Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.067 μηνύματα.

09-02-24

13:25
Εγώ έχω πολύ κολλητά δόντια με αποτέλεσμα να μην είναι ευχάριστη και εύκολη η χρήση νήματος.
Δοκίμασα πρόσφατα να πάρω και αυτά με το χερούλι, πάλι τίποτα. Απίστευτα δύσκολο έως αδύνατον να τα χρησιμοποιήσω, τα έχω και κάθονται.
Πρόσφατα ξανά αγόρασα Parodontax, αυτή που λέει για 8 ιδιότητες προστασίας.
Είναι απίστευτα ευχάριστη, ξεκινάει σαν γλυκιά στο στόμα και όσο διαλύεται / βουρτσίζεις γίνεται αλμυρή + φαρμακευτική γεύση.
Δοκίμασα πρόσφατα να πάρω και αυτά με το χερούλι, πάλι τίποτα. Απίστευτα δύσκολο έως αδύνατον να τα χρησιμοποιήσω, τα έχω και κάθονται.
Είναι απίστευτα ευχάριστη, ξεκινάει σαν γλυκιά στο στόμα και όσο διαλύεται / βουρτσίζεις γίνεται αλμυρή + φαρμακευτική γεύση.
math2arch
Νεοφερμένο μέλος
Ο math2arch αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 98 μηνύματα.

09-02-24

13:26
Ναι, το νήμα μου είχε πει αν θέλω να το αφήσω, γιατί κατά καιρούς άκουγε από κόσμο για τραυματισμούς. Αλλά είναι σίγουρα η καλύτερη εναλλακτική.Ναι νήμα κανονικά πρέπει να κάνουμε κάθε μέρα.
rafaela11
Περιβόητο μέλος
Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.117 μηνύματα.

09-02-24

13:40
Αυτή είναι όντως πάρα πολύ καλή! Και εμενα προσωπικά με έχει βολέψει και αυτη:
Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.067 μηνύματα.

11-02-24

12:48
Έχω κάνει άπειρες φορές λευκανση, δε θυμάμαι κυριολεκτικά πόσες, τελευταία φορά, πριν 2 εβδομάδες.
Ποτέ δεν είχα ευαισθησία στα ούλα και ο λόγος είναι ότι πριν την λευκανση, πρέπει να απομονωθούν, δεν κάνει να πέσει καθόλου από το οξύ στο ουλο, και ειδικά αυτη η λάμπα της λεύκανσης στο ουλο. Κάθε φορά, γίνεται απομόνωση των ούλων πριν ξεκινήσει η διαδικασία. Αν δε γίνει σωστά αυτό, τότε ναι θα υπάρξει πόνος-ευαισθησία. Ούτε είχα επίσης καμία ευαισθησία στα δόντια, καμία φορά είχα στο κρύο-ζεστό, αλλά αυτό κρατούσε 2 ώρες το πολύ.
Επίσης, δε συγκρίνεται το αποτέλεσμα της λεύκανσης στο σπίτι με αυτή στον οδοντίατρο και ο λόγος είναι το υλικό αυτό καθ αυτό. Ο οδοντίατρος έχει δικαίωμα να παραγγείλει υλικό λεύκανσης που περιέχει τη σωστή ποσότητα πχ υπεροξειδιο του υδρογόνου, μέσα από τον συναιτερισμο και με τιμολόγιο. Απαγορεύεται αυτό να πουληθεί στο εμπόριο λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε ορισμένες ουσίες και να χρησιμοποιηθούν από άτομα που δεν έχουν κατάρτιση. Στο εμπόριο υπάρχουν πιο light σκευάσματα που το αποτέλεσμα είναι ούτε το μισό, σε σχέση με αυτό που θα δει κάποιος στον οδοντίατρο.
Παιδιά καλησπέρα!update on this: διάλεξα την μέθοδο στο σπίτι για να μου ρθει πιο μαλακά αλλά και πάλι εχουν τραυματιστεί λίγο τα ούλα μου σε κάποια σημεία και όλα μου τα δόντια μου αντιδρούν αρκετά στο κρύο και την ζέστη.
Μου είπε πως είναι φυσιολογικά όλα, αλλά και πάλι..
Επίσης μου είπε και πως αφότου τελειώσουμε για κάποιο διάστημα θα είναι αρκετά ευαίσθητα.
Το μόνο καλό είναι πως ανταποκρίθηκαν πολύ γρήγορα, αλλά έχω αρχίσει να φοβάμαι για το πως θα εξελιχθεί αυτή η ευαισθησία ενώ είμαι ακόμα στην αρχή.![]()
Είμαι σχεδόν έτοιμος να πάω για λεύκανση.
Το θέμα είναι ότι θέλω να την κάνω στο ιατρείο και όχι στο σπίτι (πραγματικά δεν αντέχω τα μασελάκια).
Πόσο διαρκεί η λεύκανση στο ιατρείο επί πόσες συνεδρίες;
Και πόσο κοστίζει;
Έχει καλύτερη, χειρότερη ή η ίδια απόδοση με τη λεύκανση στο σπίτι;
Ο γιατρός μου νομίζω δεν κάνει στο ιατρείο / δεν έχει laser κτλ.
Αν έχετε να προτείνετε και κάποιον γιατρό εύκολα προσβάσιμο με μετρό / ηλεκτρικό, στείλτε μου ΠΜ.

