Γυναικοκτονίες, δολοφονίες ή ανθρωποκτονίες;

Πιστεύετε ότι υπάρχει έξαρση μίσους κατά των γυναικών επειδή είναι γυναίκες; (Γυναικοκτονίες)
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 96)
  • Ναι

• Όχι

• ΔΞ/ΔΑ

Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Guest 896561

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
@ilias90 Δεν περιγράφεις μία σύγχρονη θεολόγο αλλα μία θεούσα, για την οποία οι έμφυλοι ρόλοι είναι στερεότυποι.
Τι να σου πω, όσες θεολόγους γνώρισα ήταν πάνω κάτω σαν το κλασσικό στερεότυπο. Για να είμαι δίκαιος, βέβαια, έχει και 13 χρόνια που τελείωσα το σχολείο, μπορεί να έχουν αλλάξει τα πράγματα.

Guest 890013

Επισκέπτης

αν δεν μπορούμε ν' αποδεχτούμε από κοινού αυτό ως πραγματικότητα δεν ξέρω τι συζήτηση μπορούμε να κάνουμε.
Δεν ανέφερα πουθενά πως δεν τρώνε το σκατό επί το πλείστον οι γυναίκες ούτε δεν αποδέχτηκα την κατάσταση δεν ξέρω γιατι βάλλεστε να κολλήσετε αυτη τη ρετσινια.

Guest 528707

Επισκέπτης

Μαργαρίτα, όχι, δεν είναι μητριαρχία αυτό. Είναι κλασσικό φαινόμενο πατριαρχικής οικογένειας, όπου η μητέρα αναλαμβάνει το ρόλο της διαπαιδαγώγησης των παιδιών και ο πατέρας είναι ψιλοαδιάφορος, ασχολείται με το να φέρνει λεφτά στο σπίτι και να τα περιμένει όλα έτοιμα μόλις γυρίσει σε αυτό. Οι στερεότυποι ρόλοι (άνδρας - αφέντης κουβαλητής, γυναίκα - νοικοκυρά υπηρέτρια) διαιωνίζονται.
Κοίταξε εδώ μιλάς για μια γυναίκα μορφωμένη και θεολογο παρακαλώ .
Δεν νομίζω να επέλεγε έναν άλλον άντρα .

Αντιλαμβάνεσαι το point αυτού που λέω ?
Είναι δυνατόν μια τέτοια γυναίκα να επέλεγε έναν άλλον άντρα ?
Οπότε γιατί στην εν λόγο περίπτωση να ρίξουμε το ΟΛΟ φταίξιμο στον πατέρα ?
Ναι, είναι παρόμοιων απόψεων.
Το λες και εσύ εδώ ...
Και βέβαια θα κρίνω Μαργαρίτα γιατί τα παιδιά που μεγαλώνουν αυτοί οι άνθρωποι γίνονται συμπολίτες μου, συναναστρέφομαι μαζί τους κι εσύ κι εγώ και, μιας και θέλω να ζω σε μια σύγχρονη χώρα, θα κρίνω και θα στηλιτεύσω τέτοια αναχρονιστικά φαινόμενα.
Συμφωνώ !
Εδώ όμως γιατί σου δίνει το δικαίωμα να κρίνεις και στις άλλες περιπτώσεις όχι, εφόσον ξέρεις ότι πολλές τέτοιες γυναίκες που παραμένουν για τους δικούς του καθαρά προσωπικούς λόγους σε μια κακοποιητικη σχέση και μεγαλώνουν και εκείνες παιδιά που αργότερα θα είναι και αυτά συμπολίτες τις κοινωνίας μας ?

Αυτά τα παιδιά θεωρείς δηλαδή ότι δεν έχουν αυτό το δικαίωμα υπεράσπισης επειδή η μητέρα τους είναι σε αυτή την άσχημη κατάσταση ?
Στα παραπάνω θα διαφωνήσω κάθετα. Όντως όλα τα παραπάνω θεωρούνται αμαρτίες από την εκκλησία, αλλά ξέρεις κι εσύ πολύ καλά ότι οι πολύ πιστοί χριστιανοί σαν και αυτούς έχουν πνευματικούς, οι οποίοι με τη σειρά τους τείνουν να συμβουλεύουν να μείνουν στο γάμο και να μην χωρίσουν γιατί «ούς ο Θεός συνεύζευξε, άνθρωπος μη χωριζέτω.»
Πόσο λάθος είσαι σε όλο αυτό Ηλία και φαίνεται καθαρά εδώ το δικό σου πιστεύω που είναι απόλυτο σεβαστό από εμένα .
Επειδή λοιπόν εγώ είναι Χριστιανή ορθόδοξη και έχω και πνευματικό όχι ότι είμαι από αυτές που πάνε κάθε τρεις και λίγο ,αλλά οπότε τον χρειάστηκα τον είχα ,δεν ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΥ κάτι τέτοιο ούτε πολλά από αυτά αυτά που εχω διαβάσει κατά καιρούς εδώ μέσα.
Ο πνευματικός δεν είναι τιμωρός ούτε θα σου επιβάλει το οτιδήποτε παραβατικο στην ζωή σου .

Ο πνευματικός είναι ένα είδους ψυχολόγου μια επειδή ακριβώς έχω περάσει και από τους δύο στην φάση της ζωής μου που ήμουν μετέωρη και στο δικό μου λαβύρινθο, την ίδια ακριβώς βοήθεια πήρα και από τους δύο ΑΛΛΑ ο καθένας μας τον τρόπο του .
Ίσα ίσα ο πνευματικός πρώτα εσένα βλέπει και ειδικά όταν είσαι μέσα σε ένα γάμο αυτό που σε ρωτάει είναι την θέση σου μέσα σε αυτόν ..
Δεν υπάρχει περίπτωση να πάει κακοποιημένη γυναίκα στον πνευματικό και να την πει κάνε υπομονή και μην φυγεις.
Ξέρω περίπτωση που ο συγκεκριμένος άνθρωπος βοήθησε γυναίκα και μητέρα δύο παιδιών να φύγει από ένα τέτοιο γάμο που παρέμενε μόνο και μόνο επειδή δεν ειχει ούτε άλλο σπίτι να πάει αλλά ούτε φυσικά και άλλους οικονομικούς πόρους ..

