτε σε γλυκά! Ίδωμεν

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mindcircus
Περιβόητο μέλος

Εχεις απολυτο δικιο με τις αντιδρασεις του οργανισμου. Κι εγω το εχω παντως αναρωτηθει αυτο με το καθαρισμο του τρεχουμενου νερου που γραφεις, οπως και ανεφερα. Λεω, ρε μπας και τετοια εποχη κανουν τιποτα καθαρισμους και εγω τρωγομαι;
Σημασια εχει να βρισκουμε τι ειναι αν γινεται και να το αντιμετωπιζουμε..
Για να δουμε φετος, θα με ξαναπιασει;
Nelliel
Περιβόητο μέλος

Υπαρχει και ευαισθησια στο ζεστο νερο. Ισως να οφειλεται εκει το προβλημα σου. Δοκιμασε να κανεις μπανιο με χλιαρο νερο. Δες και αν υπαρχουν ανθισμενα δεντρα τριγυρω ή μηπως εχεις αλλαξει απορρυπαντικο ρουχων και σε πειραζει αυτο.
Claire Rentfield
Περιβόητο μέλος

Αυτό που γράφει η φίλη είναι αλήθεια και δεν το σκέφτηκα όταν έγραφα πως δεν έχω ακούσει ποτέ για αλλεργία στο νερό.Υπαρχει και ευαισθησια στο ζεστο νερο. Ισως να οφειλεται εκει το προβλημα σου.
Η αλήθεια είναι πως το υπερβολικά ζεστό νερό καλό είναι να αποφεύγεται γιατί εκτός από τα εξανθήματα μπορεί να δημιουργήσει και ευρυαγγείες.

Βρε alkyone μου το ίδιο πρόβλημα ξεκίνησα να αντιμετωπίζω κι εγώ από πολύ μικρή. Σε σημείο μάλιστα να μην πηγαίνω πια στην θάλασσα.

Εμένα όμως είναι όντως φωτοευαισθησία γιατί μέσα σε κάμποσα χρόνια άλλαξα αρκετές παραλίες και σε διάφορα σημεία της Ελλάδας και η αλήθεια είναι πως δεν ξεπλένομαι στην παραλία γιατί μου αρέσει να κρατάω την μυρωδιά της θάλασσας όσο περισσότερο γίνεται. Πλέον έχω παραιτηθεί από τα θαλάσσια μπάνια που τόσο λατρεύω...

mindcircus
Περιβόητο μέλος

Ευχαριστω

Anonyme
Δραστήριο μέλος

Εχω αλλεργια στις γατες και ζω με γατες, αλλα τα συμπτωματα ειναι διαφορετικα σε εμενα τουλαχιστον. Κοκκινιλες (συνοδευομενες με κνησμο) βγαζω μονο οταν τρυπηθει το δερμα και ερθει σε επαφη με το γατι (aka δαγκωμα). Τα υπολοιπα συμπτωματα εχουν να κανουν με το αναπνευστικο (φτερνισμα, καταρροη, κα). Στην θεση σου θα σταματουσα να βαζω στο προσωπο μου το οτιδηποτε. Ουτε καν σαπουνι, μεχρι να βρεις απο τι προερχεται. Εχω αλλεργια επισης στην γυρη ελιας και γεμιζω κοκκινιλες στο σωμα μου (οχι στο προσωπο ομως) οι οποιες ομως μου προκαλουν τρομερο κνησμο. Εχω επισης αλλεργιες σε καποια hair sprays, conditioners και αφρους τα οποια μου προκαλουν κοκκινιλες και κνησμο στο κεφαλι.
Πηγαινε οπωσδηποτε σε δερματολογο και κανε τεστ αλλεργιας γιατι μπορει τα συμπτωματα σου να οφειλονται ακομα και σε τροφικη αλλεργια!
Υποψιάζομαι πως επειδή το προηγούμενο δίμηνο μαδούσε σαν τρελός έφταιξε αυτό σε συνδυασμό με το υπερευαίσθητο δέρμα. Γιατί πολλές φορές μετά από αγκαλίτσες που έμεναν τρίχες στο πρόσωπό μου, κοκκίνιζε και μ' έπιανε κνησμός. Τώρα που σταμάτησε το φεστιβάλ τρίχας είναι πολύ καλύτερη η κατάσταση! Γενικά όταν με δαγκώνει/νυχιάζει δεν έχω θέμα, πάλι καλά.
Πρέπει να πάω σίγουρα για τεστ αλλεργίας, έχεις απόλυτο δίκιο.

