• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

ΔΕΠΥ στους ενήλικες

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.863 μηνύματα.
DSM5 και στο ICD11
επειδή δεν τα ξέρω αυτά, δε με βοηθούν, αλλά:
Ναι το chat gpt μου είπε πως δεν είναι αναγνωρισμένοι αυτοί οι τύποι, αλλά έστω και ως συμπεριφορισμός, εφόσον εμένα μου φωτογραφίζει τον άνθρωπό μου, με βοηθά να γνωρίζω γιαυτή τη συμπεριφορά. Δηλ εγώ, ως όχι ειδική, δε θα κολλήσω στο πώς ονομάζεται, αλλά στο πώς θα βοηθηθώ.

adams33

Διάσημο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 2.078 μηνύματα.
επειδή δεν τα ξέρω αυτά, δε με βοηθούν, αλλά:
Ναι το chat gpt μου είπε πως δεν είναι αναγνωρισμένοι αυτοί οι τύποι, αλλά έστω και ως συμπεριφορισμός, εφόσον εμένα μου φωτογραφίζει τον άνθρωπό μου, με βοηθά να γνωρίζω γιαυτή τη συμπεριφορά. Δηλ εγώ, ως όχι ειδική, δε θα κολλήσω στο πώς ονομάζεται, αλλά στο πώς θα βοηθηθώ.

Κοίτα αν έχεις αγχωτικα στοιχεία ή ανηκεις στο ring ...θα δουλέψεις πάνω σε αυτά..
ΑΛΛΑ σε ένα παιδί ή ενήλικα με ΔΕΠΥ δεν δουλεύεις όπως σε ένα άνθρωπο που δεν ανήκει στο φάσμα..

Έχει διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας και οριοθέτησης σε τέτοια περιστατικά..

Οι γονείςκαι γενικά οι φροντιστές αυτών των παιδιών δουλεύουν σε συμβουλευτικες γονέων...

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.863 μηνύματα.
δηλαδή αν έχεις έναν ενήλικα με limbic ΔΕΠΥ, δηλ υπερευαίσθητο, κουρασμένο, απαιδιόδοξο, τι κάνεις; Αυτός ο ενήλικας, δεν έχει ούτε γονείς, ούτε φροντιστές, ούτε πάει σε ψυχολόγο. Παλεύει μόνος
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Κοίτα αν έχεις αγχωτικα στοιχεία ή ανηκεις στο ring ...θα δουλέψεις πάνω σε αυτά..
ΑΛΛΑ σε ένα παιδί ή ενήλικα με ΔΕΠΥ δεν δουλεύεις όπως σε ένα άνθρωπο που δεν ανήκει στο φάσμα..

Έχει διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας και οριοθέτησης σε τέτοια περιστατικά..

Οι γονείςκαι γενικά οι φροντιστές αυτών των παιδιών δουλεύουν σε συμβουλευτικες γονέων...
Τώρα καταλαβαίνω....
Εννοείς , αυτά τα υπόλοιπα 3/4 είδη, τα παλεύεις σαν συμπτώματα,
αλλά αν είσαι βέβαιη, πως ανήκει στο φάσμα, τα παλεύεις σα να έχεις έναν δεπά, με αυτά τα συμπτώματα

adams33

Διάσημο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 2.078 μηνύματα.
δηλαδή αν έχεις έναν ενήλικα με limbic ΔΕΠΥ, δηλ υπερευαίσθητο, κουρασμένο, απαιδιόδοξο, τι κάνεις; Αυτός ο ενήλικας, δεν έχει ούτε γονείς, ούτε φροντιστές, ούτε πάει σε ψυχολόγο. Παλεύει μόνος
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Τούβλο αυτά θα τα ελέγξει ένας ψυχίατρος για να δει αν υπάρχει ΚΑΙ συνοσηροτητα ...

Μπορεί να κρύβεται και μια κατάθλιψη από πίσω, πότε δεν ξέρεις..

Ακουγα ενα ψυχιαυρο πριν καιρο που μιλουσε γι αυτες τις παγιδες με τους 7 τυπους ...

Ακριβως γι αυτο τον λογο.
ΑΝ λέω ΑΝ στην περίπτωση που μου λες υπάρχει μια κρυμμένη κατάθλιψη και εσύ το βαπτίσεις ΔΕΠΥ αντιλαμβανεσαι ότι δεν θα δουλέψει σωστά αυτός ο άνθρωπος αλλά ούτε και εσύ θα μπορέσεις να τον βοηθήσεις.

Πάντως η ΔΕΠΥ δεν είναι νοητική στέρηση...Ίσα ίσα!
Λόγου αυτού του φάσματος όμως καταλήγεις να έχεις μαθησιακές δυσκολίες και διαφορετικό συμπεριφορισμο
Ειδικά ο 3ος τύπος ο Μεικτος!

touvlo

Διάσημο μέλος

Τούβλο αυτά θα τα ελέγξει ένας ψυχίατρος για να δει αν υπάρχει ΚΑΙ συνοσηροτητα ...

Μπορεί να κρύβεται και μια κατάθλιψη από πίσω, πότε δεν ξέρεις..

