Διαζύγιο όταν υπάρχουν παιδιά

amarelia

Διάσημο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,288 μηνύματα.
Και η τόση δουλειά πια καταντάει κούραση απο μόνη της, είπαμε δεν το διαλύουμε στον πρώτο καβγά αλλά δουλειά το ενα δουλειά το αλλο, άστο, έληξε και το ζορίζεις.
Είτε σχέση, είτε γάμος
 

Υδροχόος

Διάσημο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,479 μηνύματα.
Όταν λέμε 'δουλειά', δεν εννοούμε κάτεργα...Και ναι, ειδικά οι μακροχρόνιες σχέσεις, θέλουν δουλειά. Γιατί 'φεύγεις' από το εγώ και πας στο εμείς. Γιατί υπάρχει και μια καθημερινότητα που μπορεί να σε 'καταπιεί', πολύ εύκολα, αν το επιτρέψεις...

Και μιλάμε για σχέσεις που αξίζουν τον κόπο. Που αξίζει να 'ρίξεις δουλειά'...

Το μόνο εύκολο είναι να τα διαλύσεις όλα (γενικά μιλώ...). Δυο κουβέντες παραπάνω, δυο καβγάδες παραπάνω, καθόλου θέληση για συνεννόηση και όλα θα πάρουν το δρόμο τους...

Εμείς αποφασίζουμε, κάθε φορά. που αξίζει να 'το δουλέψουμε' και που όχι...
 

Guest 126033

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ο έρωτας πάντα τελειώνει, ακόμα και με το απόλυτο 10αρι να είσαι μαζί κάποια στιγμή νομοτελειακά θα βαρεθείς.
Για τα περισότερα διαζύγια φταίει η λάθος αντίληψη του τι είναι γάμος. Και η ρομαντικοποίηση του θεσμού του γάμου απο την ποπ κουλτούρα τις ταινίες κτλ.

Η εναλλακτική ποια είναι? Μια ζωή συνεχούς αναζήτησης της ερωτικής έξαψης όπου αλλάζεις συντρόφους, (η σε αλλάζουν) μέχρι τον θάνατο?
Ο δρόμος του γάμου και της οικογένειας έχει διαφορετικό νόημα και αξία.
Σορυ αλλά θα στο χαλασω ...

Όχι, ο έρωτας δεν τελειώνει αν βρεις τον τρόπο ν αναζωπυρώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα..

Αν δεν μπορώ να κάνω κάτι εγώ μέσα στην σχέση μου αυτόματα δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να το κάνει κάποιος άλλος.


Ο έρωτας είναι εκεί, έχει αρκετούς λόγους να ξανανιώσει κάποιος ερωτευμένος, συνήθως όμως προτιμά να υποστηρίζει τους λόγου που ΔΕΝ μπορεί ..

Ειδικά όταν φεύγουν τα παιδιά από το σπίτι και ξαφνικά ξανα ειναι 2 ,όπως τότε τα πρώτα χρόνια του γάμου!

Δύο είναι αλλά πρέπει να ξανα συστηθουν , είναι δύο διαφορετικοί άνθρωποι τώρα ξανα μόνοι τους,γεμάτοι όμως με πολύ διαφορετικές εμπειρίες!
Ένα από τα πιο βασικο έχει αλλάξει , η υπεραξία πλεον του συντροφου ειναι ικανη να θες να τον ξαναγνωρισεις και να ξανα ενθουσιαστεις μαζί του !
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

birthdae

Νεοφερμένος

Ο birthdae αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει 63 μηνύματα.
Γενικά μιλώντας συμφωνώ, αν και υπάρχει μια διακριτή γραμμή ανάμεσα στον εγωισμό και την αξιοπρέπεια. Δεν θα ´λεγα ότι τα πάντα επιδέχονται «δουλίτσα», κι ούτε πρέπει να επιμένεις σε κάτι που σε φθείρει. Tι νόημα έχει να το «ζορίζεις» βρε παιδιά; Και γενικά από ότι μου έχει τύχει προσωπικά αλλά και απ ό,τι παρατηρώ γενικά, άπαξ κάτι είναι «δύσκολο» στην αρχή, έτσι θα μέινει και στη συνέχεια. Οι τοξικότητες, τσακωμοί, παρεξηγήσεις, έλλειψη εμπιστοσύνης κτλ. σε οδηγούν σε φαύλο κύκλο. Τουλάχιστον, όσα ζευγάρια έχω γνωρίσει εγώ, που δεν τα βρίσκουν, είναι γιατί ποτέ δεν τα έβρισκαν στην πραγματικότητα. Ενώ αντίθετα όσοι διατηρούν υγιείς και μακροχρόνιες σχέσεις, στηρίζοντα σε υγιείς βάσεις μια αρχή.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top