Thanks

amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.

11-02-24

13:26
Εγώ έκανα αυτή στο σπίτι μόνο αλλά το μετάνιωσα πολλές φορές, δεν αξίζει αυτή η ταλαιπωρία, πολύ καλύτερα που θα πας για αυτή του ιατρείου, κι εγώ αυτή θα κάνω την επόμενη φορά.Παιδιά καλησπέρα!
Είμαι σχεδόν έτοιμος να πάω για λεύκανση.
Το θέμα είναι ότι θέλω να την κάνω στο ιατρείο και όχι στο σπίτι (πραγματικά δεν αντέχω τα μασελάκια).
Πόσο διαρκεί η λεύκανση στο ιατρείο επί πόσες συνεδρίες;
Και πόσο κοστίζει;
Έχει καλύτερη, χειρότερη ή η ίδια απόδοση με τη λεύκανση στο σπίτι;
Ο γιατρός μου νομίζω δεν κάνει στο ιατρείο / δεν έχει laser κτλ.
Αν έχετε να προτείνετε και κάποιον γιατρό εύκολα προσβάσιμο με μετρό / ηλεκτρικό, στείλτε μου ΠΜ.
Thanks![]()
Θα σου δώσω πληροφορίες μόνο για όσα γνωρίζω γενικά επειδή δεν έχω εμπειρία με το ιατρείο, η οδοντίατρος μου είχε πει πως κοστίζει 380€ ( του σπιτιού ήταν στα 200€) και πως εξαρτάται από το στάδιο που είναι τώρα τα δόντια σου το πόσες συνεδρίες θα χρειαστείς, μπορεί να είσαι έτοιμος και με την πρώτη.
Εγώ με του σπιτιού είχα σε ένα δόντι κάποιο πιο λευκό spot που διορθώσαμε μετά στο ιατρείο( έξτρα ταλαιπωρία!

Μου είχε πει πως με του ιατρείου θα πονάω και θα ναι ευαίσθητα μετά καθώς τα υλικά εκεί είναι πολύ πιο ισχυρά, γιαυτό και δεν την κάναμε επειδή ήταν η πρώτη μου λεύκανση και δεν ήθελε να γίνει με τόσο aggressive μέθοδο.
Αλλά επειδή εσύ έχεις ξανακάνει λογικά θα είσαι καλύτερα.
Με τα μασελάκια παρατεταμένα πονούσα ανα διαστήματα (λόγω ευαισθησίας) και η ιστορία όλη τράβηξε ένα μήνα(!).
Δεν το ξαναπερνάω με τίποτα, καλύτερα μια και έξω κι ας πονάω για 3-4 μέρες παρά αυτό.
Βέβαια η επιλογή ήταν δική μου η οδοντίατρος μου τα είπε όλα upfront.
Αυτά ξέρω, άντε με έναν πόνο και αστραφτερά χαμόγελα!

amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.

16-02-24

16:03
Οδοντίατρος literally πριν ένα 6μηνο : Έγκλειστους τους βλέπω και πέρασε και η ώρα τους.
Φρονιμίτης : hold my beer
Ποιός με μούτζωσε για το 2024;
Φρονιμίτης : hold my beer
Ποιός με μούτζωσε για το 2024;
Luludaki
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Luludaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 1.516 μηνύματα.