Ναι, μητροκτονία θα λέγεται.
Άνετα και γυναικοκτονια λέω εγώ ..
Γιατί το απορρίπτεις ?
Επειδή δεν υπάρχει το αντρικό στοιχείο ?
Τότε γιατί σε ένα γάμο δεν λέγεται συζυγοκτονια και θέλουμε ντε και καλά να λέγεται γυναικοκτονια ?

Αντιλαμβάνεσαι και εδώ τι παιχνίδι λέξεων μπορεί να γίνει και πως μπορεί ο καθένας να πάρει το οτιδήποτε και να το μεταφράσει όπως θέλει ?
Αυτό είναι εν μέρει αλήθεια. Όπως αναφέρω κι εγώ σε προηγούμενο μήνυμα, ναι, ο άνθρωπος επηρεάζεται βαθιά από την ανατροφή που παίρνει στα παιδικά χρόνια του και τις εμπειρίες που είχε. Όμως, αν και δύσκολο όταν η ανατροφή και οι εμπειρίες είναι υπερβολικές, όπως αυτές του παραδείγματός μου, μπορεί να αλλάξει πεποιθήσεις σε μεγαλύτερη ηλικία με αρκετή προσωπική δουλειά.
Βρε καλό μου το ίδιο λέμε ..
Προσωπικά βιώματα δεν είναι και η μετέπειτα ενηλικη ζωή ενός ατόμου ?
Αν στην μετέπειτα ζωή του διαλέξει ένα κακοποιητικο σύντροφο και περάσει τα πάνδεινα δεν θα στραφεί μετά από αυτό ενάντια στον αντρικό πλυθησμό αν δεν το δουλέψει σωστά ?
Προσωπική δουλειά δεν θα είναι και αυτό ?

Τώρα αν αυτή η δουλειά είναι η σωστή ή όχι είναι άλλο κομμάτι ..

Δηλαδή για εσένα τα βιώματα ενός ανθρώπου σταματούν μόλις ενηλικιωθεί και φύγει από το πατρικό του ?
Ακόμα και σήμερα ο καθένας μας προσωπικά βιώματα αποκτά που καθορίζουν τις μετέπειτα πράξεις του ..

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3.294 μηνύματα.
Η ερώτησή μου είναι η εξής: Στο ξυλο που δίνει ο άντρας, του επιρρίπτουμε αποκλειστικά τις ευθύνες ή χρησιμοποιούμε την παραπάνω λογική και λέμε δεν φταίει εξ ολοκλήρου αλλα είναι πολυπαραγοντικό το ζήτημα με βάση το πως μεγάλωσε και ολα αυτα που λεμε για μια γυναικα που τρωει το ξυλο και δεν φταιει που δεν φευγει;
Οι θύτες είναι πρώην θύματα . Δεν είναι θέμα άντρας γυναίκα είναι θέμα θύτη και θύματος, που τείνεις να δείχνεις μεγαλύτερη κατανόηση στο θύμα, γιατί το θύμα βλάπτει τον εαυτό του, ο θύτης τους άλλους και τον θύτη θες τον απομονώσεις γιατί είσαι και εσύ σε κίνδυνο . Για αυτό όταν ακούς κάτι για κάποιο έγκλημα το πιθανότερο είναι να σκεφτείς ''να σαπίσει στη φυλακή'', παρά ''βρε τον φουκαρά τι θύμα υπήρξε στη ζωή του ''.

Μάλλον όμως είναι και πιο υγιής συναισθηματική αντίδραση να δίνεις δικαιολογίες στο θύμα από το να το κατηγορείς ότι έχει ευθύνη. Τουλάχιστον αν δεν υπάρχει λογική σκέψη και ορθολογισμός και συναισθηματικά μόλις ακούσεις ένα γεγονός σου βγαίνει να τα ρίξεις στο θύμα .

Και αυτό εξηγείται συναισθηματικά βέβαια δηλαδή ότι τα ρίχνεις στο θύμα για να ανακουφιστείς ότι ένας τελείως αθώος μπορεί να πάθει κάτι, άρα είσαι και εσύ σε κίνδυνο με τις ίδιες πιθανότητες να το πάθεις και εσύ αύριο μεθαύριο.

Δεν ξέρω βέβαια δεν είμαι ψυχολόγος , μου φαίνεται πιο λογικό όμως να συναισθάνεσαι ένα θύμα παρά ένα θύτη , συναισθηματικά πάντα . Τώρα βέβαια έτσι όπως συζητάμε χαλαρά( χαλαρά ο θεός να το κάνει :P) μάλλον πως αφήνουμε πίσω τα συναισθηματά μας και τα κόμπλεξ μας και συζητάμε με τη καθαρή λογική μας. Υποτίθεται δηλαδή :P

