10-01-25

14:26
Εγώ πάλι είμαι κάπου στη μέση στο θέμα της εμπιστοσύνης. Ούτε εμπιστεύομαι 100% ούτε 0%. Βασικά το παίρνω μέρα μέρα. Σήμερα σε εμπιστεύομαι μέχρι αποδείξεως οτι δεν πρέπει να σε εμπιστεύομαι πια. Θα απογοητευτώ αν με προδώσεις; Σίγουρα, είναι ανθρώπινο. Αλλά δε θα πέσω κι από τα σύννεφα. Μετά τον πόνο που λογικά θα περάσω, θα το εκλογικεύσω και θα πω οτι μέχρι εδώ ήταν η εμπιστοσύνη, ήρθε η ώρα να μην υπάρχει πια. Δεν είμαι από αυτούς που θεωρώ οτι εφόσον υπάρχει κάτι σήμερα πρέπει να υπάρχει και για πάντα, δεν πά' να υπάρχουν δαχτυλίδια, όρκοι, μυστήρια κλπ. Ζούμε σήμερα μαζί γιατί αυτό θέλουμε σήμερα. Αύριο, ποιος ξέρει. Το αύριο θα το δούμε αύριο.
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.380 μηνύματα.

10-01-25

14:45
Οχι, τον συγκεκριμένο ορισμό σε διαβεβαιώ πως τον εννοούσα ακριβώς έτσι. Μπορεί να είμαι αθυρόστομος, αλλά αυτό δεν σημαινει πως έχω το σεξ τόσο έντονα στο μυαλό μου.Κάπως αλλιώς τα βλέπουμε και τα εξηγούμε τα πράγματα.
Η λέξη "ηδονή" μπορεί στο πρώτο άκουσμά της να παραπέμπει στην ηδονή η οποία προέρχεται από το σεξ αλλά σίγουρα δεν έχει μόνο αυτή την έννοια.
Ηδονή είναι ευχαρίστηση που μπορεί να προκληθεί από μία έντονη ψυχική κατάσταση, από μια υπερπλήρη διανοητική διαδικασία, από μία πράξη που έκανες και σου πρόσφερε μέγιστη ικανοποίηση.
Μέχρι εδω συμφωνούμε μέσες άκρες, ότι ναι ειναι κατι όμορφο, ότι θέλει χρόνο, ότι θα ήταν αφελής αν με το καλημέρα ο άλλος εμπιστευοταν.Στο θέμα του ανθρώπου που αγαπάς και σ΄αγαπάει, για μένα η εμπιστοσύνη είναι το Α και το Ω υπό την έννοια ότι ανοίγει ο ένας στον άλλον, τα βάθη της ψυχής του, του δείχνει χωρίς ενδοιασμούς αυτό που είναι και αυτά που θέλει, μοιράζεται μαζί του τις πιο μύχιες σκέψεις του, του μιλάει σαν να μιλάει στον εαυτό του...
Αυτό ασφαλώς απαιτεί χρόνο για να γίνει.
΄Οντως θα ήταν αφελής κάποιος αν πρόσφερε απόλυτα τα πάντα από την πρώτη στιγμή.
Εγω όσες φορές πίστεψα ότι το βρήκα (μια) ήταν μια ήσυχη περίοδος, ένιωθα μια επίπλαστη ευφορία και δύναμη να κατακτήσω τα πάντα. Ακόμα και στις μικρο-εμπιστοσύνες, δηλαδη όχι στην απόλυτη Α-Ω που βιωσα μια φορά, αλλά και στις επι μέρους μερικές εμπιστοσύνες, το μυαλό μου είδε τι γινόταν πριν την προδοσία και μετα την προδοσία και συγκρινε αυτα τα δυο τις παρατηρήσεις δηλαδή και είπε:Η διαδικασία όμως προς αυτήν και η τελική επίτευξή της (όποτε αυτό είσαι τυχερός να συμβεί), ναι είναι ηδονή.
Αυτή είναι που ενώνει άρρηκτα δύο ανθρώπους.
Και για μένα αυτό είναι το ζητούμενο.
"Η εμπιστοσύνη με μούδιαζε τόσο καιρό, η ευφορία με τύφλωνε, η δύναμη ήταν ουσιαστικά αδυναμία, άρα κατέβασε τον πήχη την επόμενη φορά, μην εμπιστευτείς ξανά τόσο"
Πέρα από την επαγρύπνηση για την οποία σου μίλησα, η οποία είναι και προιον εμπειρίας/σοφίας όπως θες πες το, υπάρχει και ο χαρακτήρας της ηδονής για μένα στη διεκδίκηση και στις ζηλιες.Μπορεί οι ζήλιες, οι αμφιβολίες, οι δεύτερες σκέψεις κτλ, κάποιον άλλον να τον εξιτάρουν.
Εμένα με ξενερώνουν απίστευτα.
Με οπισθοδρομούν.
Γιατί; Επειδή μ΄εμποδίζουν να φτάσω στην ολοκλήρωση που θέλω και επιδιώκω.
Μιλαω για ενα 20%, όχι να σου κανει ο αλλος τη ζωη πατινι καθε μέρα.
Αλλά το θέλω το μπαχαρικο πίμπα επάνω στο κοτόπουλο, δε το μπορώ χωρίς καρυκεύματα. Βεβαια δε μπορώ και τριμματάκια κοτοπουλου επάνω σε βουνά απο καρυκεύματα δηλαδή καθε μερα οπως είπα μουρμουρες.
Και θέλω κι εγω να είμαι ετσι, θέλω να της δειχνω της άλλης ότι είναι ποθητή, ακόμα και αν την αγγιξει άλλος οκ θα τσιτώσω, αλλά όχι "αλήθεια" πολύ, δε θα κανω σκηνή αλλά ένα αλματάκι θα το κάνει η καρδιά μου. Και γουστάρω αυτό να το προσφέρω και στην άλλη. Να τη διεκδικώ πικάντικα, ορμητικά ακόμα και μετα απο πολύ καιρό.
Η εμπιστοσύνη πολλες φορές οπως ειπα καταλήγει σε επανάπαυση και αδιαφορία. Ίσως οχι στην δική σου περίπτωση, και γι αυτό σου αρέσει και το σέβομαι. Μακάρι να έχεις βρει τις ισορροπίες σου. Ο κόσμος ομως συνηθως δεν είναι έτσι.
Γι αυτο και γω έμαθα να ζω με τα μπαχαρικά μου.

