Ελληνικές βουλευτικές εκλογές - 7 Ιουλίου 2019

Τι θα ψηφίσετε στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές 2019;
Multiple votes are allowed.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 84)
  • ΣΥΡΙΖΑ

    Ψήφοι: 21 25.0%
  • Νέα Δημοκρατία

    Ψήφοι: 12 14.3%
  • Κίνημα Αλλαγής (ΠΑΣΟΚ)

    Ψήφοι: 2 2.4%
  • Χρυσή Αυγή

    Ψήφοι: 3 3.6%
  • ΚΚΕ

    Ψήφοι: 4 4.8%
  • ΜέΡΑ 25

    Ψήφοι: 4 4.8%
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ

    Ψήφοι: 1 1.2%
  • Ένωση Κεντρώων

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • Ελληνική Λύση

    Ψήφοι: 2 2.4%
  • Λαϊκή Ενότητα

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • Πλεύση Ελευθερίας

    Ψήφοι: 3 3.6%
  • Άλλο

    Ψήφοι: 11 13.1%
  • Δημιουργία, ξανά!

    Ψήφοι: 16 19.0%
  • Δεν έχω αποφασίσει ακόμα

    Ψήφοι: 3 3.6%
  • Λευκό/Άκυρο/Αποχή

    Ψήφοι: 2 2.4%

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Παλι θα τρελαθουμε;; Η απλη αναλογικη αντιδημοκρατικη;; Παμε καλα;;


Ναι. Απ' ότι φαινεται δεν έχεις καταλάβει πως δουλεύει η απλή αναλογική.

Πάρε ως παράδειγμα τις εκλογές του 2015, πες ότι είχαμε απλή αναλογική. Για να σχηματίσει κυβέρνηση ο Συριζα θα έπρεπε να συνεργαστεί με παραπάνω κόμματα. Θεωρώ δεδομένο ότι σε συνεργασίες δεν μπαίνουν το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή, αν και η απλή αναλογική θα μπορούσε να οδηγήσει και σε Χρυσή Αυγή κυβέρνηση στο μέλλον.

Ο Συριζα με τους Ανελ είχαν 39%. Θα ήθελαν τουλάχιστον άλλο 11% για να κυβερνήσουν. Θα έπρεπε να συνεργαστεί λοιπόν είτε με ΝΔ, είτε και με Ένωση Κεντρώων και με Ποτάμι και με ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση μας δηλαδή θα ήταν Συριζα, Ανελ, ΠΑΣΟΚ, Ποταμι, Ένωση Κεντρωων. Για να περάσει ένα νόμο δηλαδή ο Συριζα, θα έπρεπε να πει ΝΑΙ και ο Βενιζέλος που τόσο αγαπάτε, και η Φωφη, και ο Θεοδωράκης, και ο Καμμένος μέχρι και ο Λεβέντης. Αν ο Λεβέντης έλεγε ΟΧΙ, τότε δε θα περνούσε ο νόμος. Ο Λεβέντης γιατί να πει ΝΑΙ; Θα θέλει να κερδίσει κάτι το κόμμα του. Κανένα διορισματάκι, κανένα υπουργείο, σίγουρα κάτι.

Με λίγα λόγια οι νομοι που θα ψηφίζονται θα εξαρτώνται όχι από το κόμμα που ψήφισε το μεγαλύτερο ποσοστό του λαου και έχουν 35%, αλλά από κόμματα του 3%. Το πιο πιθανό είναι να αναπτυχθούν πελατειακές σχέσεις, ή θα πέφτουν κυβερνήσεις για πλάκα.

Σταματήστε να σκέφτεστε γραμμικά επιτέλους.
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,843 μηνύματα.
Μας δουλεύεις; Ποια σκάνδαλα;

Που αλλαζει γνώμη και κόμματα , ανάλογα που φυσάει ο άνεμος;
Ποσό αδαείς είστε να τον θεωρείται μερικοί σοβαρο, έναν ακροδεξιό υποκριτή , κλασικό έλληνα πολιτικο;

O Άδωνις είναι φιλελεύθερος με πατριωτικά στοιχεία.