16-02-24

18:31
Εμένα με έπεισε εδώ η κυρία μόλις το πάρω απόφαση...https://www.tiktok.com/@athensdiamondsmile?_t=8jw2uEmgoxU&_r=1
Εριφύλη
Περιβόητο μέλος
Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.991 μηνύματα.

19-07-24

12:59
Καλέ, έφαγα χθες μια μαλακία (ένα μπισκότο) και από εκείνη την ώρα με πονούσε το ούλο πίσω από ένα δόντι. Βάζω φως και βλέπω ότι έχει γδάρει όλο το σημείο εκεί
και τώρα τσούζει.

vasilagas
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο vasilagas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Γονιός/Οικοκυρικά και μας γράφει από Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 206 μηνύματα.

19-07-24

13:25
Έχει δοκιμασει κανεις αυτή τη μοντερνια του oil pulling?
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.022 μηνύματα.

19-07-24

13:34
Κανε πλυσεις με στοματικο διαλυμα χωρις αλκοολ και θα το συνεφερει..Καλέ, έφαγα χθες μια μαλακία (ένα μπισκότο) και από εκείνη την ώρα με πονούσε το ούλο πίσω από ένα δόντι. Βάζω φως και βλέπω ότι έχει γδάρει όλο το σημείο εκείκαι τώρα τσούζει.
Μετα κουταλια γλυκο βυσινο ( σιγα μην εχεις) ή μελι (εχεις) ειναι επουλωτικα και θα το γλυκανουν.
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.909 μηνύματα.

12-11-24

15:33
Παίδες σήμερα είχα ένα μικροατυχηματάκι στον 2ο γομφίο πάνω αριστερά. Αυτό είναι ένα ταλαιπωρημένο νεκρό δόντι, απονευρωμένο με θήκη. Σήμερα και ενώ έτρωγα το ψαράκι μου, βγήκε η θήκη με το δόντι μαζί. Μόλις πήγα στον οδοντίατρο εδώ λεκανοπέδιο τεσπα και μου έδωσε τις εξής λύσεις:
1. εξαγωγή του υπόλοιπου του δοντιού
2. εξαγωγή και εμφύτευμα
3. εξαγωγή και μια κατασκευή με τα πλαϊνά σαν γέφυρα με μπαλκονάκι, γιατί ο φρονιμήτης λείπει και ο γομφίος και ο προγόμφιος δίπλα έχουν ήδη εκτεταμένα σφραγίσματα, επομένως μικρό το κακό, που θα παθουν
4. Όχι εξαγωγή και χτίσιμο ολόκληρου... χυτού το είπε(;
κάπως έτσι με ενσωματωμένο δόντι.
Εγώ κλίνω προς το τελευταίο, αλλά όπως βλέπει την ακτινογραφία, φοβαται πως δε θα κρατήσει, γιατί ...τεσπα είναι στραβό και άβολο και με πολλά οστά
Τι να κάνω;
Πόσο καιρό μπορώ να μείνω με την τρύπα;
Αυτός είπε, όσο γίνεται γρηγορότερα να το φροντίσω, γιατί η τρύπα καθαρίζεται δύσκολα και να μην έχουμε και άσχημη αναπνοή ντε! 'Εχουμε και ένα λεβέντη στο κρεβάτι μας
Λέω να πάρω και μια γνώμη απ το γερμανό οδοντίατρο, που το απονεύρωσε.
Γμτ και τα φροντίζω πολύ τα δόντια μου! Αλλά αυτές είναι παλιές αμαρτίες. Απ όταν ήμουν φοιτήτρια, που τα έπλενα μόνο πρωί/βράδυ και όλη μέρα έτρωγα λιχουδιές/τσίχλες/ γλυκάκια. Τότε μου χάλασαν.
2. εξαγωγή και εμφύτευμα
3. εξαγωγή και μια κατασκευή με τα πλαϊνά σαν γέφυρα με μπαλκονάκι, γιατί ο φρονιμήτης λείπει και ο γομφίος και ο προγόμφιος δίπλα έχουν ήδη εκτεταμένα σφραγίσματα, επομένως μικρό το κακό, που θα παθουν
4. Όχι εξαγωγή και χτίσιμο ολόκληρου... χυτού το είπε(;