10-01-25

16:11
Γι΄αυτό σου είπα παραπάνω ότι βλέπουμε το θέμα υπό διαφορετικό πρίσμα.Η εμπιστοσύνη πολλες φορές οπως ειπα καταλήγει σε επανάπαυση και αδιαφορία. Ίσως οχι στην δική σου περίπτωση, και γι αυτό σου αρέσει και το σέβομαι. Μακάρι να έχεις βρει τις ισορροπίες σου. Ο κόσμος ομως συνηθως δεν είναι έτσι.
Σίγουρα οφείλεται στο διαφορετικό mindset και προσθετικά οφείλεται και στις διαφορετικές εμπειρίες που έχει ο καθένας μας.
Για μένα η ευφορία που προκύπτει από την εμπιστοσύνη και το ουσιώδες, βαθύ δέσιμο δύο ανθρώπων, κάθε άλλο παρά επίπλαστη και τυφλωτική είναι.
Είναι πέρα για πέρα αληθινή και ξεκάθαρη.
Και αυτή η απίστευτη δύναμη με την οποία σε μπολιάζει, είναι τόσο ζωντανή που μετουσιώνεται σε έργα.
Παραδείγματος χάριν (ό,τι μου ήρθε πρώτο στο μυαλό θα πω, μην το πάρεις τοις μετρητοίς αλλά νομίζω ότι θα καταλάβεις τι εννοώ):
Είμαι άνθρωπος που όταν θέτω έναν στόχο, θα κάνω τα πάντα για να τον πετύχω. Δεν λοξοδρομώ.
Θα τον πετύχαινα λοιπόν ακόμα και αν ήμουν μόνη μου.
Η διαφορά του να είμαι με κάποιον με τον τρόπο που θέλω, θα μου έδινε την δύναμη να τον πετύχω στον άριστο βαθμό του.
Είναι αυτή η θετική ανταλλαγή ενέργειας, δεν ξέρω πως αλλιώς να σου το περιγράψω.
Η διεκδίκηση είναι η φροντίδα για την διατήρησή και για την εκτίναξή του στο μέγιστο ύψος που μπορεί να φτάσει.
Και πολλές φορές νομίζεις ότι έφτασες και όμως έχει κι άλλο.
Πόσο τέλειο είναι αυτό, μα πόσο τέλειο...
Εκεί να δεις πόσα άλματα θα κάνει η καρδιά σου...
Υπάρχει περίπτωση αυτό που σου λέω να γίνει με ζηλίτσες και μουτράκια και πεισματάκια και ελέγχους και αμφιβολίες και δυσπιστίες και δισταγμούς και αβεβαιότητα για την αλήθεια του ανθρώπου σου;
Για μένα, κατηγορηματικά όχι.
Είναι το εντελώς αντίθετο απ΄αυτό που θέλω.
Τώρα θα μου πεις τι γίνεται αν μια τέτοια σχέση σαν αυτήν που περιγράφω, αναγκαστεί για τους χ λόγους, να λήξει.
Θάνατος εν ζωή, είναι.
Και πάλι όμως για το ίδιο θα ξαναπροσπαθούσα.
Anyway, κουβέντα να γίνεται.
Ο καθένας πορεύεται με τον τρόπο που θέλει που τον ικανοποιεί και που είναι εντάξει με τον εαυτό του.
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.380 μηνύματα.

