Εισβολή στο Καπιτώλιο από οπαδούς του Τραμπ

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,556 μηνύματα.
Έτσι κι αλλιως ο Τραμπ είναι τελειωμενη ιστορία πια... Το κατάλαβε κι ο ίδιος οτι τον ξεπέρασαν τα γεγονότα. Και πολύ άμεσα μάλιστα... Κρίμα γιατί οικονομικά δεν τα είχε παει και άσχημα.
 

Νηματολάγνος

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Νηματολάγνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών και επαγγέλεται Συγγραφέας. Έχει γράψει 338 μηνύματα.

Ο ειρηνοποιός...

Κάποιοι υποστηρίζουν πως ο Τραμπ είναι ο μοναδικός πρόεδρος των τελευταίων δεκαετιών που δεν ξεκίνησε κάποιο νέο πόλεμο. Αυτό είναι αλήθεια. Η απόσυρση των ΗΠΑ από τον ρόλο του παγκόσμιου "χωροφύλακα" όμως είναι και η αιτία της αύξησης των περιφερειακών τριβών παγκοσμίως, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια παγκόσμια ανάφλεξη με πολύ μεγαλύτερο κόστος σε ανθρώπινες ζωές και ευημερία απ’ ό,τι οι τοπικές παρεμβάσεις της υπερδύναμης.

Το κίνημα του απομονωτισμού δεν εμφανίζεται για πρώτη φορά στις ΗΠΑ. Σε κάθε περίοδο οικονομικής κρίσης ήταν παρόν. Ο Ρούσβελτ χρειάστηκε το Περλ Χάρμπορ για να πείσει την αμερικάνικη κοινωνία να μπει στον Β’ Π.Π. και να ανακόψει την επέκταση των δυνάμεων του Άξονα που είχε καταλάβει ολόκληρη την Ευρώπη και τη μισή Ασία.

Αν ο Ρούσβελτ είχε συμπλεύσει με τους απομονωτιστές, οι δυνάμεις του Άξονα σε συμμαχία με τον Στάλιν θα κυριαρχούσαν σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Αργά ή γρήγορα θα ερχόταν και η σειρά της Αμερικής να υποταχτεί. Ευτυχώς η Ιαπωνία βιάστηκε να εκδηλώσει τις προθέσεις της.

Ο απομονωτισμός των ΗΠΑ δεν είναι ούτε προς το συμφέρον τους ούτε προς το συμφέρον της δημοκρατικής Δύσης ούτε προς το συμφέρον της ειρήνης και της ευημερίας. Ο Τραμπ ως λαϊκιστής εκμεταλλεύτηκε και αύξησε αυτό το ρεύμα απομονωτισμού των ΗΠΑ.

Η ήττα του Τραμπ έστω και οριακά είναι μια θετική εξέλιξη, αλλά τα αίτια και το κοινό που ανέδειξε τον Τραμπ και τον "τραμπισμό" συνεχίζουν να υπάρχουν και θα ναρκοθετούν την επάνοδο της Δύσης στην θέση ισχύος και ευημερίας των τελευταίων δεκαετιών.

Η προεδρία Μπάιντεν σε μια διχασμένη χώρα έχει όλες τις προϋποθέσεις να εξελιχθεί σε μια "αδύναμη προεδρία" που δεν θα μπορέσει να προβεί σε ριζικές αλλαγές ικανές να βγάλουν τις ΗΠΑ από το τέλμα.
Μπερδευτηκα συντροφε. Δηλαδη οταν ο Μπιλ Κλιντον βομβαρδιζε την Σερβια, ο Τζορτζ Μπους βομβαρδιζε το Ιρακ και ο Ομπαμα βομβαρδιζε το Αφγανισταν ηταν οι καλοι super heroes της υποθεσης; Τοσα χρονια που εσεις τα αριστερα λεγατε "φονιαδες των λαων αμερικανοι ουγκ" και "εξω οι βασεις του θανατου" ειχατε αδικο; Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ περναγε απο λαικα δικαστηρια τον Μπιλ Κλιντον για ο,τι εκανε στην Γιουγκοσλαβια δεν ηξεραν τι του γινονταν;