Εγώ κλίνω προς το τελευταίο, αλλά όπως βλέπει την ακτινογραφία, φοβαται πως δε θα κρατήσει, γιατί ...τεσπα είναι στραβό και άβολο και με πολλά οστά
Τι να κάνω;
Αυτός είπε, όσο γίνεται γρηγορότερα να το φροντίσω, γιατί η τρύπα καθαρίζεται δύσκολα και να μην έχουμε και άσχημη αναπνοή ντε! 'Εχουμε και ένα λεβέντη στο κρεβάτι μας

Γμτ και τα φροντίζω πολύ τα δόντια μου! Αλλά αυτές είναι παλιές αμαρτίες. Απ όταν ήμουν φοιτήτρια, που τα έπλενα μόνο πρωί/βράδυ και όλη μέρα έτρωγα λιχουδιές/τσίχλες/ γλυκάκια. Τότε μου χάλασαν.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.022 μηνύματα.

12-11-24

16:18
Επειδη ειμαι κατα τον εμφυτευματων εκ πεποιθησεως ...ειμαι υπερ της κλασσικης οδοντιατρικης την οποια και οι εμφυτευτες την χρησιμοποιουν τα μεγιστα.Παίδες σήμερα είχα ένα μικροατυχηματάκι στον 2ο γομφίο πάνω αριστερά. Αυτό είναι ένα ταλαιπωρημένο νεκρό δόντι, απονευρωμένο με θήκη. Σήμερα και ενώ έτρωγα το ψαράκι μου, βγήκε η θήκη με το δόντι μαζί. Μόλις πήγα στον οδοντίατρο εδώ λεκανοπέδιο τεσπα και μου έδωσε τις εξής λύσεις:
2. εξαγωγή και εμφύτευμα
4. Όχι εξαγωγή και χτίσιμο ολόκληρου... χυτού το είπε(;κάπως έτσι με ενσωματωμένο δόντι.
Τι να κάνω;
Ειμαι υπερ της γεφυρας αλλα οχι στην περιπτωση σου διοτι λειπει ο φρονιμίτης να κανει αντιστήριξη και μιλαμε για μασητική επιφανεια με τεραστιες πιεσεις.... ειναι κατα των μομων της φυσικης
Το δοντι που θα λειψει θα κανει το μπαλκονι στο κενο με στηριξη στα 2 προηγούμενα με μονη δυναμη την κολλα της μονοπλευρης στηριγμενης γεφυρας .
Ουτε ο καλατραβας δεν θα το εκανε
Το σημειο εκεινο θα εχει ευαισθησία δυναμης και δεν θα μασας ανετα τα ριμπ αϊ σου.
Σου προτεινω την αναδόμηση του δοντιου και καπελο απο πανω ( θηκη) επιλογη 4.
Mε την τρυπα που εμειναν οι ριζες δεν εχεις θεμα για μερικους μηνες ...βουρτσα την καθαριζει ανετα..οχι για χρονια ομως .
Τα δοντακια ειναι μεν κοκκαλα αλλα ειναι και εξυπνα και αν δεν συμμετεχουν στην μάσηση παραιτουνται με πρωτο συμπτωμα το διαχωρισμο ( σχισιμο) τις ριζας και μετα αποστημα με πονο και εξαγωγη .
Αυτα και για μια αλλη πρακτικη αιτια που θα στην πω αμα ρωτησεις.
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.909 μηνύματα.

12-11-24

19:42
Γιαννάκη μου καλέ, σ΄ευχαριστώ. Έλα ρωτώ για πες και την αλλη αιτία.Αυτα και για μια αλλη πρακτικη αιτια που θα στην πω αμα ρωτησεις.
Συμφωνούμε λοιπόν. , Κάτσε να δω, τι θα πει και ο γερμανός γιατρός στις 25.11. Του έχω εμπιστοσύνη. Ξέρεις οι γερμανοί χρυσοπληρώνται για τέτοια, αλλά σου δίνουν κάποια χρόνια εγγύηση. Αν καταλάβει, πως δε θα κρατήσει, δε θα το κάνει
Γεράματα γμτ 25 οδοντίατρος, 26 οφθαλμίατρος, 27 γυναικολόγος. Η εβδομάδα των γιατρών/παθών
Scandal
Διαχειριστής