Ακουγα ενα ψυχιαυρο πριν καιρο που μιλουσε γι αυτες τις παγιδες με τους 7 τυπους ...

Ακριβως γι αυτο τον λογο.
ΑΝ λέω ΑΝ στην περίπτωση που μου λες υπάρχει μια κρυμμένη κατάθλιψη και εσύ το βαπτίσεις ΔΕΠΥ αντιλαμβανεσαι ότι δεν θα δουλέψει σωστά αυτός ο άνθρωπος αλλά ούτε και εσύ θα μπορέσεις να τον βοηθήσεις.
Έχεις δίκιο.
Είναι ενα μπέρδεμα, όπως η ψυχή του ανθρώπου.
Επειδή το ψάχνω πάρα πολύ αυτό τον καιρό, γιατί έχω τη φωτογραφία του δικού μου, διαβάζοντας τη limbic δεπυ και ρωτώ και το chat gpt, γιατί εγώ δεν έχω τις γνώσεις για βαθύτερα ψυχιατρικά άρθρα. To βάζω να διαβάζει και να αναλύει. Έχουμε καταλήξει στα εξής:
Η κλινική κατάθλιψη και η ΔΕΠΥ (limbic) κατάθλιψη έχουν παρόμοια συμπτώματα. Είναι όπως το λες. Η δεπυ κατάθλιψη έχει την αιτία στο νευρικό σύστημα. Κάποιοι την ονομάζουν δευτερογενή κατάθλιψη ή δευτερογενή καταθληπτικότητα. Δηλαδή, σα συμπεριφορά, νομίζω, τη δέχονται και οι άλλοι. Κατά τον Amen, που εισήγαγε αυτούς τους 7 τύπους, οι δεπυ-kαταθληπτικοί χρειάζονται αλλη θεραπεία, όχι απλά αντικαταθληπτικά, αλλά διεγερτικά και άσκηση.
Τώρα για μας: Έχουμε έναν ενήλικα, που παλεύει μόνος, δίχως γιατρούς, φάρμακα, γονείς. Eχει σημασία για τον ίδιο, το να βρει, πού οφείλεται αυτή η κατάσταση (καταθληπτική διάθεση, ατονία, απαισιοδοξία κλπ), για να το παλέψει.

adams33

Διάσημο μέλος

Δυστυχώς την ριζα θα την βρει μονο μέσα σε ενα ψυχοθεραπευτικό πλαίσιο ,το οτιδήποτε αλλο ειναι κουκούλωμα .

Περαν αυτου ΔΕΠΥ κατάθλιψη και αγχος δουλεύονται με cbt ,Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Προσέγγιση .

Ενας άνθρωπος που εχει καταθλιπτικά συμπώματα συνδυάζει την καταθλιπτική 3αδα που λέμε
εαυτού -ανεπάρκεια, ελαττωματικότητα
κοσμος- αρνητική εικόνα..... παντού δυσκολίες, εχθρικό περιβάλλον
μέλλον- απαισιοδοξία, αίσθηση ότι τίποτα δεν θα βελτιωθεί.....

Καταλαβαίνεις οτι για να αλλάξει ολο αυτο στο ΤΩΡΑ ποση δουλειά και χρονο θελει

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15.347 μηνύματα.
Παιδιά εγώ δε τα ξέρω είναι άλλα η ειδικότητα και τα πάντα στη ψυχιατρική είναι φάσμα όπως και σε άλλους τομείς τις ιατρικές πχ η άνοια στη νευρολογία. Ο καθένας επιστήμονας μπορει να κάνει έρευνα και να ορίσει ότι θέλει Οπότε οι 2 μεγάλες κατηγορίες της δεπυ μπορεί να διαιρεθούν σε πολλές υποκατηγορίες. Το ότι υπάρχει μικτος τυπος είναι μια απόδειξη αυτού που λέω. Και κάθε έρευνα επιστημονική μπορεί να θέσει δικούς της ορισμούς με βάση περιγραφής και κριτηρίων. Επειδή είναι φάσμα εξ ορισμού πρεπει να υπάρχουν πολλές κατηγορίες. Αυτο φυσικά θα αργήσει να γίνει γιατί οι επιστήμονες μάλωνουν μεταξύ τους ειδικά στη ψυχιατρική η οποία δεν περιγράφει ουσιαστικά τπτ το αντικειμενικό. Τέλος αυτές οι κατηγορίες γίνονται βάση τις θεραπείες αν δεν υπάρχουν διαφορετικές θεραπεία ή ύπαρξη υποκατηγοριών κάνει τα πράγματα πιο πολύπλοκα. Αν στο τέλος αποδείξουν ότι 2 υποκατηγορίες θεωρητικές πάνε καλύτερα με διαφορετικές θεραπείες αναγκαστικά το icd ή το Dsm θα το θέσει και επίσημα.

