Wonderful
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Αγγελική αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.621 μηνύματα.

06-01-24

08:58
Εγώ χρησιμοποιούσα χύτρα και με έσωσε..έκανα και το μοσχαράκι το κοκκινιστό και τα όσπρια γρήγορα.Λοιπόν, ιδέες για εργαζόμενους:
Υπάρχουν τα πολύ γρήγορα φαγητά, που γινονται επί τοπου : φιλέτο ψάρι, μπιφτέκια προ πλασμένα απ την πρωηγούμενη, χυλοπίτες, σπανάκι κατεψυγμένο, φακές βραστερές.
Οι προκομένες/οι, που έχουν χρόνο το πρωηγούμενο βραδυ μπορούν να βάλουν και μια κατσαρόλα, πχ φασολάδα, κοτόπουλο, κρέας, λαχανόρυζο κλπ. Εμένα αυτό ήταν δύσκολο, γιατί τα απογεύματα έτρεχα στις δραστηριότητες, γυρνούσαμε αργά και κάναμε σουπίτσα για βραδυνό
Το Σαββατοκυριακο είχαμε απαραιτητα όσπριο (θέλει χρόνο) και κάτι γκουρμέ, πχ παστίτσιο.
Μια χαρά επιζήσαμε πολλα χρόνια. Φρούτα ενδιάμεσα, τα καταφέραμε
glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.447 μηνύματα.

06-01-24

09:00
Το μαγείρεμα είναι έκφραση δημιουργικοτητας, σαφέστατα υγιειονοτερη και πιο ασφαλής επιλογή δεδομένου ότι εσυ επιλέγεις τα υλικά και σίγουρα πιο οικονομικό αν έχεις οικογένεια.
Υπάρχουν ένα σωρό εύκολες συνταγές που γίνονται σε ελάχιστο χρόνο.. Κάνεις έρευνα διαλέγεις μερικές και διευκόλυνεις την καθημερινότητα και την τσέπη σου.
Ακόμη και αν σκυλοβαριεσε.. Μπορείς να καταναλώσεις μια γενναια ποσοτητα σαλάτας με ποικιλία λαχανικών και πρωτεινης ζωικής μέσα ( κανονικό γευμα).
Θέλει απλά οργάνωση και αποθήκευση υλικών και φυσικά έμπνευση ( είναι και Ψυχοθεραπευτικό)
Υπάρχουν ένα σωρό εύκολες συνταγές που γίνονται σε ελάχιστο χρόνο.. Κάνεις έρευνα διαλέγεις μερικές και διευκόλυνεις την καθημερινότητα και την τσέπη σου.
Ακόμη και αν σκυλοβαριεσε.. Μπορείς να καταναλώσεις μια γενναια ποσοτητα σαλάτας με ποικιλία λαχανικών και πρωτεινης ζωικής μέσα ( κανονικό γευμα).
Θέλει απλά οργάνωση και αποθήκευση υλικών και φυσικά έμπνευση ( είναι και Ψυχοθεραπευτικό)
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.900 μηνύματα.

06-01-24

09:00
Είχα συναδελφο βιγκαν
Αυτή είχε σουπερο πρόγραμμα
ΣΚ: μαγείρευε όσπρια για όλη την εβδομάδα. Επίσης έφτιαχνε εκείνες τις περίεργες σάλτσες από ρεβυθι κλπ, που τρώνε οι βιγκαν. Ήθελε ποικιλία
Βραστό λαχανικό και πατατες βραστες, ή πληγούρι έκανε την παραμονή κάθε απόγευμα
Επί τοπου μετα τη δουλειά έβραζε ρυζι, έκοβε φρεσκια σαλάτα.
Έλεγε πως είχε ποικιλία και ήταν γρηγορη η ετοιμασία
Ένας συναδελφος ρωσος, έκανε μια κατσαρόλα μεγάλη Μπορσ, για όλη την εβδομάδα και κάθε μερα έβγαζε μια μεριδάρα (ήταν και ογκώδης άντρας), τη ζεσταινε και χόρταινε
Αυτό όμως ρε παιδί μου, δε βαριέσαι κάθε μερα το ίδιο;
Αυτή είχε σουπερο πρόγραμμα
ΣΚ: μαγείρευε όσπρια για όλη την εβδομάδα. Επίσης έφτιαχνε εκείνες τις περίεργες σάλτσες από ρεβυθι κλπ, που τρώνε οι βιγκαν. Ήθελε ποικιλία
Βραστό λαχανικό και πατατες βραστες, ή πληγούρι έκανε την παραμονή κάθε απόγευμα
Επί τοπου μετα τη δουλειά έβραζε ρυζι, έκοβε φρεσκια σαλάτα.
Έλεγε πως είχε ποικιλία και ήταν γρηγορη η ετοιμασία
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Ένας συναδελφος ρωσος, έκανε μια κατσαρόλα μεγάλη Μπορσ, για όλη την εβδομάδα και κάθε μερα έβγαζε μια μεριδάρα (ήταν και ογκώδης άντρας), τη ζεσταινε και χόρταινε
Αυτό όμως ρε παιδί μου, δε βαριέσαι κάθε μερα το ίδιο;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Ωραία τα λες, αν έχεις διάθεση και χρόνο.Το μαγείρεμα είναι έκφραση δημιουργικοτητας, σαφέστατα υγιειονοτερη και πιο ασφαλής επιλογή δεδομένου ότι εσυ επιλέγεις τα υλικά και σίγουρα πιο οικονομικό αν έχεις οικογένεια.
Υπάρχουν ένα σωρό εύκολες συνταγές που γίνονται σε ελάχιστο χρόνο.. Κάνεις έρευνα διαλέγεις μερικές και διευκόλυνεις την καθημερινότητα και την τσέπη σου.
Ακόμη και αν σκυλοβαριεσε.. Μπορείς να καταναλώσεις μια γενναια ποσοτητα σαλάτας με ποικιλία λαχανικών και πρωτεινης ζωικής μέσα ( κανονικό γευμα).
Θέλει απλά οργάνωση και αποθήκευση υλικών και φυσικά έμπνευση ( είναι και Ψυχοθεραπευτικό)
dum dum boy
Διάσημο μέλος
Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.651 μηνύματα.

