1) Δεν είμαι νεοδημοκράτης.
2) Το γνωρίζω.
3) Κάποια μπορεί να φταίνε. Κάποια όχι. Αν έμεινες παράλυτος γιατί οδηγούσες μεθυσμένος φταις. Αν γεννήθηκες τυφλός δεν φταις.
4) Όχι. Θα έπρεπε να απευθύνονται σε ιδιωτικές πρόνοιες και φιλανθρωπίες, όπως εκκλησίες ή άλλους φιλανθρωπικούς οργανισμούς.
5) Δεν είμαι υποτιθέμενος φιλελεύθερος, είμαι φιλελεύθερος. Γι αυτό και δεν αναγνωρίζω το δικαίωμά σου να τρέφεσαι μια ζωή από το κράτος, εις βάρος του φορολογούμενου, ο οποίος δεν έχει καμία επιλογή για το πόσα θα σου δώσει. Σε πονάει ιδιαίτερα το να ζητήσεις ιδιωτική φιλανθρωπία διότι εκεί θα πρέπει να κριθείς, ως προσωπικότητα, ως άνθρωπος, όπως θα κριθούν και οι επιλογές σου, η μεταμέλεια σου αν έχεις κάνει λάθος επιλογές που οδήγησαν στην κατάστασή σου, η εργατικότητά σου κ.ο.κ. προτού σου χορηγηθεί εθελοντική βοήθεια. Προτιμάς να μην κάνεις τίποτα και απλά να σου έρχεται το κρατικό τσεκ ανταυτου.
Επίσης δεν με ενδιαφέρει η περίπτωσή σου στο ελάχιστο. Μπορεί απλά να είσαι ένας τεμπέλης που εκμεταλλεύεται μια πάθηση που έχει για να θεωρηθεί ΑΜΕΑ, όπως στο σκάνδαλο με τα τυφλονήσια. Αυτά θα τα αξιολογήσει η ιδιωτική πρόνοια στην οποία θα απευθυνθείς για βοήθεια, στην οποία εγώ θα δώσω χρήματα διότι εμπιστεύομαι την κρίση της και γνωρίζω πως τα λεφτά θα πάνε όντως σε άτομα τα οποία δεν έχουν ικανότητα εργασίας λόγο αναπηρίας και όχι σε κατ επάγγελμα ΑΜΕΑ. Το κράτος δεν ενδιαφέρεται να κάνει τέτοιους διαχωρισμούς, όπως έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν.
Ή εγώ μπορεί να είμαι απλά ένας τσιγκούνης Σκρούτζ που απλά δεν γουστάρω να δίνω στον άγιο νερό, δικαίωμά μου. Δεν έβαλα το χέρι στην τσέπη σου όμως, εσύ απαιτείς να το βάλεις στην δική μου. Ας σε πληρώσουν τα άτομα που νοιάζονται για σένα. Φιλανθρωπίες υπάρχουν, αλλά τις περιφρονείς και τις θεωρείς αναξιοπρέπειες. Πρόβλημά σου.