Τελευταία επεξεργασία:

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12.124 μηνύματα.
Παιδιά εγώ δε τα ξέρω είναι άλλα η ειδικότητα και τα πάντα στη ψυχιατρική είναι φάσμα όπως και σε άλλους τομείς τις ιατρικές πχ η άνοια στη νευρολογία. Ο καθένας επιστήμονας μπορει να κάνει έρευνα και να ορίσει ότι θέλει Οπότε οι 2 μεγάλες κατηγορίες της δεπυ μπορεί να διαιρεθούν σε πολλές υποκατηγορίες. Το ότι υπάρχει μικτος τυπος είναι μια απόδειξη αυτού που λέω. Και κάθε έρευνα επιστημονική μπορεί να θέσει δικούς της ορισμούς με βάση περιγραφής και κριτηρίων. Επειδή είναι φάσμα εξ ορισμού πρεπει να υπάρχουν πολλές κατηγορίες. Αυτο φυσικά θα αργήσει να γίνει γιατί οι επιστήμονες μάλωνουν μεταξύ τους ειδικά στη ψυχιατρική η οποία δεν περιγράφει ουσιαστικά τπτ το αντικειμενικό. Τέλος αυτές οι κατηγορίες γίνονται βάση τις θεραπείες αν δεν υπάρχουν διαφορετικές θεραπεία ή ύπαρξη υποκατηγοριών κάνει τα πράγματα πιο πολύπλοκα. Αν στο τέλος αποδείξουν ότι 2 υποκατηγορίες θεωρητικές πάνε καλύτερα με διαφορετικές θεραπείες αναγκαστικά το icd ή το Dsm θα το θέσει και επίσημα.
Τα μαθηματικά δεν έχουν μπει ακόμα επαρκώς μέσα στους κλάδους αυτούς. Είναι στο infancy γενικά.
Υπάρχουν εφαρμογές της στατιστικής μεν αλλά είναι χρήσιμες κυρώις επιδημιολογικά και έμμεσα/δευτερευόντος διαγνωστικά. Έχει κάποια αξία αυτό προφανώς, αλλά δεν παρέχει σαφή μοντέλα. Όταν, και αν κάποια στιγμή υπάρξουν, πιστεύω θα ανοίξουν τον δρόμο για πολύ πιο στοχευμένες φαρμακευτικές και επεμβατικές παρεμβάσεις όπως και πολύ πιο αξιόπιστους τρόπους διάγνωσης με ποσοτικούς δείκτες. Ακόμα και στο σημερινό πλαίσιο που οι διαγνώσεις γίνονται κυρίως by the book, πιστεύω το AI μπορεί να φέρει επανάσταση πάντως. Αλλά το ζουμί, που είναι οι επεμβατικές μεθόδοι έχουν δρόμο ακόμα μπροστά τους.

adams33

Διάσημο μέλος

Οπότε οι 2 μεγάλες κατηγορίες της δεπυ μπορεί να διαιρεθούν σε πολλές υποκατηγορίες. Το ότι υπάρχει μικτος τυπος είναι μια απόδειξη αυτού που λέω.
Γι αυτο και επισημα ειναι 3...
Ο απρόσεκτος ,ο παρορμητικος ή υπερκινητικος και ο μεικτος και ι δυο δηλαδη μαζι

Οι 7 τυποι δεν ειναι 7 διαφορετικοι εγκεφαλοι ,δεν υπαρχει ο αγχωδεις εγκεφαλος ας πουμε ..
Ειναι πολυ ξεκαθαρο ολο αυτο και δεν υπαρχει κανενας λογος να μπερδευεται ο κοσμος .
Προερχεται από μια ιδιωτικη εμπορική προσέγγιση που χρησιμοποιεί SPECT scans η οποια δεν χρησιμοποιείται επισημα απο καμια επιστημονικη ιατρικη κοινοτητα για ΔΕΠΥ

touvlo

Διάσημο μέλος

adams33

Διάσημο μέλος

τι θα πει αυτό;
Μου μιλάς ρε ανταμς, λες και ξέρω από περικοπές λέξεων και αρχικά
Συγνωμη εχεις δικιο !

Ειναι μια ψυχοθεραπευτικη προσέγγιση η οποια δουλέυει παιδια και ενηλικους πανω σε ΔΕΠΥ ..

Να σε ενημερωσω οτι δεν αρκει καποιος να ειναι ψυχολογος για να ασχοληθει με ΔΕΠΥ χρειαζεται να εχει μεταπτυχιακες σπουδες σε προσεγγιση ,παιδαγωγικη και παιδοψυχολογια ......

Για να μιλησω σοβαρα σε αυτο το θεμα ,εγω ειμαι αποφοιτη ΤΕΙ (τοτε στα χρονια μου 2000) στα παιδαγωγικα ...
Αν και ασχοληθηκα ελαχιστα , λογου αλλης επαγγελματικης στροφης αλλα και φυσικα λογου δυσλεξιας και ΔΕΠΥ (αδιαγνωστη τοτε και αντιμετώπισα τρομερη δύσκολια και σε εξετασεις και σε ολα ),μετεπειτα ως χομπυ θα το πω αλλα και δικης μου προσωπικης ενημερωσηςκαι ως μητερα εχω παρακολουθήσει προγραμματα πανω σε σχολικη ψυχολογια παιδοψυχολογια και μαθησιακες δυσκολιες ....
Οπως επισης εχω παρακολουθησει προγραμμα Γνωσιακης Ψυχοθεραπευτικης Προσεγγισης που ειναι και ενας τροπος ψυχοεκπαιδευσης και γνωριζω παρα πολλες ασκησεις και περεταιρω στοιχεια πανω σε αυτο .