12-11-24

19:45
Περαστικά touvlo!!Γιαννάκη μου καλέ, σ΄ευχαριστώ. Έλα ρωτώ για πες και την αλλη αιτία.
Συμφωνούμε λοιπόν. , Κάτσε να δω, τι θα πει και ο γερμανός γιατρός στις 25.11. Του έχω εμπιστοσύνη. Ξέρεις οι γερμανοί χρυσοπληρώνται για τέτοια, αλλά σου δίνουν κάποια χρόνια εγγύηση. Αν καταλάβει, πως δε θα κρατήσει, δε θα το κάνει
Γεράματα γμτ 25 οδοντίατρος 26 οφθαλμίατρος 27 γυναικολόγος. Η εβδομάδα των γιατρών/παθών
Κι εγώ δεν τα πρόσεχα τα δόντια μου, κυρίως μέχρι το γυμνάσιο με αποτέλεσμα μόλις στο λύκειο να είχα φτάσει να βάλω 2 θήκες σε πίσω δόντια με απονεύρωση (τα οποία επιβάρυνα συνεχώς / είναι τα βασικά μου πίσω που μασάω).
Ευτυχώς οι θήκες αυτές έχουν αποδειχθεί πολύ γερές. Χαλάλι τα λεφτά για άξονες κτλ που μου πήρε.
touvlo
Διάσημο μέλος

12-11-24

19:56
Σ΄εκείνη την ηλικία είμαστε αμελείς.Περαστικά touvlo!!
Κι εγώ δεν τα πρόσεχα τα δόντια μου, κυρίως μέχρι το γυμνάσιο με αποτέλεσμα μόλις στο λύκειο να είχα φτάσει να βάλω 2 θήκες σε πίσω δόντια με απονεύρωση (τα οποία επιβάρυνα συνεχώς / είναι τα βασικά μου πίσω που μασάω).
Ευτυχώς οι θήκες αυτές έχουν αποδειχθεί πολύ γερές. Χαλάλι τα λεφτά για άξονες κτλ που μου πήρε.
Αυτό μου τό΄πε, πως αν ήμουν 25, θα μου συνιστούσε ανεπιφύλακτα τη λύση με άξονες και θήκες, γιατί τα ούλα είναι γερά και κρατάνε και για κάτι ακόμα που δε θυμάμαι.
Δεν είμαι άρρωστη καλέ. Οι άλλοι γιατροί άλλοι είναι για έλεγχο. Το μάτι για την αποκόλληση του Μαρτίου και η ετήσια γυναικολογική.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος

12-11-24

20:02
Παρακαλω...Γιαννάκη μου καλέ, σ΄ευχαριστώ. Έλα ρωτώ για πες και την αλλη αιτία.
Γεράματα γμτ 25 οδοντίατρος 26 οφθαλμίατρος 27 γυναικολόγος. Η εβδομάδα των γιατρών/παθών
Κατ αρχη να πουμε οτι ο γιατρος φαινεται γαματος με τις εναλακτικες που προτεινει.
Εδω η περιπτωση με την 3πλη γεφυρα θα κοστιζε 1000€ εκει δεν ξερω..θα ειναι και πιο ακριβα..εδω δεν εχουμε οδοντιατρικη περιθαλψη απο το κρατος... ειναι καθηκια.
Ε τωρα μια κοπελα που θελει να εχει δροσερη αναπνοη ? κατι λεει αυτο περι ηλικιας ... χαρακτηριστικο των κοριτσιων που μπαινουν στην εφηβια.
Ο λογος που σου ελεγα οχι γεφυρα ειναι ο εξης.
Λες οτι τα προδρομα δοντια που θα στηριξουν την γεφυρα ειναι βουλωμένα και αρκετα χρονια. Το επομενο σταδιο ενος ταλαιπωρημενου δοντιου ειναι ο ερεθισμος του πολφου και η λυση ειναι απονευρωση .
Σημαινει πονο και παυσιπονα και αντιβωση οταν γινει αυτο.,,και σε δοντι καλυμμένο απο πανω.
Και οταν δεν παει αλλο ο γιατρος θα βγαλει την γεφυρα ( θα την κοψει με τον τροχο) για να επεμβει , να ξανασφραγισει ή να απονευρωσει...το οποιο σημαινει πεταμα τα 1000€ και παλι απο τη αρχη.
Για ολα αυτα προτεινω την αναδόμηση της ριζας.
touvlo
Διάσημο μέλος