Περιεργες αποψεις για τη Δημοκρατια. Στη χουντα εγινε αυτο που θελεις. Ο Παπαδοπουλος ορισε 1200 να ψηφισουν κατι σαν βουλη. Και στι ναζιστικο κομμα της Γερμανιας ο Χιτλερ ορισε την ελιτ του που ψηφιζε.
Κάνεις λάθος ο Χίτλερ με δημοκρατικές εκλογές βγήκε.

Παλι θα τρελαθουμε;; Η απλη αναλογικη αντιδημοκρατικη;; Παμε καλα;;
Απλή αναλογική σημαίνει ακυβερνησία. Απλά και κατανοητά.
 

i_lie_us

Διάσημο μέλος

Ο i_lie_us αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,123 μηνύματα.
 

Dreamweaver

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Dreamweaver αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1,755 μηνύματα.
Παρακμη λοιπον δεν ειναι η διαλυση της ατομικης ελευθεριας μεσω της θεοποιησης κρατισμου και authoritarianism, βλακωδες tribalism, θυσια του equality before law για χαρη της ισοτητας του αποτελεσματος, οχι οχι οχι. Παρακμη ειναι να μην ψηφιζει το καθε ηθικα και πνευματικα παρταλι.
Ψηφος δεν δοθηκε σε ολους γιατι ξαφνικα υπηρξε ενδιαφερον για την αποψη του τυπου με 85 iq, αλλα γιατι οσοι δεν ειχαν πριν εχουν πολυ συγκεκριμενα voting patterns. Με κοφτη τα 1000€ τον μηνα, ποια κομματα θα εχαναν πιο πολυ?


On a lighter note, η τρολλια της δεκαετιας, straight pride parade
https://www.superhappyfunamerica.com/
 
Τελευταία επεξεργασία:

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
η πλειοψηφία του forum σύμφωνα με το Poll θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ

με μια πρώτη ματιά θα έλεγε κανείς ότι η νεολαία θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ πράγμα που φυσικά δεν ισχύει

Θεωρώ πως για να είναι αντικειμενική η επιλογή του λαού πρέπει να βγάλουμε τις ψήφους αυτούς που παίρνουν επιδόματα χωρίς καθόλου εισόδήματα για οποιοδήποτε λογο. Είναι λογικό ένας που παίρνει επιόδοματα να ψηφιζει αριστερά όχι λόγω ιδεολογίας αλλά γιατί δε θέλει ξεβολευτεί.

Παρόλο που πιστεύω πως ο Τσίπρας έχει περισσότρες αρετές ως πολιτικός από τον Μητσοτάκη διότι έδειξε ήθος και ψήφισε μέτρα αντίθετα με την ιδεολογία του για το καλό της πατρίδας του θεωρώ κάποιες προτάσεις προεκλογικές αστείες.

Κύριοι του Συριζα είστε εκτός τοπου και χρονου....

Δε μπορείτε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ να λέτε για 8ωρο και 5 μερες εργασία την βδομάδα αν πάνω από τα μισά ελληνόπουλα είναι άνεργα...
Επίσης η μονιμοτητα του δημοσίου πρέπει να σταματήσει να ισχύει από την στιγμή που έχουμε νέα παιδιά άνεργα.

Διώξτε και δώστε επιδόματα στους δεινόσαυρους που δε μπροούν αι βάλτε τα νέα παιδιά να δουλέψουν....
 