06-01-24

10:28
Εννοείς τόνο κονσερβα? Χωρίς ζυμαρικά ? Μόνο με λαχανικά ?
τόνος κονσέρβα, σε σαλάτα μαρούλι, με φρέσκο κρεμμυδάκι και μπόλικο λεμόνι, είναι τέλειο και πλήρες γεύμα.

glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.447 μηνύματα.

06-01-24

10:34
Παραλλαγή : έχεις πάντα στο ψυγείο ένα λάχανο με καρότα, κόκκινη πιπεριά κομμένο έτοιμο για κατανάλωση .. Και απλά προσθέτεις τον τόνο.τόνος κονσέρβα, σε σαλάτα μαρούλι, με φρέσκο κρεμμυδάκι και μπόλικο λεμόνι, είναι τέλειο και πλήρες γεύμα.![]()
dum dum boy
Διάσημο μέλος
Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.651 μηνύματα.

06-01-24

11:12
Παραλλαγή : έχεις πάντα στο ψυγείο ένα λάχανο με καρότα, κόκκινη πιπεριά κομμένο έτοιμο για κατανάλωση .. Και απλά προσθέτεις τον τόνο.
σαλονικιώτικη παραλλαγή ε; με κάτι από πικάντικη σαλάτα. χμμμ...

νομίζω ότι το μαρούλι ταιριάζει καλύτερα.

γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.009 μηνύματα.

06-01-24

13:26
Το κινεζικο πιλαφι του φτωχου φοιτητη
Συνταγη για 4 ατομα
Βραζουμε 1 ποτήρι νερου γεματο ρυζι μπασματι σε 2.5 ποτήρια νερο ή σε μπολικο νερο και σουρωνουμε.
Και αλλα ρυζια πιο φτηνα κανουν( κιτρινο , καρολινα)
Σαλτσα
100γρ σαλτσα σογια
200 γρ νερο
70 γρ μελι ( 3 μεγαλες γεματες κουταλιες της σουπας μελι)
Αν δεν εχουμε μελι και 5 κουταλιες της σουπας ζαχαρη κανουν.
1 κουταλια της σουπας ξυδι ή βαλσαμικο
Χυμο από ένα πορτοκαλι
4 σκελιδες σορδο ολοκληρο
4 φετουλες τζιντερ ( προαιρετικο)
Ξυσμα από ένα λεμονι ή πορτοκαλι για αναψυκτικη γευση ( προαιρετικα).
Τα βαζουμε σε ένα κατσαρολακι και τα βραζουμε για 3-4 λεπτα
1 κουταλια της σουπας κορν φλαουρ ή αλευρι ( πρώτιστα κορν φλαουρ γιατι το αλευρι σβολιαζει ευκολα και θελει σουρωμα)
Αφου απομακρυνουμε τα σκορδα και τα τζιντερ ριχνουμε μεσα το κορν φλαουρ εκτος φωτιας διαλυμενο σε ελαχιστο κρυο νερο και ακακατευουμε ..και παλι πανω στην φωτια ανακατεμα να ψιλοπήξη .
Το αποσυρουμε από την φωτια και το αναποδογυριζουμε μεσα στο ρυζι ,,ανακατευουμε και τρωμε..Χαμος θα γινει και ο μαγειρας θα παει να γλυψει την κατσαρολα μετα
Το ρυζι αυτό ειναι και εξαιρετικη γαρνιτουρα για τα παντα..και η σαλτσα αυτή κανει και για πολλα αλλα πραματα..μπορεις να την εχεις ετοιμη στο ψυγειο και να κανεις παιχνιδι.
Συνταγη για 4 ατομα
Βραζουμε 1 ποτήρι νερου γεματο ρυζι μπασματι σε 2.5 ποτήρια νερο ή σε μπολικο νερο και σουρωνουμε.
Και αλλα ρυζια πιο φτηνα κανουν( κιτρινο , καρολινα)
Σαλτσα
100γρ σαλτσα σογια
200 γρ νερο
70 γρ μελι ( 3 μεγαλες γεματες κουταλιες της σουπας μελι)
Αν δεν εχουμε μελι και 5 κουταλιες της σουπας ζαχαρη κανουν.
1 κουταλια της σουπας ξυδι ή βαλσαμικο
Χυμο από ένα πορτοκαλι
4 σκελιδες σορδο ολοκληρο
4 φετουλες τζιντερ ( προαιρετικο)
Ξυσμα από ένα λεμονι ή πορτοκαλι για αναψυκτικη γευση ( προαιρετικα).
Τα βαζουμε σε ένα κατσαρολακι και τα βραζουμε για 3-4 λεπτα
1 κουταλια της σουπας κορν φλαουρ ή αλευρι ( πρώτιστα κορν φλαουρ γιατι το αλευρι σβολιαζει ευκολα και θελει σουρωμα)
Αφου απομακρυνουμε τα σκορδα και τα τζιντερ ριχνουμε μεσα το κορν φλαουρ εκτος φωτιας διαλυμενο σε ελαχιστο κρυο νερο και ακακατευουμε ..και παλι πανω στην φωτια ανακατεμα να ψιλοπήξη .
Το αποσυρουμε από την φωτια και το αναποδογυριζουμε μεσα στο ρυζι ,,ανακατευουμε και τρωμε..Χαμος θα γινει και ο μαγειρας θα παει να γλυψει την κατσαρολα μετα
Το ρυζι αυτό ειναι και εξαιρετικη γαρνιτουρα για τα παντα..και η σαλτσα αυτή κανει και για πολλα αλλα πραματα..μπορεις να την εχεις ετοιμη στο ψυγειο και να κανεις παιχνιδι.
Luludaki
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Luludaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 1.515 μηνύματα.