Δεν βαζω τα χρονια που εχω δουλεψει με εμενα πανω στην διαχειριση της δικης μου σχεσης με τον ευατο μου και την σταμπα οτι λογο μαθησιακης δυσκολιας ειχα παντα την ταμπελα της ¨ανορθόγραφης ¨η οποια επηρεαζε την αυτοεκτιμηση μου ...

Μια μαθησιακη δυσκολια θελει εξαιρετικους λεπτους χειρισμους ωστε να μην αφησει ψυχολογικο αποτυπωμα στην μετεπειτα ενηλικη ζωη σου ...

Αρα θα ξαναπω το οτι εσυ αναζητας στο εδω και ΤΩΡΑ μια λυση για εναν ενηλικα που δεν ξερεις τι βαση εχει ...

Εχει δημοσιες δομες αν ειναι θεμα οικονομικο ,δεν μπορει να παει εκει να ζητησει βοηθεια ;

touvlo

Διάσημο μέλος

Συγνωμη εχεις δικιο !

Ειναι μια ψυχοθεραπευτικη προσέγγιση η οποια δουλέυει παιδια και ενηλικους πανω σε ΔΕΠΥ ..

Να σε ενημερωσω οτι δεν αρκει καποιος να ειναι ψυχολογος για να ασχοληθει με ΔΕΠΥ χρειαζεται να εχει μεταπτυχιακες σπουδες σε προσεγγιση ,παιδαγωγικη και παιδοψυχολογια ......

Για να μιλησω σοβαρα σε αυτο το θεμα ,εγω ειμαι αποφοιτη ΤΕΙ (τοτε στα χρονια μου 2000) στα παιδαγωγικα ...
Αν και ασχοληθηκα ελαχιστα , λογου αλλης επαγγελματικης στροφης αλλα και φυσικα λογου δυσλεξιας και ΔΕΠΥ (αδιαγνωστη τοτε και αντιμετώπισα τρομερη δύσκολια και σε εξετασεις και σε ολα ),μετεπειτα ως χομπυ θα το πω αλλα και δικης μου προσωπικης ενημερωσηςκαι ως μητερα εχω παρακολουθήσει προγραμματα πανω σε σχολικη ψυχολογια παιδοψυχολογια και μαθησιακες δυσκολιες ....
Οπως επισης εχω παρακολουθησει προγραμμα Γνωσιακης Ψυχοθεραπευτικης Προσεγγισης που ειναι και ενας τροπος ψυχοεκπαιδευσης και γνωριζω παρα πολλες ασκησεις και περεταιρω στοιχεια πανω σε αυτο .

Δεν βαζω τα χρονια που εχω δουλεψει με εμενα πανω στην διαχειριση της δικης μου σχεσης με τον ευατο μου και την σταμπα οτι λογο μαθησιακης δυσκολιας ειχα παντα την ταμπελα της ¨ανορθόγραφης ¨η οποια επηρεαζε την αυτοεκτιμηση μου ...

Μια μαθησιακη δυσκολια θελει εξαιρετικους λεπτους χειρισμους ωστε να μην αφησει ψυχολογικο αποτυπωμα στην μετεπειτα ενηλικη ζωη σου ...

Αρα θα ξαναπω το οτι εσυ αναζητας στο εδω και ΤΩΡΑ μια λυση για εναν ενηλικα που δεν ξερεις τι βαση εχει ...

Εχει δημοσιες δομες αν ειναι θεμα οικονομικο ,δεν μπορει να παει εκει να ζητησει βοηθεια ;
Είναι χαώδης η κατάσταση, όπως λες.
Δεν ξέρω τι θα κάνει ο limbic δεπάς. Το παλεύει μόνο ξέρω, πιθανότατα όπως εσύ.
Καθένας είναι διαφορετικός. Σου είπα, πως πιθανότατα και εγώ είχα μια μορφη δεπυ. Το φάσμα είναι μεγάλο με υποκατηγορίες κλπ. Ήμουν κυρίως στη φάση υπερκινητικότητας. Την προσοχή την έθεσα υπό έλεγχο. Τώρα πλέον, όταν συγκεντρώνομαι, βόμβες να πέφτουν, δεν τις ακούω. Στο λύκειο, το πάλεψα μόνη μου πολύ. Σπούδασα και αθλητισμό, που ήμουν έτσι κι αλλοιώς σε κίνηση και κάπως το ξεπέρασα.

adams33

Διάσημο μέλος

Είναι χαώδης η κατάσταση, όπως λες.
Δεν ξέρω τι θα κάνει ο limbic δεπάς. Το παλεύει μόνο ξέρω, πιθανότατα όπως εσύ.
Καθένας είναι διαφορετικός. Σου είπα, πως πιθανότατα και εγώ είχα μια μορφη δεπυ. Το φάσμα είναι μεγάλο με υποκατηγορίες κλπ. Ήμουν κυρίως στη φάση υπερκινητικότητας. Την προσοχή την έθεσα υπό έλεγχο. Τώρα πλέον, όταν συγκεντρώνομαι, βόμβες να πέφτουν, δεν τις ακούω. Στο λύκειο, το πάλεψα μόνη μου πολύ. Σπούδασα και αθλητισμό, που ήμουν έτσι κι αλλοιώς σε κίνηση και κάπως το ξεπέρασα.
Αυτος ο συμπεριφορισμος αντιμετωπιζει δυσκολιες λογου διαχείρισης συναθσηματων ..