10-01-25

16:30
Θα είχες το κουράγιο;Τώρα θα μου πεις τι γίνεται αν μια τέτοια σχέση σαν αυτήν που περιγράφω, αναγκαστεί για τους χ λόγους, να λήξει.
Θάνατος εν ζωή, είναι.
Και πάλι όμως για το ίδιο θα ξαναπροσπαθούσα.

10-01-25

18:25
Ω, ναι!Θα είχες το κουράγιο;
Μετά την πάροδο εύλογου χρονικού διαστήματος, θα στεκόμουν ξανά στα πόδια μου και θα έβρισκα το κουράγιο να ξαναπροσπαθήσω για το ίδιο επειδή για μένα υπάρχει μόνο αυτός ο τρόπος.
Δεν με καλύπτουν τα άλλα μοτίβα σχέσης.
Και είναι εξαιρετικά σημαντικό για να κάνω εκπτώσεις.
Valder
Τιμώμενο Μέλος

10-01-25

20:10
Σε συγχαίρω για το κουράγιο σου, αλήθεια.Ω, ναι!
Μετά την πάροδο εύλογου χρονικού διαστήματος, θα στεκόμουν ξανά στα πόδια μου και θα έβρισκα το κουράγιο να ξαναπροσπαθήσω για το ίδιο επειδή για μένα υπάρχει μόνο αυτός ο τρόπος.
Δεν με καλύπτουν τα άλλα μοτίβα σχέσης.
Και είναι εξαιρετικά σημαντικό για να κάνω εκπτώσεις.
Να σου δωσω ομως μια οπτική ότι προσωρινά και υπο συνθήκες, και τα άλλα μοντέλα δύνανται όπως παρέχουν πλείστη εμπιστοσύνη.
Η μη προσδοκία πέραν των συμφωνημένων και η εξ αρχής ανοιχτή και ανευ προκατάληψης έκφραση, θέτει σε στέρεες βάσεις ακόμα και την πιο φευγάτη επαφή.
Για παράδειγμα μια επαφη που ειναι μονο σεξ. Δεν απαιτειται κατι παραπάνω, εμπιστευεσαι πως ειναι αυτό και το παραπέρα ειναι ελευθερη βούληση του εκάστοτε ανθρώπου.