Τελευταία επεξεργασία:

grtt

Δραστήριο μέλος

Ο grtt αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 425 μηνύματα.
Η πολιτική ανασκόπηση της επικαιρότητας:
1. Η κυρία Τασία μας λέει ότι εντάξει βρε παιδιά, είχε κάποιες γνωριμίες το κορίτσι (Σ.Σ η κόρη της), δε θα πούμε ότι ο καθένας διορίζεται στη Βουλή.... Βρε Τασία μου τι είναι αυτά που λες; Δε θυμάσαι τι είχε πει το 2016 ο γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ όταν τον κατηγόρησαν ότι είχε διορίσει όλη του την οικογένεια στο δημόσιο..που ούτε λίγο, ούτε πολύ είπε, ότι επειδή ο παππούς του ήταν στο ΕΑΜ ΕΛΑΣ και ο ίδιος διάβαζε Μαρξ όταν ήταν μικρός (παιδικά τραύματα γαρ), δικαιούται να διορίζει όποιον του γουστάρει; Αυτό έπρεπε να πεις κι εσύ...να πεις κάτι τέτοιο: "Επειδή έχουμε ένα ηθικό πλεονέκτημα -διότι είναι γνωστό ότι εμείς σαν αριστερά είμαστε ηθικοί- δικαιούμαστε να διορίζουμε όποιους θεωρούμε ηθικούς, και ποιους ξέρουμε καλύτερα, εκτός από τα μέλη της οικογένειας μας;;;" Απλά πράγματα, να μη δημιουργούμε προβλήματα και στον Αλέκση...

2. Μπαλάφας: Είστε δημοσιογράφοι στην ΕΡΤ, θα λέτε «13η σύνταξη» όχι «επίδομα».. Είδες σύντροφε τι κάνουν αυτοί εκεί στην ΕΡΤ; που τους ανοίξαμε το κανάλι, να τρώνε ψωμί, μέχρι και μνημείο πεσόντων στήσαμε, και αποκαλούν το επίδομα κάλπης, "επίδομα" αντί για 13η σύνταξη;; Πρέπει να απολυθούν άμεσα! Καθώς ως γνωστόν η "πρώτη φορά Αριστερά" είναι δημοκρατική...αρκεί να συμφωνούν και οι υπόλοιποι μαζί της...

3. Τσίπρας: "όπως τόνισε στη δήλωσή του, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών άνοιξε την... όρεξη στο παλιό πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα και σε ακραίους συντηρητικούς κύκλους στις Βρυξέλλες, βάζοντας έτσι προσκόμματα για τη στήριξη των πολιτών"...΅Σωστά.... διότι ως γνωστόν τα ευρά φυτρώνουν σε κάτι δέντρα, τις ευριές.... και από εκεί τα παίρνουμε και τα μοιράζουμε προεκλογικά... τι ανοησίες είναι αυτές περί επιβάρυνσης των δημοσιονομικών και σπατάλης χρημάτων, απλά κόβουμε τους καρπούς των δέντρων που ωρίμασαν....

Ε, θα έγραφα κι άλλα, αλλά ακόμα είμαστε στην αρχή της προεκλογικής περιόδου, θα χουμε να λέμε μάλλον πολλά...!!!
 

Guest 092312

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ξαναθέτω το ερώτημα: με τι κριτήρια πιστεύετε θα αποφασίζεται ποιος θα έχει δικαίωμα ψήφου;
 

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Πέρα από αυτό, που καταρρίπτει το επιχείρημά σου ότι η ψήφος εκλογικεύεται συνήθως με τα πρώτα ίδια εισοδήματα, δεν αποτελεί ούτε καν από μόνο του λόγο για τον οποίο πρέπει να τους απαγορευθεί η ψήφος. Γιατί; Γιατί ακόμα και τα δικά τους εισοδήματα να τους εκλογικευαν, πολλοί δουλεύουν πολύ νωρίτερα από τα 25, πόσο πιο κάτω να το πάμε το όριο για να είμαστε μέσα; Και επιπλέον, δεν θα έπρεπε να είχαν συνέλθει ήδη; Και οι 40άρηδες που έχει γίνει φαινόμενο να γυρίζουν στα πατρικά τους; Τι να κάνουμε γι αυτούς; Να απαγορεύσουμε κάτω των 25, άνω των 39 αλλά κάτω των 41 και μετά άνω των 65;

Χώρια που θεωρείς το Σύριζα μια λάθος επιλογή απέναντι στη ΝΔ, και η ηλικιακή ομάδα των νέων σε επιβεβαίωσε. Δεν διαβάζει και τόσο λούμπεν τελικά. Ψηφίζει -κατά την κοσμοθεωρία σου αν την έχω καταλάβει- σωστά σε αυτές τις εκλογές.