Οποτε σε πρωτη φαση οπως σε ολες δηλαδη,ειναι να μαθει να αντιλαμβάνεται και να ερμηνευει τα συναισθηματα του μεσα απο την δικη του αυτορρύθμιση ..

Να ξερεις οτι τα παιδια πλεον δουλεύονται στην ανθεκτικοτητα απεναντι στα συναισθηματα που μπορει να δημιουργηθουν απο τους αλλους ..

Οπως σου ειπα εγω ειχα να διαχειριστω την ταμπελα η οποια με εφερνε σε συγκρουση με εμενα ...Ελεγα δεν ειμαι χαζη ,το αναγνωριζω, γιατι δεν το εφαρμοζω και το ξεχναω ;
Οταν στη ενηλικη μου ζωη εγινε η διαγνωση ενοιωσα απλα μια ανακουφιση ..Ξερεις δεν εισαι χαζη απλα ο εγκεφαλος σου λειτουργει διαφορετικα και μαλιστα το γεγονος οτι εγω ειμαι ενα τυπος myltitaskin εκτιμηθηκε α[ο ενα αλλο χωρο και αξιοποιηθηκε και ειμαι εδω που ειμαι σημερα ...

Μεχρι να το καταλαβω ομως περασα και απο καταθλιψη και αφησα και πολλους ανθρωπους να με κανουν να ντρεπομαι εσωτερικευοντας την δικη τους ασεβεια και ντροπη και ανασφαλεια τους ..

Στη δουλεια μου να ξερεις η βοηθος μου εχει και αυτη ΔΕΠΥ ...οταν το ειχα δει στο βιογραφικο της και ενα αλλο στοιχειο ηταν και ο λογος που την ειχα καλεσει τοτε για συνεντευξη και εμεινε ...Δωστης 5 πραγματα να κανει μαζι παρα 1 ...Δουλεψε τα δυνατα στοιχεια αυτης τις ιδιατεροτητας !

touvlo

Διάσημο μέλος

Να ξερεις οτι τα παιδια πλεον δουλεύονται στην ανθεκτικοτητα απεναντι στα συναισθηματα που μπορει να δημιουργηθουν απο τους αλλους ..
Δηλαδή, με άλλα λόγια: Αδιαφόρησε για όσους σε στενοχωρούν!
Αυτό έκανα και γω απ τα 13 μου, δίχως να μου το πει γιατρός. Βλέπεις τότε ήταν άλλα τα χρόνια. Η μαμά μου το είχε πει. Και έπιασε το κόλπο. Τόσο απλό!

Όμως δεν πιάνουν αυτά σε όλους. Στον δικό μου επίσης του έλεγα παρόμοια, αλλά δεν έπιασαν. Άκου το χαρακτηριστικό: Όταν έφαγε χυλόπιτα από μια κοπέλα, μου το είπε λυπημένος και εγώ είπα το κλασσικό <<αυτή θα χάσει>>. Ε, ήταν λάθος! Μετά από 15 χρόνια, μου εξήγησε πόσο λάθος ήταν αυτή η αντίδραση: Δεν έδειξα κατανόηση στον πόνο, ακύρωσα τον πόνο του, τον εκθείασα, υποτίμησα την αξία της κοπέλας.
Εμένα, όταν μου έλεγε η μαμά κάτι τέτοιο, συμφωνούσα μαζί της και <<ανέβαινε η αυτοπεποίθησή μου>>
Έχουμε κάνει λάθη........
Αλλά απ την άλλη και μεις άνθρωποι είμαστε και σα γονείς, δεν μπορούμε να ανοίγουμε μάνουαλ για να απαντήσουμε στα παιδιά μας. Όπως νιώθουμε!

adams33

Διάσημο μέλος

Δηλαδή, με άλλα λόγια: Αδιαφόρησε για όσους σε στενοχωρούν!
Οχι ειναι λαθος !
Δεν αδιαφορείς ποτε και για κανεναν .
Απλα οταν εσυ ξερεις γιατι συπεριφερεσαι με αυτο τον τροπο και φυσικα τι εισαι και την δεν εισαι αντιλαμβανεσαι γιατι ο αλλος σου μιλαει με αυτο τον τροπο !

Η αδιαφορια ειναι κουκουλωμα ως κανονας ...Απαγορευεται και το αναγνωριζεις παρακατω !
Αυτό έκανα και γω απ τα 13 μου, δίχως να μου το πει γιατρός. Βλέπεις τότε ήταν άλλα τα χρόνια. Η μαμά μου το είχε πει. Και έπιασε το κόλπο. Τόσο απλό!