Guest 890013

Επισκέπτης

Δεν ξέρω βέβαια δεν είμαι ψυχολόγος , μου φαίνεται πιο λογικό όμως να συναισθάνεσαι ένα θύμα παρά ένα θύτη , συναισθηματικά πάντα . Τώρα βέβαια έτσι όπως συζητάμε χαλαρά( χαλαρά ο θεός να το κάνει :P) μάλλον πως αφήνουμε πίσω τα συναισθηματά μας και τα κόμπλεξ μας και συζητάμε με τη καθαρή λογική μας. Υποτίθεται δηλαδή :P
Το ζήτημα δεν είναι ποιον συναισθάνεσαι και με ποιανού το μέρος είσαι, προφανώς δεν μπορώ να φανταστώ ποιος αρρωστημένος θα έπαιρνε το μέρος του ανθρώπου που κακοποιεί.Το ζήτημα είναι όταν επιρρίπτεις ευθύνες, ή αν δεν επιρρίπτεις ευθύνες να χρησιμοποιείς το ίδιο μέτρο αξιολόγησης.
Για παράδειγμα: Δεν φταίει που δεν έφυγε, ποιος ξέρει πόση κακοποίηση υπέστη απο μικρή απο το περιβάλλον τη και δεν φταίει που φέρεται βίαια, ποιός ξέρει τι κακοποίηση υπέστη απο μικρός στο οικογενειακό του περιβάλλον.
Αλλιώς αν αυτή η πρόταση δεν σας ακούγεται καλά απο κάπου πρέπει να κόψετε,γιατί ουτε εγω συμφωνώ με το δεύτερο αλλά δε συμφωνώ και με το πρώτο.

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.437 μηνύματα.
Κατά τη γνώμη μου ο μισογυνισμός έχει εγκατασταθεί για τα καλά στη συνείδηση της νεολαίας μέσω της trap μουσικής.
Μου έκανε εντύπωση που κανένας δεν το είχε αναφέρει ως τώρα,εύγε λοιπόν. Αυτά τα βιντεοκλιπ έχουν εκατομμύρια views και οι θετικές ψήφοι είναι πολύ περισσότερες απο τις αρνητικές, και απο άνδρες και από γυναίκες. Και όμως δεν θυμάμαι καμία μαζική αντίδραση απο φεμινιστριες σε αυτό. Το οποίο είναι περίεργο.

Guest 528707

Επισκέπτης

Μου έκανε εντύπωση που κανένας δεν το είχε αναφέρει ως τώρα,εύγε λοιπόν. Αυτά τα βιντεοκλιπ έχουν εκατομμύρια views και οι θετικές ψήφοι είναι πολύ περισσότερες απο τις αρνητικές, και απο άνδρες και από γυναίκες. Και όμως δεν θυμάμαι καμία μαζική αντίδραση απο φεμινιστριες σε αυτό. Το οποίο είναι περίεργο.
Μήπως όλο αυτό καθορίζεται και από το ηλικιακό target group που παρακολουθείται ?🤔

Ειναι ένα είδος μουσικής πολύ περιορισμένο ηλικία και σίγουρα σε αυτές τις ηλικίες δεν ασχολούνται τόσο ,άλλωστε είναι και κάτι πολύ παροδικό και η διάρκεια του είναι μέχρι να βγει το επόμενο ..

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.437 μηνύματα.
Μήπως όλο αυτό καθορίζεται και από το ηλικιακό target group που παρακολουθείται ?🤔

Ειναι ένα είδος μουσικής πολύ περιορισμένο ηλικία και σίγουρα σε αυτές τις ηλικίες δεν ασχολούνται τόσο ,άλλωστε είναι και κάτι πολύ παροδικό και η διάρκεια του είναι μέχρι να βγει το επόμενο ..
Σε κάθε ηλικιακό group είναι ανησυχητικό που τέτοιοι καλλιτέχνες με τέτοιο έργο είναι πρότυπα. Ειδικά εαν μιλάμε για μικρές ηλικίες. Ωστόσο η σεξουαλική αντικειμενοποιηση της γυναίκας είναι κάτι που υπήρχε πριν απο αυτούς, υπάρχει πολύ ενεργά λόγω αυτών τώρα, και θα υπάρχει και στην επόμενη μόδα που θα βγει μετά απο αυτούς,εξαιτίας αυτών. Θα τους μιμηθούν δηλαδή,όπως και οι ίδιοι μιμήθηκαν πιθανώς άλλους.

Αξίζει να σημειωθεί οτι όλοι αυτοί οι τυπάδες που σκότωσαν την κοπέλα τους ή την γυναίκα τους, δεν μεγάλωσαν με τέτοια πρότυπα. Φαντάσου τώρα πόσο θα αυξηθούν στο μέλλον οι δολοφονίες, όταν σε καθημερινό επίπεδο οι νέοι θα βομβαρδίζονται με τραγούδια που βλέπουν την γυναίκα σαν αντικείμενο του σεξ. Θα είναι δηλαδή κάτι που θα φαίνεται φυσιολογικό και ευρέως αποδεκτό. Και που'σαι...έχουν πολλούς υποστηρικτές άντρες και γυναίκες όπως είπα. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό για το που βαδίζει η κοινωνία.

Οπότε για αυτό λέω οτι μου κάνει εντύπωση πως δεν έχει υπάρξει αντίδραση απέναντι σε τέτοιου είδους μουσική.

Guest 528707

Επισκέπτης

Αξίζει να σημειωθεί οτι όλοι αυτοί οι τυπάδες που σκότωσαν την κοπέλα τους ή την γυναίκα τους, δεν μεγάλωσαν με τέτοια πρότυπα. Φαντάσου τώρα πόσο θα αυξηθούν στο μέλλον οι δολοφονίες, όταν σε καθημερινό επίπεδο οι νέοι θα βομβαρδίζονται με τραγούδια που βλέπουν την γυναίκα σαν αντικείμενο του σεξ. Θα είναι δηλαδή κάτι που θα φαίνεται φυσιολογικό και ευρέως αποδεκτό. Και που'σαι...έχουν πολλούς υποστηρικτές άντρες και γυναίκες όπως είπα. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό για το που βαδίζει η κοινωνία.
Καλημέρα !