Βάλντερ δεν διαφωνώ γενικά με τις σκέψεις σου, απλά θα πω το εξής. Γιατί να ψηφίζει κάποιος από τα 18; Αν δηλαδή ο νόμος δεν έλεγε 18 αλλά 25 χρονών, θα σου φαινόταν παράξενο που ψηφίζει κάποιος στα 25; Ή γιατί να μην ψηφίζει κάποιος από τα 15; Θέλω να πω, τι έχουν τα 18 έτη, τα οποία θεωρούμε αρκετά ώστε να ψηφίζει κάποιος; Ποια η διαφορά του 15 από το 18, και του 21 από το 18;
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,843 μηνύματα.

Οι 120 δόσεις είναι μήπως μπουν κάποια ποσα στα δημόσια ταμεία. Χαμένος κόπος. Οι εισφορές προ ΣΥΡΙΖΑ (ανεξαρτήτως εισοδήματος)ήταν τόσο μεγάλες που αρκετοί δεν τις πληρώναν. Οι εισφορές στο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρογκα μεγάλες γι' αυτούς που βγάζουν πολλά και έχουν αρχίσει και αυτοί να μην πληρώνουν.

Για πιο λόγο να πληρώνουν; Ο νόμος Άδωνις που έδωσε πρόσβαση στη περίλθαψη στους ανασφάλιστους και η κοινωνική σύνταξη (παλαιότερα + ΕΚΑΣ) που έδινε ένα 500αρι σίγουρο το άτομο για τη σύνταξη. Άρα νομοθετικά είναι εξασφαλισμένοι. Κανείς δεν είναι διατεθείμενος να πληρώνει υπέρογκα ποσά χωρίς λόγο. Ούτε με 120, ούτε με 400 δόσεις.

Λογικά είναι θέμα χρόνου να κλέψουν τα χρήματα όσων "χρωστάνε" από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, αλλά αυτό είναι αντιλαικό μέτρο και όλες οι κυβερνήσεις το αποφεύγουν. Αυτοί που χρωστάνε είναι πάρα πολλοί ικανοί να ρίξουν οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Την μείωση του αφορολόγητου είναι αναπόφεκτη καθώς κάπως πρέπει να χρηματοδοτηθούν τα ταμεία.

Ξαναθέτω το ερώτημα: με τι κριτήρια πιστεύετε θα αποφασίζεται ποιος θα έχει δικαίωμα ψήφου;
Πριν ψηφίσει "ηλεκτρονικά" ο πολίτης, θα γίνονται από το σύστημα κάποιες ερωτήσεις π.χ. ποιος ειναι ο ΠΤΔ, πόσους Βουλευτές έχει η Βουλή κ.λπ. όσοι περνάνε το τεστ θα ψηφίζουν. Επίσης πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα να ψηφίζει ο καθένας 2 κόμματα για να μην χάνετε η ψήφος μας και να φοβόβμαστε να ψηφίσουμε Δημιουργία ξανά ή ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Και πάλι η ψήφος του λαού δεν γίνεται σεβαστή αν η ψήφος ισοδυναμεί με αυτοκτονία. Το είδαμε στο δημοψήφισμα και στο αποκλεισμό από τα ΜΜΕ της ΧΑ. Για πιο λόγο να ξοδεύομουμε εκατομμύρια σε κάθε εκλογική διαδικασία χωρίς λόγο. Είναι απλά τα πράγματα. Εξαρτιόμαστε οικονομικά από Ε.Ε., Αμερική αργά ή γρήγορα θα κάνουμε ότι θέλουν. Αν δεν υπακούσουμε λέμε Οχι στις συντάξεις, Μείωση στους μισθούς του δημοσίου, Αντίο στο ΕΣΠΑ και θα χάσουμε ότι κέρδισε η Ελλάδα τα τελευταία 100 χρονια.