[...] Υπ'όψη οτι μπορεί η πλειοψηφία των ανθρώπων να μη βλάπτεται από συνηθισμένα πράγματα, αλλά ο κάθε οργανισμός έχει τους δικούς του "αλλεργιογόνους παράγοντες". Επίσης, μπορεί κάτι που ο οργανισμός θεωρούσε "ακίνδυνο" για πολλά χρόνια και δεν επιστράτευε τους αμυντικούς του μηχανισμούς, ξαφνικά να αρχίσει να το θεωρεί "εισβολέα" και να δημιουργεί αντισώματα (γιατί αυτό είναι η αλλεγία, στην ουσία "τζάμπα συναγερμός" εκεί που δεν χρειάζεται δηλαδή) με επιπτώσεις όμως στην καθημερινότητά μας και στην ψυχολογία μας επίσης.
Τους τελευταίους μήνες άρχισα να βγάζω (άλλου είδους) κοκκινίλες στο πρόσωπο. Μικρές μικρές σαν το κεφάλι της καρφίτσας..Άλλαξα τις κρέμες που βάζω, το πρόβλημα μειώθηκε αλλά δεν εξαφανίστηκε. Με είδε γιατρός δερματολόγος που είχα επισκεφτεί για άλλο θέμα, και πιθανολόγησε αλλεργία (ήμουν πάντα αλλεργική) και μου συνέστησε να συνεχίσω να παρατηρώ τι με πειράζει. Υποψιάζομαι ένα σαπούνι που έπλενα το πρόσωπο (και που μέχρι πρόσφατα δεν με ενοχλούσε) ή ..οι φράουλες που τρώω είτε φρέσκιες, είτε σε γλυκά! Ίδωμεν![]()
@alcyone, Η πρώτη διάγνωση του γιατρού, αν και λανθασμένη, ήταν η πιο λογική.

Πάντως αυτό που λες για την αντίδραση του οργανισμού ισχύει τόσο πολύ! Πέρσι παρουσίασα ξαφνικά αλλεργία σε αντιβίωση που είχα ξαναπάρει σίγουρα πιο μικρή και την διέκοψα άμεσα. Η ιδιοφυία ο γιατρός που με είδε μου έδωσε χάπια μόνο για τον κνησμό και όχι για την αλλεργία. Έτσι, παρά το γεγονός πως είχα σταματήσει την αντιβίωση, η αλλεργία φούντωνε όλο και περισσότερο (ουσιαστικά είχε γεμίσει όλο μου το σώμα μικροσκοπικές κόκκινες βουλίτσες που έκαιγαν) κι ο δερματολόγος μου έγραψε ένεση κορτιζόνης & κρέμα για να περάσει.
Τις προάλλες που βγήκα για κάποιες δουλειές το πρωί, δεν έβαλα αντιηλιακό στα χέρια γιατί δεν θα πήγαινα μακριά και σκέφτηκα "πόσο θα με δει ο ήλιος;". Με τη ζέστη και τον ιδρώτα κάποια στιγμή νιώθω τα χέρια μου να καίνε, τα κοιτάζω κι είχαν βγάλει ακριβώς τα ίδια σημαδάκια που είχα πέρσι με την αλλεργία στην αντιβίωση. Αφού κάθησα για λίγο μακριά από τον ήλιο, σε χώρο με κλιματισμό, υποχώρησαν (μετά από 15' περίπου) οπότε πιστεύω πως το πρώτο μου καλοκαίρι με αλλεργίες θα είναι μία πρόκληση.

p.s. Ποιο σαπουνάκι υποψιάζεσαι; Ελπίζω όχι αυτό της apivita που είχαμε προτείνει!

