Γυναικοκτονίες, δολοφονίες ή ανθρωποκτονίες;

Πιστεύετε ότι υπάρχει έξαρση μίσους κατά των γυναικών επειδή είναι γυναίκες; (Γυναικοκτονίες)
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 80)
  • Ναι

  • Όχι

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,789 μηνύματα.
Ποιος διαμορφώνει την εξαρτητική προσωπικότητα; :hmm:
 

Guest 896561

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,789 μηνύματα.
Oπότε μιλάμε για κοινωνία με έντονα προβληματικά άτομα. Άρα μήπως θα πρέπει να ξεκινήσουμε ξανά να δούμε πάνω σε ποια βάση ορίζουμε το φλέρτ, την ελκυστικότητα των δυο φύλων; Κατά γενική ομολογία άνδρες που αφιερώνουν τα 2/3 της ημέρας τους στην περιποίηση σώματος, μέσω γυμναστικής και όχι μόνο, εννοείται ότι δεν έχουν ισορροπημένη προσωπικότητα. Η υπεραρρενωπότητα και η αννντρίλλλα προκύπτει επειδή πάσχουν από κατάθλιψη που την διοχετεύουν σε εικόνα καθώς η προσωπικότητα είναι βράστα. Οπότε το ερώτημα που προκύπτει είναι αν η έλξη βασίζεται σε μια στιγμιαία εικόνα ενός ανδρικού ατόμου που έτυχε μια γυναίκα να δει κάπου και να γοητευτεί επειδή το μυαλό της ορίζει αυτό το χαρακτηριστικό ως γοητεία. Δηλαδή, η γοητεία δεν είναι αυθόρμητη έλξη αλλά ότι το μυαλό μας επιβάλλει ως λογική κρίση λόγω άλλων παραγόντων (τηλεόραση, οικογενειακό περιβάλλον, προηγούμενες εμπειρίες, κτλ).

Πρέπει να ψάξουμε να δούμε τι ορίζουμε ως γοητεία σε έναν άνθρωπο. Νομίζω ότι η εποχή μας βιώνει μια κρίση γοητείας, με αποτέλεσμα το άσχημο και το κακόγουστο να προβάλλεται ως όμορφο. Σκεφτείτε ότι παρ' όλη την τεχνολογία, τα κτίρια κατέληξαν να είναι άσχημα κουτιά από τσιμέντο και μικροτεχνίες από γυαλί και αλουμίνιο ή φτηνές σιδεροκατασκευές. Κάποτε οι άνθρωποι έφτιαχαν μετώπες και αγάλματα για τον στολισμό κτιρίων και ο αιώνας μας ξαναπήγε πάλι χιλιάδες χρόνια πίσω, πιο πίσω από την αρχαία Ελλάδα, όταν οι άνθρωποι δεν γνώριζαν την διακόσμιση ως στοιχείο αισθητικής. Αυτή η αισθητική της φθηνότητας νομίζω ότι επηρεάζει και το προσωπικό γούστο στην επιλογή ανθρώπων. Ο καθένας κοιτάζει να κάνει τη δουλειά του: πρακτικά κτίρια, πρακτικοί άνθρωποι για "περάσουμε" τη στιγμή κτλ.
 

i_lie_us

Διάσημο μέλος

Ο i_lie_us αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,121 μηνύματα.
Η λογική τυπάς χτυπιέται στο γυμναστήριο γιατί θέλει να νιώσει ωραίος -> είναι ανισόρροπος -> θα θέλει να βιάσει λογικά, είναι το ίδιο επικίνδυνη (και κατάπτυστη) με την
τύπισσα φοράει ένα ωραίο φόρεμα γιατί θέλει να νιώσει ωραία -> θα θέλει να βιαστεί λογικά.

Well, όσο κι αν μερικούς λαπάδες μπορεί να μας έκανε να κοιμόμαστε καλύτερα αυτό το ενδεχόμενο, δεν παίζει.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,789 μηνύματα.
Δεν είπα αυτό και το περίμενα ότι θα ξεκινήσει τέτοια κριτική. Αναφέρομαι στις υπερβολές της γυμναστικής ως μέσου επιδειξιομανίας και ευτυχώς έχουμε πολλά παραδείγματα. ;)
 

miss marple

Πολύ δραστήριο μέλος

Η miss marple αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 859 μηνύματα.
Mια ερώτηση απορίας. Με αφορμή την υπόθεση του βίαιου πατέρα της Αργυρούπολης που ...έκανε 3 γάμους(!), θα ήθελα να ρωτήσω. Τι ακριβώς βρίσκουν οι γυναίκες σε τέτοιο είδος άνδρα; Πώς γίνεται κάποιοι τέτοιοι τύποι να ρίχνουν τόσο εύκολα γυναίκες και να τους παντρεύονται, κάνοντας παιδιά; Πού φαίνεται ακριβώς η εκλκυστικότητα τέτοιων υποειδών ανθρώπου; Γιατί μόνιμα αντιπαραβάλλουμε το προφίλ του φλώρου; Ή φλώρος ή το χάος; :hmm:

Δεν δέχομαι ως δικαιολογία ότι τα ελαττώματα εμφανίζονται στην πορεία μιας σχέσης γιατί η συμπεριφορά κάποιου φαίνεται από το πρώτο λεπτό.