Η χώρα υποφέρει από κρατισμό και πρέπει να στηρίξουμε φιλελευθερα κόμματα. Στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών οι δικαστικοί αντιπρόσωποι γιατί η κυβέρνηση δεν είχε το πολιτικό θάρρος να πει όχι στο 1000αρικο στους μισούς.

Τώρα παραθέτω την αποχαιρετιστήρια ομιλία του Βενιζέλου. Ηγετική και ενωτική ομιλία.
 
Τελευταία επεξεργασία:

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,843 μηνύματα.
Τα εξηγεί καλά ο Τζήμερος για την απλή αναλογική
 

The Mountain

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο The Mountain αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 944 μηνύματα.
Παρακμη λοιπον δεν ειναι η διαλυση της ατομικης ελευθεριας μεσω της θεοποιησης κρατισμου και authoritarianism, βλακωδες tribalism, θυσια του equality before law για χαρη της ισοτητας του αποτελεσματος, οχι οχι οχι. Παρακμη ειναι να μην ψηφιζει το καθε ηθικα και πνευματικα παρταλι.
Ψηφος δεν δοθηκε σε ολους γιατι ξαφνικα υπηρξε ενδιαφερον για την αποψη του τυπου με 85 iq, αλλα γιατι οσοι δεν ειχαν πριν εχουν πολυ συγκεκριμενα voting patterns. Με κοφτη τα 1000€ τον μηνα, ποια κομματα θα εχαναν πιο πολυ?


On a lighter note, η τρολλια της δεκαετιας, straight pride parade
https://www.superhappyfunamerica.com/

Αρχικά να αναφερθεί ότι η παρούσα δημοκρατία είναι μια πολύ αδύναμη μορφή δημοκρατίας, καθώς λειτουργεί μέσω ανάθεσης/εξουσιοδότησης και απαρτίζεται από μια συστηματικά αδρανοποιημένη κοινωνία. Οι εκλογές και οι λοιπές διαδικασίες ψηφοφορίας σχηματίζουν στην καλύτερη μια αφηρημένη λαϊκή εντολή, επειδή ψηφοφόροι ακόμα και του ίδιου κόμματος ψηφίζουν με διαφορετικό πολιτικό σκεπτικό και κριτήριο. Ακόμα και αν κάναμε δημοψηφίσματα σε τακτά χρονικά διαστήματα, πάλι θα είχαμε μια πολύ αδύναμη μορφή δημοκρατίας διότι δεν θα υπήρχε συνδιαμόρφωση των αποφάσεων αλλά επικύρωσή τους ή μη.

Στην πραγματικότητα, δεν βρισκόμαστε ιδιαίτερα μακριά από το στάδιο που περιγράφεις, γιατί αν σκεφτείς πόσα άτομα είναι αυτά που πράγματι υπάρχει πιθανότητα στη ζωή τους να βρεθούν σε μια θέση όπου θα μπορούν οι ίδιοι να διαμορφώνουν αποφάσεις, θα καταλήξεις σε μια πολύ μικρή μειονότητα. Και εμπειρικά βλέπουμε πως όσοι βρίσκονται εκεί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που έθεσες.

Ας υποθέσουμε πάντως, ότι βρίσκεται ένα περιορισμένο pool ψηφοφόρων που τηρεί τα κριτήρια, το οποίο είναι ανέφικτο στην πραγματικότητα, και ότι από αυτήν τη δεξαμενή εκλέγονται 10, 20, 100 οι οποίοι θα κυβερνήσουν. Δημιουργείς δηλαδή ένα ιδανικό κράτος. To πρόβλημα είναι πως το κράτος είναι φύσει καταπιεστικό διότι διαιρεί σε κυβερνώντες και κυβερνούμενους
και εδώ έχεις μηδαμινές ασφαλιστικές δικλείδες και αντίμετρα από την κοινωνία. Το κυβερνόν σώμα δηλαδή το οποίο εξουσιοδοτήθηκε να αποφασίζει για όλους, έχει τη δυνατότητα να προβεί σε κάθε λογής αυθαιρεσίες, και εν τέλει περιορίζει την ατομική ελευθερία, για την προστασία της οποίας επιλέχθηκε.