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Δυστυχώς αυτό, χωρίς βέβαια να είμαι και 100% σίγουρη.p.s. Ποιο σαπουνάκι υποψιάζεσαι; Ελπίζω όχι αυτό της apivita που είχαμε προτείνει!![]()

Να προσθέσω επίσης 2 βασικά που έμαθα από εμπειρία:
1) Μπορεί κάποιος/α να μην έχει για χρόνια παρουσιάσει αλλεργία στον Χ αλλεργιογόνο παράγοντα και ξαφνικά να ...συμβεί.΄Δεν σημαίνει οτι επειδή δεν με είχε πειράξει ως τα χθες, δεν θα μου συμβεί σήμερα ή στο μέλλον.
2) Το πιο αποτελεσματικό μέτρο για κάθε λογής αλλεργίες, είναι να το να βρεθεί ο "αλλεργιογόνος παράγοντας" και ει δυνατόν να αποφεύγεται (δεν είναι πάντα εύκολη η αποφυγή του, π.χ. σε περίπτωση που είναι η σκόνη).
Τα διάφορα αντι-ινσταμινικά χάπια και αλοιφές, θα πρέπει να λαμβάνονται με φειδώ και πάντα με σύσταση του δερματολόγου, ιδιαίτερα επειδή περιέχουν στην πλειοψηφία τους κορτιζόνη.
Αυτά και ...περαστικά μας!

*Serena*
Τιμώμενο Μέλος

Nelliel
Περιβόητο μέλος

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Το ψάχνω ακόμα...

Alma Libre
Επιφανές μέλος

Claire Rentfield
Περιβόητο μέλος

Δεν άλλαξα σαπούνι, ούτε αφρόλουτρο, δεν άλλαξα την κρέμα μου την υδατική. Δεν μπορώ να καταλάβω τι φτάιει και έχω μια φαγούρα να φάω κι εσάς.

prinCess.
Επιφανές μέλος

Αθήνα κέντρο. Στείλτε μου πμ όποια γνωρίζει ή κάνει. Ευχαριστώ
Alma Libre
Επιφανές μέλος

Κοριτσάκια ξέρετε καμιά κοπέλα που να φτιάχνει νύχια στο σπίτι της μετά τις 7-7:30; Να είναι καλή όμως και να έχει ελεύθερα ραντεβού για αυτή τη βδομάδα ή έστω σ/κ.
Αθήνα κέντρο. Στείλτε μου πμ όποια γνωρίζει ή κάνει. Ευχαριστώ
Ξέρω εγώ, αλλά Λιβαδειά. Οπότε δεν.

_fairygirl_
Διακεκριμένο μέλος

Tabby
Πολύ δραστήριο μέλος

Alma Libre
Επιφανές μέλος

Έχει δοκιμάσει κάποια κοπέλα αντηλιακό προσώπου Anthelios La Roche Posay; Ψάχνω για κάτι που να μη δημιουργεί ακμή. Περιμένω εντυπώσεις..![]()
Έχω το αντηλιακό λάδι με δείκτη 50 και το χρησιμοποιώ συνέχεια. Κάνει και για πρόσωπο και για σώμα, εγώ βέβαια στο πρόσωπο δε το βάζω επειδή έχω λιπαρό δέρμα και μοιάζω σα να έκανα μπάνιο στη φριτέζα αν το βάλω, αλλά μέχρι στιγμής δε με έχει πειράξει.