λογικά κάτι δεν καταλαβαίνω καλά, αλλά θεωρείς ότι αυτό που πρέπει κυρίως να αλλάξει είναι οι επιλογές των γυναικών, τις οποίες ωραία εξήγησε η @meetmeinmontauk ή να εξαφανιστεί εν γένει αυτό το είδος '''άντρα''' κακοποιητή/βιαστή από προσώπου γης?
 

chrisjhon02

Διάσημο μέλος

Ο chrisjhon02 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,738 μηνύματα.
Δεν απαντάει σε αυτό που ρωτάω. Πώς γίνεται ο ερωτικός κόσμος μιας γυναίκας να βρίσκει "λιμάνι" σε ένα τέτοιο προφίλ άνδρα; Σε αυτό φταίει η νοοτροπία του ανατολίτη άντρα; :hmm:
Χωρίς να θέλω να το παίξω ψυχολόγος, νομίζω ότι οι περισσότεροι στην ενήλικοι ζωή μας επαναλαμβάνουμε ό,τι έχουμε βιώσει σαν παιδιά. Αν έχεις έναν προβληματικό πατέρα-μάνα ίσως να ψάχνεις κάτι αντίστοιχο και στον σύντροφο σου. Είναι μια εξήγηση, αν και δεν είναι τόσο απλό, είμαστε αρκετά περίπλοκοι και εμπλέκονται πολλοί παράγοντες στην όλη υπόθεση.
 

i_lie_us

Διάσημο μέλος

Ο i_lie_us αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,121 μηνύματα.
Still, πιθανή "υπερβολή" της γυμναστικής/επιδειξιομανία (με τον απλό όρο, δεν λέω τον τυπά με την καπαρντίνα), ακόμα και το πόσο νάρκισσος μπορεί να είναι κάποιος δεν συνεπάγονται επιθυμία για βιασμό, συνεπάγονται καύλα για τη γυμναστική/επιδειξιομανία/ναρκισσισμό etc.
Και αν θες να ψάξεις τα αίτια και τους πιθανούς σκοπούς κάποιου με τέτοια χαρακτηριστικά, θα πρέπει να 'χεις κάποια τριβή πρώτα και καλό είναι να μην πηγαίνει by default ο νους σου στο κακό.

Το ότι μπορεί να μην έχεις πρόβλημα να συνυπάρχεις με κάποιον άνθρωπο με αυτά τα χαρακτηριστικά, ή εσύ να τα βρίσκεις λιγότερο σημαντικά από κάποιον άλλον στην επιλογή του συντρόφου σου, δεν σημαίνει ότι προσυμφωνείς και σε πιθανό βιασμό ή ότι ο άλλος έχει "σωστά" μυαλά κι εσύ όχι.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,789 μηνύματα.
λογικά κάτι δεν καταλαβαίνω καλά, αλλά θεωρείς ότι αυτό που πρέπει κυρίως να αλλάξει είναι οι επιλογές των γυναικών, τις οποίες ωραία εξήγησε η @meetmeinmontauk ή να εξαφανιστεί εν γένει αυτό το είδος '''άντρα''' κακοποιητή/βιαστή από προσώπου γης?

Kαι τα δυο. Θα ήθελα οι άνθρωποι να κάνουν πιο σοφές επιλογές. Όλοι ξέρουμε ότι ζούμε σε μια εποχή ναρκισσισμού των ΜΜΕ, όπου ο κάθε τίποτας θεωρείται πρότυπο ζωής για τις επόμενες γενιές, ειδικά για τις γυναίκες που αποτελούν και το σημαντικό target group των διαφημιστικών εταιριών λόγω του μαζικού καταναλωτισμού. Από την άλλη μεγάλο ποσοστό Ελληνικών οικογενειών είναι προβληματικές με αποτέλεσμα τα πρότυπα και τα κοινωνικά μηνύματα που περνούν οι προβληματικοί γονείς στα παιδιά τους να είναι κάπως προς αποφυγή αν κρίνουμε το πως διαμορφώνεται καθημερινά η Ελληνική κοινωνία. Το είδος της κοινωνίας είναι οι πράξεις μας και δεν φταίει κανένας πολιτικός. Ως προβληματικός γονέας δεν είναι απαραίτητα εκείνος που κακοποιεί μέλη της οικογένειας. Προβληματικός γονέας είναι και εκείνος που παρέχει με τον τρόπο του αντιπρότυπα στα παιδιά του.