Ο μόνος τρόπος να προστατευθεί η ελευθερία από τις συγκεντρωποιημένες εξουσίες (κράτος, εκκλησία, ιδιωτική ιδιοκτησία κλπ.) είναι μέσω περισσότερης δημοκρατίας και δεν εννοώ πολιτειακές παροχές και εκχώρηση δικαιωμάτων εδώ και εκεί. Εννοώ μέσω συνδικαλιστικών οργανώσεων, κοινοτικών συνελεύσεων κ.ο.κ. που θα λειτουργούν με εθελούσια συμμετοχή και μέσω αυτών τα άτομα θα μπορούν να αντιτάξουν τα δικά τους συμφέροντα σε αυτά των εξουσιών. Έτσι, λαμβάνουν ενεργά μέρος στην διαμόρφωση αποφάσεων.

Το "οικονομικό θαύμα της Κίνας" είναι το εμπειρικό αντεπιχείρημα στη θέση σου. Ένα αυταρχικό πολιτικό καθεστώς, που προκύπτει κάθε φορά από μια περιορισμένη δεξαμενή πολιτών, διασφαλίζει ότι δεν θα προκύψει καμία οργανωτική δομή εκ μέρους της κοινωνίας αντίθετη στην καπιταλιστική ανάπτυξη. Μπορεί να συμβαίνει στο όνομα του λαού ή της ελευθερίας αλλά επιφέρει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Απλώς καθιστά την κοινωνία υποδεέστερη των συμφερόντων κάθε κεντρικής εξουσίας και εύκολα διαχειρίσιμη.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,653 μηνύματα.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,799 μηνύματα.

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,503 μηνύματα.
O Άδωνις είναι φιλελεύθερος με πατριωτικά στοιχεία.


Καμία σχεση. Το παίζει φιλελεύθερος με πατριωτικά στοιχεία γιατί αυτο τωρα πουλάει.
Ο ανθρωπος πουλούσε βιβλία αντισημιτικά και ανήκε και προήλθε απο ακροδεξιό/φιλοεθνικοσοσιαλιστικο κόμμα . Τωρα ανήκει στην Ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ , και ας κάνει απλα τον «πατριώτη».
 

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Καμία σχεση. Το παίζει φιλελεύθερος με πατριωτικά στοιχεία γιατί αυτο τωρα πουλάει.
Ο ανθρωπος πουλούσε βιβλία αντισημιτικά και ανήκε και προήλθε απο ακροδεξιό/φιλοεθνικοσοσιαλιστικο κόμμα . Τωρα ανήκει στην Ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ , και ας κάνει απλα τον «πατριώτη».


Ο οικονομικός φιλελεύθερισμός είναι ο μόνος τρόπος να ανακάμψει η χώρα και το έχουν καταλάβει πολλοί πολιτικοί αλλά λίγοι πολίτες. Ο Άδωνις από όσο θυμάμαι την Ελλάδα εντός κρίσης, ακόμα και όταν ήταν ακόμα στο ΛΑΟΣ, είχε πάντα φιλελεύθερες θέσεις για την οικονομία της χώρας. Εδώ ο κομμουνιστής Βαρουφάκης πουλάει φιλελευθερισμό κάθε φορά που βγαίνει στα κανάλια όλη την ώρα μιλάει για μειώσεις φορολογιών, ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, κέρδη των επιχειρήσεων κλπ. Ποιος; Ο κομμουνιστής Βαρουφάκης. Αλλά στην Ελλάδα της αριστεράς γενικά είμαστε και πολύ slowmo στο να κατανοούμε έννοιες.
 

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,503 μηνύματα.
Ο οικονομικός φιλελεύθερισμός είναι ο μόνος τρόπος να ανακάμψει η χώρα και το έχουν καταλάβει πολλοί πολιτικοί αλλά λίγοι πολίτες. Ο Άδωνις από όσο θυμάμαι την Ελλάδα εντός κρίσης, ακόμα και όταν ήταν ακόμα στο ΛΑΟΣ, είχε πάντα φιλελεύθερες θέσεις για την οικονομία της χώρας. Εδώ ο κομμουνιστής Βαρουφάκης πουλάει φιλελευθερισμό κάθε φορά που βγαίνει στα κανάλια όλη την ώρα μιλάει για μειώσεις φορολογιών, ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, κέρδη των επιχειρήσεων κλπ. Ποιος; Ο κομμουνιστής Βαρουφάκης. Αλλά στην Ελλάδα της αριστεράς γενικά είμαστε και πολύ slowmo στο να κατανοούμε έννοιες.


Δε μ ενδιαφερει τι θεωριες έχει ακριβώς για την οικονομία, ειναι ομως φασίστας, και το παρελθόν του το αποδεικνύει.

Ακριβώς, είσαστε πολυ πισω γενικα στην αντίληψη της πολιτικης, αποδεικνύεται καθημερινά ακομα και εδώ στο φόρουμ.
 

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Ακριβώς, είσαστε πολυ πισω γενικα στην αντίληψη της πολιτικης, αποδεικνύεται καθημερινά ακομα και εδώ στο φόρουμ.


Είπε αυτός που ψήφισε και στηρίζει Συριζα. Άνοιξε δες τις προτάσεις του Συριζα τόσο τώρα όσο και το 2015 και δες ποιος είναι πίσω. Εμείς τουλάχιστον έχουμε ζήσει και στο εξωτερικό και έχουμε δει και άλλα πράγματα.

Με αυτά που διαβάζω εδώ σκεφτομαι να κλείσω αεροπλάνο να έρθω να ψηφίσω Μητσοτάκη. Τριακόσια ευρώ δεν είναι τίποτα από το να σας σώσω από τον Τσίπρα.
 

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,653 μηνύματα.
Ο οικονομικός φιλελεύθερισμός είναι ο μόνος τρόπος να ανακάμψει η χώρα και το έχουν καταλάβει πολλοί πολιτικοί αλλά λίγοι πολίτες. Ο Άδωνις από όσο θυμάμαι την Ελλάδα εντός κρίσης, ακόμα και όταν ήταν ακόμα στο ΛΑΟΣ, είχε πάντα φιλελεύθερες θέσεις για την οικονομία της χώρας. Εδώ ο κομμουνιστής Βαρουφάκης πουλάει φιλελευθερισμό κάθε φορά που βγαίνει στα κανάλια όλη την ώρα μιλάει για μειώσεις φορολογιών, ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, κέρδη των επιχειρήσεων κλπ. Ποιος; Ο κομμουνιστής Βαρουφάκης. Αλλά στην Ελλάδα της αριστεράς γενικά είμαστε και πολύ slowmo στο να κατανοούμε έννοιες.


