Απαντήσεις στους φίλους
1. Ναι Μichelle, έχεις δίκιο. Στις ασκήσεις υπολογισμού, καλό είναι να δίνουμε αποτέλεσμα
2. m3ntOr. Είναι άλλο θέμα, το πόσες τετραμελείς υποομάδες σχηματίζονται, δηλαδή με πόσους τρόπους μπορούμε να επιλέξουμε 4 άτομα από τα 12, και άλλο το "με πόσους τρόπους χωρίζουμε 12 άτομα, σε 4 τριμελείς υποομάδες".
Στην πρώτη περίπττωση διαλέγουμε 4 άτομα και τέλος. Στην άλλη έχουμε και άλλη δουλειά.Για τον έλεχχό σου -επειδή βλέπω ότι λατρεύεις την συνδυαστική- σου λέω ότι οι δυνατές περιπτώσεις χωρισμού 12 ατόμων σε 4 τριμελείς υποομάδες είναι 165.
*Η άσκηση υπήρξε στο βιβλίο του Οργανισμού της Δέσμης και επί δύο χρόνια η λύση που έδιναν οι συγγραφείς ήταν λάθος. (Δεν έχει σχέση με την δική σου θεώρηση) . Εδώ δεν πρόκειται για διατεταγμένους μερισμούς. Στείλαμε από τον πρώτο χρόνο, με τον Θ. Καζαντζή την διόρθωση, αλλά δεν εισακουστήκαμε. Αργότερα -μετά ένα χρόνο-μας ζήτησαν διευκρινίσεις.Τότε ο αλησμόνητος Καζαντζής με το παροιμιώδες χιούμορ που τον διέκρινε, απήντησε γραπτώς:" Συγχαρητήρια, ανακαλύψατε ότι μπορώ να παίξω σκάκι με τον φίλο μου tanoς56, με δύο τρόπους: ή εγώ με τον tano56, ή ο tanos56 με μένα!!!!!!!!".(Προφανώς τα δύο ενδεχόμενα είναι ισοδύναμα).
3. Η λύση της io-io στη θεωρία αριθμών είναι σωστή. Io io, αν είσαι συνάδελφος, καλό θα είναι να ασχοληθείς με την θεωρία αριθμών περαιτέρω. Στην στοιχειώδη θεωρία Αριθμών -κατά την ταπεινή μου άποψη- έχεις πολύ καλές βάσεις.
Τα πεδία της Αλγεβρικής και Αναλυτικής Θεωρίας αριθμών αναζητούν τρελλαμένους ερευνητές.
Βλέπω τα άλλα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.