Έχω βαρεθεί ειλικρινά να βλέπω μετανιωμένες κοπέλες ή μετανιωμένους άντρες που να πέφτουν από τα σύννεφα για το είδος του συντρόφου τους όταν εκείνοι φέρουν την ευθύνη της επιλογής του. Δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις που έχουμε μεταστροφή χαρακτήρα ώστε ο σύντροφος να μην μπορούσε να καταλάβει κάτι από την αρχή. Αναφέρομαι για τις σχεδόν συχνές περιπτώσεις όπου τα κριτήρια γοητείας βασίζονται συνήθως σε τελείως επιφανειακά στοιχεία της προσωπικότητας κάποιου αποφεύγοντας λόγω ψευτο-εγωισμού να δούμε τα προβλήματα που υπάρχουν μπροστά μας. Ο έρωτας είναι τυφλός, ας ερωτευτώ και ας καώ...και άρες μάρες κουκουνάρες επειδή ο κάθε φιόγκος δεν μπορεί να διαχειριστεί την συνείδησή του. Δεν μιλάμε για παιδάκια αλλά για ενήλικες που δεν μπορούν να διαχειριστούν τη ζωή τους, δημιουργούν βάσανα σε τρίτους (π.χ. γονείς) και με την κουκουρούκου κοσμοθεωρία τους πάνε και μπλέκουν με σκουπίδια. Η υποκρισία όλων μας εδώ και πολλές δεκαετίες είναι ότι ξέρουμε το είδος των σκουπιδιών αλλά αρκεί να μην τύχει ...σε μας, τους ξεχωριστούς, τους τέλειους, τους έτσι και αλλιώς. Έτσι δεν λέμε πάντα; :)
 
Τελευταία επεξεργασία:

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Κατα ποσο μπορει να οριστει ο ερωτα ή ερωτικες σχεσεις που αναπτυσοντε αναμεσα σε δυο ανθρωπιους την σημερινη εποχη ,οταν η θεωριτικη του πλευρα απεχει μιλια μακρυα απο την πρακτικη και πλεον χρησημοποιειται απο ανθρωπους που προβαλουν μονο αυτο ωστε να καμουφλαρουν τα παραβατικα και ακρως χειριστικα ενστικτα τα οπια εχουν φροντισει να τα καλλιεργησει οχι μονο η οικογενεια αλλα και ενα τραυματικο γεγονος που πλεον μπαινει σε δευτερη μοιρα αλλα ειναι εξισου συνυπεύθυνο για ολο αυτο ?

Ενα λαθος που κανουν συχνα οι γυναικες και μπερδευονται με τις προσωπικοτητες των αντρών ειναι να κοιτανε μονο το οικογενειακο περιβαλλον ενος αντρα ή την εμφανιση του και οχι ισως τα τραυματικα γεγονοτα που εχει ζησει ωστε να οδηγειτε σε τετοιες συμπεριφορες .
Το τι κουβαλα ενας ανθρωπος πισω του δεν απεικονιζεται μονο στην εμφανιση του ουτε φυσικα στους γονεις του .Η εμφανισει πλεον ειναι το καμουφλαζ πολλων προβληματικων συμπεριφορων

Συχνα βλεπουμε ανδρες που προερχονται απο ενα υγιες περιβαλλον να καταφευγουν σε τετοιες πραξεις γιατι μπορει στην διαρκεια της ερωτικης τους ζωης να συνάντησαν μια γυναικα ή ενα αλλον ανθρωπο ,οι οποιοι ηθελημένα ή και αθελα τους να τους τραυμάτισε με αποτελεσμα να γεννηθουν εκδικητές μετεπειτα συμπεριφορες οι οποιες βρισκουν εδαφος σε ασχετους με αυτους ανθρωπους .

Το γεγονος οτι ενας αντρας καταφευγει στην κακοποιηση μια γυναικας δεν οφειλετε μονο στην οικογενεια ..
Οφειλετε σε εναν αλλον ανθρωπο ο οποιος ή το προσβαλε θίγοντας του τον αντρισμο του ή υποτιμώντας τον με την συμπεριφορα του στα ματια του δικου του οικογενειακου και φιλικου περιβαλλον του .