Δεν συμφωνώ τόσο με όλο αυτό το σκεπτικό (πολύ καταστροφολογια μου κανει - υπερβολή )δεδομένου της αντίληψης που έχει η σημερινή νεολαία(το ηλικιακό γκρουπ που απευθύνεται πιο πολύ που είναι πολύ μικρό) και κρίνοντας περισσότερο επειδή τα τελευταία χρόνια είμαι πολύ μέσα σε όλο αυτό δεδομένων των παιδιών μου .

Ναι ακούνε πολύ τέτοιου είδους μουσικη αλλά όταν ένα παιδί έχει πολύ γερές βάσεις από την μέχρι τώρα πορεία του δεν μπορεί να τις ταρακουνήσει μια τέτοια περιστασιακή για εμένα μόδα σε βαθμό που να τα οδηγήσει σε παραβατικές πράξεις ή μεταστροφή των ήδη υπάρχων αντιλήψεων για την θέση κυρίως της γυναίκας μέσα σε όλο αυτό ...

Έπειτα βλέπεις πολλούς από τους καλλιτέχνες που εκφράζονται με αυτή την μουσική ,σε προσωπικές συνεντεύξεις τους βγάζουν ένα άλλο πρόσωπο και χαρακτήρα και δεν έχει καμία σχέση με τους στίχους των τραγουδιών τους περνώντας ετσι τον διαχωρισμό μουσική και πραγματικής αντίληψης .
Γιατί εκτός από την μουσική τους παρακολουθούν παράλληλα και τις πραγματικές ζωές των ίδιων μέσω των social πλέον !

Μην ξεχνάμε το τελευταίο γεγονός που έγινε με τον Mab και τα περισσότερα παιδιά έλεγαν ένα πράγμα .
Τι άνθρωπος ήταν και πώς βοηθούσε τους συνανθρώπους του και την οικογένειά του .
Μπορεί να είχε την τρέλα του αλλά αυτή ήταν καταστροφική μόνο για εκείνων .
Εμένα αυτό μου έμεινε ...σε μια τελευταία συζήτηση που είχαν μαζευτεί εδώ σε εμένα καμία δεκαριά 16-17 χρονα και άκουγαν τα τραγούδια του αυτό έλεγαν και συζητούσαμε με αφορμή τον θάνατο του ..
Ποιο πολύ ταυτίστηκαν με τον άνθρωπο και έπειτα ακολουθούσαν και την μουσική του ..

Άλλωστε πως μπορεί ένα παιδί να υποβαθμίζει το αρχικό πρότυπο των γονιών του(ειδικά της μητέρας του ) μόνο και μόνο επειδή βγήκε ένα τραγούδι που πιο πολύ του δίνει το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης και όχι υιοθετήσεις των λέξεων που λέει ?

Για σκέψου πόσο εύκολο είναι ένα παιδί μέσα στο ίδιο του το σπίτι να χρησιμοποιεί λέξεις και εκφράσεις μέσα από το τραγούδι , σύνηθες για την ηλικία τους ,ελεύθερα ή ακόμα και μέσα σε ενα δημόσιο χώρο όταν οι περισσότεροι γονείς τουλάχιστον μέσα στο σπίτι ένα όριο λεκτικης εκφρασης σε αυτές τις λέξεις το έχουν επιβάλλει βάζω και τον ευατο μου μέσα ..

Άλλο εκφράζομαι λεκτικά και μόνο ελεύθερα πλέον και άλλο υιοθετώ πλήρως μια αντίληψη ώστε να αφήσω κάτι τόσο σύνηθες ηλικιακά να με παρασύρει και να απαρνηθώ τις μέχρι τώρα αντιλήψεις μου ...

Όχι ότι δεν συμβαίνει αλλά είναι μικρό το ποσοστό των παιδιών που εξαιτίας ΜΟΝΟ των στίχων αυτών των τραγουδιών και όχι της προσωπικότητας του καλλιτέχνη θα τα υιοθετήσουν σε παραβατικό βαθμό γι αυτό και δεν αξιολογείται σαν γεγονός .

Citylights

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Citylights αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 912 μηνύματα.
Κατά τη γνώμη μου ο μισογυνισμός έχει εγκατασταθεί για τα καλά στη συνείδηση της νεολαίας μέσω της trap μουσικής.

πραγματικά το πιστεύετε αυτό? θα μας βγάλει λίγο εκτός θέματος ομως για εμένα είναι πολύ
σημαντικό γιατι πρόσφατα είχα διαφωνία πάνω στο ζήτημα με φίλο μου.

Μου έκανε εντύπωση που κανένας δεν το είχε αναφέρει ως τώρα,εύγε λοιπόν. Αυτά τα βιντεοκλιπ έχουν εκατομμύρια views και οι θετικές ψήφοι είναι πολύ περισσότερες απο τις αρνητικές

πιστεύω εχουν εκατομύρια views γιατι αρέσει συνολικά το τραγούδι και οχι μόνο οι στίχοι
καθώς και ο καλλιτέχνης συνολικά για την δουλειά του on stage performance κλπ...
(αν δεν κάθεται καλά σε κάποιους ο όρος "καλλιτέχνης" δεν μπορώ να κάνω κάτι πως να τους πούμε? τραγουδιάρηδες?)

Σε κάθε ηλικιακό group είναι ανησυχητικό που τέτοιοι καλλιτέχνες με τέτοιο έργο είναι πρότυπα. Ειδικά εαν μιλάμε για μικρές ηλικίες.