Σαν να μην μας τα λες καλα συντροφε. Μηπως τα κονομας απο το ΝΑΤΟ; Ο συντροφος Κουτσουμπιωφ και ο συντροφος Τσιπρωφ τι γνωμη εχουν για αυτα;
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Το ζήτημα για εμένα δεν είναι να υπαγορευθεί το πώς θα επικοινωνούν οι ιδιώτες μεταξύ τους, αλλά το να τεθεί σε δημόσιο διάλογο συστηματικά - με τις όποιες νομοθετικές αλλαγές ενδεχομένως προκύψουν - ο βαθμός στον οποίον είναι θεμιτό και απαραίτητο ( ; ) επιχειρήσεις να παρεμβαίνουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην άσκηση του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης. Από τη μία, με όρους ελεύθερης αγοράς, η εκάστοτε επιχείρηση δρα όπως αυτή θεωρεί ότι πρέπει, μέσα στο ισχύον νομικό πλαίσιο. Από την άλλη, η εκτεταμένη χρήση των προϊόντων τέτοιων εταιρειών τους δίνει δυσανάλογα μεγάλο ρόλο στο ζήτημα της ελεύθερης έκφρασης σε σχέση με όποιες ανάλογες καταστάσεις στο παρελθόν.

Είναι λογικό μία τόσο μεγάλη αλλαγή όπως η έλευση και εδραίωση του διαδικτύου να επιφέρουν αλλαγές σε όλους τους τομείς της ζωής και να αναθερμάνουν συζητήσεις που για αρκετές δεκαετίες είχαν παγώσει, μέσα στις οποίες είναι σίγουρα και τα δικαιώματα/υποχρεώσεις των πολιτών και το πώς αυτά διατηρούνται αναλλοίωτα στο διαδίκτυο κ.λπ. Έχει, σαφώς να κάνει, σε ό,τι αφορά το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και κάθε άλλο δικαίωμα - το ban του Trump είναι απλά μία αφορμή για να ανοίξει αυτή η κουβέντα - με το ότι όταν θεσμοθετήθηκαν τα δικαιώματα στα νομικά συστήματα των διαφόρων χωρών, δεν υπήρχε το διαδίκτυο ή, σε πολλές περιπτώσεις, δεν είχαν εμφανιστεί τέτοιου είδους πλατφόρμες με τόσο εκτεταμένη χρήση.

Σου ξανά λέω, τα δικαιώματα κάπου θεμελιώνονται, αλλιώς δεν είναι δικαιώματα. Από εκεί ξεκινά η κουβέντα. Το first amendment των ΗΠΑ όπως γράφω πιο πάνω, αφού η κουβέντα ξεκίνησε απ τον Trump αναφέρεται αποκλειστικά στον έλεγχο εκ μέρους του κράτους. Η οικομενική διακύρηξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο άρθρο 19 είναι πιο ambiguous:
Everyone has the right to freedom of opinion and expression; this right includes freedom to hold opinions without interference and to seek, receive and impart information and ideas through any media and regardless of frontiers.

Το θέμα είναι πως κατά πρώτον κανένας δεν λαμβάνει τον ΟΗΕ στα σοβαρά. Το πιο προφανές είναι το γεγονός πως το από πάνω δεν διατηρεί ίχνος ρεαλισμού, η ελευθερία της έκφρασης γενικά κι αόριστα συγκρούεται με μια σειρά περιορισμών οι οποίοι σε αντίθεση με το παραπανω θεμελιώνονται νομικά και είναι μεταξύ άλλων η συκοφαντική δυσφήμηση, τα πνευματικά δικαιώματα, η πορνογραφία, η ρητορική μίσους και σε πολλές περιπτώσεις η βλασφημία, τα ναζιστικά/κομμουνιστικά σύμβολα, η άρνηση του ολοκαυτώματος κλπ. Επίσης με τη σειρά του αντιβαίνει σε μια σωρεία νομοθετικών πλαισίων προστασίας όπως είναι το right to be forgotten, πατέντες, εμπορικά μυστικά και ζητήματα εθνικής ασφάλειας. Αυτά και μόνο είναι αρκετά για να δικαιολογηθεί όχι απλή η αποπομπή ενός Trump απ' το twitter αλλά και η νομική του δίωξη (σε χώρες όπου όλα τα παραπάνω θεμελιώνονται νομικά άρα όχι οι ΗΠΑ).

Ακόμη κι αν εξαιρέσουμε όμως όλα τα παραπάνω, το να σε πετάξει έξω μια πλατφόρμα μυνημάτων στο internet δεν συγκρούεται με το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου όπως θεμελιώνεται πιο πάνω. Ο λόγος είναι απλός: ό,τι κι αν κάνει μια ιδιωτική πλατφορμα με τους χρήστες της, από τη στιγμή που έχεις πρόσβαση σε physical level σε ολόκληρο τον ιστό μπορείς να στήσεις ένα website, να το hostάρεις στο pc σου να γράψεις ΟΤΙ ΘΕΣ και να το διαβάσει ο οποιοσδήποτε. Εκεί βρίσκεται η ελευθερία του λόγου, η επιλογή ή μη μιας εταιρείας να το κάνει αυτό για σένα ή όχι λέγεται deplatforming και είναι διαφορετικό πράγμα.