Όμως δεν πιάνουν αυτά σε όλους. Στον δικό μου επίσης του έλεγα παρόμοια, αλλά δεν έπιασαν. Άκου το χαρακτηριστικό: Όταν έφαγε χυλόπιτα από μια κοπέλα, μου το είπε λυπημένος και εγώ είπα το κλασσικό <<αυτή θα χάσει>>. Ε, ήταν λάθος! Μετά από 15 χρόνια, μου εξήγησε πόσο λάθος ήταν αυτή η αντίδραση: Δεν έδειξα κατανόηση στον πόνο, ακύρωσα τον πόνο του, τον εκθείασα, υποτίμησα την αξία της κοπέλας.
Εμένα, όταν μου έλεγε η μαμά κάτι τέτοιο, συμφωνούσα μαζί της και <<ανέβαινε η αυτοπεποίθησή μου>>
Έχουμε κάνει λάθη........
Αλλά απ την άλλη και μεις άνθρωποι είμαστε και σα γονείς, δεν μπορούμε να ανοίγουμε μάνουαλ για να απαντήσουμε στα παιδιά μας. Όπως νιώθουμε!
Ακριβως ειμαστε ανθρωποι και επειδη η ψυχολογια σε βοηθα μεχρι ενα σημειο ,ερχεται η πνευματηκοτητα (πιστη σε οτιδηποτε αλλο ανωτερο ) και σε παει ενα βημα παρακατω ...

Απλα ειναι πολυ ΟΚ να φας χυλοπιτα πλεον και να το πεις στο παιδι σου ...
Για να μην φτασει να γινεται 30 και να φταινε ολοι οι αλλοι ,να τους βγαζει ακυρους και μονο τοτε να νιωθει καλα !

Πληρη αποδοχη εαυτου σημαινει οτι αναγνωριζω τις ευαλωτες πλευρες μου.Δεν ειμαι τελειος ,δεν τα ξερω ολα και εχω καθε δικαιωμα να ειμαι διαφορετικος απο τους αλλους !

Η αυτοπειθηση δεν χτιζεται μεσα απο αυτα που μας λενε οι αλλοι ,αλλα μεσα απο τα δικα μου ΜΠΟΡΩ !

touvlo

Διάσημο μέλος

Οχι ειναι λαθος !
Δεν αδιαφορείς ποτε και για κανεναν .
Απλα οταν εσυ ξερεις γιατι συπεριφερεσαι με αυτο τον τροπο και φυσικα τι εισαι και την δεν εισαι αντιλαμβανεσαι γιατι ο αλλος σου μιλαει με αυτο τον τροπο !

Η αδιαφορια ειναι κουκουλωμα ως κανονας ...Απαγορευεται και το αναγνωριζεις παρακατω !

Ακριβως ειμαστε ανθρωποι και επειδη η ψυχολογια σε βοηθα μεχρι ενα σημειο ,ερχεται η πνευματηκοτητα (πιστη σε οτιδηποτε αλλο ανωτερο ) και σε παει ενα βημα παρακατω ...

Απλα ειναι πολυ ΟΚ να φας χυλοπιτα πλεον και να το πεις στο παιδι σου ...
Για να μην φτασει να γινεται 30 και να φταινε ολοι οι αλλοι ,να τους βγαζει ακυρους και μονο τοτε να νιωθει καλα !

Πληρη αποδοχη εαυτου σημαινει οτι αναγνωριζω τις ευαλωτες πλευρες μου.Δεν ειμαι τελειος ,δεν τα ξερω ολα και εχω καθε δικαιωμα να ειμαι διαφορετικος απο τους αλλους !

Η αυτοπειθηση δεν χτιζεται μεσα απο αυτα που μας λενε οι αλλοι ,αλλα μεσα απο τα δικα μου ΜΠΟΡΩ !
Ας τα πιάσουμε όλα.
Ας ξεκινήσω απ αυτό που συμφωνώ. Συμφωνώ, μετά από πολλά χρόνια λαθών, πως σε ένα παιδάκι δεν μαθαίνουμε την ολική αδιαφορία, για το λόγο που είπες, ότι δηλ μαθαίνει πως όλο οι άλλοι φταίνε, αλλά, θα συμπληρώσω, την επιλεκτική αδιαφορία. Δηλ το να αδιαφορεί για ανθρώπους, που πράγματι λένε ηλιθιότητες. Πχ αν είναι ένα βλαμένο στο σχολείο, που πάει να του κάνει μπούλινγκ, τι να κάνει το παιδί; Να σκάσει; Ή να <<τσιμπήσει>> και να κάνει ενδιαφέρουσα τη συνέχιση του μπούλιγκ; Θα αδιαφορήσει.
Πάμε στη συνέχεια, σε εμάς τους ενήλικες ΔΕΠΥ και μάλιστα εργαζόμενους. Δεν ξέρω, αν έχεις εργαστεί ως μισθωτή/υφιστάμενη. Μάλλον είσαι προϊσταμένη. Αλλά εμείς οι απλοί υπάλληλοι έχουμε τρελές συμπεριφορές στη δουλειά μας. Αν δίναμε σημασία στον κάθε μλκ, που μας λέει, ό,τι βλακεία μπορείς να φανταστείς, θα είχαμε τρελλαθεί. Και αυτό, όχι μόνο οι δεπάδες. Όλοι!!! Βιβλίο γράφεις από βλακείες σε χώρους εργασίας! Αναγκαστικά εργάζονται σε οχτάωρη βάση η Μπαινάκης και ο Βγαινάκης.
Έχω παρατηρήσει, πως σκέφτεσαι περίπλοκα. Αυτό κουράζει. Εγώ αυτό δεν το μπορώ. Έχω πολλά προβλήματα στη ζωή μου, ούτως ώστε να ασχολούμαι με τις βλακείες του καθένα στη ζωή μου γενικά.

