Οι υπολοιπες ειρωνιες του ποστ σου με εκαναν να γελασω πραγματικα με εχεις καταλαβει σε βαθος
Ανασκευασμένες δηλώσεις, προσαρμόζω κι εγώ τις απαντήσεις μου.....
Η επιβίωση των (άλλων) ειδών όντως καλά κρατεί, αλλά ουδεμία σχέση έχει αυτό με τις αμυντικές παραισθήσεις σαν εξήγηση άρνησης αποδοχής της ματαιότητας ύπαρξης! Η αναπαραγωγή πιθανόν να έχει αιτίες σχεσιασμού αποτελέσματος με την ....συναίσθηση, αλλά με τη συνείδηση δεν το πολυκαταλαβαίνω, βέβαια, miller είναι αυτός, μπορεί να ορίσει την έννοια της συνείδησης έτσι ώστε να βολεύει την (όποια) θεωρία του, ποιός είμαι εγώ που θα τον αμφισβητήσω, μια και πλέον δεν συζητώ με τον epote αλλά με...εκείνον!
Σχετικά με την επίγνωση ή μη των υπολοίπων ζώων, ως προς τι τα περιμένει, θα συγκρατηθώ και δεν θα απαντήσω άμεσα....πάντως υπήρξαν κατά καιρούς πολλοί που καταλάβαιναν τη γλώσσα των (ζώων) ο Απολλώνιος ο Τυαννεύς καθώς και ο Ιησούς Χριστός, ήταν δυο εξ αυτών, αν και "κάποιοι" ισχυρίζονται πως είναι ένα και το αυτό πρόσωπο!
Βέβαια, οι ειδικοί (επιστήμονες) γνωρίζουν καλύτερα (ως συνήθως) άρα δεν έχει νόημα να το κουράζουμε κι αυτό, μια και οι πηγές σου περί αυτού, είναι φαντάζομαι επιστημονικές! Κάπως έτσι θα εξηγείται το γεγονός ότι τα (υπόλοιπα) ζώα θα πηδούσαν άνετα από ένα γκρεμό ή θα έπεφταν στη φωτιά πχ, δεν έχουν το....κόνσεπτ του θανάτου! Ναι, έτσι θα ναι....
Όμως, το θέμα μας δεν είναι αν έχουν τη συναίσθηση του θανάτου, οι άνθρωποι μόνο ή και τα υπόλοιπα ζώα, αυτό που εξετάζουμε είναι σαφές, καθαρό και απογυμνωμένο!
Το τι υπάρχει μετά θάνατον για τον καθένα, μπορεί να εξαρτάται από τις πολιτικές, θρησκευτικές και....συντεχνιακές του αντιλήψεις, αλλά σαν μαζική παράκρουση και παραίσθηση του ανθρώπινου γένους, δεν το δέχομαι....

Ειδικά όταν κάποιοι κρατούν τις αισθήσεις για τον εαυτό τους και αφήνουν τις παραισθήσεις για τους....άλλους! Σαφές;;;