Εδώ να πούμε πως το κατά πόσο πλέον η επικοινωνία των ανθρώπων μέσω internet κυριαρχείται από 3-5-15 εταιρείες είναι διαφορετικό ζήτημα με διαφορετικά προβλήματα και δεν έχει να κάνει με το freedom of speech όσο το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή το βαθμό επηρροής των εταιρειών αυτών στο μέσο άνθρωπο. Είναι το ίδιο πράγμα με μια οποιαδήποτε άλλη βιομηχανία όπως η βιομηχανία υπολογιστων, η βιομηχανία αυτοκινήτων, τροφίμων, καλλυντικών και ό,τι άλλο. Τίποτα δεν εμποδίζει ποτέ κανέναν να ζει ανεξάρτητα, πέρα απ' το πνεύμα της εποχής χαράζοντας το δικό του δρόμο αλλά ξέρουμε πως στατιστικά, μαζικά αυτό δεν συμβαίνει.

Το deplatforming όμως δεν αφορά το fb, το twitter, το instagram και την επηρροή τους αλλά τη δυνατότητα του οποιουδήποτε να σου ρίξει Χ ακόμη κι αν δεν σε διαβάζει κανείς. Όπως για παράδειγμα το e-steki. Αν εγώ μεθαύριο φάω ban επειδή γράψω πως οι mods τον παίρνουν καταπατάται το δικαίωμά μου στην ελευθερία της έκφρασης; Ίσως, σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου α) όσα περιέγραψα παραπάνω και θεμελιώνονται νομικά δεν συγκρούονται με αυτό που γράφω β) δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος να επικοινωνήσω αυτό ακριβώς μέσω του internet γ) δεν έχω συμφωνήσει με την εγγραφή μου σε όρους χρήσης που αυτά τα απαγορεύουν. Κανένα από αυτά όμως δεν ισχύει. Άρα εν τέλει όταν μιλάμε για δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, τι ακριβώς επικαλούμαστε;
 

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,549 μηνύματα.
Όταν λοιπόν βασίζεσαι στην θεσμική απορρύθμιση του κράτους, στον συντηρητισμό και στην απόρριψη της επιστημονικής προσέγγισης σε θέματα περιβάλλοντος, ενέργειας και υγείας νομοτελειακά θα χάσεις !


Καλά έκανε ο Ζουκ και το Twitter και του έκλεισαν το λογαριασμό του Τραμπ. Τι επιζητούσαν οι υπέρμαχοι της ελευθερίας της γνώμης ; Να χρησιμοποιηθούν τα social media για πραξικοπηματικές πράξεις ; Ο όχλος πώς μαζεύτηκε έξω από το Καπιτώλιο ; Κατόπιν προσκλήσεως του Τραμπ. Ο όχλος μαζεύτηκε για να καταλύσει τη Δημοκρατία. Αλλά η τελευταία νίκησε.
Στην Ελλάδα όμως, οι γνωστοί <<φιλελεύθεροι>> του φόρουμ( μετρημένοι στα δάκτυλα δύο χεριών) υποστήριξαν αυτήν την πραξικοπηματική πράξη, με την ίδια ευκολία που αν συνέβαινε το αντίθετο θα κατέβαιναν στους δρόμους για υποστήριξη της Δημοκρατίας. Οι γνωστοί κυρ Παντελήδες του φόρουμ.


Αυτοί είστε
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,797 μηνύματα.
SOS
(7 ΙΑΝ)


Για την υποθεση ιταλιας ,αποδεικτικο βιντεο

Yποθεση κοπελας που σκοτωθηκε

Oi 7,000 στρατιωτες σε βιντεο στο DC
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Αστυνομια ελλαδας λολ ,....πως του αφηναν ετσι ?
 