Οποτε απο το να στεκομαστε στην εκαστοτε βιτρινα ή στον τροπο που υιοθετει ενας ανθρωπος αυτη την συμπεριφορα εστιαζοντας μονο στην οικογενεια του ειναι μαλλον και η αιτια που ποτε δεν θα σταματησουμε δυστηχως να συνανταμε τετοια περιστατικα .
Αν ο καθενας μας δεν αναλογιστει πως η δικη του συμπεριφορα ειναι ισως και ενα ακομα μικρο λιθαρακι σε ολο αυτο ,ποτε και κανενας δεν θα μπορεσει να αφησει πισω του τετοια γεγονοτα τα οποια Θα βρισκουν εδαφος να εκδηλώνονται ..

Η εξωτερικη εμφανιση που πολυ σωστα θιχτηκε σαν μια απο τις κυριοτερες αιτιες ολου αυτου εφοσον ειναι ενα απο τα σπουδαιοτερα εξωτερικα ερεθισματα που συμβαλουν στην ηδονη της ενεργητικοτητας ενος ανθρωπου, πρεπει να λαμβανεται πολυ σοβαρα υπόψιν και οχι να εστιαζεται μονο με την πρωτη επιφανειακη και ευκολη ματια οπως πολυ ευκολα εγινε εδω με την αποψη του i_lie_us .
Πως γινεται να μην θιγουμε την εμφανιση εφοσον ειναι η γενεσιουργός αιτία της επιθυμίας ενός ατόμου και αν αφαιρεθει ολο αυτο αυτοματα σταματαμε να μιλαμε για το νουμερο ενα αίτιο μιας γυναικοκτονιας ,το ερωτικο παθος ?

Το κατα ποσο υποκειμενικα προσεγγιζεται ολο αυτο ή δικαιωμα αν πρεπει να εχουν μονο οι αντικειμενικα ωραιοι ωστε να απορριφθεί το βασικο κριτηριο επιλογης ενος ερωτικου συντροφου αυτο ειναι ενα αλλο κομματι και εκει γεννιέτε και ενα αλλο ερώτημα ,το κατα ποσο αυτα τα κριτηρια ειναι εγγενή ?
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,789 μηνύματα.
Κατα ποσο μπορει να οριστει ο ερωτα ή ερωτικες σχεσεις που αναπτυσοντε αναμεσα σε δυο ανθρωπιους την σημερινη εποχη ,οταν η θεωριτικη του πλευρα απεχει μιλια μακρυα απο την πρακτικη και πλεον χρησημοποιειται απο ανθρωπους που προβαλουν μονο αυτο ωστε να καμουφλαρουν τα παραβατικα και ακρως χειριστικα ενστικτα τα οπια εχουν φροντισει να τα καλλιεργησει οχι μονο η οικογενεια αλλα και ενα τραυματικο γεγονος που πλεον μπαινει σε δευτερη μοιρα αλλα ειναι εξισου συνυπεύθυνο για ολο αυτο ?

Ενα λαθος που κανουν συχνα οι γυναικες και μπερδευονται με τις προσωπικοτητες των αντρών ειναι να κοιτανε μονο το οικογενειακο περιβαλλον ενος αντρα ή την εμφανιση του και οχι ισως τα τραυματικα γεγονοτα που εχει ζησει ωστε να οδηγειτε σε τετοιες συμπεριφορες .
Το τι κουβαλα ενας ανθρωπος πισω του δεν απεικονιζεται μονο στην εμφανιση του ουτε φυσικα στους γονεις του .Η εμφανισει πλεον ειναι το καμουφλαζ πολλων προβληματικων συμπεριφορων

Συχνα βλεπουμε ανδρες που προερχονται απο ενα υγιες περιβαλλον να καταφευγουν σε τετοιες πραξεις γιατι μπορει στην διαρκεια της ερωτικης τους ζωης να συνάντησαν μια γυναικα ή ενα αλλον ανθρωπο ,οι οποιοι ηθελημένα ή και αθελα τους να τους τραυμάτισε με αποτελεσμα να γεννηθουν εκδικητές μετεπειτα συμπεριφορες οι οποιες βρισκουν εδαφος σε ασχετους με αυτους ανθρωπους .

Το γεγονος οτι ενας αντρας καταφευγει στην κακοποιηση μια γυναικας δεν οφειλετε μονο στην οικογενεια ..
Οφειλετε σε εναν αλλον ανθρωπο ο οποιος ή το προσβαλε θίγοντας του τον αντρισμο του ή υποτιμώντας τον με την συμπεριφορα του στα ματια του δικου του οικογενειακου και φιλικου περιβαλλον του .

Aκριβώς. Πόσες φορές έχουμε βρεθεί σε οικογενειακό περιβάλλον του ή της συντρόφου και για λόγους ορθότητας και η αυθόρμητη συμπεριφορά καμουφλάρεται; Συνήθως οι άνθρωποι "άντε πλυνεμουμιακάλτσα ρε", "σουπαγωρελακάκα να το πεις στη Θεία Κούλα;" κτλ είναι παιδιά της διπλανής πόρτας. Πνεύμα και ηθική.


