Πιστευω κι εγω στην φιλια "ανευ ορων" να τη θεσω ετσι.Ειναι εκεινη που ξερεις οτι ο/η αλλος/η θα ειναι εκει πριν καν ακομη το ζητησεις,θα μιλησεις θα σε ακουσει,θα σου πει τη γνωμη του,θα βρει τυχον δικα σου λαθη και θα στα υποδειξει επισης,ολα αυτα λοιπον ειναι αυτη η φιλια η πραγματικη,η ουσιαστικη που λεμε.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΦΥΛΟΥ γνωμη μου,και το τονιζω γιατι ολα εχουν να κανουν με τους ανθρωπους με τους οποιους επιλεγουμε να συσχετιστουμε ως φιλοι,τι μας συνδεει, τι νιωθουμε και τι μας βγαζει η φιλια μας μαζι τους.Επισης το πως σκεφτονται και δρουν καποια ατομα μας κανει εμας να θελουμε να τους εχουμε στην παρεα μας γιατι απλα μας κανουν και περναμε ομορφα και ανεβαινει και η ψυχολογια μας,και γενικα περναμε ωραια.
Φιλια δεν ειναι μονο να ξερεις εχεις καποιον να σου σταθει σε μια α δυσκολια ή σε ενα προβλημα.Φιλια ειναι και αυτη που μας φτιαχνει τη διαθεση,εκει που εμεις ειμαστε ριγμενοι/στεναχωρημενοι/προβληματισμενοι ή δεν ξερω εγω τι αλλο,και θα ερθει ο/η κολλητος/η και θα πει την ατακα "μα πως εισαι ετσι μαρη?"

και αυτοματα θα γελασουμε/θα ξεχαστουμε/θα παμε αλλου.
Αυτη ειναι η λειτουργικη φιλια,παντα θελει και τις δυο πλευρες ενεργες και προθυμες να διατηρησουν τη φιλια.Εκει βλεπεις πολλα.Και επιλεγεις να μεινεις με οσους σε εχουν κερδισει και σας συνδεουν αυτα τα βαθια συναισθηματα.
Σαφως δεν ειναι ολες οι φιλιες ιδιες.Μπαινει και ενα συμφερον,και εκει ερχεται η ζηλεια/η ρηξη/η κοντρα.Στο γιατι η ταδε φιλη να εχει καλυτερο γκομενο ας πουμε,κι εκει διαλυονται φιλιες χρονων,γιατι μπαινει η ερωτικη διεκδικηση και αντιζηλια.Γιαυτο χαλανε γιατι μπαινει αναμεσα το να γινω εγω καλυτερος οχι για μενα αλλα για να "φανω" στον αλλον οτι κατι πετυχα.Ε μετα επομενο ειναι να μην γνωριζονται να μη μιλανε.Μπορει να ειναι και παρεξηγησεις μικρες και ασημαντες ή σημαντικες επισης.Να μη δινει κανενας την ευκαιρια να κουβεντιαστει τι πηγε λαθος και απομακρυνθηκαν.
Δεν χαλανε μονο οι γυναικειες φιλιες χαλανε και οι ανδρικες.Για τους ιδιους αλλα και για διαφορετικους λογους.Για μια κοπελα του φιλου που απλα εγινε το μηλο της εριδος και εσπασε μια φιλια χρονων.Για εναν που πετυχε επαγγελματικα και απλα αλλαξε συναναστροφες.
Ενα ειναι το κυριως.Οι ανθρωποι μεγαλωνοντας αλλαζουμε μυαλα/ιδιοσυγκρασιες/συμπεριφορες,επομενο ειναι μια φιλια του δημοτικου να αρχισει να φθινει λιγο πριν τα φοιτητικα χρονια και επομενο ειναι να χαθει αν περασουν σε διαφορετικες πολεις.
Οποτε η αποσταση και ο χρονος μας απομακρυνουν ναι.Μετα ειναι και η διαθεση μας που καποια στιγμη στερευει και απλα λεμε α βαριεμαι τωρα που να τον/την ψαχνω,εστειλα δεν απαντησε παμε παρακατω.
Αφηνουμε να χαθουν,φευγουν και οι αλλοι διχως ενα μηνυμα,ειναι και τα προβληματα της καθημερινοτητας μας αποσυντονιζουν.Μας αλλαζουν προτεραιοτητες και συναναστροφες.
Προσωπικα εχω καταφερει να εχω μια παρεα αξιολογων ανδρων και γυναικων,ειμαστε γυρω στα 7 ατομα και εμενα 8,μια παρεα θα ελεγα ζυμωμενη απο διαφορα που απλα μας συνεδεσαν.λιγα φοιτητικα,λιγες σχεσεις και χωρισμοι και λιγα σημερινα προβληματα.Επιβιωσαμε αν θελεις και μεσα απο εμας επιβιωσε και η φιλια μας.
Αυτο ειναι και το πιο μεγαλο στοιχημα πιστευω οταν εχει καποιος φιλους.Να ξεπερασεις το ατομικο και να γινεις η παρεα και το συναισθημα της,το vibe της.
Φυσικα και δεν ειμαστε ιδιοι,φυσικα και διαφωνουμε απιστευτα σε συζητησεις,εχουμε περασει αξεχαστες βραδιες με φαγητο και ποτο και εξοδους,εκεινο που κρατω ειναι οτι μπορω να μιλω για τα παντα διχως να αισθανθω αβολα ή οτι πρεπει να κρυψω κατι,το ιδιο και εκεινοι.
Αναλογα τα ατομα επομενως με τα οποια θα βρεθεις θα γνωριστεις θα χτισετε μια υπεροχη φιλια ναι και αναλογα στις εκατερωθεν θυσιες που θα κανετε και οι δυο.Δεν ειναι ποτέ μονοπλευρη μια φιλια,δεν γινεται να υπαρξει φυσιολογικα μονοπλευρη.
Υ.Γ.ενα σημαντικο τελευταιο ειναι να συνεχιζεις να γνωριζεις καινουρια ατομα,νεους φιλους.Οι παλιοι θα ειναι εκει ναι.Οι νεοι ομως θα δινουν νεα αισθηση και νεα κινητρα ελευθεριας και πολλων αλλων πραγματων βεβαιως.Και οι παλιες φιλιες ανανεωνονται
Αφιερωμενο στα φιλαρακια,τα εδω και τα εξω , ξερουν αυτα
Υπεροχο θεμα
@Scandal ! Ευχαριστουμε!!