Τελευταία επεξεργασία:

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
@Nick890 και υπολοιποι δειτε και αυτο

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Και αυτο

 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,797 μηνύματα.
@Nick890 και υπολοιποι δειτε και αυτο

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Και αυτο

Άνοιξε λίγο το πρώτο λινκ σε αυτά που έστειλα !
Αναφερειννα έχουν τρόφιμα και να είναι κλεισμένοι για 10-12 μέρες περίπου οι Αμερικάνοι.........περίεργο γιατί σε 10 μέρες είναι ορκωμοσία
 

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Άνοιξε λίγο το πρώτο λινκ σε αυτά που έστειλα !
Αναφερειννα έχουν τρόφιμα και να είναι κλεισμένοι για 10-12 μέρες περίπου οι Αμερικάνοι.........περίεργο γιατί σε 10 μέρες είναι ορκωμοσία
@Nick890
Περιεργο δεν ειναι?
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

@Nick890 δες κι αυτο, ακομα υπαρχει μια πολιτικη ασταθεια γιαυτο και αυτο με τα τροφιμα κλπ

@Nick890 κι αυτο δες
για "υποκίνηση ανταρσίας στο Καπιτώλιο".
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,797 μηνύματα.
@Nick890
Περιεργο δεν ειναι?
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

@Nick890 δες κι αυτο, ακομα υπαρχει μια πολιτικη ασταθεια γιαυτο και αυτο με τα τροφιμα κλπ

@Nick890 κι αυτο δες
για "υποκίνηση ανταρσίας στο Καπιτώλιο".
Λοιπόν
Το Πάρλερ σήμερα θα πέσει τα μεσάνυχτα ,η αμαζον δεν θα δίνει σερβερς πλέον σε αυτήν (έχουν μεταφερθεί είδη σε άλλο σάιτ όσοι έχουν φάει Μπαν από Τουίτερ)

Η apple κανει έκτακτη ενημέρωση ώστε να κόψει το emergency broadcast system alert (φοβούνται μην προβληθεί τίποτα ξαφνικά σε εκατομμύρια χρήστες ??)

Ο Κινέζος γιορτάζει την νίκη Μπάιντεν και αποσκοπεί σε καλές σχέσεις (ουαου δεν το ξέραμε)

Μας παροτρύνουν όλους να βγάλουμε τα δεδομένα απ' το φβ και Τουίτερ .....αυτό ισχύει πάντως διότι τις προ άλλες έγινε μια ενημέρωση απ' το φβ και μας ρωτάει αν αποδεχόμαστε την χρήση δεδομένων μας για μεταφορά σε όσες εταιρίες συνεργάζονται ...

Η Κίνα μπλοκάρει και εκείνη σάιτ δημοκρατών ..........μου θυμίζει μια τακτική κάτι που γίνεται στην Αμερική τώρα

Ο Λιν λέει να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις και ότι σύντομα θα γίνει μπλακ άουτ και θα χρησιμοποιειθει το emergency broadcast system των κινητών απ' τον Τραμπ .....(τι θα μας πει ? Τι θα μας δείξουν ?)
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,780 μηνύματα.
@Nick890 κι αυτο δες
για "υποκίνηση ανταρσίας στο Καπιτώλιο".
Ότι να ναι. Αφήσανε τους fans του Τραμπ να μπουν στο Καπιτώλιο και κατηγορούν τον Τραμπ.
 

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Λοιπόν
Το Πάρλερ σήμερα θα πέσει τα μεσάνυχτα ,η αμαζον δεν θα δίνει σερβερς πλέον σε αυτήν (έχουν μεταφερθεί είδη σε άλλο σάιτ όσοι έχουν φάει Μπαν από Τουίτερ)

Η apple κανει έκτακτη ενημέρωση ώστε να κόψει το emergency broadcast system alert (φοβούνται μην προβληθεί τίποτα ξαφνικά σε εκατομμύρια χρήστες ??)

Ο Κινέζος γιορτάζει την νίκη Μπάιντεν και αποσκοπεί σε καλές σχέσεις (ουαου δεν το ξέραμε)

Μας παροτρύνουν όλους να βγάλουμε τα δεδομένα απ' το φβ και Τουίτερ .....αυτό ισχύει πάντως διότι τις προ άλλες έγινε μια ενημέρωση απ' το φβ και μας ρωτάει αν αποδεχόμαστε την χρήση δεδομένων μας για μεταφορά σε όσες εταιρίες συνεργάζονται ...

Η Κίνα μπλοκάρει και εκείνη σάιτ δημοκρατών ..........μου θυμίζει μια τακτική κάτι που γίνεται στην Αμερική τώρα