06-01-24

15:58
Δίκιο έχεις...καλά κι εγώ πλέον δεν το κάνω έτσι στο περιπου παω γιατί πάω κ με τις προσφορές κλπτέλειο μενού!
Ναι, θέλει οργάνωση. Και γω όσο ήμουν εργαζόεμνη με μικρά παιδιά, έτσι το έκανα. Απλά είχα και μια μέρα <ταπεράκια>. Ψάρι δε βλέπω στο μενού![]()

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Ναι η με ρύζι..η μπρόκολο...ειμαι vegan εδώ κ 19 χρόνια, οπότε ναι τα λαχανικα,είναι παααντα εκείΕννοείς τόνο κονσερβα? Χωρίς ζυμαρικά ? Μόνο με λαχανικά ?
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Εγώ βαριεμαιιιιιι να,μαγειρεύω δεν μπορώ καθόλου,Το μαγείρεμα είναι έκφραση δημιουργικοτητας, σαφέστατα υγιειονοτερη και πιο ασφαλής επιλογή δεδομένου ότι εσυ επιλέγεις τα υλικά και σίγουρα πιο οικονομικό αν έχεις οικογένεια.
Υπάρχουν ένα σωρό εύκολες συνταγές που γίνονται σε ελάχιστο χρόνο.. Κάνεις έρευνα διαλέγεις μερικές και διευκόλυνεις την καθημερινότητα και την τσέπη σου.
Ακόμη και αν σκυλοβαριεσε.. Μπορείς να καταναλώσεις μια γενναια ποσοτητα σαλάτας με ποικιλία λαχανικών και πρωτεινης ζωικής μέσα ( κανονικό γευμα).
Θέλει απλά οργάνωση και αποθήκευση υλικών και φυσικά έμπνευση ( είναι και Ψυχοθεραπευτικό)
Αν ήμουν εκατομμυριουχος θα προσλαμβάνα ,μάγειρα να μου φτιάχνει όλα,τα,λαδερά κ άπειρες σαλάτες κ σούπες!!!
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Ω ναιΠαραλλαγή : έχεις πάντα στο ψυγείο ένα λάχανο με καρότα, κόκκινη πιπεριά κομμένο έτοιμο για κατανάλωση .. Και απλά προσθέτεις τον τόνο.
Δοκίμασε μεγάλα κομμάτια λάχανου σαν εναλλακτικό για,το ψωμί με μαγιονέζα...τελειο
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 71 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- chester20080
- ghоul
- touvlo
- rafaela11
- Ωρορα
- charmander
- Fernando_A
- marww
- Scandal
- Βασιλης1234
- taketrance
- Esperos1
- Joji
- Kate1914
- Luludaki
- iew
- phleidhs
- Paragontas7000
- ana.roi
- hirasawayui
- Μαυρίκιος
- Μήτσος10
- Γατέχων
- giannhs2001
- fourkaki
- fmarulezkd
- Dr. Gl. Luminous
- xristarac
- AnnaVrt12
- Sevasti
- orchidea
- grtt
- Athens2002
-
Φορτώνει...