Rembeske
Tελικά είσαι φάση,μην αλλάξεις, έχω αρχίσει να σε "πάω". Αν σε είχα μαθητή θα σε αγαπούσα πολύ Επειδή όμως τα Μαθηματικά δεν είναι "Μπακλαβάς" ...
1. Περιμένω έμπλεος ανυπομονησίας να μου απαντήσεις-με Μαθηματικά και όχι με λόγια- που πως-εμπλέκεται δυαναμοσειρά στο αόριστο ολοκλήρωμα της συνάρτησης:
f(x)=
(3/2st(x))cos(1/x)+(1/st(x))sin(1/x), αν χ θετικό και 0, αν χ=0. (st: τετραγωνική ρίζα).
σημ: το αόριστο ολοκλήρωμα υπάρχει σε αναλυτική έκφραση, αλλά δεν υπολογίζεται στοιχειωδώς.
2. Η συμβουλή σου στην Michelle δεν είναι σωστή. Ο ισχυρισμός της Μichele θα ήταν σωστός, αν η f εδίδετο "συνεχώς" παραγωγίσιμη στο R.
3. Προφανώς οι σταθερή συνάρτηση δεν είναι η μοναδική συνεχής.Αν δεν το αντελήφθης αποδείξαμε ότι "αν το τετράγωνο μίας συνεχούς συναρτησεως είναι σταθερή συνάρτηση σε ανοικτό διάστημα, τότε και η ίδια η συνάρτηση είναι σταθερή".
4. Ούτε το "Μaple" επιλύει τέτοιες Δ.Ε. Eίναι πολύ "ψιλά γράμματα", για τα εν χρήσει πακκέτα.
5. Για μία γρήγορη λύση στην Δ.Ε-χωρις προβλήματα με άρτιους εκθέτες- πολλαπλασιάστε με 3y .
6. Για την απάντηση του ευγενικού φίλου με παράδειγμα της μιγαδικής συνάρτησης. Φίλε μου η συνάρτηση που έδωσες δεν είναι παραγωγίσιμη στο R. Eίναι πλειονότιμη και έχει σημεία ασυνεχειας όταν φτάνουμε σε πολική γωνία θ=e
Δίνω δύο ενδιαφέροντα θέματα.
Είναι από τα καλύτερα που κυκλοφορούν σε "στενό" κύκλο. Aν βρείτε χρόνο και αγαάτε τα Μαθηματικά ασχοληθείτε.
α. Δίνονται 5 σημεία στο εσωτερικό τετραγώνου πλευράς 1. Αποδείξτε ότι δύο τουλάχιστον από αυτά απέχουν μεταξύ τους απόσταση μικρότερη του αριθμού "ρίζα δύο διά δύο".
β. Μία από τις ωραιότερες ασκήσεις Γεωμετρίας
Δίνονται δύο σημεία Δ,Ε επί των πλευρών ΑΒ, ΑΓ, αντιστοιχα τριγώνου ΑΒΓ, ώστε ΒΔ=ΓΕ. Αν Μ,Ν τα μέσα των ΒΓ, ΔΕ αντιστοιχα , και Αχ η εσωτερική διχοτόμος της Α, δείξτε ότι ΜΝ//Αχ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.