Ο Λιν λέει να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις και ότι σύντομα θα γίνει μπλακ άουτ και θα χρησιμοποιειθει το emergency broadcast system των κινητών απ' τον Τραμπ .....(τι θα μας πει ? Τι θα μας δείξουν ?)
@Nick890 κανεις ωραια περιγραφη για the world when earth stopped 😂😂👏👏👏
Λες να ζηουμε σκηνές οπως το "I Am Legend" με τον Γουιλ Σμιθ? 😂😂😂
Κοιταξε το γεγονος οτι σβηνουν αρχεια data ενδεχομενως αλλαζουν σερβερς μπορει να σχετιζεται με την παραπομπη τραμπ και δε θελουν σε καμια περιπτωση να κατηγορηθουν οτι βοηθησαν τον τραμπ σε ολο αυτο.
Επειδη θα ειναι βαρια η κατηγορια προσπαθουν να διωξουν οτι ενοχοποιητικο υπαρχει με αυτους τους τροπους.
Αυτο πιστευω.
Ειναι οταν πετας ολα τα πειστηρια ενος εγκληματος.
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,797 μηνύματα.
@Nick890 κανεις ωραια περιγραφη για the world when earth stopped 😂😂👏👏👏
Λες να ζηουμε σκηνές οπως το "I Am Legend" με τον Γουιλ Σμιθ? 😂😂😂
Κοιταξε το γεγονος οτι σβηνουν αρχεια data ενδεχομενως αλλαζουν σερβερς μπορει να σχετιζεται με την παραπομπη τραμπ και δε θελουν σε καμια περιπτωση να κατηγορηθουν οτι βοηθησαν τον τραμπ σε ολο αυτο.
Επειδη θα ειναι βαρια η κατηγορια προσπαθουν να διωξουν οτι ενοχοποιητικο υπαρχει με αυτους τους τροπους.
Αυτο πιστευω.
Ειναι οταν πετας ολα τα πειστηρια ενος εγκληματος.
μα δεν ειναι το παρλερ που το κανει αυτο .....το αναγκαζουν να το κανει γιατι αγοραζει σερβερς απο amazoon.H amazoon ειπε οτι θα σταματησει να δινει σερβερς.
O CEO του παρελερ ......λογικα κλαιει τα χρηματα που χανει απ τους χρηστες που πηγαν εκει :laugh:
 

Dreamweaver

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Dreamweaver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1,754 μηνύματα.
Το μπαν που εφαγε ο Τραμπ θα ελεγα οτι ειναι χαδι μπροστα στην προπαγανδα που υπηρχε εναντιων του επι χρονια, απλα ειναι πιο αμεσο και ορατο. Επισης εχω τρομερη αμφιβολια για το ενδιαφερον αρκετων για την ελευθερια λογου και τα purges απο social media, τα οποια επεφταν εδω και καιρο, απλα μαλλον καταλαβαν ποσο ευκολο το δικο τους κωλαρακι μπορει να ειναι το επομενο. Η κινηση αποτελει επιδειξη ισχυος και οι δημοκρατες τωρα που εχουν εξουσια κανουν πραγματικια σαν λυσσασμενα σκυλια με την εκδικητικοτητα τους. Το ζητημα ειναι καθαρο πολιτικο, με τις πλατφορμες και τους πολιτικους να κερδιζουν απο τα επικοινωνιακα bottlenecks, και εκει πρεπει να επικεντρωθουμε

Α, και μη το ξεχασω: σκατα στη μουρη καθε bootlicker
 

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,797 μηνύματα.
Ότι να ναι. Αφήσανε τους fans του Τραμπ να μπουν στο Καπιτώλιο και κατηγορούν τον Τραμπ.
τσεκαρε το βιντεο αν δεν το εχεις δει χαχαχα
https://parler.com/post/1270f45673e44a2586a05e4e4de61bdf
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Το μπαν που εφαγε ο Τραμπ θα ελεγα οτι ειναι χαδι μπροστα στην προπαγανδα που υπηρχε εναντιων του επι χρονια, απλα ειναι πιο αμεσο και ορατο. Επισης εχω τρομερη αμφιβολια για το ενδιαφερον αρκετων για την ελευθερια λογου και τα purges απο social media, τα οποια επεφταν εδω και καιρο, απλα μαλλον καταλαβαν ποσο ευκολο το δικο τους κωλαρακι μπορει να ειναι το επομενο. Η κινηση αποτελει επιδειξη ισχυος και οι δημοκρατες τωρα που εχουν εξουσια κανουν πραγματικια σαν λυσσασμενα σκυλια με την εκδικητικοτητα τους. Το ζητημα ειναι καθαρο πολιτικο, με τις πλατφορμες και τους πολιτικους να κερδιζουν απο τα επικοινωνιακα bottlenecks, και εκει πρεπει να επικεντρωθουμε