Δυστυχώς οι προβληματικοί άνθρωποι έχουν πολύ άσχημο παιδικό παρελθόν και διπλή προσωπικότητα με την οποία και πορεύονται. Η προβληματική συμπεριφορά συνήθως εκδηλώνεται όταν οι ίδιοι απειλούνται ότι θα χάσουν κάτι: πράγμα ή πρόσωπο για το οποίο αναπτύσσουν κτητική συνείδηση. Εκεί βλέπεις τον πραγματικό χαρακτήρα κάποιου ή κάποιας και όχι στα ψεύτικα χαμόγελα και τις αεροκουβέντες του έρωτα. Τόσο άντρες αλλά και γυναίκες πολλές φορές αναπτύσσουν κτητική συμπεριφορά επειδή πιθανόν να μην έλαβαν σωστή αγάπη από την οικογένειά τους. Το κενό αυτό νομίζουν ότι θα το καλύψουν με το να "κρεμαστούν" από κάποιον σύντροφο, γκόμενο, σύζυγο κτλ και να αρχίσει η γνωστή ιστορία.

Οι άνθρωποι θα πρέπει από μικρά παιδιά να μαθαίνουν στην ανεξαρτησία και στην ελευθερία επιλογών καθώς ότι στη ζωή ερχόμαστε μόνοι, ζούμε μόνοι και φεύγουμε μόνοι. Οι άνθρωποι γύρω μας δεν μας ανήκουν αλλά απλά συμπληρώνουν κάποιες στιγμές χαράς, συντροφικότητας, συνύπαρξης και κοινωνικοποίησης μέχρι να τελειώσει αυτή η διαδικασία. Το λέει και η λέξη: συντροφικότητα, που περιέχει την έννοια του συν-, μαζί αλλά χωριστά, αλλιώς θα έπρεπε να είναι: συσσωμάτωση, δηλαδή, δυο σώματα σαν ένα σώμα. Ακόμη και στην επιστημονική έρευνα, όταν ένα περιβάλλον εργασίας είναι κτητικό δημιουργείται τοξικότητα καθώς δεν υπάρχει ελευθερία δημιουργικής σκέψης που να βοηθάει στην σκέψη.

Το πρόβλημα της συζήτησης είναι βαθιά κοινωνικό. Για πολλές δεκαετίες, οι περισσότερες κοινωνίες ζουν με συμπλέγματα και με ιστορίες υποκρισίας. Γι' αυτό και οι άνθρωποι δεν μαθαίνουν ΠΟΤΕ από τα κοινωνικά λάθη. Μια φορά το ονομάζουμε πατριαρχία, την άλλη φορά το ονομάζουμε μητριαρχία, τουλάχιστον δίνουμε έμφαση μόνο στις λέξεις και όχι στην ουσία του πράγματος. Δεν κοιτάζουμε να φτιάξουμε μια πιο ανθρώπινη και υποφερτή κοινωνία αλλά αντιθέτως απλά κουνάμε το δάχτυλο υποκριτικά στο κάθε σκουπίδι αφού διαπράξει το έγκλημα χωρίς να κοιτάμε την αιτία της ιστορίας από τότε που γεννήθηκε.
 
Τελευταία επεξεργασία:

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Aκριβώς. Πόσες φορές έχουμε βρεθεί σε οικογενειακό περιβάλλον του ή της συντρόφου και για λόγους ορθότητας και η αυθόρμητη συμπεριφορά καμουφλάρεται; Συνήθως οι άνθρωποι "άντε πλυνεμουμιακάλτσα ρε", "σουπαγωρελακάκα να το πεις στη Θεία Κούλα;" κτλ είναι παιδιά της διπλανής πόρτας. Πνεύμα και ηθική.


Δυστυχώς οι προβληματικοί άνθρωποι έχουν πολύ άσχημο παιδικό παρελθόν και διπλή προσωπικότητα με την οποία και πορεύονται. Η προβληματική συμπεριφορά συνήθως εκδηλώνεται όταν οι ίδιοι απειλούνται ότι θα χάσουν κάτι: πράγμα ή πρόσωπο για το οποίο αναπτύσσουν κτητική συνείδηση. Εκεί βλέπεις τον πραγματικό χαρακτήρα κάποιου ή κάποιας και όχι στα ψεύτικα χαμόγελα και τις αεροκουβέντες του έρωτα. Τόσο άντρες αλλά και γυναίκες πολλές φορές αναπτύσσουν κτητική συμπεριφορά επειδή πιθανόν να μην έλαβαν σωστή αγάπη από την οικογένειά τους. Το κενό αυτό νομίζουν ότι θα το καλύψουν με το να "κρεμαστούν" από κάποιον σύντροφο, γκόμενο, σύζυγο κτλ και να αρχίσει η γνωστή ιστορία.