12-11-24

20:24
Γέφυρα και γω δεν τη θέλω. Όπως είπες, θα πατάει στο κενό. Κουταμάρα λύση τη βλέπω.Παρακαλω...
Κατ αρχη να πουμε οτι ο γιατρος φαινεται γαματος με τις εναλακτικες που προτεινει.
Εδω η περιπτωση με την 3πλη γεφυρα θα κοστιζε 1000€ εκει δεν ξερω..θα ειναι και πιο ακριβα..εδω δεν εχουμε οδοντιατρικη περιθαλψη απο το κρατος... ειναι καθηκια.
Ε τωρα μια κοπελα που θελει να εχει δροσερη αναπνοη ? κατι λεει αυτο περι ηλικιας ... χαρακτηριστικο των κοριτσιων που μπαινουν στην εφηβια.
Ο λογος που σου ελεγα οχι γεφυρα ειναι ο εξης.
Λες οτι τα προδρομα δοντια που θα στηριξουν την γεφυρα ειναι βουλωμένα και αρκετα χρονια. Το επομενο σταδιο ενος ταλαιπωρημενου δοντιου ειναι ο ερεθισμος του πολφου και η λυση ειναι απονευρωση .
Σημαινει πονο και παυσιπονα και αντιβωση οταν γινει αυτο.,,και σε δοντι καλυμμένο απο πανω.
Και οταν δεν παει αλλο ο γιατρος θα βγαλει την γεφυρα ( θα την κοψει με τον τροχο) για να επεμβει , να ξανασφραγισει ή να απονευρωσει...το οποιο σημαινει πεταμα τα 1000€ και παλι απο τη αρχη.
Για ολα αυτα προτεινω την αναδόμηση της ριζας.
Οι άξονες, αν πιασουν, θα είναι τέλειο, αλλά πώς να φτιάξει αυτό το μικρό σπασμένο απομείνον δόντι. Και αν είναι και ρίζες στραβές και έχω και ένα κόκκαλο εκεί, ε, θα ζοριστεί ο γιατρός. Φοβαμαι πως θα καταλήξω στην αρχή φαφουτιάσματος. Και όταν ευκαιρήσω, κάνω εμφύτευμα, αν αξίζει τον κόπο. Γιατί είσαι εναντίον;
Για το φαφούτιασμα τι λες; Είναι πολύ πίσω, δε φαίνεται με τίποτα
γιαννης_00
Επιφανές μέλος

12-11-24

21:13
Ε τωρα δεν ξερω αν ειναι κουταμαρα η γεφυρα ... αυτος που μπορει να αποφασισει το καλυτερο ειναι αυτος που θα βαλει τα χερια στην φωτια..και εφοσον προτεινει πολλες λυσεις δειχνει ικανος να αποφασισει το καλυτερο για σενα.Γέφυρα και γω δεν τη θέλω. Όπως είπες, θα πατάει στο κενό. Κουταμάρα λύση τη βλέπω.
Οι άξονες, αν πιασουν, θα είναι τέλειο, αλλά πώς να φτιάξει αυτό το μικρό σπασμένο απομείνον δόντι. Και αν είναι και ρίζες στραβές και έχω και ένα κόκκαλο εκεί, ε, θα ζοριστεί ο γιατρός. Φοβαμαι πως θα καταλήξω στην αρχή φαφουτιάσματος. Και όταν ευκαιρήσω, κάνω εμφύτευμα, αν αξίζει τον κόπο. Γιατί είσαι εναντίον;
Για το φαφούτιασμα τι λες; Είναι πολύ πίσω, δε φαίνεται με τίποτα
Ριζες στραβες δεν εχεις ... ολοισιες ειναι ...μιλαμε για μασητικη επιφανεια με μεγαλες πιεσεις θα το ηξερες απο τις ενοχλησεις.
Ε το λιγο δοντακι που μενει θα το αξιολογησει και αν ειναι σαθρο θα το κουρεψει αν ειναι καλο θα το κρατησει... ξερει αυτος... δεν το κανει πρωτη φορα.
Η αναδόμηση δοντιου ειναι κατι συνηθες διοτι σε δοντι με μεγαλα σφραγισματα που εχει φαγωθει πολυ οδοντινη ( και δεν μπηκε καπελο) δεν αντεχει η γυρω αδαμαντίνη να συγκρατησει τις πιεσεις και σπαει.
Φαφουτα δε θα γινεις ... η οδοντιατρικη σημερα εχει πετυχει να μην βαζουν μασσελες οι ανθρωποι... αλλα πρεπει να πηγαινουν.
Ασχετα αν φαινεται το κενο που δεν φαινεται ...θα πρεπει να αποκατασταθει διοτι με το κενο ακυρωνεται μερικως η μασητικη επιφανεια απο εκεινη την πλευρα.
Με ρωτας γιατι ειμαι κατα του εμφυτευματος .. ? ειμαι γιατι παραβιαζει την φυση...δεν εχουμε δικαιωμα να βιδωνουμε ουπατ και μεταλα πανω στο κοκκαλο της γναθου. Τα φυσικα δοντια την σεβονται και απλα την καβαλανε και την αγκαλιαζουν με τις ριζες..εμεις τι? ειμαστε ανωτεροι απο την φυση. Βεβαια καπου υπαρχει και ανυπερβλητη αναγκη να δημιουργηθουν στηριγματα να καθίσουν οι γεφυρες.
Scandal
Διαχειριστής