Α, και μη το ξεχασω: σκατα στη μουρη καθε bootlicker
Οι πιο πολυ μπερδευουν οτι εφοσον ειναι πολιτικο θεμα ειμαστε δογματισμενη και κομματοσκυλα ...εγω προσπωικα το εχω πει και σε αλλα ποστ ,δεν θα κατσω να μαλωσω για την πολιτικη ...δεν με ενδιαφερει αν βγει ο μπαιντεν ή ο τραμπ ....το μονο που με ενδιαφερει ειναι να αποδειξουν αυτα που λενε οι Τραμπ .
Φαντασου εδω στην ελλαδα τα μμε ειναι καθησυχασμενοι και οτι ο μπαιντεν ειναι προδερος και ολα προχωρανε τελεια χωρις καποιο προβλημα .....Τετοια ενημερωση δεν εχω ξαναδει :laugh:
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

 
Τελευταία επεξεργασία:

Μάρκος Βασίλης

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Καισαριανή (Αττική). Έχει γράψει 1,871 μηνύματα.
Καλά έκανε ο Ζουκ και το Twitter και του έκλεισαν το λογαριασμό του Τραμπ. Τι επιζητούσαν οι υπέρμαχοι της ελευθερίας της γνώμης ; Να χρησιμοποιηθούν τα social media για πραξικοπηματικές πράξεις ; Ο όχλος πώς μαζεύτηκε έξω από το Καπιτώλιο ; Κατόπιν προσκλήσεως του Τραμπ. Ο όχλος μαζεύτηκε για να καταλύσει τη Δημοκρατία. Αλλά η τελευταία νίκησε.
Στην Ελλάδα όμως, οι γνωστοί <<φιλελεύθεροι>> του φόρουμ( μετρημένοι στα δάκτυλα δύο χεριών) υποστήριξαν αυτήν την πραξικοπηματική πράξη, με την ίδια ευκολία που αν συνέβαινε το αντίθετο θα κατέβαιναν στους δρόμους για υποστήριξη της Δημοκρατίας. Οι γνωστοί κυρ Παντελήδες του φόρουμ.


Αυτοί είστε

Στην προκειμένη ο Τραμπ ήταν απλά ένας χρήσιμος ηλίθιος και η ακραία ρητορική του αξιοποιήθηκε σαν εφαλτήριο για να δράσουν ακροδεξιές ομάδες που ήδη σχεδιάζαν σχετικές δράσεις. Σαφώς ο Τραμπ φέρει ακέραια ηθική ευθύνη για όσα συνέβησαν καθώς και για την ολιγωρία που επέδειξε, αλλά δεν είναι ότι αυτό προέκυψε εξ ολοκλήρου επειδή ο Τραμπ το απαίτησε.

Το ζήτημα είναι ακόμα υπό έρευνα σε σχέση με το βάθος και τις προθέσεις των εν λόγω ομάδων και σίγουρα θα περάσει καιρός μέχρι να κατακάτσει ο κουρνιαχτός και να δούμε λίγο καλύτερα τι ακριβώς έχει γίνει. Ο Τραμπ σίγουρα ευθύνεται, ηλίου φαεινότερο αυτό - π.χ. τα πανό που κρεμάστηκαν στο καπιτώλιο - αλλά δε φέρει όλη την ευθύνη για τα γεγονότα της 6η Ιανουαρίου.

Ένα χρήσιμο round-up των ερευνών ως τώρα μπορείτε να βρείτε εδώ - πηγή, Washington Post.
 

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,549 μηνύματα.
Ο Τραμπ τόσο καιρό ελεύθερα έλεγε τις απόψεις του στο twitter. Ελεύθερα δήλωνε ότι έγινε νοθεία, άσχετα που έχουν 61/61 δικαστικές αποτυχίες. Οι κάλπες μίλησαν και τα δικαστήρια απέρριψαν τις προσφυγες του Προέδρου και του Επιτελείου του περί νοθείας προφανώς ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων. Έτσι λειτουργούν οι Δημοκρατίες αλλιώς μιλάμε για οχλοκρατία.
Η ειρηνική διαδήλωση έξω από το Καπιτώλιο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι δημοκρατικό δικαίωμα, δεν παρεμποδίστηκαν να διαδηλώσουν από έξω . Η είσοδος στον χώρο του Καπιτωλίου με σκοπό την ακύρωση της διαδικασίας επειδή έτσι αυτοί νόμιζαν είναι ξεκάθαρα αντί-δημοκρατική πράξη.

Η Δημοκρατία πρέπει και έχει θεσμούς να την προστατεύουν πολύ πριν χρειαστεί να αναγκαστούν να την προστατεύσουν οι πολίτες και ξεκάθαρα στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Η διαδικασία επικυρωσης του νέου Προέδρου ήταν καθόλα νόμιμη και παρεμποδίστηκε παράνομα.