Dmzk
Δραστήριο μέλος

Δεν είμαι κοπέλα η αντηλιακή ?έχει εκδόσεις? Μια που είναι σε πορτοκαλί χρώματα μου φένεται υπερβολικά Sticky(mineral?)Με την SX δεν έχω κανένα θέμα.Έχει δοκιμάσει κάποια κοπέλα αντηλιακό προσώπου Anthelios La Roche Posay; Ψάχνω για κάτι που να μη δημιουργεί ακμή. Περιμένω εντυπώσεις..![]()
*Serena*
Τιμώμενο Μέλος

Έχει δοκιμάσει κάποια κοπέλα αντηλιακό προσώπου Anthelios La Roche Posay; Ψάχνω για κάτι που να μη δημιουργεί ακμή. Περιμένω εντυπώσεις..![]()
Έχει πολλά η σειρά δεν ξέρω ποιο εννοείς. Εγώ έχω το ac αν δεν κάνω λάθος και αν και έχω τάση για ακμή μου έκατσε μια χαρά. Το πιο ματ αντηλιακό που έχω δοκιμάσει.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 303 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Fernando_A
- Ilma
- Dr. Gl. Luminous
- iew
- Joji
- ck_chrysiis
- giannhs2001
- Kate1914
- Jack of Spades
- charmander
- synthnightingale
- Reader
- Ωρορα
- AggelikiGr
- touvlo
- Εριφύλη
- globglogabgalab
- Maria23667
- KaptenGr
- rafaela11
- jellojina
- Scandal
- Sosstoss
- Fraoulita
- Bleach_enjoyer
- Paragontas7000
- Helen06
- johnsala
- camil
- Luludaki
- fofo
- Ariana2018
- Esperos1
- Unboxholics
- Μήτσος10
- marww
- Abiogenesis
- Dmzk
- phleidhs
- Indiana Jones
- Malenaa
- Δροσουλίτης
- Requiem
- arko
- ilovekpop
- taketrance
- Maynard
- Έλενα Παπαμακαριου
- Athens2002
- Εχέμυθη
- Maria_Xagorari
- pinkheart
- dmav
- Memetchi
- Pakaros_1
- Τodoroki
- Nikoleta05
- plus i bo?
- tsiobieman
- maria89
- Στεφανος56
- 007i
- Zeirini
- Chiyo
- Lorraine1
- epan
- User2350
- spring day
- Κλημεντίνη
- Eliza
- Sevasti
- eukleidhs1821
- jj!
- DimitraA.
- Ριουλα
- faiy alsis
- louminis
- J.Cameron
- Stres
- oups
- Kalana
- Zelina
- Alma Libre
- ougka pougka
- Ace of Spades
- Aria88
- parrot/παπαγάλος
- Lila955
- Circe
- fmarulezkd
- Stelios725
- bruh_234
- Αντικειμενικός
- Nikoleta93
- Citylights
- desp1naa
- sunsetpp
- Mt73
- wft2010
- nimbus
- Mexicanos
- Ria99
- Wonderkid
- Kostas_)
- nemii_nemo
- kostas_01
- _Νηρηίς_
- estrela
- Appolon
- Asterias21
- Helen93
- Nina-nana
- Ivii
- Positivitea
- CiNeFiL
- Eirinakiii8
- sofoula2430
- whitelioness
- Αλκης Κ.
- Libertus
- MarcoReus
- gewrgia0298
- DeWiN
- Theodora03
- Tsixris
- snowy
- Ryuzaki
- comeback
- kauphy
- Thundergirl
- An_uknown_world
- Loozen
- elena
- pacheiko
- ΘανάσοςG4
- SlimShady
- Cortes
- anastasis06
- orchidea
- gwgw_5
- Viedo
- McManus
- Luke.
- me lene
- Eleanna7
- aye
- Χαρουβιάν
- Forgetit
- kogba
- Rene2004
- Danaoula2020
- Snoopy Doo
- kiyoshi
- Dreamer_SW
- Βλα
- uni77
- tomicrotroll
- Jocaste
- Μάρκος Βασίλης
- johnnyantony
- anna-maria1
- MarilynSt
- New member
- Mantri
- tymvorixos
- Εβανζελί
- Johnny15
- edweimaste
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.