Οι πιτσιρικάδες παρασύρονται απο τους συνομήλικους τους γιατι θέλουν να είναι αποδεχτοί, trendy
και ιν (αρκετοί απο εμάς έχουμε περάσει απο αυτή την φάση παραδειγματισμού απο λάθος πρότυπα)
επίσης εννοείται οτι παραδειγματίζονται και απο τους γονείς μιμητική συμπεριφορά των παιδιών

θεωρώ οτι ολοι αυτοί οι καλλιτέχνες τραγουδάνε αυτό που είναι πιασάρικο για το κοινό τους
(ναι οκ "ρίχνουν λάδι στην φωτιά") πολλοί λένε οτι τους στοίχους τους γράφουν μόνοι τους όπως
λόγου χάρη αυτός που χάθηκε τελευταία, όμως δεν νομίζω όντως να "μιξ-άρει την κοκα με την
σόδα για να βγάζει έσοδα"
κάνοντας τα ντίλια, που λεει σε γνωστό του τραγούδι, δεν θεωρώ
δηλαδή οτι θα το διαλαλούσε απο το τραγούδι του ο καθένας, αλλιώς που είναι είναι η δίωξη
ναρκωτικών?
την εξαγόρασε η δισκογραφική του?

ναι ναι οκ... είναι γνωστό τι γίνεται στο χώρο του θεάματος με τις κόκες όμως συνήθως οι
τραγουδιστές είναι οι πελάτες και οχι οι dealers και αυτό απ'οτι εχω διαβάσει προκειμένου
να μπορούν να ανταποκρίνονται πάντα στις απαιτήσεις του χώρου του θεάματος.

https://www.gazzetta.gr/plus/showbi...ianakis-vrethikan-pano-toy-narkotika-kai-oplo

Τελευταία επεξεργασία:

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.
Αυτό τώρα τι είναι; Γυναικοκτονία;

edweimaste

Πολύ δραστήριο μέλος

Η edweimaste αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1.048 μηνύματα.
Αυτό τώρα τι είναι; Γυναικοκτονία;
Βεβαίως και είναι διπλή ανθρωποκτονια. Τώρα δεν θα ήθελα να επεκταθώ σε γυναικοκτονια, ανδροκτονια γιατί ήδη έχει σχολιαστεί αρκετά σαν προβληματισμος. Αλλά γιατί δεν μένουμε στο γεγονός πως ήταν αστυνομικός.... Πολλά τα βίαια περιστατικά από αστυνομικούς. Τυχαίο;; Δεν νομίζω.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.

edweimaste

Πολύ δραστήριο μέλος

Η edweimaste αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1.048 μηνύματα.
Όπως ήταν γυναίκα αστυνομικός, θα μπορούσε να είναι γυναίκα με άλλο επάγγελμα.
Κάτι μου λέει πως οι πιθανότητες βίας αυξάνονται, όταν κάποιος ασκεί το συγκεκριμένο επάγγελμα. Είτε άνδρας είτε γυναίκα. Δεν αναφέρομαι στο κομμάτι του φύλου. Αναφέρομαι στη φύση του επαγγέλματος η οποία εμπεριέχει το στοιχείο της επιβολής. Γι αυτό ανέφερα πως δεν είναι τυχαίο.
Δεν ειναι αναγκαίο και κανόνας φυσικά, αλλά από την άλλη δεν είναι και τυχαίο. Υπάρχουν και αστυνομικοί οικογενειαρχες και υποδείγματα. Αλλά από την άλλη μεριά της ζυγαριάς υπάρχουν και οι βιαιοι. Δεν μπορώ να βγάλω ομως συμπεράσματα ως προς το που γέρνει η ζυγαριά...

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Κάτι μου λέει πως οι πιθανότητες βίας αυξάνονται, όταν κάποιος ασκεί το συγκεκριμένο επάγγελμα. Είτε άνδρας είτε γυναίκα. Δεν αναφέρομαι στο κομμάτι του φύλου. Αναφέρομαι στη φύση του επαγγέλματος η οποία εμπεριέχει το στοιχείο της επιβολής. Γι αυτό ανέφερα πως δεν είναι τυχαίο.
Δεν ειναι αναγκαίο και κανόνας φυσικά, αλλά από την άλλη δεν είναι και τυχαίο. Υπάρχουν και αστυνομικοί οικογενειαρχες και υποδείγματα. Αλλά από την άλλη μεριά της ζυγαριάς υπάρχουν και οι βιαιοι. Δεν μπορώ να βγάλω ομως συμπεράσματα ως προς το που γέρνει η ζυγαριά...

Νομίζω οτι ο κύριος λόγος που οι πιθανότητες βίας αυξάνονται είναι οτι ο θύτης έχει στα χέρια του ένα βολικό όπλο λόγω του επαγγέλματος του παρά αυτού καθαυτού. Είναι πιο εύκολο να διαπράξει το έγκλημα λοιπόν. Χωρίς φυσικά να αναιρείται η συσχέτιση που τονίζεις, και η οποία παίζει φυσικά τον ρόλο της σε αρκετές περιπτώσεις.

Τελευταία επεξεργασία:

Guest 030894

Επισκέπτης

Νομίζω οτι ο κύριος λόγος που οι πιθανότητες βίας αυξάνονται είναι οτι ο θύτης έχει στα χέρια του ένα βολικό όπλο λόγω του επαγγέλματος του παρά αυτού καθαυτού. Είναι πιο εύκολο να διαπράξει το έγκλημα λοιπόν. Χωρίς φυσικά να αναιρείται η συσχέτιση που τονίζεις, και η οποία παίζει φυσικά τον ρόλο της σε αρκετές περιπτώσεις.
Μαλλον ειναι ο συνδυασμος αμεσης προσβασης σε φονικο οπλο που λες εσυ, του στοιχειου της επιβολης, το οποιο ειναι εγγενες στο επαγγελμα, που λεει η edweimaste και του γεγονοτος οτι οι αστυνομικοι (οχι ολοι,αλλα ενα ποσοστο) ερχονται σε καθημερινη τριβη με τη βια, πραγμα που με τη σειρα του καθιστα τους ιδιους πιο επιρρεπεις στο να προβουν σε βιαιες ενεργειες.

Guest 896561

Επισκέπτης

Γιατί δεν αναφέρετε το πιο προφανές, ότι δηλαδή πολλοί από αυτούς που επιλέγουν ένα τέτοιο επάγγελμα το κάνουν γιατί έχουν ροπή προς τη βία;

edweimaste

Πολύ δραστήριο μέλος

Γιατί δεν αναφέρετε το πιο προφανές, ότι δηλαδή πολλοί από αυτούς που επιλέγουν ένα τέτοιο επάγγελμα το κάνουν γιατί έχουν ροπή προς τη βία;
Ενδομυχα συμφωνώ και το πιστεύω αυτό που λες. Δεν ήθελα απλά να το εκφράσω με αυτό το τρόπο διότι ίσως να υπάρχει κι η μερίδα ανθρώπων που μεταλλαχθηκαν σε βιαιοι για να επιβιώσουν και να αντέξουν σε ενα τέτοιο επάγγελμα. Οπότε θα συμφωνήσω και σε αυτό μαζί σου, όπως συμφωνώ και στις απόψεις των παιδιών πιο πάνω. Νομίζω πως συμπερασματικα όλα αυτά που αναφέρθηκαν αποδεικνύουν το γιατί μια μερίδα των ανθρώπων αυτών είναι επιρρεπης στη βία.
Και επειδή αναφερθηκε και το κομμάτι του φύλου, νομίζω πως το παράδειγμα που παρέθεσε το παιδι ακόμα πιο πάνω ειναι εν μέρει ατυχές. Ίσως ήθελε να αποδείξει πως δεν είναι μόνο οι άντρες βιαιοι αλλά και οι γυναίκες.
Οπότε για να μην ξεφύγω από το θέμα θα υποστηρίξω πως φυσικά υπάρχουν και γυναίκες βίαιες (βλέπε deadly women - σειρά νομίζω του Μακεδονία τιβι, κάποτε). Ομως, αν τα βάλουμε κάτω, αναλογικά τα περιστατικά βίας από άνδρες προς γυναίκες είναι περισσότερα σε σχέση με τα περιστατικά βίας από γυναίκες προς άνδρες. Ελπίζω να γίνεται κατανοητός ο συλλογισμός μου. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να "κουνήσω το δάχτυλο" προς το ανδρικό φύλο".
Τώρα όσον αφορά τις αιτίες για τις οποίες συμβαίνει αυτό, ίσως να οφείλεται στην ανεπτυγμένη μυική δύναμη των αντρών, στην κτητικοτητα που χαρακτηρίζει ορισμένους αλλά και στα βιώματα και την ανατροφή του καθένα. (Το τελευταίο ισχύει και για τις βίαιες γυναίκες).
Τέλος, ας βάλουμε και με το νου μας πως κάποιες γυναίκες έγιναν ίσως βίαιες προς τους άνδρες τους με σκοπό να προστατεύσουν αυτές και τα παιδιά τους. Αν θυμάμαι καλά περσυ υπήρξε μια υποθεση (νομίζω στις ΗΠΑ) όπου γυναίκα αθωώθηκε από την κατηγορία της δολοφονίας του άνδρα της καθώς βρισκόταν σε άμυνα και τράβηξε την σκανδάλη με σκοπό να σώσει την ίδια και τα παιδιά της από την επιθετική συμπεριφορά του ανδρός της. Ανάλογα παραδείγματα ενδέχεται να περιλαμβάνουν και άνδρες στη θέση της άμοιρης συζύγου. Δεν έχω ακούσει όμως κάτι σχετικό, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.122 μηνύματα.
Και βεβαια πλεον οι περισσοτεροι το λενε με το ονομα τους.Τις λενε γυναικοκτονιες.13 μονο στο 2021.Δεν μιλαμε καν για κακοποιησεις γυναικων απο αντρες.
Κατα τα αλλα,τα χάλια μας.Και παγκοσμιως,αλλα σιγουρα πολυ και στην Ελλαδα.
21ος αιωνας σου λεει μετα!

Οι 13 γυναικοκτονίες που συγκλόνισαν την Ελλάδα μέσα στο 2021

Μία νέα γυναικοκτονία σοκάρει την Ελλάδα. Μέσα στο 2021 συνολικά 13 γυναίκες έχουν βρει φρικτό θάνατο από το χέρι του ανθρώπου με τον οποίον συνδέονταν ερωτικά στο παρελθόν ή και τη στιγμή της τραγωδίας.

Άγρια δολοφονία στην Ιεράπετρα

Το πρωί της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου μία 48χρονη γυναίκα, μητέρα τεσσάρων παιδιών, έπεσε νεκρή έπειτα από 8 μαχαιριές που δέχτηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της στην Ιεράπετρα.

Όπως προκύπτει από μαρτυρίες, η άτυχη γυναίκα έφτασε νωρίς το πρωί σε μονάδα με ενοικιαζόμενα δωμάτια, καθώς βρισκόταν σε συζητήσεις με την επιχείρηση για να εργαστεί εκεί την επόμενη σεζόν.
Η άτυχη μητέρα έφτασε στις 8 το πρωί στο ξενοδοχείο και μόλις μπήκε στο πάρκινγκ ο 54χρονος πρώην σύζυγός της την εμβόλισε με τη μηχανή και στη συνέχεια την κυνήγησε με ένα μαχαίρι.

Ρόδος: Σκότωσε την 32χρονη Δώρα και αυτοκτόνησε

Στις 22 Σεπτεμβρίου ολόκληρη η Ελλάδα συγκλονίστηκε από τη δολοφονία της 32χρονης εκπαιδευτικού, της Δώρας, μπροστά στο σπίτι της στη Ρόδο.

Η άγρια δολοφονία έγινε μέρα μεσημέρι, στη μέση του δρόμου, στην περιοχή Ροδίνι. Ο δράστης είχε στήσει φονικό καρτέρι στην 32χρονη στην οδό Μόσχας, τη στιγμή που έμπαινε στο αυτοκίνητό της και την πυροβόλησε δύο φορές με κυνηγετική καραμπίνα.
Στη συνέχεια πήγε σπίτι του και αυτοκτόνησε με την ίδια καραμπίνα. Η Δώρα και ο δράστης είχαν σχέση λίγους μήνες αλλά είχαν χωρίσει πρόσφατα γιατί η νεαρή γυναίκα δεν άντεχε την παθολογική ζήλεια του.

Αργολίδα: Έπνιξε την άρρωστη γυναίκα του και αυτοκτόνησε

Στην αρχή του Οκτωβρίου στην περιοχή Βερβερόντα Αργολίδας ένας 78χρονος είχε στραγγαλίσει την 75χρονη σύζυγό του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Ο ηλικιωμένος επικοινώνησε με το αστυνομικό τμήμα και ανέφερε ότι η γυναίκα του ήταν νεκρή. Λίγη ώρα μετά, οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σπίτι του ζευγαριού και εντόπισαν το πτώμα της γυναίκας, ενώ ερευνώντας τους υπόλοιπους χώρους βρήκαν νεκρό και τον 78χρονο. Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο βρέθηκε ένα σημείωμα από τον 78χρονο που έγραφε «Υπαίτιος είμαι εγώ, η γυναίκα μου έπασχε από Αλτσχάιμερ».

Κυπαρισσία: Σοκάρει η υπόθεση της Μόνικα Γκιους

Το τσιμεντωμένο πτώμα της 42χρονης Μόνικα Γκιους από τη Ρουμανία αποκαλύφθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου. Το πτώμα της βρέθηκε στην αυλή του σπιτιού που έμενε στην Κυπαρισσία. Το θρίλερ με το πτώμα στην Κυπαρισσία ξεκίνησε όταν οι ιδιοκτήτες του σπιτιού παρατήρησαν σε κάποιο σημείο το τσιμέντο να έχει διαφορετικό χρώμα και αυτό τους κίνησε την περιέργεια. Αφού έσκαψαν βρέθηκαν μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα.

Η Μόνικα είχε εξαφανιστεί από τον Φεβρουάριο. Για το έγκλημα κατηγορείται ο 39χρονος πρώην σύντροφός της, ο οποίος είχε διαφύγει στη Ρουμανία. Κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή μέχρι τη δίκη.

Θεσσαλονίκη: Άγρια δολοφονία Γεωργιανής από τον σύντροφό της

Στις 23 Αυγούστου άλλη μία γυναικοκτονία σόκαρε τη χώρα. Μία 55χρονη γυναίκας στη Θεσσαλονίκη μαχαιρώθηκε θανάσιμα από τον σύντροφό της μέσα στο διαμέρισμά της. Σύμφωνα με γείτονά της κάποια στιγμή η γυναίκα φώναζε: «Σε παρακαλώ μη με σκοτώσεις». Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο δράστης συζούσε καιρό με την άτυχη γυναίκα, η οποία ήθελε να διακόψουν τη σχέση τους λόγω των εξαρτήσεων και της συμπεριφοράς του 48χρονου.
Ο δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από έντονο καβγά μαχαίρωσε θανάσιμα την 56χρονη σύντροφό του και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή. Η σορός της γυναίκας εντοπίστηκε μέσα σε λίμνη αίματος μέσα στο διαμέρισμα όπου διέμενε ενώ έφερε πολλαπλά χτυπήματα.

Έγκλημα πάθους στην Κρήτη – Πυροβόλησε πισώπλατα τη 47χρονη Σταυρούλα

Στις 8 Αυγούστου ένας 49χρονος εισέβαλε στην επιχείρηση της 47χρονης γειτόνισσάς του στο Ρέθυμνο και την πυροβόλησε πισώπλατα, σκοτώνοντάς της μπροστά στα μάτια της κόρης της. Οι πληροφορίες έκαναν λόγο για έγκλημα πάθους, καθώς λέγεται ότι η 47χρονη τον είχε απορρίψει. Μετά τη δολοφονία, ο δράστης έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και έθεσε τέλος στη ζωή του.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews τον Αύγουστο, ο 49χρονος πήγε στο κατάστημα της 47χρονης και διαπληκτίστηκαν. Ξαφνικά, σήκωσε την καραμπίνα που είχε μαζί του και τη σημάδεψε. Η άτυχη γυναίκα αντιλήφθηκε τον κίνδυνο και προσπάθησε να τρέξει να σωθεί. Τα πρώτα σκάγια την πέτυχαν στο πλάι, καθώς γυρνούσε να φύγει. Ο δράστης πυροβόλησε και πάλι, αυτή τη φορά πισώπλατα, με αποτέλεσμα η Σταυρούλα να πέσει στο πάτωμα. Η γυναίκα διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό της.

Γυναικοκτονία στη Λάρισα: Την εκτέλεσε με το περίστροφό του

Στις 3 Αυγούστου ένα άγριο έγκλημα εκτυλίχθηκε στην περιοχή Σωτηρίτσα στη Λάρισα όταν μία 43χρονη έπεσε νεκρή από το χέρι του συζύγου της. Το άγριο έγκλημα σημειώθηκε μέσα στην ταβέρνα όπου εργαζόταν η 43χρονη γυναίκα και η οποία ανήκε στον αδελφό της, στα παράλια του νομού Λάρισας. Ο δράστης εισέβαλε ένοπλος στο μαγαζί και φέρεται να πυροβόλησε τουλάχιστον οκτώ φορές το θύμα, ενώ στη συνέχεια τηλεφώνησε στην αστυνομία και ενημέρωσε ότι σκότωσε την σύζυγό του. Ο 54χρονος συνελήφθη από τις αστυνομικές Αρχές.
Το ζευγάρι διέμενε στην Αθήνα, ωστόσο, το τελευταίο χρονικό διάστημα πριν από το έγκλημα η 43χρονη μαζί με τα τρία παιδιά τους, είχε μετακομίσει στη Σωτηρίτσα, προκειμένου να βοηθήσει στην επιχείρηση του αδελφού της, που αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας.

Δάφνη: Έσφαξε τη σύζυγό του στο κρεβάτι τους

Επίσης, τον Αύγουστο, 40χρονος σκότωσε τη σύζυγό του στο διαμέρισμα τους στη Δάφνη, υποστηρίζοντας ότι αυτό που «θόλωσε» το μυαλό του ήταν ότι η 31χρονη τον απατούσε. Η 31χρονη μητέρα βρέθηκε κατακρεουργημένη πάνω στο κρεβάτι της, ενώ ο δράστης ομολόγησε το έγκλημά του.
Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι ζήλευε παράφορα την 31χρονη σύζυγό του και ότι ήταν θέμα τιμής, καθώς πίστευε ότι τον απατούσε. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σπίτι της οικογένειας στην οδό Λάμπρου Κατσώνη βρήκαν την άτυχη γυναίκα νεκρή μέσα σε μία λίμνη αίματος στο υπνοδωμάτιο του ζευγαριού. Η ιατροδικαστική εξέταση αποκάλυψε ότι ο θάνατος από τις μαχαιριές επήλθε μέσα σε τρία με πέντε λεπτά.

Φολέγανδρος: Σοκ από την άγρια δολοφονία της Γαρυφαλλιάς

Στις 16 Ιουλίου το πτώμα της 26χρονης Γαρυφαλλιάς βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα στη Φολέγανδρο. Δράστης της δολοφονίας της ο 30χρονος σύντροφός της. Το ζευγάρι με καταγωγή από την Κορινθία, έκανε διακοπές με κάμπινγκ στη Φολέγανδρο. Ο 30χρονος όταν εντοπίστηκε ψέλλιζε διαρκώς “ήταν η κακιά η ώρα”. Τον 30χρονο είχαν βρει άνδρες της Αστυνομίας και του Λιμενικού, κοντά στην περιοχή όπου είχε εντοπιστεί το αυτοκίνητο της άτυχης 26χρονης, στη Λυγαριά.

Ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο 30χρονος τη χτύπησε, την έσυρε και την έριξε από τον γκρεμό για να καταλήξει ζωντανή μέσα στο νερό.

Αγία Βαρβάρα: Φονικό καρτέρι έξω από το σπίτι της

Μία γυναίκα 64 χρονών έπεσε θύμα φονικής επίθεσης από τον εν διαστάσει σύζυγό της στις αρχές Ιουνίου. Η 64χρονη βρέθηκε στις 21.10 το βράδυ, πεσμένη στον δρόμο από περαστικούς που ειδοποίησαν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Το θύμα εντοπίστηκε στη συμβολή των οδών Αιόλου και Πραξιτέλους και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε ένα τραύμα στο κεφάλι.

Η γυναίκα είχε πυροβοληθεί εξ επαφής έξω από το σπίτι της στην Αγία Βαρβάρα. Ο 75χρονος πρώην σύζυγός της είπε: «Εγώ τη σκότωσα. Πάρτε το πιστόλι και τις σφαίρες… Το έκανα για οικονομικούς λόγους. Με την πρώην γυναίκα μου είχαμε μεγάλες οικονομικές διαφορές», ήταν τα πρώτα λόγια του στους αστυνομικούς όταν 22 ώρες μετά τη δολοφονία, πέρασε μαζί με τον δικηγόρο του το κατώφλι της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής για να παραδοθεί.

Μακρινίτσα: Διπλό φονικό στη Μακρινίτσα

‘Ενας 32χρονος άνδρας εισέβαλε στο πατρικό της εν διαστάσει συζύγου του και μαχαίρωσε θανάσιμα την 28χρονη Κωνσταντίνα αλλά και τον 30χρονο αδελφό της.

Την επιμέλεια του παιδιού τους ανέλαβαν οι γονείς των αδελφιών που χάθηκαν από το χέρι του πρώην γαμπρού τους. Η Κωνσταντίνα είχε πάρει το παιδί τους και είχε αναζητήσει καταφύγιο στο πατρικό της καθώς είχε καταγγείλει τον σύζυγό της για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Γλυκά Νερά: Πανελλήνιο σοκ από τη δολοφονία της Καρολάιν

Στις 11 Μαΐου ολόκληρη η Ελλάδα συγκλονίζεται από τη φρικτή δολοφονία της 20χρονης Καρολαιν μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά.
Ενώ ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κάνει λόγο για σεσημασμένους κακοποιούς που σκότωσαν την άτυχη σύζυγό του, σχεδόν 40 ημέρες μετά αποκαλύφθηκε ότι αυτός ήταν ο δράστης του άγριου εγκλήματος.

Κρήτη: Γυναικοκτονία στα Χανιά

Η Βασιλική, μητέρα τριών παιδιών, είχε χωρίσει από τον πατέρα των παιδιών, με τον οποίον διατηρούσαν καλή σχέση. Ο 48χρονος Νορβηγός γυναικοκτόνος ήταν ο σύντροφος της κι έμενε μαζί με την 54χρονη Βασιλική στα Χανιά.

Στις 17 Ιανουαρίου ο σύντροφος της, τη δολοφόνησε με 14 μαχαιριές.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.122 μηνύματα.
1635615908015.png

Χρήστες Βρείτε παρόμοια