10-01-25

20:22
Δεν διαφωνώ.Σε συγχαίρω για το κουράγιο σου, αλήθεια.
Να σου δωσω ομως μια οπτική ότι προσωρινά και υπο συνθήκες, και τα άλλα μοντέλα δύνανται όπως παρέχουν πλείστη εμπιστοσύνη.
Η μη προσδοκία πέραν των συμφωνημένων και η εξ αρχής ανοιχτή και ανευ προκατάληψης έκφραση, θέτει σε στέρεες βάσεις ακόμα και την πιο φευγάτη επαφή.
Για παράδειγμα μια επαφη που ειναι μονο σεξ. Δεν απαιτειται κατι παραπάνω, εμπιστευεσαι πως ειναι αυτό και το παραπέρα ειναι ελευθερη βούληση του εκάστοτε ανθρώπου.
Γι΄αυτό είπα ότι ο καθένας πορεύεται με όποιον ή με όποιους τρόπους επιθυμεί και αισθάνεται καλά.
Για μένα ο τρόπος που επιθυμώ και αισθάνομαι καλά είναι αυτός που περιέγραψα γι΄αυτό και πορεύομαι μ΄αυτόν.
Valder
Τιμώμενο Μέλος

10-01-25

20:24
Κι εγω αυτόν τον τρόπο επιθυμώ επι της παρούσης ξανά, όμως είναι λιγο δύσκολο θεωρω πλέον.Δεν διαφωνώ.
Γι΄αυτό είπα ότι ο καθένας πορεύεται με όποιον ή με όποιους τρόπους επιθυμεί και αισθάνεται καλά.
Για μένα ο τρόπος που επιθυμώ και αισθάνομαι καλά είναι αυτός που περιέγραψα γι΄αυτό και πορεύομαι μ΄αυτόν.
Εσυ να πηγαινεις με το σταυρό στο χέρι κι οι άλλοι να έρχονται ως άλλα Νεφελίμ να φάνε ότι σάρκα βρουν απο τις ελπίδες σου.

10-01-25

20:39
΄Εχουν γνώση οι φύλακες και τα σημάδια είναι πλέον αναγνωρίσιμα.Κι εγω αυτόν τον τρόπο επιθυμώ επι της παρούσης ξανά, όμως είναι λιγο δύσκολο θεωρω πλέον.
Εσυ να πηγαινεις με το σταυρό στο χέρι κι οι άλλοι να έρχονται ως άλλα Νεφελίμ να φάνε ότι σάρκα βρουν απο τις ελπίδες σου.
Ξέρεις τι εννοώ. Μικρά-μικρά πραγματάκια, λεπτομέρειες, ένα "περίεργο" βλέμμα, μια στιγμιαία αντίδραση, μια άκυρη κίνηση ή μια άκυρη κουβέντα σε μια στιγμή που δεν πρέπει κτλ.
Δεν θέλει πολύ για να χτυπήσουν τα καμπανάκια.
Εξ όνυχος τον λέοντα.
Δεν δίνουμε γη και ύδωρ, με το "χαίρω πολύ".
Valder
Τιμώμενο Μέλος

10-01-25

20:46
Δεν ξερεις πόσο μέσα έχεις πέσει στη ζωη μου τα τελευταια 3 ετη.΄Εχουν γνώση οι φύλακες και τα σημάδια είναι πλέον αναγνωρίσιμα.
Ξέρεις τι εννοώ. Μικρά-μικρά πραγματάκια, λεπτομέρειες, ένα "περίεργο" βλέμμα, μια στιγμιαία αντίδραση, μια άκυρη κίνηση ή μια άκυρη κουβέντα σε μια στιγμή που δεν πρέπει κτλ.
Δεν θέλει πολύ για να χτυπήσουν τα καμπανάκια.
Εξ όνυχος τον λέοντα.
Δεν δίνουμε γη και ύδωρ, με το "χαίρω πολύ".
Και με λένε καχύποπτο. Μια χαρά ειμαι πλέον.
Εχω γλιτωσει απο περιπτωσαρες, θα στα πω κάποτε.
Guest 182562
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

11-01-25

00:10
Μου το 'χουν πει κι εμένα αυτό, αλλά... όταν αυτοί πήγαιναν εγώ ερχόμουνΓενικα ειμαι ενα αφελης ατομο.

