Δικαιώματα των ζώων: Ένας άλλος δρόμος προς την ανθρωπιά;

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,244 μηνύματα.
Μα αυτό ακριβώς είπα και εγώ πάνω κάτω, είναι άλλο φιλοζωία και άλλο να θεωρείς τις ανθρώπινες σχέσεις κατώτερες από αυτές που έχεις με το κατοικίδιο σου, κακά τα ψέματα όσο καλό και να είναι ένα σκυλάκι / μια γάτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ανθρώπινη επαφή. Από ένα σημείο και μετά έχεις την ανάγκη να πεις δυο κουβέντες με κάποιον άνθρωπο, να μοιραστείς τα συναισθήματα σου και να ζητήσεις απόψεις πάνω σε ζητήματα που σε απασχολούν. Όλα αυτά δεν μπορεί να τα προσφέρει ένας σκύλος η μια γάτα όπως και δεν μπορεί να αντικαταστήσει το αίσθημα που σου προσφέρει ένα σύντροφος και ένα παιδί.

Προφανώς τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι δεν αγαπάω / αρέσουν τα κατοικίδια ούτε ότι δικαιολογώ τον κάθε ανώμαλο που τα βιάζει και μετά τα σκοτώνει, αυτό που λέω είναι ότι σε καμία θέση ένα ζώο δεν αντικαθιστά τις ανθρώπινες σχέσεις.
Καλά ναι, για τον αρθρογράφο το είπα, όχι για εσένα. Όσο και εαν ανοίγει μια ωραία συζήτηση, υπάρχει μια πόλωση στα λεγόμενα του πιστεύω.
 

glayki

Διάσημο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 3,597 μηνύματα.
Οι άνθρωποι που ξέρω που είναι εμμονικα προσκολλημένοι στην επαφή τους με τα ζώα ( κάποιοι από αυτούς λειτουργούν ως συλλέκτες) είναι άτομα με βεβαρυμένη ψυχολογία, βαθύτατα πληγωμένοι από τις διαπροσωπικές τους σχέσεις σε σημείο που να μην εμπιστεύονται κανέναν και τίποτε ... Έτσι ,επιλέγουν τον πιο ανώδυνο για αυτούς τρόπο " Σχετίζεσθαι" αντικαθιστώντας την οικογένεια που θα μπορούσαν ή δεν κατάφεραν να έχουν με τη ζωική αγκαλιά.
 

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,886 μηνύματα.
Θα συμφωνούσα με τους ζωόφιλους ακόμα και στα πιο εξτρίμ γούστα τους, να επισκέπτονται κάθε βδομάδα το νυχάδικο σκύλων ή να αγοράζουν τις πιο ακριβές γκουρμεδιές, θα συμφωνούσα και με τους βαθύτατα πληγωμένους που βλέπουν μια γαλήνη στην αθωότητα των ζώων...

...αν δεν τρώγανε ζώα.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top