Οι άνθρωποι θα πρέπει από μικρά παιδιά να μαθαίνουν στην ανεξαρτησία και στην ελευθερία επιλογών καθώς ότι στη ζωή ερχόμαστε μόνοι, ζούμε μόνοι και φεύγουμε μόνοι. Οι άνθρωποι γύρω μας δεν μας ανήκουν αλλά απλά συμπληρώνουν κάποιες στιγμές χαράς, συντροφικότητας, συνύπαρξης και κοινωνικοποίησης μέχρι να τελειώσει αυτή η διαδικασία. Το λέει και η λέξη: συντροφικότητα, που περιέχει την έννοια του συν-, μαζί αλλά χωριστά, αλλιώς θα έπρεπε να είναι: συσσωμάτωση, δηλαδή, δυο σώματα σαν ένα σώμα. Ακόμη και στην επιστημονική έρευνα, όταν ένα περιβάλλον εργασίας είναι κτητικό δημιουργείται τοξικότητα καθώς δεν υπάρχει ελευθερία δημιουργικής σκέψης που να βοηθάει στην σκέψη.

Το πρόβλημα της συζήτησης είναι βαθιά κοινωνικό. Για πολλές δεκαετίες, οι περισσότερες κοινωνίες ζουν με συμπλέγματα και με ιστορίες υποκρισίας. Γι' αυτό και οι άνθρωποι δεν μαθαίνουν ΠΟΤΕ από τα κοινωνικά λάθη. Μια φορά το ονομάζουμε πατριαρχία, την άλλη φορά το ονομάζουμε μητριαρχία, τουλάχιστον δίνουμε έμφαση μόνο στις λέξεις και όχι στην ουσία του πράγματος. Δεν κοιτάζουμε να φτιάξουμε μια πιο ανθρώπινη και υποφερτή κοινωνία αλλά αντιθέτως απλά κουνάμε το δάχτυλο υποκριτικά στο κάθε σκουπίδι αφού διαπράξει το έγκλημα χωρίς να κοιτάμε την αιτία της ιστορίας από τότε που γεννήθηκε.
κοιταξε ολα αυτα δεν ειναι γνωρισμα μονο της ελληνικης κοινωνιας,συμβαινει και στο εξωτερικο,οι κακοποιητικες συμπεριφορες,οποτε πριν αναζητησουμε τους λογους που "επιλεγονται" τετοιοι ανδρες για σχεσεις κλπ δεν πρεπει να σταθουμε στη συμπεριφορα τους αυτη καθεαυτη? Οτι αναπαραγονται σωρηδον τετοιες συμπεριφορες και νοοτροπιες ακομα? Εκει δεν ειναι το προβλημα?
παραδειγμα στη δουλεια κιολας εδω απο αμερικη


και σε ρωτω αυτη την κινηση δεν την κανουν μονο "ματσο¨ με καρατε και γυμναστηρια την κανουν και χαρτογιακαδες ,οποτε για μενα το προβλημα ειναι πως φερονται οι ανδρες πρωτα και επειτα η μη κακη αν θες επιλογη τους απο γυναικες.Στο πως φερεσαι ειναι και αυτο ακομα ειναι πολυ ριζωμενο για να απαλειφθει εντελως.Θα το βλεπουμε συχνοτερα αυτο ειναι το ασχημο.Θα μας παρει καιρο ακομα η οριστικη εξαλειψη φαινομενων τετοιων.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,413 μηνύματα.
1642526492596.png
 

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,036 μηνύματα.
Η εξωτερικη εμφανιση που πολυ σωστα θιχτηκε σαν μια απο τις κυριοτερες αιτιες ολου αυτου εφοσον ειναι ενα απο τα σπουδαιοτερα εξωτερικα ερεθισματα που συμβαλουν στην ηδονη της ενεργητικοτητας ενος ανθρωπου, πρεπει να λαμβανεται πολυ σοβαρα υπόψιν και οχι να εστιαζεται μονο με την πρωτη επιφανειακη και ευκολη ματια οπως πολυ ευκολα εγινε εδω με την αποψη του i_lie_us .
Η εμφάνιση ή η ωραιοπάθεια τι σχέση έχει ; γιατί και εγώ δεν το κατάλαβα.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,789 μηνύματα.
Πριν τρια χρόνια βρισκόμουν σε ένα δρόμο στην Αυστρία πηγαίνοντας για το τραμ και σε κάποιο σημείο σταμάτησα στην στάση. Σε αυτή την διαδρομή υπήρχαν εμπορικά καταστήματα με ρούχα, κτλ. Ξαφνικά ανοίγει μια πόρτα και βγαίνει ένα ζευγάρι (προφανώς από χώρα εκτός ΕΕ) και ο άνδρας ήταν φουσκωμένος από τον τίμιο αθλητισμό που φτιάνει το γερό κορμί. Όσο ήταν το χέρι του ήμουν εγώ ολόκληρος. Το ζευγάρι τσακωνόταν, φώναζαν (ώστε σε δρόμο διπλής κυκλοφορίας να ακούγονται ενώ είχε κίνηση αυτοκινήτων και κόσμου) και σε κάτι δεύτερα που πρόλαβα να δω, η συμπεριφορά που έβλεπα δεν μου άρεσε. Την έσφιγγε από το χέρι της και της φώναζε στο αυτί. Αυτή κάτι του έλεγε απότομα και εκείνος την έπιασε από τα μαλλιά. Μέχρι και η πόρτα του καταστήματος κουνήθηκε γιατί μάλλον πρέπει να της τράνταξε το κεφάλι της.