Έχετε μπερδέψει τα αβγά με τα πασχάλια . Ποιος οικονομικός φιλελευθερισμός θα βοηθήσει να ανακάμψει μια χώρα χωρίς πολιτική και οικονομική σταθερότητα ; Αυτά που γράφετε τα πιστεύετε ; Μια χώρα με σαθρό οικονομικό και πολιτικό σύστημα ; Μια χώρα που δεν μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις ; Όταν δίπλα της έχει την Τουρκία .
Πρέπει να είναι κάποιος χαζός για να πιστεύει ότι στις 8 Ιούλη θα έρθουν επενδυτές .
Όταν ο Τούρκος με υποβαθμίσμένη λίρα και με έναν σουλτάνο είναι ο πρώτος σύμμαχος και τόπος επενδύσεων για την Γερμανία ( siemens, eon , continental, sap ) τι κάνει τον επόμενο πρωθυπουργό να πιστεύει ότι θα το ανατρέψει αυτό ; Όταν επίσης τα Βαλκάνια προσελκύουν περισσότερες επενδύσεις . Τα Βαλκάνια !!!
Ο φιλελευθερισμός ( και την Γερμανία που αναφέρετε πολλοί ως παράδειγμα ) είχαν σταθερή οικονομική βάση και πολλές βαριές βιομηχανίες , όχι μια διαλυμένη οικονομία .

Για να λες τον Βαρουφάκη κομμουνιστή μάλλον δεν έχεις διαβάσει ούτε βιβλίο ούτε τις θέσεις του . Ξεκίνα από τον Μινώταυρο γιατί εκτίθεσαι .

Άκου εκεί , οικονομικό φιλελευθερισμό σε χώρα χωρίς βιομηχανία . Αστείοι είστε
 

Johnny15

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης? αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,749 μηνύματα.
Έχετε μπερδέψει τα αβγά με τα πασχάλια . Ποιος οικονομικός φιλελευθερισμός θα βοηθήσει να ανακάμψει μια χώρα χωρίς πολιτική και οικονομική σταθερότητα ; Αυτά που γράφετε τα πιστεύετε ; Μια χώρα με σαθρό οικονομικό και πολιτικό σύστημα ; Μια χώρα που δεν μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις ; Όταν δίπλα της έχει την Τουρκία .
Πρέπει να είναι κάποιος χαζός για να πιστεύει ότι στις 8 Ιούλη θα έρθουν επενδυτές .
Όταν ο Τούρκος με υποβαθμίσμένη λίρα και με έναν σουλτάνο είναι ο πρώτος σύμμαχος και τόπος επενδύσεων για την Γερμανία ( siemens, eon , continental, sap ) τι κάνει τον επόμενο πρωθυπουργό να πιστεύει ότι θα το ανατρέψει αυτό ; Όταν επίσης τα Βαλκάνια προσελκύουν περισσότερες επενδύσεις . Τα Βαλκάνια !!!
Ο φιλελευθερισμός ( και την Γερμανία που αναφέρετε πολλοί ως παράδειγμα ) είχαν σταθερή οικονομική βάση και πολλές βαριές βιομηχανίες , όχι μια διαλυμένη οικονομία .

Για να λες τον Βαρουφάκη κομμουνιστή μάλλον δεν έχεις διαβάσει ούτε βιβλίο ούτε τις θέσεις του . Ξεκίνα από τον Μινώταυρο γιατί εκτίθεσαι .

Άκου εκεί , οικονομικό φιλελευθερισμό σε χώρα χωρίς βιομηχανία . Αστείοι είστε


https://www.theguardian.com/news/2015/feb/18/yanis-varoufakis-how-i-became-an-erratic-marxist
 

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4,653 μηνύματα.


Ως θεωρητικός οικονομολόγος ο Βαρουφάκης δηλώνει πόσο πολύ τον εξέπληξε ο τρόπος σκέψης και δράσης του Μαρξ και πώς επηρέασε την ίδια του τη ζωή . Θαυμάζει τον Μαρξ και δηλώνει Μαρξιστής αλλά όχι για να οδηγήσει η κοινωνία στον κομμουνισμό .
Αν διάβασες μέχρι τέλους επιρρίπτει και δύο λάθη στον Μαρξ για την Μαρξιστική θεωρία . Την οποία μάλιστα επικαλείται ότι δεν την χρησιμοποιούν οι Ευρωπαίοι ( ελίτ) για την κατανόηση του προβλήματος .
Εσύ συμπέρανες ότι είναι κομμουνιστής ;

Όσο για τον οικονομικό φιλελευθερισμό δεν απάντησες .
 
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top