Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος

να κοιμαμαι σαν 12χρονων απο τις 12 σαν ρομποτακι?
Ότι μόνο τα 12χρονα "δικαιούνται" να κοιμούνται με τις κότες χωρίς να χαρακτηριστούν "ρομποτάκια", "ξενέρωτοι" και συναφείς παπαριές?
Και γω μέχρι την 1 τις περισσότερες φορές έχω πέσει. Σε ειδικές περιστάσεις ναι θα το πάω μέχρι αργά χωρίς να κουτουλάω από την νύστα, ναι το έχω πάει κάποιες φορές και σερί και ο οργανισμός μου το αντέχει και το ξέρω, αλλά είναι επιλογή μου να μην ξενυχτάω πολύ*. Η ρουτίνα η δική σου δεν είναι πολύ υγιής επιλογή

*ναι παιδιά και στην εξεταστική το κάνω, υπάρχουμε και εμείς.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
CaneSenpai
Δραστήριο μέλος

Ότι μόνο τα 12χρονα "δικαιούνται" να κοιμούνται με τις κότες χωρίς να χαρακτηριστούν "ρομποτάκια", "ξενέρωτοι" και συναφείς παπαριές?
Και γω μέχρι την 1 τις περισσότερες φορές έχω πέσει. Σε ειδικές περιστάσεις ναι θα το πάω μέχρι αργά χωρίς να κουτουλάω από την νύστα, ναι το έχω πάει κάποιες φορές και σερί και ο οργανισμός μου το αντέχει και το ξέρω, αλλά είναι επιλογή μου να μην ξενυχτάω πολύ*. Η ρουτίνα η δική σου δεν είναι πολύ υγιής επιλογή
*ναι παιδιά και στην εξεταστική το κάνω, υπάρχουμε και εμείς.![]()
Απο την στιγμη που κοιμαμαι 8-9 ωρες γεματες χωρις διακοπες δεν νομιζω να βλαπτει την υγεια μου.. Δεν νομιζω να ενδιαφερει το σωμα αν εξω εχει ηλιο η οχι..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dias
Επιφανές μέλος

Δεν κατάλαβα. Στην περιοχή σου έχετε ηλιοβασίλεμα το πρωί;Ζω σε περιοχη με πολυ καλο καιρο και μπορω να πω ειναι πολυ ομορφο το ηλιοβασίλεμα να το βλεπεις.. Απολυτη ησυχια το πρωι και απλα καθεσαι και σκεφτεσαι!

methexys
Τιμώμενο Μέλος

Βασικά,από τότε που έγραψα το προηγούμενο μήνυμα εδώ,έχω αλλάξει αρκετά θα έλεγα

Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος

Απο την στιγμη που κοιμαμαι 8-9 ωρες γεματες χωρις διακοπες δεν νομιζω να βλαπτει την υγεια μου.. Δεν νομιζω να ενδιαφερει το σωμα αν εξω εχει ηλιο η οχι..
Την βλάπτει γιατί χαλάει το βιολογικό σου ρολόι.

Τώρα τι να σου πω, your life, your choice.
Nelliel
Περιβόητο μέλος

Δεν μπορω να καταλαβω ποιο ειναι το προβλημα? Τι να κανω δηλαδη να κοιμαμαι σαν 12χρονων απο τις 12 σαν ρομποτακι?
δεν θα σου πεσει ο ανδρισμος σου αν κοιμασαι σε φυσιολογικες ωρες
Και ομως το σωμα το ενδιαφερει και μαλιστα πολυ. Και ναι, καταστρεφεις την υγεια σου. Ξεστραβωσου: https://en.wikipedia.org/wiki/Shift_work#Health_effects
Simos_Moss
Νεοφερμένο μέλος

CaneSenpai
Δραστήριο μέλος

δεν θα σου πεσει ο ανδρισμος σου αν κοιμασαι σε φυσιολογικες ωρες
Και ομως το σωμα το ενδιαφερει και μαλιστα πολυ. Και ναι, καταστρεφεις την υγεια σου. Ξεστραβωσου: https://en.wikipedia.org/wiki/Shift_work#Health_effects
Προτιμω να παρω αυτο το "ρισκο" παρα να μην κανω αυτο που μου αρεσει.. Θα μπορουσα να εκανα πολυ πιο βλαβερα πραγματα οπως καπνισμα,ποτο κα δεν ξερω και εγω τι.. Επισης φοιτητες οσους ξερω και μαζι και τον αδελφο μου δεν νομιζω να κοιμουντε ποτε

Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος

Προτιμω να παρω αυτο το "ρισκο" παρα να μην κανω αυτο που μου αρεσει.. Θα μπορουσα να εκανα πολυ πιο βλαβερα πραγματα οπως καπνισμα,ποτο κα δεν ξερω και εγω τι.. Επισης φοιτητες οσους ξερω και μαζι και τον αδελφο μου δεν νομιζω να κοιμουντε ποτεδεν εχουν παθει τπτ..
Δεν είναι "ρίσκο μήπως και γίνει" είναι fact. Και όχι, το να καπνίζεις 2-3 τσιγάρα την ημέρα ή να πίνεις 4-5 ποτήρια κρασί την εβδομάδα δεν είναι πιο βλαβερό σε καμία περίπτωση.
*κοιμούντΑΙ
και ότι τώρα στα 20-22 δεν έχουν πάθει τίποτα, (και πού το ξέρεις γενικά? δεν είναι ανεμοβλογιά να βγάζουν σπυράκια) που είναι μικροί, δεν σημαίνει ότι σε 10 χρόνια δεν θα βαράνε το κεφάλι τους στον τοίχο που καταπόνησαν κατ' εξακολούθηση τον οργανισμό τους.
Guest 749981
Επισκέπτης

Δεν μπορω να καταλαβω ποιο ειναι το προβλημα? Τι να κανω δηλαδη να κοιμαμαι σαν 12χρονων απο τις 12 σαν ρομποτακι?
Τα 12χρονα κοιμούνται στις 22:00 - 23:00!

Δεν ξέρω κανένα φίλο μου να κοιμάται τόσο αργά!

Απλώς μερικοί λένε ότι κοιμούνται μετά τις 12:00 για να το παίξουνε μάγκες!

Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος

Θυμάμαι να κάνω ολόκληρο αγώνα στο σπίτι για να καταλάβουν ότι 7 ώρες ύπνος το βράδυ + 1 ώρα σιέστα το μεσημέρι είναι υπεραρκετές!

Anonyme
Δραστήριο μέλος

Guest 749981
Επισκέπτης

Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος

Πέσατε κι εσείς να φάτε το δεκαπεντάχρονο.Κι εγώ σ'όλο το λύκειο 3 καλοκαίρια έκανα ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα (ύπνος 5/6/7a.m.-12), ως φοιτήτρια δεν κοιμόμουν μόνο τα ΠΣΚ (κλασικά πρωτοετά
), αλλά όταν έφτασα τρίτο έτος με 8-10 ώρες/μέρα σχολή, δουλειά και yoga, μια χαρά έπεφτα για ύπνο από τις 11 και ξύπναγα 7. Η ίδια η καθημερινότητα θα τον αναγκάσει να αλλάξει πρόγραμμα όταν χρειαστεί. Άλλωστε κάποτε πρέπει να γίνουν κι αυτά, γιατί μετά γεμίζει ο τόπος ενήλικους με απωθημένα.
Καλέ δεν είπα να μην το κάνει, αλλιώς μετά τι θα την κάνει τόση καταπίεση?
Είπα ότι δεν είναι υγιεινό να το κάνει ρουτίνα.

Gate4
Επιφανές μέλος

CaneSenpai
Δραστήριο μέλος

Δε μου αρέσει να κοιμάμαι λιγότερο από 8 ώρες, δε νιώθω καλά την άλλη μέρα. Μέχρι τις 3:00 πρέπει να έχω ήδη πάει για ύπνο, και στις 21:00-22:00 να την πέφτω, είμαι σε ανάπτυξη ξέρετε, και συχαίνομαι αυτό το να ξενυχτώ και να κοιμάμαι το πρωί. Δεν αποδίδει καθόλου (όχι ότι το έχω κάνει ποτέ!, το αργότερο που έχω κοιμηθεί ήταν 4:00 π.μ. επειδή είχα αϋπνίες!) Είμαι της άποψης ότι και την ημέρα τέλεια ώρα είναι να είσαι με τους φίλους σου.
Ξυπναω 6 το απογευμα καμια φορα

Guest 749981
Επισκέπτης

Το ίδιο πρόβλημα! Έχω πάει σε 2 γιατρούς για αυτό, έχω κάνει 3 εξετάσεις, αλλά κανένα συμπέρασμα. Αν και κοιμάμαι περισσότερο από 5-6 ώρες (8-9).Εγώ είμαι στη φάση που δεν με φτάνει όσο κοιμάμαι αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό. Και μένω με 5-6 ώρες ύπνο που για να το συμπληρώσω θέλω άλλες 3-4 ώρες το λιγότερο.Γενικά δεν κοιμάμαι αρκετά αλλά δεν βαριέσαι αντέχετε. xD
Dias
Επιφανές μέλος

Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος

Το ίδιο πρόβλημα! Έχω πάει σε 2 γιατρούς για αυτό, έχω κάνει 3 εξετάσεις, αλλά κανένα συμπέρασμα. Αν και κοιμάμαι περισσότερο από 5-6 ώρες (8-9).
Δοκίμασε να κοιμάσαι 6-7 ώρες το βράδυ και 1-1,5 ώρα το μεσημέρι.
Και μόνο η ιδέα ότι μπορείς να κοιμηθείς ξανά πριν βραδιάσει είναι κίνητρο για να σηκωθείς φρέσκος το πρωί!

GiorgosAsi
Δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.