Με αυτά: <<Πληρη αποδοχη εαυτου σημαινει οτι αναγνωριζω τις ευαλωτες πλευρες μου.Δεν ειμαι τελειος ,δεν τα ξερω ολα και εχω καθε δικαιωμα να ειμαι διαφορετικος απο τους αλλους ! Η αυτοπειθηση δεν χτιζεται μεσα απο αυτα που μας λενε οι αλλοι ,αλλα μεσα απο τα δικα μου ΜΠΟΡΩ !>> συμφωνώ πλήρως

Αυτό :<<Ακριβως ειμαστε ανθρωποι και επειδη η ψυχολογια σε βοηθα μεχρι ενα σημειο ,ερχεται η πνευματηκοτητα (πιστη σε οτιδηποτε αλλο ανωτερο ) και σε παει ενα βημα παρακατω ...>> δεν το κατάλαβα

adams33

Διάσημο μέλος

Ας τα πιάσουμε όλα.
Ας ξεκινήσω απ αυτό που συμφωνώ. Συμφωνώ, μετά από πολλά χρόνια λαθών, πως σε ένα παιδάκι δεν μαθαίνουμε την ολική αδιαφορία, για το λόγο που είπες, ότι δηλ μαθαίνει πως όλο οι άλλοι φταίνε, αλλά, θα συμπληρώσω, την επιλεκτική αδιαφορία. Δηλ το να αδιαφορεί για ανθρώπους, που πράγματι λένε ηλιθιότητες. Πχ αν είναι ένα βλαμένο στο σχολείο, που πάει να του κάνει μπούλινγκ, τι να κάνει το παιδί; Να σκάσει; Ή να <<τσιμπήσει>> και να κάνει ενδιαφέρουσα τη συνέχιση του μπούλιγκ; Θα αδιαφορήσει.
Γι αυτο και μιλάω για ανθεκτικοτητα ! Εκπαιδεύω το παιδί να μην ειναι ούτε παθητικό ούτε αδιάφορο!

Στις περιπτωσεις μπουλινγκ ειδικα στις μερες μας εκπαιδεύεις πρωτα το παιδι σου να μιλησει κατευθείαν στους γονεις του ...

Αν παμε συμφωνα με την σχολικη ψυχολογια και το πρωτοκολλο ,θα πρεπει να ενημερωθει αμεσα και το σχολικο περιβαλλον αλλα ζώντας χρονια μεσα σε αυτα η κατασταση και εκει παει απο το κακο στο χειρότερο .
Πάμε στη συνέχεια, σε εμάς τους ενήλικες ΔΕΠΥ και μάλιστα εργαζόμενους. Δεν ξέρω, αν έχεις εργαστεί ως μισθωτή/υφιστάμενη. Μάλλον είσαι προϊσταμένη. Αλλά εμείς οι απλοί υπάλληλοι έχουμε τρελές συμπεριφορές στη δουλειά μας. Αν δίναμε σημασία στον κάθε μλκ, που μας λέει, ό,τι βλακεία μπορείς να φανταστείς, θα είχαμε τρελλαθεί. Και αυτό, όχι μόνο οι δεπάδες. Όλοι!!! Βιβλίο γράφεις από βλακείες σε χώρους εργασίας! Αναγκαστικά εργάζονται σε οχτάωρη βάση η Μπαινάκης και ο Βγαινάκης.
Εχω περασει απο δεκάδες ποστα και ως δημοσιος υπαλληλος 1 χρόνο σε σχολείο μετά σε δημόσια υπηρεσία ΟΑΕΔ και νομαρχίας αλλα και ως ιδιωτική για να θεωρουμε πλεον ελεύθερος επαγγελματίας .
Συμφωνώ στο ότι δίνεις αξία σε ότι έχει αξία.
Δυστυχώς ομως σε εργασιακά περιβάλλοντα πόσο μάλλον ιδιωτικά, ή όταν ειναι δικη σου η επιχειρηση ,το να ειναι ένας βλακας εξαρτάται και η δικη σου απόδοση ..

Έχει τεράστια διαφορά να δουλεύω στο δημόσιο τομέα με τον ιδιωτικό...