Κι εγώ το έκανα αυτό. Κι αυτό γιατί είχα μεγάλη ανάγκη από αποδοχή (ειδικά όσοι είμαστε γκέι με καταπιεσμένη σεξουαλικότητα). Ήθελα στοργή και ανοιχτοκαρδοσύνη. Όχι καχυποψία και υπεκφυγές.Εμπιστευομαι γρηγορα και συγχωρω ευκολα.
Έλα όμως που η αποδοχή πρέπει να ξεκινά από τον ίδιο μας τον εαυτό

Και σήμερα εμπιστεύομαι γρήγορα και συγχωρώ εύκολα, αλλά πλέον χωρίς δράματα

Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

11-01-25

00:29
Ούτε το ένα είναι σωστό ούτε το άλλο, αν μου επιτρέπεις...Και σήμερα εμπιστεύομαι γρήγορα και συγχωρώ εύκολα, αλλά πλέον χωρίς δράματα![]()
Για το δικό σου το καλό, πρώτα απ΄ όλα...
Guest 182562
Επισκέπτης

11-01-25

00:37
Μια ζωή την έχουμεΟύτε το ένα είναι σωστό ούτε το άλλο, αν μου επιτρέπεις...
Για το δικό σου το καλό, πρώτα απ΄ όλα...

Δε θέλω άλλη καχυποψία και στεναχώρια. Έχω μπουχτίσει με όλα αυτά. Ας έρθει ό,τι είναι να έρθει!
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

11-01-25

00:39
Βρε πουλάκι μου (κυριολεκτικά, όμως...), το να παίρνεις το χρόνο σου, δεν είναι κακό. Προστασία είναι. Αν δεν προστατέψεις εσύ τον εαυτό σου, ποιός θα το κάνει ; Και μάλιστα καλύτερα από σένα ;Μια ζωή την έχουμε
Δε θέλω άλλη καχυποψία και στεναχώρια. Έχω μπουχτίσει με όλα αυτά. Ας έρθει ό,τι είναι να έρθει!
Εμπιστεύσου, οκ. Αλλά με το πάσο σου. Με τις "δοκιμές σου"...Συν-χώρεσε (το "χωράς" μέσα σου για αρχή, το αποδέχεσαι και βλέπεις...), οκ. Αλλά πάρε το χρόνο σου...
Guest 182562
Επισκέπτης

11-01-25

00:48
Δε θέλω άλλο την κατάθλιψη και τις εμμονές μουΒρε πουλάκι μου (κυριολεκτικά, όμως...), το να παίρνεις το χρόνο σου, δεν είναι κακό. Προστασία είναι. Αν δεν προστατέψεις εσύ τον εαυτό σου, ποιός θα το κάνει ; Και μάλιστα καλύτερα από σένα ;
Εμπιστεύσου, οκ. Αλλά με το πάσο σου. Με τις "δοκιμές σου"...Συν-χώρεσε, οκ. Αλλά πάρε το χρόνο σου...

Δε φοβάμαι να φάω τα μούτρα μου, γιατί βιώνω τα παραπάνω.
Θα ξανασηκωθώ άμα πέσω. Το ξέρω.
Εδώ δε με διέλυσε η κατάθλιψη, θα με διαλύσει ο Γιώργος (π.χ.), άμα αργότερα καταλάβω ότι δεν άξιζε την εμπιστοσύνη μου;
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

11-01-25

10:05
Ίσως έχεις δίκιο. Ίσως (και να) κρίνω εξ ιδίων τα αλλότρια.Δε θέλω άλλο την κατάθλιψη και τις εμμονές μου
Δε φοβάμαι να φάω τα μούτρα μου, γιατί βιώνω τα παραπάνω.
Θα ξανασηκωθώ άμα πέσω. Το ξέρω.
Εδώ δε με διέλυσε η κατάθλιψη, θα με διαλύσει ο Γιώργος (π.χ.), άμα αργότερα καταλάβω ότι δεν άξιζε την εμπιστοσύνη μου;
Είσαι νέος άνθρωπος, άλλωστε. Βράζει το αίμα σου. Τί πισινές και μλκς...
Να σου πω την αλήθεια, μ' αρέσει όπως το αντιμετωπίζεις. Ρισκάρεις και όπου βγει. Το έχουν αυτό οι σχέσεις, άλλωστε. Ρίσκο και τρωτότητα. Πας προετοιμασμένος ότι το τέλειο δεν υπάρχει και δε σου έρχεται απότομα, το κάθε τι...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 70 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.