Δεν τιμωρούνται οι ιδέες αλλά οι πράξεις. Ο Τραμπ δεν «φιμώθηκε» για τις «ιδέες» του αλλά διότι κάλεσε τον όχλο να τελέσει παράνομες πράξεις. Αυτό τιμωρείται ως πράξη και λέγεται ηθική αυτουργία.


Όταν κάποιος αφαιρεί από κάποιον ένα ισχυρό μέσο το οποίο χρησιμοποίησε για να ΚΑΛΕΣΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ και όχι για να πει την άποψη του τότε είναι μέσα στα απόλυτα δημοκρατικά του δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Μπερδευτηκα συντροφε. Δηλαδη οταν ο Μπιλ Κλιντον βομβαρδιζε την Σερβια, ο Τζορτζ Μπους βομβαρδιζε το Ιρακ και ο Ομπαμα βομβαρδιζε το Αφγανισταν ηταν οι καλοι super heroes της υποθεσης; Τοσα χρονια που εσεις τα αριστερα λεγατε "φονιαδες των λαων αμερικανοι ουγκ" και "εξω οι βασεις του θανατου" ειχατε αδικο; Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ περναγε απο λαικα δικαστηρια τον Μπιλ Κλιντον για ο,τι εκανε στην Γιουγκοσλαβια δεν ηξεραν τι του γινονταν;

Σαν να μην μας τα λες καλα συντροφε. Μηπως τα κονομας απο το ΝΑΤΟ; Ο συντροφος Κουτσουμπιωφ και ο συντροφος Τσιπρωφ τι γνωμη εχουν για αυτα;
Περίμενα περισσότερα από κάποιον διανοητή του επιπέδου σου.
Δυστυχώς με απογοητεύεις. Ελπίζω να είσαι σε θέση να αναγνώσεις καλύτερα το κείμενο που θα γράψω την επόμενη φορά. Ελπίζω να σας μαθαίνουν <<εκεί>> ανάγνωση, διότι αμφιβάλλω πολύ...
Αν θες βοήθεια, στείλε
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 9,797 μηνύματα.
Ο Τραμπ τόσο καιρό ελεύθερα έλεγε τις απόψεις του στο twitter. Ελεύθερα δήλωνε ότι έγινε νοθεία, άσχετα που έχουν 61/61 δικαστικές αποτυχίες. Οι κάλπες μίλησαν και τα δικαστήρια απέρριψαν τις προσφυγες του Προέδρου και του Επιτελείου του περί νοθείας προφανώς ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων. Έτσι λειτουργούν οι Δημοκρατίες αλλιώς μιλάμε για οχλοκρατία.
Η ειρηνική διαδήλωση έξω από το Καπιτώλιο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι δημοκρατικό δικαίωμα, δεν παρεμποδίστηκαν να διαδηλώσουν από έξω . Η είσοδος στον χώρο του Καπιτωλίου με σκοπό την ακύρωση της διαδικασίας επειδή έτσι αυτοί νόμιζαν είναι ξεκάθαρα αντί-δημοκρατική πράξη.

Η Δημοκρατία πρέπει και έχει θεσμούς να την προστατεύουν πολύ πριν χρειαστεί να αναγκαστούν να την προστατεύσουν οι πολίτες και ξεκάθαρα στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Η διαδικασία επικυρωσης του νέου Προέδρου ήταν καθόλα νόμιμη και παρεμποδίστηκε παράνομα.


Δεν τιμωρούνται οι ιδέες αλλά οι πράξεις. Ο Τραμπ δεν «φιμώθηκε» για τις «ιδέες» του αλλά διότι κάλεσε τον όχλο να τελέσει παράνομες πράξεις. Αυτό τιμωρείται ως πράξη και λέγεται ηθική αυτουργία.


Όταν κάποιος αφαιρεί από κάποιον ένα ισχυρό μέσο το οποίο χρησιμοποίησε για να ΚΑΛΕΣΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ και όχι για να πει την άποψη του τότε είναι μέσα στα απόλυτα δημοκρατικά του δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Περίμενα περισσότερα από κάποιον διανοητή του επιπέδου σου.
Δυστυχώς με απογοητεύεις, αλλά είναι σύνηθες να πέφτει σφαλιάρα. Ελπίζω να είσαι σε θέση να αναγνώσεις καλύτερα το κείμενο που θα γράψω την επόμενη φορά. Ελπίζω να σας μαθαίνουν <<εκεί>> ανάγνωση, διότι αμφιβάλλω πολύ...
Αν θες βοήθεια, στείλε
Έχεις διαβάσει τις αγωγές και τι στοιχεία είχαν που απορρίφθηκαν?🤔
 

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,549 μηνύματα.
Έχεις διαβάσει τις αγωγές και τι στοιχεία είχαν που απορρίφθηκαν?🤔
Δεν είμαι δικαστής για να κρίνω. Ωστόσο εμπιστεύομαι την δικαστική εξουσία στην κρίσιμη αυτή στιγμή για την αμερικάνικη Δημοκρατία.
Η Δικαιοσύνη απεφάνθει
 

Νηματολάγνος

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Νηματολάγνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών και επαγγέλεται Συγγραφέας. Έχει γράψει 338 μηνύματα.
Ο Τραμπ τόσο καιρό ελεύθερα έλεγε τις απόψεις του στο twitter. Ελεύθερα δήλωνε ότι έγινε νοθεία, άσχετα που έχουν 61/61 δικαστικές αποτυχίες. Οι κάλπες μίλησαν και τα δικαστήρια απέρριψαν τις προσφυγες του Προέδρου και του Επιτελείου του περί νοθείας προφανώς ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων. Έτσι λειτουργούν οι Δημοκρατίες αλλιώς μιλάμε για οχλοκρατία.
Η ειρηνική διαδήλωση έξω από το Καπιτώλιο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι δημοκρατικό δικαίωμα, δεν παρεμποδίστηκαν να διαδηλώσουν από έξω . Η είσοδος στον χώρο του Καπιτωλίου με σκοπό την ακύρωση της διαδικασίας επειδή έτσι αυτοί νόμιζαν είναι ξεκάθαρα αντί-δημοκρατική πράξη.

Η Δημοκρατία πρέπει και έχει θεσμούς να την προστατεύουν πολύ πριν χρειαστεί να αναγκαστούν να την προστατεύσουν οι πολίτες και ξεκάθαρα στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Η διαδικασία επικυρωσης του νέου Προέδρου ήταν καθόλα νόμιμη και παρεμποδίστηκε παράνομα.


Δεν τιμωρούνται οι ιδέες αλλά οι πράξεις. Ο Τραμπ δεν «φιμώθηκε» για τις «ιδέες» του αλλά διότι κάλεσε τον όχλο να τελέσει παράνομες πράξεις. Αυτό τιμωρείται ως πράξη και λέγεται ηθική αυτουργία.


Όταν κάποιος αφαιρεί από κάποιον ένα ισχυρό μέσο το οποίο χρησιμοποίησε για να ΚΑΛΕΣΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ και όχι για να πει την άποψη του τότε είναι μέσα στα απόλυτα δημοκρατικά του δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Περίμενα περισσότερα από κάποιον διανοητή του επιπέδου σου.
Δυστυχώς με απογοητεύεις, αλλά είναι σύνηθες να πέφτει σφαλιάρα. Ελπίζω να είσαι σε θέση να αναγνώσεις καλύτερα το κείμενο που θα γράψω την επόμενη φορά. Ελπίζω να σας μαθαίνουν <<εκεί>> ανάγνωση, διότι αμφιβάλλω πολύ...
Αν θες βοήθεια, στείλε
Εχω μια υπεροχη ζωη, εκπληκτικες σπουδες, περασα στην ιατρικη με 18.700 μορια και εχω γραψει δυο καταπληκτικα μυθιστορηματα τα οποια θα γινουν αναρπαστα αλλα ενας του πληκρολογιου που θαυμαζει ενα κρατος το οποιο εχει το κλιμα της Ελλαδος και ομως δεν εχει να ταισει τους κατοικους του μου λεει να μαθω αναγνωση. Ειμαι βεβαιος οτι αυτο θα μου κοστισει πολυ ακριβα. Τι να διαβασω βρε υποστηρικτη τελειωμενων καθεστωτων;

Αντε και καλο Αυγουστο (ξερεις εσυ, σε παραπεμπω στον κυριο στο προφιλ μου) :laugh:
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Dreamweaver

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Dreamweaver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1,754 μηνύματα.
Ο Τραμπ που ειπε σε αυτους που μπηκαν στο καπιτωλιο να παραμεινουν ειρηνικοι και να πανε σπιτι τους... αλλα αλλα εχει και ευθυνη για αυτα που εγιναν. Ομως οι πλατφορμες και οι πολιτικοι που τα λενε αυτα φυσικα δεν θα κριθουν με τα ιδια στανταρ για την σταση τους προς το μπαλαχο που επικρατουσε επι μηνες στην Αμερικη

Ο τραμπισμος ειναι απλα μια ιδεα
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top