13-11-24

19:13
Με αφορμή το θέμα αυτό που ήρθε up χθες, πήρα από το σούπερ μάρκετ ένα στοματικό διάλυμα oral-b (πάνε πάνω από 5 χρόνια που χρησιμοποίησα στοματικό διάλυμα).
Μόλις το τελειώσω θα πάω σε intermed αυτό με τη χαμηλή περιεκτικότητα σε δραστική chlorhexil για καθημερινή χρήση. Η έκδοση με την υψηλή περιεκτικότητα είναι για αντιμετώπιση ουλίτιδας (όχι ότι δεν έχω) η οποία χρωματίζει τα δόντια.
Μόλις το τελειώσω θα πάω σε intermed αυτό με τη χαμηλή περιεκτικότητα σε δραστική chlorhexil για καθημερινή χρήση. Η έκδοση με την υψηλή περιεκτικότητα είναι για αντιμετώπιση ουλίτιδας (όχι ότι δεν έχω) η οποία χρωματίζει τα δόντια.
touvlo
Διάσημο μέλος

14-11-24

06:49
kai γω πήρα στοματικό διάλυμμα. το άλλο που λες, δεν το ξέρω, κοιμάται μάλλον ο @γιαννης_00 για να μα; πει, τι κάνει.Με αφορμή το θέμα αυτό που ήρθε up χθες, πήρα από το σούπερ μάρκετ ένα στοματικό διάλυμα oral-b (πάνε πάνω από 5 χρόνια που χρησιμοποίησα στοματικό διάλυμα).
Α, @γιαννης_00 , δεν ξέρω, αν διάβασες μια σημαντική λεπτομέρεια στο ποστ μου, πως βγήκε και το δόντι μαζί με τη θήκη.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 171 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- iew
- BatGuin
- touvlo
- Unboxholics
- Scandal
- charmander
- fourkaki
- johnsala
- pinkheart
- Natsuko
- rafaela11
- Luludaki
- fockos
- Corfu kitty
- giannhs2001
- fmarulezkd
- Εριφύλη
- Wonderkid
- Joji
- thenutritionist
- Dr. Gl. Luminous
- john29
- American Economist
- DimitraA.
- Jack of Spades
- AggelikiGr
- ROM32
- Giorgkalo
- chester20080
- taketrance
- GeorgePap2003
- Kate1914
- Μαυρίκιος
- Advocatus diaboli
- Paragontas7000
- teacher_40
- bibliofagos
- Maria23667
- iiTzArismaltor_
- elina48
- Βρεγμένη γάτα
- Μαρια30
- Sevasti
- hirasawayui
- jj!
- Hased Babis
- Sosstoss
- camil
- math2arch
- darkhappysong
- Abiogenesis
- Antonia Alexandra
- phleidhs
- ggl
- χημεια4λαιφ
- marww
- Ωρορα
- Shadowban
- Meow
- Roulaki
- Στεφανος56
- User2350
- bruh_234
- sophiaa
- oups
- New member
- Nefeli_
- Mt73
- Jocaste
- Pharmacist01
- Nickx
- Viedo
- Αλκης Κ.
- Stelios725
- Libertus
- Αναστασία197
- 1011
- louminis
- SlimShady
- tslef8
- MarcoReus
- Thundergirl
- Johnny15
- tsiobieman
- grtt
- Panagiotis849
- Eua5
- Face_control
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.