Στο δημόσιο οκ να σου πω δεν ασχολήθηκα και πολύ...Έκανα το 8ωρο μου και για σας ...
Δεν ασχολήθηκα ποτέ με την νοοτροπία του δημοσίου, την απεχθάνομαι...Ανθρωποι χωρίς μέλλον χωρίς όνειρα χωρίς εξέλιξη και με ενα τεταστιο δικαιωματισμο ...Ειδικά πριν κοντά 20 χρόνια που είχα δουλέψει με ανθρωπους που απο καθαρίστριες ξαφνικά βρέθηκαν σε γραφεία να το παίζουν διοικητικοί...

Να σου γράψω εγώ βιβλίο για αυτά τα 25 χρόνια που είμαι μέσα σε εργασιακά περιβάλλοντα....

Για την νέα γενιά; Τρις χειρότερα..Έρχονται σ εταιρείες με υφακι 10 καρδινάλιοι χωρίς να έχουν κολλήσει 1 ένσημο στην ζωή τους πανω στο αντικείμενο που σπούδασαν...
Φυσικά υπάρχουν και τα εξαιρετικά παιδιά που φαίνονται ακόμα από τις πρακτικές τους και μια εταιρεία ακόμα και όταν έχει ένα παιδί ΔΕΠΥ δεν το αφήνουν να φύγει...Ίσα ίσα..

Έχω παρατηρήσει, πως σκέφτεσαι περίπλοκα. Αυτό κουράζει. Εγώ αυτό δεν το μπορώ. Έχω πολλά προβλήματα στη ζωή μου, ούτως ώστε να ασχολούμαι με τις βλακείες του καθένα στη ζωή μου γενικά.
Το σκέφτομαι περίπλοκα δεν σημαίνει ασχολούμαι .
Δεν καταλαβαίνω τι λες η αλήθεια είναι...

Βάζω όρια τούβλο πλέον. Είμαι ευγενική αλλα κάθετη στη ορθοθετηση μου , ειδικά στο εργασιακό περιβάλλον...

Σε έχω στη δουλειά για ένα συγκεκριμένο λόγο, η μόνη υποχρέωση μου είναι να σου παρέχω ασφαλές περιβάλλον και να ειμαι τυπική στις πληρωμές σου .
Όταν στις υποχρεώσεις μου εγώ ειμαι ακέραιη απαιτώ το ίδιο και από εσένα!Σεβασμό και τυπικότητα...

Αν όχι χάρηκα για την συνεργασία μας και στην ευχή του Θεού...

Απλά όμορφα ευγενικά!

Με αυτά: <<Πληρη αποδοχη εαυτου σημαινει οτι αναγνωριζω τις ευαλωτες πλευρες μου.Δεν ειμαι τελειος ,δεν τα ξερω ολα και εχω καθε δικαιωμα να ειμαι διαφορετικος απο τους αλλους ! Η αυτοπειθηση δεν χτιζεται μεσα απο αυτα που μας λενε οι αλλοι ,αλλα μεσα απο τα δικα μου ΜΠΟΡΩ !>> συμφωνώ πλήρως

Αυτό :<<Ακριβως ειμαστε ανθρωποι και επειδη η ψυχολογια σε βοηθα μεχρι ενα σημειο ,ερχεται η πνευματηκοτητα (πιστη σε οτιδηποτε αλλο ανωτερο ) και σε παει ενα βημα παρακατω ...>> δεν το κατάλαβα
Αυτή η ουσία της ΔΕΠΥ και όχι μόνο.

Άλλο ειναι έχω αυτοπεποίθηση άλλο ειναι η αυτοεκτίμηση άλλο είναι η ανθεκτικοτητα και γενικά χρειάζεται αρκετή δουλειά πάνω σε όλο αυτό..

Δεν ειναι εύκολο το αναγνωρίζω, δυστυχώς η ψυχοεκπαιδευση δεν υπάρχει στα σχολεία μας ..

Θα πω απλά ότι έχω άλλη οπτική πλέον στα πράγματα .
Όλοι έχουμε πολλά στο κεφάλι μας ειδικά όσοι έχουμε οικογένειες...
Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι κάποια πράγματα τα κουκουλωνουμε ...Τα λυνεις από την αρχή ώστε να μην διαιωνίζουν μια άσχημη κατάσταση και να εμπλέκονται και σε άλλους τομείς της ζωής σου ...

Έχω παρά πολλές εργασίες κυρίως από τις σχολές που παρακολουθούσα αλλα δεν μπορώ δυστυχως να σου τις στείλω, έχουν προσωπικά δεδομένα πάνω...

Πέραν αυτού υπάρχουν πάρα πολλά βιβλία με ασκήσεις για ΔΕΠΥ !
Κάνε μια αναζήτηση,μίλησε και με το ΑΙ και ξεκίνησε να ασχοληθείς σαν χόμπι...θα σε βοηθήσει αν θέλεις!

Όπου μπορώ να σε βοηθήσω με μεγάλη χαρά ειδικά σε αυτό το θέμα εφόσον γνωρίζω ότι ακόμα και σήμερα υπάρχουν άτομα που νομιζουν ότι έχεις νοητική στέρηση η είσαι αμόρφωτος όταν έχεις ΔΕΠΥ ή Δυσλεξία!

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια