Ας τα πιάσουμε όλα.
Ας ξεκινήσω απ αυτό που συμφωνώ. Συμφωνώ, μετά από πολλά χρόνια λαθών, πως σε ένα παιδάκι δεν μαθαίνουμε την ολική αδιαφορία, για το λόγο που είπες, ότι δηλ μαθαίνει πως όλο οι άλλοι φταίνε, αλλά, θα συμπληρώσω, την επιλεκτική αδιαφορία. Δηλ το να αδιαφορεί για ανθρώπους, που πράγματι λένε ηλιθιότητες. Πχ αν είναι ένα βλαμένο στο σχολείο, που πάει να του κάνει μπούλινγκ, τι να κάνει το παιδί; Να σκάσει; Ή να <<τσιμπήσει>> και να κάνει ενδιαφέρουσα τη συνέχιση του μπούλιγκ; Θα αδιαφορήσει.
Γι αυτο και μιλάω για ανθεκτικοτητα ! Εκπαιδεύω το παιδί να μην ειναι ούτε παθητικό ούτε αδιάφορο!
Στις περιπτωσεις μπουλινγκ ειδικα στις μερες μας εκπαιδεύεις πρωτα το παιδι σου να μιλησει κατευθείαν στους γονεις του ...
Αν παμε συμφωνα με την σχολικη ψυχολογια και το πρωτοκολλο ,θα πρεπει να ενημερωθει αμεσα και το σχολικο περιβαλλον αλλα ζώντας χρονια μεσα σε αυτα η κατασταση και εκει παει απο το κακο στο χειρότερο .
Πάμε στη συνέχεια, σε εμάς τους ενήλικες ΔΕΠΥ και μάλιστα εργαζόμενους. Δεν ξέρω, αν έχεις εργαστεί ως μισθωτή/υφιστάμενη. Μάλλον είσαι προϊσταμένη. Αλλά εμείς οι απλοί υπάλληλοι έχουμε τρελές συμπεριφορές στη δουλειά μας. Αν δίναμε σημασία στον κάθε μλκ, που μας λέει, ό,τι βλακεία μπορείς να φανταστείς, θα είχαμε τρελλαθεί. Και αυτό, όχι μόνο οι δεπάδες. Όλοι!!! Βιβλίο γράφεις από βλακείες σε χώρους εργασίας! Αναγκαστικά εργάζονται σε οχτάωρη βάση η Μπαινάκης και ο Βγαινάκης.
Εχω περασει απο δεκάδες ποστα και ως δημοσιος υπαλληλος 1 χρόνο σε σχολείο μετά σε δημόσια υπηρεσία ΟΑΕΔ και νομαρχίας αλλα και ως ιδιωτική για να θεωρουμε πλεον ελεύθερος επαγγελματίας .
Συμφωνώ στο ότι δίνεις αξία σε ότι έχει αξία.
Δυστυχώς ομως σε εργασιακά περιβάλλοντα πόσο μάλλον ιδιωτικά, ή όταν ειναι δικη σου η επιχειρηση ,το να ειναι ένας βλακας εξαρτάται και η δικη σου απόδοση ..
Έχει τεράστια διαφορά να δουλεύω στο δημόσιο τομέα με τον ιδιωτικό...
Στο δημόσιο οκ να σου πω δεν ασχολήθηκα και πολύ...Έκανα το 8ωρο μου και για σας ...
Δεν ασχολήθηκα ποτέ με την νοοτροπία του δημοσίου, την απεχθάνομαι...Ανθρωποι χωρίς μέλλον χωρίς όνειρα χωρίς εξέλιξη και με ενα τεταστιο δικαιωματισμο ...Ειδικά πριν κοντά 20 χρόνια που είχα δουλέψει με ανθρωπους που απο καθαρίστριες ξαφνικά βρέθηκαν σε γραφεία να το παίζουν διοικητικοί...
Να σου γράψω εγώ βιβλίο για αυτά τα 25 χρόνια που είμαι μέσα σε εργασιακά περιβάλλοντα....
Για την νέα γενιά; Τρις χειρότερα..Έρχονται σ εταιρείες με υφακι 10 καρδινάλιοι χωρίς να έχουν κολλήσει 1 ένσημο στην ζωή τους πανω στο αντικείμενο που σπούδασαν...
Φυσικά υπάρχουν και τα εξαιρετικά παιδιά που φαίνονται ακόμα από τις πρακτικές τους και μια εταιρεία ακόμα και όταν έχει ένα παιδί ΔΕΠΥ δεν το αφήνουν να φύγει...Ίσα ίσα..
Έχω παρατηρήσει, πως σκέφτεσαι περίπλοκα. Αυτό κουράζει. Εγώ αυτό δεν το μπορώ. Έχω πολλά προβλήματα στη ζωή μου, ούτως ώστε να ασχολούμαι με τις βλακείες του καθένα στη ζωή μου γενικά.
Το σκέφτομαι περίπλοκα δεν σημαίνει ασχολούμαι .
Δεν καταλαβαίνω τι λες η αλήθεια είναι...
Βάζω όρια τούβλο πλέον. Είμαι ευγενική αλλα κάθετη στη ορθοθετηση μου , ειδικά στο εργασιακό περιβάλλον...
Σε έχω στη δουλειά για ένα συγκεκριμένο λόγο, η μόνη υποχρέωση μου είναι να σου παρέχω ασφαλές περιβάλλον και να ειμαι τυπική στις πληρωμές σου .
Όταν στις υποχρεώσεις μου εγώ ειμαι ακέραιη απαιτώ το ίδιο και από εσένα!Σεβασμό και τυπικότητα...
Αν όχι χάρηκα για την συνεργασία μας και στην ευχή του Θεού...
Απλά όμορφα ευγενικά!
Με αυτά: <<Πληρη αποδοχη εαυτου σημαινει οτι αναγνωριζω τις ευαλωτες πλευρες μου.Δεν ειμαι τελειος ,δεν τα ξερω ολα και εχω καθε δικαιωμα να ειμαι διαφορετικος απο τους αλλους ! Η αυτοπειθηση δεν χτιζεται μεσα απο αυτα που μας λενε οι αλλοι ,αλλα μεσα απο τα δικα μου ΜΠΟΡΩ !>> συμφωνώ πλήρως
Αυτό :<<Ακριβως ειμαστε ανθρωποι και επειδη η ψυχολογια σε βοηθα μεχρι ενα σημειο ,ερχεται η πνευματηκοτητα (πιστη σε οτιδηποτε αλλο ανωτερο ) και σε παει ενα βημα παρακατω ...>> δεν το κατάλαβα
Αυτή η ουσία της ΔΕΠΥ και όχι μόνο.
Άλλο ειναι έχω αυτοπεποίθηση άλλο ειναι η αυτοεκτίμηση άλλο είναι η ανθεκτικοτητα και γενικά χρειάζεται αρκετή δουλειά πάνω σε όλο αυτό..
Δεν ειναι εύκολο το αναγνωρίζω, δυστυχώς η ψυχοεκπαιδευση δεν υπάρχει στα σχολεία μας ..
Θα πω απλά ότι έχω άλλη οπτική πλέον στα πράγματα .
Όλοι έχουμε πολλά στο κεφάλι μας ειδικά όσοι έχουμε οικογένειες...
Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι κάποια πράγματα τα κουκουλωνουμε ...Τα λυνεις από την αρχή ώστε να μην διαιωνίζουν μια άσχημη κατάσταση και να εμπλέκονται και σε άλλους τομείς της ζωής σου ...
Έχω παρά πολλές εργασίες κυρίως από τις σχολές που παρακολουθούσα αλλα δεν μπορώ δυστυχως να σου τις στείλω, έχουν προσωπικά δεδομένα πάνω...
Πέραν αυτού υπάρχουν πάρα πολλά βιβλία με ασκήσεις για ΔΕΠΥ !
Κάνε μια αναζήτηση,μίλησε και με το ΑΙ και ξεκίνησε να ασχοληθείς σαν χόμπι...θα σε βοηθήσει αν θέλεις!
Όπου μπορώ να σε βοηθήσω με μεγάλη χαρά ειδικά σε αυτό το θέμα εφόσον γνωρίζω ότι ακόμα και σήμερα υπάρχουν άτομα που νομιζουν ότι έχεις νοητική στέρηση η είσαι αμόρφωτος όταν έχεις ΔΕΠΥ ή Δυσλεξία!