Η κοπέλα φυσικά εκείνη τη στιγμή θα "έπεφτε από τα σύννεφα" σύμφωνα με την κοινωνιολογική ανάλυση της πολιτικής ορθότητας, αλλά στο σπίτι θα τον απολάμβανε ως σεξυ βαρύ αρσενικό παλαιάς κοπής με χερούκλες. Για την ιστορία, επειδή γενικά σε δημόσιους δρόμους στην Αυστρία τυχαίνει και βγαίνει πεζοπόρο ή μηχανοκίνητο ζευγάρι της αστυνομίας πόλης σχεδόν όλη την μέρα για την ασφάλεια των πολιτών, έτυχε να δουν το περιστατικό και του ζήτησαν να σταματήσει, του πέρασαν γκλοπ πισθάγκονα, για να τον ανακρίνουν για τα περαιτέρω. Ο τύπος εκεί είχε χάσει το χρώμα του και ήταν κότας. Κότας. :) Απορώ κάτι τέτοια σκουπίδια πώς πείθουν μια γυναίκα με αρχές, με ήθος, από σπίτι, κτλ να τους ερωτευτεί.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,789 μηνύματα.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,259 μηνύματα.
Αυτη την στιγμη που σας γραφω στο κατω διαμερισμα μια κοπελα (26 ετων) τσακώνεται ασχημα με τον σύντροφο της. Αυτος πεταει πράγματα, χτυπαει πόρτες, την βριζει ασχημα και η κοπελα ουρλιάζει και ζηταει βοηθεια. Εχουμε ταραχθει πολύ καλέσαμε την Αμεση δραση πριν 5 λεπτα.
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,728 μηνύματα.
Αυτη την στιγμη που σας γραφω στο κατω διαμερισμα μια κοπελα (26 ετων) τσακώνεται ασχημα με τον σύντροφο της. Αυτος πεταει πράγματα, χτυπαει πόρτες, την βριζει ασχημα και η κοπελα ουρλιάζει και ζηταει βοηθεια. Εχουμε ταραχθει πολύ καλέσαμε την Αμεση δραση πριν 5 λεπτα.

Τα ιδια και εγω όταν έμενα στην επαρχία είχα δίπλα εναν βλάκα βαρδαλάχο , ο οποίος φαίνεται ζηλευε τη δικιά του και της έκανε σκηνές. Ανασφαλείς άντρες. Ότι χειρότερο οι τσακωμοί. Πολιτισμένοι άνθρωποι ειμαστε μπορουμε να κάνουμε υποχωρησεις κ να τα βρούμε κάπου στη μέση.

Τα κακά της πολυκατοικιας ειναι αυτα... εδω στη μονοκατοικια που είμαι κυριλε μονο το σκυλο ακουω που ουρλιαζει διπλα επειδη βλέπει σκυλιτσες απεξω κ δεν μπορει να βγει.

Make Love Not war. : >
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,789 μηνύματα.
Το χειρότερο είναι να είσαι σε Ελληνική πολυκατοικάια με το κλασικό ξύλινο πατζούρι με το λουρί του 1970, πατώματα ξύλινα να τρίζουν και να μένεις σε 4ο όροφο και από πάνω να είναι ο 5ος όροφος και από κάτω ο 3ος όροφος. Η αρίθμηση είναι τυχαία. Να ακούς καυγάδες από παντού και το πιο άσχημο είναι ότι γονείς να ξυλοκοπούν τα παιδιά τους (ακούγονταν οι γροθιές) και να ακούγονται φωνές απελπισίας-φρίκης και να μην μπορείς να βοηθήσεις γιατί μπορούσε να βγει η κατάσταση εκτός ελέγχου με μαχαίρια, καραμπίνες κτλ ή άλλη στιγμή για παράδειγμα, αν πετύχεις τον άντρα παλαιάς κοπής γείτονα στο ασανσέρ να σου κάνει επίθεση ζητώντας το λόγο που κάνεις κουμάντο στο κτήμα του: τη γυναίκα του ή τα παιδιά του, τα οποία και θεωρεί κτήμα του. Ενώ βλέπεις την επόμενη μέρα τα θύματα να κυκλοφορούν στην πολυκατοικία με μόλωπες ή τρομαγμένα. Αυτοί οι γονείς παλαιάς κοπής λένε: ποιος είσαι εσύ πού θα κάνεις κουμάντο στο γυναίκα μου ρε; Συνήθως πολλοί τέτοιοι γονείς χαπακώνονται ή είναι κλινικά αλκοολικοί γι' αυτό και ο θυμός, σε συνδυασμό με τα χάπια ή αλκοόλ οδηγούν σε παράλογη οργή μίσους που θέλει ψυχιατρική καταστολή.

Αυτοί εκείνη την ώρα δεν βλέπουν αν χτυπούν την γυναίκα τους ή το παιδί τους: απλά χτυπούν κάποιον. Γι' αυτό και όσες φορές έχουν μπει στη μέση συγγενείς ή φίλοι της οικογένειας που έτυχε να βιώσουν μια σκηνή οργής, τις τρώνε και αυτοί με άσχημες συνέπειες. Η εικόνα είναι θολή στο μυαλό τους και απλά εκείνη τη στιγμή χρειάζεται η άμεση επέμβαση της αστυνομίας με γκλοπ να του σπάσουν 2-3 πλευρά για να ηρεμήσει το κτήνος.

Γι' αυτό πολλές φορές πιστεύω ότι θα έπρεπε η Ελλάδα ως χώρα-ιδέα του δημοκρατικού αισθήματος από τον αρχαίο κόσμο να πρωτοστατήσει και να θέσει την ανθρώπινη κοινωνία με παγκόσμια πρωτοτυπία, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας ως τη κύρια μάστιγα της κοινωνίας. Φτάσαμε στον 21ο αιώνα. Να γίνουν συστηματικές δράσεις για την αντιμετώπισή του ως δείγμα του νέου Ελληνικού πολιτισμού και να αποτελούμε σημείο αναφοράς για την ανθρωπότητα ξανά. Δέκα χιλιάδες χρόνια ανθρώπινου είδους, βιώνουμε το ίδιο τροπάριο δείχνοντας ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί γιατί δεν θέλει. Γιατί; Ποιοι επωφελούνται από αυτή τη μορφή άρρωστης κοινωνίας; Πρέπει κάτι να γίνει και άμεσα. Δεν μπορούμε κάθε μέρα να προσπερνάμε ως μια κλασική ποινική υπόθεση βιας μια τέτοια πράξη που εξευτελίζει το ανθρώπινο είδος και η κοινωνία να συνε-χέζει την ζωή της. Νισάφι πια.

Αυτη την στιγμη που σας γραφω στο κατω διαμερισμα μια κοπελα (26 ετων) τσακώνεται ασχημα με τον σύντροφο της. Αυτος πεταει πράγματα, χτυπαει πόρτες, την βριζει ασχημα και η κοπελα ουρλιάζει και ζηταει βοηθεια. Εχουμε ταραχθει πολύ καλέσαμε την Αμεση δραση πριν 5 λεπτα.

Ήρθε η Αστυνομία; Θυμάμαι πριν 15-20 χρόνια όταν είχαμε καλέσει την Αστυνομία μας είπαν: δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Πρέπει να εκδοθεί εισαγγελική άδεια για να εισβάλλουμε στο σπίτι. Πρωτοφανείς δικαιολογίες. Σκέφτηκα μήπως θα έπρεπε να εκδοθεί και ΦΕΚ και μετά να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες σύμφωνα με την καταστολή εγκληματικής πράξης.

Δεν πάμε καλά... :dizzy2:
 
Τελευταία επεξεργασία:

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,259 μηνύματα.
Ήρθε η Αστυνομία; Θυμάμαι πριν 15-20 χρόνια όταν είχαμε καλέσει την Αστυνομία μας είπαν: δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Πρέπει να εκδοθεί εισαγγελική άδεια για να εισβάλλουμε στο σπίτι. Πρωτοφανείς δικαιολογίες. Σκέφτηκα μήπως θα έπρεπε να εκδοθεί και ΦΕΚ και μετά να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες σύμφωνα με την καταστολή εγκληματικής πράξης.

Δεν πάμε καλά... :dizzy2:
Ηρθε η αστυνομια ακουγα κατι ομιλίες ομως μετα απο κανενα 10 λεπτο εφυγαν. Ελπιζω να μην γινει ξανα καθως ταραχθηκα πολυ.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top